Σελίδες

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Στον Επιτάφιο του Περικλέους δίδεται ο ορισμός της Δημοκρατίας: Το Πολίτευμά μας λέγεται Δημοκρατία επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά ο Λαός «…και όνομα μεν διατομή ες ολίγοις αλλ’ ες πλείονες οικείν Δημοκρατία κέκληται» (Θουκυδ. Β΄, 37) 

Είναι πλέον αλήθεια, καταγεγραμμένο ιστορικά ότι, η αριστερή διανόηση έχει πρόβλημα με την θρησκεία, την ωραιότερη και πλουσιότερη αρχαία Ελληνική Γλώσσα και με κάθε τι το Εθνικό. Αλήθεια ανεξήγητο, και προ παντός απαράδεκτο και επικίνδυνο, κατά την γνώμη μου για το μέλλον της Χώρας μας. 

Με νέα εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να καταργήσει το Μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία. Μετά το θέμα των ταυτοτήτων, έρχεται και νέο πλήγμα, στο Βάθρο της μέχρι σήμερα επιβιώσεώς μας, στον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό. 

Δεν είναι η ανεξιθρησκία το κίνητρο του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των Θρησκευτικών. Είναι το ανομολόγητο μένος κατά της Εκκλησίας της Αριστερής διανόησης. Μένος το οποίο δεν τολμούν να εκφράσουν δημοσίως, διότι γνωρίζουν πόσο μεγάλο πολιτικό κόστος θα έχει. 

Το αδόκιμο και φθηνό αιτιολογικό του Υπουργείου Παιδείας, είναι ότι: Μερικοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν στο συνήγορο του Πολίτη, διότι με αυτή την διδασκαλία πλήττεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των τέκνων των. Ποίοι; Πότε; και πόσοι; 

Πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μια μεγάλη αλήθεια και έχουν σημασία τα λόγια αυτού του Ιεράρχη διότι είναι χαμηλών τόνων: «Έχουμε και πρέπει να έχουμε Ελληνοχριστιανική Παιδεία. Όχι διότι το επιβάλλει το Σύνταγμα των Ελλήνων, αλλά διότι αυτή είναι η βούληση του Ελληνικού λαού στην συντριπτική πλειοψηφία του». 

Αυτό δε είναι ανεξάρτητο της κρατούσης ανεξιθρησκίας στη χώρα μας. Κανένας στην Ελλάδα δεν εκδιώχθηκε για τα θρησκευτικά του πιστεύω, η δε ορθόδοξος Εκκλησία υπήρξε εκ των πλέον υπερασπιστών των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρωτίστως δε των θρησκευτικών.

Το πρόβλημα που εγείρεται πάλι και σήμερα είναι, εάν πιστεύει ο κ. υπουργός ότι υπηρετεί την Δημοκρατία, με αποφάσεις κόντρα στην θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, τότε, οφείλει, κατά την γνώμη μου να δώσει άλλον ορισμό, διαφορετικό από αυτόν που έδωσε ο Περικλής στον επιτάφιο, για την Δημοκρατία. 

Γνωρίζουμε από την Ιστορία μας, πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένα, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο συνέβαλε η εκκλησία μας, στην αναγέννηση του Ελληνικού έθνους και στην διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων. 

Όταν ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην Ελλάδα και δίδαξε στο ανήσυχο πνεύμα των Ελλήνων τον Χριστιανισμό εξέφρασε, αυτό που από μόνοι τους επιθυμούσαν οι Έλληνες, να οριστικοποιήσουν τον θάνατο των πολλών θεών και να εγκολπωθούν την ύπαρξη του ΕΝΟΣ, μοναδικού και αληθινού Θεού. Το χριστιανικό στοιχείο αναμείχθηκε με το Ελληνικό, που βρισκόταν τους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες σε παρακμή και έψαχνε για μία νέα ταυτότητα. 

Ο καρπός της ζωογόνου αυτής ένωσης εδημιούργησε έναν πολιτισμό που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και καλείται Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός. Ενώθηκε λοιπόν η αρχαιοελληνική σοφία του αρίστου και τελείου με την χριστιανική του ενάρετου και της αγάπης. Ο Ευαγ. Παπανούτσος ο παρεξηγημένος αυτός παιδαγωγός και φιλόσοφος ομιλών στην Βουλή των Ελλήνων, ολίγον προ του θανάτου του, διακήρυξε ότι, η ορθοδοξία και ο Ελληνισμός είναι μαζί ζυμωμένα. Αυτό γιατί σκόπιμα το λησμονείτε Έλληνες της αυτοπροσδιορισμένης προοδευτικής αριστερής διανόησης; Όμως! σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όσοι Έλληνες δεν είναι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες αντιθέτως μπορεί και ετερόδοξος Έλλην να είναι καλύτερος από έναν ορθόδοξο. Ο τέως υπουργός των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο σύγχρονος Μέτερνιχ της Ευρώπης, ομιλών το 1994 στην Ουάσιγκτον, μεταξύ άλλων είπε (Σεπτ. 1994): «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες: Εννοώ δηλαδή να του πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να του εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο»!... 

Αφού λοιπόν από τα ανωτέρω στοιχειώδη παραδείγματα εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ταύτισης του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αποτελεί θετικό και ωφέλιμο στοιχείο και κεντρικό άξονα πολιτιστικής, κοινωνικής και εθνικής κυρίως συνοχής, εγείρεται το ερώτημα: Πώς πρέπει να ενεργήσουμε; Να κατεδαφίσουμε, να αποσυνδεθούμε και να διαλύσουμε αυτόν τον εθνικό δεσμό, που αποδεικνύει την εθνική μας ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας; Ή αντιθέτως να ενισχύσουμε να τονώσουμε και να ενθαρρύνουμε τον υπάρχοντα αυτόν δεσμόν μεταξύ Ορθοδοξίας και Ελληνισμού; 

Η πρόοδος των λαών δεν επιτυγχάνεται, με καταστρατηγήσεις αρχών, δογμάτων και αξιών, αλλά με την στήριξη και βελτίωση στις ιδέες και στις αρχές των προγόνων μας. 

Μέσα στις δύσκολες ώρες που περνάμε καθημερινά, το άτομο αναπτύσσεται λανθασμένα και γίνεται ένα ξεπερασμένο γρανάζι του απρόσωπου συστήματος που κανείς δεν ελέγχει. Ένας ολοκληρωμένος αντιανθρωπισμός που συνθέτει και αντικειμενικοποιεί τον άνθρωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι υπάρχοντες υγιείς τύποι που υπηρετούν το καλό των πολλών, θεωρούνται ξεπερασμένοι ή συνθλίβονται από τους παθολογικούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων. 

Πρέπει λοιπόν ο άνθρωπος να επανέλθει και να παραμείνει στις ρίζες του εάν θέλει να έχει μέλλον, στη γεμάτη αγάπη και πίστη θρησκεία του που επεκτάθηκε, όχι για να καταπιέζει, αλλά το αντίθετο, γιατί στην ανθρώπινη ελευθερία, αντέτεινε τη θεία απόλυτη Ελευθερία. 

Το θλιβερό για το Υπουργείο Παιδείας και γενικότερα για την παρούσα Κυβέρνηση είναι, ότι! ενώ αδυνατεί να διασώσει την παιδεία της χώρας μας από την κατάντια της, μετά παρρησίας προβαίνει σε παρόμοιες ανθελληνικές πράξεις κατά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

«Ποτέ δεν σταθεροποιήθηκε μία Δημοκρατία όταν εναντιώθηκε στους πόθους του λαού. Η προσήλωση στην λατρεία της Θεότητος της Δημοκρατίας είναι η εγγύηση του μεγαλείου των Δημοκρατών. Η περιφρόνηση όμως της Θρησκείας είναι η αιτία και η πιο θετική της καταστροφή, διότι δεν υπάρχει ο φόβος του υπερτάτου όντος» (ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΝΙΚΟΛΟ) 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντιστράτηγος ε.α. 
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΡΙΚΗΣ - Κρατούν φυλακισμένους ως τράπεζες αίματος και αποθήκες οργάνων! Αφαιρούν νεφρά και κερατοειδείς!

Γράφει ο Στρατής Μαζίδης

Το ρεσιτάλ της φρίκης αλλά και της πλήρους απαξίωσης της ανθρώπινης υπόστασης δε γνωρίζει τελειωμό στα κατεχόμενα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους.

Το άρθρο που υπογράφει ο Σαρμάντ Αλ Τζιλάνε στην ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα της Ράκκα "Η Ράκκα σφαγιάζεται σιωπηλά" είναι συγκλονιστικό.

Μετά τους αποκεφαλισμούς, τους ακρωτηριασμούς, τις εκπαραθυρώσεις, τις σταυρώσεις και τους λιθοβολισμούς έρχεται η κραυγή της απόγνωσης μέσα από τις φυλακές της πόλης.

Ο Αμπό Ρίντα είχε βρεθεί στη φυλακή καθώς διέπραξε το...έγκλημα της πώλησης καπνού.
Το κτίριο που κάποτε χρησιμοποιείτο από τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας, πλέον λειτουργεί ως φυλακή των τζιχαντιστών.

Ο Ρίντα κατάφερε να αποδράσει μετά από δύο μήνες κράτησης όταν αεροσκάφη του Συνασπισμού των ΗΠΑ έπληξε το κτίριο των φυλακών. Σύννεφα σκόνης κάλυπταν όλο το χώρο ενώ η όραση ήταν σχεδόν αδύνατη, διηγείται ο Αμπο. Οι τζιχαντιστές σάστισαν ενώ άνοιξαν πυρ προς όσους αποπειράθηκαν να αποδράσουν τραυματίζοντας αρκετούς.
Ωστόσο τέσσερις κατάφεραν να γλυτώσουν και ο Ρίντα διέφυγε σε ασφαλές μέρος εκτός ελέγχου των τακφιριστών.

Όπως εξιστορεί ο Αμπο μέσα στη φύλακη βρισκόταν πολύς κόσμος. Άλλος με την κατηγορία ότι ανήκει στην επίσης τζιχαντιστική ομάδα του FSA, άλλος ότι προσέβαλε τον αλλάχ. Τα βασανιστήρια είναι καθημερινά και διαρκούν όλο το 24ωρο!

Όμως οι υγιείς και γεροδεμένοι κρατούμενοι δε βιώνουν τίποτε από αυτά! Ο λόγος; Μακάβριος. Ο Ρίντα αποκαλύπτει ότι χρησιμεύουν ως τράπεζα αίματος για τους τζιχαντιστές που χρειάζονται μετάγγιση αλλά, κρατηθείτε, ως αποθήκες οργάνων. Στήνονται πρόχειρα χειρουργεία και αφαιρούνται νεφρά και κερατοειδείς ενώ οι κρατούμενοι - αποθήκες οργάνων μοιραία συναντούν κάποια στιγμή το θάνατο!

Ο Αμπό Ριντά είναι ένας από τους λίγους που δέχθηκαν να αποκαλύψουν τα φρικτά μαρτύρια που υφίστανται οι κρατούμενοι, πολλοί εκ των οποίων μη διαπράξαντες ουσιαστικά κανένα έγκλημα, μέσα στις φυλακές του Ισλαμικού Κράτους.

freepen.gr
το είδαμε ΕΔΩ

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ...

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ...

ΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ
Ευχή των Αρχαίων Ελλήνων με τεράστιο ποιητικό νόημα. 

ΙΑ "όπως / μάλλον - ομηρικό " ΗΩ "αυγή" Ω ΥΙΕ "γιέ μου" ΑΕΙ ΕΙ "Να είσαι πάντα!"

Νεοελληνική απόδοση: Όπως την αυγή να είσαι πάντα γιέ μου. 

Μια Πρόταση, 13 Φωνήεντα, κανένα Σύμφωνο. Σε καμία άλλη γλώσσα του κόσμου δεν μπορεί να γίνει αυτό.   

Μόνο στην Ελληνική.

Γιατί είναι γλώσσα μαθηματική, άπειρη, ουράνια και θεϊκή.

diogeneis
το είδαμε ΕΔΩ

Η Γερμανία πιέζει για μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Βραζιλιάνο, Ινδό και Ιάπωνα ομολόγό της για να συζητήσουν το θέμα του μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στη Νέα Υόρκη, η Μέρκελ συναντήθηκε με τους Ντίλμα Ρούσεφ, Ναρένδρα Μόδι και Σίνζο Άμπε. Οι τέσσερις χώρες ζητούν την ταχεία μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Για να επιλυθούν τα προβλήματα που είναι αντιμέτωπος ο κόσμος τον 21ο αιώνα, το Συμβούλιο θα πρέπει να εκπροσωπείται καλύτερα και να εργαστεί πιο αποτελεσματικά, ανέφερε κοινή δήλωση από τη λεγόμενη ομάδα G4, ύστερα από συνάντηση στη Νέα Υόρκη το Σάββατο.

Στην τρέχουσα μορφή του, το Συμβούλιο Ασφαλείας θεωρούν οι μεταρρυθμιστές στερείται νομιμότητας. Η κοινή δήλωση των G4 καθιστά σαφές ότι ανησυχεί για το ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος μετά τη δέσμευση για «γρήγορη μεταρρύθμιση» το 2005. Το G4 τώρα επιμένει ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μόνο οι πέντε νικήτριες δυνάμεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν μόνιμες έδρες με δικαίωμα βέτο (Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ). Υπάρχουν, επίσης, δέκα μη μόνιμα μέλη που εναλλάσσονται κάθε δύο χρόνια. Τα μέλη αυτά δεν έχουν δικαίωμα βέτο.

πηγή: Euractiv.gr 
το είδαμε ΕΔΩ

Η Ρωσία βάζει τέλος στο προσφυγικό πρόβλημα της Ευρώπης. Ξεκίνησε επίσημα ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών.

Σας παραθέτω κατά σειράν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα και αφορούν στην επίσημη εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

Τις πρωινές ώρες μεταδόθηκε η παρακάτω είδηση: 

Η βουλή έδωσε άδεια στον Β.Πούτιν να κάνει χρήση των ρωσικών ΕΔ στην Συρία

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Ο κύβος ερρίφθη καθώς την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου να στείλει στρατό στη Συρία ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι το σώμα "άναψε" το «πράσινο φως» στον Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στρατό προς ενίσχυση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ίδιου. 

Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Κρεμλίνου "η απόφαση ήταν ομόφωνη με 162 ψήφους υπέρ. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο η ρωσική Αεροπορία εναντίον του ISIL κατόπιν αιτήματος του προέδρου Μ. Άσαντ. 

"Στόχος της επιχείρησης είναι η στήριξη του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ στον αγώνα του εναντίον των ισλαμιστών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης διάρκειας και δεν θα αναφερθούν τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν. Θα ενημερώσουμε όλους τους εταίρους εντός της ημέρας". 

Είναι η πρώτη επίσημη πλέον επέμβαση της Ρωσίας μακριά από τα σύνορα της χώρας από το 1989 όταν η πρόγονη μορφή του σημερινού ρωσικού κράτους, η Σοβιετική Ένωση αποχωρούσε οριστικά από το Αφγανιστάν. 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Τις μεσημβρινές ώρες μεταδόθηκε ως έκτακτη είδηση η παρακάτω: 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί (επίσημα) στη Συρία (Vid) - Μόσχα προς ΗΠΑ: "Αποσύρετε τα αεροπλάνα σας από την περιοχή" 

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Η Μόσχα ζήτησε πριν από λίγο από τις ΗΠΑ να διατάξει την άμεση αποχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών της που πετούν στον εναέριο χώρο της Συρίας καθώς ρωσικά Su-25 ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό των ισλαμικών θέσεων (επίσημα πλέον) στην πόλη Χομς όπου ήδη εξολόθρευσαν 50 τζιχαντιστές, λίγη ώρα αφ'ότου ο πρόεδρος Β.Πούτιν πήρε το "πράσινο" φως από την άνω Δούμα για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. 

Το αίτημα ήταν επίσημο και απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ που κινδυνεύουν με μεγάλο φιάσκο καθώς οι επί ένα έτος βομβαρδισμοί ήταν εντελώς "τζούφιοι" έιτε από υστεροβουλία (πάρα πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το ISIL δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ) είτε από ανικανότητα. Και τα δυο αποτελούν μύδρο για τις ΗΠΑ, και τώρα αυτό το ρωσικό αίτημα είχε ως στόχο να τις φέρει σε δύσκολη ψυχολογική θέση αλλά και να καταδέιξει στον κοσμο ότι η ρωσική ηγεσία έχει πλέον τις πρωτοβουλίες στην παγκόσμια γεωπολιτική. 

Ήδη το πρώτο βίντεο με τα Su-25 εν δράσει έιδε το φως της δημοσιότητας. ΕΔΩ

Λίγο νωρίτερα, την Τετάρτη, η Άνω Βουλή ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του προσωπάρχη του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανόφ. Ο ίδιος είπε πως είχε προηγηθεί αίτημα του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασάντ. 

Μόνο ένα τρόπο έχει πλέον η αμερικανική ηγεσία για να αποφύγει το φιάσκο με το συριακό ζήτημα. Να συμμετάσχει από κοινού με την Ρωσία στην εξολόθρευση του ISIL, και να ελπίζει στην μεταπολεμική εποχή ότι θα μπορέσει να κερδίσει κάτι στην στρατηγική αυτή περιοχή. Ο πρόεδρος Β.Πούτιν αποδείχθηκε μεγάλος γεωστρατηγιστής. 

Δήλωση αποστολής Τσετσένων στρατιωτών κατά των ισλαμιστών μόλις ξεκινήσουν οι χερσαίες επιχειρήσεις έκανε πριν από λίγο και ο Τσετσένος πρόεδρος Ρ.Καντίροφ. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε πριν από λίγο πως η Ρωσίαπ προχώρσε σε προληπτικές επιθέσεις κατά των τρομοκρατών.

"Η οργάνωση φέρει το όνομα Ισλαμικό Κράτος αλλά δεν έχει να κάνει με την θρησκεία του Ισλάμ".
"Υπάρχουν Ρώσοι που εγκατέλειψαν την χώρα για να γίνουν τζιχαντιστές, όπως και Σκληροπυρηνικοί από πολλές άλλες χώρες του κόσμου, έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση. Πρέπει να ηττηθούν εκεί και να μην τους επιτραπεί η επιστροφή στην πατρίδα τους, καθώς θα έχουν αναπτύξει εμπειρία και ιδεολογία από το πεδίο μαχών".

Επιπλέον, ζήτησε και άλλες χώρες να ενταχθούν στην προσπάθεια αυτή, καλώντας να επικοινωνήσουν με το κέντρο πληροφοριών στην Βαγδάτη που έχει συστήσει η Ρωσία σε συνεργασία με τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Είναι σαφές ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην δυτική κοινή Γνώμη με την λυτρωτική ειδικά για την Ευρώπη, εκστρατεία κατά της τρομερής αυτής οργάνωσης.

"Η Ρωσία δρα σύμφωνα με όσα ορίζει το διεθνές δίκαιο, αφού έλαβε αίτημα βοήθειας από τη Δαμασκό".

"Ειναι ο μοναδικός κατάλληλο τρόπο για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία, η συνεργασία της Ρωσίας με τη Συρία". Η "μπηχτή" απευθύνονταν στις ΗΠΑ οι οποίες έχουν δημιουργήσει πολύ κακή εικόνα με την εμμονή τους για την ανατροπή του Μ.Άσαντ και την αναποτελεσματικότητα των βομβαρδισμών τους κατά του ISIL επί ένα έτος. 

«Οι συγκρούσεις στη Συρία είναι πολύπλοκο ζήτημα με εσωτερικά προβλήματα, αλλά έχουν επιδεινωθεί σημαντικά έπειτα από την παρέμβαση των ξένων παραγόντων», και εδώ ο Ρώσος πρόεδρος εννούσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. 

"Η Μόσχα αναμένει από τον Μ.Άσαντ να είναι ευέλικτο» όταν η τρομοκρατική απειλή έχει εξουδετερωθεί και η πολιτική μετάβαση θα είναι απαραίτητη για τη χώρα" προφανώς υπάρχει κάποια είδους συμφωνία για άμεση εκλογική διαδικασία αμέσως μετά το τέλος της "σφαγής" που κρατάει τέσσερα χρόνια τωρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας, Ιγκορ Κονασένκοφ, δήλωσε πως "τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις, οχήματα, και αποθήκες που η Ρωσία εκτιμά ότι ανήκουν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους". 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Στην φυλακή Γαλλίδα δήμαρχος γιατί αρνήθηκε γάμο σε λεσβίες. Ολο και πιο κοντά οι έσχατοι καιροί. Οποιος δεν συμμορφώνεται με την Νέα Τάξη θα διώκεται...

Σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή καταδίκασε την Τρίτη δικαστήριο της νότιας Γαλλίας μια δήμαρχο, εκλεγμένη με την Αριστερά στη Μασσαλία, επειδή αρνήθηκε να τελέσει τον γάμο δύο γυναικών, επικαλούμενη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της. 
 
Σύμφωνα με την εισαγγελία, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφότου τέθηκε σε ισχύ, τον Μάιο του 2013, ο νόμος «γάμος για όλους», όπως αποκαλείται. Τα τελευταία δύο χρόνια, μάλιστα, έχουν γίνει 17.500 γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία. 
 
Η Σαμπρίνα Ουτ, πρώην βοηθός της γερουσιάστριας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαμιά Γκαλί και δήμαρχος σήμερα του 15ου και του 16ου διαμερίσματος της Μασσαλίας, κρίθηκε ένοχη για «διακρίσεις από πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί δημόσιο αξίωμα λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των θυμάτων». 
 
Η υπόθεση ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου 2014. Την ημέρα εκείνη η Σαμπρίνα Ουτ ανέθεσε σε έναν βοηθό της -που όμως δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες- να παντρέψει την Κλοντ Ζενάρ με την Ελέν Μπουρουκοά, δυο γυναίκες που συζούσαν εδώ και 12 χρόνια. Λίγους μήνες αργότερα ο γάμος ακυρώθηκε και οι δύο γυναίκες τον τέλεσαν εκ νέου στις 14 Φεβρουαρίου 2015. Τη δεύτερη φορά η Ουτ τις πάντρεψε κανονικά. 
 
Το δικαστήριο επέβαλε στη δήμαρχο πιο αυστηρή ποινή απ' όσο ζητούσε η εισαγγελία, με αφορμή τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε την εποχή εκείνη, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες. Όλοι τους είπαν ότι η Σαμπρίνα Ουτ «δεν ήθελε να τελέσει τον γάμο γιατί αντέβαινε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της και έλεγε ότι θα πάει στην κόλαση». Ένας εργαζόμενος στον δήμο είπε μάλιστα ότι η Ουτ ήταν «πολύ εκνευρισμένη και χτυπούσε τα πόδια της»! 
 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι την ημέρα που η δήμαρχος αρνήθηκε να παντρέψει τις δύο γυναίκες, είχε τελέσει άλλους τέσσερις γάμους, μεταξύ ετεροφυλόφιλων ζευγαριών. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Σαν αντιρρησίας συνείδησης μπορείς να έχεις την κάλυψη του νόμου αρκεί η αντίρρησή σου να είναι κατά των χριστιανικών ηθών και υπέρ της διαστροφής....
Αν είσαι αντιρρησίας συνείδησης κατά της Νέας Τάξης και των εντολών της τότε θα διώκεσαι....
Ας προετοιμαζόμαστε φίλοι μου όσοι είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε....
Οι υπόλοιποι προοδετικο-κουλτουριάρηδες ραγιάδες της Νέας Τάξης μπορούν να θριαμβολογούν μέχρι να έρθει η ώρα τους...

Οι διαχρονικοί χάρτες των ΗΠΑ ανάλογα με την καταγωγή των μεταναστών τους και ο ρόλος των Γερμανών.

Οι τάσεις μετανάστευσης στις ΗΠΑ έχουν άλλαξαν δραματικά μεταξύ των ετών 1850 και 2013, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών προέλευσης των μεταναστών που κατοικούν σε κάθε περιοχή των ΗΠΑ, όπως και ο συνολικός πληθυσμός που έχει γεννηθεί εκτός χώρας. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μετανάστες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία των ΗΠΑ, άλλα οι χάρτες με την προέλευση των μεταναστών φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία που δεν είναι ευρέως γνωστά.

Το 1900 2,7 εκατ. Γερμανοί ήταν οι μετανάστες στις ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών, ενώ το 1950, περί του 1,5 εκατ. Ιταλών αποτελούσαν το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών, περίπου 1 εκατ. λιγότεροι από τους Γερμανούς μετανάστες το 1900.

Οι Έλληνες το 1950 κυριαρχούσαν στη Νότια Καρολίνα.

Οι γεννημένοι εκτός ΗΠΑ, το 1970 αντιστοιχούσαν στο 4,7% του συνολικού πληθυσμού ενώ το 1850 ήταν 14,8%.

Το περίεργο είναι ότι σήμερα, η πληθυσμιακή σύσταση των Αμερικανών είναι πιο κοντά σε αυτή του 1900 παρά αυτή του 1990.

Το 2000 9 εκατ. Μεξικανών κατοικούσαν στις ΗΠΑ, έξι φορές περισσότεροι από ότι οι Ιταλοί το 1950.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Η αθεΐα: Το «καύχημα» της εποχής μας - Φωτίου Κόντογλου.

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου 
 
«Ω, άπιστοι, δεν είσθε δύσπιστοι. Είσθε οι πλέον εύπιστοι! 
Δέχεσθε τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα, τα πιο αντιφατικά, 
για να αρνηθήτε το θαύμα, την Αλήθεια». 
 
«Νυξ αφεγγής τοις απίστοις, Χριστέ, τοις δε πιστοίς φωτισμός.» 
 
Αθεΐα! Τίτλος μεγάλος και καύχημα για τον σημερινόν άνθρωπο. Όποιος τον αποχτήσει (και για να τον αποχτήσει, φτάνει να χειροτονηθεί μοναχός του άπιστος), γίνεται παρευθύς στα μάτια των άλλων σοφός, κι ας είναι αμόρφωτος, σοβαρός, κι ας είναι γελοίος, επίσημος κι ας είναι αλογάριαστος, υπεράξιος κι ας είναι ανάξιος, επιστήμονας κι ας είναι κουφιοκέφαλος.
 
Δεν μιλώ για τον άνθρωπο που έχει πόθο να πιστέψει, μα δεν μπορεί, με όλο που κατά βάθος πάντα η αιτία της απιστίας είναι η περηφάνεια, αυτή η οχιά, που κρύβεται τόσο επιτήδεια μέσα στον άνθρωπο, που δεν μπορεί να την καταλάβει.
 
Όπως και νάναι, οι άνθρωποι που αγωνίζουνται και πολεμάνε με τον άπιστο εαυτό τους, έχουνε όλη τη συμπόνεσή μας. Γι' αυτούς παρακαλούμε, όσοι πιστεύουμε, να τους βοηθήσει ο Θεός να πιστέψουνε, όπως έκανε σε κείνον τον πατέρα που είχε άρρωστο το παιδί του, και παρεκάλεσε τον Χριστό να το γιατρέψει. Και Κείνος του είπε: «Αν μπορείς να πιστέψεις, όλα είναι δυνατά σε κείνον που πιστεύει». Και τότε ο πατέρας του παιδιού έκραξε με δάκρυα: «Πιστεύω, Κύριε. Βοήθει μου τη απιστία», δηλαδή «έχω πόθο να πιστέψω, κι εσύ, Κύριε, δυνάμωσέ τον». 
 
Οι άπιστοι, για τους οποίους μιλούμε, δεν είναι τέτοιοι. Όχι μονάχα δεν κλάψανε ποτέ, για να ανοίξουνε με τον πόνο και με τη συντριβή την κλεισμένη πόρτα, την πόρτα της μετανοίας, όπως έκανε εκείνος ο δυστυχισμένος πατέρας που γράφει το Ευαγγέλιο, αλλά μήτε συγκινηθήκανε ποτέ τους, μήτε αισθανθήκανε καμμιά πίκρα για την απιστία τους, μήτε νοιώσανε πως έχουνε γι' αυτό καμμιά ευθύνη, κανένα φταίξιμο. Όλο το φταίξιμο είναι του Θεού, που δεν φανερώνεται μπροστά τους να τους πει: «Ελάτε, ψηλαφήσετέ με, πιάστε με, μιλείστε μαζί μου όπως μιλάτε μεταξύ σας, αναλύσετέ με μέ τη χημεία σας, κομματιάστε με μέ το μαχαίρι της ανατομίας σας, ζυγίστε με, μετρείστε με, ικανοποιήσετε τις άπιστες αισθήσεις σας, χορτάσετε τ' αχόρταγο λογικό σας!».
 
Αυτοί οι αυτοτιτλοφορούμενοι άπιστοι, σε καιρό που επιδείχνουνε την εξυπνάδα τους, φουσκωμένοι από τον κούφιον αγέρα της περηφάνειας κι' από την πονηρή ευστροφία του μυαλού τους, δεν είναι σε θέση οι δύστυχοι, να νοιώσουνε πόσο ανόητοι και στενόψυχοι φαίνουνται σε κείνους που πιστεύουνε. Γιατί, για να πιστέψουνε, ζητάνε κάποιες αποδείξεις που κάνουνε τον πιστό να τους ελεεινολογεί για την περιορισμένη αντίληψη που έχουνε για το πνεύμα και για τα πνευματικά ζητήματα. 
 
Ο πιστός ξέρει πολύ καλά ως που μπορούνε να φτάξουνε οι διαλογισμοί του άπιστου, γιατί, κι” αυτός, σαν άνθρωπος, τους έχει εκείνους τους λογισμούς, τους λογισμούς της σάρκας, τους λογισμούς τούτου του κόσμου.
 
Ενώ ο άπιστος είναι ανύποπτος για όσα έχει μέσα του ο πιστός, και για ό,τι βρίσκεται παραπέρα από την πρακτική γνώση του, δηλαδή για τα μυστήρια που είναι κρυμμένα από τα μάτια του, και που γι' αυτό θαρρεί πως δεν υπάρχουνε. Κι από την ανοησία του κορδώνεται, και μιλά με καταφρόνεση για κείνους που είναι σε θέση να νοιώσουνε τη βαθύτερη σύσταση του κόσμου, ενώ αυτός ο δυστυχής είναι τυφλός και κουφός, και θαρρεί πως τ' ακούει όλα και πως τα βλέπει όλα.
 
Ο πιστός έχει πνευματικά μάτια και πνευματικά αυτιά, καθώς και κάποια «υπέρ αίσθησιν».
 
Ο άπιστος πώς να πάρει είδηση από 'κείνον τον μυστικόν κόσμο μόνο με τα χονδροειδή μέσα που έχει, δηλαδή με τις σωματικές αισθήσεις; Πώς να πιάσει τα λεπτά κι' αλλόκοτα μηνύματα εκείνου του κόσμου, αφού ο δυστυχής δεν έχει τις κεραίες που χρειάζουνται για να τα πιάσει; 
 
Ο Απόστολος Παύλος γράφει στην Α' προς Κορινθίους επιστολή του, με τον τρόπο που γνωρίζει μονάχα αυτός, για το τι είναι σε θέση να νοιώσει ο πιστός, και τι μπορεί να νοιώσει ο άπιστος: Λαλούμε, λέγει, τη σοφία του Θεού που είναι μέσα σε μυστήριο, και που είναι κρυμμένη, τη σοφία που την προόρισε ο Θεός, πριν από τους αιώνες, για δόξα δική μας, και που δεν τη γνώρισε κανένας από τους άρχοντες τούτου του κόσμου (δηλ. τους σοφούς της κοσμικής σοφίας), και που ξεσκεπάζει αυτά που, κατά τη Γραφή, δεν τα είδε μάτι, και που δεν τ' άκουσε αυτί, και που δεν ανεβήκανε στην καρδιά κανενός ανθρώπου, εκείνα που ετοίμασε ο Θεός για κείνους που τον αγαπούνε. Αλλά σε μας τα φανέρωσε ο Θεός με το Πνεύμα του το άγιο. Επειδή, το άγιο Πνεύμα όλα τα ερευνά, και τα βάθη του Θεού.
 
Γιατί, ποιος άνθρωπος γνωρίζει το μέσα του ανθρώπου, παρά μονάχα το πνεύμα του ανθρώπου που είναι μέσα στον άνθρωπο; Έτσι και τα μυστήρια του Θεού δεν τα γνωρίζει κανένας παρά μονάχα το Πνεύμα του Θεού. Κι εμείς δεν επήραμε το πνεύμα του κόσμου (δηλ. τη φιλοσοφία και την κοσμική γνώση), αλλά το Πνεύμα του Θεού, για να γνωρίσουμε όσα χάρισε σε μας ο Θεός. Κι αυτά (τα χαρίσματα) δεν τα εκφράζουμε με τα λόγια που διδάσκεται η ανθρώπινη σοφία, αλλά με λόγια που διδάσκει το άγιο Πνεύμα, μιλώντας σε πνευματικούς ανθρώπους με πνευματικόν τρόπο. Πλην, ο άνθρωπος που έχει την σαρκική γνώση (τον ορθολογισμό), δεν παραδέχεται όσα διδάσκει το Πνεύμα του Θεού, γιατί τα νομίζει για ανοησίες, και δεν είναι σε θέση να καταλάβει πως ανακρίνεται πνευματικά. Ο πνευματικός όμως άνθρωπος, ανακρίνει κάθε άνθρωπο, ενώ αυτός από κανέναν δεν ανακρίνεται». 
 
Η απιστία υπήρχε πάντα. Μα σήμερα, με την αποτρόπαια ματαιοδοξία που μας τρώγει, την επιδείχνουμε σαν να μας δίνει τη μεγαλύτερη αξία. Όποιος έχει πίστη στον Θεό και στην αλήθεια που φανέρωσε, είναι καταφρονεμένος, σαν στενόμυαλος κι” ανόητος, και τραβά πάνω του όλα τα περιγελάσματα. Λογαριάζεται για «βλαμμένος» από τον πολύν κόσμο, μάλιστα από τον κόσμο που ξέρει να τα καταφέρνει στη ζωή, να «πετυχαίνει», να βγάζει λεφτά, να καλοπερνά, να μη δίνει πεντάρα για τίποτα, κατά το ρητό που λέγει: «Φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν». Για τούτο, χρειάζεται να έχει θάρρος και να περιφρονά την εκτίμηση του κόσμου και το υλικό συμφέρον του, όποιος λέγει πως έχει πίστη στον Θεό.
 
Ο Παντοκράτωρ έργο του Φώτη Κόντογλου
Ενώ εκείνον που καυχιέται πως δεν πιστεύει σε τίποτα,
α’) Τον έχει ο κόσμος σε μεγάλη υπόληψη και σεβασμό, μάλιστα όσο περισσότερο άπιστος λέγει πως είναι, τόσο περισσότερη είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός που φανερώνει ο έξυπνος και σοβαρός κόσμος στο πρόσωπό του. Ο τέτοιος άνθρωπος είναι συνοφρυωμένος, με λίγα και βαρειά λόγια, αράθυμος κι απότομος, «θετικός άνθρωπος», «γερό μυαλό». 
 
β’) Όλα του έρχουνται βολικά, και δεν σκοτίζεται, δεν στενοχωριέται για τίποτα. Δεν έχει ευθύνες και ζαλούρες: Εδώ κάτω, λέγει, είναι η Κόλαση κι ο Παράδεισος. Η ζωή είναι για να την απολαβαίνουνε οι έξυπνοι. Οι κοιμισμένοι κι οι αφιονισμένοι ας πεθάνουνε».
 
Εξ άλλου, δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να κάνεις τον άπιστο! Πατάς ένα μονάχα κουμπί, κι” όλα σου έρχονται βολικά. Ο διάβολος είπε στον Χριστό: Πέσε, προσκύνησέ με, και θα γίνουνε οι πέτρες ψωμιά, «οι λίθοι άρτοι».
 
Λέγει λοιπόν ο έξυπνος: «Να κάθεσαι, άνθρωπος με τετρακόσα μυαλά, να χάνεις τον καιρό σου με χαζομάρες, σαν τις γρηές, με θεούς, με κόλαση και με παράδεισο, με καντήλια, με θυμιατά, με δισκοπότηρα, με παπάδες και με καλόγρηες! Και σε ποια εποχή; Στην εποχή μας, που η επιστήμη στέλνει ανθρώπους στους πλανήτες! Ακούς, φίλε μου, βλακεία που έχει αυτός ο κόσμος;».
 
Αυτά λένε για τους πιστούς οι έξυπνοι και οι τιμημένοι τούτου του κόσμου, και τους χειροκροτούνε οι πολλοί, που τους έχουνε για φρόνιμους σε όλα, επειδή δεν κυνηγάνε ίσκιους, αλλά έχουνε μυαλό γερό, και επιτυχαίνουνε σε ότι καταπιαστούνε.
 
Ναι! Επιτυχαίνουνε, γιατί, μ' έναν λόγο, η απιστία είναι «η πλατεία πύλη και ευρύχωρος οδός», που δεν πιστεύουνε πως είναι «η απάγουσα εις την απώλειαν», όπως είπε ο Χριστός, αλλά «εις την επί γης ευδαιμονίαν». Ενώ η πίστη είναι «η στενή πύλη και τεθλιμμένη οδός», που δεν πιστεύουνε πως είναι «η απάγουσα εις την ζωήν», αλλά «εις την επί γης δυστυχίαν και περιφρόνησιν». «Πολλοί εισίν οι εισερχόμενοι διά της πλατείας πύλης» κατά τον λόγο του Κυρίου, «και ολίγοι εισιν οι ευρίσκοντες την στενήν πύλην».
 
Όλοι οι άπιστοι λένε πως αν βλέπανε ένα θαύμα, θα πιστεύανε. Μα η πίστη δεν έρχεται με τη βία, αλλά με τη συγκατάθεση της ψυχής. Γι' αυτό σε όσους ζητάνε θαύμα για να πιστέψουνε, δεν δίνεται, κατά τον λόγο που είπε ο Χριστός στους Φαρισαίους: «Γενεά πονηρά και μοιχαλίς σημείον επιζητεί και σημείον ου δοθήσεται αυτή».
 
Αλλά και θαύμα να δει ένας άπιστος, η υπερηφάνεια δεν τον αφήνει να πιστέψει, για να μη φανεί ευκολόπιστος και καταφρονεθεί. 
 
Πριν καιρό έγραψα με συντομία πέντε- έξη άρθρα για τα θαύματα που γίνουνται σ' ένα χωριό της Μυτιλήνης, με τον τίτλο «Φρικτά μυστήρια». Πολλοί αναγνώστες συγκινηθήκανε στο έπακρο, ιδίως οι ταπεινοί κι' αγράμματοι άνθρωποι, «τα μωρά του κόσμου και τα εξουθενημένα». Οι έξυπνοι όμως κι' οι τετραπέρατοι δεν δώσανε σημασία, και κάποιοι απ' αυτούς με περιγελάσανε και μου γράψανε πως λέγω ανοησίες.
 
Αλλά, «Θεός ου μυκτηρίζεται». Από τότε ως τα σήμερα τα θαύματα δεν πάψανε, κι ολοένα γίνουνται πυκνότερα και τρομαχτικώτερα. Οι άνθρωποι που τα βλέπουνε μου τα γράφουνε με όλα τα καθέκαστα, κι απ' αυτά κάνω ένα βιβλίο που θα είναι σαν πυρωμένο σίδερο για τις άπιστες γλώσσες (Πρόκειται για το βιβλίο «Σημείον μέγα» που εξέδωσε ο «Αστήρ»).
 
Αυτόν τον καιρόν γίνουνται ανασκαφές, για να βρεθεί η αρχαία εκκλησία με τα λείψανα εκείνων που φανερώνονται ολοζώντανοι μπροστά στους απλούς ανθρώπους, στον ύπνο και στον ξύπνο τους, καθώς κι εικόνες και τα” άλλα κειμήλια. Θα είχανε βρεθεί όλα, και θα ξεσκεπαζότανε γρήγορα ολότελα αυτός ο φοβερός κρατήρας, που θα σάρωνε τους άπιστους με την αγιασμένη λάβα του, αν υπήρχανε περισσότερα μέσα στα χέρια των φτωχών ανθρώπων που σκάβουνε με μια πίστη που είναι σαν φωτιά. 
 
Μα, όπως και να είναι, με τη χάρη του Θεού «την τ' ασθενή θεραπεύουσαν και τα ελλείποντα αναπληρούσαν», θα βγάλουνε σε καλό τέλος το βλογημένο αυτό έργο, και θα θριαμβέψει η ακατάλυτη πίστη μας, και θα ακουστεί ως τα πέρατα του άπιστου κόσμου η βροντερή φωνή: «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών; Συ ει ο Θεός ο ποιών θαυμάσια μόνος!».
 
Απόσπασμα από το βιβλίο του Φώτη Κόντογλου - Μυστικὰ Ἄνθη, Εκδόσεις Παπαδημητρίου, σελ. 215-219. nektarios.gr (ἤγουν: Κείμενα γύρω ἀπὸ τὶς ἀθάνατες ἀξίες τῆς ὀρθόδοξης ζωῆς.)
 
«Ὁ ἄνθρωπος εἶναι σὲ ὅλα ἀχόρταγος, θέλει ν᾿ ἀπολάψει πολλά, χωρὶς νὰ μπορεῖ νὰ τὰ προφτάξει ὅλα. Καὶ βασανίζεται. Ὅποιος ὅμως φτάξει σὲ μιὰ κατάσταση ποὺ νὰ εὐχαριστιέται μὲ τὰ λίγα, καὶ νὰ μὴ θέλει πολλά, ἔστω κι ἂν μπορεῖ νὰ τ᾿ ἀποχτήσει, ἐκεῖνος λοιπὸν εἶναι ὁ εὐτυχισμένος.
 
Δὲν τὸ κάνει ἀπὸ οἰκονομία, εἴτε γιατὶ ἔχει τὴν ἰδέα πὼς τὰ πολλὰ τὸν βλάφτουνε στὴν ψυχὴ ἢ στὸ σῶμα. Ἀλλὰ γιατὶ στὰ λίγα καὶ στὰ ἁπλὰ βρίσκει πιὸ ἁγνὴ ἱκανοποίηση. Καὶ περισσότερο ἀπ᾿ ὅλα, ἐπειδὴ μὲ τὰ ἁπλὰ καὶ μὲ τὰ λίγα δὲν χάνει τὸν ἑαυτό του. «Τίς ἔστι πλούσιος; Ὁ ἐν ὀλίγῳ ἀναπαυόμενος»». 
 
Ο Φώτης Κόντογλου (πραγματικό όνομα Φώτιος Αποστολέλης: Αϊβαλί Μικράς Ασίας, 8 Νοεμβρίου 1895 – Αθήνα, 13 Ιουλίου 1965) ήταν έλληνας λογοτέχνης και ζωγράφος. Αναζήτησε την «ελληνικότητα», δηλαδή μία αυθεντική έκφραση, επιστρέφοντας στην ελληνική παράδοση, τόσο στο λογοτεχνικό όσο και στο ζωγραφικό του έργο. Είχε ακόμα σημαντικότατη συμβολή στον χώρο της βυζαντινής εικονογραφίας. Σήμερα θεωρείται ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της «Γενιάς του Τριάντα».
 

Μεταναστευτικό: η παράνοια ως εθνική πολιτική.

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος 

Υπό τον μανδύα της ανθρωπιστικής κρίσης η κυβέρνηση προχωρά στην μαζική εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Τα ΜΜΕ, έχοντας πλήρως υιοθετήσει το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας, συνεπικουρούν την κυβέρνηση βαπτίζοντας το νέο κύμα λαθρομετανάστευσης προσφυγικό.

Μπορεί το ποσοστό των ανδρών ηλικίας 18-45 να ξεπερνά το 70% των ατόμων που εισβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα, αλλά στις φωτογραφίες και τα πλάνα των ΜΜΕ βλέπουμε συνεχώς τις εξαιρέσεις του κανόνα, δηλαδή παιδιά και γυναίκες. 

Θα αναρωτιέστε γιατί είναι αναγκαία αυτή η παραπληροφόρηση του Έλληνα πολίτη και η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι για το βαθύ κράτος και τα ΜΜΕ το να μετονομάσουν το κύμα λαθρομετανάστευσης που δημιούργησαν προσφυγικό, τους απαλλάσσει από το να χρειασθεί να δώσουν έστω και μια τυπική δικαιολογία για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που έχουν επιβάλλει. 

Αν κάτι πρέπει να είναι ξεκάθαρο εξ αρχής είναι το γεγονός ότι τίποτε από ότι συμβαίνει μέχρι στιγμής δεν ήταν αναπόφευκτο. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, όλα άρχισαν όταν τον Φεβρουάριο η κυρά Τασία και οι συναρμόδιοι υπουργοί αποφάσισαν να εφαρμόσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να δώσει το μήνυμα στα δίκτυα διακίνησης των λαθρομεταναστών ότι η Ελλάδα έγινα ξανά μια χώρα που δέχεται με ανοιχτές αγκάλες τους λαθρομετανάστες.

Μπορεί η κυρά Τασία να ήταν μια τόσο ιδιαίτερη περίπτωση που να ανάγκασε μια κυβέρνηση της άκρας αριστεράς να την αντικαταστήσει, αλλά η αντικατάσταση είχε να κάνει με την αλλαγή της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής. Ο νέος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, είναι ο κλασσικός αριστερός ακτιβιστής, έτσι σε ρεπορτάζ-αγιογραφία στο «Έθνος» διαβάζουμε ότι «Όταν τον ρωτάμε πώς πήρε την απόφαση να μπει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο «Εθνος της Κυριακής», «ήθελα να το παλέψω από μέσα.» Λέει πολλά ο κ. Μουζάλας, άλλα ποτέ δεν θα τον ακούσετε να μιλά για ανάσχεση, αποτροπή ή φυσικά πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Εξάλλου, όπως με υπερηφάνεια γράφει η δημοσιογράφος του «Έθνους»: «Ο Γιάννης Μουζάλας είναι ένας ιδεολόγος αριστερός, με φωτισμένη συνείδηση.»

Στην «φωτισμένη συνείδηση» του αριστερού ακτιβιστή-υπουργού δεν υπάρχουν όροι όπως εθνικό συμφέρον, εξωτερικοί κίνδυνοι και πολιτισμική συνοχή. Οτιδήποτε αντικρούει την πολυπολιτισμική ατζέντα αποβάλλεται από τον δημόσιο λόγο ως εκ των προτέρων ρατσιστικό και ξενοφοβικό. Έτσι και απλά δεδομένα, όπως το γεγονός ότι πάνω από το 70% των λεγόμενων προσφύγων είναι άνδρες συγκεκριμένων ηλικιών αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση. Πως θα μπορούσε να στηθεί η αφήγηση του προσφυγικού κύματος, όταν ο μέσος υποτιθέμενος πρόσφυγας έχει ακριβώς τα ίδια δημογραφικά χαρακτηριστικά του μέσου λαθρομετανάστη; Από ποιες πόλεις και χωριά έρχονται αυτοί οι «πρόσφυγες» όπου η ο πληθυσμός είναι 70% άνδρες ηλικιών 18-45 και το υπόλοιπο 30% του πληθυσμού γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι;

Αντίθετα από την δημοσιογραφία του «Έθνους», όταν ο δημοσιογράφος της Telegraph προσπάθησε να κάνει ένα πραγματικό ρεπορτάζ για το λεγόμενο προσφυγικό, οι του «προσφυγικού» πληθυσμού τον ενημέρωσαν ότι «Εδώ στην Ελλάδα μπορούμε να σε απαγάγουμε και κανείς να μην ξέρει πού είσαι 

Οι θιασώτες την πολυπολιτισμικής κοινωνίας είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν την ουτοπία du jour ανεξάρτητα από τις συνέπειες που αυτό θα έχει για τον Έλληνα πολίτη. Όσα λιγότερα ξέρουν, όσα λιγότερα καταλαβαίνουν οι πολίτες τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς.  Οι «φωτισμένες συνειδήσεις» ανοίγουν Κερκόπορτες, γιατί όλα είναι επιτρεπτά, εκτός από την συνέχεια και πολιτισμική συνοχή του ελληνικού έθνους. 

Ελλάδα και Κύπρος και το κοίτασμα Ζορ.

Γράφουν οι Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός 

Η νίκη της Κύπρου μέσω του κοιτάσματος Ζορ 

Πολλοί στην Κύπρο θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλο κοίτασμα στην κυπριακή ΑΟΖ εκτός από το κοίτασμα Αφροδίτη. Άλλοι θεωρούν ότι με το κοίτασμα Ζορ έχασε μια ευκαιρία κι αυτό σε υψηλό επίπεδο. Ενώ η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική. Στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου και τουλάχιστον άλλα τέσσερα κοιτάσματα πετρελαίου, όπως το δείξαμε με τις αναλύσεις μας. 

Όσον για το κοίτασμα Ζορ τα πράγματα είναι θεαματικά. Αρχικά πρέπει να πούμε ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου βρίσκεται κατά 99,9% εντός της αιγυπτιακή ΑΟΖ, μόνο που ξεχνάμε ότι η γεωλογική δομή του έχει το 1/6 που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία ακόμα κι από αρμόδιους. Έτσι αν εξετάσουμε την τομή της γεωλογικής δομής, θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου, πολύ πιο κάτω από το κοίτασμα φυσικού αερίου κι ότι αυτό βρίσκεται κατά το ήμισυ στην κυπριακή ΑΟΖ. Με άλλα λόγια η Κύπρος θα απολάβει το 50% της εξόρυξης αυτού του κοιτάσματος. Η ENI προβλέπει ήδη να κάνει την επόμενη γεώτρηση του χρόνου γι’ αυτό το κοίτασμα. 

Με άλλα λόγια, θα βοηθήσει την Κύπρο και από την πλευρά της αιγυπτιακής ΑΟΖ. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει οριστικά η Κύπρος να μιλά αποκλειστικά για το κοίτασμα Αφροδίτη, αφού υπάρχουν τόσα αποθέματα που αλλάζουν τα δεδομένα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να γίνει και μια καινοτόμα αλλαγή στο κυπριακό μοντέλο της αξιοποίησης της κυπριακής ΑΟΖ. Αλλιώς δεν μπορούν να συμπεριλάβουν αυτά τα στοιχεία. Η ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ μέσω του πετρελαίου του αποτελεί μια νίκη για την Κύπρο και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε στρατηγικά. 


πηγή

Το βιογενές αέριο του Ζορ και οι προοπτικές στην Ελλάδα και Κύπρο

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ανακάλυψης του κοιτάσματος Ζορ, είναι ότι πρόκειται για φυσικό αέριο το οποίο είναι βιογενές, δηλαδή αυτούσιο μεθάνιο κυρίως, πολύ νεότερο και δεν προέρχεται από το σπάσιμο του πετρελαίου. Αυτό το γεγονός δεν είχε ληφθεί υπόψη στα κλασικά μοντέλα των εκτιμήσεων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Έτσι με το κοίτασμα Ζορ, η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ ανοίγει νέους δρόμους και δημιουργεί προοπτικές που δεν είχαν υπολογιστεί, ενώ βλέπουμε ότι είναι υπεργιγαντιαία κοιτάσματα που αλλάζουν όλα τα δεδομένα της περιοχής. Πρέπει λοιπόν ν’ αλλάξουμε και τα κλασικά μοντέλα σε αυτήν την περίπτωση, διότι δεν πρόκειται για ψαμμίτες, δηλαδή άμμος αλλά για ασβεστόλιθους που με το νερό εμπεριέχουν στοιχεία του φαινομένου Karstification, κατά συνέπεια έχουν εξαιρετικά μεγάλο πορώδες. Διότι ήταν σε παλαιολιμνοθάλασσες για εκατομμύρια χρόνια και μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν μεγάλα σπήλαια γεμάτα με φυσικό αέριο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι εκτιμήσεις και τα μοντέλα πρέπει να τροποποιηθούν και αυτή η πράξη θα έχει σημαντικότατες θετικές επιπτώσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο όσον αφορά στην ΑΟΖ μας. 

Είναι λοιπόν απαραίτητο να ασχοληθούμε με διαφορετικό τρόπο μ' αυτόν τον τομέα για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και για να προσδιορίσουμε καλύτερα και τις περιοχές όπου πρέπει να γίνουν σεισμικές έρευνες. Διότι με αυτά τα δεδομένα, αποδεικνύεται ότι πρέπει να έχουμε μια ευρύτερη ματιά για να είμαστε ανοιχτοί σε νέες γεωλογικές δομές ακόμα και στην περιοχή μας. Η Ελλάδα και η Κύπρος μέσω της τριμερούς με την Αίγυπτο μπορούν να παίξουν ένα δυναμικό ρόλο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

πηγή

Δείτε επίσης:


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού με την Έλενα Χαραλάμπους. Πρώτο πρόγραμμα ΡΙΚ, 28/09/2015. ΕΔΩ

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: "Μικρά Ασία, Πόντος, Συνθήκη Σεβρών και Συνθήκη Λωζάννης".
ΕΔΩ

Δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών με δεδομένη την αποχή τα λευκά και τα άκυρα.

Από τους 9.840.525 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, των 4.408.675 συμπολιτών μας, δεν μέτρησε η ψήφος τους, είτε λόγο ΑΠΟΧΗΣ, ΛΕΥΚΩΝ, ΑΚΥΡΩΝ....  

Με βάση τα ποσοστά τους λοιπόν στις πρόσφατες εκλογές, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έλαβαν στην πραγματικότητα (κάντε τις πράξεις), ΣΥΡΙΖΑ 20,05% και ΑΝΕΛ 2,09% και συνολικά 22,15% … στην ουσία, ποσοστό, από τους 5.431.850 που τελικά μέτρησε η ψήφος τους.

Αυτή δεν είναι η ψυχρή λογική των αριθμών;;
Τι σημαίνει αυτό;

Παραβίαση της Συντάγματος , ήτοι  ότι υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς;;

Ότι έχουμε παραβίαση, της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου;;
Ότι  έως το 77,85% των πολιτών δεν ψήφισε  ή δεν ΘΑ ψήφιζε ενδεχομένως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θέλουν μνημόνια;

Θυμάστε το ποσοστό της δημοψηφίσματος;;…. 61.31% ΟΧΙ σε άλλη λιτότητα.

Προκύπτει συνεπώς ότι, δεδομένης της ψήφισης του τρίτου μνημονίου μερικές ημέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και των προγγραμματικών δηλώσεων των κομμάτων, το ποσοστό που είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είναι μικρότερο από το ποσοστό που στην πραγματικότητα δεν ψήφισε ή δεν ΘΑ ψήφιζε ενδεχομένως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δηλαδή, εάν γινόταν πάλι δημοψήφισμα αντι για εκλογές με το ερώτημα μνημόνια ή όχι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό συμπολιτών μας θα έλεγε ΟΧΙ … περίπου 70%

Τότε, γιατί ψηφίσαμε την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου τελικά, «βγάζοντας» κυβέρνηση, που αυτό πρέσβευε εξαρχής στις προγραμματικές της δηλώσεις;;

Μήπως μας την «έφεραν» οι πολιτικοί;; ή το 22,15% είναι ποιο σοφοί από τους υπόλοιπους και γι αυτό τους εμπιστεύτηκαν;

Όχι, απλά οι πολιτικοί μας διαχειρίστηκαν έξυπνα το «Ελληνικό αδιέξοδο» για άλλη μια φορά και γιαυτό χρειάστηκαν, όλοι τους.

Τα ανωτέρω τα παραθέτουμε για να δείξουμε – κατά την άποψή μας – ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ.

Ότι βρισκόμαστε, στην άκρη του γκρεμού, ότι  έχουμε εξαντλήσει της ¨φυσικές μας¨ δυνατότητες, ότι την επόμενη κατάσταση που θα διαμορφωθεί μετά από μια αποτυχία μας …. δεν θέλουμε να την φανταστούμε.

Τελικό συμπέρασμα όπως λέει και ο λαός μας;;
Ήθελε την «καυτή πατάτα» και του την έδωσαν .
Το γιατί…. είναι δικό σας.
Όποιος κατάλαβε …. Κατάλαβε!!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ 

h.t.police100@gmail.com 
το είδαμε ΕΔΩ

ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πράγματα εντυπωσιακή είδηση έρχεται από την Τουρκία, σύμφωνα με την οποία στις τελευταίες μάχες μεταξύ του τουρκικού τακτικού στρατού και των αναρτών του ΡΚΚ, ανάμεσα στα θύματα των ανταρτών βρέθηκαν και νεκροί που φορούσαν στο στήθος τους χριστιανικό σταυρό!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, (MilliGazete 28/9), σε συγκρούσεις που έγιναν αυτές τις μέρες μεταξύ της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ανταρτών στην περιοχή Beytüşşebap, στην επαρχία Şırnak, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, σκοτωθήκαν 8 Τούρκοι στρατοχωροφύλακες και 2 αξιωματικοί ενώ οι αντάρτες είχαν 34 νεκρούς.

Όταν οι Τούρκοι ερευνούσαν τα θύματα των ανταρτών, έμειναν κυριολεκτικά αποσβολωμένοι καθώς διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και κάποιοι που φορούσαν στο στήθος τους ένα μεγάλο σταυρό που πρόδιδε την θρησκευτική τους ταυτότητα. Το γεγονός όπως ήταν ευνόητο προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στους Τούρκους, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διαπιστώνονταν ότι στις τάξεις των ανταρτών βρίσκονται και χριστιανοί που πολεμούν τον τουρκικό στρατό.

Όσον αφορά την καταγωγή αυτών των χριστιανών, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά οι πληροφορίες λένε πως τα πτώματα αυτά μεταφερθήκαν για νεκροτομή σε ειδικό νοσοκομείο, γεγονός που δείχνει την ταραχή που προκάλεσαν στους Τούρκους.

Όπως φαίνεται τα γεγονότα στην Τουρκία τρέχουν και σίγουρα θα συνεχίσουν να τρέχουν με την ίδια «ταχύτητα»!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

H Apple κάρφωσε την Volkswagen;

Οι ψίθυροι γίνονται όλο και πιο έντονοι, με τους Γερμανούς -ανεπίσημα βέβαια- να ψάχνουν το… καρφί, που αποκάλυψε το σκάνδαλο με το λογισμικό που μείωνε τους ρύπους, κατα τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι Αμερικανοί. 

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ 

Σημειώστε δε, πως παρόλο που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται να γνωρισζα τουλάχιστον μία διετία ότι υπήρχε θέμα με τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου σε κινητήρα της VW (όπως μπορεί να υπάρχει και με άλλους κατασκευαστές) η αποκάλυψη έγινε λίγους μήνες πριν η Γερμανική εταιρεία αντικαταστήσει τον συγκεκριμένο κινητήρα με έναν σύννομο με τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων. Παράλληλα, κρατήστε, πως το Γερμανικό γκρουπ φέτος κατατροπώνει εμπορικά τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα και στη νευραλγική αγορά των ΗΠΑ.

Οι γνωρίζοντες τα του αυτοκινήτου ξέρουν οτι το αύριο της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι ούτε η GM, ούτε οι Chrysler, Ford. Άλλωστε είναι εμφανές που οι συγκεκριμένες εταιρείες τα δίνουν όλα στην Ευρώπη. Το δυνατό χαρτί των Αμερικανών στην μεγάλη αγορά της αυτοκίνησης θα είναι η Apple.

Η αμερικανική εταιρεία με τα τεράστια κέρδη εχει ανακοινώσει οτι μπαίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία με ενα τεράστιο μπατζετ, παράγοντας αρχικά ένα ηλεκτρικό αυτοκινητο πόλης, το οποίο θα κυκλοφορήσει το αργότερο το 2017.

Οι Αμερικανοί, διαθέτοντας πακτωλό χρημάτων, έχουν ξεκινήσει ένα εντυπωσιακό «παιδομάζωμα» στελεχών της αγοράς του αυτοκινήτου, δίνοντας ακόμα και τους διπλούς μισθούς-bonus για να τους εντάξουν στο δυναμικό της. Σημειώστε πως ήδη απο το VW γκρουπ πάρει υψηλόβαθμα στελέχη και έπεται συνέχεια…

Η Apple λοιπόν, παίρνοντας τα συγκεκριμένα στελέχη, όπως είναι φυσικό, έχει πληροφόρηση για όλα τα μυστικά σχέδια των Γερμανών, όπως για παράδειγμα για το…σκανδαλιάρικο λογισμικό.

Οι Αμερικανοί έχουν κάνει πολλές μελέτες και μετρήσεις στην Παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου και γνωρίζουν καλά οτι ο βασικότερος ανταγωνιστής τους, σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα είναι οι Γερμανοί της Volkswagen οι οποίοι στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, μπροστά μας, ανακοίνωσαν την παραγωγή είκοσι ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων, μέχρι το 2020!

Οι ψίθυροι λοιπόν, που ακούγονται τελευταία ιδιαίτερα έντονα, στους διαδρόμους του αρχηγείου της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ δεν είναι τυχαίοι, ενώ με αγωνία αναμένεται και η δεδομένη απάντηση στην Αμερικανική επίθεση, ίσως και με αντίστοιχο, κάτω από τη ζώνη, χτύπημα… 

πηγή