Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιοποιούνται τον Απρίλιο ο Ιωάννης Παύλος Β' και ο Ιωάννης ΚΓ.

Αγία Έδρα, Βατικανό 
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι στις 27 Απριλίου του 2014 θα αγιοποιηθούν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' και ο Πάπας Ιωάννης ο ΚΓ'.
 
Η ανακοίνωση της ημερομηνίας αγιοποίησής τους αναμενόταν από τον Ιούλιο, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε ένα δεύτερο θαύμα που αποδίδεται στον Ιωάννη Παύλο Β', ανοίγοντας το δρόμο για την ταχύτερη αγιοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στη σύγχρονη εποχή.
 
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ ήταν επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το 1978 ως το 2005. Ήδη από την κηδεία του το πλήθος των προσκυνητών ζητούσε να γίνει άγιος γρήγορα (Santo Subito!»).
 
Το 2011 οσιοποιήθηκε με γρήγορες διαδικασίες, μια διαδικασία που θεωρείται το πρώτο βήμα για την αναγνώρισή του ως άγιο, αν και πρέπει να πληρούνται οι κανόνες της Εκκλησίας για να αποφασιστεί η αγιοποίηση.
 
Ο Ιωάννης ΚΓ’ είχε σύντομη σχετικά παπική θητεία (1958-1963), αλλά κατά τη διάρκεια της συγκάλεσε το Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού, το οποίο αποφάσισε μεγάλης κλίμακας αλλαγές στην οργάνωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, επιχειρώντας την εκσυγχρονίσει στο μέτρο του δυνατού.
 
Οσιοποιήθηκε το 2000.
 
Να σημειωθεί ότι η Καθολική Εκκλησία έχει ορίσει ότι για να χαρακτηριστεί ένα πρόσωπο άγιος ή αγία πρέπει να έχει κάνει δύο θαύματα. Η διαδικασία έχει τέσσερα βήματα: πρώτα χαρακτηρίζεται «υπηρέτης του Θεού», μετά «αξιοσέβαστος», μετά οσιοποιείται (αυτό απαιτεί την πιστοποιήση ενός θαύματος) και τέλος αγιοποιείται (απαιτεί άλλη μία πιστοποίηση).
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Αυτή είναι η τεράστια διαφορά του αιρετικού Παπισμού από την Ορθοδοξία.
Φανταστείτε ότι δεν έχουν ακόμα αγιοποιηθεί ή οσιοποιηθεί οι μεγάλοι και αγιότατοι μακαριστοί Γέροντες Παϊσιος, Πορφύριος και Ιάκωβος....
Η Εκκλησία θέλει απτές αποδείξεις και μαρτυρίες πιστών για να προχωρήσει σε εισήγηση αγιοποιήσεως.... κι αυτό παίρνει αρκετά χρόνια.
Ο Πάπας με την απόλυτη εξουσία και το αλάθητό του αποφασίζει στο άψε σβήσε.... και με συνοπτικές διαδικασίες...

Και δεν χρειάζονται θαύματα κλπ....
Αν απλά υπηρέτησες καλά και πιστά τα συμφέροντα του Βατικανού τότε είσαι υποψήφιος για αγιοποίηση!!!!!
 
Εφυγες από το σώμα της Εκκλησίας κι αποκόπηκες από την Θ. Χάρη;
Ακολουθεί η κατάρρευση....

Απεταξάμην τον φασισμόν και Συνεταξάμην τον ΛΟΓΟΝ και ΘΕΟΝ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ο Παπά- Ηλίας έπρεπε εκείνο το Κυριακάτικο πρωινό και μετά την Θεία Λειτουργία να κάνει μία βάπτιση. Έβλεπε την Εκκλησία στολισμένη και χαιρόταν, αλλά μόλις άρχισαν να καταφτάνουν οι συγγενείς τα πράγματα άλλαξαν. Οι φωνές τους και οι ψίθυροι πριν ακόμα το μυστήριο  αρχίσει μετασχημάτιζαν το σκηνικό.

Τα συμπεθέρια είχαν καθίσει σε χωριστές πλευρές. Έτσι ο Παπά- Ηλίας αφουγκραζόταν  με την χαμηλή ακοή του δύο διαφορετικές φράσεις που ερχόταν από τις αντίθετες πλευρές.
¨το παιδί πρέπει να βγει ΕΚΤΡΟΠΗ και άσε να λέει η νύφη μας¨

¨το παιδί πρέπει να πάρει το όνομα της μάνας  σου που είναι ΑΝΩΜΑΛΙΑ και  άσε να λέει ο γαμπρός μας¨

Δεν μπορούσε ο  κακόμοιρος ο Λευίτης να πιστέψει σε αυτήν την οχλαγωγία, σαν να ζούσε σε εφιάλτη. Την ώρα που βγήκε να κάνει συστάσεις από την ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ του εμφανίσθηκε και ο Κουμπάρος, λέγοντας τον ¨ας τους αυτούς το όνομα θα το δώσω εγώ και θα είναι ΕΚΛΟΓΗ¨. 

Ο Παπάς αισθάνθηκε τον εαυτό του καταιδρωμένο. Πρώτη φορά άκουγε τέτοια βαπτιστικά ονόματα. Ένας ξερός κόμπος του κάθισε στον λαιμό, έβηξε και ξύπνησε από τον εφιάλτη που έβλεπε.

Άνοιξε τα μάτια του, δίπλα του έπαιζε η τηλεόραση. Την είχε αφήσει ανοικτή και αποκοιμήθηκε. Ο εφιάλτης του όμως δεν τελείωσε γιατί μέσα από την τηλεόραση άκουγε και έβλεπε τα ίδια πράγματα.

Έβλεπε μέσα στα  τηλεοπτικά πάνελ άγριες φάτσες να φωνασκούν.

Άλλοι μιλούσαν για  Συνταγματική Εκτροπή, άλλοι για Πολιτειακή Ανωμαλία, άλλοι για Εκλογές. Ένας μύλος γινόταν και στο ηλικιωμένο μυαλό του Ιερέα συγχεόταν το όνειρο που είδε προηγουμένως με την πραγματικότητα.

Στην Χούντα της  Επταετίας ο Παπά- Ηλίας εκδιώχθηκε όχι για τα πολιτικά φρονήματα  του αλλά για τους Πύρινους Λόγους που έβγαζε στον ΑΜΒΩΝΑ εναντίον της αδικίας που σκορπούσε η αυθαιρεσία εκείνων των ημερών στο Ποίμνιο του.

Ο Παπάς εκείνη την στιγμή βρέθηκε από εφιάλτη  σε εφιάλτη. Ασυναίσθητα έψαχνε να βρει το βιβλίο με τις ευχές του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ  της ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ. Τον παρατήρησε η πρεσβυτέρα για μια στιγμή και τον ρώτησε τι του συμβαίνει? Της ζήτησε να του φέρει και το βιβλίο των Εξορκισμών του Μ. Βασιλείου. Έκπληκτή η Παπαδιά του τα πήγε και τα δύο. Η απορία της πρεσβυτέρας αποκορυφώθηκε όταν είδε τον σύζυγό της να απαγγέλει τους Εξορκισμούς του Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ μπροστά στην ανοικτή τηλεόραση και μετά να συνεχίζει με τις Ευχές της Βάπτισης. Όταν μάλιστα τον άκουσε να ρωτάει και να απαντάει μόνος του.

¨Απεταξάμην φασισμέ-ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ¨ και ¨Συνεταξάμην τον ΛΟΓΟΝ και ΘΕΟΝ -ΣΥΝΕΤΑΞΑΜΗΝ¨ η κακομοίρα τα έχασε. Πίστεψε ότι έπαθε στα καλά καθούμενα κάποιο εγκεφαλικό.

Ο Παπάς- Ηλίας μόλις τελείωσε τις ευχές φαινόταν ήρεμος. Τα χαρακτηριστικά του αλλοιώθηκαν και με ένα γαλήνιο χαμόγελο στράφηκε στην Παπαδιά. 

¨Γυναίκα αν με ρωτήσεις τι όνομα θα δοθεί στο παιδί?¨
¨θα σου το πω, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.¨
¨αυτό το όνομα το χάρισε ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ σε κάθε Άνθρωπο, σε κάθε Έθνος και δεν το παίρνει πίσω!!!¨

¨ενώ ο αντίδικος  που βγαίνει από αυτό το χαζοκούτι  έχει τους δικούς του  κουμπάρους για  να φοβίζουν τον κοσμάκη με εκτροπές, αναρχίες, ανωμαλίες, εκλογικές ανακατατάξεις κ.α .

Ο σκοπός του είναι να μαυρίσει την χαρά της ζωής μας με το μαύρο του φασισμού.¨
¨σήμερα παπαδιά ο  φασισμός μπορεί να είναι ντυμένος δημοκρατικά, ολιγαρχικά, πολυεθνικά, σοσιαλιστικά και με άλλα διεθνιστικά  κακά, δεν παύει όμως να είναι μαύρος σαν το αφεντικό του τον έξω από εδώ. Για αυτό διάβασα και τους εξορκισμούς του Μ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Αν πιάσουν ο ΘΕΟΣ οίδε". 

Το πρόσωπο του  Παπά – Ηλία ήταν τώρα και φωτισμένο  και συνέχισε μπροστά στην κατάπληκτη Πρεσβυτέρα.

¨σου επαναλαμβάνω το παιδί που κυοφορείται και  πρόκειται αυτές τις ημέρες να γεννήσει  ο αδικημένος Ελληνικός  Λαός θα το βαπτίσουμε όλοι μας ΛΕΥΤΕΡΙΑ με Ανάδοχο τον ΛΟΓΟ του ΘΕΟΥ, δηλ. τον ίδιο τον ΚΥΡΙΟ μας  ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.¨

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Ορατός ο κίνδυνος για οικονομικό μπλακ-άουτ στις ΗΠΑ.

Αντίστροφη μέτρηση στις ΗΠΑ με ορατό πλέον τον φόβο οικονομικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοι εξακολουθούν να διαφωνούν για το νέο προϋπολογισμό των ΗΠΑ αλλά και την αύξηση του δανεισμού της χώρας ενώ σε λίγες ώρες εκπνέει η προθεσμία για την χρηματοδότηση ομοσπονδιακών υπηρεσιών (λήγει τα μεσάνυχτα σήμερα, ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας). 

Το Κογκρέσο καταβάλλει προσπάθειες για να περάσει νομοσχέδιο που θα προβλέπει αύξηση του ορίου χρέους της κυβέρνησης πάνω από τα 16,7 τρισ. δολάρια, η οποία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μερική παύση της λειτουργίας της αν δεν υπάρξει σχετική συμφωνία μέχρι αύριο, 1η Οκτωβρίου, οπότε αρχίζει επίσημα το νέο οικονομικό έτος. 

Οι Ρεπουμπλικανοί που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη που υπάρχει να περάσει το νομοσχέδιο αυτό, ψηφίζοντας μεν το έκτακτο σχέδιο χρηματοδότησης του προϋπολογισμού αλλά με περικοπές στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης που έχει προτείνει ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Χθες τα ξημερώματα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε κατά πλειοψηφία να καθυστερήσει κατά ένα χρόνο η εφαρμογή αυτού του προγράμματος υγείας, που είναι γνωστό και ως Obamacare και θα αρχίσει επίσης να ισχύει από αύριο, αλλά και να γίνουν περικοπές σε κονδύλιά του. 

Ο Λευκός Οίκος και η Γερουσία όμως που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ανακοίνωσαν ότι θα απορρίψουν το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών που θα καθυστερήσει την εφαρμογή του Obamacare, το οποίο έχει σχεδιαστεί να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε πρόσωπα χωρίς ασφάλιση. Αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προυπολογισμού σήμερα το βράδυ, ώρα Αμερικής, τότε κινδυνεύει με παράλυση η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης . Όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά δίκτυα, αν υπάρξει αρνητική εξέλιξη στη συνεδρίαση του Κογκρέσου, οι Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «ως μη ουσιώδες δυναμικό» θα υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί το ίδιο «μαρτύριο» το 1995-1996 τότε που είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό. 

1. Το υπουργείο Αμυνας θα... διαλυθεί κατά το ήμισυ. Περίπου το 50% των 800.000 πολιτικών υπαλλήλων του Πενταγώνου, που είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης του δημόσιου τομέα, θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι στρατιωτικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά οι μάχιμοι θα πληρώνονται με καθυστέρηση.

2. Θα παγώσει ο εικαστικός τομέας της χώρας. Τα 368 πάρκα και μουσεία των ΗΠΑ θα βάλουν "λουκέτο" όπως και ο τεράστιος ζωολογικός κήπος στην Ουάσινγκτον. 

3. Το 95% από τους συνολικά 16 χιλιάδες υπαλλήλους του Οργανισμού Περιβάλλοντος (EPA), που είναι υπεύθυνος για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τη ρύπανση, θα... πάει σπίτι του. Στην τελευταία δημοσιονομική κρίση, η οποία διήρκεσε συνολικά 4 εβδομάδες το 1995-1996, η επεξεργασία 500 χιλιάδων αιτήσεων θεώρησης και 200 χιλιάδων αιτήσεων για διαβατήρια, ανεστάλη. 

4. Τα εθνικά Ινστιτούτα Υγείας θα παραμείνουν ερμητικά κλειστά για νέους ασθενείς που προορίζονται για πειραματικές θεραπείες.

5. Οι περισσότερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα δουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους να μειώνεται τολάχιστον κατά 80%. 

πηγή 

Δείτε επόμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ

Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ: Η "εικαζόμενη συναίνεση" για την δωρεά οργάνων έχει καταργηθεί.

Απάντηση στην παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα της λεγόμενης «εικαζόμενης συναίνεσης» στο θέμα της δωρεάς οργάνων από νεκρούς δότες δίνει με εγκύκλιο της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην επιστολή που απευθύνεται σε όλες τις Μητροπόλεις γίνεται ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει σε επίσημο επίπεδο η Εκκλησία, ενώ σημειώνεται ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί πως η «εικαζόμενη συναίνεση» έχει ουσιαστικά καταργηθεί.

Σύμφωνα με το συνοδικό έγγραφο, ενώ ο αρχικός νόμος, από τον οποίο προέκυψε το θέμα, προέβλεπε πως εάν δεν υπάρχει δήλωση άρνησης του πολίτη όσο ήταν εν ζωή, θεωρείτο εν δυνάμει δότης μετά το θάνατο του, η τροπολογία που ψηφίστηκε ύστερα από παρέμβαση της Εκκλησίας το ανέτρεψε.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει πως τον Οκτώβριο του 2011 υπήρξε συνάντηση της ηγεσίας της Εκκλησίας με τον τότε υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο αποτέλεσμα της οποίας ήταν η πρόσθεση της «οικογενειακής συναίνεσης».

Αν και η «εικαζόμενη συναίνεση» παρέμεινε στο κείμενο του νόμου προστέθηκε η φράση «και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του».

Με απλά λόγια όποιος δεν έχει δηλώσει άρνηση εν ζωή παραμένει εν δυνάμει δότης μετά θάνατον αλλά χωρίς την έγκριση των μελών της οικογενείας του δεν μπορεί να συμβεί τίποτα.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Συνοδικῇ Ἀποφάσει, ληφθείσῃ ἐν τῇ Συνεδρίᾳ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 31ης μηνός Αὐγούστου ἐ.ἔ., καί κατόπιν σχετικῆς εἰσηγήσεως τῆς Εἰδικῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς ἐπί τῆς Βιοηθικῆς, γνωρίζομεν ὑμῖν, ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐν τῇ ῥηθείσῃ Συνεδρίᾳ Αὐτῆς, ἤχθη εἰς τήν ἀπόφασιν ὅπως ὑπευθύνως πληροφορήσῃ ὑμᾶς ἐπί τῶν ὡς κάτωθι.

Διά τοῦ νέου Νόμου 3984/2011 περί τῶν μεταμοσχεύσεων καί τῆς δωρεᾶς ὀργάνων, ὁ ὁποῖος ἀντικατέστησε τόν παλαιότερον Νόμον 2737/1999, εἰσήχθη ἡ ἔννοια τῆς εἰκαζομένης συναινέσεως, κατά τήν ὁποίαν ὅποιος δέν ἔχει δηλώσει ἐγγράφως, ὅσον ἦτο ἐν ζωῇ, ὅτι ἀρνεῖται τήν μετά θάνατον δωρεάν τῶν ὀργάνων του, τότε αὐτομάτως θεωρεῖται καί δωρητής. Ὑπό τήν ἔννοιαν αὐτήν, ἡ μή ἄρνησις ἑρμηνεύθη ὑπό τοῦ νομοθέτου ὡς συναίνεσις. Ἡ διατύπωσις τοῦ Ν. 3984 (ἄρθρ. 9, παρ. 2) ἔχει ὡς ἑξῆς: «Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του”. Ὁ Νόμος προέβλεπεν ὅτι ἡ ἰσχύς τῆς ἀνωτέρω διατάξεως θά ἤρχιζεν ἀπό 1ης Ἰουνίου 2013.

Εἰς τό ὡς ἄνω μέτρον ἀντέδρασαν διά ποικίλους λόγους διάφοροι φορεῖς, ὡς ὁ Ἐθνικός Ὀργανισμός Μεταμοσχεύσεων, οἱ σύλλογοι μεταμοσχευμένων, οἱ σύλλογοι νεφροπαθῶν, ὁ Πανελλήνιος Ἰατρικός Σύλλογος, ὁ Ἐθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτῶν Ἑλλάδας καί κυρίως ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἡ ὁποία μάλιστα ἀπέσυρε τόν ἐκπρόσωπόν της ἀπό τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τοῦ Ἐθνικοῦ Ὀργανισμοῦ Μεταμοσχεύσεων.

Κατόπιν τούτου, ὁ τότε Ὑπουργός Ὑγείας, κ. Ἀνδρέας Λοβέρδος, ὑπεχρεώθη καί προσῆλθεν εἰς συνάντησιν μετά τῶν μελῶν τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, τήν 13ην Ὀκτωβρίου 2011, ὁπότε καί μεταπεισθείς ὑπεσχέθη νά διορθώσῃ διά τροπολογίας τήν ἐπίμαχον διάταξιν, ὅπερ καί τελικῶς ἐγένετο διά τοῦ Νόμου 4075/ 2012, ὅπου εἰσάγεται ἡ ἔννοια τῆς οἰκογενειακῆς συναινέσεως (Ἄρθρο 55, παρ. 4, ΦΕΚ 86, τεῦχ. Α΄, 11.4.2012), ἤτοι εἰς τήν ἀρχικήν διατύπωσιν τοῦ Ν. 3984 (ἄρθρ. 9, παρ. 2) «Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του”, προστίθεται ἡ περιοριστική πρότασις: «και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του».

Ὡς ἐκ τούτου, εἰσάγεται ἡ συναίνεσις τῆς οἰκογενείας. Ἐν τέλει, αὐτή ἡ τροπολογία ἀφ’ ἑνός μέν καταργεῖ κατ’ οὐσίαν τήν εἰκαζομένην συναίνεσιν, ἀφ’ ἑτέρου δέ ὑπερέχει ἀκόμη καί τοῦ παλαιοτέρου νόμου, τοῦ Ν. 2737/1999, διότι ἐκεῖ ἤρκει ἡ σιωπή τῶν στενῶν συγγενῶν, ἐνῷ τώρα ἀπαιτεῖται ὁπωσδήποτε ἡ συναίνεσίς των.

Ἐν ὄψει τῶν ἀνωτέρω, διαπιστοῦται πασιφανῶς ὅτι ἡ ἀντίληψις καθ’ ἥν ἀπό 1-6-2013 τυγχάνομεν ὅλοι «ἐν δυνάμει δότες» ἀποδεικνύεται προφανῶς ἐσφαλμένη. Ταῦτα πάντα γνωρίζοντες ὑμῖν, παρακαλοῦμεν ἐν ταὐτῷ διά τήν ὀρθήν κατά τά ἀνωτέρω ἐπί τοῦ θέματος πληροφόρησιν τοῦ χριστεπωνύμου πληρώματος.

πηγή

Σαμαράς - Βενιζέλος: "Οχι εκλογές...". Οσο κι αν το κρύβουν είναι χούντα και φαίνεται σε κάθε ενέργειά τους....

Η είδηση:

Η επόμενη ημέρα, μετά τη σύλληψη βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι δύο άνδρες απέρριψαν το ενδεχόμενο εκλογών. 

Πιο αναλυτικά, στο ζήτημα της Xρυσής Aυγής υπάρχει απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση. «Η δημοκρατία έχει θεσμούς αυτοπροστασίας με κορυφαία τη δικαιοσύνη» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος, αναχωρώντας για το αεροδρόμιο.

Πηγές πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τόνιζαν ότι πέρα από την εξέλιξη των δικαστικών διαδικασιών, τις οποίες κινεί μόνη και ανεξάρτητα η Δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτές περιλαμβάνουν όχι μόνο την κατάθεση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος θα είναι ένας ολοκληρωμένος νόμος για την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας, αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια θεσμικού ευτελισμού ή καταστρατήγησης, εκ μέρους των βουλευτών της ΧΑ,των κοινοβουλευτικών διαδικασιών (παραιτήσεις για να προκληθούν αναπληρωματικές εκλογές κλπ.).

Άξονας της συμφωνίας Σαμαρά - Βενιζέλου είναι η διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και η απόλυτη απόρριψη κάθε ιδέας περί εκλογών.

πηγή


Γράφει ο Θάνος

Από όσα γνωρίζουμε σε αυτήν την χώρα, τα περί εκλογών ορίζονται από το Σύνταγμα και τον εκάστοτε εκλογικό νόμο....
Επίσης γνωρίζουμε ότι αν ψηφισθεί από την βουλή κι αλλαχθεί κάτι στον εκλογικό νόμο τότε αυτή η αλλαγή ισχύει από τις μεθεπόμενες κι όχι από τις επόμενες, εκλογές...
Οσο για το Σύνταγμα αυτό τροποποιείται από συγκεκριμένες βουλευτικές περιόδους και με αυξημένη πλειοψηφία ψήφων....

Συνεπώς γιατί και με ποιό δικαίωμα οι 2 αυτοί τύποι που κυβερνούν χωρίς ουσιαστικά την λαϊκή εντολή, εφόσον κατέχουν την εξουσία με συνολικό ποσοστό 33 % και με ένα εκλογικό τερτύπι που έδωσε στο πρώτο κόμμα bonus 50 εδρών δώρο, ισχυρίζονται ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν;

Μα επειδή πολύ απλά πρόκειται για κατάλυση του Συντάγματος και χουντική διακυβέρνηση...

Καταπατήθηκαν δεκάδες συνταγματικές διατάξεις για να μας φορέσουν τα μνημόνια...
Κατάργησαν νόμους και διατάγματα για να εξαθλιώσουν τον λαό...
Ακόμα και στην περίπτωση της σύλληψης των μελών της ΧΑ καταπάτησαν σχεδόν όλες τις αρχές των νόμων και του Συντάγματος.... (δείτε ΕΔΩ)
Και τώρα σε έναν αλλαζονικό δικτατορικό παροξυσμό και διαβλέποντας ότι οι βουλευτές της ΧΑ πιθανότατα θα παραιτηθούν ώστε να έχουμε περιφερειακές εκλογές, που όμως λόγω του πολυπληθούς των εκλογικών περιφερειών ουσιαστικά θα είναι εθνικές εκλογές... λένε ότι δεν θα το επιτρέψουν!!!!!

Μάλιστα προχωρούν ακόμα πιο πέρα και λένε, στην ψύχρα, ότι θα αλλάξουν τον εκλογικό νόμο με "νομοθετικές ρυθμίσεις"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επίσημη αιτιολογία είναι ότι "πρέπει να προστατευθεί η δημοκρατία"...
Οπως επίσημη δικαιολογία για τα μνημόνια και την προδοσία ήταν "πρέπει να σώσουμε την χώρα"...

Εξάλλου οι εντολές είναι ξεκάθαρες από τους εντολείς τους ξένους δανειστές...
"ΟΧΙ εκλογές"... μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα...
Υπάρχει φυσικά κι άλλος λόγος...

Μήπως η ΧΑ που σήμερα διαθέτει 18 βουλευτές βρεθεί μετά τις εκλογές με καμιά 40αριά και δεν ξέρουν τι να κάνουν....

Η δολοφονία του Φύσσα "μούδιασε" τους ψηφοφόρους της ΧΑ... αυτό είναι δεδομένο και το διαπιστώσαμε όλοι.
Η σύλληψη των βουλευτών και των μελών με τον τρόπο που έγινε και με όλα τα ευτράπελα που ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν σαν στοίχεια για να "δέσουν" τις κατηγορίες, ανέβασε πάλι στα ύψη τα ποσοστά και όλο το κλίμα πάλι ανετράπει...

Φυσικά όπως και στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου η δίκη θα είναι μια παρωδία...
Ο Τσοχατζόπουλος αυτός ο διεφθαρμένος πολιτικός φταίει για όλα όσα τον κατηγορούν...
Ομως σε ένα πράγμα έχει δίκιο...
Φταίνει και πολλοί άλλοι μαζί του...
Σημίτης κι όλα τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ...
Παρακάλεσε λοιπόν να έρθουν όλοι αυτοί σαν μάρτυρες, αλλά οι "δικαστές" της παρωδίας το αρνήθηκαν ως "άσχετο με την υπόθεση"!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή άλλες φορές λένε "κάτσε να πιάσουμε έναν να ξεράσει για όλους"...
Τώρα που τον έπιασαν και "ξέρασε" του λένε δεν μας ενδιαφέρει....

Φυσικά στην δίκη της ΧΑ έχει να γίνει το έλα να δείς....
Κωμικοτραγικές καταστάσεις που έχουμε να τις δούμε πολλά χρόνια....

Ηρθε η ώρα η νεολαία να καταλάβει τι σημαίνει εκτός από προδοσία και χούντα....

Και τι είδους δικαστήρια, συλλήψεις και ενέργειες γίνονται κατά την διάρκεια δικτατορίας...

Ενα πράγμα λοιπόν να ξέρετε.
Αν παραιτηθούν οι βουλευτές της ΧΑ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν εκλογές...
Οτι άλλο συμβεί θα είναι .....φασιστικό και χουντικό.

Κι ένα μήνυμα στους αριστερούς ψηφοφόρους και πολιτικούς του ΚΚΕ....
Προσέχετε σύντομα έρχεται η σειρά σας....

Μια μέρα πριν συλληφθεί η ΧΑ, ο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ διάβαζε το καταστατικό της και τα όσα αντιδημοκρατικά και φιλοναζιστικά αναφέρει μέσα....

Π.χ. (απόσπασμα)
"... Για μας τους Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές δεν υπήρξε ποτέ κανένα δίλημμα, ο δημοκρατικός τρόπος διακυβερνήσεως, ο βασιζόμενος στην τυχάρπαστη πλειοψηφία των πολλών, δεν είχε θέση στο κίνημά μας. Είχαμε όμως κι άλλους λόγους, πέρα από τα δεινά της δημοκρατίας, για να υποστηρίζουμε άλλες μορφές διακυβερνήσεως. Πλάι στα σκωληκόβρωτα ερείπια των δημοκρατικών κρατών βλέπαμε να φαντάζουν επιβλητικά τα οικοδομήματα των εθνών που είχαν την τύχη να οδηγούνται από μια ηγετική φυσιογνωμία. Η Γερμανία του Χίτλερ είναι φυσικά το λαμπρότερο απ’ αυτά αλλά όχι και το μοναδικό. Ετσι η επιλογή μας είναι ξεκάθαρη...."

Ελπίζω να έχετε διαβάσει το καταστατικό του ΚΚΕ για την βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος, το οποίο υποκριτικά απέφυγε να διαβάσει ο "αδέσμευτος" μεγαλοδημοσιογράφος κ. Χατζηνικολάου..........

(απόσπασμα)
"....Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση της ανώτερης αυτής κοινωνίας, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι θα είναι έργο της ίδιας της εργατικής τάξης, επικεφαλής όλων όσοι υποφέρουν από την εξουσία του κεφαλαίου, και της ουσιαστικής συμμετοχής τους, τόσο στον αγώνα για την κατάκτησή της, όσο και στη διαφύλαξη και στερέωσή της.." 


Μιας και ξεκίνησε το "κύνηγι μαγισσών" εναπόκειται πλέον στους κυβερνώντες να υποδείξουν με δικά τους κριτήρια ποιοί είναι η "εχθροί της δημοκρατίας"...

Λάβετε θέσεις....

Από τη Χρυσή Αυγή στο Μαύρο Σκοτάδι… Τα προβλήματα όμως ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ.

“Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε τον άνεμο της συγκυρίας πλέοντας ολοταχώς προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τα κριτήρια όμως της μελλοντικής παραμονής της σε αυτό θα είναι εντελώς διαφορετικά, πολυδιάστατα και πολύ πιο απαιτητικά.” έτσι έκλεινα ένα κείμενό μου τις παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου σχετικά με το αν η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής ήταν τυχαία. 

του Στρατή Μαζίδη 

Από τα διψήφια ποσοστά της τρίτης θέσης και κατά πολλούς σύντομα δεύτερης, στο πέρασμα πίσω από τα κάγκελα. Εντυπωσιακή ανατροπή. Κι όσο και αν κάποιοι μιλούν για μια στημένη παγίδα, το θέμα είναι πως κι αυτό να ισχύει, η Χ.Α. έπεσε μέσα όσο καλύτερα μπορούσε και αυτό δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί.

Η Χρυσή Αυγή όπως σημείωνα τότε, δεν προέκυψε γιατί ξαφνικά οι Ελληνες έγιναν ναζιστές ή νοσταλγοί του Χίτλερ τον οποίο πολέμησαν. Η ελληνική κοινωνία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα για τα οποία μόνο ο λαϊκός σύνδεσμος έκανε συζήτηση. Λαθρομετανάστευση κι εγκληματικότητα ήταν οι δύο βασικοί τροχοί που την πήγαν καρότσι στο κοινοβούλιο. Επίσης ο πατριωτικός χώρος δεν είχε επίσημη εκπροσώπηση. Το ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου το μόνο που δεν υποστήριζε είναι πως η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες ενώ η Νέα Δημοκρατία επί Καραμανλή ήταν αυτή που “έσερνε το κάρο της Τουρκίας στην Ευρώπη” ατενίζοντας τις τουρκικές φρεγάτες στα ανοικτά της Αττικής. Το χώρο αυτό ήρθε να σκουπίσει ο ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος χάρη στις θεαματικές κωλοτούμπες του αρχηγού του κατάφερε να εξαφανιστεί αντί να αναπτυχθεί.

Το κενό λοιπόν καλύφθηκε από τη Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα συνέβη και το τραγικό, η λέξη πατριωτισμός και τα εθνικά μας σύμβολα να ταυτιστούν με τη Χρυσή Αυγή και να ποινικοποιηθούν από τη φασιστική πλευρά της απέναντι όχθης, πράγμα απαράδεκτο.

Οι τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής και όλες οι ασυνήθιστες πρακτικές κατάφεραν να τη βάλουν στη Βουλή. Εκεί όμως χρειαζόταν άλλη αντιμετώπιση. Η Χρυσή Αυγή απέτυχε να μετετραπεί από αυτό το κάτι που ήταν, σε ένα μεγάλο πατριωτικό κόμμα. Δεν επιχείρησε να αλλάξει τη φιλοσοφία της ούτε στο ελάχιστο. Ακόμη και η τρομακτική όψη ορισμένων βουλευτών παρέμεινε ως είχε. Τα φραστικά επεισόδια έγιναν συχνό φαινόμενο με τους καθωσπρέπει φασίστες. Τα μυαλά της ηγετικής ομάδας φούσκωσαν με αέρα θεωρώντας πως η μαγκιά και οι αγριάδες θα την πάνε ακόμη πιο ψηλά. Και η συνταγή αυτή φάνηκε μέσα από τις δημοσκοπήσεις να πετυχαίνει, μέχρι που ξαφνικά ένας Ρουπακιάς έσκασε το μπαλόνι και βγήκε ο αέρας. Τι απέγινε η μαγκιά μόλις περάστηκαν οι χειροπέδες;

Κι αν δεν ήταν ο Ρουπακιάς θα ήταν κάποιος άλλος σε διαφορετικό τόπο και χρόνο διότι αυτά είναι τα φυσικά επόμενα όταν οι τοπικές στελεχώνονται με τυχοδιώκτες ρουπακιάδες που στα 45 τους το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ένα μαχαίρι. Αυτή είναι η αναμενόμενη συνέπεια όταν εκφραστές ενός κόμματος γίνονται τετράγωνοι στο σώμα και όχι μόνο, άνθρωποι.

Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Χρυσή Αυγή αλλά ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την πιο ακραία έκφραση των κομματικών στρατών. Διότι ας μην πλανόμαστε, το μαύρο σκοτάδι που διαδέχθηκε τη Χ.Α. δεν είναι το αποτέλεσμα της δημοκρατίας. Αν ήταν έτσι, τότε θα είχαμε δει κι άλλες συλλήψεις άλλων ανθρώπων που είτε περιοδεύουν στο Αιγαίο κάνοντα διακοπές είτε κυβερνούν! Ο φόνος του Παύλου Φύσσα ήρθε λουκούμι σε ένα σύστημα που ήθελε πάση θυσία τις ψήφους της Χρυσής Αυγής η οποία μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να αβαντάρει αυτό που και καλά πολεμάει, παραιτούμενη από τη βουλή. Άλλωστε ποιοι είναι οι δημοκράτες; Οι ακροαριστεροί που έχουν πλακώσει κι αυτοί κόσμο; Ο Σαμαράς που το 1983 συμμετείχε κι αυτός σε τσαμπουκάδες ως βουλευτής όπως διαβάσαμε χθες ή μήπως ο γνωστός βουλευτής και τέως υπουργός με το τσεκούρι όταν κάποτε ήταν στην ΕΠΕΝ; Η Νέα Δημοκρατία πάλι δε σκότωσε δια της ΟΝΝΕΔ τον Τεμπονέρα; Αυτοί λοιπόν θα μιλήσουν για δημοκρατία και φασισμό;

Αυτό όμως που αδυνατεί να αντιληφθεί το συνταγματικό τόξο είναι πως το τέλος της Χρυσής Αυγής δε συνεπάγεται και το τέλος των προβλημάτων που τη γιγάντωσαν. Προβλήματα τα οποία αυτοί δημιούργησαν. Τα 2.000.000 των λαθρομεταναστών, οι εθνικές νίλες και ταπεινώσεις, τα ατιμώρητα σκάνδαλα (τι απέγινε κε Σαμαρά η εξεταστική για το μνημόνιο και τα δικαστήρια που θα έστηνες;), η ανεργία, η αδικία και η πείνα ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ.

Το 1-1.500.000 ψηφοφόροι της Χ.Α. που προέρχονται από όλους τους χώρους, δεν είναι απαραίτητο να επαναπατρισθούν εκεί από όπου έφυγαν. Άλλωστε δεν αποχώρησαν χωρίς συγκεκριμένους λόγους.

Η απουσία ενός αξιόπιστου πολιτικού χώρου που θα εκπροσωπήσει τους έλληνες οι οποίοι αναζητούν εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και ελπίδα για το αύριο δίνοντας λύσεις στα παραπάνω ζητήματα είναι κι αυτή υπαρκτή όπως και τα προβλήματα. Μόνη λύση θα μπορούσε να είναι η ανάδειξη μιας μεγάλης αριστερής πατριωτικής (και όχι παγκοσμιοποιημένης γιαλατζί) δύναμης που θα σήκωνε την Ελλάδα υπεύθυνα στις πλάτες της. Πώς όμως και με ποιους…

πηγή

Καταγγελία για φίμωση ιστολογίου.

Το λάβαμε με email και σας το παραθέτουμε:

Καταγγέλουμε πρός τόν Ελληνικό λαό, παρακρατικό δάκτυλο ο οποίος στίς 16.30 εχθές κατέβασε τό blogspot μαςhttp://lefta-telos.blogspot.com από τό διαδίκτυο παρά τίς ισχυρές δικλείδες ασφαλείας του.

Η μεγάλη απήχηση τήν οποία είχε (μέσα σέ 25 ημέρες 938.789 επισκέψεις καί 43.768 ληφθέντα emails) τούς ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ, ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΝΙΚΟ...

Ισως καί νά αποτελούσε καί τό πρώτο βήμα γιά τήν φίμωση τού διαδικτύου, στά πλαίσια τής οριστικής κατάλυσης τού συντάγματος καί τού πολιτεύματος.

Οί ημέρες είναι περίεργες καί οί εξελίξεις απροσδόκητες. Ισως καί νά έχει αποφασισθεί μέ τήν δικαιολογία  τής απειλής τής δημοσίας τάξεως η αναστολή ορισμένων άρθρων τού συντάγματος...!

Μετά τήν απαγόρευση τό Σάββατο τής συγκέντρωσης τής Κοινότητας τών Εφέδρων τών Ειδικών Δυνάμεων έξω από τήν βουλή, τήν παρωδία τής σύλληψης τής ηγεσίας τής Χ.Α. (εμείς διαχωρίζουμε τήν εκ διαμέτρου αντίθετη αποψή μας μέ τίς πρακτικές της), τόν τραμπουκισμό είς βάρος μας, προκύπτει ότι η κυβέρνηση καί τά αφεντικά της προσπαθούν νά κρατηθούν μέ νύχια καί μέ δόντια στήν εξουσία.

Τό κίνημά μας τό οποίο είναι αδέσμευτο, ακομμάτιστο καί έχει ώς μοναδικό στόχο τή ανατροπή τού επαίσχυντου μνημονιακού καί τυρρανικού τόξου τό οποίο έχει βυθίσει στήν φτωχοποίηση τόν Ελληνικό λαό δηλώνει ότι θά συνεχίσει μέ μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τόν αγώνα του. 

Αυτή τή αντίδραση τού λαού φοβούνται περισσότερο καί από τίς διαδηλώσεις καί τίς απεργίες...! 

Καλούμε τά κόμματα νά καταδικάσουν αυτήν τήν ενέργεια καί θέττουμε πρό τών ευθυνών τούς αρμόδιους φορείς, υπηρεσίες καί τήν κυβέρνηση.

Αυτά δέν συνέβησαν ούτε τήν 21η Απριλίου 1967. Εκείνοι τουλάχιστον εν μία νυκτί έκαναν πραξικόπημα μία καί έξω. Σήμερα βιώνουμε ένα καθημερινό πραξικόπημα σέ όλους τούς τομείς.

Δέν θά υποστείλλουμε τήν σημαία τής ειρηνικής επανάστασής μας, η οποία ανήκει κατ'ουσίαν δημιουργήθηκε από τόν λαό γιά τόν ΛΑΟ. 

...λεφτά τέλος!  
http://lefta-telos.blogspot.com 

* μέ ολονύκτια προσπάθεια ανεβάσαμε καί πάλι τό blog. Η "δουλειά" ήταν πολύ επαγγελματική...!

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…!!!

Από το πρωί ο Συνταγματολόγος Χρυσόγονος , οι γνωστοί  ποινικολόγοι Μ. Δημητρακόπουλος, και Α. Κούγιας , που βγήκαν στα ΜΜΕ με τις τοποθετήσεις τους άφησαν να εννοηθεί ότι επι της ουσίας δεν στοιχειοθετείται σαφής κατηγορία για ποινικές διώξεις λόγω ξεπλύματος μαύρου χρήματος και σύσταση συμμορίας η και τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Εν τω μεταξύ τα συστημικά ΜΜΕ δεν τολμούν να βγάλουν νομικούς για ερωτήματα γιατί φοβούνται ότι όλοι θα κινηθούν στην ίδια λογική και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα ρεπορτάζ τους.

Πέρα από την άσκηση ποινικών διώξεων υπάρχει και το πολιτικό σκέλος που θα δημιουργήσει άμεσα προβλήματα στην κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος μας.

Επειδή  αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε άλλη δημοκρατική χώρα στον κόσμο, δηλαδή να συλλαμβάνονται ο αρχηγός κόμματος και 5 βουλευτές, εγείρονται πολλαπλά ερωτηματικά όπως:
  1. Αφού θα συνεχίσουν να παραμένουν και να λειτουργούν σαν βουλευτές οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε ένα κόμμα που στην ουσία θα αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, πως θα αποδεχθούν τα άλλα κόμματα την συμμετοχή του; Αρα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το καταργήσουν.Δηλαδή θα καταργήσουν και τους υπόλοιπους βουλευτές γιατί θα αποτελούν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης;
  2. Αν αρχίσουν οι παραιτήσεις μια –μια θα πηγαίνουμε διαδοχικά σε εκλογές σε κάθε περιφέρεια;
  3. Οι βουλευτές που θα φυλακιστούν θα ψηφίζουν από την φυλακή;
  4. Η βουλή θα λειτουργεί με 5 βουλευτές λιγότερους;
  5. Θα τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος για την μεταβολή  του βουλευτικού σώματος ώστε να λειτουργεί με 295 βουλευτές;
  6. Αν παραιτηθεί και ο Παππάς που είναι βουλευτής επικρατείας και παραιτηθούν όλοι οι αναπληρωματικοί θα πάμε σε γενικές εκλογές;
  7. Αφού θα σταματήσει (όπως λέει η κυβέρνηση, την χρηματοδότηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) , στην ουσία απολύει όλους τους βουλευτές της;
  8. Αν ανεξαρτητοποιηθούν οι υπόλοιποι βουλευτές και λειτουργούν σαν ανεξάρτητοι θα συνεχίσει να τους πληρώνει η βουλή;
  9. Αν δεν αποδειχθούν και καταπέσουν στο δικαστήριο οι κατηγορίες για τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τότε ποια θα είναι η αποδοχή της στον λαό;
  10. Αν κριθούν προφυλακιστέοι θα μπορούν να ξανά είναι υποψήφιοι βουλευτές αφού δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση τους;
  11. Θα επιχειρηθεί να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα;
  12. Θα χαρακτηριστούν πολιτικοί κρατούμενοι;
  13. Η σύλληψη έγινε με την αυτόφωρο διαδικασία για έγκλημα που είχε γίνει πριν 24 ώρες;
  14. Αν δεν στοιχειοθετηθεί  η αυτόφωρη διαδικασία γιατί το έγκλημα θεωρείται διαρκείας;
  15. Γιατί η κυβέρνηση δεν έφερε το θέμα στη βουλή για να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας των ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;
Πλήθος άλλα ερωτήματα τίθενται….

Τι λέει το άρθρο 62 του Συντάγματος  για την περίπτωση…

Αρθρο 62 - (Βουλευτική ασυλία)

1. Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Bουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Bουλής.  
H άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Bουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Bουλής.
2. H τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Bουλής. Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.


πηγή
το είδαμε στο Αττικά Νέα

Πανελλαδική δοκιμαστική χρήση σειρήνων στις 2 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, κατά την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική χρήση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων, με διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.

Στις 11.05 π.μ. θα γίνει η σήμανση λήξης συναγερμού για χρονικά διάρκεια επίσης 60 δευτερολέπτων αλλά με συνεχή ήχο σταθερής έντασης.

Από την Υπηρεσία ΠΑΜ-ΠΣΕΑ επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Προστασίας, έχει καθαρά ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

πηγή

Προχωράμε προς έναν ‘άστατο’ Οκτώβριο; Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

Καθώς εξελίσσονται τα γεγονότα στα Δικαστήρια (και  τη ΓΑΔΑ) της Αθήνας με συλλήψεις,  προσαγωγές και απαγγελίες κατηγορητηρίων  σε Βουλευτές και στελέχη της  ΧΑ, η Ρώμη ‘αναστατώνει’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Διεθνείς αγορές με την ‘πτώση’ της Κυβέρνησης του κ Letta από την παραίτηση 5 Υπουργών του κ Berlusconi.

 Ενδιαφέρον έχει  να ακούσει κανείς τη συζήτηση  στο βίντεο του CNBC που ούτε λίγο ούτε πολύ επικεντρώνεται στον κίνδυνο για τη σταθερότητα του ευρώ που δημιουργούν οι πολιτικές εξελίξεις στη Ρώμη και την Αθήνα. ΕΔΩ 

Ο σχολιαστής της CITI που συνομιλεί με την ρεπόρτερ του CNBC δεν αναλώνεται στα προβλήματα της Δημοκρατίας που αφορούν στην Ελλάδα (όπως δείχνει ο υπότιτλος του βίντεο) αλλά επικεντρώνεται στις απαιτήσεις της τρόικα που ΔΕΝ ικανοποιούνται, στην προχθεσινή αναχώρησή της από την Αθήνα αλλά και την επιστροφή της στην Αθήνα στα μέσα του Οκτώβρη.

Τελικά, είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πριν και μετά την εκλογική νίκη της κ Μέρκελ ότι η ΕΥΡΩΖΩΝΗ θα  επέστρεφε σε ομαλότητα και το ΕΥΡΩ θα απολάμβανε την ηρεμία που χρειάζεται στις Διεθνείς αγορές αλλά και πάλι τα γεγονότα ανατρέπουν το σκηνικό και γεννάται το κρίσιμο ερώτημα:

Οδεύουμε προς έναν ‘άστατο’ Οκτώβριο;
Οψόμεθα!...

Συνταγματικό τόξο ή Ουράνιο τόξο;

Αρχιμ. Δανιήλ Γ. Αεράκη, ιεροκήρυκος

Ποιοι βρίσκονται μέσα στο λεγόμενο Συνταγματικό τόξο; Ποια, δηλαδή, κόμματα σέβονται το Σύνταγμα της χώρας; Το ερώτημα ορθώθηκε ύστερα από την δολοφονία34χρονου στο Κερατσίνι.

Σε ακραία μουσική κουλτούρα ανήκε το θύμα. Σε ακραία πολιτική οργάνωση ανήκει ο δράστης. Φυσικά δεν βάζουμε στην ίδια ζυγαριά την ακραία μουσική με την ακραία άγρια πολιτική. Απλώς και ο δικός μας λόγος σύρεται σε όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό περί των δύο άκρων.

Υπάρχουν τα δύο άκρα; Μόνοι οι οπαδοί τους αυτοπροσδιορίζονται, οι μεν της άκρας Αριστεράς, οι δε της άκρας Δεξιάς. Και όσοι αυτοτοποθετούνται στο «μεσαίο χώρο», και αυτοί «φτάνουν στα άκρα», όταν εκτοξεύουν χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά των αντιπάλων τους! Όσο για το λεγόμενο Συνταγματικό τόξο, ευθαρσώς ρωτάμε, έστω και αν θεωρηθούμε «των άκρων»:

Το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει τα δικαιώματα του παιδιού;Ασφαλώς ναι. Τότε πώς μπορεί να είναι στο Συνταγματικό τόξο κόμματα, που ψήφισαν τη δολοφονική βία κατά των παιδιών; Και η βία αυτή λέγεται έκτρωση.

- Κάτω τα μαχαίρια!
- Όχι και μαχαίρι στην καρδιά!

Δικαιολογημένη η οργή για το μαχαίρωμα στο Κερατσίνι. Φωνάζουμε και μεις, αλλά για όλα τα μαχαιρώματα, και ιδίως για όσα σφάζουναθώα βρέφη:

- Όχι άλλο παιδικό αίμα! Βάλτε τα μαχαίρια, σεις οι γυναικολόγοι γιατροί, στη θήκη τους!

Πώς μπορούν να είναι στο Συνταγματικό τόξο κόμματα, που ανέχονται το μαζικό σφαγιασμό βρεφών, που δεν διαμαρτύρονται για τη γενοκτονία των Ελλήνων, που καθημερινά συντελείται; Υποκριτές! Για το φόνο ενός αδικοσκοτωμένου χαλάτε τον κόσμο.

Για το μαζικό όμως φονικό με θύματα αθώα βρέφη γελάτε! Και παριστάνετε τους δημοκράτες και τους αντιρατσιστές!

Ρωτάμε επίσης: Βρίσκονται στο Συνταγματικό τόξο όσοι πολιτικοί εκφράζουν μένος κατά του Χριστιανισμού και διαστρέφουν τηνιστορία του έθνους; Αν το Σύνταγμα μιλάει (και μιλάει) γιαελληνορθόδοξο Παιδεία, πώς βρίσκονται στο Συνταγματικό τόξο:

• Κόμματα δεδηλωμένα άθεα;
• Κόμματα, που οι αρχηγοί τους εμπαίζουν τα μυστήρια της Εκκλησίας, όπως ο γάμος και η βάπτιση;
• Κόμματα, που στελέχη τους πολεμούν την Ορθόδοξο κατήχησηστο Σχολείο και διαστρεβλώνουν την ιστορία μας;

Δεν θέλουμε εμφυλίους! Ο Χριστός παίρνει τους ανθρώπους που πολεμώνται εμφύλια και τους κάνει να αγαπώνται εμφίλια.
Για μας, ένα άκρο υπάρχει: Ο Ιησούς Χριστός, που με το άφθαστο μεγαλείο Του είναι «τῶν ἐφετῶν ἡ ἀκρότης».

Ας δούμε τα χέρια του Χριστού στο Σταυρωμένο Του τόξο, και ας δώσουμε τα χέρια όλοι.

Μαζί Του συνυπάρχουμε ως αδελφοί. Μαζί Του τοξεύουμε για τον Ουρανό. Ανήκουμε στο Ουράνιο τόξο, στο δικό Του, δηλαδή, Κράτος της ακατάλυτης βασιλείας Του. 

πηγή 
Ποσειδώνας

Εν αρχή ην ο τρόμος…

Οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την Χρυσή Αυγή, με την απωθητική βία που εκπροσωπεί και τις έκνομες δραστηριότητές της, αλλά και οι εν πολλοίς ψευδεπίγραφες και όψιμες αντιδράσεις του πολιτικού κατεστημένου, ενώπιον της προοπτικής ανατροπής των πολιτικών δεδομένων στο άμεσο μέλλον, έχουν ως κοινό παρανομαστή τον τρόμο… 

του Στέλιου Συρμόγλου 

Γεννηθήκαμε από τη μήτρα του τρόμου. Η έξοδος των νεογνών σημαδεύεται από τον τρόμο της ύπαρξης και μπαίνουμε στη μήτρα του θανάτου εν τρόμω, διανύοντας με τρομαγμένη συνείδηση τη διαδρομή των δύο άκρων της αβύσσου. Βιαζόμενοι και καταπιεζόμενοι, βιάζοντες και καταπιέζοντες, επισείουμε τον τρόμο του πολέμου, για να έχουμε την ισορροπία του τρόμου, τη λαγνεία της ελευθερίας. Για να περάσουμε το θανατικό μας, την κοινωνική δικαιοσύνη, για να στήσουμε τις δικές μας θηλιές στο λαιμό των άλλων..

Τρόμος, λοιπόν. Μόνο τρόμος. Νόμιμα , παράνομα, μεταφυσικά, ιδεολογικά, πολιτικά, οικονομικά, κομματικά, εθνικά και όποιος αντέχει…Αλίμονο στους τρομαγμένους φιλήσυχους πολίτες, που δεν μπορούν να τρομοκρατούν κανέναν, με το βλέμμα τους έστω.

Το κράτος είναι ο πρώτος, αλλά ήρεμος και αναγκαίος τρομοκράτης. Ο Κοραής λέει πως “η δικαιοσύνη είναι μια αναγκαία αδικία”. Και εννοεί φυσικά τη δικαιοσύνη των νόμων, που η καθολική τους ισχύ εμπεριέχει την αδικία, έστω κι αν ο νομοθέτης έχει την καλύτερη πρόθεση. Από το κράτος όμως του νόμου περνάμε στο καθεστώς. Οι αυξομειώσεις των ελευθεριών του λαού διακυμαίνουν τον τρόπο. Οταν δε γίνεται το καθεστώς σκληρό, ορεγόμενο την εξουσία, τότε στενεύουν τα περιθώρια του και στη ζωή περνάει ο φόβος, η ανασφάλεια, ο τρόπος της φοβικής σκέψης και της έκφρασης.

Πρίν από τον τρόμο προηγείται η εντολή, η απαίτηση. Μετά την αμφισβήτηση της εντολής και την απόρριψη της απαίτησης ακολουθεί η πράξη του τρόμου. Στην ενδιάμεση διαδρομή υπάρχει η καταπισεσμένη κι άλλοτε εξεγερμένη βούληση. Ο μεταφυσικός τρόμος, άγνωστος στους πρωτόπλαστους, δεν τους απέτριψε από την παρακμή. Μετά ο τρόμος η της ενοχής τύψεις ή του νόμου τιμωρία, έγινε καθεστώς. Η άρση του μεταφυσικού τρόμου ξυπνάει τον κοινωνικό και πολιτικό τρόμο. Από τον Αννα στον Καιάφα, από το φονικό στην πληρωμή, είναι η καθιερωμένη ανθρώπινη διαδρομή. Και τη γαλήνη μας με τον τρόμο της κόλασης κερδίζουμε! Αυτή η γαλήνη του τρόμου…. Τίποτε δεν λειτουργεί χωρίς τη σύνθεση του τρόμου. Και ο τρόμος πυροδοτείται από τον τρόμο…

Κανένα επαναστατικό καθεστώς, για παράδειγμα, δεν στάθηκε λιγότερο καταπιεστικό και τρομοκρατικό από τοπροηγούμενο που ανέτρεψε. Οι κινηματίες καταλύουν συνήθως το κράτος του τρόμου, με τρομερότερη κρούση τρόμου. Αυτός ο κινηματικός τρόμος είναι καταλυτικός, είναι και πέραν του επαναστατικού, γιατί πηγάζει από την αυθαίρετη βούληση των ελαχίστων ενάντια στο λαό και στο κράτος. Οταν δε γίνουν κράτος νομιμοποιούν την αυθαιρεσία και αδίστακτα εμπαίζουν τρομοκρατώντας, με κρατικά πια μέσα, ο,τιδήποτε ανθρώπινο αναπνέει.

Κάποιοι πολιτικοί κρύβουν μέσα τους, αλλά έτοιμο να εξέλθει, το φονιά και τον καταστροφέα, όταν χρειάζονται προσχήματα για να επενδύσουν το νόημα της ζωής τους στην καταστροφή. Είναι οι σύγχρονοι Ηρόστρατοι, όχι μόνο του έργου του ανθρώπου, αλλά και του ιδίου του ανθρώπου. Και επικαλούμενοι κυρίως την οικονομική δυσπαραγία, τον κρατισμό και την αναγκαιότητα της κοινωνικής συνοχής, ανοίγουν τις μπουκόπορτες της βίας…

Αυτοί οι πολιτικοί είναι τρομοκράτες για την τρομοκρατία. Αυτοσκοπός η τρομοκρατία, γιατί οι ίδιοι δεν έχουν ούτε σκοπό, ούτε η τρομοκρατία τους έχει για τους ίδιους μέλλον.

Είναι μια τρομοκρατία ακάλυπτη, χωρίς προσχήματα. Το φονικό για το φονικό. Ας αναμοχλεύσουμε τη μνήμη μας…. Αν και δεν χρειάζεται.

Επί τρία και πλέον χρόνια βιώνουμε σε πολιτικό επίπεδο την έξαρση της τρομοκρατίας ενός λαού, που οδηγήθηκε από σκανδαλώδεις πολιτικές στο περιθώριο της Ευρώπης, επαίτης της επιβίωσής του. Για τους μη γνωρίζοντες, ωστόσο, ο κοινωνικός τρόμος δημιουργεί ανδράποδα, αποχαυνώνει και εκμαυλίζει. Ο πολίτης που φοβάται και διακρίνεται για την ψυχική του υποτέλεια δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι αποτελεί ηθική προσωπικότητα. Με το φόβο δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτονομία συνείδησης. Μια κοινωνία δεν μπορεί να συγκροτείται ως οργανικό όλον γύρω από τον τρόμο, γιατί μοιραία αργά ή γρήγορα διασκορπίζεται…

Βιώνει ο Ελληνας απροκάλυπτα την πολιτική τρομοκρατία σε μια κατ’ επίφαση δημοκρατία.
Γιατί η δημοκρατία δεν φανατίζει, δεν τρομοκρατεί, ούτε ανέχεται εκβιαστικά διλήμματα.
Είναι πράξη ελεύθερη και αβίαστη, διαρκές αίτημα διαλόγου. Ολοι οι ιδεολογισμοί και κομματικοί προσανατολισμοί επικαλούμενοι το όνομά της, δεν φτάνουν ποτέ εκεί. Καμία κυβερνητική πολιτική, που εκδηλώθηκε και επικράτησε με ψευδολογίες και περιφρόνηση της λαικής φρόνησης, δεν σεβάστηκε ούτε τις αρχές της, ούτε τη δημοκρατία. Είναι φυσικό λοιπόν να εκφράζεται με την τρομοκρατία. Και η ελληνική κοινωνία το έζησε και το ζει αυτό στο “πετσί ” της. Με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Με τον τρόπο που φροντίζουν οι άφρονες κυβερνώντες να επιβάλλουν ό,τι οι δανειστές τους υπαγορεύουν.

Η Ελλάδα κατάντησε φιδότοπος, όπου τα ανθρωποειδή φίδια της πολιτικής απάτης, όχι απλώς αλληλοσπαράσσονται για την νομή της εξουσίας, αλλά χωρίς οίκτο και με ευρεσιτεχνίες “βασανιστηρίων” προσπαθούν να επιβληθούν στη συνείδηση του λαού. Αυτή η φοβερά αναρχούμενη και “υπερωριακή” τρομοκρατία ονομάζεται χαριτωμένα εθνική προσπάθεια, “σωτηρία” ή και ιδεολογία. Ετσι, όλοι οι τρομοκράτες παίρνουν ή ζητούν άφεση αμαρτιών, χωρίς να αισθάνονται ενοχή!..

Η πείνα είναι, επίσης, ο μεγαλύτερος τρομοκράτης, που βρίσκεται πρό των πυλών της Ελλάδας. Και θα μεταβάλλει τους Ελληνες, αν δεν υπάρξει άρδην ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου της απάτης, της πλάνης και των εξαγορασμένων συνειδήσεων, σε ωμοφάγα σαρκοβόρα θηρία. Γιατι η πείνα ό,τι κι αν αγκαλιάσει (πολιτική, ιδεολογία, θρησκεία) τα κάνει μαχαίρι, τουφέκι, φονικό όργανο άμεσης χρήσης.

Γι’ αυτό τα πάντα, και οι επαναστάσεις και οι πολιτικές ανατροπές και οι εκτροπές και οι εμφύλιοι, ξεκινάνε από τα στομάχια των πεινασμένων και ξαναγυρίζουν εκεί. Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι αβδηρίτες πολιτικοί και ψευδοσωτήρες μας, όσο πιο γρήγορα εγκαταλείψουν “στημένες” παραστάσεις κινδύνων για τη δημοκρατία από αβέλτερους και γελοίους ακραίων πεποιθήσεων, τόσο καλύτερα. Ετσι θα αποφευχθούν ολέθριες συνέπειες…

πηγή

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 
twitter:@egerssi 

Η πατρίδα μας, όπως, είναι  γνωστό έχει πολλά ανοικτά θέματα με τους γείτονές μας και για τα οποία οι κυβερνώντες θα έπρεπε να ανησυχούν.  Από τη στιγμή, όμως, που δεν ανησυχεί και δεν ενεργεί κατάλληλα η Ελληνική Κυβέρνηση, έχουμε φαινόμενα σαν το παρακάτω που θα αναφέρω, γιατί ως γνωστόν, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λοιπόν, στις 10/10/2012, ημέρα επισκέψεως στην πατρίδα μας του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Νταβούτογλου, πρότεινε να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με τη ΠΓΔΜ, τονίζοντας πως το θέμα της ονομασίας θα ληφθεί υπόψη στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων. Ο αρμόδιος επίτροπος δε, για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, παρουσιάζοντας την έκθεση προόδου της πΓΔΜ για το 2012, είπε:

«Η επιτροπή θα παρουσιάσει πρόταση για το πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με την ΕΕ, στην οποία θα λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη επίλυσης του θέματος της ονομασίας, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ενταξιακής διαπραγμάτευσης». Έτσι, αργά αλλά σταθερά η γειτονική χώρα δουλεύει παρασκηνιακά για το συμφέρον της στα διεθνή forum, όταν όλο το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας, «κοιμάται του ύπνο του δικαίου». 

Θα ξημερώσει, λοιπόν, μια ημέρα και με τη «βούλα» της ΕΕ, η χώρα «Μακεδονία», θα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Τα παραπάνω έγραφα στις 14 Οκτωβρίου 2012, στο άρθρο μου: «Ο λαός μας θα εμπνεύσει τον Νέο Παύλο Μελά». ΕΔΩ 

Και θεωρώ πως δικαιώνομαι, όπως και όσοι άλλοι έχουν κατά καιρούς διατυπώσει τις ανησυχίες τους για την ανύπαρκτη στρατηγική της εξωτερικής μας πολιτικής, όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων της πατρίδος μας, όταν επί δεκαετίες αυτές οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν στείλει στις καλένδες την Εθνική απαίτηση του λαού μας. Δηλαδή, στην οριστική απόδοση του ονόματος της γείτονος πΓΔΜ να μην εμπεριέχεται το όνομα Μακεδονία. Όμως, η οσφυοκαμπτική ατολμία αυτών των κυβερνήσεων απέναντι στους «συμμάχους μας», φτάνει τα όρια, της Εσχάτης Προδοσίας. Ναι της Εσχάτης Προδοσίας.

Άλλωστε, πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να ερμηνεύσει την αποδοχή της ύπαρξης του όρου Μακεδονία, στο οριστικό όνομα, από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου; Την αποκάλυψη έκανε με τις δηλώσεις του στους Σκοπιανούς δημοσιογράφους, ο ίδιος ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, στην ολοκλήρωση του τριήμερου ταξιδιού του σε Αθήνα και Σκόπια, όταν δήλωσε, κάνοντας και μαθήματα Ιστορίας:

«Η Μακεδονία είναι μεγάλη περιοχή η οποία οριοθετήθηκε πριν από 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας προσδιορισμός ώστε να γίνεται σαφής διάκριση. Υπό το πρίσμα αυτό πρότεινα έναν προσδιορισμό. Η ελληνική πλευρά έχει τη θέση σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός, ενώ η εδώ κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη επ΄ αυτού. Πρόκειται για μια ουσιαστική διαφορά. Το θετικό είναι ότι συζητάμε με τα δυο μέρη για ένα όνομα το οποίο θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, όμως υπάρχει διαφορά σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός». 

Την βεβαιότητα, πως δηλαδή η αποδοχή του οριστικού ονόματος της πΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία από την Ελληνική Κυβέρνηση, θα συνιστά Εσχάτη Προδοσία κατά των συμφερόντων της πατρίδος και του λαού, ενδυνάμωσε τα όσα άκουσα σε μια λαμπρή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκα προσκληθείς. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση βιβλίου του Επίτιμου Αρχηγού του Στόλου, Αντιναυάρχου Π.Ν Γρηγόρη Δεμέστιχα. Τίτλος του βιβλίου, άκρως επίκαιρος: «Ελληνική Εθνική Στρατηγική». Ομιλητές ήσαν ο Αντιναύαρχος  Ε.Α. Μιχαήλ Ισμαηλάκος, ο Ιστορικός-Συγγραφέας Σαράντος Καργάκος καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Την εκδήλωση διεύθυνε ο εκδότης Γιάννης Σχοινάς. Η αίθουσα ήταν πλημμυρισμένη από κόσμο, όπου ο καθένας διέκρινε πολλούς απόστρατους αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι πατριωτικές ομιλίες των ομιλητών συνέγειραν το φρόνημα των παρευρισκομένων, οι οποίοι πολλές φορές διακόπηκαν από ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Από αυτήν την αξιόλογη εκδήλωση της παρουσίασης του πολύ σπουδαίου πολιτικο-στρατιωτικού βιβλίου του Επίτιμου Αρχηγού του Στόλου, Αντιναυάρχου Π.Ν Γρηγόρη Δεμέστιχα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, μέρος των όσων είπε ο Επίτιμος από του βήματος αλλά εμπεριέχονται και στον πρόλογο του βιβλίου του:«…Η ιδέα για να εμβαθύνω σε θέματα Στρατηγικής ήλθε το 1996 (λίγο μετά τα γεγονότα στα Ίμια) όταν εκλήθησαν από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής διάφορα Ελληνικά Ινστιτούτα (μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Εταιρεία Στρατηγικών Μελετών – ΕΛΕΣΜΕ – στην οποία ήμουν τότε Πρόεδρος) να προσέλθουν σε σύσκεψη προκειμένου να αρχίσει να μεθοδεύεται η διατύπωση της Ελληνικής Εθνικής Στρατηγικής. Φαίνεται ότι υπήρξαν κάποιες φωνές στην Ελληνική Βουλή για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου κειμένου, που έχουν όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου.

Δυστυχώς λίγες μέρες μετά ήλθε η ειδοποίηση ότι η σύσκεψη ανεβάλετο για ευθετότερο χρόνο, που δεν έχει έλθει όμως μέχρι σήμερα. Κατά την γνώμη μου, ο λόγος ακυρώσεως της προσπάθειας για την σύνταξη αυτού του κειμένου ήταν ότι αυτό θα ήταν δεσμευτικό και δεν θα επέτρεπε τις αυθαιρεσίες και τις πρόχειρες λύσεις που δίδουν οι κυβερνήσεις μας ή που προωθούνται από ξένα κέντρα και αυτές τις αποδέχονται. Γι΄ αυτό και έχουμε συνήθως μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που νέμονται την εξουσία και όχι κυβερνήσεις που προωθούν τα εθνικά συμφέροντα…». 

Συμπερασματικά, θα ήθελα  να μου εξηγήσει ο κάθε κακοπροαίρετος των όσων γράφω!

Πως ερμηνεύεται  η ακύρωση από την πολιτεία της κλήσεως φορέων χάραξης Ελληνικής Εθνικής Στρατηγικής υπό της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής για ευθετότερο χρόνο; Από τότε μέχρι σήμερα έχουν παρέλθει 17 ολόκληρα χρόνια και το Έθνος μας στερείται Εθνικής Στρατηγικής. Αυτή η στάση διαχρονικά της πολιτείας δεν συνιστά Εσχάτη Προδοσία; Γιατί όπως αναφέρει ο συγγραφέας, Εθνική Στρατηγική έχουν όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου. Και βεβαίως, πρώτοι και καλύτεροι οι Τούρκοι, οι οποίοι δεκαετίες πιο μπροστά προσχεδιάζουν τα “χτυπήματά τους” με απόλυτη επιτυχία, από ότι αποδεικνύουν τα γεγονότα. Έτσι βιώσαμε το 1922 την Μικρασιατική καταστροφή, το 1955 τα Σεπτεμβριανά της Πόλης, το 1974 τον διαμελισμό της Μεγαλονήσου.

Συνεπώς, το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού! Και στην προκειμένη περίπτωση οι Ελληνικές κυβερνήσεις  συνεχίζουν να υποπίπτουν στα ίδια εγκληματικά «λάθη» και τα οποία είναι απόρροια της συνειδητής πλέον, μη ύπαρξης Εθνικής Στρατηγικής. Αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης προδοσίας είναι οι τρεις κρίσεις που ακολούθησαν με την Τουρκία τα έτη 1976, 1987 και 1996 και από τις οποίες η Τουρκία επέτυχε τους αντικειμενικούς της σκοπούς, όπως αναφέρει ο συγγραφέας (σελ.130-131)! 
  • Με την κρίση του ΄76 επέτυχε την συμφωνία με το Πρωτόκολλο της Βέρνης για την μη εκτέλεση ερευνών σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, που αφορούσαν τν Ανατολικό Αιγαίο. 
  • Με την κρίση του ΄87 ετέθη περιορισμός για την μη εκτέλεση ερευνών εκτός χωρικών υδάτων σε όλο το Αιγαίο. Αυτή η πολιτική υποχώρηση σε συνδυασμό με την διακήρυξη της Μαδρίτης του 1997 με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο αποτελούν εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη αφού η Τουρκία κατά καιρούς επικαλείται το casus  belli όχι μόνο για την περίπτωση επεκτάσεως των Ελληνικών χωρικών υδάτων (σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο) από 6 σε 12 ν.μ. αλλά και για την εκτέλεση ερευνών εκτός χωρικών υδάτων σε όλο το Αιγαίο. 
  • Με την κρίση του ΄96 έθεσε διεκδικήσεις σε νήσους/νησίδες του Αιγαίου.