Σελίδες

30 Νοεμβρίου 2013

"ΑΠΕΛΥΣΑΝ" τον Σαμαρά επειδή έπιασε τους Έλληνες- μαθητές να "αντιγράφουν" το μνημόνιο.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τι όνειρο ήταν βρέ παιδιά αυτό, σκέτος εφιάλτης και ούτε είχα φάει βαριά αποβραδίς.

Λίγο παξιμάδι με ταχίνι και τσάι και Άγιος ο Θεός, την βγάζουμε δεν την βγάζουμε στο καιρό της νηστείας των Χριστουγέννων. Οι τελευταίες σκέψεις που έκανα πριν με πάρει ο ύπνος μέσα στο  ανυπόφορο κρύο ήταν με πόσες δόσεις ακόμη δυστυχίας θα πληρώσουμε για φτάσουμε ίσα μέχρι την ¨εορταστική ατμόσφαιρά¨ του δωδεκαημέρου;

Το πάπλωμα από τα βάσανα και τις σκέψεις ήταν βαρύ και σε λίγο με σκέπασε ένας ανήσυχος ύπνος με παράξενα όνειρα.

Σαν να βρέθηκα λέει στο παλιό μου το Σχολείο- Γυμνάσιο και με τους παλιούς συμμαθητές μου ολόγυρα. Πάνω στα ξύλινα έδρανα  φιγουράριζαν κόλλες εξετάσεων. Μόλις άρχισε να σφίγγεται η ψυχή μου γιατί είναι  ένας συνηθισμένος εφιάλτης  που τον βλέπω συχνά.
Μόνο που αυτή την φορά η αγωνία κτύπησε κόκκινο όταν διάβασα το περιεχόμενο των ερωτήσεων προς εξέταση. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 1
Τι γνωρίζεται για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2015;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Αναλύστε με δικά σας λόγια την οικονομική σχέση 

Μνημόνιο 2 = μνημόνιο 1 + μεσοπρόθεσμο 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3 

Υφίσταται ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011; 

Στην κυριολεξία τα έπαιξα, ήμουν εντελώς αδιάβαστος. Δεν καταλάβαινα τίποτα γιατί δεν  πρόλαβα να διαβάσω. Αισθάνθηκα σαν εκείνο τον καημένο υπουργό που δεν πρόλαβε και εκείνος να διαβάσει πριν υπογράψει.

Την ίδια αγωνία και υπερένταση έβλεπα και στα μάτια των συμμαθητών μου. Φαινόταν και αυτοί αδιάβαστοι.

Η συνέχεια γνωστή, ο ένας έσπρωχνε τον άλλο ή του σκουντούσε την πλάτη και με νοήματα προσπαθούσε να εκμαιεύσει αν κάποιος γνώριζε κάτι. Οχλαγωγή σκέτη.

Μια γνωστή φιγούρα περιφερόταν ανάμεσα μας. Δεν ήταν ο καλός και αυστηρός καθηγητής μας, αλλά μια άλλη φιγούρα ψηλή ξερακιανή με γυαλιά. Σαν να πέρασε δίπλα μου και την διέκρινα καλύτερα. Μόλις την αντίκρισα πάγωσα. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο καθηγητής – επιτηρητής. Κρύος ιδρώτας με έλουσε όταν τον είδα να αρπάζει τις κόλλες μας και να τις μονογράφει. Και με το δίκιο του  γιατί σχεδόν όλοι μας ανοίξαμε τα βιβλία και αντιγράφαμε.

Σχεδόν μέσα στον ύπνο μου κατέρρευσα. Το μαξιλάρι μου μούσκεψε, ζούσα ένα επώδυνο εφιάλτη.

Ο Θεός όμως αγαπά τον κλέπτη, αγαπά όμως και τον νοικοκύρη και κάπως μετρίασε την ένταση αυτού του εφιάλτη όταν δίχως να το καταλάβω μεταφέρθηκα στο Γραφείο των κ. κυρίων Καθηγητών παρακολουθώντας τώρα μία άλλη σκηνή.

Έβλεπα την κ. Μέρκελ, τον κ. Σόιμπλε, τον κ, Όλι Ρεν και άλλους Ευρωπαίους Αξιωματούχους, τώρα όμως σαν επιτροπή καθηγητών να επιπλήττουν τον επιτηρητή  και υπεύθυνο καθηγητή μας κ Σαμαρά, με το σκεπτικό γιατί μονόγραψε τις κόλλες μας;
Επειδή μάλιστα τον θεώρησαν υπεύθυνο γιατί δεν μπορέσαμε να αφομοιώσουμε γρήγορα το μάθημα των Μνημονίων και παραμείναμε στουρνάρια... τον ΑΠΕΛΥΣΑΝ. 

Ξύπνησα με μία γεύση λύπης. Που θα έβρισκε παραμονές Χριστουγέννων ο κακομοίρης καθηγητής μας δουλειά με τόση ανεργία που υπάρχει; 

Τι είναι όμως ρε παιδιά τα oνείρατα; Καμιά φορά βγαίνουν μπορεί από την καλή μπορεί και από την ανάποδη.
Ακόμα δεν πρόλαβα να κατεβάσω τις πρώτες γουλιές του καφέ και διάβασα πρωί- πρωί.. 

¨Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον υιό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει στις εξετάσεις του μαθήματος της χημείας στο Κολλέγιο Αθηνών  και έβαλε τη μονογραφή της στην κόλλα του και τώρα επιχειρούν να «θάψουν» την υπόθεση, η οποία απ΄ότι φαίνεται αποκτά πολιτικές διαστάσεις σε μία περίοδο που γίνεται «κόλαση» στην Παιδεία.

Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας συνεδριάζε χθές αργά το απόγευμα προκειμένου να κρίνει αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, αλλά με μία «πραξικοπηματική» ενέργεια εξαίρεσαν από τη συνεδρίαση τους νόμιμους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Αιτία ήταν, το «λάθος» που έκανε να βάλει τη μονογραφή της στην κόλλα του υιού του πρωθυπουργού, επειδή αντέγραψε στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών στο μάθημα της χημείας παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις που του είχε κάνει ως επιτηρήτρια. Η εν λόγω εκπαιδευτικός είχε αξιολογηθεί θετικά πάρα πολλές φορές με τελευταία την περίοδο 2011-2012. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 29/11/13 - 07:43¨ 

Είχε γύρει  η κούπα με τον καφέ και με περιέλουσε. Θυμήθηκα το όνειρο που είδα. Μάλλον εκείνη την στιγμή ξύπνησα πραγματικά!!! 

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Βάλτε επιτέλους φρένο στον ανεξέλεγκτο «Τούρκο» βουλευτή!

Ορισμένοι δε ξεχνούν τι σημαίνει επιτήδειος ουδέτερος και την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση, βρίσκουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν τις μισαλλόδοξες ορέξεις τους. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει έστω και μια σπιθαμή κρατικής οργάνωσης και εθνικής αξιοπρέπειας στα πολιτικά κόμματα, ειδικά αυτά που είναι υπέρ των προσεγγίσεων με όρους σεβασμού, για να θέσουν εκτός της οργάνωσής τα προβληματικά τους στελέχη. 

Γιατί, είναι περίεργο το πόσο εύκολα διαγράφονται βουλευτές για θέματα κομματικής πειθαρχίας… και το πως επιτρέπεται σε άλλους να λειτουργούν προβοκατόρικα. Εκεί δεν υπήρχε θέμα κομματικής πειθαρχίας τόσο καιρό.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μαντατζί, έχει τοποθετήσει στο γραφείο του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο την τουρκική σημαία, αλλά και τη σημαία της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». Αυτής που ορέγονται πολλοί και διάφοροι. Φυσικά, από πίσω δε λείπει και η φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ. O Τσ. Μαντατζί ωστόσο, διαγράφηκε λόγω μη πειθάρχησης στο Μνημόνιο… Και στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να μείνει κανείς μόνο σε διαγραφές. Υπάρχουν πολύ ευρύτερα θέματα που εγείρονται. Επιτέλους, δεν μπορεί κάποιοι να έχουν αποκτηνωθεί εντελώς και να μη αντιλαμβάνονται τίποτε. Οι πολιτικοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα αποδεικνύουν ότι ευθύνονται και για την ηθική χρεοκοπία της κοινωνίας… Ξυπνάτε διότι θα σας ξυπνήσουν άλλοι… απότομα και δεν θα σας αρέσει…

Το πλήρες άρθρο που ακολουθεί προέρχεται από την κυπριακή εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος".

Κυματίζουν σημαία «ανεξάρτητης» Δ. Θράκης Προκλητικές τουρκικές κινήσεις πυροδοτούν έντονες αντιδράσεις.

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ τη σημαία των «55 ημερών» της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», οι Τούρκοι. Η σημαία αυτά διατηρήθηκε για 55 ημέρες όταν στις αρχές του περασμένου αιώνα η μουσουλμανική μειονότητα είχε ανακηρύξει παράνομα ανεξάρτητο «κράτος». Η φωτογραφία του «τουρκικής» καταγωγής βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, Τσετίν Μαντατζί, μπροστά στη «σημαία» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» προκάλεσε κρίση και αντιδράσειος.

Όπως γράφουν τουρκικές εφημερίδες, ο Μαντατζί κατά τις επαφές του στην Κομοτηνή φωτογραφήθηκε μπροστά στην τουρκική σημαία και τη «σημαία» της «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης».

Η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αντιφωνητής» που εκδίδεται στη Δυτική Θράκη , στη συνέχεια πέρασε στο Διαδίκτυο και προκάλεσε μεγάλη αντίδραση. Η ιστοσελίδα Οnalert.gr ανέφερε επίσης ότι ο Μαντατζί λόγω της φωτογραφίας θα πρέπει να αποπεμφθεί και από το κόμμα και από τη Βουλή. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το κόμμα που τον εξέλεξε.

Ο Μάντατζι μιλώντας σε δημοσιογράφους του μειονοτικού Τύπου είπε πως «ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε».

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Ηaberturkμε τον τίτλο «Η δουλειά μας είναι να επισκεπτόμαστε καθημερινά εγκαταστάσεις προς πώληση στη γείτονα» και τον υπότιτλο «Εντυπωσιακή δήλωση από τον γενικό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη», έγραψε ότι καθημερινά υπάρχουν πολλοί που κτυπούν την πόρτα του Τουρκικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη για πελάτες για τα ξενοδοχεία και εργοστάσια που βγάζουν προς πώληση οι Έλληνες επιχειρηματίες που χρεοκοπούν. 

πηγή: Ο Φιλελεύθερος (25/2/2012)
το διαβάσαμε ΕΔΩ
(ευχαριστώ τον καλό φίλο Διόνυσο)

ΣΧΟΛΙΟ
Θα κάνετε κάτι για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα στην ακριτική Θράκη μας ή θα προδίδετε μέχρι να γίνει κι αυτή αλησμόνητες πατρίδες;

Δείτε παλιότερες αναρτήσεις μας για την Θράκη: 

Εθνική ομάδα "Τούρκων Δυτικής Θράκης" στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Europeada 2012; Τι κάνετε ρε προδότες; Πως το επιτρέψατε αυτό;

ΘΡΑΚΗ : Ξεσκεπάζονται οι Τούρκοι πράκτορες. 

Τι στα κομμάτια γίνεται επιτέλους στην Θράκη μας; 

Project Θράκη: Το έγκλημα πλησιάζει στο τέλος του. (1ο μέρος)

Μια άποψη για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφυλοφίλων...

Από την εφημ. Δημοκρατία 

Μέσα στην κρίση, στην κατήφεια, υπό συνθήκες πλήρους διάλυσης της οικονομίας, οι πολιτικές δυνάμεις κατορθώνουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους σε ζητήματα που δεν αφορούν το κοινό μέλλον, αλλά τις επιδιώξεις καλά οργανωμένων μειονοτήτων. Ενα από τα ήσσονος πρακτικής σημασίας θέματα είναι το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο, ως δυνατότητα, εισέρχεται και εξέρχεται του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εν ριπή οφθαλμού. Η δυνατότητα σύναψης «επίσημης» και νομικά «αποδεδειγμένης» σχέσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου υφίστατο σε μια τροπολογία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Αρχικά προοριζόταν να συζητηθεί κανονικά, αλλά για την ώρα φαίνεται να «παγώνει», μάλλον υπό το βάρος εσωκομματικών αντιδράσεων. Το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να εγκρίνεται και να προωθείται από τους θεσμούς της Ε.Ε. και η Ελλάδα να έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επειδή δεν το έχει νομοθετήσει, αλλά σε αμιγώς ιδεολογικό και θεωρητικό επίπεδο είναι απαράδεκτο.

Νομοθετεί και καθιστά κοινωνικά αποδεκτή μια συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με τις παραδοσιακές αξίες και τον τρόπο ζωής που ασπάζεται και προκρίνει ως χρηστή και φυσιολογική η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιδιώκουν να επιβάλουν ως ορθό τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Φυσικά, η Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ προωθούν μετά πάθους το θέμα. Η άκριτη αποδοχή όλων των ιδεολογημάτων της νεοταξικής πολιτικής ορθότητας από τούτες τις πολιτικές δυνάμεις είναι αναμενόμενη.

Οι υπαναχωρήσεις και οι αμφισημίες που εκπέμπονται από την πλευρά της νομοθετικής εξουσίας -και δη από τη Ν.Δ.- δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Η Ν.Δ., το κόμμα που ψηφίζεται από την κραταιά συντηρητική μερίδα του λαού μας, δεν θα έπρεπε να επιδεικνύει αντιφατική συμπεριφορά επάνω σε αυτό το ψευδεπίγραφο δίλημμα. Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και Ορθοδοξία δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Ούτε η υπεράσπιση του θεσμού της οικογένειας με την προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας.

Απλά τα πράγματα...

Άγιος Ανδρέας Πάτρας.

Οι δύο Ναοί του Πολιούχου της Πάτρας, Αγ. Ανδρέα αποτελούν Πανελλήνιο και Πανορθόδοξο προσκύνημα. 

Ο παλαιός ναός του Αγίου Ανδρέα

Ο παλιός Ναός οικοδομήθηκε στο διάστημα 1836-1843 στη θέση όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας.

Μπροστά και δεξιά του Ναού, κοντά στο Άγιο Βήμα, βρίσκεται ο μαρμάρινος Τάφος του Αποστόλου. Στα μέσα του 4ου αιώνα, με ενέργειες του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε το Άγιο Λείψανο στον Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη.

Όταν οι Φράγκοι κατέκτησαν την Πόλη, το Λείψανο μεταφέρθηκε στην Ιταλία. Ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, όταν η Τιμία Κάρα του Αποστόλου επιστράφηκε στην Πάτρα από τον Πάπα Παύλο και μετά από ενέργειες των Πατρινών και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Ο νέος ναός του Αγίου Ανδρέα

O νέος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ. Το έργο της αγιογραφήσεώς του, ξεκίνησε το 1985 επί αρχιερατείας του Μητροπολίτου Πατρών Νικόδημου, διακόπηκε για περίπου δεκατρία έτη (1993 – 2006) όταν με πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ Χρυσόστομου η αγιογράφηση ξεκίνησε και πάλι.

Ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου ο οποίος καταστέφεται με Σταυρό ύψους πέντε μέτρων και δώδεκα καμπανιαριά δεσπόζει την πόλη της Πάτρας.

Οι διαστάσεις του είναι 60μ. το μήκος, 52μ. το πλάτος και 46μ. το ύψος. Το συνολικό εμβαδόν της Εκκλσίας είναι 2500 τ.μ. και η χωρητικότητά του είναι άνω των 8000 ατόμων.

Αρχιτεκτονική και Ιστορικό κατασκευής

Η περίπτωση του νέου ναού του Αγίου Ανδρέα Πατρών, παρουσιάζει αντιστοιχίες με την νέα Μητρόπολη Αθηνών όπου και σε εκείνη την περίπτωση είχε διοργανωθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανέγερσή του.

Το 1895 ορίστηκε Επιτροπή ανέγερσης του ναού.

Το 1901 προκυρήχθηκε διεθνής διαγωνισμός για την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων του ναού.

Την 1η Ιουνίου 1908 πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του ναού από τον Βασιλιά των Ελλήνων Γεώργιο Α”.

Το 1910 η ανέγερση σταματάει λόγω αστάθειας του υπεδάφους.
Το 1930 η ανέγερση ξεκινάει και πάλι.
Το 1934 ανυψώθκε το τρούλος ενώ οι πόλεμοι της εποχής και η οικονομική κατάσταση δυσκόλεψε και επιβράδυνε σημαντικά τους ρυθμούς ανοικοδόμησης, όπου το 1938 το έργο σταμάτησε.
Το 1955 η ανοικοδόμηση άρχισε και πάλι αφού λύθηκε το οικονομικό πρόβλημα με την επιβολή μικρής φορολόγησης στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 1974 ο ναός εγκαινιάστηκε επίσημα, λίγα χρόνια μετά την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου. 

Το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα

Δίπλα στον παλιό Ναό είναι το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα. Στη θέση του προϋπήρχε η πηγή της Δήμητρας στην οποία λειτουργούσε και μαντείο μόνο για αρρώστους. Η περιοχή της μαντικής πηγής ήταν ο τόπος όπου δίδασκε ο Απόστολος Ανδρέας. Σύμφωνα με την παράδοση δίπλα σ” αυτή την πηγή σταυρώθηκε.

Η γιορτή του Αγίου Ανδρέα, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Νοεμβρίου και είναι Αργία για την πόλη της Καποδιστριακής Πάτρας.

πηγή

Κουβανέζικη κηδεία.

Αγαπητοί φίλοι.

Αναμφισβήτητα τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Ωστόσο, όμως, δεν πρόκειται να φτάσουν στο σημείο όπως περιγράφονται από την Μαρία Ντολόρες στους γονείς της γιατί η Ελλάδα ως χώρα που ανήκει στον παγκόσμιο νεο-φιλελεύθερο οικονομικό χάρτη δεν πρόκειται να υποστεί κανέναν οικονομικό αποκλεισμό όπως επεβλήθει στην Κούβα. Είναι, όμως, πολύ πιθανόν, προς αποφυγή επιβολής τελωνειακών δασμών για... δέματα που θα έρχονται από χώρες που δεν ανήκουν στην Ε. Ε. να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο παρακάτω τρόπος... αποστολής.

Γι' αυτό όσοι έχετε συγγενείς σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ε. Ε. σπεύστε να τους ενημερώσετε  εγκαίρως για τα... περαιτέρω.

ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ

Όλη η οικογένεια στην Κούβα έμεινε έκπληκτη όταν έφτασε από το Μαϊάμι ένα φέρετρο με το πτώμα μίας πολύ αγαπημένης θείας τους. Το πτώμα ήταν μέσα στο φέρετρο με το πρόσωπο κολλημένο πάνω στο κρύσταλλο. Ανοίγοντας το φέρετρο, η οικογένεια βρήκε ένα γράμμα, που ήταν καρφιτσωμένο πάνω στα ρούχα της θείας με μία παραμάνα. Το γράμμα έγραφε:

«Αγαπητοί Πατέρα και Μητέρα, 
Σας στέλνω το πτώμα της θείας Χιμένα για να τελέσετε την κηδεία στην Κούβα, όπως ακριβώς επιθυμούσε και η ίδια. Συγχωρήστε με που δεν μπόρεσα να τη συνοδέψω, αλλά γνωρίζετε ότι τα έξοδα είναι πάρα πολλά μαζί με όλα αυτά που εκμεταλλευόμενη την περίσταση, σας στέλνω. 

Στο πάτωμα του φέρετρου, κάτω από τη θεία υπάρχουν: 12 κονσέρβες τόνου Bumble Bee, 12 μπουκάλια Conditioner και 12 μπουκάλια σαμπουάν «Paul Mitchell», 12 βαζάκια βαζελίνης «Intensive Care» (πολύ καλή για το δέρμα). Δεν κάνει για μαγείρεμα ή άλλη χρήση!), 12 σωληνάρια οδοντόκρεμας "Colgate", 12 οδοντόβουρτσες, 12 κονσέρβες μαρμελάδας "Span" (από τις καλύτερες, είναι Ισπανικές), 4 κονσέρβες λουκάνικα "El Migo". Παρακαλώ μοιραστείτε τα μέσα στην οικογένεια (Χωρίς τσακωμούς !!!)

Στα πόδια της θείας Χιμένα είναι ένα ζευγάρι "Reebok", καινούργια, νούμερο 9 για τον Χουάν (είναι για εκείνον, αφού με το πτώμα του θείου Χοσέ δεν στείλαμε τίποτα για τον Χουάν και εκείνος στεναχωρέθηκε!). 

Στο κεφάλι της είναι 4 ζευγάρια καινούργιες κάλτσες για τα παιδιά του Αντώνιο, και είναι όλες διαφορετικά χρώματα. (Παρακαλώ, επαναλαμβάνω, να μην τσακωθούν!).

Η θεία Χιμένα είναι ντυμένη με 15 αντιανεμικά "Ralph Lauren". Το ένα είναι για τον Ρομπερτίτο και τα άλλα για τα παιδιά του και τα ανίψια του. 
Η θεία επίσης φοράει μία ντουζίνα σουτιέν "Wonder Bra". Μοιράστε τα στις γυναίκες και επίσης 20 μπουκαλάκια μανό "Revlon", τα οποία βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες του φέρετρου. Η θεία επίσης φοράει 9 παντελόνια "Dockers" και 3 παντελόνια "Lee". (Μπαμπά, παρακαλώ κράτησε τα 3 και δώρισε τα υπόλοιπα στα αδέλφια μου).

Το ρολόι "Seiko", που μου ζήτησε ο μπαμπάς είναι στο αριστερό χέρι της θείας. Επίσης φοράει αυτά που ζήτησε η μαμά (δακτυλίδια, σκουλαρίκια, κ.α.). 
Η καδένα που έχει στο λαιμό είναι για την πρώτη μου εξαδέλφη Καρλότα καθώς επίσης και τα δακτυλίδια που έχει η θεία στα πόδια. 
Τα 8 ζευγάρια καλσόν "Channel" που φοράει είναι για να τα μοιραστούν φίλες και γειτόνισσες, ή, αν θέλουν, μπορούν να τα πουλήσουν (αλλά παρακαλώ να μην τσακωθούν!).

Η οδοντοστοιχία που έχουμε βάλει στη θεία είναι για τη γιαγιά, που είναι χρόνια χωρίς δόντια και δεν μπορεί να μασήσει. Με αυτά τα δόντια θα μπορεί να μασήσει χωρίς να πρέπει να μουλιάζει τα πάντα στον καφέ. Οι διεστιακοί φακοί στα γυαλιά είναι για τον Αλφρεδίτο, αν και είναι στους βαθμούς που φορούσε η ίδια. Για εκείνον είναι επίσης και ο σκούφος που
φοράει η θεία. Το ζευγάρι ακουστικά βαρηκοΐας που φοράει στα αυτιά είναι για τη θεία Καρόλα. Δεν είναι βέβαια ακριβώς αυτά που χρειάζεται η θεία, γιατί τα αγόρασα από δεύτερο χέρι μιας και τα ολοκαίνουργια ήταν πολύ ακριβά.

Τα μάτια της θείας δεν είναι αληθινά, είναι από κρύσταλλο. Βγάλτε τα και από πίσω θα βρείτε τις χρυσές βέρες για το γάμο της Ζοζεφίνας. Η περούκα που φοράει η θεία είναι επίσης για τη Ζοζεφίνα, για να είναι πολύ όμορφη στο γάμο της.

Ελπίζω κανείς να μην πάρει είδηση πριν φτάσει το πτώμα στην Κούβα.

Με πολλή αγάπη Μαρία Ντολόρες.

Υ.Γ.
Παρακαλώ, βρείτε ένα παλιό ρούχο να ντύσετε τη θεία για την κηδεία και παρακαλώ τελέστε μία λειτουργία για την ανάπαυση της ψυχής της, μιας και εκείνη σας βοήθησε μέχρι και μετά το θάνατό της. 
Όπως θα δείτε, το φέρετρο είναι από πολύ καλό ξύλο (δεν πιάνει τερμίτες), διαλύστε το και μ'αυτό φτιάχτε τα πόδια του κρεβατιού της μαμάς και ότι άλλο χρειάζεται στο σπίτι. Το κρύσταλλο του φέρετρου βγάλτε το για να φτιάξετε την εξώπορτα της γιαγιάς, αφού το τζάμι στην πόρτα της έχει σπάσει εδώ και χρόνια. Με το πανί από το φέρετρο, που όπως θα δείτε είναι λευκό σατέν (20 δολάρια το μέτρο), η Ζοζεφίνα μπορεί να φτιάξει το νυφικό της.

Μέσα στην όλη σας χαρά μην ξεχάσετε να ντύσετε τη θεία Χιμένα για την ταφή! Για άλλη μία φορά θα ζητήσω να μην τσακωθείτε για τα πράγματα που σας έστειλα.

Με τον θάνατο της θείας Χιμένα, η θεία Μπλάνκα στεναχωρήθηκε πολύ και τώρα είναι πολύ άρρωστη. Οπότε πολύ σύντομα θα σας στείλω πράγματα.

Φιλιά σε όλους. 

πηγή

Ο Απόστολος Αγιος Ανδρέας.

Ο απόστολος ΑνδρέαςΑνδρεύς ή Ανδρείας) ήταν αδελφός του Σίμωνα Πέτρου. Φέρει ελληνικό όνομα και καταγόταν από την πόλη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Οι γονείς του ονομάζονταν Ιωνάς ή Ιωάννης και Ιωάννα. Με τον αδελφό του, Σίμωνα Πέτρο, μετερχόταν το επάγγελμα του ψαρά στη λίμνη της Τιβεριάδος. Η Καινή Διαθήκη ουσιαστικά σιωπά για το πρόσωπό του ενώ οι σχετικές παραδόσεις και θρύλοι πολλαπλασιάζονται από τον 3ο αιώνα και ιδιαίτερα κατά τον 8ο και 9ο αιώνα. 

Πιθανότατα ήταν μεγαλύτερος στην ηλικία από τον Πέτρο. Συγκατοικούσε με αυτόν στην Καπερναούμ και συνεργαζόταν ως αλιέας στην λίμνη της Γενησαρέτ (Ματθ.4,18. Μαρκ.1,29). Πρωτύτερα είχε χρηματίσει μαθητής του Ιωάννου του Βαπτιστού. Εκεί κοντά στον Τίμιο Πρόδρομο απέκτησε σπάνια ευσέβεια και το σπουδαιότερο έμαθε για τον ερχόμενο Μεσσία. Φαίνεται ότι ήταν παρών όταν ο Ιωάννης έδειξε με το δάκτυλό του τον Κύριο και είπε: «ίδε ο αμνός του Θεού, ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου» (Ιωάν.1,30). Αυτή η φανέρωση του Μεσσία έκαμε προφανώς τον ευσεβή ψαρά να ακολουθήσει πρώτος τον Κύριο, χωρίς κανέναν δισταγμό και γι' αυτό ονομάστηκε «Πρωτόκλητος» (Ιωάν.1,35-41).

Το όνομα του Ανδρέα αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη πάντοτε μαζί με του Φιλίππου, ο οποίος καταγόταν, όπως και εκείνος, από την Βηθσαϊδά. Μαζί με αυτόν είχε εκφράσει τη δυσπιστία του για τον χορτασμό των πεντακισχιλίων ανθρώπων με τους πέντε κρίθινους άρτους και τους δύο ιχθείς (Ιωάν.6,6-9). Αναφέρεται επίσης και στην περίπτωση της παρακλήσεως των Ελλήνων να ιδούν τον Κύριο (Ιωάν.12,20-22). Για τελευταία φορά αναφέρεται το όνομα του Ανδρέα στην Καινή Διαθήκη, όταν ανέβηκε μαζί με τους άλλους Αποστόλους στο υπερώο της Ιερουσαλήμ «προσκαρτερούντες ομοθυμαδόν τη προσευχή και τη δεήσει συν γυναιξί και Μαρία τη μητρί του Ιησού και συν τοις αδελφοίς αυτού» (Πραξ.1,13-14), όπου και έλαβε μαζί με τους άλλους τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος (Πράξ.2,4). 

Ο Ανδρέας μαζί με τον αδελφό του τον Πέτρο ήταν οι πρώτοι που κλήθηκαν και ακολούθησαν τον Χριστό. Έτσι, ο Ανδρέας αποκαλείται και «Πρωτόκλητος». Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά την Πεντηκοστή και το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, με τον αδερφό του Πέτρο και άλλους μαθητές βρέθηκαν στη Σινώπη του Ευξείνου Πόντου και εκεί έδρασε ανάμεσα στους Εθνικούς και Ιουδαίους, έχοντας ως ορμητήριο μια νησίδα κοντά στη Σινώπη. Από τη Σινώπη ο Ανδρέας μαζί με το Ματθία και άλλους μαθητές πήγαν στην Αμισό (Σαμψούντα), όπου ίδρυσαν Εκκλησία. Αφού περιήλθε τις περιοχές του Πόντου, της Ιβηρίας και την Παρθία γύρισε στα Ιεροσόλυμα μάλλον το 34 μ.Χ. για να γιορτάσει το Πάσχα με τους λοιπούς μαθητές.

Στη δεύτερη πορεία του, μέσω της Αντιοχείας, πήγε στην Έφεσο, τη Λαοδίκεια της Φρυγίας, την Οδυσσούπολη της Μυσίας, στη Νίκαια και την ευρύτερη περιοχή της Βιθυνίας, τη Νικομήδεια, τη Χαλκηδόνα, την Άμαστρη, για να καταλήξει και πάλι στη Σινώπη. Αργότερα επισκέφτηκε τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα, τους Αλανούς, τους Ζηκχούς, τους Βοσπορινούς και τους Χερσονήτες για να επιστρέψει στη Σινώπη. Στη συνέχεια πέρασε από το Βυζάντιο, την Ηράκλεια της Θράκης, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο με τελικό σταθμό την Πάτρα. Με ορμητήριο την Πάτρα ο Ανδρέας κήρυττε σε όλη την Αχαΐα την εποχή που ήταν ανθύπατοι ο Λεσβίος και ο διάδοχος του Αιγεάτης. Εκεί η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς.

Ακόμα και η Μαξιμίλλα, σύζυγος του ανθύπατου Αιγεάτου, αφού τη θεράπευσε ο Απόστολος από τη βαρειά αρρώστια που είχε, πίστεψε στο Χριστό. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον ανθύπατο και με την παρότρυνση ειδωλολατρών ιερέων συνέλαβε τον Ανδρέα και τον οδήγησε στο μαρτύριο με σταυρικό θάνατο, πιθανώς την εποχή του διωγμού του Νέρωνα. Το λείψανό του έθαψε με ευλάβεια ο πρώτος επίσκοπος Πατρών Στρατοκλής.

Στα μέσα του 4ου αιώνα, με ενέργειες του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε το Άγιο Λείψανο στον Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη. Όταν οι Φράγκοι κατέκτησαν την Πόλη, το Λείψανο μεταφέρθηκε στην Ιταλία. Ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, όταν η Τιμία Κάρα του Αποστόλου επιστράφηκε στην Πάτρα από τον Πάπα Παύλο και μετά από ενέργειες των Πατρινών και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μπροστά και δεξιά του Ναού, κοντά στο Άγιο Βήμα, βρίσκεται ο μαρμάρινος Τάφος του Αποστόλου. Οι δύο Ναοί του Πολιούχου της Πάτρας, Αγ. Ανδρέα αποτελούν Πανελλήνιο και Πανορθόδοξο προσκύνημα. Ο παλιός Ναός οικοδομήθηκε στο διάστημα 1836-1843 στη θέση όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας. O νέος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ. Δίπλα στον παλιό Ναό είναι το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα. Στη θέση του προϋπήρχε η πηγή της Δήμητρας στην οποία λειτουργούσε και μαντείο μόνο για αρρώστους. Η περιοχή της μαντικής πηγής ήταν ο τόπος όπου δίδασκε ο Απόστολος Ανδρέας. Σύμφωνα με την παράδοση δίπλα σ” αυτή την πηγή σταυρώθηκε.

Η παράδοση για χρήση χιαστού σταυρού κατά την θανάτωση του απόστολου Ανδρέα προέρχεται από τη Δύση και ανάγεται στο 10 με 12ο αιώνα. Η παράδοση που αναφέρει ότι σταυρώθηκε στην Πάτρα θεωρείται από κάποιους Δυτικούς "μεταγενέστερη και αναξιόπιστη" ενώ απο τους ίδιους κύκλους πιστεύεται ότι η παράδοση που θεωρεί ότι απόστολος Ανδρέας θεμελίωσε την εκκλησία του Βυζαντίου αποτελεί μεταγενέστερη επινόηση.

Η σκωτική παράδοση θεωρεί τον Ανδρέα προστάτη άγιό της από το 750 και θέλει το λείψανό του να μετακομίστηκε στη Σκωτία. Η σημαία των Πικτών και Σκώτων έφερε τον χιαστό Σταυρό, σύμβολο του μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος μετά την ένωση της Σκωτίας με την Αγγλία συμπεριελήφθη στην Αγγλική σημαία. Υπάρχει επίσης αρχαία ρωσική παράδοση για την εισαγωγή του χριστιανισμού στην Ρωσία από τον Απόστολο Ανδρέα, καθώς θρυλείται ότι έφτασε κηρύττοντας μέχρι το Κίεβο.

Ο Απόστολος Ανδρέας είναι πολιούχος της Πάτρας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον τιμά ως ιδρυτή του και πρώτο επίσκοπο Βυζαντίου και στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του, τελεί τη θρονική του εορτή.

πηγές η wikipedia και η Αποστολική Διακονία

29 Νοεμβρίου 2013

Ποιος θα φορέσει το νυφικό, ο Μήτσος ή ο Μπάμπης;

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης 

Αδέρφια, έχουμε σοβαρά προβλήματα να συζητήσουμε κι άστε τις αηδίες για την ανεργία, την ανάπτυξη ή τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Εδώ έχουμε μέγιστα άλυτα εθνικά ζητήματα. Ποιος θα φορέσει το νυφικό; Ο Μήτσος ή ο Μπάμπης; Πρέπει να υιοθετούν παιδιά κι αν ναι, ποιος θα κάνει τη μάνα; Σερί ή εναλλάξ; Κι αφού θα παντρεύονται και θα γίνονται πατερομανάδες, γιατί να μην διορθωθούν κι άλλες αδικίες;... 

Πχ  στο Γυμνάσιο και το Λύκειο να παίρνουν απαλλαγή από την γυμναστική τις «δύσκολες μέρες» και τα ευαίσθητα αγόρια. Πως θα ορίσουμε τις δύσκολες μέρες τους; Ε, κάτι θα σκεφτούν οι βαριοί πνευματικώς αριστεροί αναλυτές εκ του προχείρου. 

Για να μιλήσουμε σοβαρά. 

Ποτέ δεν αρνήθηκα την ψήφο μου, την φιλία μου, την εκτίμηση μου σε κάποιον, γιατί ήταν ομοφυλόφιλος ή γυναίκα. Στην κοινωνική ζωή και τον εν γένει δημόσιο βίο κρίνω τους ανθρώπους από την φιλοπατρία τους, την ευθύτητα τους, τα ταλέντα και την γενναιότητα τους, την τιμιότητα τους. Ούτε από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ούτε από το φύλο. Έχω υποστηρίξει γυναίκες που είχαν πιο πολλά κάκαλα από άντρες, εκτιμώ και θαύμασα gay που έχουν ταλέντο και φιλοπατρία κι έχω απορρίψει πολιτικά αρειμάνιους straight, που αποδείχθηκαν πολιτικές νούλες ή ανίκανοι τσαρλατάνοι. 

Στο περιβάλλον μου, όπως κι όλων σας, υπάρχει ένα ποσοστό ομοφυλοφίλων. Πόσο; 10, 15% ; Δεν έκανα και στατιστική έρευνα αλλά όλοι έχουμε κάποιους συναδέλφους στη δουλειά, στην πολιτική, στην παρέα ή την ευρύτερη οικογένεια που έχουν άλλα γούστα. 

Κουμάντο στο κρεβάτι άλλων δεν κάνω. Εδώ με το ζόρι ορίζουμε το δικό μας, θα μπλέξουμε και με ξένα, περίεργα νιτερέσα; 

Αισθάνομαι όμως περιφρόνηση για όσους μας τρίβουν στα μούτρα την ιδιαιτερότητα τους, όσους κάνουν καριέρα ή πολιτική με αυτήν. Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ιδιωτικώς, εφόσον είναι ενήλικες κι υπάρχει συναίνεση αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ ότι είναι και αρετή. 

Δεν είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ την διακωμώδηση του θεσμού της οικογένειας και την παράλογη απαίτηση να μεγαλώνει ένα παιδί με δυο «μανάδες» ή δυο «μπαμπάδες». Ένα παιδί, που με μάτια κι αυτιά ορθάνοιχτα, αναζητά γονεϊκά πρότυπα για την πορεία του στη ζωή, ένα παιδί που πιθανότατα δεν έχει τον σεξουαλικό προσανατολισμό των θετών ομοφυλόφιλων γονέων του. Και ξέρετε, τα παιδάκια βλέπουν εφιάλτες ή στη ζούλα κανά θρίλερ και σηκώνονται φοβισμένα την νύχτα, όπως έκαναν οι κόρες μου, και έρχονται να κοιμηθούν ανάμεσα στους γονείς τους. Για σκεφτείτε… 

Δεν είναι φυσιολογική μια οικογένεια με δυο «μπαμπάδες» ή δυο «μανάδες», πώς να το κάνουμε. Μπορούν να ζήσουν μαζί, ζουν, ποιος τους ή τις εμποδίζει; Στην δε Τέχνη, ειδικά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση υπάρχει ρατσισμός αλλά αντίστροφος.
Μια απίστευτη κλίκα αλληλοπροωθείται και υπερεκπροσωπείται ή μήπως δεν το ξέρετε;
Με γεια τους με χαρά τους, αφού τους περνάει. Κάνουν λαμπρές καριέρες, απολαμβάνουν τιμές κι επιτυχίες, πλούτο. 

Όλοι διαβάζουμε εξαιρετικά βιβλία, βλέπουμε ταινίες ή θεατρικά έργα, θαυμάζουμε πίνακες, γλυπτά ή ακούμε μουσική, που είναι έργα και ομοφυλοφίλων. Η πλειοψηφία δεν απορρίπτει το έργο αυτής της υπαρκτής μειοψηφίας μόνο και μόνο γιατί ο δημιουργός είναι «αδερφή». 

Όμως, από πού κι ως που η μειοψηφία θα επιβάλλει τους νταλκάδες της στην πλειοψηφία και δη θεσμικά; Δεν γεννήθηκες γυναίκα και πρέπει με το ζόρι να φτιάξουμε θεσμούς για να ντυθείς νύφη ή να γίνεις μάνα; Επειδή μικρός έπαιζες τις κουμπάρες και στη ζούλα έκανες τη σύζυγο – μητέρα με τις κούκλες ή επειδή δεν γεννήθηκες άντρας αλλά θα ‘θελες να ζήσεις σαν τέτοιος, πρέπει έστω θεσμικά να σου ικανοποιήσει η Πολιτεία το όνειρο;
Όχι. 

Αυτό δεν είναι «διάκριση». Απλά είναι άρνηση της φασιστικής επιβολής του παράλογου. 

Το όλο ζήτημα είναι ένα ψευδοπρόβλημα. Στην σύγχρονη εποχή πια, η συντριπτική πλειοψηφία, ακόμη και στην μικρή βαλκανική Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα, η ζωή των ομοφυλοφίλων δεν έχει καμμία σχέση με παλιά. Όταν έχουν ικανότητες και ταλέντα, μια χαρά διαπρέπουν στην εργασία, στην επιστήμη, στις τέχνες, στην πολιτική. Κι όταν δεν έχουν κι είναι απλοί εργαζόμενοι άνθρωποι, πάλι ζουν όπως θέλουν και με όποιους θέλουν. Κι αν έχουν ενοχές δεν θα τους τις λύσει η Πολιτεία με νόμο. 

Η διακωμώδηση όμως του θεσμού της οικογένειας, της πατρότητας και της μητρότητας, δεν είναι δημοκρατική κατάκτηση. Δεν είναι πρόοδος η διακυνδύνευση της υγιούς ψυχοσωματικής ανάπτυξης ενός ανύποπτου υιοθετημένου παιδιού. Είναι απλά μια επικίνδυνη γελοιότητα για την «επίλυση» ανύπαρκτου προβλήματος, που θα δημιουργήσει άλλα, σοβαρότερα, προβλήματα. 

Βαφτείτε λοιπόν ροζ ή φούξια, βγείτε με καραμούζες και φτερά, μαζί με τις «κρυφές» που βρίσκουν ευκαιρία, τάχα μου για συμπαράσταση, κάντε όση φασαρία θέλετε αλλά το «πρόβλημα» παραμένει μια «πολιτικά ορθή» μπούρδα. Ως συνήθως πεδίον δόξης λαμπρόν για την ανακυκλωμένη αριστεράντζα και την μπατιρημένη «διανόηση» Εξαρχείων και Κολωνακίου. 

Την Δευτέρα, που θα ξεβαφτείτε και θα βγάλετε τις πούλιες, κι αφού θα έχετε μοιράσει  κραυγές για τάχατες απωθημένα, σε όσους κριτικάρουν όλο αυτό το ανόητο θέατρο, θα εξακολουθήσετε να ζείτε μια χαρά, σε μια κοινωνία που δεν έχει έλλειμμα ελευθερίας αλλά περίσσευμα ασυδοσίας…

πηγή

Το Υπουργείο Παιδείας μετά την καταγγελία του π. Αναστάσιου δεν επέτρεψε τα σεμινάρια αποκρυφισμού στην Πάτρα.

Οπως μας ενημέρωσε ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος γύρω από το θέμα που ανέδειξε με δική του πρωτοβουλία και αναρτήσαμε προ ημερών (Δείτε ΕΔΩ)

Το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτές τις τεκμηριωμένες καταγγελίες και δεν ενέκρινε το πρόγραμμα της "Σπείρας" με θέμα «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων. 

Συνημμένως σας αποστέλλω το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και τη σχετική καταγγελία.

Τα σεμινάρια είχαν προγραμματιστεί το Σάββατο 30.11.13 στην Πάτρα και στο Αγρίνιο και την Κυριακή 1.12.13 στα Ιωάννινα.

Όπως όμως απεδείχθη μετά  από ενδελεχή έρευνα, τα «βιωματικά σεμινάρια» λειτουργούν ως προκάλυμμα οργανώσεως, η οποία εντάσσεται πνευματικά στον ευρύτερο χώρο της Νέας Εποχής, του αποκρυφισμού, του εσωτερισμού και της της θεοσοφίας! 

Ενδεικτικό του ήθους των στελεχών της «σπείρας» είναι ότι μετά τη καταγγελία μου διόρθωσαν την ιστοσελίδα τους για να αποκρύψουν τη σχέση τους με τον αποκρυφιστικό χώρο! Όμως έχουν γνώση οι φύλακες … 

Σας παραθέτω την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας: 

Θέμα: «Σχετικά με έγκριση βιωματικών σεμιναρίων/εργαστηριακών ημερίδων για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης» 

Απάντηση στο υπ’ αρ. πρωτ. 166746/Γ7/05-11-2013 εισερχόμενο έγγραφο

Απαντώντας στο από 02 Νοεμβρίου 2013 (αρ.  πρωτ.  ΣΕΠΕΔ  4247/05-11-2013) έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας, έπειτα από καταγγελίες που δέχτηκε σχετικά με το Πρόγραμμα «Βιωματικής Κατανόησης της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία», το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία σας («η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»), δεν δύναται να εγκρίνει τα είκοσι (20) «περιφερειακά βιωματικά σεμινάρια/εργαστηριακές ημερίδες» για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης, που πραγματοποιούνται από την εταιρεία σας στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος. 

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 

(αναφέρεται το όνομα)

(τα συνημμένα αντίγραφα βρίσκονται στην κατοχή μας) 

Νεότερη Ενημέρωση 20-11-2014
Διαβάστε την απάντηση του φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» ΕΔΩ

Τελευταία ημερήσια διαταγή του τελευταίου διοικητή του Β Σώματος Στρατού.

Γράφει ο Δημοσιογράφος Θεόδωρος Ελευθεριάδης 

'Έντονα συγκινημένος ήταν κατά τη διάρκεια τελετής διάλυσης του Β΄ΣΣ, ο τελευταίος διοικητής του, Αντιστράτηγος κ. Βερίγος Ζαχαρίας, ενώ έψαλλε μαζί τον υποδιοικητή του Υποστράτηγο κ. Δαγγόπουλο, τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς του Σώματος τον εθνικό μας ύμνο. Στην ημερήσια διαταγή του, η οποία αναγνώσθηκε, ο κύριος Σωματάρχης αναφέρθηκε με σεβασμό στους χιλιάδες νεκρούς του Σώματος, που έπεσαν στο πεδίο τιμής, υπέρ της πίστεως και της πατρίδας, ενώ ευχαρίστησε τους προισταμένους του, τις τοπικές αρχές της Βέροιας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, για την άριστη συνεργασία που είχαν. Στο τέλος της διαταγής του ο Στρατηγός ζήτησε από τους υφισταμένους του να κάνουν πράξη, αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Να είναι πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες και να κρατήσουν  ως σύνθημα και στάση ζωής, το ρητό του Β΄ Σώματος Στρατού: Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ. Ολόκληρη η διαταγή του κ. Διοικητού έχει ως εξής: 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Πολιτικό Προσωπικό, 

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στα πλαίσια της Νέας Δομής Δυνάμεων, το Β΄ Σώμα Στρατού, απενεργοποιείται σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2013. 

Υποκλινόμενος με σεβασμό, στις πολεμικές σημαίες των Σχηματισμών και Μονάδων του Β΄ Σώματος Στρατού, αποδίδω φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης, στους αθάνατους νεκρούς, που έπεσαν στους ιερούς αγώνες του Έθνους και μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο γραμμένο με το αίμα τους, δίδοντάς μας το δικαίωμα, να είμαστε παρόντες σήμερα στην ιστορία. 

Ευχαριστώ,
Το Θεό, την Υπέρμαχο Στρατηγό και τους Προστάτες μας Αγίους, που με αξίωσαν να διοικήσω, το ιστορικό, πλέον, Β΄ Σώμα Στρατού. 
Τους Προϊσταμένους μου, για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη συνδρομή τους, στο ιδιαίτερο και εξόχως τιμητικό έργο, που μου ανετέθη. 
Τις τοπικές αρχές, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη, τη Δήμαρχο Βέροιας, για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά τους. 
Την οικογένειά μου, για τη συμπαράσταση που μου προσφέρει, εδώ και χρόνια. 

Ιδιαίτερα, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, γιατί χωρίς τη βοήθεια και τη συνδρομή τους, κανένας Διοικητής, όσο ικανός και έμπειρος κι αν είναι, δεν μπορεί να παράγει έργο. Κι είχα την τύχη και την τιμή να διοικώ ανθρώπους πρόθυμους, ανιδιοτελείς, εργατικούς και ικανούς να εργαστούν μαζί μου. 

Το Β΄ Σώμα Στρατού, ξεκίνησε την ιστορική του διαδρομή, ακριβώς έναν αιώνα πριν, το 1913. Συγκροτήθηκε από Σχηματισμούς και Μονάδες, που είχαν μόλις ολοκληρώσει τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους. 

Πήρε ενεργό μέρος σε όλους τους μεγάλους Εθνικούς αγώνες κι έδρεψε δάφνες, αφήνοντας, στα πεδία των μαχών, περίπου 15.000 νεκρούς, που θυσιάστηκαν, για την Πατρίδα. 

Από το 1952, συνέδεσε το όνομα και τη δράση του, με τη δοξασμένη γη της Μακεδονίας, φέροντας τιμητικά, το όνομα του μεγαλόπνοου στρατηγού και οραματιστή Έλληνα, που ένωσε την Ελλάδα των πόλεων-κρατών και ανέδειξε τους Έλληνες σαν ένα ενιαίο Έθνος, του «Φιλίππου του Δευτέρου». 

Για έναν ολόκληρο αιώνα, το Β΄ Σώμα Στρατού, υπέστη διαδοχικές αλλαγές και μετασχηματισμούς, ανάλογα με τις επικρατούσες, κάθε φορά, συνθήκες, στο εγγύς, αλλά και στο παγκόσμιο γεωστρατηγικό περιβάλλον, αναλαμβάνοντας πληθώρα διαφορετικών αποστολών, στις οποίες αντεπεξήλθε, πάντοτε, με επιτυχία. 

Παράλληλα, προσέφερε ένα τεράστιο σε μέγεθος και ποιότητα, κοινωνικό έργο, στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιούνταν Σχηματισμοί και Μονάδες του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το οποίο αναγνωρίσθηκε και εκτιμήθηκε από τους Έλληνες πολίτες και τη διεθνή κοινότητα. 

Με ηθικό ακμαίο, επαγγελματισμό, ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελή αγάπη προς το συνάνθρωπο, το έμψυχο δυναμικό του Β΄ Σώματος Στρατού, διαχρονικά, υπηρέτησε με συνέπεια την Πατρίδα και την αποστολή του κι αφήνει πίσω του βαριά παρακαταθήκη. 

Άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανούς και αξιόμαχους Σχηματισμούς και Μονάδες, οργανωμένα Επιτελεία, εγκαταστάσεις, υλικά και μέσα σε άριστη κατάσταση, και πάνω απ΄όλα, υψηλό φρόνημα, ήθος, ειλικρινή διάθεση προσφοράς και συνεργασίας. 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Πολιτικό Προσωπικό, 
Είμαι βέβαιος, ότι ο κάθε ένας από εσάς και όλοι μαζί, ως σύνολο, ενταγμένοι στις νέες σας υπηρεσίες, θα συνεχίσετε με την ίδια προθυμία, το φιλότιμο και την αλληλεγγύη, που σας διακρίνει και θα φανείτε αντάξιοι της αποδοχής και της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Λαού. 

Θα συνεχίσετε να κάνετε πράξη, αυτό που γνωρίζετε καλύτερα: να είστε πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες και να κρατήσετε ως σύνθημα και στάση ζωής, το ρητό του Β΄ Σώματος Στρατού: Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ. 

Τούτη την ιερή στιγμή, μπροστά στο Ηρώο των αθάνατων νεκρών του Β΄ Σώματος Στρατού, υπό τη σκέπη και τις ευλογίες της Υπέρμαχου Στρατηγού και των Προστατών Αγίων μας, εύχομαι καλή τύχη, δύναμη και υγεία σε όλους και σας καλώ να αναφωνήσουμε: 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ 
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ 


Συγκινητικές στιγμές κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, μετά την τελετή της διάλυσης του Β΄ΣΣ, όταν η μητέρα του Ημαθιώτη  αείμνηστου Επιλοχία (ΤΘ) Μιχάλη Σούμπουρου, ο οποίος έπεσε στη μάχη με τις δυνάμεις του ΟΗΕ, στις οποίες συμμετείχε το Β΄ΣΣ, τον Οκτώβρη του 1993, πήρε τον λόγο, κάνοντας ευχή να μην θρηνήσει ποτέ καμιά μάνα ξανά το παιδί της στα θέατρα των συγκρούσεων. 

Ο αποχαιρετισμός της κ. Ιουλίας Σούμπουρου συγκίνησε τον κ. Βερίγο, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους αξιωματικούς... ενώ το μυαλό όλων περιπλανήθηκε στη μνήμη των 15.000 ηρωικώς πεσόντων στην εκατοντάχρονη πορεία του Β΄ΣΣ. Από τις μάχες στο Σκρα-Λαχανά, τον Σαγγάριο, το 731 Ύψωμα, το Ελ Αλαμέιν. Το αθάνατοι σίγουρα είναι μικρή ένδειξη τιμής για την ιστορία του Β΄ΣΣ, που ευχή όλων των Μακεδόνων είναι να ξαποστάσει λίγο και να επανέλθει σύντομα δριμύτερο στην προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων. 


Δείτε προηγούμενη ανάρτησή μας για το θέμα της κατάργησης του Β Σ Σ. 

Με τη στρατηγική του αδύναμου.

Του Νίκου Λυγερού

Με τη στρατηγική του αδύναμου μπορείς ν’ αλλάξεις τα δεδομένα του κόσμου, γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι μπορείς να αποκτήσεις τίποτα. Όταν εξετάζουμε όμως χώρες σαν την Ελβετία, το Λουξεμβούργο ή τη Μάλτα και αναλύσουμε τα ιστορικά τους δεδομένα και την ανάπτυξη τους είναι δύσκολο να μην αντιληφθούμε ότι η ίδια τους η ύπαρξη αποτελεί ένα ισχυρό αντιπαράδειγμα στην κοινή λογική που νομίζει ότι ένα μικρό κράτος δεν μπορεί να έχει υψηλή στρατηγική. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να εντάξουμε, πλέον, ακόμα και την Κύπρο, ιδιαίτερα από τότε που άρχισε να σκέφτεται ορθολογικά την αξιοποίηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Κατά συνέπεια, όταν μερικοί θεωρούν ως δεδομένο ότι λόγω του μεγέθους της πατρίδας μας δεν μπορούμε να ελπίζουμε τίποτα, καταλαβαίνουμε πόσο καθυστερημένοι είναι σε επίπεδο στρατηγικής αλλά και γεωπολιτικής. 

Η τοποθεσία της Ελλάδας στη Μεσόγειο και ειδικά στην Ανατολική έχει τεράστια αξία τοποστρατηγικά και λόγω των νησιών στο Αιγαίο που αποτελούν μια τοπολογική σκόνη με την έννοια του Kantor. Ακόμα κι αν έχει υποστεί τόσες δοκιμασίες είναι ακόμα εδώ στον ίδιο χώρο, λόγω της διαχρονικότητάς του. Και τώρα με το ενεργειακό άνοιγμα που υπάρχει λόγω των υδρογονανθράκων συμβατικών ή μη πρέπει να σχεδιάσουμε τη στρατηγική και να ενισχύσουμε το πλαίσιο της καινοτομίας για να έχουμε όχι μόνο ανάπτυξη αλλά και ανάκαμψη. 

Οι δυνατότητες της πατρίδας μας είναι τόσο μεγάλες που παραμένουν αδιανόητες για τους περισσότερους. Αυτό συμβαίνει και για το θέμα του ζεόλιθου και τα τεράστια κοιτάσματα που έχουμε στη Θράκη μας. Όταν έχουμε στη διάθεσή μας υδρογονάνθρακες, υδρίτες μεθανίου και ζεόλιθο, πώς είναι δυνατόν το μόνο που να σκεφτόμαστε να είναι να πάρουμε μόνο και μόνο μέτρα εξοικονόμησης. Κι όμως αυτό γίνεται λόγω έλλειψης υψηλής στρατηγικής. Και δεν μπορεί η τοπική οικονομία που ασχολείται με την καθημερινότητα να αλλάξει τίποτα από τα δεδομένα που θεωρεί δεδομένα. Από την άλλη, υπάρχει η απελπισία που προέρχεται ακριβώς από την επικέντρωση στην καθημερινότητα και δεν βλέπει πουθενά καμιά προοπτική, γιατί υπάρχει έλλειψη γνώσεων. 

Αν ο καθένας μας ήξερε τα πραγματικά δεδομένα σε στρατηγικό επίπεδο δεν θα έβλεπε τα πράγματα με τόσο μαύρο τρόπο και δεν θα ήταν ευάλωτος σε μια μορφή λαϊκισμού. Ο ζεόλιθος μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην καθημερινότητα του αγρότη, του κτηνοτρόφου αλλά ποιος προσπαθεί να τους το εξηγήσει και να το εφαρμόσει μαζί τους για να εξοικονομήσει όχι από τεχνητά μέτρα αλλά από την αύξηση παραγωγής και την αύξηση ποιότητας των προϊόντων. Το ίδιο ισχύει για τους μαθητές και τους φοιτητές που δεν έχουν αντιληφθεί τα οφέλη και τις προοπτικές που προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ στο χώρο εργασίας.
Μόνο για ένα σταθμό υγροποίησης χρειάζονται 4,500 άτομα για την κατασκευή και 100,000 θέσεις εργασίας για τη λειτουργία του. Εδώ χρειαζόμαστε ειδικούς, τεχνικούς, μηχανικούς και ποιος το ξέρει. Πρέπει, λοιπόν, να αρχίσουμε τον αγώνα της ενημέρωσης για να ετοιμαστούμε για το μέλλον. 

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής. 

Διαλέξεις του Δρ. Ν. Λυγερού στη Θράκη. 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Τοποστρατηγική και Γεωστρατηγική της Θράκης». 

Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, 3ος όροφος, Αλεξανδρούπολη.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 19:30. σχετική αφίσα ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος της Θράκης μας". 
Δημοτικό Αμφιθέατρο Φερρών. 
Φέρρες, 2 Δεκεμβρίου 2013, ώρα : 20:00. σχετική αφίσα ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Εδώ φύτρωσε ο Ζεόλιθος».
Πολιτιστικό Κέντρο Μαίστρου. 
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 17:30. σχετική αφίσα ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Γεωργία, Κτηνοτροφία και Ζεόλιθος». 

Κτήριο Καλογερικό, Λιμένας Θάσου. 

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 19:00. σχετική αφίσα ΕΔΩ 

Βιβλιοπαρουσίαση: "Η Φωτεινή και ο Δράκος".
Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου "Αλέξιος Κομνηνός" Ανδριανουπόλεως 102, Αλεξανδρούπολη.
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, ώρα: 19.00 σχετική αφίσα ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στο αγρόκτημα».
Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, Ν. Βύσσα, Ορεστιάδας.
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:30. σχετική αφίσα ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Διδασκαλία Ζωής». 
Ενιαίο Εσπερινό Λύκειο Ν. Ορεστιάδας. 
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 21:00. σχετική αφίσα ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ο Αγροτικός Ζεόλιθος». 
Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Ορεστιάδας. 
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:00. σχετική αφίσα ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Τα παιδιά του ζεόλιθου». 
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, 
Αλεξανδρούπολη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:00 σχετική αφίσα ΕΔΩ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΩΤΙΑ! ΣΑΣ "ΑΡΕΣΕΙ" ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΕΡΟΝ;

Νέος και λίαν ΕΠΩΔΥΝΟΣ πονοκέφαλος για την Βρεττανία και τον πρωθυπουργό της Κάμερον!

Ένα παλαιό "όνειρο" φαίνεται να γίνεται πραγματικότης! να παίρνει 'σάρκα και οστά'! Την «Λευκή Βίβλο» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από τη Βρεττανία, παρουσίασε την Τρίτη στην Γλασκώβη η τοπική κυβέρνηση.

Πρόκειται για το πιο «ολοκληρωμένο και λεπτομερές σχέδιο» που έχει προτείνει η κυβέρνηση της χώρας.(Ένα παλαιό όνειρο και του διασήμου Σκωτσέζου ηθοποιού και "πράκτορος 007" Σόν Κόννερυ, που το ζητά εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας μονίμως ένταση, αντιπάθειες και ενόχληση στους Άγγλους!)

Η «Λευκή Βίβλος» είναι ένα έγγραφο με 670 σελίδες και περιλαμβάνει κάπου 650 απαντήσεις(!), σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα σήμαινε η ανεξαρτησία, τόνισε η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκωτίας, η οποία είναι υπό την ηγεσία του Εθνικού Κόμματος, που έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας! 

«Ο οδηγός και οι απαντήσεις που προσφέρει, θα δείξει με σαφήνεια την διαφορά που μπορούμε να έχουμε στην Σκωτία, αν οι αποφάσεις για το μέλλον λαμβάνονται από εκείνους, που νοιάζονται περισσότερο για την Σκωτία, δηλαδή τον ίδιο τον λαό της χώρας», δήλωσε η αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Στάργκεον, που παρουσίασε το κείμενο στην Γλασκώβη από κοινού με τον Πρωθυπουργό Aλεξ Σάλμοντ. 

Αν η Σκωτία γινόταν ανεξάρτητη, θα κρατούσε την βρεττανική στερλίνα και την βασίλισσα και θα παρέμενε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα είχε την δική της αμυντική δύναμη και θα συνέλεγε η ίδια τους φόρους της, δήλωσε ο Aλεξ Σάλμοντ.

Το έγγραφο των 670 σελίδων τιτλοφορείται «Το μέλλον της Σκωτίας: ο οδηγός σας για μια ανεξάρτητη Σκωτία», το οποίο έχει στόχο να πείσει τους Σκωτσέζους, να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου 2014 υπέρ του τερματισμού της 306ετούς ενώσεως με την Αγγλία. 

Mε τους αυτονομιστές να υπολείπονται στις δημοσκοπήσεις, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα ('SNP') του Σάλμοντ, ελπίζει ότι η Λευκή Βίβλος, θα πείσει τους πολλούς σκεπτικιστές, καθώς απαντά σε ερωτήσεις που το 'SNP', έχει κατηγορηθεί πως αποφεύγει. Συγκεκριμένα περιέχει απαντήσεις σε 650 ερωτήσεις, που τίθενται από «αληθινούς ανθρώπους» και εκτίθενται σ' αυτή για πρώτη φορά λεπτομερώς, τα σχέδια της κυβερνήσεως για το νόμισμα, την φορολογία, την παιδεία, την άμυνα, το κοινωνικό σύστημα.

Ο Αλεξ Σάλμοντ διαβεβαιώνει, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να αυξηθούν οι φόροι, σε περίπτωση που η Σκωτία αποσχισθεί...

«Ξέρουμε ότι έχουμε τους ανθρώπους, τις δεξιότητες και τους πόρους, για να κάνουμε τη Σκωτία μια πιο επιτυχημένη χώρα», δήλωσε ο Σάλμοντ, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποκεντρωμένης σκωτικής κυβερνήσεως, που εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου... (ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;...) 

Ο 58χρονος Σάλμοντ, ο οποίος απευθύνθηκε σε ένα ακροατήριο περίπου 200 βρετΤανών και ξένων δημοσιογράφων, υπογράμμισε πως οι φόροι των Σκωτσέζων, δεν θα δαπανηθούν σε πυρηνικά προγράμματα και ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι του Ηνωμένου Βασιλείου, θα απομακρυνθούν οριστικά από τηΝ Σκωτία! (ΔΕΝ ΤΟΝ "ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ", ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ...) 

«Η ανεξαρτησία θα καταστήσει τον λαό της Σκωτίας υπεύθυνο για την μοίρα μας», πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης πως μια ανεξάρτητη Σκωτία, θα χτυπήσει αμέσως την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!

Το σκωτσέζικο κοινοβούλιο που από το 1997 διαθέτει αυτονομία, στα ζητήματα της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος και της δικαιοσύνης, θα δει τις αρμοδιότητές του να διευρύνονται και στην άμυνα. Τα βρεττανικά πυρηνικά υποβρύχια, που βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις στη Σκωτία, θα μετακομίσουν προς νότον...

Eνα άλλο σημαντικό και εν δυνάμει επίμαχο σημείο, είναι το γεγονός ότι η Σκωτία, εννοεί να κρατήσει το 90% των εσόδων, από τα σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα της Βορείου θαλάσσης!!! (ΑΜΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ, ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, "ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ"...)

Ο Σάλμοντ υπογράμμισε πως τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, θα τροφοδοτήσουν την σκωτσέζικη οικονομία τα πενήντα επόμενα χρόνια, αλλά παραδέχθηκε, πως θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε νέες ενεργειακές πηγές για να προετοιμαστεί το μέλλον. 

Η Νίκολα Στάρτζον, η αντιπρόεδρος της σκωτσέζικης κυβερνήσεως, περιέγραψε την Λευκή Βίβλο ως «το πιο συνολικό και λεπτομερές σχέδιο, που έχει εκπονηθεί ποτέ υπέρ της ανεξαρτησίας μιας χώρας»!

Ενώ το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας απέχει ακόμη δέκα μήνες, πολλοί από τα 5 εκατομμύρια Σκωτσέζους, εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι. 

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από τους 'Sunday Times', δείχνει πως η απόσταση μεταξύ των δύο στρατοπέδων έχει μικρύνει, με 47% να αντιτίθενται στην ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 38% να τάσσεται υπέρ και 15% να δηλώνουν αναποφάσιστοι. 

Τα τρία κύρια πολιτικά κόμματα της Βρεττανίας (Συντηρητικό Κόμμα, Εργατικό Κόμμα, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες) έχουν ταχθεί κατά της ανεξαρτησίας, υποστηρίζοντας, πως η Σκωτία θα βρεθεί σε χειρότερη(;) οικονομική κατάσταση, αν μείνει μόνη της και δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της(!), ή να προβάλλει ισχύ στην παγκόσμια σκηνή, τόσο όσο μπορεί ως τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην περίπτωση που υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκωτίας, όρισε την 24η Μαρτίου του 2016 ως «Ημέρα της Ανεξαρτησίας».. 

"ΙΩ.ΚΑΠ." 
πηγή