Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα καρκινώματα τα «ξηλώνουν», δεν τα αναζωογονούν.

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Γνωστή, πασίγνωστη η φράση του Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865), «μπορείς να τους εξαπατάς όλους γιά λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους γιά όλο τον καιρό». Κι όμως σε τούτη εδώ την χώρα «ποτέ τόσο λίγοι, δεν εξαπατούν τόσο πολλούς, όλο τον καιρό». Το «εξαπατούν» είναι ενεστώτας διαρκείας, όπως λέμε στην γραμματική, διότι διαρκεί και διαιωνίζεται η εξαπάτηση του λαού από το πυορρέον απόστημα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. 

Είναι καταπληκτικό! Κανέναν δεν εκφράζει, οι πάντες το απεχθάνονται, πλην ευαρίθμων, αμετανοήτων ζητωκραυγαστών. Κι όμως, το καρκίνωμα βρίσκεται στην εξουσία. Κρίσιμες και κομβικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού, τις κατέχουν κομματικοί σαλταδόροι, ανίκανες μετριότητες. Οι βατραχομυομαχίες και οι καμποτινισμοί των στελεχών του ακόμη αποτελούν είδηση. Χυδαιολογεί- «εκ του περισσεύματος της καρδίας το στόμα λαλεί»- κάποια Τώνια Αντωνίου, η οποία ψήφιζε με χέρια και ποδάρια, τα καταστρεπτικά «μνημόνια» και τα ΜΜΕ (Επιρροής-Επιβολής-Εκχαυνώσεως-Εκμαυλισμού-Εξαχρειώσεως) προβάλλουν τα λεκτικά κοπρίσματά της, ένα είδος επαίνου γιατί «τα λέει έξω από τα δόντια». 

Κι εδώ είναι και ο τρισάθλιος Φαρισαϊσμός και η εμετική υποκρισία του συστήματος. Όταν ακούγονται από Χρυσαυγίτες υβρεοβωμολοχίες, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι συνήθεις γυμνοσάλιαγκες της παραπολιτικής, υποδύονται τους πνευματικούς θεματοφύλακες της ηθικής του λαού. Όταν βρίζει η κ. Τώνια είναι ελευθεροστομία και μαγκιά (τσογλανομαγκιά). Όσοι καντιποτένιοι κηφήνες αυτοεντάσσονται εντός του λεγομένου ευφημιστικώς «δημοκρατικού τόξου» απολαμβάνουν ασυλία και ανοχή λόγων και πράξεων. Η βορβορώδης ευτέλεια, η φαυλολογία και η αισχροήθεια επιτρέπονται στους τοξοδημοκράτες και ας καταρρακώνεται το δημόσιο ήθος. 

Ο δε πρωθυπουργός αντί να διώξει κλωτσηδόν τα υπολείμματα τα σέρνει μαζί του. Δεν κατανοεί ότι στην παρούσα συγκυρία, η μεγαλύτερη ευεργεσία για τον τόπο θα ήταν να αποτινάξει από πάνω του το πασοκικό όνειδος. Να τους αφαιρέσει τον έσχατο συγκολλητικό τους ιστό, το κίνητρο της καννιβαλικής συνύπραξής τους: Την εξουσία. Δεν καταλαβαίνει ότι με την εξαφάνιση αυτού του κόμματος κλείνει ένας υπόνομος αναθυμιάσεων, που δηλητηριάζει εδώ και δεκαετίες έναν ολόκληρο λαό! 

Είναι δυνατόν να έχουμε υπουργό παιδείας στέλεχος του κόμματος που μαγάρισε την παιδεία του λαού; 

Ερωτώ: Ποιός δίδαξε σε παιδιά 13 ετών να πραγματοποιούν καταλήψεις και βανδαλισμούς, στα σχολεία με αίτημα, παλαιότερα, την κατάργηση των εξετάσεων; Μήπως βελτιώθηκε η εκπαίδευση από τις καταλήψεις; 

Ποιός, μέσω του καταστρεπτικού νόμου-πλαισίου του 1982, ευνόησε την αναξιοκρατία, την ευνοιοκρατία, τον Νεπωτισμό και την… «ενδογαμία» στα ΑΕΙ. (Δηλαδή η πλήρωση θέσεων ΔΕΠ σ’ ένα τμήμα από άτομα που έκαναν το διδακτορικό τους εκεί). Το 2007 ο καθηγητής Χυρ.Μουτσόπουλος δήλωσε, ότι περισσότεροι απ’ τους μισούς καθηγητές στο τμήμα του (ιατρική) «κληροδότησαν» τις θέσεις τους στα παιδιά τους («Βήμα», 14.1.2007). Ποιός ποινικοποίησε την πειθαρχία και επέβαλε την ατιμωρησία στο σχολείο, καρυκεύοντας την διάλυση με το απατηλό σύνθημα «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ»; 

Έχω κρατήσει επιστολή μιάς καθηγήτριας τεχνικού λυκείου, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 5ης Νοεμβρίου 1991. Ήμουν νεοδιόριστος δάσκαλος, άψητος και «άβγαλτος» και μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. 

«Μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος κάθε παιδί συμπεριφέρεται όπως νομίζει. Άλλος κάθεται με τα πόδια απλωμένα στο διπλανό θρανίο, άλλος κοιμάται ή προκλητικά κάνει πως κοιμάται. Άλλος μιλάει ή χασκογελάει με τον διπλανό του και άλλοι τραγουδούν χτυπώντας ρυθμικά τα θρανία. Συχνά μαθήτριες βγάζουν καθρεφτάκι και τσατσάρα και χτενίζονται ή βάφουν τα νύχια τους. Συμβαίνει, επίσης, ένας μαθητής να βγαίνει από την τάξη χωρίς να ζητήσει άδεια. Όταν τον ρωτήσεις πού πάει, μπορεί να λάβεις την πιό προκλητική απάντηση: Ότι πηγαίνει έξω να πάρει αέρα ή ότι πείνασε και πηγαίνει να φάει. Η πιό συνηθισμένη απάντηση σε παρατήρηση είναι: Και τι έγινε; Ή «ποιός το πρόβλημα ή ποιόν ενοχλώ;». 

Σήμερα έχουν τα κινητά και «συζητούν» εν ώρα μαθήματος. Ποιό το πρόβλημα εξ άλλου; 

Διαβάζω τον επίλογο βιβλίου «Η Παιδεία σε κρίση», το Γ.Τσέντου, εκδ. «Τήνος»: 

«Το σχολείο είναι εικόνα της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο εύκολο γιά μερικούς από εμάς να καταδικάζουμε τους νέους, ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο. Οι νέοι δεν έχουν πάρει λάθος δρόμο, όχι. Απλώς –και αυτό είναι το πιό τραγικό- βαδίζουν μπροστά από εμάς στον δρόμο που εμείς τους δείξαμε να βαδίζουν. Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι στην πράξη βάζουμε πάνω απ’ όλα τα υλικά αγαθά και τα χρήματα. Εμείς με τα λόγια μεν εξαίρουμε τα υψηλά, αλλά ασχολούμαστε ολημερίς με τα χαμηλά. Εμείς, στην καλύτερη περίπτωση, μιλάμε για αρχές και αξίες, αλλά στην πράξη αποκοπτόμαστε όλο και περισσότερο από αυτές. Όταν, λοιπόν, εμείς ενεργούμε έτσι, θα ήταν παράλογο να έχουμε από τους νέους την απαίτηση να βαδίζουν άλλο δρόμο. Απλώς, αφού πρώτα τους διδάξαμε εμείς, τώρα μάς διδάσκουν αυτοί, δείχοντάς μας που οδηγεί ο δρόμος που εν τη αφελεία μας επιλέξαμε να βαδίσουμε». 

Και, για να επανέλθω στο θέμα, ποιό κόμμα σάρωσε την γλώσσα μας, επιβάλλοντας την μονόχνωτη «δημοτικιά», το ξύλινο αριστεροκομματικό ιδίωμα, το «κάλεσμα» και «πισωγύρισμα» και λοιπές μπουρδολογίες; (Να μην μιλήσω γιά την βίαιη κατάργηση της ιστορικής ορθογραφίας, της αρτιμελούς μορφής της γλώσσας μας, διότι οι περισσότεροι, ιδίως οι νεώτεροι, και δικαίως, τα βρίσκουν… κινέζικα αυτά). 

Ποιός κατέστρεψε αδίστακτα, εν ονόματι κάποιου νεφελώδους «προοδευτισμού» και αβασάνιστου, δήθεν εξευρωπαϊσμού, τις εθνικές μας ρίζες, μέσω των σχολικών βιβλίων; 

Λιμοκτονούν πνευματικά τα παιδιά σε μία χώρα που κορδακίζεται και διαλαλεί- τώρα λόγω και Αμφιπόλεως- ότι υπήρξε λίκνο του πολιτισμού και θεματοφύλακας τιμαλφών αξιών παναθρώπινης εμβέλειας. Τα βιβλία, η αλλαγή τους, εκπονήθηκε το 2003 επί ΓΑΠ και εισήλθαν το 2006 στα σχολεία, επί Γιαννάκου. Ο ηθικός και φυσικός αυτουργός που λέει το ποινικό Δίκαιο. (Το δε ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής, άντρο και αυτό «εκσυγχρονιστών», θεωρεί τα βιβλία «εξαιρετικά»! Θυμίζω την περίπτωση Ρεπούση). 

Ο κατάλογος των πασοκικών ανομιών δεν κλείνει εδώ. Μόλυνε τα πάντα αυτή «η κατάρα της φυλής». Κι όμως αυτό το «εξαίσιον πτώμα» το αιματοδοτεί η ΝΔ, το συνητρεί στην ζωή, διότι η απώλεια της εξουσίας τρομάζει τα δύο κόμματα. (Το εναπομείναν 20% που ψηφίζει τους κ. Κυριάκο, Μίλτο, Άδωνι και λοιπούς συντηρητικούς νοικοκυραίους της πάλαι ποτέ Δεξιάς). Το ΠΑΣΟΚ παρασύρει στον βούρκο και τον συγκάτοικο, η μέθη της εξουσίας ναρκώνει. 

«Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται». Η τελευταία πράξη αυτή κρίνει και τα προηγούμενα. Η σαμαρική νεοδημοκρατία θα μείνει στην Ιστορία, εκτός των άλλων δυσωδιών, και γιά την έσχατη αναζωογόνηση του μεγάλου ονείδους αυτή, της μεγάλης Ιστορίας.

πηγή

Βοήθησε κι ΕΣΥ να εκδώσουμε και να μοιράσουμε σε κάθε Έλληνα τις «150 σελίδες θανάτου του Κορανίου».

...για ν’αναγκαστούν να δείξουν οι ορδές των εκατομμυρίων ισλαμο-λαθρο-εισβολέων το «πραγματικό πρόσωπό» τους... 

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος 

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές και τακτικές για να ελεγχθεί η Κοινή Γνώμη. 
Όσον αφορά τους bloggers επίσης. 

Η τακτική που έχει επιλέξει γι’ αυτούς το κατοχικό καθεστώς των εγχώριων έμμισθων Αρμοστών εγκάθετων της διεθνούς Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει διάφορες όψεις.

Μια απ’ αυτές είναι το «ψαλίδισμα» των «φτερών» τους όταν αυτά παίρνουν ν’ ανοίξουν περισσότερο από το «επιτρεπτό».
Τότε διαπιστώνεις πως του τάδε blogger ενώ διαρκώς «ανέβαινε» η δημοφιλία και συνεπώς η ιστοσελίδα του, ξαφνικά, αρχίζει να «κλείνεται» από παντού ασφυκτικά.

Άλλοι συνάδελφοι bloggers που σχημάτιζαν γύρω του ένα σφριγηλό δίκτυο αναδημοσιεύσεων (και συνεπώς «ασφάλειας»), ξαφνικά «εξαφανίζονται» από κοντά του.
Κόβουν λάσπη!

Ο γενικότερος «εσκεμμένος αποκλεισμός του από ΠΑΝΤΟΥ» γίνεται όλο και πιο αισθητός.
Μέχρι που η «ενοχλητική ιστοσελίδα» και ο «χειριστής της» καταρρέουν.
Εξαφανίζονται.

Καμιά φορά όμως, τα πράγματα γίνονται μπούμερανγκ για τους «δυσώδεις υπόγειους ενορχηστρωτές τέτοιων κατεδαφίσεων ιστοσελίδων και bloggers».
Ενίοτε, καταφέρνουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Ακόμη και πράγματα που μέχρι πριν λίγο φάνταζαν ακατόρθωτα.
πχ Να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να επαναληφθεί κι εδώ, στην Ελλάδα, αυτό που συνέβη στην Δανία με τα Σκίτσα του Μωάμεθ.

Η «Έξοδος»....

Σε κανέναν δεν αρέσει να τον υποβάλλουν στην «παραπάνω περιοριστική ασφυκτική διαδικασία».
Όταν λοιπόν αυτό συμβαίνει, ο καθένας αντιδρά με διαφορετικό τρόπο.
Κάποιοι γκρινιάζουν λίγο και μετά υποτάσσονται.
Κάποιοι άλλοι δέχονται να μπουν στην «μισθοδοσία» κάποιων άλλων και να γράφουν και να αναδημοσιεύουν αυτά που τους λένε.

Κάποιοι άλλοι, τσαντίζονται τόσο πολύ από το «ασφυκτικό pressing» που μη βλέποντας γύρω τους καμία άλλη διέξοδο ενστικτωδώς δίνουν όλη τους την υπολειπώμενη ενέργεια σε μια ύστατη Μεγάλη Επίθεση.

Τα παίζουν όλα για όλα.
Είναι η περίπτωση που κάποιες «Αφανείς αδίστακτες πιεστικές Σκιές» Δεν σου αφήνουν άλλη επιλογή από την «Έξοδο».

Και δεν εννοώ βεβαίως την «έξοδο» που εννοούν όλοι αυτοί που καιρό τώρα «κλείνουν» γύρω σου κάθε «ενεργό διέξοδο» που ανοίγεις.
Όχι. Δεν εννοώ την «φυγή» και την «εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας».

Εννοώ την άλλη την «Έξοδο», εκείνη που τα «παίζεις όλα για όλα», την «Έξοδο Αυτοκτονίας», την «Έξοδο από την Πολιορκούμενη Πόλη με το όπλο γεμάτο στο χέρι ρίχνοντας» κι «ότι θέλει ας γίνει».

Αν είναι να πέσεις, τότε θα πάρεις μαζί σου όσο το δυνατόν περισσότερους από τα τομάρια που «στην έπεσαν».
Καιρό τώρα οι «έξωθεν μισθοδοτούμενοι και καθοδηγούμενοι» κύριοι του Καθεστώτος φροντίζουν να φέρνουν εδώ μέσα καραβιές ισλαμιστών εισβολέων.

Καιρό τώρα, πολλοί στο διαδίκτυο προσπαθούμε να αναδείξουμε τον «ισλαμικό κίνδυνο» που θεριεύει μέρα τη μέρα στην Ελλάδα με κάθε μέσο.

Ένας από τους τρόπους που επέλεξα – από το 2004 - ήταν να μελετήσω ξανά και ξανά το Κοράνι και να καταγράψω όλους τους «θανατηφόρους στίχους του»...

Όλους αυτούς που «ωθούν τους μουσουλμάνους στο να σκοτώσουν, να εξοντώσουν τους άπιστους (μη μουσουλμάνους), κατακαίγοντας τα πάντα και μετατρέποντας όλο τον πλανήτη σε πεδίο του Ισλάμ»...

Αυτοί οι στίχοι γέμισαν 150 σελίδες...από τις 450 που είναι συνολικά το Κοράνι...αυτή είναι η «κρύα καρδιά του»...η γεμάτη φριχτό θάνατο καρδιά του....οι «150 θανάσιμες σελίδες του».

Τις ανάρτησα κατ’ αρχήν στο blog μου.
Βρείτε τες εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2012/10/150_9111.html κι εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2012/10/150_812.html

Κάποιοι άλλοι λίγοι θαρραλέοι bloggers έκαναν το ίδιο.

Αλλά δεν ήταν αρκετό.
 
 
Οι «Σελίδες Μίσους και Θανάτου» μήπως φέρνουν κέρδη για την αποσιώπησή τους; 
 
Οι πολλοί «παρίσταναν πως δεν ήξεραν τίποτα». Για τα «μεγάλα ΜΜΕ» ούτε λόγος βεβαίως. Ούτε ΕΝΑΣ, έτσι για δείγμα δεν τα δημοσίευσε.
Αλλά ούτε και τα μεγάλα blogs.

Όλοι αυτοί άραγε αδιαφόρησαν επίτηδες;

Κάποιοι απ’ αυτούς «πληρώθηκαν» για ν’ αδιαφορήσουν;
Κι από ποιούς άραγε; (Ποιές κοινωνικοοικονομικές δυνάμεις εντός κι εκτός Ελλάδος έχουν συμφέρον από τις καλές σχέσεις με Άραβες – κυρίως – και Ισλάμ;)

Κάποιοι άλλοι δείλιασαν μήπως και γίνουν στόχοι των τζιχαντιστών;
Δεν ξέρω...

Μάλλον όλα αυτά μαζί. Ένας συνδυασμός. Άλλοι για τον έναν κι άλλοι για τον άλλον λόγο.

Εν πάση περιπτώσει, ήξερα πως δεν είναι αρκετή η δημοσίευσή τους σ’ αυτά τα λίγα θαρραλέα blogs.
Έπρεπε πάση θυσία να διαδοθούν περισσότερο αυτές οι «150 σελίδες θανάτου»...

Προσπάθησα επανειλημμένα να βρω εκδότη να εκδώσει αυτές τις 150 σελίδες ώστε να πάει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Απευθύνθηκα σε διάφορους.

Μάταια.
Ουδείς ενδιαφέρθηκε.

Παρ’ ότι ήταν μια περίπτωση με διασφαλισμένη την υψηλή διακίνηση του βιβλίου.
Ότι έχει αίμα και ίντριγκα, μίσος και θάνατο, οργή και σφαγές, δεν πουλάει;

Ήταν διασφαλισμένα λοιπόν τα «υπερκέρδη» τους.

Κι όμως έκαναν πίσω...

Φοβήθηκαν;
Πληρώνονται από το καθεστώς για να μην εκδίδουν «κάτι τέτοια επικίνδυνα»;
Μάλλον όλα αυτά μαζί.

Όσοι συνδυάσατε τα παραπάνω και όσοι με ξέρετε πια μετά από τόσα χρόνια επίμονης σταθερής διαδικτυακής συγγραφικής πορείας στο συγκεκριμένο θέμα, σωστά καταλάβατε τη «συνέχεια»... 
 
«Αποκάλυψη Τώρα»... ακόμη και χωρίς «αυτούς»...

Εδώ που το έφτασα δεν νοείται να κάνω πίσω.
Θα τα εκδώσω εγώ λοιπόν.
Και θα τα σκορπίσω παντού, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο σε όλη την Ελλάδα.
Έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα γίνω πλέον «Στόχος» αυτών των κτηνωδών βάρβαρων υπανθρώπων, φονιάδων αποκεφαλιστών.

Αυτή είναι η «Επιθετική /Αυτοκτονική Έξοδος» που έλεγα πριν...

Θέλουν δε θέλουν, μ’ αυτόν τον τρόπο, θα δείξουν αυτοί οι εγκληματίες το «ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ» και τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩ στην Ελλάδα, που τόσο ηλιθιωδώς τους έχει ανοίξει τις Πύλες της.

Πριν γίνουν πλειοψηφία σ’ αυτόν τον έρμο τον τόπο.

Θέλουν δε θέλουν ΟΛΟΙ οι εγχώριοι Κουΐσλινγκ, μετά απ’ αυτό θα χάσουν τον ύπνο τους.

Θα τρέχουν και δε θα φτάνουν...θα τρέχουν πανικόβλητοι να συμμαζέψουν τ’ ασυμμάζευτα...τα χάλια που προκάλεσαν τόσα χρόνια οι εθνοπροδοτικές πολιτικές τους...

Πολύ αργά θα είναι όμως πια...

Το Ισλάμ, αυτή η Εγκληματική Ομάδα Θανάτου θα έχει ήδη «αφιονιστεί» και αφρισμένη και μαινόμενη απ’ το κακό της θα χτυπιέται δεξιά αριστερά ζητώντας – τι άλλο; - Εκδίκηση που κάποιοι έβγαλαν τα «άπλυτά τους στη φόρα» και Αίμα Απίστων»...ξεκινώντας από εμένα βεβαίως...καλοδεχούμενοι...

Στο εγχείρημα αυτό (έκδοση του βιβλίου) πιθανόν οι  (τεχνίτες) συνεργάτες που θα βρω (δύσκολο αλλά θα τους βρώ ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα) να μην επιθυμούν να εμφανιστεί δημόσια το όνομά τους.
Θα θεωρηθεί κατανοητό και θα γίνει αποδεκτό (δεν είπα σεβαστό. Έχει διαφορά).

Θα πάρω εγώ όλη την ονομαστική ευθύνη του εγχειρήματος.

Από την άλλη, είναι ήδη δεδομένο πως – δυστυχώς - πολλοί απ’ αυτούς τους ανθρώπους – αν όχι όλοι – θ’ απαιτήσουν να τριπλοπληρωθούν γι’ αυτή την «επικίνδυνη εργασία» (το «χούϊ της Φυλής» δεν κόβεται. Να ξεχάσουμε πως το ’21 κάποιοι έδιναν το αίμα τους και κάποιοι ζητούσαν υπερκοστολογημένες αμοιβές για τις υπηρεσίες τους; Ονόματα δε λέμε, είναι γνωστά).

Επίσης, θα πρέπει να τυπωθεί σε πολλές δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα που θα διανεμηθούν στην Ελληνική κοινωνία, άλλα δωρεάν κι άλλα σε υποτυπώδη τιμή, ίσα για να αναχρηματοδοτήσουν επόμενες απανωτές επανεκδόσεις και διανομές/διαθέσεις.

Ποιός αμφιβάλλει ότι οι τζιχαντιστές – και όχι μόνον - θα γίνουν «θηρία» με αυτή την ενέργεια;

Κι αυτό ακριβώς θα τους κάνει να δείξουν το «ποιοί πραγματικά κτηνώδεις φασίστες» είναι.

Μετά απ’ αυτό, αυτά τα κτήνη δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΛΥΨΗ των προθέσεών τους.

Και η Ελληνική και Ευρωνατοϊκή Πολιτεία δεν θα έχει πια καμία μα καμία δικαιολογία για να μην «δράσει αποφασιστικά» εναντίον τους.

Τουτέστιν, να πλήξει τις (εντός Ελλάδος) «μάχιμες δυνάμεις» τους απροκάλυπτα, καίρια και συντριπτικά. Καθώς βεβαίως και να «σφραγίσει» - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - τις Πύλες εισόδου της χώρας στους υπόλοιπους εισβολείς χτυπώντας εξίσου αποφασιστικά την ύπουλη τουρκική πολιτική στήριξής τους...και όχι μόνον της Τουρκίας αλλά και κάθε άλλης ισλαμικής χώρας που εμπλέκεται στην στήριξη αυτού του «κύματος ισλαμικής εισβολής στην Ελλάδα και Ευρώπη»...

Πόλεμος χωρίς τουφέκια και πυρομαχικά γίνεται;

Φιλόδοξη ενέργεια ομολογουμένως...
Και πολλά υποσχόμενη σε απτά αποτελέσματα....

Που όμως, δυστυχώς, θα απαιτήσει μεγάλους «πόρους» για να διεκπεραιωθεί.
Ιδιαιτέρως μεγάλους «πόρους».
Μια εξαιρετικά υψηλή χρηματοδότηση...

Που ένας «αποκλεισμένος από παντού» ΑΝΕΡΓΟΣ όπως εγώ αδυνατεί να τους παράσχει.
Αδυνατεί να χρηματοδοτήσει έναν τόσο ακριβό σχεδιασμό.

(Ναι, ΑΝΕΡΓΟΣ, μην παραξενεύεστε μερικοί εκεί έξω που δίνετε βάση  καιρό τώρα σε ανόητες συκοφαντικές παραφιλολογίες  – το πέτυχαν καλά «κάποιοι» κι αυτό, πολύ καιρό τώρα. Να «σφραγίσουν» κάθε μα κάθε «Πύλη» γύρω μου).

Πολύ απλά, αν δεν στηριχτεί μια τέτοια «Μεγάλη Ακτιβιστική Πατριωτική Δράση» από μεγάλα κοινωνικά στρώματα, δεν θα πετύχει.
Λεπτομέρειες επ’ αυτού θα βρείτε πιο κάτω.

Για την ώρα, ο «επιθετικός σχεδιασμός» της ΕΞΟΔΟΥ που έλεγα, περιλαμβάνει ένα ακόμη βασικό στάδιο.

Την «θωράκιση» της ιστοσελίδας μου (του βασικού και ουσιαστικά μόνου
Οχήματος Δράσης που διαθέτω) που με τις «επιθέσεις» τους και τον «αποκλεισμό» που όλο και «σφίγγει» σαν θηλιά γύρω της, κινδυνεύει να «καταρρεύσει» από μέρα σε μέρα.

Προφανώς, τα κείμενά της ενοχλούν σφόδρα μερικούς μερικούς...

Κι όπως τόσες και τόσες σελίδες έκλεισαν και κλείνουν καθημερινά, μην αντέχοντας την «Πίεση του Καθεστώτος», έτσι φροντίζουν να συμβεί και στην δική μου ιστοσελίδα...
Το αν θα το επιτύχουν, είναι μια άλλη ιστορία που δεν έχει γραφτεί ακόμη...
Τέλος πάντων, δείτε στο παρακάτω άρθρο μερικές μόνο από τις «σχετικές λεπτομέρειες»...

(Το ανελέητο Κυνήγι των «Μικρών του Διαδικτύου»...των Bloggers...από "ποιούς και γιατί" άραγε; http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/09/bloggers.html)

Ανασύνταξη κι Επιθετικοί Σχεδιασμοί

Δεδομένων των παραπάνω, καταλήγω στα εξής συμπεράσματα και σχεδιασμούς:
Ο «αποκλεισμός» είναι πλήρης.
Σε όλα τα πεδία.
Οικονομικά/Επαγγελματικά, Πολιτικά, Επικοινωνιακά/ΜΜΕ...
Και όχι μόνον...κλιμακώνεται και στο διαδίκτυο...

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να πάρω έγκαιρα και το δυνατόν πιο άμεσα κάποιες πρωτοβουλίες και να ενεργήσω μόνος.
 Εντελώς  μόνος. Χωρίς ομάδα, χωρίς συνεργάτες.

Ώστε να έχω να σκεφτώ μόνον την αντιμετώπιση των «κατά πρόσωπο μαχαιριών» μετά απ’ αυτά που άμεσα θα ‘ρθουν...και όχι των «πισώπλατων»...των υποτιθέμενων συνεργατών, φίλων και αδερφών...

Το μόνο όπλο που δεν μπόρεσαν, ούτε θα μπορέσουν να μου αφαιρέσουν είναι η «Σκέψη και ο Λόγος μου».

Αυτό σημαίνει πως είτε από την ιστοσελίδα μου (για όσο θα υπάρχει ακόμη), είτε από μια (υποτιθέμενη) φυλακή (το νέο  ποινικό/αντιρατσιστικό να είναι καλά) είτε από μια (υποτιθέμενη) (αυτο)εξορία (επεξεργασμένα σενάρια σε περίπτωση κατάρρευσης κάθε σχεδιασμού εντός Ελλάδας είναι: αίτηση Πολιτικού ασύλου έναντι «Ελλαδικού» Κατοχικού Καθεστώτος είτε σε Νέα Ρωσία είτε σε Συρία...) είτε από μια (υποτιθέμενη) μελλοντική «απόκρυψη εντός Ελλαδικού Επιχειρησιακού Πεδίου» (όταν «σκουρήνουν για όλους τα πράγματα» και πολλοί από εμάς θα έχουν βγει αναγκαστικά στις «σκιές»), αυτό το «όπλο» (Σκέψη και Λόγος μου – αλλά και όχι μόνον) θα συνεχίσει να υφίσταται και να «βάλλει».

Για την ώρα, το μόνο Βήμα Λόγου που μου άφησαν (αλλά που το «κλαδεύουν διαρκώς» σε σημείο «συναγερμού») είναι η ιστοσελίδα μου.
Και κάποιοι λίγοι bloggers που παρέμειναν στους θαρραλέους φίλους και αναδημοσιεύουν κείμενά μου.

Η σελίδα όμως, όπως παρουσιάστηκε στην παραπάνω παραπομπή, δέχτηκε και δέχεται ισχυρά πλήγματα.
Τα «τρωκτικά» δουλεύουν καλά ακόμη και μέσα της...εισβάλλουν ανεμπόδιστοι και επιφέρουν τις φθορές τους...

Άλλες φορές, δε, επιλέγουν τις «απευθείας παρεμβάσεις».
Όποτε γουστάρουν σε «κόβουν» κι όποτε γουστάρουν σε «ξανανοίγουν»... «προειδοποιητικά»...

Συνέβη κι αυτό... Προκαλώντας βεβαίως μεγάλες «απώλειες»...

Οι «Τρεις (βασικοί) Άξονες» δράσης...

Συνεπώς (και Πρώτον) οι επιθέσεις και τα «σοβαρά ρήγματα» στην ιστοσελίδα έδειξαν πως πρέπει να «θωρακιστεί».
Να ενισχυθεί και δη «πάραυτα».

Να αποκτήσει επαγγελματική δομή και ασφάλεια.
Κι αυτό «κοστίζει» πολύ...

Δεύτερον, απαιτείται μια «κεντρική Επιθετική Ενέργεια»...

Με πολλές και δυσανάλογα μεγάλες «παρενέργειες» (σχετικά με το κόστος της)...

Κι αυτή θα είναι η έκδοση των «150 θανάσιμων σελίδων του Κορανίου» σε πολλές δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα και η παντί μέσω διακίνησή της στην Ελληνική κοινωνία.

Τρίτον, απαιτείται η «Οργάνωση μιας σειράς δράσεων»... ποικίλης φύσεως...

Όσοι γνωρίζουν τις «απόψεις» μου και τους «προβληματισμούς» μου μπορούν να μαντέψουν ποιούς και τι είδους «σχεδιασμούς» περιλαμβάνει αυτή η «σκιώδης τρίτη διαδρομή»...για την οποία και δεν θα αναφέρω τίποτα περισσότερο.

Γεγονός είναι ένα πάντως...
Όλα τα παραπάνω κοστίζουν...και κοστίζουν πολύ... πάρα πολύ...

Δεν θα μπορέσουν να επιτευχθούν χωρίς μια «μαζική οικονομική στήριξη».
Σε πρώτη φάση επιλέγω την χρήση ενός τραπεζικού λογαριασμού.
Μια παραδοσιακή αποστειρωμένη επιλογή...

(Κι έτσι, η υποχρέωση «φρούρησης» αυτού του «μέσου» είναι στις πλάτες.... «ποιών άραγε»; Αν «καταρρεύσει ο λογαριασμός», αν «παραβιασθεί», αν «χακαρισθεί», αν, αν, αν...από ποιούς άραγε θα «ζητηθούν ευθύνες»;

Μάλλον κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους με αυτό...καθώς «κάποιοι άλλοι» ήδη θα ψάχνουν αυτή τη στιγμή το «πως θα τον χακάρουν» για να σαμποτάρουν την ενέργεια...ας απολαύσουμε λοιπόν το σκηνικό κι αυτή τη «μικρή φωτιά» που τους ανάβει από κάτω τους...αρκεί να φανταστούμε τον ιδρώτα τους με κάθε ευρώ που θα βλέπουν να κατατίθεται σ’ αυτόν)...

Εθνική Τράπεζα
Γεώργιος Λ. Ανεστόπουλος
Αριθμός Λ/σμού: 165/ 63 14 75 – 90
IBAN : GR260 110 165 00 000 165 63 14 75 90

«Ανοησίες» που οδηγούν σε «κλιμάκωση»...συνεχίστε έτσι...

Αν εντέλει μου κλείσουν ιστοσελίδα και λογαριασμό ωθώντας με σε «άλλες επιλογές και σχεδιασμούς», τότε θα δούμε σε τι άλλες λύσεις χρηματοδότησης θα κατευθυνθούμε...
Στην θέση τους πάντως δεν θα το έκανα...θα σταματούσα πλέον τους «ανόητους πειραματισμούς» που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να «ωθούν τα πράγματα σε διαρκή κλιμάκωση»...

Σαν αυτή λ.χ. που με τις πράξεις τους οδηγούν στο να εξελίσσεται αυτή τη στιγμή με τα παραπάνω...

(τα παραπάνω δεν θα είχαν συμβεί εάν δεν είχαν ωθήσει την «πίεσή» τους/μου στα «άκρα» καιρό τώρα...
Και που πλέον, ότι και να κάνουν, αν αυτή στηριχτεί από τους Έλληνες Πατριώτες, δεν πρόκειται να την σταματήσουν με τίποτα...)

Κι ας ετοιμαστούν μετά να δούν πολλές χιλιάδες οπλισμένων αφρισμένων μουσουλμάνων να τρέχουν στους δρόμους απαιτώντας την υποταγή των Ελλήνων στη Σαρία και στις αρρωστημένες ορέξεις τους.
Θέλετε μήπως να περιγράψω τη συνέχεια;
Όχι, δε νομίζω...

Οι «εικόνες» καρφώθηκαν ήδη στο κεφάλι μερικών...
Τώρα περιμένουμε τη συνέχεια...

Η οποία θα είναι η εξής:

Κάποιοι εκεί στα «υπόγεια» και στα «ρετιρέ» θα περιμένουν να δουν πως θα πάει αυτή η «επιχείρηση χρηματοδότηση».

Αν δε δουν να «κινείται τίποτα» (να αδιαφορεί η Ελληνική κοινωνία), ούτε που θ’ ασχοληθούν. Θα τ’ αφήσουν να εξελιχθεί ώστε να «αυτογελοιοποιηθεί η προσπάθεια».

Θα καταγραφεί όμως ένα «μεγάλο κοινωνιολογικό συμπέρασμα».
«Οι Έλληνες δεν αντιδρούν!»...

Αυξήστε την ισλαμική είσοδο/εισβολή των λαθρο.
Κλιμακώστε την βία τους.

Αν όμως δουν την «επιχείρηση χρηματοδότηση» να εκτοξεύεται, τότε πολλοί, πάρα πάρα πολλοί εντός κι εκτός Ελλάδος θα «παγώσουν» στην κυριολεξία.

Θα καταλάβουν πως πλέον η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια τους.
Και πως στην Ελλάδα άναψε το φυτίλι...και πάει ραγδαία προς την μπαρουταποθήκη...

Διαλέξτε εσείς εκεί έξω τι από τα δύο θέλετε να γίνει... 
 

“Αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι. Το μεγάλο εξελικτικό βήμα”.

Του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com


Το μεγάλο εξελικτικό βήμα στην ελληνική αστρονομία πραγματοποίησε ο Θαλής (643 –548 π.Χ.), ο Έλληνας σοφός από την Μίλητο της Ιωνίας.

Δεν γνωρίζουμε από που άντλησε ο Θαλής τις γνώσεις του περί του σύμπαντος. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο Θαλής απέκτησε αστρονομικές γνώσεις κατά την διάρκεια των ταξιδιών του στην Αίγυπτο και τη Βαβυλώνα.

Το 585 π.Χ. τα βασίλεια των Λυδών και των Μήδων πολεμούσαν σκληρά μεταξύ των. Στις 28 Μαΐου 585 π.Χ. τα αντίπαλα στρατεύματα είχαν πάρει θέσεις στις όχθες του Άλυδος ποταμού.

Η μάχη άρχισε σφοδρή και συνεχίστηκε για λίγη ώρα, όταν ξαφνικά ο ήλιος άρχισε να χάνεται και το σκοτάδι να πέφτει στη γη. Οι αντίπαλοι στρατοί, φοβισμένοι, σταμάτησαν να πολεμούν, και όταν τελικώς ο ήλιος ξαναφάνηκε στον ουρανό οι αντίπαλοι βασιλείς ειρήνευσαν, θεωρώντας την έκλειψη θεϊκό σημείο.

Ο Θαλής, όπως μας πληροφορούν πολλοί αρχαίοι συγγραφείς, είχε προβλέψει την έκλειψη.
Για να μπορέσει όμως να προβλέψει ένα τέτοιο γεγονός δεν αρκούσε η γνώσις της περιοδικότητας του φαινομένου, το οποίο θεωρητικώς επαναλαμβάνεται κάθε 18 έτη και 11 ημέρες (223 σεληνιακούς μήνες).

Έπρεπε επίσης να έχει σαφή γνώση των ηλιακών και σεληνιακών κύκλων, των σεληνιακών κατά πλάτος παρεκκλίσεων στην εκλειπτική και της έννοιας καθ’ αυτής του γεωγραφικού πλάτους.

Ο Θαλής, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι είχε όλες αυτές τις γνώσεις, εφόσον πέραν από παρατηρητής του ουρανού ήταν και μέγας μαθηματικός, ο οποίος κατόρθωσε να υπολογίσει το ύψος των αιγυπτιακών πυραμίδων, κάτι που οι «σοφοί» της Αιγύπτου δεν είχαν κατορθώσει 2.000 χρόνια πριν από αυτόν. Ο Θαλής μάλιστα δεν διέθετε απλώς την γνώση για την πρόβλεψη των εκλείψεων. Είχε κατανοήσει και την γενεσιουργό αιτία τους. Υποστηρίζεται επίσης ότι πίστευε στην σφαιρικότητα της Γης, εφόσον εάν η Γη ήταν επίπεδος δεν θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή οι θεωρίες του.

Στον Θαλή αποδίδεται επίσης η ανακάλυψη ότι η Σελήνη είναι ετερόφωτος. Ο Θαλής όμως, ως γνήσιος επιστήμων, κατόρθωσε μέσω της επιστήμης να προσεγγίσει την απόλυτο έννοια του θείου, χαρακτηρίζοντας τον Θεό αρχαιότατο και αγέννητο («πρεβύτατον των όντων Θεός αγέννητον γαρ»), μη έχοντα αρχή και τέλος («το μήτε αρχήν έχον, μήτε τελευτήν»).

Μαθητής του Θαλή υπήρξε ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος (311-546 π.Χ.), ο οποίος τροποποίησε τις διδαχές του διδασκάλου του, όσον αφορά την σφαιρικότητα της Γης.

Αυτός όμως επεχείρησε να μετρήσει πρώτος τις αποστάσεις των πλανητών από τη Γη, αλλά και το μέγεθός τους. Επίσης πρώτος αυτός χαρτογράφησε τον ουρανό και υπολόγισε την πορεία του Ηλίου επί της εκλειπτικής.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, ο οποίος μαζί με τους μαθητές του, τους «Πυθαγορείους», προκάλεσε πραγματική επανάσταση στην παγκόσμια επιστήμη. Οι Πυθαγόρειοι δέχονταν την σφαιρικότητα της Γης και των λοιπών ουρανίων σωμάτων, τα οποία κινούνταν γύρω από το «πυρ». Η διδασκαλία τους δεν διέφερε και πολύ από τις απόψεις του Θαλή. Οι περισσότεροι σύγχρονοι ερευνητές όμως δέχονται τον Πυθαγόρα και τους μαθητές του ως πρωτοπόρους των συγκεκριμένων γνώσεων.

Αυτός όμως που τεκμηριωμένα κατέληξε σε γνωστά σήμερα συμπεράσματα και ως εκ ’τούτου μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο πρωτοπόρος της παγκοσμίου αστρονομίας είναι ο Αρίσταρχος ο Σάμιος (310-250 π.Χ.), ο περίφημος μαθηματικός και αστρονόμος της αρχαίας Ελλάδος. Ο Αρίσταρχος εξέλιξε την θεωρία περί της σφαιρικότητας της Γης και των πλανητών, του Θαλή και των πυθαγορείων και κατέληξε να αναπτύξει την θεωρία του ηλιοκεντρικού ηλιακού συστήματος, δυο περίπου χιλιετίες πριν απόν τον Κοπέρνικο.

Ο Αρίσταρχος θεώρησε ως κέντρο του σύμπαντος τον Ήλιο, γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλοι οι πλανήτες με την εξής σειρά : Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Ζεύς και Κρόνος.

Δυστυχώς το σύγγραμμα του δεν σώθηκε. Υπάρχουν όμως δεκάδες έμμεσες μαρτυρίες άλλων επιστημόνων της εποχής που επιβεβαιώνουν τα όσα ο Αρίσταρχος ανακάλυψε.

Τόσο ο Αρχιμήδης, όσο και ο Πλούταρχος, αλλά και Λατίνοι ιστορικοί, επιβεβαιώνουν ότι πράγματι ο Αρίσταρχος, συγκέντρωσε, ταξινόμησε και επαναδιατύπωσε με ορθολογιστικό τρόπο τις προηγούμενές του γνώσεις και δοξασίες. Πέραν των μελετών του περί του ηλιοκεντρικού συστήματος, ο Αρίσταρχος υπολόγισε τις αποστάσεις Γης –Σελήνης και Ηλίου – Γης, καθώς επίσης και τον όγκο της Σελήνης και του Ηλίου.

Ένας από τους λόγους που το έργο του δεν έγινε όσο γνωστό θα έπρεπε ήταν και το γεγονός ότι ο Αρίσταρχος διώχθηκε για τις ιδέες του, οι οποίες «ετάρασσαν την ηρεμία των Ολυμπίων».

Ο Αρίσταρχος καταδικάστηκε σε θάνατο στην Αθήνα. Ευτυχώς όμως κατόρθωσε να ξεφύγει και κατέφυγε στην Αλεξάνδρεια. Άξιοι συνεχιστές του έργου του ήταν ο Αρχιμήδης και ο Ερατοσθένης, μα πάνω από όλους ο Ίππαρχος ο Ρόδιος. Ο Ίππαρχος πρώτος κατέγραψε με επιστημονικό τρόπο το φαινόμενο της μεταπτώσεως των ισημεριών και συνέγραψε κατάλογο των απλανών αστέρων, ο οποίος περιελάμβανε περισσότερους από 1.000 αστέρες, χωρισμένους σε έξι ομάδες, αναλόγως της λαμπρότητάς τους.

Ο Ίππαρχος διέκρινε για πρώτη φορά το αστρικό από το ηλιακό έτος, απέδειξε την ανισότητα των εποχών και των ωρών του έτους, υπολόγισε την μέση παράλλαξη της Σελήνης και την αντίστοιχη παράλλαξη του Ήλιου, μέτρησε την περίμετρο της Γης, υπολόγισε τη διάμετρο της Σελήνης κ.α. Δίκαια κατατάσσετε ανάμεσα στους μεγαλύτερους αστρονόμους όλων των εποχών. 

πηγή

ENΩ O ΠΟΛEMOΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ EINAI METAΞY ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

Προς το παρόν, την εφησυχασμένη και μάλλον απροετοίμαστη Δύση καλούν σε αφύπνιση οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, όχι μόνον  με διαβήματα, αλλά και με μαρτύριο, ανάλογο των Ρωμαϊκών χρόνων. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, αίμα Χριστιανικό, αίμα αγίων και μαρτύρων, αφανών για τα ΜΜΕ, θα θεμελιώσει έναν καλύτερο κόσμο, που τελικά θα επικρατήσει. Το ερώτημα είναι, τι ευθύνη αναλαμβάνουμε εμείς και ποια είναι η δική μας συμβολή σ΄ αυτήν την προοπτική.
 
"Οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής καλούν σε Aφύπνιση" του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία / ΑΜΕΝ. GR - ΠΥΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 27 Σεπτεμβρίου 2014] 
 
Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των Χριστιανών και η ευθύνη της Δύσης 
 
Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη* 
 
Φανταστείτε τους πολεμικούς ανταποκριτές του 1944 να καλύπτουν την μάχη των Αρδεννών, που ήταν η τελευταία επιχείρηση αναχαίτισης των Συμμάχων από τον Άξονα, και να μην εξηγούν ότι ήταν σημείο καμπής για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτή την παρομοίωση ξεκινάει το αφιέρωμα του βρετανικού Spectator (John L. Allen, 5 Οκτωβρίου 2013) στον διωγμό των Χριστιανών που συντελείται στις μέρες μας.
 
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν αποσπασματικά εικόνες από επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες του Πακιστάν με 85 νεκρούς ή από γιουρούσια σε χριστιανικούς ναούς, όπως στην Κένυα, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για έναν γενικευμένο νεοταξικό διωγμό των Χριστιανών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Για ποιο λόγο αυτή η ύποπτη σιωπή, την ώρα που το Κέντρο Μελέτης Παγκόσμιου Χριστιανισμού διαπιστώνει ότι ένας μέσος όρος 100.000 Χριστιανών χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο(!) για όλη την τελευταία δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι 11 Χριστιανοί πιστοί σκοτώνονται ανά ώρα σε κάποιο μέρος του κόσμου λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
 
Στην πραγματικότητα, έχουμε μια ολόκληρη νέα γενιά Χριστιανών μαρτύρων «σε τέτοια μεγάλη κλίμακα που αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη απειλή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ημέρες μας» (Spectator, 5 Οκτωβρίου 2013).
 
Είναι μεγάλος ο κατάλογος των περιστατικών… Στην Κένυα, στην πρόσφατη επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 Χριστιανοί πολλών εθνικοτήτων. Στην Βαγδάτη από τις 65 χριστιανικές εκκλησίες, οι 40 έχουν υποστεί βομβιστική επίθεση τουλάχιστον μια φορά από την έναρξη της αμερικανοκίνητης εισβολής του 2003. Φανατικοί ισλαμιστές εισέβαλαν στην συριακή καθολική εκκλησία στις 31 Οκτωβρίου 2010 και άφησαν πίσω τους 58 νεκρούς.
 
Στο βορειοανατολικό κρατίδιο Orissa της Ινδίας έγινε το πιο βίαιο αντιχριστιανικό πογκρόμ των αρχών του 21ου αιώνα, όταν, το 2008, τουλάχιστον 500 Χριστιανοί σκοτώθηκαν από τις ματσέτες (σπάθες) Ινδουϊστών φανατικών. Χιλιάδες ακόμα τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 50.000 έμειναν άστεγοι.
 
Στη Νιγηρία επί χρόνια γίνεται ανηλεής διωγμός των Χριστιανών από τους φανατικούς Ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Τον Δεκέμβριο του 2011, εκπρόσωπος της οργάνωσης ανακοίνωσε ότι όλοι οι Χριστιανοί των δύο βόρειων κρατιδίων της χώρας είχαν τρεις ημέρες καιρό για να τα εγκαταλείψουν. Την δήλωσή του ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2012, από τις οποίες έχασαν την ζωή τους 26 Χριστιανοί.
 
Στην Μέση Ανατολή, όπου κι αν επικράτησε η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» -Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία-, είδαμε να επαναλαμβάνονται οι διωγμοί των Χριστιανών από τους εξεγερμένους του Ισλάμ. Τα βίντεο από τις εκτελέσεις και τους βασανισμούς των ισλαμοφασιστών στην Συρία είναι ακαταμάχητα τεκμήρια για την έκταση της ανθρωποσφαγής και της καταστροφής των χριστιανικών μνημείων.
 
Στην Μπούρμα, τον Οκτώβριο του 2010, ο στρατός της χώρας εξαπέλυσε επιθέσεις με ελικόπτερα στις περιοχές που κατοικούν χριστιανικοί πληθυσμοί με χιλιάδες θύματα, όπως πιστεύεται, παρ’ όλο που δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση.
 
Στη Νιγηρία, ο αριθμός των θυμάτων από το 2009 φθάνει τους 3.000 θανάτους, πέρα από τους μαζικούς ξεριζωμούς που γίνονται τακτικά.
 
Αλλά και στις αναπτυγμένες χώρες Ευρώπης και Αμερικής, η «πολιτική ορθότητα» των παγκοσμιοποιητών κατεβάζει τα χριστιανικά σύμβολα από τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και τα δικαστήρια ή καταργεί τις θρησκευτικές γιορτές.
 
Όσο κι αν αποσιωπούντο τα γεγονότα μέχρι τώρα από τα δυτικά ΜΜΕ, είναι σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον αυτό το υποβόσκον πογκρόμ θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και θα τινάξει τις σημερινές ισορροπίες στον αέρα σε πολλές περιοχές του κόσμου. 
 
*[Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Νexus τ.79, Νοέμβριος 2013] 
το είδαμε ΕΔΩ
Ποσειδώνας

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ SIEMENS ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
twitter:@egerssi 

Ήμασταν οι πρώτοι, η “Ελεύθερη Ώρα” και ο υπογράφων, από τη στιγμή που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, που γράφαμε πως “η Μέρκελ κρατάει από τα αχαμνά τον Σαμαρά”. Και πώς να μην τον κρατούσε, όταν υπάρχει το βεβαρημένο παρελθόν του “βρώμικου” 1993 και της πτώσεως της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να αναλάβει η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens το μεγαλύτερο έργο της εποχής, δηλαδή την παροχή 1,1 εκ. ψηφιακών μονάδων, από τον κρατικό την εποχή εκείνη ΟΤΕ. Δυστυχώς όμως, όταν υπάρχει βεβαρημένο παρελθόν, αυτό το παρελθόν υπαγορεύει τα βήματά σου και στο παρόν! 

Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός εκβιάστηκε από την Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του ταξιδιού του στη Γερμανία στις 24 Αυγούστου 2012 - σ΄ αυτό το ταξίδι δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας η απόλυτη υποταγή του στη Μέρκελ - και υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μέρες πριν την επίσημη συνάντηση στο Βερολίνο με τη Μέρκελ. 

Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα - μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά. 

Για τη σύναψη αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου - Siemens, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στον ισότοπο e-nikos.gr τον χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία!!!. Όμως, παρ΄ότι η Siemens υπέγραψε αμέσως αυτόν τον συμβιβασμό στις 7 Μαρτίου 2012 (ενεκρίθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens AG στις 29/2/2012 και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens ΑΕ στις 2/3/2012) που ήταν σε όφελός της σε σχέση με το ποσό της απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο δεν τον υπέγραφε. Τι ακριβώς φοβούνταν οι προκάτοχοι του Στουρνάρα, Ζανιάς και Σαχινίδης, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας και δεν υπέγραφαν; Γιατί υπέγραψαν μετά από πέντε μήνες, παραβιάζοντας τον όρο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο οποίος όριζε πως εντός 45 ημερών, όφειλαν τα αντισυμβαλλόμενα μέρη να τον υπογράψουν;

Ωστόσο, μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός πως το φιλοκυβερνητικό “Το Βήμα” με συνεχή άρθρα του το τελευταίο χρονικό διάστημα ξαφνικά καταγγέλλει πως δεν τηρείται στο ελάχιστο αυτός ο εγκληματικός εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της Siemens και του ελληνικού Δημοσίου, και έτσι δικαιώνει το δικό μας διετή αγώνα! 

Νομίζουμε πως αξίζει τον κόπο να παραθέσουμε απόσπασμα από το άρθρο της εφημερίδος στις 31 Αυγούστου και το οποίο υπογράφει η κ. Γιάννα Παπαδάκου: «Ιστορίες (δικαστικής) τρέλας: Ανενόχλητοι οι καταχραστές, την ίδια ώρα που το Δημόσιο χάνει αρκετά χρήματα: “Στο «συρτάρι» παραμένει η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens. Ακόμη και η απαίτηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να δοθεί το 1,5 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν laptop για τους δικαστές δεν έχει  μέχρι στιγμής ικανοποιηθεί. Επιπλέον, παρά τη ρητή δέσμευση της εταιρείας να δώσει τα 2/5 από τα 90 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη φορέων κατά της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά της διαφθοράς, η νεοσύστατη αρχή υπό τον Ιωάννη Τέντε δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ. Ανάμεσα στα χρήματα που πρέπει να πάρει και ανέρχονται σε 36 εκατ. ευρώ είναι και τα 12,5 εκατ. για αγορά σκάνερ στα τελωνεία, αλλά και τα 4,5 εκατ. που θα δοθούν στην Εισαγγελία, υπό την κ. Ελένη Ράικου, προκειμένου να υπάρξει υποδομή πληροφορικής, αναγκαία για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος. «Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα επιστολή του κ. Τέντε, συντονιστή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, η οποία εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών και με την οποία ζητούνταν μέρος του κονδυλίου των 90 εκατ. ευρώ.

Παρότι η επιστολή εστάλη πριν από έναν χρόνο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Μάλιστα ο κ. Τέντες διατυπώνει αιχμές και εναντίον της προέδρου της Επιτροπής υλοποίησης της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού κ. Παγώνη, αναφέροντας: «Η Επιτροπή δεν φαίνεται να επείγεται, αφού η πρόεδρος εκτιμά ότι ο καθορισμός της διαδικασίας επιλογής και των κριτηρίων θα γίνει εντός των επομένων μηνών, ενώ εκτιμά ότι επί του παρόντος οι προτεραιότητες εστιάζονται μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για την πάταξη της διαφθοράς...». Η επιστολή είναι σοβαρή, αφού εμφανίζει την πρόεδρο, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, να συντάσσεται πλήρως με τις προτεραιότητες της γερμανικής εταιρείας, η οποία πράγματι από τα 90 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει όσα προορίζονταν για υποτροφίες σε φοιτητές». 

Οσονούπω, αξίζει να θυμίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε εφημερίδα “Το Βήμα”! Είναι η εφημερίδα που στηρίζει αλλά και ρίχνει κυβερνήσεις! Είναι η εφημερίδα που από το 1983 έχει για Πρόεδρό της τον δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Σταύρο Ψυχάρη. Ο οποίος από το 2009 είναι Πρόεδρος όλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ). Όπως επίσης, είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη, θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέγεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας “Τα Νέα”. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε φίλοι αναγνώστες, να “μιλήσουν” άλλοι για μας με τις δηλώσεις τους, οι οποίες υπαγορεύουν τη δύναμη του ΔΟΛ; 
  • Γεώργιος Ράλλης (Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τη ΝΔ): “Όταν είδα τον Σταύρο Ψυχάρη να συνομιλεί συνωμοτικά με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στο περιστύλιο της Βουλής, κατάλαβα ότι πλησιάζει το τέλος μου...”.
  • Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος (Αντιπρόεδρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ): Πρώτα μαθαίνει ο Ψυχάρης ποιος υπουργοποιείται και μετά ο ενδιαφερόμενος!”.
Επίσης, αξίζει να φρεσκάρουμε την μνήμη σας και να σας θυμίσουμε πως ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας Ψυχάρης, το 2011 “ανταποκρίθηκε” στο κάλεσμα του εν δυνάμει Πρωθυπουργού, την εποχή εκείνη Αντώνη Σαμαρά και ανέλαβε Διπλωματικός του Σύμβουλος. Με την απόλυτη δε, στήριξή του εξελέγη βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας της Αθήνας το 2012. Λέτε αυτές οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά να έγιναν από υπέρμετρη “αγάπη” προς το πρόσωπο του Ανδρέα Ψυχάρη ή μήπως, άλλοι λόγοι υπαγόρευσαν την προώθηση του γιου του Προέδρου του ΔΟΛ στην κεντρική πολιτική σκηνή! 

Θα πρέπει ωστόσο, αγαπητοί αναγνώστες, στα παραπάνω να λάβετε υπ΄ όψη σας και άλλο ένα γεγονός που καταμαρτυρεί την πολιτική, τεράστια δύναμη του Συγκροτήματος. Προ ημερών στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (που αλλού) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή του εκλιπόντος (προ 7 ετών) Διευθυντού της εφημερίδος “Τα Νέα”, Λέοντος Καραπαναγιώτη. Το παρόν εκτός πολλών άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με την σύζυγό του Μαριάννα, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Σταύρος Ψυχάρης με την σύζυγό του Χριστίνα, και βεβαίως η κόρη του Λέοντος Καραπαναγιώτη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Ως γνωστόν η κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη στις 17 Μαΐου 2012 διορίσθηκε υπηρεσιακή Υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Σήμερα είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Η αδελφή της Τατιάνας Καραπαναγιώτη, Ναταλία, είναι διευθυντικό στέλεχος της Siemens. Υπήρξε δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης και σήμερα έχει αναλάβει με απόφαση της Siemens Μονάχου, επικεφαλής της ομάδας που έχει συσταθεί για την υλοποίηση της συμφωνίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Προΐσταται στις συναντήσεις στο ΥΠΕΘΟ όπου το ελληνικό δημόσιο εκπροσωπεί η κ. Παγώνη. Η κ. Ναταλία Καραπαναγιώτη αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί για τη Siemens αυτήν την περίοδο. Συνεπικουρούμενη βεβαίως, από την εκπρόσωπο τύπου της Siemens, Μαρί Αγαλιώτου, προσωπική φίλη εδώ και αρκετά χρόνια του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, η οποία μετέχει και η ίδια στην επιτροπή.

Συμπερασματικά, κάτι τρέχει πλέον εκεί στο συγκρότημα Λαμπράκη! Αυτός ο ομφάλιος λώρος μεταξύ Σαμαρά, Siemens και ΔΟΛ, έχει αρχίσει να κόβεται! Μήπως, τελικά έχει επέλθει το τέλος Σαμαρά και επειδή εκείνος δεν το έχει καταλάβει, προσπαθεί το Συγκρότημα, να του δώσει να το καταλάβει;