Σελίδες

Αφιερωμένο στον Ελληνα Οπλίτη. (βίντεο)



Ότι αγαθό έχουμε το οφείλουμε σε απλούς πολίτες, στους Έλληνες Οπλίτες. Από γενιά σε γενιά μπαίνουμε στις φάλαγγες και μένουμε στις θέσεις μας μέχρι το τέλος, υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, για να μπορούν αύριο και τα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο σαν Ελεύθεροι Άνθρωποι.

Το βίντεο είναι από τον χρήστη IskiosACO

Δελτίου Τύπου της ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Π.Σ.Α.Α ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2013. 

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μέλος της
Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εθελοντών
Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Πολύγυρος Χαλκιδικής Τ.Κ. 63100
ΑΡΜΟΔΙΟΣ : Ε.Φ. ΑΝΘΛ/ΓΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Τηλ : 6945480763 - 6979002694
e-mail – lefed131@gmail.com

Αριθ. Πρωτ.: /2013
Πολύγυρος : 30/04/2013

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

ΚΟΙΝ: ΛΕΣΧΕΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Π.Σ.Α.Α ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2013.

ΣΧΕΤ: -

Το τριήμερο 5/7 Απριλίου 2013 η ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ έλαβε μέρος στον “ παραδοσιακό . . .  για εμάς . . . λαμβάνουμε μέρος από το 2008 “ Π.Σ.Α.Α, ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2013.


Την εκδήλωση οργάνωσε η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υπό την αιγίδα της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.

Κάθε χρονιά παρατηρείται φοβερή βελτίωση τόσο ως προς την οργάνωση αλλά και ως προς τους συμμετέχοντες.

Το σενάριο, τα αντικείμενα, η οργάνωση και η εκτέλεση της εκδήλωσης κατά εμάς ήταν σχεδόν τέλεια καθ΄όλα.

Η λέσχη έλαβε μέρος με ένα ασκούμενο περίπολο των 8 ανδρών με δυο αξιωματικούς που επάνδρωσαν ένα εκπαιδευτικό αντικείμενο και με έναν αξιωματικό στην οργανωτική επιτροπή.

Κλείνοντας θέλουμε να συγχαρούμε τα μελή μας που έλαβαν μέρος καθώς και όλους τους συναδέλφους μας, από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας και της Κύπρου, που ασκήθηκαν η βοήθησαν στην οργάνωση της . . . μοναδικής στο είδος της γιορτής των εφέδρων.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες μας για την κατανόηση τους . . . . . . γιατί κάπως έτσι χτίζετε ένας θεσμός, ο θεσμός του ΠΟΛΙΤΗ – ΟΠΛΙΤΗ.


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΕΦ. ΑΝΘΛ/ΓΟΣ ΔΒ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΜΟΥΤΑΦΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ε.α Τ/ΧΗΣ Α.Σ. Ι.

Μισθό 376 ευρώ ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία με (ν)τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Εχθές το βράδυ, με την πάγια τακτική των τελευταίων ετών, συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και υπερψηφίστηκε μέσα σε μία συνεδρίαση, ένα πολυνομοσχέδιο-μικρό μνημόνιο, λαίλαπα εις βάρος των πολιτών. Όποιος διαβάσει το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε, θα καταλάβει ότι ξεκινά η εαρινή επίθεση της κυβέρνησης στο λαό με στόχο όχι μόνο την ιδιωτική περιουσία αλλά και τον ίδιο τον πολίτη.

Μια ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία κατατέθηκε τροπολογία προς ψήφιση από το ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών. Μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής που δεν αναγνώστηκε καν, στην ολομέλεια του σώματος. Η τροπολογία βεβαίως ψηφίστηκε από την τρικομματική πλειοψηφία με χαρά καθώς ανοίγει το δρόμο για να φθάσει ο κατώτατος μισθός στα 376 ευρώ. 

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει  για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης, μέσω ΟΑΕΔ,  καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες (ανώτατο όριο δηλαδή) των 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους άνω των 25 ετών, ενώ για κάτω των 25 ετών οι απολαβές θα είναι 17,1 ευρώ ημερησίως και δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Δηλαδή για  να πάρει κάποιος τα 490 ή τα 427 ευρώ θα πρέπει να εργαστεί 25 ημέρες. Εάν  εργαστεί 22 ημέρες το μήνα όπως προβλέπεται  για τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση, τότε ο μηνιαίος μισθός θα είναι  για τους άνω των 25 ετών 431 ευρώ και  για τους κάτω των 25 ετών θα είναι 376 ευρώ!!!

Με αφορμή τη μείωση της ανεργίας και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας ανοίγει ο δρόμος για μισθούς  κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως.

Όλοι καταλαβαίνουν  ότι η νέα μορφή  εργασιακών stage που ετοιμάζει η κυβέρνηση με αυτή την τροπολογία που ψήφισε, δε θα είναι κάτι προσωρινό και αποσπασματικό. Θα είναι η αρχή της μείωσης και άλλο του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθός ο οποίος, οδεύει ταχέως στον αρχικό στόχο της τρόικα τα 360 ευρώ το μήνα. Με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση δείχνει για ακόμη μια φορά το πρόσωπο του σχιζοφρενικού νεοφιλελευθερισμού που την περιβάλλει. 

Ταυτόχρονα οι εν λόγω προσλήψεις εξαιρούνται από τις διαδικασίες  ΑΣΕΠ!!! με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο…

Υ.Γ. Για ακόμη  μία φορά ο Πρωθυπουργός απαξίωσε το Ελληνικό κοινοβούλιο καθώς εμφανίστηκε μόνο για να ψηφίσει και επέλεξε το δρόμο της σιωπής εντός της αιθούσης…

Δημοσιεύθηκε στο News247.gr

Μεγάλη Τετάρτη. (Εσπέρας Μ. Τρίτης)

Κατά τη Μ. Τετάρτη (Εσπέρας Μ. Τρίτης) επιτελούμε ανάμνηση: του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.

Δύο μέρες πριν το Πάσχα, καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο. Η τιμή του ήταν γύρω στα τριακόσια δηνάρια, πολύτιμο άρωμα και γι' αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ' όλους ο Ιούδας. Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, για να μην αποτραπεί απ' το καλό της σκοπό. Ανέφερε μάλιστα και τον ενταφιασμό Του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ιούδα από τη προδοσία, αλλά μάταια. Τότε απέδωσε στη γυναίκα την μεγάλη τιμή να διακηρύσσεται το ενάρετο έργο της σε ολόκληρο την οικουμένη.

Ο Ιερός Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι δύο ήταν οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο. Οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές αναφέρουν μια και την ίδια γυναίκα, που πήρε την ονομασία πόρνη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όμως κάνει λόγο για άλλη γυναίκα, αξιοθαύμαστη και σεμνή, τη Μαρία την αδελφή του Λαζάρου, που άλειψε τα άχραντα πόδια Του σκουπίζοντας τα με τις τρίχες των μαλλιών της.

Αυτή την ημέρα ψάλλεται και το περίφημο τροπάριο, τελευταίο στην ακολουθία, της ευσεβούς και λογίας ποιητρίας του Βυζαντίου, Κασσιανής. Η ηρωϊδα του ποιήματός της, η γυναίκα που άλειψε με μύρο τον Κύριο ήταν η πόρνη που αναφέρουν οι Ευαγγελιστές (και όχι η ευσεβής ποιήτρια Κασσιανή).

Να και το εξαίσιο τροπάριο σε μετάφραση: 

Κύριε, η γυναίκα, η οποία περιέπεσε σε πολλές αμαρτίες, επειδή κατανόησε, ότι ήσουν Θεός (ενανθρωπήσας), αναλαμβάνει έργο μυροφόρου και θρηνούσα φέρει σε Σε μύρα γα να Σε αλείψει πριν ακόμη (αποθάνεις και) ενταφιασθείς. Και λέγει: Αλίμονο σε μένα! γιατί εγώ ζω μέσα σε μια νύκτα, η οποία είναι γεμάτη από πυκνό σκοτάδι και δεν φωτίζεται ούτε από αμυδρό φως, όπως είναι το φως της σελήνης, τρέχω προς τη σαρκική ηδονή ασυγκράτητος, όπως τρέχουν τα ζώα, όταν τα κεντήσει αλογόμυγα, ζω κυριευμένη από τον έρωτα της αμαρτίας. Αλλά Σύ, που υψώνεις τα νερά της θάλασσας, μεταβάλλοντάς τα σε νεφέλες, δέξου των δακρύων μου το ακατάσχετο ρεύμα. Λύγισε (και χαμήλωσε από το άπειρο ύψος Σου) προς εμένα, που Σε ικετεύω με τους στεναγμούς της (μετανοούσης) καρδίας μου, Συ ο Οποίος, με την ακατάληπτη και απερίγραπτη ενανθρώπισή Σου, ελύγισες τους ουρανούς (και κατέβηκες στη γη). Θα φιλήσω με συνεχή και ακατάπαυστα φιλιά τα αμόλυντα Σου πόδια και πάλι (βρέχοντας με τα δάκρυά μου) θα τα σπογγίσω με τις πλεξίδες της κεφαλής μου, αυτά τα πόδια των οποίων το βροντώδη ήχο (από τα βάδισμά Σου) όταν άκουσε μέσα στο Παράδεισο η Εύα εκείνο το δειλινό (της ημέρας της παραβάσεως), φοβήθηκε και από το φόβο της κρύφθηκε. Τα πλήθη των αμαρτιών μου, αλλά και τα απύθμενα βάθη των κρίσεών Σου και των βουλών Σου (δηλαδή τους μυστηριώδεις και απερινόητους τρόπους που χρησιμοποιείς για τη σωτηρία των ανθρώπων,) ποίος θα μπορέσει να εξερευνήσει, ψυχοσώστα Σωτήρα μου; Συ που έχεις άπειρο την ευσπλαχνία, μη παραβλέψεις εμένα, τη δική Σου δούλη! 

πηγή

Στις 17-02-2013 δεσμεύτηκε για τον κατώτατο μισθό.... αλλά στις 28-04-2013 το "ξέχασε"...

Πάει σιγά σιγά να ξεπεράσει τον μεγαλύτερο ψεύτη και προδότη της νεώτερης ιστορίας μας....

Στις 17-022013 δεσμεύτηκε και στις 28-04-2013 τον έκανε από 586,00...... 490,00!!!!

Αυτοί «μπετόν αρμέ», εμείς… «τσιμέντο να γίνουμε!...» Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Σκέφτηκα να αφιερώσω το σημερινό μου σχόλιο στα Αντί-Μνημονιακά Κόμματα και τους Βουλευτές που είναι ‘Αντιπολίτευση’ στην Βουλή που προέκυψε από τις δικές μας ψήφους τον Ιούνιο του Σωτηρίου έτους 2012…

Μετά σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν άδικο για τους 168 άνδρες και γυναίκες που απαρτίζουν την 3-Κομματική μας ‘Συγκυβέρνηση’ και για τους τρείς που συνθέτουν, ως Αρχηγοί της ‘Νέας’ Ν.Δ., του ‘υπολοίπου’ του παλαιού και κάποτε κραταιού ΠΑΣΟΚ και της νεότευκτης ΔΗΜΑΡ, κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη το ‘Πρωθυπουργικό πορτραίτο’ γνωστό και ως εγχώρια τρόικα.

Με 168 ΝΑΙ στο προχτεσινό ‘πολυνομοσχέδιο’ παρά τις διορθώσεις που έγιναν ‘στο γόνατο’, την τελευταία στιγμή, αποδείχτηκε ότι η Κυβέρνησή μας είναι φτιαγμένη, κάπως έτσι το είπε αλλά με δικά του λόγια και ο κ Σαμαράς, από το υλικό που αποκαλούμε: 

Μπετόν Αρμέ, δηλαδή ενισχυμένο με ατσάλινες ράβδους «σκυρόδεμα!»

Τα Πρωθυπουργικά χαμόγελα ήταν ευδιάκριτα τόσο στις εικόνες που τα ελληνικά κανάλια έδειξαν όσο και σε εικόνες των διεθνών τηλεοπτικών ΜΜΕ.

Τα χαμόγελα των αποκαλούμενων διεθνών «αγορών» ήταν όχι απλά και μόνο εμφανέστατα αλλά πανηγυρικά στα ‘ταμπλό’ του Λονδίνου, του Παρισιού, της Φρανκφούρτης και της Νέας Υόρκης, καθώς FTSE, CAC, DAX & Dow Jones πήραν ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗΝΤΑ ΟΧΤΩ βαθιές ανάσες ανακούφισης από τα ισάριθμα ΝΑΙ των Βουλευτών της Τρικομματικής Κυβέρνησης στην Ελληνική Βουλή.

Για την εισαγόμενη τρόικα ΔΕΝ έχω λόγια να περιγράψω την δική της χαρά και ανακούφιση στη διαπίστωση ότι τώρα ΜΠΟΡΕΙ να αποδεσμεύσει τα αρχικά 2,8 δις ευρώ της ‘δόσης’ μας και να προλειάνει το έδαφος για τα επόμενα ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (μάλλον για τους Τραπεζίτες) ακόμη 6 δις ευρώ…

Όμως αυτά και τα άλλα 240 δις ευρώ που χρεωθήκαμε υπογράφοντας τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της ‘πολυετούς μας σκλαβιάς’ τα πήρε η ΕΛΛΑΔΑ ή οι δανειστές; 

Αφελής ερώτηση, αδικαιολόγητα αφελών Ελλήνων!

Μας τα «δάνεισαν», τα κράτησαν αυτοί ως τοκοχρεολύσια, αντάλλαγμα  για «σκουπίδια-ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου» και μας τα «χρέωσαν» πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή πρέπει να τα ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!...

Στο μεταξύ με 168 ΝΑΙ και Κυβέρνηση φτιαγμένη από «Μπετόν Αρμέ» για να πατούν σταθερά οι μπότες των δανειστών την ΕΛΛΑΔΑ εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ:

«Τσιμέντο να… γίνουμε!» 

Η τελευταία επιθυμία της Μαριάννας που έσβησε από καρκίνο την Μ. Δευτέρα.


Μετά από δύο χρόνια άνισης μάχης με το λέμφωμα Χότσκινς (σ.σ.: καρκίνος του λεμφατικού ιστού) η Μαριάννα Ζαχαριάδη έχασε τη μάχη με τον θάνατο τη Μεγάλη Δευτέρα, αφήνοντας την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Ο πατέρας της Κύπριας πρωταθλήτριας στο άλμα επί κοντώ, Λουκάς Ζαχαριάδης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης του κόρης.

Παράλληλα κατηγόρησε μεγαλογιατρούς και μεγάλα νοσοκομεία, όπου όπως επεσήμανε «… παγιδεύουν τους ασθενείς μόνο για το χρήμα», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την τελευταία επιθυμία της Μαριάννας, που ήταν να πετάξει ζωντανή πάνω από το Αιγαίο και να επιστρέψει στην Κύπρο.


ΣΧΟΛΙΟ
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει...
Το κρίμα όσων εξαπατούν ασθενείς είναι πολύ μεγάλο...
Ας το έχουν βάρος στην συνείδησή τους...
Μπορεί η ανθρώπινη δικαιοσύνη να είναι "τυφλή" μερικές φορές όμως η θεϊκή είναι απόλυτη και καταλυτική....

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 Γράφει η Θωμαϊδα Παριανού

Την Τρίτη 23 Απριλίου το απόγευμα, στην Πλατεία Κοτζιά, η Πανβορειοηπειρωτική  Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με την Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, διοργάνωσε ένα ακόμα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και προσπάθειας για την επαναφορά των περικοπέντων συντάξεων των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών και Ποντίων.

Παρουσία πλήθους κόσμου, η κ. ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΙΚΗ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, διαβάζοντας το υπόμνημα που αργότερα θα επιδίδετο στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευαγγ. Μεϊμαράκη, στο οποίο α] τονιζόταν η άδικη και κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου περικοπή των συντάξεων και οι καταστροφικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν   και β] ζητούσε από Κυβέρνηση και Βουλή την κατάργηση της περικοπής αυτής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος της Πανβορειοηπειρωτικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ‘ΟΜΟΝΟΙΑ’,  κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΟΜΑΚΑΣ, ο οποίος ακολούθως έλαβε τον λόγο, ενώ παράλληλα τόνισε την διαχρονική παρουσία και τους αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τόσο εντός όσο και εκτός των Ελληνικών συνόρων. (Βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ).

Στην συνέχεια, τον λόγο είχε  ο Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και αντιπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, κ. ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ, ο οποίος τόνισε ότι οι Βορειοηπειρώτες και οι Πόντιοι είναι τα εύκολα θύματα ενός πολέμου οικονομικού, που τους καταδικάζει σε πραγματικό θάνατο και αγγίζει τα όρια μίας νέας γενοκτονίας, με την ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας. Ο αγώνας είναι διακομματικός και απαιτείται από ΟΛΑ τα κόμματα, μέσα από την Βουλή να δώσουν τον δικό τους αγώνα και να τροποποιήσουν αυτόν τον κατάπτυστο νόμο.  Μετά τους λόγους, οι παρευρισκόμενοι συντάχτηκαν πίσω από τα πανό και άρχισε η πορεία, η οποία ανέβηκε από την οδό Σταδίου, σταμάτησε για λίγο εμπρός στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και συνέχισε προς το Σύνταγμα, όπου σταμάτησε τελικά εμπρός στην Βουλή.

Από εκεί αναχώρησε πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους  Βορειοηπειρωτικών και Ποντιακών  σωματείων, και παρέδωσε το  ψήφισμα, το οποίο είχε διαβάσει, όπως προαναφέραμε, η κ. ΗΛΕΚΤΡΑ  ΚΙΚΗ.   Το ψήφισμα αυτό το παρέλαβε ο Ειδικός Γραμματέας του Προέδρου της Βουλής , ο οποίος δεσμεύτηκε να το δώσει στον Ευαγγ. Μεϊμαράκη και επιδόθηκε επίσης στον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Μπούρα. Τελειώνοντας, η Επιτροπή επέστρεψε, ενημερώθηκαν οι διαδηλωτές και διαλύθηκαν ησύχως.

Το παρόν στην διαδήλωση έδωσε η Χρυσή Αυγή με τους βουλευτές της Χρήστο Παππά, Κων/νο Μπαρμπαρούση και το μέλος της , Βορειοηπειρώτη Ρομπέρτο Χαϊδη, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος Γεώργιος Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς και πούλμαν με Ποντίους από την Κοζάνη και Βορειοηπειρώτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης  Καραθάνος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Χειμαρριωτών Μαρία Μπολάνου, ο Αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου (ΚΑΒΗ) Δημήτρης Περδίκης, κ.α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα συνθήματα
 α) που ήταν γραμμένα στα πανό , όπως : 

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ», «ΔΕΝ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ  ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ  ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ»

β) που ακούστηκαν από τον κόσμο, όπως: 

«ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΣΑΜΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ», «ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ», «ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΘΕΙΑ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ξεχωρίσαμε μία  παραλλαγή του γνωστού ποιήματος
«ΕΧΩ , ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ, ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ  ΑΛΗΘΙΝΗ
  ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΒΟΡΕΙΟ  ΗΠΕΙΡΟ,
  ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ  ΑΥΤΗ
  ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΛΟΓΟΣ  ΗΛΕΚΤΡΑΣ  ΚΙΚΗ 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως άριστα  γνωρίζετε, η κυβέρνηση, μέσω  των διατάξεων του Νόμου 4093 / 2012, προώθησε κριτήρια ολοκληρωτικού  αποκλεισμού των ως άνω Ομογενών (εννοεί Βορειοηπειρωτών και Ποντίων) από το πενιχρό οικονομικό βοήθημα, ύψους 360 ευρώ, που λαμβάνουν από τον ΟΓΑ όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες Έλληνες, για την επιβίωσή τους. Αυτό σημαίνει ότι με την εφαρμογή των διατάξεων του εν λόγω νόμου, ουδείς εκ των γερόντων ομογενών πληροί  τις προϋποθέσεις που θέτει ο ως άνω νόμος . Είναι δεδομένο ότι ουδείς δικαιούται ή επιτρέπεται να διαχωρίζει την συγκεκριμένη ομάδα πολιτών από τους υπόλοιπους Έλληνες, διότι διαπράττει το αδίκημα της υποβάθμισής τους, σε πολίτες β’ κατηγορίας. Επίσης, είναι επιβεβλημένο να ληφθεί    υπόψη ότι το συνολικό ποσό που αναμένεται να εξοικονομηθεί δεν συγκρίνεται με το  τεράστιο εθνικό και κοινωνικό κόστος που θα προκαλέσει το μέτρο. Και τέλος, με γνώμονα  ότι η συγκεκριμένη κατηγορία Ελλήνων, για την οποία υπάρχει καταγεγραμμένη  η ολιγωρία της Ελληνικής πολιτείας, σε ότι αφορά την διακρατική μεταφορά των ασφαλιστικών εισφορών από την χώρα προέλευσής τους, καθίσταται επιβεβλημένη η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την συνέχιση της καταβολής του βοηθήματος στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες και στους Έλληνες του Πόντου.
 
Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός , επίσης, πως η διατήρηση της Ελληνικής εθνικής ταυτότητας κόστισε στους εν λόγω ομογενείς σειρά διώξεων, καθώς και την στέρηση αυτονόητων δικαιωμάτων που λαμβάνουν όλοι  οι υπόλοιποι πολίτες στην Αλβανία.  Δεν πρέπει να διαφεύγει  της προσοχής κανενός ότι το  θέμα είναι εθνικό και οικονομικό.

Ακόμη, προφανέστατα αίολο είναι  και το επιχείρημα ότι οι ομογενείς λαμβάνουν συντάξεις  από την Αλβανία, καθόσον οι συντάξεις αυτές είναι της  τάξεως των 50 και 70 ευρώ. Οι  προϋποθέσεις του νόμου 4093/2012 πλήττουν και τα αδέρφια μας,  με καταγωγή από τον Πόντο.  Ουδείς δικαιούται να λησμονεί  ότι ήρθαν στην ιστορική τους  πατρίδα μετά από ονομαστικές γραπτές προσκλήσεις που τους  απεύθυνε η Ελλάδα, μέσω των  προξενικών της αρχών, αναλαμβάνοντας  συγκεκριμένες εθνικές δεσμεύσεις  που άπτονται και του Διεθνούς  Δικαίου καθώς και του Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε για την ανάληψη  πρωτοβουλίας, ώστε η κυβέρνηση  και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών,  που απέφυγε να απαντήσει σε  ερωτήσεις που του έθεσαν μέλη  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς  και το σύνολο των κοινοβουλευτικών  κομμάτων, να αντιληφθούν πως  η διακοπή χορήγησης του οικονομικού  βοηθήματος στους γέροντες ομογενείς  τους οδηγεί στην οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωσή  τους. Επιπλέον, εξυπηρετεί    ξεκάθαρα  και έναν ακόμη στόχο, τον  αφελληνισμό και την απερήμωση  μιας πανάρχαιας κοιτίδας του  Έθνους των Ελλήνων. Κατόπιν  όλων των προαναφερθέντων, κύριε  Πρόεδρε, είμαστε βέβαιοι ότι  θα εξαντλήσετε την επιρροή  σας, ώστε η κυβέρνηση να  εισηγηθεί και η Βουλή να  αποφασίσει την αποκατάσταση  της αδικίας σε βάρος όλων  των ομογενών, προς τους οποίους  η πατρίδα είναι ηθικά και  εθνικά εκτεθειμένη. Θα πω ότι  βρίσκονται ανάμεσά μας μέλη  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς  και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και μέλη του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

ΛΟΓΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΤΖΟΜΑΚΑ 

Σεβαστές μας μανάδες  και πατεράδες,

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για  να υπενθυμίσουμε στους κυβερνώντες  των Αθηνών πως η πλειοψηφία  των σημερινών ανασφάλιστων Β.Η.των σταμάτησε, το 1940, τους Ιταλούς κατακτητές στο Τεπελένι, όπου δόθηκε ο υπέρ πάντων αγώνας, ώστε να μην εξαπλωθεί πιο κάτω η μάστιγα του φασισμού.  Για λόγους που δεν εξαρτιόνταν από εμάς , ύστερα από νικηφόρες μάχες στα Βορειοηπειρωτικά βουνά, όπου πολεμήσαμε δίπλα – δίπλα με τους ελεύθερους Έλληνες, μας κλείσανε για μισόν αιώνα στην Αλβανία. ‘Ήταν μία κόλαση, χωρίς επικοινωνία με την μάνα πατρίδα και χωρίς κανένα δικαίωμα στην ελεύθερη εργασία , ώστε να αποκτήσουμε τα μαγικά ένσημα, για να δικαιούμαστε νόμιμη σύνταξη.

Ερχόμενοι στην μάνα μας την Ελλάδα, με πρόσκληση του τότε Υπουργού των Εξωτερικών και σημερινού Πρωθυπουργού, προσπαθήσαμε να χτίσουμε μία νέα ζωή, αλλά η ηλικία μας ήδη έχει περάσει και η κοινή μάνα όλων των Ελλήνων μας λυπήθηκε και μας έδωσε το φτωχό επίδομα του υπερήλικα ανασφάλιστου του ΟΓΑ, των 360 ευρώ. Με την εφαρμογή των μνημονίων εμείς έτυχε να είμαστε τα πρώτα θύματα και έτσι βρεθήκαμε χωρίς καμία βοήθεια από την μάνα Ελλάδα, ενώ παίρνουμε την σύνταξη πείνας από την Αλβανία, που δεν ξεπερνάει τα 50 – 70 ευρώ τον μήνα. Συμπονούμε και συμπαραστεκόμαστε στους συνέλληνες για όσα κακά από κοινού μας έφεραν τα μνημόνια, αλλά ζητάμε την κατανόηση όλων των Ελλήνων να επαναφέρουμε το φτωχό επίδομα του ΟΓΑ για τους 14.143 ανθρώπους,  οι οποίοι,  λόγω ηλικίας,  δεν μπορούν να δουλέψουν και επομένως είναι υποχρεωμένοι είτε να βγούνε στην ζητιανιά,  είτε να πάνε πρόωρα στον άλλο κόσμο.

Έχουμε  την απόδειξη πως οι συμπατριώτες  μας Εθνικοί Ευεργέτες (Ζαππαίοι, Αρσάκης, Σίνας κ.α.)  τα έχουν δώσει όλα για την Ελλάδα και είναι γνωστοί για τα έργα τους που κοσμούν την Αθήνα,  ως αδιάψευστοι μάρτυρες. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολιτικούς της πατρίδας μας, και κυρίως στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να κρατήσει στην ζωή τα περήφανα Β.Η.κά γηρατειά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να υπάρχει μία μικρή Ελλάδα πέρα από τα σημερινά κρατικά σύνορα.

Ζητάμε την επαναφορά του επιδόματος και την ισχύ των βιβλιαρίων υγείας, γιατί δυστυχώς χωρίς ιατρική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή δεν θα υπάρχει ζωή. Ευχαριστώ που με ακούσατε και εύχομαι, μαζί με όλους εσάς, να ακουστεί η φωνή μας εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις για μας, δυστυχώς  όμως χωρίς την δική μας  παρουσία.

ΘΩΜΑΪΣ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ;

Γράφει ο Δικέφαλος 

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ:
ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ;

Ή ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;

ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ;
ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΣΟΑΙΔΟΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ;
ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

29 Απριλίου 2013

Μεγάλη Τρίτη. (Εσπέρας της Μ. Δευτέρας)

Κατά την Μ. Τρίτη (βράδυ Μ. Δευτέρας) επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία. Επίσης μας καλεί, φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.

Ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν ανέβαινε στα Ιεροσόλυμα και πλησίαζε προς το εκούσιο Πάθος, έλεγε στους μαθητές Του ορισμένες παραβολές για να τους προετοιμάσει. Μερικές, μάλιστα, τις έλεγε για να καυτηριάσει και να χτυπήσει του Γραμματείς και τους Φαρισαίους.

Μια από αυτές, τη σημερινή των δέκα παρθένων, την είπε για να παρακινήσει μεν όλους προς την ελεημοσύνη, αλλά και να διδάξει όλους μας να είμαστε έτοιμοι πριν μας προλάβει το τέλος του θανάτου. Επειδή έχει πολλή δόξα η παρθενία (πραγματικά είναι μεγάλο κατόρθωμα!) και για να μη βρεθεί κάποιος που κατορθώνει αυτό το μεγάλο έργο, αλλά παραμελεί τα άλλα και ιδίως την ελεημοσύνη, προβάλλει αυτή τη παραβολή.

Τρέχει πολύ γρήγορα η νύκτα της παρούσης ζωής, έτσι οι παρθένες όλες νύσταξαν και κοιμήθηκαν, δηλαδή πέθαναν, γιατί ο θάνατος λέγεται και ύπνος. Καθώς κοιμόντουσαν, στη μέση της νύχτας ακούσθηκε μια δυνατή φωνή που έλεγε: "Να ΄τος ο Νυμφίος, έρχεται! Βγείτε όλες να Τον προϋπαντήσετε!". Τότε οι φρόνιμες παρθένες που είχαν φροντίσει να έχουν άφθονο λάδι, συνάντησαν τον Νυμφίο και μπήκαν μέσα μαζί Του, όταν ανοίχθηκαν οι πύλες. Αυτές κοντά στις άλλες αρετές και μάλιστα της παρθενίας, φρόντισαν να έχουν άφθονο και το λάδι της ελεημοσύνης.

Αντίθετα οι άλλες πέντε παρθένες που δεν είχαν αρκετό λάδι, όταν ξύπνησαν ζητούσαν λίγο από τις φρόνιμες, αλλά μετά θάνατο δεν είναι εύκολο να αγοράσεις λάδι από αυτούς που το πουλούν, δηλαδή τους φτωχούς. Αυτές η παραβολή τις ονομάζει μωρές, γατί ενώ κατόρθωσαν το δυσκολώτερο, την ''παρθενία'', παραμέλησαν το ευκολώτερο γιατί ήταν ανελεήμονες καρδιές.

Όποιος λοιπόν κατορθώσει μια αρετή - έστω μεγάλη - αλλά δε φροντίσει και για τις άλλες και ιδίως την ελεημοσύνη, δε μπορεί να μπει μαζί με το Χριστό στην αιώνια ανάπαυση και γυρίζει πίσω ντροπιασμένος. Και τίποτα δεν είναι πιό λυπηρό και πιο ντροπιαστικό από μια "παρθένο" που νικιέται απ' τον έρωτα των χρημάτων. 

πηγή

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ.

Γιατί να έρθω στο Μαραθώνα;
Γιατί έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι ότι αποφασίζουν άλλοι αντί για εμάς, και ότι αυτοί οι άλλοι αποφασίζουν με γνώμονα το συμφέρον τρίτων και όχι της κοινωνίας, και ότι αυτοί οι άνθρωποι μας δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, και ότι έχουν σκοπό τον εξανδραποδισμό μας, και ότι ο μοναδικός τρόπος για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, είναι να
αποφασίζουμε εμείς πλέον για τα σοβαρά θέματα, και να ελέγχουμε εμείς, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτούς στους οποίους αναθέτουμε τη διαχείριση της περιουσίας μας, να ξαναγίνουμε αφέντες στον τόπο μας. 

Υπάρχει σχέδιο για να γίνουν όλα αυτά; 

Ναι, υπάρχει και έχει αποτυπωθεί στα 12 σημεία στην κεντρική σελίδα της επιχείρησης 2013 Μαραθών. (http://2013marathon.org/pragmatikotita/sindomi-perigrafi). 

Ποια είναι η ακριβής θέση διεξαγωγής της εκδήλωσης; 
Ο τόπος συνάντησης είναι το Δημοτικό γήπεδο Μαραθώνα στην οδό δημοκρατίας.

Οι συντεταγμένες GPS είναι 38 09 Β - 23 57 Ε 

Τι ώρα ξεκινάει η εκδήλωση;

Οι οργανωτές θα είμαστε εκεί από νωρίς το πρωί και θα χρειαζόμαστε βοήθεια. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει "επίσημα" στις 11 το πρωί.  Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν για επιστροφή το βράδυ. 

Πως θα έρθω στο Μαραθώνα; 
Ενας τρόπος είναι το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Υπάρχουν λεωφορεία τόσο από Αθήνα (6980834934), Θεσσαλονίκη (6974456328), ανατολική Μακεδονία και Θράκη (6985738427) με πολύ φθηνά εισιτήρια. Μπορείτε να κλείσετε θέση μέχρι τις 7 Μαίου. 

Ποιο είναι το πρόγραμμα της εκδήλωσης της 12ης Μαίου;  Ποιός είναι ο αριθμός και τα ονόματα των ομιλητών ; Τι θα συμβεί εκείνη την ημέρα; 

Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα είμαστε στις 12 Μαίου στον Μαραθώνα. Εαν είμαστε όσοι πρέπει, θα δοθεί βήμα στα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης και της ομάδας σύνταξης νέου συντάγματος για να μας εξηγήσουν πως θα επιτύχουν να εφαρμόσουν τη θέληση μας.  Αν είμαστε λιγότεροι,το πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό, προσανατολισμένο στην ανάγκη εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος, τη δύναμη της εθνοσυνέλευσης και θα αποδοθεί φυσικά φόρος τιμής σε όλους τους εθελοντές που με τον αγώνα τους άναψαν τον φάρο της δημοκρατίας, συμμετέχοντας στην επιχείρηση 2013 Μαραθών.

Τι είναι η ομάδα σύνταξης νέου συντάγματος; 
Είναι η ομάδα που θα προετοιμάσει το σχέδιο νέου συντάγματος που θα ψηφίσει ο λαός με δημοψήφισμα. 

Τι είναι η προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης; 
Είναι η κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας του κράτους και την ασφάλεια της χώρας μέχρι να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νέου συντάγματος σε πανελλήνιο δημοψήφισμα. 

Πως έχουν επιλεγεί τα άτομα αυτά; Θα τα επιλέξουμε στις 12 Μαίου; 

Η ομαδα σύνταξης του νέου συντάγματος και η κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης, θα ψηφιστούν μετά από διαβούλευση στην Ελλήνων Βούληση (http://ellinonvoulisi.org/forum/forumdisplay.php?f=64) ένα ηλεκτρονικό εργαλείο δημόσιας διαβούλευσης.

Την εγκυρότητα των δημοψηφισμάτων εγγυάται ο Οργανισμός Δημοψηφισμάτων με μια διαδικασία που εξηγείται εδώ (http://ellinonvoulisi.org/forum/showthread.php?t=178)
Δεν θα γίνουν επι τόπου ψηφοφορίες. 

Ποιος προτείνει τους υποψηφίους; Με ποια κριτήρια ψηφίζουν οι Βουλευτές;
Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προτείνει οποιονδήποτε πολίτη για την ομάδα σύνταξης νέου συντάγματος και την προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης.

Προφανώς για να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα από τους υπόλοιπους Βουλευτές, θα πρέπει να παρατεθούν αποδείξεις για την καταλληλότητα του υποψηφίου, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από την οργανωτική ομάδα.  Αυτός που προτείνει, με δική του μέριμνα, πρέπει να προετοιμάσει σωστά μια υποψηφιότητα, παραθέτοντας στοιχεία που την υποστηρίζουν και να αναδείξει το άτομο που προτείνει. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και εκείνοι που διαφωνούν, πάντα πάλι με αποδείξεις και στοιχεία. 

Μήπως κάποιοι έχουν ήδη προεπιλέξει τις προσωπικότητες των ομάδων αυτών; 

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο καθένας μπορεί να προτείνει όποιον θέλει.  Η διαδικασία είναι διαφανής και ξεκάθαρη. 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα στην Ελλήνων Βούληση; 

Η μοναδική προϋπόθεση για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα, είναι να μην του έχουν στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.

Η προσωρινή κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για κρίσιμα εθνικά θέματα; 

Οχι. Η προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης, καλείται να εκτελέσει σαφείς εντολές:  1. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του κράτους και 2. την διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας.  Οι πληρωμές προς τους δανειστές θα παγώσουν μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο σύνταγμα, να ψηφιστεί με δημοψήφισμα, να διενεργηθούν εκλογές σύμφωνα με το νέο σύνταγμα, να ελεγχθεί το χρέος και να διακανονιστούν τα οφειλόμενα ποσά με προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση αυτή, ΔΕΝ θα αποφασίσει πως θα λυθεί το μεταναστευτικό, ή το νομισματικό, ή η παραμονή μας στην ΕΕ, ή οτιδήποτε άλλο.  Αποστολή της είναι ΜΟΝΟ η διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας και η συνέχιση της λειτουργίας του κράτους. Τα υπόλοιπα θέματα, θα τα αποφασίσουμε με δημοψήφισμα εμείς με το νέο σύνταγμα. 

Πως συμμετέχουν οι Έλληνες που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο; 

Καλώς ή κακώς, το διαδίκτυο είναι σήμερα το "κατοχικό μας ραδιόφωνο". Καλώς ή κακώς, το διαδίκτυο είναι που μας παρέχει τα εργαλεία για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να αποφασίζουμε. Και καλώς ή κακώς, για να συμμετέχει κάποιος στις αποφάσεις, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για να έρθει πάντως κάποιος στο Μαραθώνα, δεν είναι απαραίτητο να έχει πρόσβαση.  Το κάλεσμα Α5 έχει τυπωθεί και διανεμηθεί σε χιλιάδες αντίγραφα από τους εθελοντές, σε πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.Μπορείτε να το κατεβάσετε από την κεντρική σελίδα της επιχείρησης, ή από το scribd (http://www.scribd.com/doc/116715275/2013-%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%98%CE%A9%CE%9D)

Αν μαζευτούν μερικές χιλιάδες στις 12 Μαιου, θα μπορεί άραγε το δείγμα αυτό  να αξιολογηθή ως αντιπροσωπευτικό και να αναδείξει εκπροσώπους για ένα ολόκληρο Έθνος ;  θα ζητήσουμε τα κλειδιά της χώρας; 

Οχι φυσικά.  Οι διοργανωτές είναι απλοί πολίτες, και δεν είναι ανόητοι.  Στις 12 Μαίου, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανείς να ζητήσει τα κλειδιά της χώρας αν είμαστε απλώς μερικές χιλιάδες. 

Αν στο Μαραθώνα είμαστε όσοι πρέπει, πως θα πάρουμε την χώρα μας πίσω; 

Αν στις 12 Μαίου είμαστε όσοι πρέπει (π.χ. ένα εκατομμύριο, οπότε μαζί με αυτούς που δεν κατάφεραν να έρθουν το μέγεθος δικαιολογεί να απαιτεί τα κλειδιά της χώρας), θα έχει γεννηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας μια πολιτική δύναμη, που δε θα ζητάει την εξουσία σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, για να διαιωνίσει τη σαπίλα, αλλά θα ζητάει να αλλάξει το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η νέα πολιτική δύναμη αυτή, θα έχει επιλέξει τα πρόσωπα που εμπιστεύεται, και όλοι μαζί αυτοί, ο λαός και τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, θα αποφασίσουν πως θα φέρουν εις πέρας την αποστολή που ανέλαβαν στις 12 Μαίου. Δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε από εκεί και μετά. 

Πως διασφαλίζεται η ειρηνική διεξαγωγή της όλης εκδηλώσεως και ο αποκλεισμός υποκινητών (προβοκατόρων), έτσι ώστε να αποφευχθή η εμπλοκή των δυνάμεων καταστολής όπως στο παρελθόν; 

Με περιφρούρηση. Η πρώτη ομάδα που δημιουργήθηκε στην επιχείρηση, είναι η ομάδα περιφρούρησης και αυτό δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνουμε οι διοργανωτές το θέμα.  Σκοπός είναι να διοργανωθεί μια απόλυτα ασφαλής εκδήλωση.


Πόσα πλεονεκτήματα προσφέρει ο Μαραθώνας σε σχέση με το Σύνταγμα ως τοποθεσία, με βάση τα σημερινά δεδομένα;  Πως θα αποφύγουμε τα επεισόδια; 

Η αστυνομία δεν έχει κανέναν λόγο παρουσίας στην εκδήλωση. Τι να έρθουν να φυλάξουν τα ΜΑΤ;  Το πάρκινγκ του Δημοτικού σταδίου;  Η απουσία αστυνομικών σε συνδυασμό με την περιφρούρηση απο πλευράς διοργανωτών, θα εξασφαλίσει μια απολύτως ασφαλή εκδήλωση, μια γιορτή για τη δημοκρατία. 

Θα πετύχει; 
Αυτό εξαρτάται από εσένα.

Η ομάδα των 5.

http://2013marathon.org/pragmatikotita/erotisis/

Ο Σαμαράς αναβιώνει το σκληρό κράτος της «επαράτου» δεξιάς. Αυταρχισμός, εκβιασμοί και τρομοκρατία το νέο δόγμα.

Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Η κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προς ψήφιση, ένα κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που στόχο έχει την εξαθλίωση και την τρομοκρατία του Ελληνικού Λαού. Έχοντας αναγάγει το Ελληνικό κοινοβούλιο σε χωματερή αισχρών νομοθετημάτων, καταστρατηγώντας κάθε Συνταγματικό διαδικασία, ο Σαμαράς και το κονκλάβιο του επιβάλλουν με εκβιαστικές τακτικές τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των Ελλήνων.

Αναφέρω μόνο μία από τις διατάξεις του  κατάπτυστου εκτρώματος-νομοθετήματος των Σαμαροστουρνάρων που αποδεικνύει τη φασίζουσα πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά και το υπηρετικό προσωπικό που τον στηρίζει: «το δημόσιο, ακόμη και αν έχει χορηγήσει ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης στην οποία ο οφειλέτης είναι συνεπής, μπορεί να λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εφόσον η οφειλή δεν είναι εξασφαλισμένη. Για παράδειγμα, μπορεί να εγγράφει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και να προχωρά σε κατασχέσεις!, και να μην χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας». 

Μόνο και  μόνο η πιο πάνω διάταξη του  νομοσχεδίου δείχνει με τον χειρότερο  τρόπο πια είναι η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο τρόπος που πολιτεύεται η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Βασικές της αρχές είναι: εκβιασμοί και κρατική τρομοκρατία, σκληρός αυταρχισμός και το χειρότερο όλων: οικονομική τρομοκρατία. 

- Σκληρός αυταρχισμός όπως π.χ. στις Σκουριές που κάνουν επίδειξη ισχύος οι δυνάμεις καταστολής του σερίφη Δένδια, και θυμίζουν εποχές χούντας κάνοντας νυχτερινές επιθέσεις σε σπίτια φιλήσυχων κατοίκων μόνο και μόνο για να δείξουν οι κυβερνώντες την απόλυτη υποταγή τους στη διαπλοκή και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν όποιον διεκδικεί τα αυτονόητα Δημοκρατικά του δικαιώματα. 

- Εκβιασμοί και τρομοκρατία με αφορμή την απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Με διαδικασίες που θα ζήλευε και η χούντα του Πινοσέτ, ο Σαμαράς απολύει χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων με βασικό κριτήριο την υποβολή της απόλυτης υποταγής του εργαζομένου στο αρμόδιο υπουργικό γραφείο. Όποιος γονατίσει στο υπουργικό γραφείο παραμένει, όποιος δε σκύψει απολύεται… Είναι το μοναδικό κριτήριο. 

Ενώ ταυτόχρονα όποιοι θα προσλαμβάνονται, θα περνούν από συνέντευξη και  εκθεσούλα ιδεών. Ή δηλαδή γονυκλισίες  στο εκάστοτε υπουργικό γραφείο ή δεν προσλαμβάνονται ποτέ. Μόνο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν έχει θεσπίσει ο Σαμαράς, ο άρχων του νεοσκοταδισμού στην Ελλάδα. 

- οικονομική τρομοκρατία  όχι μόνο για την φασιστική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αναφέρω στην αρχή, που θα γίνεται πράξη «διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» για όλους όσους αντιστέκονται στην κυβέρνηση και δεν έχουν υποβάλλει τα σέβη τους,  αλλά και με δεκάδες άλλες διατάξεις και νομολογίες του Στουρνάρα (ανθρώπου και πουλέν των Σημίτη και Παπαντωνίου για να μην ξεχνιόμαστε). Το κριτήριο της επιλογής είναι απλό και συγκεκριμένο: ή κάνεις ότι διατάσσει η κυβέρνηση ή σου κατάσχουμε τη όποια περιουσία έχεις. Γιατί τα αυταρχικά καθεστώτα δεν έχουν αδιέξοδα…

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι  η Γερμανική επεκτατική πολιτική έχει βρει στην Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση τους πιο σκληρούς εκφραστές της. Οι Έλληνες πολίτες έχουν γίνει τα πειραματόζωα των γερμανικών οικονομικών κρεματορίων ενώ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης παίζουν με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο των γκάουλαϊτερς. 

Είναι πλέον βέβαιον ότι ο  Αντώνης Σαμαράς αναβιώσει το σκληρότερο κράτος της δεξιάς που γνώρισε η χώρα τον τελευταίο αιώνα. Αυταρχισμός, εκβιασμοί, τρομοκρατία, κλείσιμο του ματιού στο παρακράτος, και απόλυτος εκφοβισμός του λαού είναι το όραμα του Σαμαρά και των ακολούθων του, Βενιζέλου και Κουβέλη. Ο Λαός με Δημοκρατικές αλλά ειρηνικές διαδικασίες πρέπει να αντισταθεί στη νεοφασιστική λαίλαπα που επιβάλλει ο σχιζοφρενικός νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης.

Χρυσά τα παιδιά μας στην Ενόργανη Γυμναστική.

Η ελληνική γυμναστική καμαρώνει για τον «Φίλο της τον Λευτεράκη» που για την ακρίβεια δεν είναι ένας, αλλά δύο!

Ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Λευτέρης Πετρούνιας οδήγησαν και πάλι ένα από τα κορυφαία αθλήματα, στην κορυφή κατακτώντας ο καθένας το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά του, το Σάββατο, στο Παγκόσμιο κύπελλο της Λιουμπλιάνας.

Δείχνοντας έτσι ότι η απώλεια μια θέσης στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μόσχας, αποτέλεσε απλά μια κακή παρένθεση.

Την αρχή έκανε ο Λευτέρης Κοσμίδης, που επικράτησε στον τελικό των ασκήσεων εδάφους με 15,125 βαθμούς, αφού εκτέλεσε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,50, ανεβασμένο κατά 0,20 β. συγκριτικά με τον προκριματικό της Παρασκευής (26/04).

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 και πρωταθλητής Ευρώπης του 2012 άφησε πίσω του τον Αμερικανό Αλεξάντερ Ναντούρ (15,075 β.) και τον Καναδό Σκοτ Μόργκαν (15,050 β.), οι οποίοι παρουσίασαν προγράμματα χαμηλότερης αξίας.

Για τον 22χρονο αθλητή του Γιώργου Αγγέλου, αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο στους φετινούς αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου, έπειτα από το ασημένιο που είχε κερδίσει στο Κότμπους της Γερμανίας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, όπου συγκέντρωσε 15,650 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 7,00) και αποδείχθηκε ασυναγώνιστος για άλλη μια φορά. Την τριάδα συμπλήρωσαν, με χαώδη διαφορά από τον Έλληνα πρωταθλητή, ο Φινλανδός Μάρκου Βάχτιλα (14,725 β.) και ο Αμερικανός Αλεξάντερ Ναντούρ (14,650 β.).

Ο 24χρονος Ελληνας σπεσιαλίστας των κρίκων μετρά πλέον τρία χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες φετινές συμμετοχές σε παγκόσμια κύπελλα, αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες επιτυχίες του στο Λα Ρος Σιρ-Ιόν της Γαλλίας και στο Κότμπους της Γερμανίας.

Την Κυριακή το απόγευμα ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο κύπελλο της Λιουμπλιάνας με την 3η ελληνική συμμετοχή σε τελικούς (3/3) αυτήν της Βασιλικής Μιλλούση στη δοκό.