Σελίδες

31 Αυγούστου 2013

Υψηλή στρατηγική και μικροπολιτικές.

Του Νίκου Λυγερού

Είναι μερικοί που ακόμα και σήμερα λόγω ραγιαδισμού πιστεύουν στην έννοια της μικροπολιτικής για να τα βγάλουν πέρα επηρεάζοντας καταστάσεις και δεν έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα όριο σε αυτές τις κινήσεις όταν βρισκόμαστε στο πλαίσιο της υψηλής στρατηγικής. Με θέματα όπως είναι η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και ο Ζεόλιθος δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά όταν λειτουργείς αποκλειστικά σε τοπικό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το Interconnector EuroAsia αλλά γενικότερα και για τους αγωγούς ενέργειας. Όταν, λοιπόν, υπάρχουν τοπικιστικές προσεγγίσεις με τοπικά συμφέροντα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι θα σταματήσουν επί του πρακτέου γιατί τα μεγέθη των έργων για τα οποία γράφουμε είναι άλλης τάξης. Κατά συνέπεια το παίγνιο παίζεται διαφορετικά και με άλλους παίκτες. Δεν μπορούμε παραδείγματος χάρη να καθυστερούμε ένα έργο όπως είναι η γέφυρα Ρίο- Αντίρριο επειδή υπάρχουν προβλήματα στα διόδια . Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα θέματα που είναι στην ουσία ακόμα μεγαλύτερα. Το θέμα του ηλεκτρισμού και της διασύνδεσης των νησιών είναι ακριβώς του ίδιου τύπου, όπως και η τροφοδότηση του καραβιού με φυσικό αέριο. Η οικονομική δυσκολία που βρίσκεται η πατρίδα μας, μας αναγκάζει να χρησιμοποιήσουμε όλο και περισσότερες τεχνικές της υψηλής στρατηγικής για την οποία οι υπερβάσεις είναι φυσιολογικές και η παραμέριση των οποιοδήποτε μικροπολιτικών γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο. Συνεπώς αυτό έχουμε στο νου μας για να μπούμε πιο γρήγορα στο πνεύμα του έργου.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Χάρη στους "δικούς μας ήρωες" σώθηκαν οι Τσουκαλάδες.

Το λάβαμε με email και σας το παραθέτουμε.

Είμαι μια κάτοικος του μικρού χωριού Τσουκαλάδες Βοιωτίας.

Με αυτή την μικρή επιστολή θέλω να αναφερθώ στην χθεσινή ημέρα της μεγάλης φωτιάς στην Λειβαδιά και να ευχαριστήσω θερμά τους πυροσβέστες που χάρη στην αυτοθυσία τους έσωσαν το χωριό μας και γλιτώσαμε απο τα χειρότερα.

Δεν θα αναφερθώ στην αναλγησία των υπευθύνων, (δήμου, τοπικών υπηρεσιών κ.α) λίγες ώρες πριν το χωριό κινδυνέψει απο την πύρινη λαίλαπα. 

Θέλω να μείνω την ώρα, γύρω στις 8 το βράδυ, που ο αέρας γύρισε και η φωτιά έζωσε πραγματικά το χωριό. Πολλοί κάτοικοι του χωριού είχαν φύγει μετά τις παραινέσεις της αστυνομίας και άλλοι έμειναν με κίνδυνο της ζωής τους για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Την ώρα εκείνη που πολλοί εγκατέλειπαν τις Τσουκαλάδες γιατί πραγματικά υπήρχε κίνδυνος να καούμε σαν τα ποντίκια, κάποιοι άλλοι με ηρωισμό και ανδρεία μπήκαν στο χωριό για να εκπληρώσουν το καθήκον τους.

Και αναφέρομαι στο μοναδικό πυροσβεστικό αυτοκίνητο και τους δύο πυροσβέστες-ήρωες ,που απο ότι μάθαμε μετά ήρθαν για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων απο το Κερατσίνι του Πειραιά!, με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή, και με την συνδρομή κατοίκων, ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες πίσω απο τα πρώτα σπίτια του χωριού με συνέπεια να σβήσουν τις φλόγες πριν αυτές μπούν στα σπίτια μας.

Ακόμη κι αν επρόκειτο για το δικό τους σπίτι, δε θα μπορούσαν να δείξουν περισσότερο ζήλο.

Φυσικά μετά απο λίγες ώρες ήρθαν πολλές δυνάμεις πυρόσβεσης για να βοηθήσουν αλλά η πιο κρίσιμη ώρα ήταν αυτή.

Προσωπικά εγώ αλλά και όλοι οι κάτοικοι στις Τσουκαλάδες θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά πρώτα τους "δικους μας ηρώες" , τους δύο πυροσβέστες,αλλά και όλους όσους συνέβαλαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να μην καούν τα σπίτια μας και να  περιορίσουν στο ελάχιστο τις ζημιές και τα πολύ χειρότερα που φάνταζαν να έρχονται.

Δυστυχώς πάνω στον πανικό ούτε τα ονόματα τους δεν γνωρίζω.

Νιώθω την ανάγκη όμως να ζητήσω συγνώμη από αυτά τα παιδιά διότι συχνά καταφέρομαι εναντίον των λουφατζήδων και φακελάκηδων δημοσίων υπαλλήλων. Θα έπρεπε κάθε φορά να τονίζω ότι υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις.

Και τέτοιοι πυροσβέστες ανήκουν σ’ αυτές τις εξαιρέσεις.

Άραγε ποσο κοστίζει στο κράτος η αυτοθυσία τους; 
Πόσο αραγε να πληρώνονται για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους;
Σίγουρα θα πληρώνονται "αδρά" και θα τους χρειάζεται και άλλες περικοπές λόγω κρίσης, έτσι δεν είναι;

Σε αντίθεση με τους Βουλευτές μας που την βγάζουν δεν την βγάζουν και φέτος και που δεν πρέπει να στεναχωρήσουμε για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της σωτηρίας μας!
Σίγουρα, η ευγνωμοσύνη όλων μας προς αυτά τα παιδιά είναι πολυτιμότερη από τα χρήματα.

Αυτή αγγίζει την ψυχή τους και εξυψώνει ακόμη περισσότερο το πνεύμα τους! Ας μην τσιγκουνευόμαστε να τους την εκφράζουμε όταν μας δίνεται η ευκαιρία!
Σας ευχαριστούμε και το χωριό μας θα είναι πάντα φιλόξενο για εσάς.

Δ.Λ
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία της επιστολής μου.

Ποιοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ποιους τόσα χρόνια στην Ελλάδα;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωση του μέχρι πριν από λίγες μέρες Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) Στέλιου Σταυρίδη που απεπέμφθη μετ επαίνων από τους «σπόνσορές» του τους ίδιους και στη συνέχεια, αφού έστειλε όσους δεν ήθελαν την πώληση του Ελληνικού να πάνε να γα@@@@@νε, μας ενημέρωσε ότι ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες δηλαδή, δεν έχουμε ούτε  «μέτρια νοημοσύνη» και ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να έχει τριγύρω του… Νορβηγούς.

Είναι σαφές ότι όταν λίγες μέρες μετά την καρατόμησή του από την ηγεσία του Ταμείου ήρθε στο φως μια συνέντευξη του στη νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende – που σημειωτέον είχε δοθεί ενώ ο κύριος Σταυρίδης ήταν ακόμη πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ- με αφορμή το αφιέρωμα της εφημερίδας στις 4 Αυγούστου με τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες», ότι τέτοιοι «Σταυρίδηδες» υπάρχουν πολλοί και έχουν όλοι τους επιλεγεί να «κυβερνήσουν», τα τελευταία 4-5 χρόνια από διάφορες κυβερνήσεις αυτής της ταλαίπωρης χώρας, να «κυβερνήσουν» μια χώρα που μισούν και κοροιδεύουν.

Ο συγκεκριμένος Σταυρίδης, δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα: «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα».

Ο συγκεκριμένος Σταυρίδης – του οποίου τα αισθήματα προς την πλουτοπαραγωγική πλευρά της Ελλάδας και τους … ηλίθιους Έλληνες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού- διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά, ισχυρίζεται στο βιογραφικό του ότι «μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά».

Και επειδή τον άκουσα να μιλάει Αγγλικά στη Νορβηγίδα  δημοσιογράφο με προφορά και πλούτο λεξιλογίου λαθρομετανάστη από το Μπάγκλα Ντες, φαντάζομαι πόσο … ακριβή είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος σ΄αυτό.

Δεν κάνω λάθος όμως στο ότι τον άνθρωπο που τρέφει αυτά τα αισθήματα για τους Έλληνες, τον επέλεξαν ΕΛΛΗΝΕΣ «κυβερνήτες», ιδιώτες και πολιτικοί, ως: Πρόεδρο στα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, διευθύνοντα σύμβουλο  στα Ελληνικά Πετρέλαια, πρόεδρο στα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου και πρόεδρο στην ΕΥΔΑΠ, πριν τον επιλέξουν από το Υπουργείο Στουρνάρα, τον περασμένο Απρίλιο, ως πρόεδρο στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) .

Ε … μα είναι προφανές τότε το πώς και το γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε ως λαός  – πρώτα-, ως  χώρα – στη συνέχεια- και ως πολίτες σήμερα, σ αυτά τα σημερινά χάλια. Δεν είναι ευθύνη αποκλειστική του Σταυρίδη - ο οποίος … πισίνες κατασκευάζει ο άνθρωπος και Αγγλικά Φραγκολεβαντίνικα μιλάει – είναι ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions)-  αλλά όλων αυτών των Σταυρίδηδων που διόριζαν Σταυρίδηδες επί 30 -40 χρόνια για να οδηγήσουν τους Έλληνες στην πλήρη απαξίωση και μετά, να τους …αντικαταστήσουν με Νορβηγούς.

Πόσοι εκλεγμένοι ή επιχειρηματικά «επιτυχημένοι» Σταυρίδηδες καταξίωσαν και διόρισαν πόσους άλλους Σταυρίδηδες που επί τόσα χρόνια μας «έβαλαν στο ντάκο»;

Ποιοι επιλέγουν ποιους τόσα χρόνια; Με ποιον στόχο και ποιον σκοπό; Και ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου στο τελευταίο καλοκαιρινό φύλλο της εφημερίδας , θάθελα να υποσημειώσω το ότι η ειδησεογραφία , όταν δεν είναι λανθασμένη ή κατευθυνόμενη, είναι αμείλικτη. Και τις τελευταίες μέρες το διάβασα παντού:

«Μέσω internet αλλά on air σε διαδικτυακή εκπομπή έλαβε το χρίσμα για τον Δήμο της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης από τον ίδιο τον Ν. Μιχαλολιάκο και όλα δείχνουν ότι θα είναι αυτός ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου.

Οι αμφιβολίες είναι πλέον ελάχιστες, τόσες όσες άφησε ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής του βουλευτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κατά πάσα πιθανότητα” εκείνος θα είναι ο υποψήφιος.

Στην παρέμβασή του ο Ν. Μιχαλολιάκος ανέφερε:
«Το έχω πει, κατά πάσα πιθανότητα, θα είσαι ο υποψήφιος (της Χρυσής Αυγής) για την Αθήνα. Με πήρε κάποιος τηλέφωνο και μου είπε ότι μια εφημερίδα έγραψε ότι σε έκοψα. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά τα πράγματα...».

Μεγάλο παιδί είναι ο κ. Μιχαλολιάκος, κόμμα έχει που με την ψήφο χιλιάδων  αγανακτισμένων, κουρασμένων, φτωχοποιημένων, εξαπατημένων  Ελλήνων απέκτησε κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, ελευθερία λόγου έχει , που του εξασφάλισε το «σύστημα» το οποίο ο ίδιος πολεμά και απαξιώνει, όποιον θέλει ΕΠΙΛΕΓΕΙ για υποψήφιο όπου θέλει.

Το ζήτημα για τους Αθηναίους δεν είναι η υποψηφιότητα του Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη για τη θέση του Δημάρχου αλλά τι θα γίνει στην Αθήνα στην – ακραία- περίπτωση  που ο λαός της Αθήνας, το ίδιο τσαντισμένος, απογοητευμένος, εξαπατημένος και πιο φτωχός,  τον ΕΠΙΛΕΞΕΙ, τον ψηφίσει και ξυπνήσει ένα ωραίο πρωί με Δήμαρχο τον Κασιδιάρη.

Η σκέψη αυτή και μόνη αυτής της ΕΠΙΛΟΓΗΣ, νομίζω ότι θα τους προσγειώσει τους Αθηναίους. Τσαντισμένοι, αγανακτισμένοι, εξαπατημένοι ναι. Αλλά με Δήμαρχο τον Κασιδιάρη; Και μετά; Ποιον θα κατηγορούν για την ΕΠΙΛΟΓΗ;

Απλός προβληματισμός αναγνώστη.

Η μείωση μισθών και συντάξεων από το 2009, έγιναν για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα στους Δ.Υ. έγιναν για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Η συνεπαγόμενη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μαζί με τις χιλιάδες απολύσεις, έγιναν για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας γίνεται για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Το ξεπούλημα του νερού (!!!) γίνεται για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Τα 3 μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις έγιναν για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Η μείωση της εθνικής κυριαρχίας μέσω της απαξίωσης των ενόπλων δυνάμεων γίνεται για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Η «υπόσχεση» του Σαμαρά για τα «ευρωπαϊκά» κοιτάσματα υδρογονανθράκων, έγινε για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Η λαθραία εισαγωγή εργαζομένων μέσω Τουρκίας κ.α., γίνεται για να τονωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας, ώστε να αναταθεί η παραγωγή και τελικά για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Το κούρεμα των ομολόγων το 2012 (συνολικά 210 δίς), έγινε για να μειωθεί το χρέος της χώρας. 
Από το 2009 «έχουμε δανειστεί» τουλάχιστον 240 δίς ευρώ. Προχθές 28/8/2013 ο Σταικούρας δήλωσε πώς το χρέος αυξήθηκε στα 321,6 δίς ευρώ τον Ιούλιο. 

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος: 
Πού πήγαν τα 240 δίς που καλούμαι να πληρώσω ως φορολογούμενος; 
Πώς, αφού «δανείστηκα» 240 δίς, αντί να μειώνεται, το χρέος αυξάνεται; 
Πώς, αφού «δανείστηκα» 240 δίς από το 2009, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, αυτό αυξάνεται; 
Επιμένουν οι επαΐοντες πώς το χρέος είναι βιώσιμο; 
Μήπως τα χρήματα που «δανείστηκα» πήγαν ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, κι εγώ καλούμαι να τα πληρώσω; 

Αναγνώστης

πηγή
Ποσειδώνας

30 Αυγούστου 2013

Ο εξωτερισμός του Ελληνισμού.

Του Νίκου Λυγερού

Ο Ελληνισμός δεν κρύβει τίποτα κι όλο το έργο του είναι μια προσφορά για την Ανθρωπότητα. Δεν προσπαθεί να επισκιάσει τους άλλους. Αν μερικοί τον φοβούνται είναι απλώς επειδή φωτίζει τον κόσμο. Είναι ένας φάρος που προσέχει τη θάλασσα και τους ανθρώπους, γιατί έχτισε τα θεμέλιά του μέσα σε αυτήν με την ανθρωπιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Ελληνισμός έχτισε μέσα στη θάλασσα, διότι με τη νοημοσύνη του μπορούσε, μπορεί και θα μπορεί να διαχειριστεί τη δυναμική της δίχως να φοβηθεί γιατί είναι ικανός να είναι διαχρονικός. 

Ο εξωτερισμός του Ελληνισμού ακολουθεί τη διδασκαλία του Σωκράτη στην Αγορά και μερικά ανοιχτά μαθήματα του Αριστοτέλη. Διότι η έννοια της σχολής, δεν επαρκεί για να χωρέσει τις γνώσεις που αποτελούν αναφορά για τους ανθρώπους. Ως ανοιχτή δομή, το μοντέλο του είναι ο ίδιος ο κόσμος και δεν προσπαθεί ν’ αποκλείσει κανένα. Γι’ αυτό το λόγο όταν αντιμετωπίζει εχθρούς δεν έχει φοβίες, ξέρει ότι πρόκειται για βάρβαρους που δεν αγαπούν την Ανθρωπότητα. Έτσι περνά στην αντεπίθεση διότι θέλει να προστατέψει κάθε αθώο με τη δικαιοσύνη όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Κι επειδή είναι τις περισσότερες φορές πιο ισχυρός από αυτόν, αλλιώς δεν θα τολμούσε να τον πειράξει, επινόησε τη στρατηγική που με τη διαχρονικότητά της του επέτρεψε να γίνει ανθεκτικός στις επιθέσεις και να αποτελέσει ένα παράδειγμα για όλους τους λαούς που αντιστέκονται στα αναρχικά συστήματα. Είναι ο εξωτερισμός του Ελληνισμού που επέτρεψε σε άλλες ψηφίδες της Ανθρωπότητας να παλεύουν ενάντια στη βαρβαρότητα γιατί τις έμαθε ότι απαγορεύεται. Αυτή είναι η αξία της ανθρωπιάς του. 

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Δείτε επίσης διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Όσες περισσότερες γλώσσες γνωρίζεις, τόσο πιο ανθρώπινος είσαι". 28ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης & Έκθεση Ξενόγλωσσου βιβλίου. Athenaeum Intercontinental, αίθουσα Omega. Αθήνα, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013. ΕΔΩ

"Εύκολη" κλήρωση για τον ΠΑΟΚ στο Europa League.

Η κυπελλούχος Ολλανδίας Άλκμααρ που απέκλεισε τον Ατρόμητο μετά κόπων και βασάνων, η δευτεραθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα και η Σακτέρ του Καζακστάν που λίγο έλειψε να πετάξει τη Σέλτικ εκτός Champions League θα βρεθούν στον δρόμο του ΠΑΟΚ, στον 12ο όμιλο του Europa League. Στις 19 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα. 

Οι ημερομηνίες των αγώνων
1η αγωνιστική: 19 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική: 3 Οκτωβρίου
3η αγωνιστική: 24 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική: 7 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική: 28 Νοεμβρίου
6η αγωνιστική: 12 Δεκεμβρίου 

Oι 12 όμιλοι του Europa League 2013-2014

1ος Όμιλος
Βαλένθια (Ισπανία)
Σουόνσι (Αγγλία)
Κουμπάν Κρασνοντάρ (Ρωσία)
Ζανκτ Γκάλεν (Ελβετία)

2ος Όμιλος
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Τσερνομόρετς (Ουκρανία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

3ος Όμιλος
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Έλφσμποργκ (Σουηδία)
Έσμπιεργκ (Δανία)

4ος Όμιλος
Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία)
Γουίγκαν (Αγγλία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)
Ζούλτε Βάρεχεμ (Βέλγιο)

5ος Όμιλος
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Ντνίπρο (Ουκρανία)
Πάσος Φερέιρα (Πορτογαλία)
Παντούρι (Ρουμανία)

6ος Όμιλος
Μπορντό (Γαλλία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

7ος Όμιλος
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)
Γκενκ (Βέλγιο)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)
Τουν (Ελβετία)

8ος Όμιλος
Σεβίλλη (Ισπανία)
Φράιμπουργκ (Γερμανία)
Εστορίλ (Πορτογαλία)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)

9ος Όμιλος
Λιόν (Γαλλία)
Μπέτις (Ισπανία)
Γκιμαράες (Πορτογαλία)
Ριέκα (Κροατία)

10ος Όμιλος
Λάτσιο (Ιταλία)
Τράμζοσπορ (Τουρκία)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)

11ος Όμιλος
Τότεναμ (Αγγλία)
Ανζί (Ρωσία)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)
Τρόμσο (Νορβηγία)

12ος Όμιλος
Άλκμααρ (Ολλανδία)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Σαχτέρ Καραγκάντι (Καζαχστάν)
 

Διασύρεται η Ελλάδα στη Γερμανία πριν από τις εκλογές.

Ως «μίασμα» της Ευρώπης εμφανίζουν τη χώρα μας τα γερμανικά κόμματα, με τη Μέρκελ να δηλώνει ότι δεν έπρεπε να μπούμε στο ευρώ


Αυτό πραγματικά δεν έχει προηγούμενο: έγινε κεντρικό θέμα τηςπολιτικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν εκεί ύστερα από έναν μήνα... ποιο γερμανικό πολιτικό κόμμα θα φανεί πιο σκληρό εναντίον της Ελλάδας!

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην απαξίωση και τον εξευτελισμό που υφίσταται η χώρα μας στα μάτια δεκάδων εκατομμυρίων Γερμανών πολιτών, οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν στραμμένη την προσοχή τους αυτή την περίοδο στο τι λένε τα κόμματα. Μας ανησυχεί πολύ περισσότερο το βαθύ μίσος που ενσταλάσσεται στις συνειδήσεις των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων, καθώς καλούνται ουσιαστικά από τους πολιτικούς ηγέτες τους να διαλέξουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν χρησιμοποιώντας ως ένα βασικό κριτήριο και το αν θέλουν ή όχι να συνεχίσουν μετεκλογικά να πληρώνουν οι Γερμανοί για τους «τεμπέληδες» και «απατεώνες» Ελληνες!

Αυτή η γραμμή μετατρέπει όμως τον γερμανικό λαό σε ανθελληνικά στίφη Γότθων! Αυτού του είδους οι πολιτικές επιλογές έχουν εξαιρετικά μακροχρόνιες συνέπειες, καθώς δημιουργούν ρατσιστικές προκαταλήψεις και στερεότυπα που αναπότρεπτα θα αντανακλαστούν και στη συλλογική άποψη των Ελλήνων για τους Γερμανούς. Προφανώς οι πολιτικοί αρχηγοί της Γερμανίας θεωρούν εντελώς ασήμαντη την Ελλάδα ώστε να αδιαφορούν για την αναβίωση σε ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού της χώρας μας του αποφθέγματος που ακούγεται πλέον συχνότερα στις μέρες μας ότι «κάθε Γερμανός κρύβει μέσα του έναν ναζί» ή «κάθε Γερμανός κρύβει μέσα του ένα αιμοβόρο θηρίο». Σφάλλει όμως το Βερολίνο προωθώντας τον ανθελληνισμό και θα το διαπιστώσει πιθανότατα στην πορεία - αν και μάλλον τότε θα είναι πολύ αργά για τους Γερμανούς για να διορθώσουν το πολιτικό έγκλημα που διαπράττουν σήμερα.

Για να καταλάβουμε πάντως με ποιους έχουμε να κάνουμε, πρέπει να πούμε ότι την κύρια πολιτική ευθύνη για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κεντρικό προεκλογικό θέμα στη Γερμανία τη φέρουν οι σοσιαλδημοκράτες. Απειλούμενοι με εκλογική συντριβή λόγω και του απερίγραπτου υποψηφίου που παρουσίασαν για την καγκελαρία, προσπαθούν να δημαγωγήσουν από θέσεις... δεξιότερες της Δεξιάς. Κατηγορούν τη Μέρκελ ότι μετά τις εκλογές θα «γδάρει» τους Γερμανούς φορολογούμενους προκειμένου να δώσει κι άλλα λεφτά στους Ελληνες! Δεν ήθελε φυσικά και πολύ η δεξιά καγκελάριος να αρπάξει την ευκαιρία και να υπενθυμίσει στους Γερμανούς πολίτες ότι αυτός που διέπραξε το «έγκλημα» να βάλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη ήταν ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, διακηρύσσοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα μας δεν έπρεπε να είχε μπει στο ευρώ γιατί έτσι αποδυναμώθηκε η συνοχή του ευρώ! «Παίζουν σφαλιάρες» δηλαδή τα δύο μεγαλύτερα γερμανικά πολιτικά κόμματα ποιο από τα δύο έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες λόγω της... μαλθακότητάς του απέναντι σε αυτό το «μίασμα» της Ευρώπης, τους Ελληνες!

Τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται αυτή η κατάπτυστη πολιτική στάση του Βερολίνου, πέρα από το γεγονός ότι αποδεικνύει πως η γερμανοφροσύνη της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου δεν μετριάζει ούτε στο ελάχιστο την ακόμη και δημόσια εκδήλωση της περιφρόνησης των Γερμανών απέναντι στους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες, αλλά και απέναντι στους Ελληνες συνολικά και την Ελλάδα ως χώρα. Σαν να μην έφταναν οι Γερμανοί πολιτικοί σε αυτό το τοπίο αποξένωσης των δύο λαών, Ελλήνων και Γερμανών, επανήλθαν στο σκηνικό με άκρως επιθετικό τρόπο και οι Γερμανοί βιομήχανοι. Με δηλώσεις του ο Ούρλιχ Γκρίλο, πρόεδρος του γερμανικού «ΣΕΒ», ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ, αν η Ελλάδα σε κάποια φάση αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της, οι Ευρωπαίοι να κατασχέσουν τα... λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας μας!

Την κατάσχεση της Ακρόπολης ή της Βουλής για να πουληθούν σε Βαυαρούς ή Πρώσους προκειμένου να μετατραπούν σε γερμανικά πολυκαταστήματα δεν την ανέφερε ρητά, αλλά από το όλο πνεύμα του μπορούμε να συμπεράνουμε ότι σίγουρα το εννοούσε, αφού αυτά άλλωστε είναι και τα πιο προνομιούχα οικόπεδα της Αθήνας! 
 
Οσο περνάει ο καιρός, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτή η ιστορία δεν θα έχει καθόλου, μα καθόλου καλό τέλος. Μακάρι να διαψευστούμε. Το πλεονέκτημα της πολιτικής είναι ότι αρκεί η αλλαγή γραμμής, έστω και την ύστατη ώρα, για να αλλάξει και η πορεία των εξελίξεων. Αν συμβεί αυτό, οι πληγές θα αργήσουν μεν να κλείσουν, αλλά τελικά θα θεραπευτούν.
 

Μπάρακ είσαι λίγο μακάκας ή μου φαίνεται;

Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί ένας πραγματικός πυρετός στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με συνεχείς αναρτήσεις τόσο με ειδήσεις όσο και σχετική αρθρογραφία – αναλύσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Συρία και την επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ με τους φίλους τους. 

του Στρατή Μαζίδη 

Μέχρι και η Αλβανία δεν κρατιέται να επιτεθεί. Το πως και με τι, είναι άλλο θέμα.

Οι ΗΠΑ όμως είναι άραγε πρόθυμες να εμπλακούν σε έναν ακόμη πόλεμο;  Δύο φορές στο Ιράκ, μία στη Σερβία, μία στο Αφγανιστάν και μια στη Λιβύη, για να μη θυμηθούμε το Βιετνάμ και την Κορέα, δεν ήταν αρκετά για μαθήματα;

Ακόμη και στη Λιβύη όπου αποδείχθηκε εκδρομή, αυτοί οι οποίοι βοηθήθηκαν, λιντσάρισαν τον αμερικανό πρόξενο.

Ο Ομπάμα μας είχε συνηθίσει σε ένα πιο μετριοπαθές προφίλ καθώς επίσης σε μια πιο εσωστρεφή αμερικανική πολιτική που κοιτούσε περισσότερο από τα σύνορά της και μέσα, παρά έξω. Άλλωστε όλοι αυτοί οι πόλεμοι για “το καλό και την ελευθερία των αμερικάνων” μερικές χιλιάδες μίλια μακριά σε χώρες και τόπους όπου οι χαμπουρκεριασμένοι δε διδάχθηκαν στα σχολεία τους, πλήγωσαν ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν οπλικά συστήματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ώστε να διαφημιστούν, πολεμικό υλικό να καταναλωθεί ώστε να αναπληρωθεί με νέες παραγγελίες (βιομηχανίες να δουλέψουν δηλαδή), όπως επίσης και μια αρκετά ενδιαφέρουσα σε ορυκτό πλούτο γεωγραφική ζώνη που ο καθένας θα ήθελε να έχει υπό τον έλεγχό του.

Υπάρχει όμως και ο παράγοντας ότι όπως έδειξε η ιστορία με Λιβύη και Αίγυπτο, οι όποιοι αντικαταστάτες του Ασάντ δεν είναι απαραίτητο να είναι φιλικοί προς τις ΗΠΑ.
 

Επιπρόσθετα η Συρία φαίνεται ότι διαθέτει ένα Α οπλοστάσιο όχι αμελητέο όσον αφορά την αεράμυνα. Τι θα συμβεί αν πέσουν μερικά αεροσκάφη; Οι σύμμαχοι θα φύγουν ταπεινωμένοι ή οι ολιγοήμερες επιθέσεις θα λάβουν άλλη διάσταση;

Μέσα σε όλα αυτά και ενώ βαπόρια καταπλέουν, αεροσκάφη απογειώνονται από μακριά και προσγειώνονται πιο κοντά, λαοί προετοιμάζονται και όλα είναι στο κόκκινο, ο Μπάρακ λέει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη και πως το σκέπτεται. Όπως εμείς που δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν το βράδυ θα φάμε μακαρόνια ή γιαούρτι και το σκεπτόμαστε.

Δηλαδή ένας ολόκληρος κόσμος κρέμεται από τα αυτά του Μπάρακ. Συγγνώμη αλλά τελικά μήπως είσαι λίγο μακάκας ή μου φαίνεται; Και μήπως ακόμη καλύτερα να μην αιματοκυλήσεις τον κόσμο με μερικές χιλιάδες ακόμη θύματα με μόνη διαφορά ότι θα πάνε από ρουκέτες αντί για χημικά;

πηγή

Μπασάρ αλ Άσαντ: "Νυν υπέρ πάντων ο αγών"...

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της χώρας, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είπε το "Νυν υπέρ πάντων ο αγών" και έδωσε τις τελευταίες πολιτικές οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για να αντισταθούν στην "καταιγίδα" που έρχεται. 

Διαψεύδοντας ταυτοχρόνως τις πληροφορίες ιρανικών ΜΜΕ (είχαμε σημειώσει ότι τα ιρανικά ΜΜΕ διακρίνονται για την ελάχιστη αξιοπιστία τους) ότι έχει διαφύγει στο Ιράν. Αν και δεν αποκλείεται για λόγους ασφαλείας να έχει στείλει την οικογένειά του στην Τεχεράνη. 

«Από την έναρξη της κρίσης, εσείς το ξέρετε, περιμένουμε τη στιγμή που ο πραγματικός μας εχθρός θα αποκαλυφθεί και αυτό συμβαίνει τώρα.

Ετοιμάζονται να κτυπήσουν την γη των προγόνων μας, να κτυπήσουν τον λαό μας, αφού οι αντιπρόσωποί τους που αιματοκύλισαν της Συρία, ηττήθηκαν στον πόλεμο εντός της χώρας.

Δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε συμμάχους, αλλά πάνω απ'όλα έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.

Γνωρίζω ότι το ηθικό σας είναι υψηλό και ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε επίθεση και να προασπίσετε την πατρίδα. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε το καθήκον σας.

Είναι μια ιστορική αναμέτρηση από την οποία πρέπει να βγούμε και θα βγούμε νικητές.

Μεταφέρετε στους άνδρες σας το μήνυμα ότι είμαι δίπλα τους και θα είμαι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής μου» δήλωσε ο Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Αγαπητές  συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, 

Οι Δυνάμεις του  σκότους γιγαντώνονται και κανείς δεν μπορεί να τις σταματήσει.
Ο υπαρκτός Σιωνισμός  σε όλο του το μεγαλείο, αφού δολοφόνησε τους Κένεντυ που ήθελαν τον δημόσιο έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, κατέστρεψε την Σερβία, δολοφόνησε τον Μιλόσεβιτς και δημιούργησε το Κόσσοβο.

Με την έναρξη του 21ου Αιώνα, η Νέα Τάξη με το φιάσκο των διδύμων Πύργων και το κυνηγητό του Μπιν Λάντεν… ισχυροποίησε τις ανά τον κόσμο τρομοκρατικές οργανώσεις, υπό το πρόσχημα της Εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Με την συμμετοχή της παράνομης Στρατιωτικής Συμμαχίας  του ΝΑΤΟ, κατέστρεψε και λεηλάτησε τις πλούσιες χώρες του λεγομένου τρίτου κόσμου, ενώ παράλληλα μέσα από ένα πλέγμα κοινωνικών-οικονομικών-πολιτικών θρησκευτικών και στρατιωτικών συστημάτων προώθησε και ελέγχει σχεδόν ολοκληρωτικά τα κέντρα αποφάσεων των περισσοτέρων χωρών και τα εκτελεστικά τους όργανα.

Το Διεθνές Δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λειτουργεί μόνο για να καλύπτει τα εγκλήματα των μεγάλων χωρών.

Αχυράνθρωποι  και καλά προσκοπάκια, στις υπηρεσίες  του μεγάλου αδελφού.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί Λαοί αφιονίσθηκαν, διεφθάρησαν, έχασαν τις αξίες και τα ιδανικά τους υπό την επήρεια  του βρώμικου χρήματος και των ψυχολογικών επιχειρήσεων που διεξάγονται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και πνευματικής ζωής των Λαών.

Λαοί φέρονται και άγονται από τα μέσα της μεγαλύτερης και χειρότερης μορφής προπαγάνδας, που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Οι στρατοί του μεγάλου αδελφού αποτελούνται από δολοφόνους τρομοκράτες και φανατικούς ισλαμοφασίστες που για μια χούφτα δολάρια σκοτώνουν αθώους.

Το δημοκρατικό πολίτευμα έχει παύσει να λειτουργεί, το Σύνταγμα αγνοείται, η βουλή των  ασπόνδυλων βρίσκεται σε μακροχρόνια αγρανάπαυση.

Η περίφημη ψήφος του κυρίαρχου Λαού, όποιον και να αναδείξει, θα ανήκει στον μεγάλο αδελφό, ο οποίος τα πάντα σοφά ποιεί.

Ο Σιωνισμός φοβάται  τις αξίες, φοβάται τον ζορμπά, φοβάται ότι παράγει ηθική, φοβάται την ελευθερία και την αγάπη, τρέμει τον Ελληνισμό του Πλάτωνα και του Σωκράτους. 

Μπορεί ο Βαρθολομαίος και ο Ιερώνυμος να εξυπηρετούν  τον μεγάλο τους αδελφό αλλά η ορθοδοξία, η οικογένεια, η πατρίδα, ο πατριωτισμός, του δημιουργούν σοκ.

Ο Paul Craig Roberts, πρώην Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών για την Οικονομική Πολιτική και συνεργάτης συντάκτης της Wall Street Journal, στο τελευταίο του βιβλίο η αποτυχία του Καπιταλισμού και οικονομική διάλυση της Δύσης, γράφει ότι η Αμερική μετατρέπεται σε ένα αστυνομικό κράτος και κανείς από τους αντιπροσώπους του Λαού , τους γερουσιαστές έχει το θάρρος να υποβάλει ερωτήσεις για τις παραβιάσεις των Νόμων του Συντάγματος, για την μη πληροφόρηση της γερουσίας από τα αρμόδια εκτελεστικά όργανα του κράτους, τα οποία δίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα εγκλήματά τους στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία, το Γκουαντάναμο και αλλού. Το Κογκρέσο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της «μομφής» και ότι το Σύνταγμα προβλέπει και να παύσει να είναι υποταγμένο στην άνομη εκτελεστική εξουσία.

Οι  ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν καμία απειλή που να δικαιολογεί την ανομία και την κατάχρηση εξουσίας της αστυνομίας που χαρακτηρίζουν την εκτελεστική εξουσία του 21ο αιώνα.

Με το να συναινεί με  τις παράνομες πράξεις, το Κογκρέσο επέτρεψε στην εκτελεστική εξουσία να θέτει τον εαυτό της υπεράνω του νόμου και να ξεφεύγει  της λογοδοσίας για τις παραβιάσεις του νόμου και του Συντάγματος. 

Ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James R. Klaketa παρά τα κατάφορα ψέματα που είπε στο Κογκρέσο, παραμένει στο γραφείο του.

Ο Keith B. Alexander, διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, παραπλάνησε το Κογκρέσο, και αυτός παραμένει στο γραφείο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αποφεύγει να πει στο Κογκρέσο την αλήθεια για κάθε θέμα, και αυτός παραμένει στο γραφείο του.

Το  ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον  πρόεδρο Ομπάμα, ένας από τους μεγάλους απατεώνες της εποχής μας, που  είναι τόσο αντίθετος με την αλήθεια ώστε σπάνια η αλήθεια βγαίνει από το στόμα του.

http://www.paulcraigroberts.org/2013/08/13/humanity-is-drowning-in-washingtons-criminality-paul-craig-roberts/ (lefana@shaw.ca) 

Το  τοπίο στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο. Τα κόμματα και οι πολιτικοί ξεγυμνώθηκαν, αγύρτες και απάτριδες, δεν έχουν  ούτε ιερό ούτε όσιο. Κάθε μέρα η Τρόικα τους βαθμολογεί κατά πόσο υπάκουοι και συνεργάσιμοι είναι. Το τραμπολίνο θα καθιερωθεί σαν Ολυμπιακό αγώνισμα σε αντικατάσταση της Ελληνορωμαϊκής πάλης, προς τιμήν των Ελλήνων πολιτικών για τις μεγάλες κωλοτούμπες που πραγματοποιούν. 

Πρέπει  να έχεις θράσος για να πηγαίνεις  κόντρα στην παγκόσμια δύναμη που  λέγεται Σιωνισμός, που χρησιμοποιεί ατέλειωτο χρήμα, στρατιές δολοφόνων, προδοτών, ερπετών, διεφθαρμένων, πνευματικά λοβοτομημένων και πολιτικά κολλημένων ατόμων. 

Ο μεγαλύτερος  Ρατσισμός που υπάρχει λέγεται  Σιωνισμός. Ο Καπιταλισμός, ο Κομμουνισμός, ο ισλαμοφασισμός, ο χιτλερισμός  κλπ είναι τα παράγωγα του.

Η τελευταία ελπίδα που υπάρχει είναι η ένωση όλων των πατριωτικών Δυνάμεων, η κομματική αποτοξίνωση και πατριωτική σύμπλευση των συμπατριωτών μας.

Η αριστεροφοβία και η δεξιοφοβία είναι τα φαντάσματα του παρελθόντος που κάθε τόσο οι Έλληνες Πολιτικάντηδες βγάζουν από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας για να περιχαρακώνουν τους αφελείς ψηφοφόρους τους, μέσα στο μαντρί.

Η Γενοκτονία συνεχίζεται και οι Έλληνες Πατριώτες άρχισαν  επί τέλους να συμπλέουν.

Ίσως είναι  ιστορική στιγμή ότι δύο νέα κόμματα, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας και το ΕΠΑΜ απεφάσισαν να συνεργασθούν με απώτερο σκοπό την Σωτηρία της Πατρίδος.

Η σύμπλευση είναι  ανοιχτή, χωρίς αρχηγούς αλλά με ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης.

Στέργιος Σμυρλής
6944325056 

Ελπίζουμε!!!!

Γράφει ο Οδυσσέας Τηλιγάδας

Μία επαίσχυντη, εθνοκαταστροφική αλητοπαρέα «πολιτικών» απατεώνων της Νέας Εποχής, μιά σεσημασμένη αιμοβόρα συμμορία διεθνών μαφιόζων της Νέας Τάξης που παριστάνουν τους Έλληνες, μια εμετική σέχτα φτωχομπινέδων ανάξιων λακέδων των ιμπεριαλιστών και του παρακράτους, ανεπάγγελτοι στην πλειονότητά τους, που αναζητεί τον πλουτισμό της προσφέροντας Γη και ύδωρ, με ομφάλιο λώρο τις αμερικανικογερμανικές πρεσβείες και τις υπόγειες ανήλιαγες στοές του διεθνούς σιωνισμού, υπό το βδελυρό σφυχταγκάλιασμα μίας ανίερης λυκοφιλίας κυριαρχεί και κυβερνάει διαχρονικά τούτον τον ιερό τόπο προδίδοντας συστηματικά τον ελληνισμό και δεν αφήνει να ανθίσει το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό του Έλληνα ανθρώπου.

Οι παντός αποχρώσεως όμως αδίστακτοι αχυράνθρωποι και άθλιοι «πολιτικοί» σαλτιμπάγκοι που συμμάχησαν με τους δήμιους της Ελλάδας και έχουν γίνει πειθήνια όργανα των αφεντάδων τους κατακρεουργώντας τον ελληνικό Λαό για να εξυπηρετήσουν τις ελληνοκτόνες εξουσιαστικές και αρπακτικές τους βλέψεις, πλανώνται πλάνην οικτράν και προς γνώσιν τους τους υπενθυμίζουμε την περσική ρήση που επιτάσσει: «Τα έδρανα των βουλευτών πρέπει να είναι φτιαγμένα από το πετσί των προκατόχων τους!!!».

167 νέοι αρουραίοι έχουν καταλάβει τα έδρανα της «Βουλής» ξεγελώντας τον ελληνικό Λαό για κάτι νέο, αλλά δυστυχώς αυτοχειριάσθηκαν αναπνέοντας την μπόχα της σάπιας πολιτικής ιδεοληψίας των πρωταθλητών της αρπαγής και της απάτης. Ας γνωρίζουν όμως τα τρωκτικά της «Βουλής» που χίμηξαν σαν όρνια πάνω στο ελληνικό Λαό, σιτίζονται από το αίμα του και τις σάρκες του και δρούν ως δυνάμεις κατοχής στα σπλάχνα του Έθνους, ότι η πατρίδα τούτη είναι δική μας και ευελπιστούμε πως λίαν συντόμως θα επέλθει η Νέμεσις, ο στάβλος «Βουλή» θα καθαρίσει από την κόπρο του Αυγεία και θα πεταχτούν στον πολιτικό Καιάδα. Ας γνωρίζουν ότι οι αλυσίδες με τις οποίες έχουν δεμένον πισθάγκωνα τον ελληνικό Λαό μπορεί να γίνουν οι αγχόνες τους στην πλατεία Συντάγματος.

Μέσα στην τραγικότητα του καιρού μας ελπίζουμε ότι ο Θεός της Ελλάδας δεν έχει αποστρέψει το πρόσωπό του από την πατρίδα μας!!!! Ελπίζουμε να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας!!! Ναι, ελπίζουμε πως ο Λαός μας θα ορθώσει το ανάστημά του, όπως άλλοτε στις μεγάλες του στιγμές, να προστατεύσει και να φυλάξει τον παγκόσμιο θησαυρό μας, το Ναό του Φωτός, την Ελλάδα!!! Ελπίζουμε ότι θα βροντοφωνάξει ξανά στα υποχθόνια σκουλήκια το «Μολών λαβέ»!!! Ελπίζουμε!!!!

Οδυσσέας Τηλιγάδας
Ευριπίδου 57
10554 Αθήνα
Τηλ:210 3241961
Ηλ. Ταχ. elas@otenet.gr

Στρατιωτική επίθεση στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι ΗΠΑ...

Γράφει ο Πιτσιρίκος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη χώρα μας το δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον της Συρίας καθυστερεί επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα αναζητεί τρόπο, ώστε, μαζί με τη Συρία να βομβαρδιστεί και η Ελλάδα.

Όπως γράφουν οι New York Times, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, και συμφώνησαν πως η οικονομική διάσωση της Ελλάδας είναι μια χαμένη υπόθεση.

Ομπάμα και Μέρκελ πιστεύουν πως η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να βομβαρδιστεί και να ισοπεδωθεί, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα.
Η κυρία Μέρκελ είπε στον Μπαράκ Ομπάμα πως μετά από έναν πόλεμο υπάρχουν τρελοί ρυθμοί ανάπτυξης, ενώ, παράλληλα, εξαφανίζεται η ανεργία, αφού υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί που δεν θα χτυπήσουν ποτέ ξανά κάρτα.

Είναι γνωστό πως ο καπιταλισμός γουστάρει πάρα πολύ τα ερείπια για να αναπτυχθεί παραγωγικά, αφού οι δυο μεγάλοι ηττημένοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Γερμανία και Ιαπωνία, έγιναν στη συνέχεια δυο από τις πλούσιες χώρες του κόσμου.

Ομπάμα και Μέρκελ αναζητούν μια δικαιολογία για να βομβαρδίσουν την Ελλάδα -ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους πολίτες των χωρών τους- και σκέφτονται να παρουσιάσουν τον βομβαρδισμό της Ελλάδας σαν ατύχημα ή ανθρώπινο λάθος.

Οι New York Times επισημαίνουν πως η διεθνής κοινή γνώμη δεν θα αντιδράσει στον βομβαρδισμό της Ελλάδας από τις συμμαχικές δυνάμεις, αλλά, αντιθέτως, θα τον αντιμετωπίσει με ανακούφιση, γιατί όλοι οι πολίτες του πλανήτη έχουν ακούσει τόσες ειδήσεις και αναλύσεις για την Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια που τους τα έχουμε κάνει μπαλόνια.

πηγή

29 Αυγούστου 2013

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα θηρία στην κλήρωση του Champions League.

Με αντιπάλους την Παρί Σεν Ζερμέν, την Μπενφίκα και την Αντερλεχτ κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Champions League της νέας σεζόν. 

Οι 8 όμιλοι 

1ος Όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Ρεάλ Σοθιεδάδ (Ισπανία)

2ος Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Γαλατάσαράι (Τουρκία)
Κοπεγχάγη (Δανία)

3ος Όμιλος
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)

4ος Όμιλος
Μπάγερν (Γερμανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

5ος Όμιλος 
Τσέλσι (Αγγλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)

6ος Όμιλος
Άρσεναλ (Αγγλία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Νάπολι (Ιταλία)

7ος Όμιλος
Πόρτο (Πορτογαλία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Ζενίτ (Ρωσία)
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)

8ος Όμιλος 
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μίλαν (Ιταλία)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Σέλτικ (Σκωτία) 
 
Το πρόγραμμα των ομίλων 
 
1η αγωνιστική: 17–18 Σεπτεμβρίου 2013
2η αγωνιστική: 01–02 Οκτωβρίου 2013
3η αγωνιστική: 22–23 Οκτωβρίου 2013
4η αγωνιστική: 05-06 Νοεμβρίου 2013
5η αγωνιστική: 26–27 Νοεμβρίου 2013
6η αγωνιστική: 10–11 Δεκεμβρίου 2013
 
contra.gr