Σελίδες

31 Μαρτίου 2014

Ιστορίες καθημερινής τρέλας από την δημόσια υγεία της εποχής Γεωργιάδη....

Γράφει ο Θάνος

Αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς στην διήγηση συναδέλφου στην δουλειά σήμερα το πρωί....

"Θυμάσαι φίλε μου προ ημερών που δεν αισθανόμουν καλά και πήγα σε κοντινό δημόσιο νοσοκομείο για εξετάσεις;
Ηταν εξετάσεις καρδιάς.... Μου έκαναν καρδιογράφημα, τρίπλεξ και μου έβαλαν και ένα 24ωρο χόλντερ για παρακολούθηση....
Οταν όλα τελείωσαν πήγα από το ταμείο....
Είχαν ξεχάσει όμως το βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ....
Παρόλα αυτά σημείωσαν τον αριθμό μητρώου μου του ΙΚΑ και μου ζήτησαν ευγενικά να το προσκομίσω για τυπικούς λόγους μέσα στην εβδομάδα....
Φυσικά θεωρημένο κλπ....
Πραγματικά το προσκόμισα μια από τις επόμενες ημέρες και μου έδωσαν και μια απόδειξη με μηδενική οφειλή.... 

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας....
Και χθες είδα έναν περίεργο φάκελο στο γραμματοκιβώτιό μου....
Ηταν από το Νοσοκομείο!!!!!!
Το άνοιξα με περιέργεια...
Και έγινε το Γεωργιάδειο θαύμα....

Το Νοσοκομείο με ενημέρωνε ότι έχω οφειλή 150 ευρώ την οποία δεν φρόντισα να πληρώσω κι ούτε ο ασφαλιστικός μου φορέας την πλήρωσε!!!!!!!!!!!!!

Μου κόπηκαν τα πόδια....

Αρχισα να κατεβάζω ότι είχα μπροστά μου και να στέλνω μνημονιακές "ευχές" στον Υπουργό Υγείας....

Ευτυχώς για καλή μου τύχη έχω κρατήσει την απόδειξη και σκοπεύω να τους επισκεφθώ σήμερα κιόλας.... για να τους φτιάξω αναλόγως όπως μου έφτιαξαν κι αυτοί το Σαββατοκύριακο...."

Του ευχήθηκα καλή τύχη.... και καλά ξεμπερδέματα.
Καλή ψήφο και στις επερχόμενες εκλογές... πρόσθεσα.
(διότι μέχρι πριν την τούμπα Σαμαρά ο φίλος ήταν οπαδός της Νέας Δημοκρατίας...)

Ολοι ξυπνάνε κάποια στιγμή....

ΘΑΝΟΣ

Λουόμενοι στα Αστέρια Γλυφάδας πριν 6.000 χρόνια.

Γενική άποψη του ακρωτηρίου Αγίου Κοσμά.
Οι κάτοικοι της Γλυφάδας και του Ελληνικού πρέπει να ξέρουν πως στα ίδια χώματα που παίζουν τα παιδιά τους σήμερα, ζούσαν και περπατούσαν κάποιοι άλλοι κατά την 4η και 3η χιλιετία π.Χ., δηλαδή πριν από 6.000 χρόνια.

Και ότι στα Αστέρια της Γλυφάδας έκαναν τα μπάνια τους, εγκατεστημένοι μάλιστα σε μόνιμες κατοικίες, άνθρωποι της πρωτοελλαδικής εποχής. Η περιήγηση στα λείψανα που άφησαν πίσω τους αυτοί οι μακρινοί μας πρόγονοι από το Παλαιό Φάληρο ώς τα Αστέρια της Γλυφάδας είναι πλέον δυνατή μετά το πλήθος των ευρημάτων που ήρθαν στο φως με την ευκαιρία διαφόρων έργων τα τελευταία χρόνια.

Με οδηγό τον περιηγητή Παυσανία, ο οποίος περιγράφει το τοπίο που αντίκρισε βγαίνοντας από τον Πειραιά στα μέσα του 2ου μ.Χ. αιώνα., αλλά και τον Στράβωνα, έναν αιώνα νωρίτερα, η αρχαιολόγος Ντίνα Καζά, υπεύθυνη των ανασκαφών αυτής της περιοχής, αναγνώρισε οικίες, δρόμους, ιερά και μνημεία, ανθρώπινες δραστηριότητες, συνήθειες, λατρείες, έθιμα και παραδόσεις.

Νεκροταφείο στο Μετρό Αργυρούπολης.
Έπειτα από 28 χρόνια ανασκαφικής έρευνας με την ΚΣΤ' Εφορεία Αρχαιοτήτων (1983-2011), η κ. Καζά είναι σε θέση να αφηγηθεί τη διαχρονική ιστορία του δυτικού παραλιακού μετώπου της Αττικής, πράγμα που θα κάνει τη Δευτέρα (31/3), 6 μ.μ., στις διαλέξεις των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1).

Αγγεία από αποθέτη Πρωτοελλαδικού νεκροταφείου στα Αστέρια Γλυφάδας.
Θα ξεναγήσει το κοινό νοερά ξεκινώντας από το Φάληρο, θα ακολουθήσει την πορεία των περιηγητών με ενδιάμεσες στάσεις στις σημαντικότερες αρχαιολογικές και ιστορικές θέσεις και σε εντυπωσιακά ευρήματα, πολλά από τα οποία έχουν διατηρηθεί ορατά, όπως η ίδια επισημαίνει.

Πάντως, εκεί όπου βρίσκονται σήμερα οι δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, στην αρχαιότητα είχαν αναπτυχθεί με την ίδια ακριβώς ακολουθία οι αττικοί δήμοι του Φαλήρου, του Αλιμούντος, του Ευωνύμου και της Αιξωνής. Μάρτυρας, ο Στράβωνας που γράφει: «Μετά δε τον Πειραιά, Φαληρείς δήμος εν τη εφεξής παραλία. Είθ' Αλιμούσιοι, Αιξωνείς, Αλαιείς Αιξωνικοί... και κατά τους Αιξωνέας δ' εστίν Υδρούσσα» (Στρ. ΙΧ 398).

Προϊστορικός περίβολος στα Αστέρια Γλυφάδας.
Ποιος ήταν όμως ο δήμος του Ευωνύμου που δεν αναφέρεται από τους περιηγητές; «Κατείχε ενδότερη θέση δεξιά και αριστερά της σημερινής λεωφόρου Βουλιαγμένης και περιλαμβάνει ένα μέρος από το σύγχρονο δήμο της Ηλιουπόλεως», σύμφωνα με την κ. Καζά. «Οι αρχαίοι αττικοί δήμοι που διαμορφώθηκαν στα τέλη του 6ου αι. π.Χ. στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων του Κλεισθένη, αποτέλεσαν συνέχεια προγενέστερων εγκαταστάσεων που ανάγονται στα προϊστορικά χρόνια.

Κι αυτό προκύπτει γιατί στην περιοχή του Αλίμου και της Γλυφάδας βρέθηκαν ίχνη κατοίκησης από τα τέλη της 4ης και καθ' όλη τη διάρκεια της 3ης χιλιετίας π.Χ., ενώ πενιχρά στοιχεία αυτών των εποχών δεν λείπουν και από το Ελληνικό». Κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να «σκοντάψουν» σε αρχαία όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν με νέα κτήρια την περιοχή του παλαιού αεροδρομίου.

Πρωτοελλαδικά και μεσοελλαδικά λείψανα έχουν βρεθεί από τον Άγιο Κοσμά, το Κοντοπήγαδο Αλίμου μέχρι και τα Αστέρια της Γλυφάδας, ενώ κατά τα μυκηναϊκά χρόνια από τον 14ο έως τον 12ο αι. π.Χ. κατοικούνταν το Φάληρο, τα Λουτρά Αλίμου, ο Άγιος Κοσμάς και η Αλυκή Γλυφάδας-Βούλας.

'Ηταν επίσης σε χρήση η ακτή του φαληρικού λιμένα στο Δέλτα Φαλήρου, ενώ στο Κοντοπήγαδο εκτός από τα οικιστικά συγκροτήματα βρέθηκαν και εργαστήρια κατεργασίας λιναριού, ψαθοπλεκτικής, καλαθοπλεκτικής και παραγωγής κεραμικών. Το ενδιαφέρον είναι ότι το Φάληρο, ο Αγιος Κοσμάς και το Κοντοπήγαδο είχαν αναπτύξει σχέση και εξάρτηση (13ο και 12ο αι. π.Χ.) με την εξουσία των Αθηνών. Η Ακρόπολη φαίνεται πως διαχειριζόταν την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων τους μέσω του φαληρικού λιμένα.

Οστεοδόχος κάλπη από την Αεροπορική Βάση Ελληνικού.
Τα χρόνια που ακολούθησαν (από τον 8ο-4ο αι. π.Χ.) οι ίδιες περιοχές συνέχισαν να κατοικούνται όπως αποδεικνύουν τα μεγάλα νεκροταφεία που έχουν ανασκαφεί στο Δέλτα Φαλήρου, στον Άλιμο (κτήμα Γερουλάνου, πλατεία Παναγούλη, άλλα οικόπεδα), στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό (αμαξοστάσιο του Τραμ, Αεροπορική Βάση, σταθμός του Μετρό Αργυρούπολης, πλατεία Λευκωσίας Αργυρούπολης κ.ά.). Ανεπτυγμένο ήταν και το οδικό δίκτυο. Βασικοί οδικοί άξονες, ήταν η αστική οδός και η παραλιακή που συνέδεαν το άστυ, τον Πειραιά και το Φάληρο με τη μεταλλοφόρο Λαυρεωτική και το Σούνιο.

Στα κλασικά χρόνια ήταν πολύ καλά οργανωμένοι οι δήμοι. Κάθε δήμος διέθετε δικά του ιερά όπως και το δικό του δημοτικό θέατρο. Στον σημερινό Άλιμο η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως το θέατρο του Ευωνύμου και του Αλιμούντος. Το θέατρο της Αιξωνής, όμως, που μαρτυρείται επιγραφικά, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Οσο για τους ναούς και τα ιερά των τεσσάρων δήμων που μαρτυρούνται φιλολογικά, η κ. Καζά υποστηρίζει ότι «γνωρίζουμε τη θέση του Θεσμοφορίου του Αλιμούντος, ενώ οι ναοί και τα ιερά του Φαλήρου που αναφέρει ο Παυσανίας, όπως και αυτά των άλλων δήμων δεν έχουν εντοπισθεί.

»Η θεμελίωση ενός κτηρίου μικρών διαστάσεων εντός του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά ίσως ανήκει σε μικρό ναό, άγνωστης θεότητας. Το Ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά, ως γνωστόν από τα τέλη του 19ου αιώνα έχει ταυτιστεί με την Κωλιάδα των αρχαίων, αν και τελευταία επανεξετάζεται το θέμα της συγκεκριμένης ταύτισης, χωρίς όμως να υπάρχουν ανασκαφικά στοιχεία που θα έλυναν διά παντός το ζήτημα». Αυτό σημαίνει πως οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τον κορμό. Η συνέχιση της μελέτης θα προσθέσει και τα φύλλα.

Πηγή: Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, Ελευθεροτυπία

ΣΧΟΛΙΟ 
Πρωτοελλαδικά, Μεσοελλαδικά κλπ..... με λίγα λόγια ελληνικά φύλα...

Γιατί καλό είναι να αποδεχόμαστε λίγο ή πολύ σαν ιστορικές πηγές όσα αναφέρουν οι αρχαίοι ελληνες ιστορικοί, αλλά πάντα κατά έναν περίεργο λόγο επιλεκτικώς, αρνούμαστε (κάποιοι σύγχρονοι μελετητές) να αποδεχθούμε την άποψή τους ότι οι Ελληνες στα ιερά τούτα χώματα είμαστε αυτόχθονες... Κάτι το οποίο πίστευαν μαζικά όλοι οι Ελληνες προγονοί μας....

Ολόκληρο το ρωσικό σχέδιο για την Ουκρανία: 5 ή 6 αυτόνομες δημοκρατίες στη θέση της ενιαίας Ουκρανίας.

Αναγνώριση της Υπερδνειστερίας ως ανεξάρτητου κράτους, τη δημιουργία ουκρανικής Συνομοσπονδίας με πέντε ή έξη αυτόνομες δημοκρατίες και μη ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, είναι τα τρία βασικά σημεία του ρωσικού σχεδίου προκειμένου να επανέλθει η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή, η οποία διαταράχθηκε από την πραξικοπηματική καθαίρεση του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις 23 Φεβρουαρίου.
 
Τα βασικά σημεία του σχεδίου τα εξήγησε χθες ο Β. Πούτιν στον Αμερικανό ομόλογό του Μ. Ομπάμα σε τηλεφωνική συνομιλία, και τα συγκεκριμενοποίησε σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαφρόβ.
 
Ξεκαθάρισε πια το ρωσικό σχέδιο μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Β. Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα, όπου ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε θέμα αναγνώρισης της Υπερδνειστερίας.
 
Η Μόσχα ζητάει και την δημιουργία χαλαρής συνομοσπονδίας αυτόνομων δημοκρατιών και στην Ουκρανία, οι περιοχές αυτές θα είναι, του Ντόνετσκ, του Χάρκοβο, του Λούγκανσγκ, της Οδησσού (όσον φορά τους ρωσόφωνους και τους φιλορώσους) και του Κιέβου και μάλλον και του Λβιβ (όσον αφορά τους γερμανοχαζαρικούς πληθυσμούς).
 
Απαιτεί και την μη ένταξη σε ΕΕ, και ΝΑΤΟ της Ουκρανίας (ή ότι μείνει από αυτήν) και της Μολδαβίας.
 
Η πρόταση της Ρωσίας, την οποία διατύπωσε ξεκάθαρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σ. Λαβρόφ πριν την έκτακτη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τ. Κέρι στο Παρίσι, με αυτό ακριβώς το αντικείμενο: 
 
«Η Ρωσία δεν έχει πρόθεση - ούτε συμφέρον - να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία, αν και είναι έτοιμη να προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία. Η πρότασή μας είναι σαφής: Ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας.
 
Δεν είναι μια λέξη ταμπού. Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να επιμείνουμε σ' αυτό, όχι τόσο επειδή το επιθυμούμε, αλλά επειδή είναι μια απαίτηση των περιφερειών του Νότου και της Ανατολής». Εκεί αποκαλύφθηκε τι σκέφτεται η Ρωσία να πράξει ως προς την Ουκρανία με ειρηνική επίλυση του θέματος.
 
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επέστησε την προσοχή του Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τον πραγματικό αποκλεισμό της Υπερδνειστερίας.
 
Μια κατάσταση η οποία οδηγεί σε συνεχή προβλήματα στους  κατοίκους της περιοχής, αφού εμποδίζεται η μετακίνησή τους καθώς και η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα τους,  στην περιοχή, όπως σημειώνει το Ria Novosti.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ότι η Ρωσία επιζητά μια δίκαια και συνολική διευθέτηση του προβλήματος της Υπερδνειστερίας και ότι ενδιαφέρεται για την αποτελεσματική λειτουργία των συνομιλιών με τη μορφή «5+2» [Μολδαβία και Υπερδνειστερία - ως μέρη της σύγκρουσης και Ρωσία, Ουκρανία και ΟΑΣΕ ως μεσολαβητές καθώς και η ΕΕ και οι ΗΠΑ ως παρατηρητές].
 
Το 60% των κατοίκων της Υπερδνειστερίας είναι Ρώσοι και Ουκρανοί, οι οποίοι προσπάθησαν να βγουν από τη σύνθεση της Μολδαβίας, πριν από την κατάρρευση της ΕΕΣΔ, με την ανησυχία, ότι η Μολδαβία θα μπορούσε να ενταχθεί στη Ρουμανία.
 
Την ίδια στιγμή σήμερα είχαμε μεγάλες διαδηλώσεις στο Χάρκοβο, το Λούγκανσγκ, και την Οδησσό, στις οποίες οι ρωσόφωνοι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζητούν, ακριβώς αυτό που είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ αυτόνομες Δημοκρατίες.
 
Η Ρωσία δεν θέλει καν Ουκρανική Ομοσπονδία, επιζητά την Συνομοσπονδία, δηλαδή θα αποτελείται από κρατικές συνιστώσες, με δικά τους έσοδα, προϋπολογισμούς, και κυβερνήσεις. Αυτά που θα έχουν κοινά με τις αρχές του Κιέβου, θα είναι η σημαία, και το νόμισμα.
 
Φυσικά έτσι το Κίεβο δεν θα διαθέτει καμία έξοδο στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, αν και θα του επιτρέπεται η πρόσβαση μέσω των συνομοσπονδιακών δομών.
 
Για την Υπερδνειστερία θέλει την de facto αναγνώριση, διότι είναι αποκλεισμένη από παντού, χωρίς να επικοινωνεί άμεσα με την Ρωσία, και δεν διαθέτει ούτε έξοδο στην Μαύρη Θάλασσα. Συνεπώς οι κάτοικοί της στραγγαλίζονται οικονομικά.
 
Εκ των ουκ άνευ είναι η μη προσχώρηση της Ουκρανίας (βασικά του "καντονίου" του Κιέβου, και του Λβιβ), και της Μολδαβίας (του ρουμανόφωνου πέραν της Υπερδνειστερίας κομματιού) σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
 
Αυτές είναι οι απαιτήσεις της Μόσχας εάν η Δύση επιθυμεί όντως ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος. Για την Κριμαία δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, είναι ξανά ρωσικό έδαφος.
 
Όλο το ρωσικό σχέδιο αποσκοπεί στην διόρθωση των στρεβλώσεων που δημιουργήθηκαν το 1992 επί προεδρίας Γιέλτσιν.
 

Δεν υπάρχουν μόνο ξεπουλημένοι στους Τούρκους Πομάκοι στην Θράκη. Συγκλονιστική επιστολή Πομάκου υποψήφιου: «Mακεδονία και Θράκη ισον η Ελλάδα μας»

Σπάνια αποφασίζω να βάλω ανάρτηση που να περιέχει κομματικά στοιχεία... κι απόψεις.
Ομως λόγω του κρίσιμου και ζωτικού για την πατρίδα μας εθνικού ζητήματος της Θράκης μας και των τουρκικών υπονομευτικών ενεργειών θεώρησα σωστό να δείξω ότι υπάρχουν Ελληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι που έχουν διαφορετικό φρόνημα....
Ο συγκεκριμένος θεωρώ ότι αποτελεί ιδανική λύση ψήφου για όσους Ελληνες Πομάκους θα ψηφίσουν....

Ο Πομάκος Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, έκανε την εξής ανάρτηση στα Δίκτυα Κοινωνικής Ενημέρωσης, αναγγέλοντας την υποψηφιότητά του στον Συνδιασμό Εθνικού σκοπού που συγκροτεί στην Αν.Μακεδονία – Θράκη, ο Τομεάρχης Εθνικών Θεμάτων των ΑΝΕΛ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ:

«Αγαπητοί φίλοι,

Θελω δύο μέρες να γράψω πολλά, αλλά προτιμώ να γράψω λίγα και με νόημα.
Από μικρό παιδί δίνω τον αγώνα μου και φωνάζω με όση δύναμη έχω ότι είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ.

Δεν ήταν και δεν είναι εύκολο, αλλά αν και έστω για 1 λεπτό λιγοψυχούσα και πουλούσα τα πιστεύω μου, θα ντρόπιαζα τους προγονούς μου, αλλά και τους απογόνους μου.

Δεν είμαι πλούσιος και ούτε θα γίνω, αλλά το όνειρο δεν το χαρίζω, ούτε το πουλάω σε κανέναν!

Είμαι παρόν και θα δώσω τον αγώνα μου για την Περιφέρεια δίπλα στον Τέρενς Κουίκ, γιατί «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΙΣΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Πρόεδρε φίλε Πάνο Καμμένο ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΤΕΧΩ! Και όπως είπε ο Γκάντι: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ποδοπατά την αξιοπρέπειά μου με τα βρόμικα πόδια του.

ΙΡΦΑΝ ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΞΑΝΘΗ»

πηγή

Η Δεδηλωμένη της νίκης του κ Ερντογάν φέρνει νέο-οθωμανικές επικίνδυνες εξελίξεις;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δευτέρα 31/3/2014 

 Η Δεδηλωμένη της νίκης του κ. Ερντογάν. Με καταμετρημένο 78,8% το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αποσπά ποσοστό των ψήφων 43,17% έναντι 25,89% του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) σε εθνικό επίπεδο.

«Ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του»είπε ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Εναντίον της αντιπολίτευσης και του θρησκευτικού τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν μίλησε ο Ερντογάν, πράγμα που δείχνει ότι θα συνεχιστεί η ακραία πόλωση στην Τουρκία.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους προσευχήθηκαν για τη νίκη μας σε όλον τον κόσμο»,δήλωσε ο Ερντογάν, χαιρετώντας για δύο λεπτά το πλήθος. «Φυσικά, αυτός ο λαός χρειάζεται ένα μεγάλο ευχαριστώ. Προστατεύσατε τον αγώνα ανεξαρτησίας της νέας Τουρκίας. Υποστηρίξατε τον πρωθυπουργό σας. Σας ευχαριστώ θερμά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επέκρινε όσους επένδυσαν στο «χάος μετά τις 25 Μαρτίου», οπότε και αναμένετο μία μεγάλη αποκάλυψη ενός ηχητικού ντοκουμέντου.

«Έχασαν αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους» είπε αναφερόμενος στους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αντιπολίτευση που δεν θα καλλιεργεί την πόλωση».

«Αυτή η χώρα είδε τους προδότες που έβαλαν εναντίον της εθνικής ασφάλειας της χώρας, του κράτους και της χώρας και έφτασαν στο σημείο να παρακολουθήσουν ακόμη και το υπουργείο εσωτερικών» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο τάγμα του Γκιουλέν και συνέχισε: «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Πενσιλβάνια και στις προεκτάσεις της εντός της χώρας». http://www.ethnos.gr/ 

Εάν τώρα πάρουμε και την δεδηλωμένη που έχει η Ελληνική κυβέρνηση μετά την ψήφιση του επίμαχου  πολυνομοσχεδίου βλ. τώρα η κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ) έχει 152 βουλευτές, αλλά και τις εφεδρείες του Λοβέρδου και του Αηδόνη. Δηλαδή με το ζόρι επιβιώνει η δεδηλωμένη...

Και διαιρέσουμε μεταξύ τους τις άνω δυο  δεδηλωμένες, το αποτέλεσμα μάλλον φαντάζει απογοητευτικό προς το παρόν.

Ήδη μέσα από τα παραπάνω λεγόμενα του κ. Ερντογάν ¨ξεχειλίζει¨ ο ψυχοπαθολογικός παράγοντας της αντεκδίκησης  προς  οποιοδήποτε αντίπαλο του και μάλιστα με την ευρύτερη έννοια  καθ ότι όλους τους υπεναντίους τους θεωρεί προδότες του Έθνους του.

Η φράση του «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Πενσιλβάνια και στις προεκτάσεις της εντός της χώρας» συνιστά μία απ ευθείας κρούση προς στις ΗΠΑ και τον προστατευόμενο της χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επικερδείς συμμαχίες που είχε αναπτύξει η χώρα.

Επίσης η φράση του «Ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του» μας μεταφέρει στο γνωστό περιβάλλον της ιστορικής διαδρομής της Τουρκίας να ¨θάβει τα θύματα της στις εκατόμβες  που δημιουργούσε για να επιβιώσει¨.

Τελικά ο κ Ερντογάν χθές συνέστησε στους ψηφοφόρους του να δώσουν ένα ¨οθωμανικό χαστούκι¨στους αντιπάλους του στις κάλπες και πέτυχε έτσι περίτρανη νίκη. 

Τους ίδιους  οπαδούς  ευχαρίστησε με την φράση ¨Προστατεύσατε τον αγώνα ανεξαρτησίας της νέας Τουρκίας

Δηλ. κατά τον κ. Ερντογάν η Τουρκία μέχρι τώρα δεν ήταν ανεξάρτητη χώρα και χρειάζεται επί πλέον αγώνα για την ανεξαρτησία της!!

Τελικά ποια θα είναι η νέα Τουρκία κ. Ερτνογάν;;

Aυτή που θα δίνει ¨νέο-οθωμανικά¨χαστούκια  στους αντιπάλους της υπο την ευρύτερη γεωπολιτική έννοια;

¨Όταν ανέβεις ψηλά και δεν μάθεις να κατεβαίνεις με σύνεση ένα στραβοπάτημα σε στέλνει με πάταγο από εκεί που ήλθες¨ με συμβούλευαν ο παππούς  και ο πατέρας μου Μικρασιάτες και οι δύο.

Και οι δύο αυτοί μου έλεγαν επίσης  μία φράση που τώρα μπορώ να την καταλάβω καλύτερα ¨όταν δείς του τούρκου να ψηλώνει το εγώ σύντομα θα πάρεις  το καπέλο σου και θάρθεις  κατ εδώ.¨ 

Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

Κύριοι Βουλευτές, 

Με βάση την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα Φαρμακεία κτλ, προβλέπονται σύντομα και οι εξής εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ. 

Στην είσοδο του σούπερ μάρκετ θα περιμένει τους πελάτες μία ωραία και πολύ ελκυστική νεαρή κοπέλα, ντυμένη νοσοκόμα με άσπρη κατάλληλη μπλούζα, για να ελκύει τους άντρες πελάτες, ώστε  και να μην θέλεις κανείς κάτι θα υποκύπτει στο πειρασμό να το θέλει. 

Θα σε ρωτά η ντυμένη νοσοκόμα πολύ ελκυστική δεσποινίς χαμογελώντας πονηρά;; 
Τι θα θέλατε;; Καρδιολόγο, Γενικό παθολόγο, Οφθαλμίατρο, Εκτέλεση εξετάσεων, Φαρμακείο;; Ή κάτι άλλο;; 

Μετά την τυχόν εξέταση σας από ένα από τις ανωτέρω ειδικότητες και ανάλογα με την περίπτωση σας θα σας οδηγούν: 

Είτε σε οπτικό του καταστήματος, είτε σε μικροβιολογικό είτε σε ακτινολογικό εργαστήριο είτε σε άλλο υπερήχων κτλ. 

Έτσι όπως σήμερα σας λένε, μετά 10 λεπτά περάστε να πάρετε καθαρισμένα τα ψάρια σας, πριν τελειώσετε τα ψώνια σας,  θα είναι έτοιμα τα γυαλιά σας ή οι εξετάσεις σας. 

Για τα φάρμακα που θα χρειάζεστε θα οδηγείστε στο φαρμακείο του καταστήματος. 
Και όλα θα πληρώνονται μαζί με τα άλλα ψώνια σας, στο ταμείο του καταστήματος. 
Και θα υπάρχουν και προσφορές για τα ανωτέρω κάθε αλυσίδας σούπερ μάρκετ που θα μελετηθούν. 

Και όλα αυτά προς Θεού, «όχι» λέει ο κ. Γεωργιάδης με υπαλλήλους επιστήμονες του σούπερ μάρκετ που θα παίρνουν 360 (ήτοι τρεις και εξήντα)  ευρώ το μήνα.  Αλλά «με χώρους» που θα τους διατίθενται από τη«φιλάνθρωπη» επιχείρηση του σούπερ μάρκετ. 

Μετά την επιτυχία των ανωτέρω σχεδίων, προβλέπεται τα σούπερ μάρκετ να έχουν ότι επιθυμεί η ψυχή του ανθρώπου. 
Μηχανικούς, δικηγόρους, λογιστές, συμβολαιογράφους και όλους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και «συστεγαζόμενους» στο σούπερ μάρκετ. 

Δεν πάει ο νους μου αν το σούπερ μάρκετ θα προσφέρει και σκοτεινό μπαρ με «όλες» τις ανέσεις. Γιατί όχι. 
Αφού μάλιστα θα είναι και  σε«υγιεινό» ελεγχόμενο περιβάλλον. 

Συγχαρητήρια αγαπητέ κύριε Γεωργιάδη. Ό,τι ζητήσουν οι (υπερ)αγορές σας. 

Ευριπίδης Μπίλλης 
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

πηγή

"Επίδειξη σημαίας" κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο με το στόλο τους - Τι δείχνουν τα στοιχεία;

Σχεδόν μια παραβίαση χωρικών υδάτων κάθε μέρα έχουν φθάσει να κάνουν οι Τούρκοι με πολεμικά τους πλοία στο Αιγαίο. Το 2012 ο μέσος όρος ήταν υψηλότερος, με 389 παραβιάσεις για να… πέσει λίγο στις 353, το 2013.

Οι αριθμοί προέρχονται από τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ από τα οποία προκύπτει ότι από τις 90 παραβιάσεις χωρικών υδάτων το 2009 ,φθάσαμε στις 353. Και όπως όλα δείχνουν τους πρώτους μήνες του 2014 το ρεκόρ θα σπάσει.

Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Δηλάδή η ποσότητα των προκλήσεων. Είναι και η “ποιότητα”. Η τελευταία 19ωρη βόλτα της κορβέτας Μπαντίρμα στο Αιγαίο δείχνει το απροκάλυπτο θράσος των Τούρκων και στην θάλασσα πλέον.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα δεν κάνει μόνο “επίδειξη σημαίας” μέχρι και στο Σούνιο. Δοκιμάζει αντανακλαστικά και αντιδράσεις, “τσεκάρει μαύρες τρύπες” στο σύστημα επιτήρησης, μετρά τις “πληγές” που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση και από τις αλόγιστες περικοπές στις ελληνικές ΕΔ. Και είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι όλα αυτά δεν τα κάνει …για εκπαίδευση αλλά επειδή κάτι έχει στο μυαλό της να “στήσει”.

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα τολμήσει να το πράξει, αλλά όλες οι κινήσεις της και στον εναέριο και στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου μαρτυρούν όχι μόνο τον εκνευρισμό του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και την πρόθεση της Άγκυρας να παγιώσει και στην θάλασσα, όσα απαράδεκτα επέβαλε στον εναέριο χώρο.

Η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να επαγρυπνεί από τη μία και από την άλλη να μην παρασυρθεί σε αντιδράσεις παρακινδυνευμένες. Η εποχή του “βυθίσατε το Χόρα” -που ήταν κι ένα πυροτέχνημα- δεν είναι καθόλου ίδια με την εποχή της κορβέτας Μπαντίρμα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να μην αντιδρά και απλά να παρακολουθεί τις κορβέτες και τις φρεγάτες να περνούν από τα χωρικά ύδατα. Η παρουσία μας στο Αιγαίο πρέπει να είναι ολοκληρωτική και διαρκής. Οι εγκλωβισμοί των τουρκικών πλοίων που “βολτάρουν” σε ελληνικά νερά από μαχητικά αεροσκάφη ίσως θα πρέπει να καθιερωθεί ως τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων προκλήσεων. Και η παρουσία των πλοίων του Στόλου δεν χρειάζεται να είναι “διακριτική” σε περιοχές που μπορεί να …ενοχλούν τους Τούρκους. Το “αφήνουμε τα Ίμια στα δεξιά μας για να μην προκαλέσουμε” πρέπει να τελειώνουν.

Όπως πρέπει να τελειώσει και λογική του “όλα πάνε καλά κύριε υπουργέ, μην ανησυχείτε”. Πρέπει να ανησυχεί και ο υπουργός και όλοι μας.

Τα αριθμητικά στοιχεία που αποδεικνύουν την “επίδειξη σημαίας”.





πηγή 
το είδαμε ΕΔΩ

Ανακοίνωση των απλήρωτων εργαζομένων του "Κέρδους"....

"Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον" 
Στην περίπτωση του "Κέρδους" η αδικία είναι μόνιμα σε βάρος των εργαζόμενων. 

«Ευχή και κατάρα της μάνας μου: “Θωμά, μην αφήσεις ποτέ απλήρωτους τους εργαζόμενους σου”» 
Mάρτιος 2012 

«"Βάλτε πλάτη’" και μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν εξοφληθεί όλα τα οφειλόμενα» 
Νοέμβριος 2012 

«Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων σας θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013» 
Σεπτέμβριος 2013 

«Από αυτήν την εταιρεία οι εργαζόμενοι δεν έχουν χάσει και δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ» 
Δεκέμβριος 2013 

«Ακόμη και στη χειρότερη των περιπτώσεων, δεν θα χαθεί ούτε ένα σεντ από τις αποζημιώσεις» 
Ιούλιος 2013 

Οι υποσχέσεις θα μπορούσαν να αφορούν οποιαδήποτε επιχείρηση και να απευθύνονται στις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων, που αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς το αυτονόητο αντίτιμο της εργασίας, το μισθό. 

Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις τυχαίνει να αφορούν στους εργαζόμενους της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Κέρδος» και έχουν αναληφθεί, εδώ και μια τριετία, από τα πλέον υπεύθυνα χείλη, αυτά του βασικού μετόχου της, κ. Θωμά Λιακουνάκου. 

Εν όψει μιας θλιβερής για εμάς επετείου, της συμπλήρωσης ενός έτους εργασίας χωρίς αμοιβή, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Κέρδους» επιχειρούμε να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή. 

Έχοντας υποστεί μειώσεις μισθών, που σωρευτικά αγγίζουν το - 75%! ( έως -35% με μονομερή μείωση που κρίθηκε παράνομη στο Δικαστήριο και έως -40% με ατομικές συμβάσεις, έχοντας προσφύγει και δικαιωθεί τόσο από το ΣΕΠΕ όσο και από το υπουργείο Εργασίας, έχοντας απεργήσει επί 4,5 μήνες, το τελευταίο ένα έτος, ζητώντας την καταβολή μισθών από τον Απρίλιο 2013 και οφειλών από προηγούμενα έτη, απευθυνόμαστε δημόσια στο βασικό μέτοχο του Κέρδους και επικεφαλής του ομίλου Euromedica, ζητώντας του να τιμήσει τις υποσχέσεις, που ο ίδιος έχει αναλάβει και να μας απεγκλωβίσει από το καθεστώς ομηρίας και οικονομικής εξαθλίωσης, στο οποίο, με δική του ευθύνη, έχουμε βρεθεί. 

Αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο επαγγελματικής ευσυνειδησίας και προσωπικού φιλότιμου, στεκόμενοι στην πράξη, επί μία τριετία, στο πλευρό της εφημερίδας, ζητάμε από τον κ. Λιακουνάκο να εγκαταλείψει την τακτική της αδιαφορίας και του κυνισμού, με την οποία μας αντιμετωπίζει, και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Θέλοντας να προστατέψουμε αυτό, που μετά από τις οικογένειές μας, μας στήριξε πιο πολύ, όλες αυτές τις δεκαετίας, το αναγνωστικό μας κοινό (συνδρομητές, φορείς, επιχειρηματική κοινότητα, υπουργεία), θα θέλαμε να το ενημερώσουμε ότι τόσο η ιστοσελίδα “kerdos.gr” όσο και μονοθεματικά φύλλα της εφημερίδας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν προϊόν απεργοσπαστικών μηχανισμών και μαύρης εργασίας. 

Τιμώντας ένα μαγαζί, που κάποιοι από εμάς γνωρίζουμε από δεκαετίες, έχοντας μεγαλώσει δημοσιογραφικά μαζί του, ένα μαγαζί στο οποίο, άλλος από ελπίδα, άλλος από φιλότιμο, άλλος από φόβο, αφιερώσαμε τις υπογραφές μας και τη δουλειά μας, ακόμη και απλήρωτοι, αξιώνουμε από το μέτοχο της εφημερίδας το αυτονόητο: την εξόφληση των δεδουλευμένων μας και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας, την οποία ο ίδιος έχει πλήξει. 

«Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει πραγματική ζωή για κάποιον που δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα χωρίς να ξέρει γιατί δουλεύει»: André Malraux.


ΣΧΟΛΙΟ
Μπορεί οι εργαζόμενοι του Κέρδους να αδυνατούν να μιλήσουν ανοιχτά όποτε θα τα πω εγώ για λογαριασμό τους...

Ο εκατομμυριούχος κ. Λιακουνάκος έχει πάρει τόσες μίζες από το εμπόριο όπλων και έχει δωροδοκήσει πολιτικούς και στρατιωτικούς σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει κανένα λόγο ούτε να ανησυχεί ούτε και να ασχολείται με τους κακόμοιρους εργαζομένους του...

Το "Κέρδος" υπολειτουργεί εδώ και μήνες... αλλά δεν του καίγεται καρφάκι.
Ολο ονόματα ακούγονται που πρόκειται να το εξαγοράσουν, αλλά στο μεταξύ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι την ίδια ώρα που ο κ. Λιακουνάκος κάνει την ζωούλα του σε βίλες πισίνες και εξωτερικά....
Αυτή είναι η μοίρα των εργαζομένων στον καιρό του μνημονίου...

Οι εκλογές έρχονται για να δούμε αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται εδώ και χρόνια στην ίδια θέση, θα δώσουν την παραμικρή ψήφο στα κόμματα που έφεραν την πατρίδα μας και τις ελληνικές οικογένειες και την κοινωνία μας σε αυτό το χάλι και τον εργασιακό μεσαίωνα; 
Θα δώσουν την ψήφο τους σε αυτούς που δημιούργησαν τις συνθήκες στον τόπο μας ώστε οι Λιακουνάκοι να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι και οι ίδιοι ακόμα φτωχότεροι;

Θα το πω στα ίσια για να μην νομιζετε ότι υπεκφεύγω να το πω....
Οσοι ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΡΗΜΑΔ, Ποτάμια κι Ελιές δεν θα έχουν το παραμικρό δικαίωμα να παραπονεθούν για οτιδήποτε.... στο μέλλον.
Και μάλιστα θεωρώ ότι κι όσοι ψήφισαν κάποια από τα κόμματα αυτά και τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται....
Μας κατέστρεψαν όλους για δεκαετίες .....

Και κάτι τελευταίο μην τολμήσει κανένας να μην πάει να ψηφίσει.... γιατί αυτό περιμένουν οι προδότες με αγωνία...
Ο κόσμος να σιχαθεί το πολιτικό σύστημα μαζικά και να μην πάει να ψηφίσει ώστε αναλογικά τα ποσοστά να πέσουν...
Ούτως ή άλλως όλα τα μνημονιακά προδοτικά και καταστροφικά κόμματα γνωρίζουν ότι τα δικά τους κομματόσκυλα θα σπεύσουν να ψηφίσουν με κάθε δύναμη...

Οπότε η παραμικρή αποχή (αντιμνημονιακών ψηφοφόρων) σημαίνει αυτομάτως ενίσχυση των μνημονιακών αποκομμάτων...

Αδέρφια όλοι στις κάλπες....

ΥΓ. Παρενθετικά θέλω να πω πάντως ότι όσον αφορά τους δημοσιογράφους του Κέρδους δεν αισθάνομαι καμία λύπηση, καθώς όσες φορές κυκλοφόρησαν το Κέρδος πάντα είχαν (κι έχουν) φιλομνημονιακή στάση... Ολα εδώ πληρώνονται στην ζωή αυτή.

30 Μαρτίου 2014

Η Χιλή αποθεώνει την Ελλάδα: Το μετρό του Σαντιάγο γέμισε με έργα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Έναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού....

Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσεκτικά επεξεργασμένα αντίγραφα από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.

Ανάμεσά τους η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και οι τέχνες, ενώ από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.
Το στήσιμο της έκθεσης αυτής, που αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός «αρχαίου μουσείου» στη Χιλή, θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.

Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του Χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.

xrimablog.gr

το είδαμε ΕΔΩ

Ένα σημαδιακό ταξίδι του κ. Ομπάμα.. Επαληθεύεται ο Γέροντας Παίσιος;; Από το Βατικανό στο ¨βαθύ Ισλάμ¨.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

27 Μαρτίου 2014 
Ρώμη: Θερμή συνάντηση Ομπάμα  και  Πάπα Φραγκίσκου. 

Στην συνάντηση του με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, η οποία διήρκεσε μία ώρα, εξέφρασε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο του Ποντίφικα, και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.

Ο πάπας παρέδωσε στον Αμερικάνο πρόεδρο ένα αντίγραφο της διακήρυξης της αποστολής του, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων και της φτώχειας.

Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε τον ποντίφικα ότι θα τοποθετήσει την διακήρυξη στο Οβάλ Γραφείο. http://gr.euronews.com/

28 Μαρτίου 2014 
Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος Ομπάμα. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Παρασκευή στη Σαουδική Αραβία με τον βασιλιά Αμπντάλλα για να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Η συνάντησή τους έξω από την Σαουδική πρωτεύουσα Ριάντ, επικεντρώθηκε κυρίως στις εντάσεις που έχουν προκληθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. http://gr.voanews.com/ 

Το πιο κάτω είναι απόσπασμα  κειμένου από το 10ο κεφάλαιο  του σχετικά πρόσφατου (2001) εκδοθέντος  βιβλίου για τον Γέροντα Παίσιο : "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη. 

¨ Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι «ευλογίες » του Πάπα, του «μεγάλου χριστιανού». Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός, το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει. Οι σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, το προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στην συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια…... Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα - και θα το δείτε - ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί.   Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη.¨ http://epanastasilae.blogspot.gr/

Στα παραπάνω δεν χωρούν δικά μας λόγια, μόνο προβληματισμός  προσευχή , πόνος και εγρήγορση  και σε σχέση με αυτά που βιώνει η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σε ολόκληρο τον πλανήτη , βλ. Φρικτωδίες Συρίας.
Κωνσταντίνος  Βαρδάκας

Bloggers, Δυναμικά στον αγώνα της Ενημέρωσης! Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

ΑΠΕΡΓΙΑ χθές και σήμερα στα ΜΜΕ, τι παράξενη σύμπτωση Θεέ μου, τις ώρες που έρχεται στη Βουλή το περιβόητο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ εξαιτίας του οποίου «τρόμαξαν πάλι καρδιές και καρδούλες» στην Συν-Κυβέρνηση.

Επειδή συνέβη ξανά ζητώντας συγνώμη θα κουράσω τους φίλους bloggers ελπίζοντας σε ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!..

**********************************************

Τα δύο σύντομα αυτά σχόλιά μου που ακολουθούν έχουν ήδη δημοσιευθεί στην «μπλογκόσφαιρα».

Το πρώτο, «Στα…γρήγορα και πιπεράτα -4-« δημοσιεύθηκε τον Μάη 2010 όταν Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ απεφάσισαν να «απεργήσουν» την ημέρα που ο Λαός έβγαινε στους δρόμους για όσα είχαν αρχίσει να φαίνονται ως το ξεκίνημα του τρέχοντος οικονομικού, κοινωνικού, πολιτικού και πολιτιστικού δράματός μας.

Το δεύτερο «bloggers γερά, φορέστε τους γυαλιά» τον Δεκέμβρη του 2010, καθώς τότε συνειδητοποιούσαμε, πλέον, ότι μας έκαναν ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ στην τρόικα και δέσμιους στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Όπως θα θυμούνται όσοι δεν επέλεξαν (για κομματικούς ή δήθεν ιδεολογικούς λόγους) να μην γίνουν χρυσόψαρα σε ότι αφορά τη μνήμη τους, τα χαρακτηριζόμενα ως «συστημικά ΜΜΕ» έκαναν «τουμπεκί ψιλοκομμένο» για την τρόικα της μεγάλης περιπέτειας της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Tώρα, καθώς μπήκαμε με ανακοινώσεις υποψηφίων στην ευθεία των Αυτό-διοικητικών εκλογών και των παράλληλων Ευρωεκλογών επαναφέρω τα σύντομα κείμενα ελπίζοντας να αναρτηθούν για να ενθαρρύνουν τους αδέσμευτους bloggers…

(Δημοσιεύθηκε στα blogs 5 & 6 Μαΐου 2010)

Ένα πολύ σύντομο σχόλιο υποστήριξης των ελληνικών blogs καθότι σήμερα 5η Μαΐου 2010 την ώρα που σε όλες τις πόλεις της πατρίδας μας Ελλάδας ο ΛΑΟΣ διαμαρτύρεται για όσα ήδη μας κάνουν και για όσα μας έρχονται….

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και τα ελληνικά ΜΜΕ… ΑΠΕΡΓΟΥΝ!..

Κάποιος συνομιλητής μου εδώ στη Θεσσαλονίκη μου είπε ότι η σημερινή ΑΠΕΡΓΙΑ των ΜΜΕ είναι, επιεικώς… ΠΕΡΙΕΡΓΗ σύμπτωση!
Κάποιοι από Αθήνα μου είπαν ότι είναι… σαφώς, ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΠΡΑΞΗ – σύμπραξης με τους «χορηγούς» τους…

Προσωπικά ΔΕΝ θα χαρακτηρίσω την σημερινή Δημοσιογραφική απεργία και μάλιστα σε εποχές χαλεπές για την Ελλάδα τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα…

Θα αρκεστώ να πω για πολλοστή φορά:
Bloggers, είστε το μέλλον της ενημέρωσης…  
Bloggers, συνεχίστε στις επάλξεις χωρίς Κομματικά γυαλιά, 
Bloggers, ξεμπροστιάστε τους «καθεστωτικούς» τους αδρά «αμειβόμενους» κονδυλοφόρους της «δήθεν» ενημέρωσης που κατέληξε ως αποβλάκωση του λαού… από
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που φορούν Κομματικά γυαλιά…
Bloggers, γερά, με τη δουλειά σας, φορέστε τους γυαλιά!!!

(Δημοσιεύθηκε στα blogs 13 & 14 Δεκεμβρίου 2010)

Πολλά λέγονται για πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους και ΜΜΕ!... 
Προσωπικά ΔΕΝ θέλω να χαρακτηρίσω την σημερινή Δημοσιογραφική συμπεριφορά και μάλιστα σε εποχές χαλεπές για την Ελλάδα τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα…

Θα ήθελα να πιστέψω ότι πολλοί από τους… «επώνυμους» και «μεγάλους» των ελληνικών ΜΜΕ είδαν και θα συνεχίσουν να βλέπουν εφιάλτες με ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ τους Ιρλανδούς δημοσιογράφους, και πως εκείνοι ξεμπρόστιασαν τους πολιτικούς της χώρας τους…

Κοιτάζοντας σε διεθνή ορίζοντα το θέμα «wikileaks» και κάποιες «πονηρές» κινήσεις στον ελληνικό χώρο, θα πω ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑ να ακουστεί:

Bloggers, είστε το μέλλον της ενημέρωσης…
Bloggers, συνεχίστε στις επάλξεις χωρίς Κομματικά γυαλιά,
Bloggers, ξεμπροστιάστε τους καθεστωτικούς, αδρά αμειβόμενους κονδυλοφόρους της δήθεν ενημέρωσης που κατέληξε ως αποβλάκωση των Ελλήνων από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ και ΜΜΕ που ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ φορούν αργυρώνητα Κομματικά γυαλιά…
Bloggers, γερά, με υπεύθυνη προσπάθεια ενημέρωσης,
φορέστε τους γυαλιά!!!