Σελίδες

31 Ιουλίου 2014

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είναι η σοβαρότερη υπόθεση στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Η υπόθεση διερεύνησης του τι ακριβώς έγινε με την ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος, με βάση τα οποία η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, είναι ό,τι σοβαρότερο αντιμετώπισε μέχρι σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη, στη νεότερη ιστορία της χώρας.

Το σημαντικό έχει να κάνει με την διαπίστωση του εάν διογκώθηκε ψεύτικα ή όχι το δημοσιονομικό έλλειμμα. Εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος (κάτι το οποίο προφανώς γνώριζαν οι δανειστές, αν δεν το επέβαλαν) και υπάρξουν καταδίκες, τότε θα μπορεί ο λαός μας να ισχυριστεί ακλόνητα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και φυσικά ενώπιον της ΕΕ, ότι αφενός κακώς εισήλθε στα μνημόνια και αφετέρου ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Φυσικά θα απαιτήσει αμέσως την κατάργησή των μνημονίων και την ανάκτηση της εθνικής του κυριαρχίας.

Γι’ αυτό η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα πρέπει να εξετάσει σε βάθος την όλη υπόθεση και να μην επηρεασθεί καθόλου, ούτε από την εκτελεστική εξουσία, ούτε από ξένους παράγοντες.

Είναι η πρώτη φορά από το 2010 που ανοίγει μια χαραμάδα για τη σωτηρία μας και η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να την πετάξει. Ο λαός μας έχει το απόλυτο δικαίωμα να μάθει όλη την αλήθεια, ώστε να μπορέσει να πάρει τα μέτρα του.

ΥΓ.  1. Σε ότι αφορά τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων, αυτές, με βάση το ισχύον Σύνταγμα, ήδη παραγράφηκαν όταν έκλεισε εσπευσμένα τον περασμένο Ιούνιο η Βουλή.
2. Η κυβέρνηση θα πρέπει να απομακρύνει αμέσως από τις θέσεις τους όσους παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι για την πιο πάνω υπόθεση. Δεν είναι δυνατόν ο όποιος κατηγορούμενος να συνεχίζει να διατηρεί αφενός τον δημόσιο βαθμό του και το κύρος του βαθμού του, αφετέρου την πλήρη εξουσία του επί των αποδεικτικών στοιχείων, με βάση τα οποία θα κρίνει η Δικαιοσύνη. 

Πέτρος Χασάπης

πηγή

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια από δύο Ελληνορθόδοξες Μητροπόλεις της Ασίας.

Δυστυχώς τα δύο τελευταία χρόνια οι δύο Μητροπόλεις (Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης) δίνουν τον δικό τους αγώνα για επιβίωση! Οι δύο Μητροπόλεις ιδρύθηκαν στην Νοτιοανατολική Ασία, σε μία περιοχή όπου δεν υπήρχαν Κοινότητες Ελλήνων ή άλλων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Με πενιχρά μέσα και μεγάλες δυσκολίες, από το έτος 1996 μέχρι και σήμερα, αναπτύσσουν ευρύ ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο σε 23 χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. 

Και οι δύο Μητροπόλεις όμως στερούνται οικονομικών πόρων. Οι Κοινότητες δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Οι δωρεές μειώθηκαν δραστικά και σχεδόν μηδενίστηκαν. 

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, βρισκόμαστε πλέον μισό βήμα πριν το τέλος. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. 

- 32 Ορθόδοξοι κληρικοί παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες… 
- Αδυνατούμε να πληρώσουμε τα πάγια έξοδα των Μητροπόλεων… 
- Στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη δεν έχουμε ιερέα και υπαλλήλους διότι δεν μπορούμε να τους μισθοδοτήσουμε… 
- Τα Ιδρύματα και τα φιλανθρωπικά προγράμματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο… 

Ο Αύγουστος είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας. Τα περιθώρια στένεψαν. Αν δεν βρεθούν λύσεις τότε θα πρέπει να πάρουμε πολύ σκληρές αποφάσεις. Αποφάσεις που μας πληγώνουν και μας πονάνε αφάνταστα! 

Αυτή η ανάρτηση είναι πιθανόν η τελευταία. Στα τέλη Αυγούστου, αν στεκόμαστε ακόμα στα πόδια μας, τότε θα επανέλθουμε! 

Δείτε την συγκλονιστική έκκληση για βοήθεια των Μητροπόλεων ΕΔΩ 
το είδαμε ΕΔΩ

Ποσειδώνας

Ανεξέλεγκτη η εξάπλωση του ιού Έμπολα στην Αφρική.

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και κινδυνεύει να πλήξει και άλλες χώρες, προειδοποιεί ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα Μπαρτ Γιάνσενς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Libre Belgique. 

«Η επιδημία αυτή είναι πρωτοφανής, τελείως εκτός ελέγχου και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, διότι η επιδημία εξαπλώνεται, κυρίως στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, όπου υπάρχουν πολύ μεγάλες εστίες», λέει.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την εξέλιξη της κατάστασης ιδιαίτερα στις δύο αυτές χώρες, όπου η εξάπλωση της επιδημίας γίνεται ανεξέλεγκτα και με μη ορατό τρόπο...Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί αρκετά σύντομα, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εξάπλωσης και σε άλλες χώρες», προειδοποιεί προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις διότι «δεν έχουμε ποτέ αντιμετωπίσει τέτοια επιδημία. Λείπει η συνολική εικόνα για να κατανοήσουμε πού εντοπίζονται τα κύρια προβλήματα».

«Εναπόκειται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και στις κυβερνήσεις να διαθέσουν και να οργανώσουν περισσότερα μέσα αντιμετώπισης ώστε να φθάσουν στο αναγκαίο επίπεδο από το οποίο θα αρχίσει ο έλεγχος της επιδημίας», καταλήγει.

Η επιδημία εκδηλώθηκε αρχικά στη Γουινέα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Μέχρι τις 23 Ιουλίου είχαν εμφανισθεί 1.201 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 672 θανατηφόρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ.

Ο ιός Εμπολα μεταδίδεται μέσω απευθείας επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων. Ο αιμορραγικός πυρετός που προκαλεί εμφανίζεται με αιμορραγίες, εμετούς και διάρροια. Το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται από 25% μέχρι 90% στον άνθρωπο και δεν υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΟΖ και θαλάσσια οικόπεδα μέσης γραμμής.

Του Νίκου Λυγερού

Με τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα η Ελλάδα εισχωρεί σε μια ενεργειακή εποχή που προετοιμάζει την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων μας. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε προσεχτικά και βέβαια αποτελεσματικά μέσω των θαλάσσιων οικοπέδων μέσης γραμμής, δηλαδή των οικοπέδων που εφάπτονται στις ΑΟΖ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της Λιβύης.

Με άλλα λόγια πρέπει αυτά τα οικόπεδα να πιέσουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τις διαπραγματεύσεις μας με αυτές τις τρεις χώρες, έτσι ώστε να επιτευχθούν σύντομα οι συμφωνίες οριοθετήσεων των ΑΟΖ. Διότι για αυτά τα οικόπεδα, επειδή υπάρχει περίπτωση συνεκμετάλλευσης λόγω ύπαρξης κοιτασμάτων που βρίσκονται ακριβώς πάνω στη μέση γραμμή, πρέπει να υπάρχει συμφωνία. 

Έτσι πρέπει να αποφύγουμε την περίπτωση του ραγιαδισμού που θα εξασφαλίσει άλλα οικόπεδα εκτός από αυτά, διότι δεν θα υπάρχουν υποψηφιότητες των εταιρειών όπως στο οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα είναι στρατηγικής σημασίας να υπάρχει οριοθέτηση και στη συνέχεια υπογραφή συμβάσεων σε αυτά τα οικόπεδα για να ενταχθεί επί του πρακτέου η ελληνική ΑΟΖ και η ίδια η Ελλάδα μας. 

Τα θαλάσσια οικόπεδα δεν τα βγάζουμε μόνο και μόνο για να εκδώσουμε χάρτες αλλά για να τα αξιοποιήσουμε στρατηγικά προς όφελος της πατρίδας μας. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και σε επίπεδο οριοθέτησης και ανακήρυξης αφού αυτά τα θέματα είναι εθνικά και με γεωστρατηγικές επιπτώσεις πέρα από τις οικονομικές δυνατότητες που προσφέρουν για την εξέλιξη της χώρας.

Πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Δείτε επίσης: 

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Το Καστροπολίτικο Πνεύμα". Κάστρο Διδυμοτείχου ΕΔΩ 

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: «Ανάπτυξη, Καινοτομία, Ζεόλιθος». Κομοτηνή, 28/07/2014 ΕΔΩ 

Ομιλία του Ν. Λυγερού στο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, Ιωάννινα 26/07/2014 ΕΔΩ 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ραδιοφωνικό σταθμό Ελληνικός FM, Καβάλα. 28/7/2014 ΕΔΩ

Το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ θα ακούγεται πάντα στην Μέση Ανατολή ¨ότι και να γίνει…¨

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΦΩΤΟ ekdoseisxrysopigi.blogspot.com 

¨τα αίματα των Νεομαρτύρων της Συρίας, Ιράκ , Μεσοποταμίας κα δορυφορούν στην διακοπή της Παγκοσμιοποίησης¨ 

1 Μαΐου 2011 
Η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για το μαρτύριο και ψέλνει…

Το «Χριστός ἀνέστη» σε ένα εμπορικό κέντρο στον Λίβανο! http://youtu.be/gDtXMj6Twz8 xristos anesti.flvhttps://www.youtube.com/user/athanasiosb 

Τα σημερινά μαρτύρια της Μέσης Ανατολής προελέχθησαν 30 χρόνια πρίν από τον ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ¨ . Γήπεδο θάναι η Παλαιστίνη.¨ ¨Τάφος θάναι η Νεκρά Θάλασσα.¨ 

ΝΕΟΣ: - Γέροντα, θα διαρκέσει για πολύ αυτό το κακό;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: - Μπόρες, μπόρες θάναι. Θα δώσουμε εξετάσεις.
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: - Θα οικονομήσει ο Θεός. Σ’ αυτό τον πόλεμο Όλοι θα γυρίσουν ηττημένοι. Ο ελληνικός στρατός θα είναι Θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θάναι η
Παλαιστίνη. ……
Μετά θα επιτεθεί η Ανατολή προς Δύση. 

Τάφος θάναι η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό, θα είναι το πρώτο ημιχρόνιο.
Υπάρχει και δεύτερο ημιχρόνιο. Μετά από αυτά τα γεγονότα, ο άνθρωπος Θα φθάσει σε αδιέξοδο και τότε, όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο, Τον Χριστό και την Παναγία. Ο κόσμος θα συγκλονισθεί Πάρα πολύ. Ο Χριστός  θα λυπηθεί υπερβολικά τους ανθρώπους Και θα φανερωθεί για να τον πιστέψουν. Τότε, θα ψάχνουμε να βρούμε
Άπίστους. Δεν θα είναι αυτή, όμως, η Δευτέρα Παρουσία. 
Δεν διαβάζετε στους Προφήτες, στον Ιωήλ (216), στο Ζαχαρία (217), στον Ιεζεκιήλ
(218), στο Δανιήλ (219); Τα λένε όλα. Για εφτά χρόνια (220) στην Παλαιστίνη, δεν θα καίνε Ξύλα, αλλά μπαστούνια. Έσεις, τώρα έχετε καλοριφέρ, (χαμογελώντας) ενώ εγώ καίω ξύλα.
πηγη: agiotokos-kappadokia.gr  http://www.alh8eia.gr/index.html 

¨ΚΑΙ εἶπέ μοι · οὗτοί εἰσιν οἱ ἐρχόμενοι ἐκ τῆς θλίψεως τῆς μεγάλης ,ΚΑΙ ἔπλυναν τας στολὰς αὐτῶν ΚΑΙ ἐλεύκαναν αὐτὰς έν τῷ αἵματι ΤΟΥ ... ¨ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ


Και αν αμφιβάλλετε για το ποιοι θα ψέλνουν ενώπιον του θρόνου του ΘΕΟΥ για να δοθεί τέλος στην δαιμονική καταιγίδα των ημερών μας τότε, ευφρανθείτε το ψαλμικό του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ από  Μαρτυρικά Επισκοπικά Χείλη.

Συγκλονιστικό βίντεο: O απαχθείς από ισλαμοφασίστες π.Παύλος, μητροπολίτης Χαλεπίου, ψάλλει στα Ελληνικά! 

Ο δικός μας π.Παύλος Γιαζίγκι, έλληνας υπήκοος, ρωμηός μητροπολίτης Χαλεπίου και αδελφός του πατριάρχη Αντιοχείας ψάλλει στα ελληνικά τον Άξιον Εστί σε ήχο πλ. Β’. Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 10, 2013


▶ بواجب الاستئهال اللحن السادس Άξιον Εστίν ήχος πλ β Μητροπολιτης Χαλεπιου Παυλος Γιαζιγκι


Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΝ «ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ».

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ανάμεσα στα τόσα δεινά που έχει επισωρεύσει η μνημονιακή κατοχή στην χώρα μας, υπάρχει και ένα πολύ καλό σημείο που δεν θα πρέπει να το αγνοούμε. Αυτό είναι ότι με όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση, με όλη αυτή την λαίλαπα, με όλη αυτή την επιχείρηση κατεδάφισης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας μας, φάνηκε ξεκάθαρα ποιοι και πόσοι υποκριτές και φαρισαίοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας, για όσους φυσικά παραμένουν ακόμα όρθιοι και δεν αρέσκονται να  παριστάνε τους… τυφλούς  και τους κωφάλαλους.

Κάποιοι ποιμένες αρέσκονται να φωτογραφίζονται με τους δημίους του ελληνισμού και της ορθοδοξίας και να ευλογούν τις πράξεις τους, αρέσκονται να κάνουν κηρύγματα υποκριτικού ευσεβισμού, βλέπε ραγιαδίστικης υποταγής στα κατοχικά μνημόνια, αρέσκονται να εμφανίζονται συμπροσευχόμενοι με οικουμενιστικές «παρέες», να ευλογούν την καταστροφή της χώρας και ακόμα χειρότερα να προτρέπουν το ποίμνιο που βρίσκεται στην πιο ελεεινή θέση εδώ και δεκαετίες, να συνετιστεί και να μην βγάζει μιλιά σε όλη αυτή την θύελλα που απειλεί πλέον με ολοκληρωτικό αφανισμό τον ελληνισμό  και την ίδια την Ορθοδοξία.

Με περισσή αφέλεια(;;;), τέσσερεις μητροπολίτες της Θράκης, σύμφωνα με δήλωση του αξιότιμου κυρίου υπουργού Παιδείας, (βλέπε υπουργού ολοκληρωτικής διάλυσης της παιδείας), συμφωνούν και επικροτούν την δημιουργία τμήματος Ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Αλήθεια κύριοι δεσποτάδες, που δεν λέτε λέξη για το κατάντημα της χώρας, για την καταρράκωση της ελληνικής κοινωνίας, για τη πρωτοφανή θρησκευτική αποστασία, έχετε υπόψη σας ότι η Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης είναι ομολογιακή και ότι σε αυτή διδάσκεται, από τότε που ιδρύθηκε, η Θεολογία και η Ποιμαντική της Μιας Καθολικής Ορθόδοξης και Αποστολικής Εκκλησίας;

Αλλά αν αυτό το γράφετε στα παλαιοτέρα των χρυσοποίκιλτων υποδημάτων σας, έχετε υπόψη ότι εδώ και αρκετό καιρό στην χώρα αυτή εξελίσσετε, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση, μια άνευ προηγούμενου, οργανωμένη από την τουρκική μαφία και τις ίδιες τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, μια εισβολή δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων με κύριο στόχο την αλλαγή της εθνοθρησκευτικής δομής έτσι ώστε σε λίγο καιρό να γίνουμε μια περιθωριοποιημένη μειονότητα; 

Σεβασμιότατοι δεσποτάδες, δεν ενδιαφέρεστε καθόλου για την δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στην περιοχή σας που έχει καταστεί, με τις «ευλογίες» όλων σας, το  πραγματικό διοικητήριο της Θράκης και το τέλειο όχημα για την προώθηση της τουρκικής προπαγάνδας που επιδιώκει, απροκάλυπτα πλέον, την απόσχιση της δυτικής Θράκης και την δημιουργία θρακικού μουσουλμανικού κράτους υποτελές στην  «μητέρα πατρίδα», την Τουρκία; « Ίδετε ότι εκτετυφλώνται πάντες ουκ έγνωσαν φρονήσαι πάντες κύνες ενεοί ου δυνήσονται υλακτείν ενυπνιαζόμενοι κοίτην, φυλούντες νυστάξαι». (Ης. Νστ 10).



Είναι καταπληκτικό το πως σε μια προδοτική πολιτική ηγεσία, που έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία σε εχθρούς του ελληνισμού, που πολεμά με λύσσα και με δεκάδες νομοσχέδια την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα μας, έχει συνταχτεί μαζί της η θρησκευτική ιεραρχία, (ή μέρος της). Αυτή η ιεραρχία ή κάνει πως δεν βλέπει όλα όσα συμβαίνουν με το χαρακτηριστικό ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας, ή ακόμα χειρότερα, στηρίζει αυτή την εθνοκτόνο και ορθοδοξοκτόνο πολιτική της Νέας Τάξης. Είναι αυτοί που αντί να ξεσηκωθούν για την αιρετική θρησκευτική αποστασία της ίδιας της κεφαλής της ορθοδοξίας, αρέσκονται σε πονηρές υπεκφυγές, αντί να ξεσηκωθούν για το εξόντωση  της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή  του ίδιου του ποιμνίου τους, για την λεηλασία των ιερών και των όσιων, αυτά που κράτησαν επί αιώνες στην ύπαρξη τον ελληνισμό, κρύβονται πίσω από τις τιάρες τους και ευλογούν όλη αυτή την εθνοθρησκευτική θύελλα. 

Πολιτικοί και Ιεράρχες, (και φυσικά υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις), έχουν γίνει ένα και το αυτό στην εξόντωση του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Έχουν γίνει ένα και το αυτό στην πυρπόληση όλων των πατροπαράδοτων αξιών μας. Έχουν γίνει ένα και το αυτό στην εθνικό ξεπούλημα και στην προώθηση του ισλαμισμού και όλων των ανθρώπινων διαστροφών που μας τις σερβίρουν σαν «πρόοδο» και «εκσυγχρονισμό». Ισλαμιστές σφαγείς και αδίστακτοι ομοφυλόφιλοι, θα επιβάλλονται σαν τα σύμβολα του νεοελληνισμού πάνω στα αποκαΐδια της ίδιας μας της ύπαρξης εν ονόματι του «αντιρατσισμού» και των ανθρωπίνων «δικαιωμάτων».

«Οι μεν πολιτικοί ηγέτες ευθύνεται σε βαθμό κακουργήματος διότι συμμετέχοντες εις τις αδικίες κλπ παρανομούν μη εφαρμόζοντες τους νόμους δια περιορισμό και εξαλειψιν της κοινωνικής αδικίας και δια προστασίαν και σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητος. Οι δε πνευματικοί άρχοντες ευθύνονται γιατί ανεχόμενοι τις αντιχριστιανικές και αντικοινωνικές αυτές καταστάσεις, αρνούνται –φοβούνται να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και προφητικού λόγου ελέγχου-έλεγχου εις όσα αρνητικά συμβαίνουν» (από Χρυσούφαντο).

Πολλοί υποστηρίζουν ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν γιατί κάπου είχαμε ξεφύγει. Αυτό δεν μας απαλλάσσει από τις ευθύνες αντίστασης μας, από τις ευθύνες να υπερασπιστούμε την ίδια μας την ύπαρξη και το αυτεξούσιο μας. Αλλιώς  κανείς δεν θα είχε αγωνιστεί να μην πέσει το Βυζάντιο στους εχθρούς. Σήμερα οι «εχθροί» δεν παιανίζουν αλαλάζοντας τα φλάμπουρα της ημισελήνου, (τουλάχιστον όχι ακόμα), έξω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης, αλλά οθόνες, «δημοκρατικές διαδικασίες» και άφθονο «εκσυγχρονισμό» και τώρα έναν «όμορφο» οικουμενισμό.  Ω μη γένοιτο! Ότι σχέδια και να έχουν, με όσες δυνάμει και να πολεμούν έχει και ο Παντοδύναμος τα δικά Του σχέδια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Εκδήλωση μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Θεσσαλονίκη σήμερα.

Οι «Δεσμοί Ελλήνων» σας προσκαλούν στην καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τον Έλληνα διανοητή και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη με αφορμή τη συμπλήρωση 94 χρόνων από την άνανδρη δολοφονία του. 

Καλούνται όλοι οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι της περιοχής να τιμήσουν με εκπροσώπους τους την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην προτομή του στην παραλία της Θεσσαλονίκης στο συντριβάνι του «Ξαρχάκου» την Πέμπτη 31 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του συλλόγου «Ίων Δραγούμης» δημοτικό σύμβουλο Έδεσσας Πέτρο Πριβατιτσάνη και με χαιρετισμούς και καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους φορέων. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6977-462806 και 6934-800518.

Με οικονομικές κυρώσεις "σφυροκοπούν" την Ρωσία ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ αποδυναμώνουν περαιτέρω την ήδη αδύναμη ρωσική οικονομία, δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώνοντας διευρυμένες κυρώσεις κατά της Μόσχας στους τομείς ενέργειας, άμυνας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών -λέγοντας πάντως πως η κατάσταση δεν οδεύει προς έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει σε αυτή την πορεία, το κόστος για εκείνη θα συνεχίσει να αυξάνεται» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης από το Λευκό Οίκο.

Η ανακοίνωση Ομπάμα για διεύρυνση των αμερικανικών κυρώσεων ήλθε σε συνέχεια της συμφωνίας που συνήφθη στην ΕΕ να περάσει στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας έπειτα από πολυήμερη διαπραγμάτευση των «28» στις Βρυξέλλες. Βάσει της συμφωνίας, εμποδίζεται η πρόσβαση της Ρωσίας στις οικονομικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαγορεύεται η πώληση όπλων, ευαίσθητων τεχνολογιών του ενεργειακού τομέα και προϊόντων διπλής χρήσης, πολιτικής και στρατιωτικής.

Ο Ομπάμα χαιρέτισε τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία, όπως είπε, καταδεικνύουν ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπογράμμισε πάντως πως παρά την επιβολή νέων κυρώσεων και τις πιέσεις που θα ασκηθούν στη Μόσχα με αυτόν τον τρόπο, δεν πρόκειται να υπάρξει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος με τη Ρωσία.

Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι διευρύνεται η λίστα των ρωσικών τραπεζών που υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες πλέον αγγίζουν όλες τις μεγαλύτερες τράπεζες με κρατικό μερίδιο άνω του 50%, με εξαίρεση την Sberbank.

Η Ουάσινγκτον απαγορεύει στο εξής στους Αμερικανούς πολίτες να έχουν συναλλαγές με την VTB, τη δεύτερη σε μέγεθος ρωσική τράπεζα, τη θυγατρική της, Bank of Moscow, και την Russian Agriculture Bank, την τράπεζα που χορηγεί δάνεια σε αγρότες.

Επιπροσθέτως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Οικονομικών, επιβλήθηκαν κυρώσεις και στο ναυπηγείο United Shipbuilging Corp που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Οι ΗΠΑ θα παγώσουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος, ενώ απαγορεύουν και τις δοσοληψίες μαζί της.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε χαιρετίσει νωρίτερα την επιβολή των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας, λέγοντας ότι τα μέτρα συνδυάζονται με τις κυρώσεις που είχαν υποβάλλει πριν τρεις εβδομάδες οι ΗΠΑ με στόχο μεγάλες ρωσικές τράπεζες, καθώς και ενεργειακές και αμυντικές εταιρείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πίεζαν την Ευρώπη να «ακολουθήσει» τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις στη σκιά της κατάρριψης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Η Δύση δηλώνει σχεδόν με πάσα βεβαιότητα πως το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας με πύραυλου εδάφους-αέρους που παραδόθηκε στα χέρια τους από τη Ρωσία.

Η Μόσχα από την πλευρά της αρνείται κάθε ανάμειξη μπροστά στις κατηγορίες της Δύσης ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία οπλίζοντας τους όπλα και πυραυλικά συστήματα, και επιμένει να μιλά για «εσωτερική σύγκρουση».

Οικονομικές κυρώσεις επιβάλλει στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση

 Στο στάδιο των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας προχωρά η ΕΕ, «βάλλοντας» ταυτόχρονα εναντίον επιχειρηματιών που πρόσκεινται στον Βλαντιμίρ Πούτιν.Οι κυρώσεις στις οποίες συμφώνησαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε επίπεδο πρεσβευτών την Τρίτη στις Βρυξέλλες πρόκειται να επανεξεταστούν σε τρεις μήνες, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Βάσει της συμφωνίας, εμποδίζεται η πρόσβαση της Ρωσίας στις οικονομικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαγορεύεται η πώληση όπλων, ευαίσθητων τεχνολογιών του ενεργειακού τομέα και προϊόντων διπλής χρήσης, πολιτικής και στρατιωτικής.

«Αναπόφευκτες» χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι επαφίεται στη Μόσχα να κάνει την επόμενη κίνηση.

Οι οικονομικές κυρώσεις αποτελούν μία «ισχυρή προειδοποίηση» προς τη Ρωσία, όμως μπορεί να αρθούν εάν οι ηγέτες της Ρωσίας σταματήσουν να αποσταθεροποιούν την Ουκρανία, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Με απόφαση της ΕΕ «αγώνουν» επίσης τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων επιχειρηματιών που πρόσκεινται στον Βλαντιμίρ Πούτιν με την κατηγορία ότι επωφελήθηκαν από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας ή ότι υποστήριξαν έμπρακτα την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας.

Παράλληλα, επιβάλλονται κυρώσεις σε τέσσερις οντότητες, μεταξύ αυτών και μια τράπεζα, για τους ίδιους λόγους.

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ βάλει εναντίον των επιχειρηματιών που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Ρωσίας και αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αποφασιστικότητά της να δράσει ώστε να τιμωρήσει τις ρωσικές αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην Ουκρανία, τόνισαν διπλωμάτες.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επίγνωση των κινδύνων να υπάρξουν αντίποινα από το ρωσικό καθεστώς, όμως έλαβαν αποφάσεις έπειτα από μια ασυγχώρητη ενέργεια και έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο την διαχειρίστηκε ο πρόεδρος Πούτιν» επισήμανε διπλωματική πηγή.

«Ο Πούτιν θα προσπαθήσει να διχάσει τους Ευρωπαίους και θα είναι μια δοκιμασία για την ενότητα της ΕΕ» ανέφερε ο ίδιος.

Τα στοιχεία των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων θα δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Η συμφωνία να προχωρήσει η ΕΕ στο τρίτο στάδιο κυρώσεων κατά της Μόσχας έρχεται καθώς οι επικεφαλής διπλωματίας Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία πως οι συγκρούσεις κοντά στην τοποθεσία συντριβής της πτήσης MH17 πρέπει να τερματιστούν, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η Δύση δηλώνει σχεδόν με πάσα βεβαιότητα πως το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας με πύραυλου εδάφους-αέρους που παραδόθηκε στα χέρια τους από τη Ρωσία.

Η Μόσχα από την πλευρά της αρνείται κάθε ανάμειξη μπροστά στις κατηγορίες της Δύσης ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία οπλίζοντας τους όπλα και πυραυλικά συστήματα, και επιμένει να μιλά για «εσωτερική σύγκρουση».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του Γερμανίας, Ολλανδίας, Αυστραλίας, Καναδά, Βρετανίας και Σιγκαπούρης σχετικά με την άσκηση πιέσεων στη Ρωσία εξαιτίας της στρατιωτικής υποστήριξης της στους αυτονομιστές.

«Συζήτησαν για τις συνεχιζόμενες και συντονισμένες απαντήσεις της διεθνούς κοινότητας στις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας και για την ανάγκη να συνεχιστεί η πίεση προς τη Ρωσία ώστε να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Πηγή: in.gr
το είδαμε στο Geopolitics & Daily News

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ρυθμιστικό Αθήνας - γήπεδο ΑΕΚ.

Ψηφίστηκε επί της αρχής και κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που περιλαμβάνει και την κατασκευή του γηπέδου της ΆΕΚ.

Την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε το ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Σενετάκη και θα επανέλθει στη Βουλή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε ο υπουργός περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης το νομοθέτημα παρεμβαίνει με πολύ συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αθηναίων αλλά και ανάδειξη των εγκαταλειμμένων κτιρίων με κίνητρα καθώς επίσης παρεμβαίνει με σχέδιο για οκτώ δήμους της Δυτικής Αθήνας.


Αναφερόμενος στη ρύθμιση το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αφού χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «εμπρός-πίσω» χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει καμία πρόταση ή τροπολογία, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση γίνεται η αρχή για ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικής, πολεοδομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με φορέα το αθλητικό Σωματείο της ΑΕΚ. 

Δίνεται λύση στο πρόβλημα μιας ιστορικής ομάδας, με μεγάλη διαδρομή και συμβολή στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη χώρα, αποκαθίσταται η ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ενενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της και δέκα χρόνια μετά την κατεδάφιση του παλαιού γηπέδου και επαναπροσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια οι κανόνες και το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο. Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι στοιχίζονται πλέον οι επιλογές του νόμου με τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και ευρύτερα της Αθήνας και κατοχυρώνεται το πολεοδομικό κεκτημένο και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.

Για «ακύρωση» του υπουργού από την «παραπαίουσα συγκυβέρνηση» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την απόσυρση μέρους του νομοσχέδιου. Σχετικώς με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ είπε ότι είναι «γκεμπελισμός» όταν λέγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ένα μικρό γήπεδο, όταν μιλά για 27.000 θέσεων όταν άλλοι θέλουν των 33.000 θέσεων. Αφού ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για αδυναμίες του νομοσχεδίου ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να δεσμευτεί και να βάλει μέσα στο νόμο διάταξη που θα ορίζει συγκεκριμένο χρόνο για την υλοποίηση των προβλεπόμενων διαταγμάτων και αποφάσεων.

Για πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης ο οποίος εξέφρασε την απορία του γιατί η Αντιπολίτευση διαφωνεί με την περαιτέρω διαβούλευση σχετικώς με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαφωνεί χωρίς να καταθέτει καμία πρόταση ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, που ζήτησαν την απόσυρση του Ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης, είπε ότι η Θεσσαλονίκη έχασε μια ιστορική ευκαιρία.

Από την ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι το αρτιότερο, ωστόσο το κόμμα του το στηρίζει γιατί με αυτό γίνεται μια σημαντική αρχή, ενώ μίλησε για έλλειμμα εσωτερικής επικοινωνίας στο κυβερνητικό σχήμα με αφορμή την απόσυρση του ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης. Από τους ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ έκανε λόγο για αδυναμίες του νομοσχεδίου και έλλειμμα προβλέψεων σε σημαντικούς τομείς και επιφυλάχθηκε να μιλήσει στην πρωινή συνεδρίαση για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι το νομοθέτημα υπηρετεί τις αρχές της ανάπτυξης που επιβάλλει το κεφάλαιο και υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα. 

πηγή

Αρνητικός στην ανέγερση του γηπέδου κι ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Οπως καταλαναίνετε αρχίζει ένας δύσκολος αγώνας που περισσότερο θυμίζει Γολγοθά για την ανέγερση του γηπέδου της ομάδας μας....
Ας ελπίσουμε να λήξη αισίως.... και να καμαρώσουμε το στολίδι μας...

Έλληνας Στρατηγός θα υψώσει την μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στην Ξάνθη!

Ένας Στρατηγός ε.α που πήρε σβάρνα τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και ανοίγει Εκκλησιές, ’Ένας Έλληνας που δεν υπολογίζει (Τουρκοπράκτορες και στελέχη του Προξενείου), ούτε βέβαια την τοπική αλλά και την Αθηναϊκή ελίτ, ξεκίνησε ένα αγώνα που δικαιώνεται…Να υψώσει την Μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στο ύψωμα Αυγό στην θέση της παλιάς Σημαίας! 

Χωρίς καμιά βοήθεια από Ελληναράδες και μεγαλόσχημους, αλλά με την Ευλογία του Δεσπότη της Ξάνθης που πολλοί τον παρομοιάζουν σαν τον (Παπαφλέσα της Θράκης) και με την βοήθεια του απλού λαού κατόρθωσε το ακατόρθωτο! 

Η Σημαία των (7Χ10Μ ) και ο Ιστός – Πυλώνας των 18Μ είναι ήδη έτοιμα και αναμένουν την μεταφορά του στο ύψωμα (Αυγό). 

Κάνει έκκληση στο ΓΕΣ για την συνδρομή Ελικοπτέρου της Α.Σ για την μεταφορά του Ιστού των 18 μέτρων και της Ελληνικής Σημαίας που είναι (7χ10μ) και θα είναι ορατή από παντού ενώ θα φωτίζεται και την νύχτα ώστε να ανεβάζει το ηθικό των Πολιτών της Ξάνθης και να τρομάζει τους λογής -λογής επισκέπτες απο την Τουρκία που θεωρούν και συμπεριφέρονται στην Θράκη μας περίπου ως Τουρκική Επαρχία (Γιατί κάποιοι στο όνομα της Ευρώπης και της Δημοκρατίας τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα). 

Σημειώνει ο ίδιος: Θα υποβάλλουμε αίτημα στο ΓΕΣ, για την έγκριση -διάθεση του Ε/Π CHINHOOK, με συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη μεταφορά υλικών και ανάρτηση του 18-μέτρου πυλώνα)

Ας ελπίσουμε το ΓΕΣ που στέλνει τα ελικόπτερα του παντού ακόμη και για μεταφορά VIP προσώπων να …Ανταποκριθεί! 

Ευχαριστεί από τα βάθη της Καρδιάς του για την Συμπαράσταση και κάνει έκκληση στους Απανταχού Πατριώτες αλλά και στους Κρατούντες! 

(Ευχαριστήριο: Τοποθέτηση Μεγάλης Σημαίας σε Ιστό 18μ) 

1. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Φορείς, Επιμελητήρια, Συλλόγους- Ενώσεις αλλά και τους 145 απλούς Πολίτες και επαγγελματίεςτης Ξάνθης, όπως και το νέο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, για τη γενναία προσωπική του εισφορά, που όλοι μαζί αγκάλιασαν την ιδέα για την τοποθέτηση της μεγάλης Ελληνικής Σημαίας (7Χ10μ) σε Πυλώνα 18μ ,στο υψηλότερο σημείο της Ξάνθης( Υψ. ‘’ΑΥΓΟ’’), για να είναι ΟΡΑΤΗ από κάθε σημείο, αλλά και ταυτόχρονα να γεμίζει με Εθνική Υπερηφάνεια, ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους, όπως και τους διερχόμενους από την ΞΑΝΘΗ. 

2. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εταιρεία SCRAP, ‘’Αφοί Κων/ου ΜΟΥΜΤΖΑΚΗ ‘’ που προσέφερε ΔΩΡΕΑΝ τον 18-μετρο Πυλώνα βάρους 900 Kg, την Τεχνική Εταιρεία » Αριστείδης ΣΙΓΛΙΔΗΣ», που εκπόνησε δωρεάν τη στατική μελέτη της θεμελίωσης, όπως και το Μηχανουργείο ‘’ Ι.ΤΥΡΠΑΝΗΣ & Υιοί’’, που υλοποίησε τις τελικές και αναγκαίες προσαρμογές στον πυλώνα για την θεμελίωση, όπως και την ανάρτηση του ιστού καθώς και του μηχανισμού έπαρσης της Σημαίας. 

3. Χαρακτηριστικά έντονη ήταν η θετική προσέγγιση και επιθυμία όλων των Κατοίκων για το θέμα , που το αναγκαίο ποσό των 2.500 ΕΥΡΩ, συμπληρώθηκε σε 3 εργάσιμες ημέρες και ήδη η Σημαία και ο Ιστός της είναι στην Ξάνθη. 

4. Τέθηκε επίσης πρόταση για τον νυχτερινό » φωτισμό» της Σημαίας και αποφασίστηκε η υλοποίηση της, με την τοποθέτηση Φωτοβολταϊκού συστήματος φωτισμού. 

5.Οι προσφορές και η συγκέντρωση χρημάτων για την εξόφληση του φωτοβολταϊκού που παραγγέλθηκε, θα συνεχιστεί μέχρι 5 Αυγ.2014. (στα Γραφεία μας ή κατάθεση σε λογαριασμό ΕΤΕ: 786-70215694). 

6. Επιθυμητός Χρόνος Ολοκλήρωσης: Η 29 Αυγ.2014 (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), για να γίνει με κάθε επισημότητα η έπαρση της Σημαίας, τις απογευματινές ώρες ανήμερα της Εορτής του Προστάτη Αγίου και Πολιούχου της Ξάνθης, Αγ Ιωάννου του Προδρόμου, ταυτόχρονα με την Υποστολή της Σημαίας της Κεντρικής Πλατείας ( Ωρολογίου), από το Τιμητικό Στρ. Άγημα και η Ξανθιώτικη Κοινωνία,θα έχει δυνατότητα να την παρακολουθήσει. 

Για το ΤΣ/Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης 

Υπτγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης 
Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

πηγή

Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στην Λιβύη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο «μέτωπο» της Λιβύης καθώς η κατάσταση είναι έκρυθμη με τις συγκρούσεις να μαίνονται μεταξύ πολιτοφυλάκων και ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400 τραυματίστηκαν.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε η εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας.

Η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων απέπλευσε από το ναύσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη Λιβύη, ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας, αλλά και πολίτες άλλων χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό της πρεσβείας αριθμεί 8 άτομα, ενώ οι Έλληνες πολίτες ανέρχονται 80.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρα και η Γαλλία, η οποία αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της και την ανάκληση στο Παρίσι όσων Γάλλων πολιτών βρίσκονται στη Λιβύη. Είχε προηγηθεί το Σάββατο η φυγάδευση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ με προορισμό τη γειτονική Τυνησία, υπό τη συνοδεία πεζοναυτών αλλά και μαχητικών αεροσκαφών ενώ μια ημέρα αργότερα βρετανική οχηματοπομπή επλήγη από πυρά κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κατάληψης των αυτοκινήτων έξω από την πρωτεύουσα της Λιβύης. 

Αστάθεια στη χώρα του Καντάφι

Πρόκειται για το χειρότερο κύμα βίας των τελευταίων μηνών στην αφρικανική χώρα, η οποία αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας ισχυρής κυβέρνησης, με την υποστήριξη της πλειονότητας των φυλών ανά τη λιβυκή επικράτεια.

Η βίαιη απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία το 2011, ύστερα από την επέμβαση του ΝΑΤΟ και την παροχή βοήθειας στους εξεγερμένους κατά τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό, βυθίζοντας στο χάος και στη βία εκτεταμένες περιοχές της Λιβύης. Ανασταλτικός παράγοντας στην εξομάλυνση της κατάστασης αποτελεί το γεγονός πως αρκετοί από τους μαχητές εκείνης της περιόδου κράτησαν τον βαρύ οπλισμό που είχαν στα χέρια τους, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της μεταβατικής κυβέρνησης.

πηγή

Αργεντινή: άκαρπες επαφές στη Νέα Υόρκη. Οδηγείται σε χρεωκοπία;

Δίχως αποτέλεσμα διακόπηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αργεντινής και των «απρόθυμων» πιστωτών της που αρνήθηκαν να λάβουν οικειοθελώς μέρος στις αναδιαρθρώσεις χρέους του 2005 και του 2010, με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής να βρίσκεται πλέον ένα 24ωρο μακριά από την δεύτερη χρεοκοπία σε 12 χρόνια. Η χώρα βρίσκεται ήδη σε καθεστώς τεχνικής πτώχευσης από τα τέλη Ιουνίου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επί 12 ώρες στο γραφείο του δικαστικά ορισμένου διαμεσολαβητή στη Νέα Υόρκη, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιοι απτό αποτέλεσμα.

Υπήρξε μία ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων και ανησυχιών. Τα ζητήματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές παραμένουν άλυτα», σημείωσε σε γραπτή δήλωσή του ο διαμεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ.

Οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν εντός της ημέρας, χωρίς όμως να έχει οριστεί ακόμα το πότε.

«Κάνουμε ένα διάλειμμα. Δεδομένου ότι πρόκειται για μία συνεχιζόμενη συνάντηση, δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της», σχολίασε από την πλευρά του ο αργεντίνος υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Κίτσιλοφ, ο οποίος ηγείται της αποστολής του Μπουένος Άιρες.

Τον προηγούμενο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε το Μπουένος Άιρες να καταβάλει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στους «απρόθυμους», ήτοι $1,33 δισ. σε κεφάλαιο και 170 εκατομμύρια σε τόκους. Σημειώνεται πως παλαιότερα η λατινοαμερικανική χώρα έχει επανειλημμένα διαμηνύσει πως δεν είχε καμία πρόθεση να αποζημιώσει τους «απρόθυμους».

Μετά την ήττα στο Ανώτατο Δικαστήριο, η Αργεντινή προσπάθησε να καταβάλει το οφειλόμενο «κουπόνι» μόνο στους δανειστές που συμμετείχαν οικειοθελώς στα «κουρέματα», όμως δικαστήριο της Νέας Υόρκης «μπλόκαρε» την πληρωμή, αποσαφηνίζοντας στο Μπουένος Άιρες πως είναι υποχρεωμένο να πληρώσει ταυτόχρονα και τις δύο ομάδες πιστωτών.

Η Αργεντινή διαθέτει συναλλαγματικά αποθέματα ύψους σχεδόν 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, το πραγματικά διαθέσιμο απόθεμα, (αν αφαιρεθούν στοιχεία που δεν είναι άμεσα αξιοποιήσιμα) είναι $16 δισ.

Το βασικό κώλυμα όμως δεν είναι απαραίτητα το ποσό, όσο το ότι η καταβολή του 1,5 δισ. στους «απρόθυμους» θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο που θα επέτρεπε και σε άλλους δανειστές της να ζητήσουν πλήρη αποζημίωση. Το Μπουένος Άιρες εκτιμά πως το κόστος μίας τέτοιας εξέλιξης θα ανερχόταν σε 15 δισ. δολάρια.

Το 93% των πιστωτών έλαβε οικειοθελώς μέρος στις ανταλλαγές ομολόγων του 2005 και του 2010.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Άξελ Κισιλόφ ταξίδεψε επειγόντως στη Νέα Υόρκη, όπου είχε την πρώτη τετ-α-τετ συνάντηση με τους εκπροσώπους των κερδοσκοπικών funds. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται λύση; Κανείς δεν είναι βέβαιος, καθώς οι επαφές θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή. Κυριολεκτικά.

Κανείς δεν επιθυμεί τη στάση πληρωμών, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ούτε καν τα κερδοσκοπικά funds, τα οποία ήδη περιμένουν χρόνια για να εισπράξουν αυτό το 1,5 δισ. δολάρια από τα ομόλογα που δεν δέχθηκαν να «κουρέψουν».

Ούτε όμως και το Μπουένος Αϊρες, όσο και αν η κατάσταση στην χώρα δεν έχει καμία σχέση με τα χρόνια της χρεοκοπίας του 2001.

'Οπως χαρακτηριστικά παρατηρεί ο απεσταλμένος της ισπανικής εφημερίδας El Pais, πάντα υπάρχει η απειλή του να γνωρίζεις πώς είναι όταν μπαίνεις σε στάση πληρωμών, αλλά να μην γνωρίζεις πώς θα βγεις από αυτήν.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με όλη τη σοβαρότητα που απαιτεί το ζήτημα» δήλωσε ο Κισιλόφ στους δημοσιογράφους τα ξημερώματα, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αμερικανικών funds.

Πάντως, ο δικηγόρος-μεσολαβητής που όρισε ο αμερικανός δικαστής δήλωσε ότι παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο μερών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, το νεότερο στοιχείο στην υπόθεση έχει να κάνει με την παρέμβαση που έκανε στο Μπουένος Αϊρες η Ένωση Ιδιωτικών Τραπεζών (Adeba): οι τραπεζίτες δέχονται να χορηγήσουν 250 εκατ. δολάρια ως εγγύηση στα funds, προκειμένου αυτά με τη σειρά τους να ζητήσουν από τον αμερικανό δικαστή που τους δικαίωσε να «παγώσει» την υπόθεση μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα ικανοποιούσε και τα δύο μέρη: καταρχήν τα funds θα εισέπρατταν 250 εκατ. δολάρια από το 1,5 δισ. που αναμένουν εδώ και χρόνια.

Αλλά και η κυβέρνηση θα γλίτωνε με αυτό τον τρόπο το χειρότερο σενάριο: την ενεργοποίηση της ρήτρας RUFO (Rights Upon Future Offers), η οποία ισχύει για τους ομολογιούχους που δέχθηκαν το «κούρεμα» το 2005 και το 2010.

Η Αργεντινή οδηγήθηκε σε στάση πληρωμών το 2002, καθώς ήταν αδύνατον να εξυπηρετήσει ένα χρέος της τάξης των 61 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση του τότε προέδρου Νέστορ Κίρσνερ πλήρωσε εφάπαξ το ΔΝΤ για να φύγει από τη χώρα και πρότεινε στους πιστωτές «κούρεμα»-μαμούθ της τάξης του 65,6%.

Σχεδόν όλοι -το 93%- δέχθηκαν την προσφορά, αφού αυτή συνοδευόταν από τη ρήτρα RUFO. Τι προβλέπει αυτή; Αν μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 η κυβέρνηση έρθει σε συμφωνία με άλλους πιστωτές υπό καλύτερες συνθήκες, τότε και όσοι αποδέχθηκαν το «κούρεμα» θα αποκτήσουν δικαίωμα στην ίδια καλύτερη συμφωνία.

Βέβαια, τα funds (που δεν δέχθηκαν το «κούρεμα») έχουν διαφορετική άποψη: θεωρούν ότι δεν υπάρχει ζήτημα ενεργοποίησης της συγκεκριμένης ρήτρας, αφού η κυβέρνηση δεν προχωρά σε νέα προσφορά προς τους πιστωτές, απλώς αναγκάζεται να τους πληρώσει βάσει δικαστικής απόφασης.

Πάντως, ο Κισιλόφ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την παρέμβαση των ιδιωτικών τραπεζών της χώρας του.

Η υπόθεση των κερδοσκοπικών funds (ή hold outs, όπως τα αποκαλούν άλλοι) έχει βελτιώσει την εικόνα της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες, η θητεία της οποίας λήγει σε έναν χρόνο.

Η ίδια δεν έχει πάψει να επαναλαμβάνει ότι η χώρα της τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς τους πιστωτές της. «Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία, γιατί χρεοκοπεί όποιος δεν πληρώνει. Και εμείς πληρώνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η Αργεντινή πληρώνει κανονικά το 93% των ομολογιούχων που δέχθηκαν το «κούρεμα», ενώ πρόσφατα συμφώνησε να πληρώσει και τους πιστωτές της λεγόμενης «Λέσχης του Παρισιού», πληρώνοντας σε βάθος 5ετίας 9,7 δισ. δολάρια.

Τα 9,7 δισ. αφορούν κατά τα 2/3 σε χρέη που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της τελευταίας στρατιωτικής δικτατορίας του 1976-1983.

Ακόμα και από την Αντιπολίτευση ακούστηκαν φωνές υπέρ της άποψης ότι η χώρα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το 7% όσων δεν δέχθηκαν το «κούρεμα».

Μάλιστα, η τέως πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής Μερσέδες Μαρκό ντελ Ποντ δήλωσε στην εφημερίδα Pagina12 ότι «στις 31 Ιουλίου δεν θα συμβεί ούτε τσουνάμι ούτε τυφώνας».

Υπάρχουν όμως και άλλες φωνές. Ο οικονομικός αναλυτής Ντάντε Σίκα επισημαίνει ότι από τη στιγμή που μια χώρα δέχεται να πάει στο δικαστήριο, πρέπει και να αποδεχθεί την απόφαση του δικαστή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φερνάντο Γκονσάλες, διευθυντής της οικονομικής εφημερίδας El Cronista:

«Αν η επιλογή είναι το default, οι συνέπειες θα είναι χειρότερες γιατί θα ξαναβάλουν τη χώρα στο κλαμπ εκείνων που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.» 

Πηγή: skai.gr, in.gr, ΑΠΕ
το είδαμε ΕΔΩ

30 Ιουλίου 2014

Ανθρώπων προμαχούντες Σύριοι ……..

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π 

Ω ξειν’, αγγέλλειν Ανθρώποις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι….. 

H Μονάδα 17 του Συριακού στρατού στη Ράκκα και το μαρτύριο των ηρώων πεσόντων της που έπεσαν μαχόμενοι για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για να μην περάσει ο ισλαμομεσαίωνας είναι μια απαράμιλλη σελίδα εποποιίας στην παγκόσμια ιστορία. Οι σύγχρονοι μήδοι είναι οι δυτικές υπερδυνάμεις και ο Κόλπος που επανδρώνουν εξοπλίζουν χρηματοδοτούν και παρέχουν πολιτική και διπλωματική κάλυψη στους συμμάχους της συριακής αντιπολίτευσης τους Κτηνάνθρωπους τζιχαντιστές. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Το νεοσύστατο Ισλαμικό Κράτος πρώην ΙSIS και η γη της επαγγελίας το χαλιφάτο του δεν είναι τίποτα άλλο παρά παρά μια γη σπαρμένη από κεφάλια. Κεφαλιδοκτομή. 

Δεκάδες αιχμαλώτους πολέμου εκτέλεσαν με τον πιο επώδυνο τρόπο οι μισθοφόροι στη Raqqa. 

Όχι μόνο τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση αλλά και όλοι όσοι δεν γονάτισαν στο ευρωισλαμισμό ορκίζονται σε τούτα τα ακέφαλα κορμιά ότι οι μήδοι του ισλαμισμού δεν θα περάσουν. Με θυσίες θα ανατρέψουν οι λαοί τη μοίρα της υποταγής. 

Tην ιστορία δεν την γράφουν πάντα οι νικητές την γράφουν οι αποφασιμένοι κι ας είναι λίγοι όσοι δεν θα προδώσουν τους νεκρούς τους …. αυτοί οι νεκροί είναι και δικοί μας νεκροί, είναι οι πρώτοι νεκροί ενάντια στην ισλαμοκατοχή….. Θέλουν να ξεθεμελιώσουν το τελευταίο κοσμικό καθεστώς αραβικού Κράτους. 

Όπως επέβαλαν το νόμο της ισλαμοζούγκλας σε Αφγανιστάν, Λιβύη, Ιράκ……. οι εκπολιτιστές δυτικόφρονες. 

Αυτές τις εικόνες σε ποιά Γενεύη 3 θα παρουσιάσει ποιός; 

dimpenews
πηγή

Πόσες διορισμένες θυγατέρες μέχρι να χαθεί το ηθικό πλεονέκτημα;

Γράφει ο Δ. Παπαγεωργίου 

Τις τελευταίες ημέρες, η είδηση για τον διορισμό των θυγατέρων των νέων ευρωβουλευτών Επιτήδειου και Συναδινού, στα γραφεία όχι των ιδίων – αφού αυτό απαγορεύεται από τους κανονισμούς του Ευρωκοινοβουλίου – αλλά του ενός στο γραφείο του άλλου ευρωβουλευτή κάνει τον γύρο των ελληνικών μήντια. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για... πάγια τακτική των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μία εβδομάδα πρίν, ο μισός ελληνικός λαός κορόιδευε την Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, επειδή "κληρονόμησε" ως συνεργάτη στην Ευρωβουλή τον – γνωστό από την περιπέτεια με την Τζούλια Αλεξανδράτου – Γεράσιμο Ζαγορίτη, γιό του υψηλόβαθμου στελέχους της ΝΔ. Τώρα όμως μπορούν όσοι δηλώνουν εθνικιστές να το κάνουν αυτό; Έχουν το απαραίτητο ηθικό πλεονέκτημα που θα τους επιτρέψει να ασκήσουν πολιτική κριτική στα διεφθαρμένα κόμματα του παλαιού συστήματος;

Είναι πραγματικά περίεργο το πώς άνθρωποι οι οποίοι επέλεξαν την δεδομένη χρονική στιγμή να ριψοκινδυνεύσουν το να εκτεθούν πολιτικά με την Χρυσή Αυγή, μια γενναία σίγουρα απόφαση δεδομένου και του υποβάθρου τους ως στρατιωτικών την στιγμή που το κόμμα κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση, να επιλέξουν να προβούν σε μία τέτοια πράξη η οποία αν μη τι άλλο εκθέτει όχι μόνον τους ίδιους αλλά και το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν. Όταν εμείς ως εθνικιστές κάνουμε κριτική στα παλαιά κόμματα τα κριτήρια για τους εκπροσωπούντες μας πολιτικά θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρότερα. Και αυτό διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για την διαφύλαξη του Ηθικού μας πλεονεκτήματος έναντι του παλαιού συστήματος. 

Θα μπορούσε κανείς να πεί "και τι έγινε, όλοι το κάνουν" και να προχωρήσει παρακάτω. Αυτή η στάση όμως είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πρεσβεύουμε και δίνει το δικαίωμα σε κάθε εκπρόσωπο του διεφθαρμένου "συνταγματικού τόξου" να εξομοιώνει τον εαυτό του με εμάς. Πώς μπορεί κάτι τόσο "μεγάλο" να σπιλωθεί για κάτι τόσο "μικρό"; Πώς μπορεί μία τόσο γενναία απόφαση ψυχής να "μαυριστεί" για έναν εξτρά μισθό που θα μπαίνει στο σπίτι; 

Πώς μπορεί με τέτοιου είδους "τρίπλες" να δικαιώνουν οι στρατηγοί στην πράξη την Βουλγαράκειο ρήση "ηθικό είναι ότι είναι νόμιμο" παρακάμπτοντας με αλληλοδιορισμούς την απαγόρευση για τον διορισμό συγγενών; Πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι επί της ουσίας να αφήνουν να θολώνουν με τέτοιο τρόπο τα ίδια τους τα παράσημα και η ιστορία αυτή να τους εξομοιώνει με τον κάθε πολιτικάντη; Πού είναι η στρατιωτική τους αξιοπρέπεια, που είναι είναι η ευθιξία τους, πώς να νοιώθουν που κάθε φυλλάδα - που πρακτορεύει ό,τι το αντεθνικό και αντικοινωνικό - τους ειρωνεύεται για αυτή τους την επιλογή;

Και δυστυχώς, όντας εκπρόσωποί μας, όλα αυτά αντικατοπτρίζονται και σε εμάς. Σε εμάς που παίρνουμε προσωπικά κάθε ειρωνεία προς αυτούς, διότι δεν φύτρωσαν στις Βρυξέλλες, αλλά στάλθηκαν εκεί από ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Πού σε ένα μεγάλο ποσοστό ψήφισε την Χρυσή Αυγή, ενάντια σε όλη την καθεστωτική προπαγάνδα διότι δεν είναι διεφθαρμένοι, διότι δεν γλυκάθηκαν από τα της εξουσίας.

Ως στρατιωτικοί οι ίδιοι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το "φαίνεσθαι" έχει την δική του σημασία και ως εκ τούτου ακόμη και εάν οι θυγατέρες τους ήταν οι πλέον κατάλληλες με τα απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια, με διδακτορικά επί μεταπτυχιακών και πτυχίων ξένων γλωσσών και πάλι δεν θα έπρεπε να τις προσλάβουν. Δεν θα έπρεπε να τις προσλάβουν επειδή ακριβώς είναι συγγενείς τους. Να τις αδικήσουν αν χρειασθεί. Να τις αδικήσουν για να διατηρήσουν ακριβώς αυτό το ηθικό πλεονέκτημα.

Το οποίο στην πολιτική, και ειδικά στην πολιτική αυτή που πρέπει να κάνει η Χρυσή Αυγή, είναι η βάση. Είναι η βάση από την οποία μπορεί να αμφισβητηθεί το πολιτικό σύστημα, η βάση από την οποία μπορεί να ξεκινήσει η εφόρμηση για την ανατροπή του. Η αριστερά εδώ και χρόνια αγωνίζεται για να το διατηρήσει. Την βοηθά ο απόλυτος έλεγχός της στα ΜΜΕ. Η Χρυσή Αυγή όμως δεν έχει αυτού του είδους την συμπαράσταση. Και γι' αυτό ακόμη και τα πλημμελήματα ηθικού χαρακτήρα μετατρέπονται σε... κακουργήματα όπως ακριβώς και στην ποινική διαδικασία κατά της. Και όπως ακριβώς ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι άμεμπτο για να μην καταλήξει στην φυλακή για γελοίες κατηγορίες, έτσι και στον πολιτικό στίβο είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο άμεμπτο.
Δυστυχώς αυτό δεν έγινε στο συγκεκριμένο σημείο. Και έτσι έχουμε το λυπηρό γεγονός κάθε γραφίδα που στηρίζει το σύστημα της σαπίλας να μπορεί να πιάνει στο στόμα του και να ειρωνεύεται τους εθνικιστές.

Όπως το βλέπω δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις. Είτε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αισθάνονται σαν... τουρίστες στον εθνικιστικό χώρο και ως εκ τούτου δεν έχουν συναίσθηση των απαιτήσεων απ' αυτούς, είτε πρόκειται περί ενός απλού λάθους. Και τα λάθη διορθώνονται ή τουλάχιστον δεν... επαναλαμβάνονται! Γιατί αλλιώς θα μείνουμε απλά να αναρωτιόμαστε πόσες διορισμένες θυγατέρες θα αντέξει πριν υποχωρήσει το ηθικό πλεονέκτημα των εθνικιστών!

πηγή