Σελίδες

31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Καλοί μου φίλοι αναγνώστες κι επισκέπτες του ιστολογίου μας σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Υγεία κι ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.
Ευχόμαστε η πατρίδα μας να αποτινάξει τον ζυγό που της έβαλαν με εξαπάτηση οι προδότες πολιτικοί και οι ξένοι δυνάστες....

Να είστε όλοι καλά.

Ο Διαχειριστής, οι συντάκτες και οι συνεργάτες μας.

18 αγαπημένοι της τέχνης που "έφυγαν" από κοντά μας το 2012.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου και του πενταγράμμου, συγγραφείς που δεν είναι πια κοντά μας...  
Σκληρή η χρονιά που φεύγει και έγινε ακόμα περισσότερο παίρνοντας μαζί της και πολλούς σπουδαίους εκπροσώπους της τέχνης.... 

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στις 24 Ιανουαρίου έπεσε θύμα τροχαίου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Λίγες ώρες αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών.
Στις 3 Φεβρουαρίου φεύγει από τη ζωή ο ηθοποιός, πολιτικός και συγγραφέας Νίκος Απέργης, σε ηλικία 64 ετών, αφού πάλεψε αρκετό καιρό με τον καρκίνο.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας, προδομένος από την καρδιά του, έφυγε ξαφνικά στα 70 του, στις 29 Φεβρουαρίου. 

 
Τρεις μήνες μετά το χαμό του συζύγου της, η Σμαρούλα Γιούλη αφήνει την τελευταία της πνοή στις 7 Μαρτίου, σε ηλικία 78 ετών.
Η Δόμνα Σαμίου είπε το τελευταίο της τραγούδι στις 10 Μαρτίου, στα 84 της χρόνια.
Στις 19 Μαρτίου έκλεισε τα μάτια του ο Νίκος Βασταρδής, έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε μερικούς μήνες νωρίτερα.



Ο Χρήστος Πάρλας απεβίωσε από πνευμονική ανεπάρκεια τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου, στα 76 του χρόνια.
Σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του, προκαλούν πνευμονικό οίδημα και στερούν από την Ελλάδα τη μοναδική φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, στις 17 Απριλίου. Ήταν 64 ετών.
Από καρδιακό επεισόδιο φεύγει η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 73 ετών.



Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης άφησε την τελευταία του πνοή στα 86 του, στις 5 Ιουνίου.
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 6 Ιουνίου. Ο Κώστας Καρράς έφυγε στα 76 του χρόνια.
Η συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή πέθανε σε ηλικία 87 ετών, στις 9 Ιουνίου.



Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπέκυψε, έπειτα από μεγάλη μάχη με την επάρατο, στις 30 Ιουνίου. Ο αριστοφανικός ηθοποιός ήταν 71 ετών.
Στις 17 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μούτσιος στα 80 του χρόνια.
Η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών, στις 25 Σεπτεμβρίου.

 
Ο θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, μεταφραστής και θεωρητικός του θεάτρου Αλέξης Σολομός, πέθανε στα 94 του χρόνια, στις 26 Σεπτεμβρίου.
Ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοεμβρίου, σε ηλικία 77 ετών.
Στα 63 του άφησε την τελευταία του πνοή ο στιχουργός Άλκης Αλκαίος, στις 10 Δεκεμβρίου.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ. (Plan A, Plan B…Plan GOD)

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τα τελευταία  εικοσιτετράωρα στις μεγαλουπόλεις  μαζί με το άπλωμα της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα από τις ξυλόσομπες και τα τζάκια, διαχέεται και η  αποπνικτική μυρωδιά της πολιτικής  σιχαμάρας.

"Θαρθεί  καιρός που ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς" ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Πνευματοκίνητε Άγιε Γέροντα το προείδες και σήμερα το ζούμε σε όλο το (απεχθές μεγαλείο) μιας σύγχρονης  Ελληνικής τραγωδίας.

Μπορεί σαν  λαός να ξωκείλαμε , αλλά η έμφυτη αηδία προς το ψεύδος, την απάτη και τον δόλο δημιουργεί εκ των υστέρων μέσα μας μια πρωτογενή μνήμη σε σχέση με τα παράδοξα γεγονότα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Ποιός λοιπόν δεν θυμάται την πολυδιαφημιζόμενη και πολυέξοδη παράσταση σεμιναρίων διαχείρισης κρίσεων που έγινε από το πολλά υποσχόμενο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Τότε σχεδόν ακόμα περιφερόταν (ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)... κύριε Γεώργιε Παπανδρέου του Ανδρέα και της Μαργαρίτας ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Δεν φταίτε εσείς, φταίμε εμείς γιατί η ψυχοκινητική αλλοτρίωση που εφαρμόσθηκε πάνω μας στους χαλαρούς καιρούς της μεταπολίτευσης, έφτιαξε και πιόνια ψηφοφόρους έτοιμους να εξυπηρετήσουν τους πειραματισμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης που πρεσβεύεται και διδάσκεται. Προσωπικά δεν επιθυμώ τέτοιες ημέρες να κακολογήσω κανένα πολιτικό αλλά πιστεύω ότι με τις ευχές και τις προσευχές των αδικημένων ψυχών (ΠΟΥ ΞΥΠΝΟΥΝ) έστω και αργά θα βρεθείτε όπως όλοι μας στα χέρια του ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΘΕΟΥ για να καταλάβετε, τι σημαίνει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ και τι συμβαίνει στην διαχείριση των πραγματικών κρίσεων.

Και αυτό γιατί  οι ακριβοθώρητοι καθηγητάδες διαχείρισης κρίσεων που κουβαλάτε εξ εσπερίας και πληρώνεται, σας μιλούν για Plan A η για Plan B, ποτέ όμως για Plan GOD.
Το τελευταίο Plan, όχι μόνο δεν το γνωρίζουν, αλλά όπως φαίνεται το αντιμάχονται κιόλας.

Σήμερα  λοιπόν γευόμασθε τα αποτελέσματα της  πολιτικής διαχείρισης, απόρροιας ακριβοπληρωμένων συμβουλών από γνωστές παγκοσμίως δεξαμενές σκέψης (Think tank) που σαν τα μαύρα κοράκια πέσανε στην πολύπαθη πατρίδα για να ξεσκίσουν ότι απέμεινε από τον κοινωνικό ιστό της. Όμως τα πειραματόζωα ξυπνήσανε και παρακολουθούν τους πειραματιστές τους.

Βλέπετε λοιπόν ότι λειτουργεί αθόρυβα  το Plan GOD και εμφανίζει από το πουθενά χαμένες λίστες, χαμένους λογαριασμούς και υποψήφιους υπόδικους με αποτέλεσμα το σύστημα που εκπροσωπείται να ταράσσεται κατά το "Ηρώδης εκταράσσεται... οδυρόμενος ότι το κράτος αυτού καθαιρείται ταχύ." 

Άλλωστε με πληρεξουσιότητες σε σημερινούς υπόπτους και πιθανώς παραποιημένα στοιχεία ξεκινήσατε τις υπόγειες διεργασίες  για να φυλακίσετε ένα περήφανο έθνος στην σκλαβιά των τοκογλυφικών αγορών και στους πειραματισμούς της διαφημιζόμενης νέας εποχής.

Και τώρα το παίζεται τιμητές και μεταρρυθμιστές εσείς, οι κατεξοχή αποδομηστές. Κάποιοι σας γράφουν για ελικόπτερα αλλά ούτε αυτά μπορούν να σηκώσουν το πνευματικό βάρος των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Τα  φανταχτερά μεγαλειώδη πυροτεχνήματα  των νεοποχιτών- νεόπλουτων –δήθεν εκσυγχρονιστών  στον ουρανό πάνω από τον βράχο της Ακρόπολης κατά την είσοδο της νέας χιλιετίας τότε, σαν διάττοντες αστέρες σηματοδότησαν το αιώνιο όνειρο των ξένων για την πνευματική και οικονομική σκλαβιά της  Ελλάδος.

Εκείνες τις Πρωτοχρονιές μας προσφέρθηκε πλουσιοπάροχα ΑΡΤΟΣ και ΘΕΑΜΑ με εορταστικά μηνύματα υποσχόμενα τον επίγειο παράδεισο της ΕΕ, ενώ είχαν σχεδιασθεί οι μελλοντικές παγίδες.

Σήμερα ΟΡΓΗ και ΣΙΧΑΜΑΡΑ είναι αυτό που συσσωρεύεται πάνω στα κεφάλια των ανθρώπων και φυσικά αυτό είναι κακός σύμβουλος. Αν διαθέτεται ακόμα την κοινή λογική δώστε άμεσες ανθρώπινες λύσεις στον χειμαζόμενο λαό ανεξάρτητα από τα κελεύσματα των διεθνών επιτηρητών. Διαφορετικά να είσθε σίγουροι ότι δεν θα χρονοτριβήσει να εφαρμοσθεί πλήρως το Plan GOD, άγνωστο σε εμάς τους ανθρώπους, γνωστό όμως στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ που δεν θα επιτρέψει να χαθεί αυτό το ΕΘΝΟΣ που το έχει αναγορεύσει σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΖΥΜΗ ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Σύντομα αυτοί που πολεμούν και τσαλαπατούν  αυτό το συνταίριασμα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ που είναι το ανεκτίμητο χάρισμα του ΓΕΝΟΥΣ μας θα έρθουν οικέτες να ζητήσουν πνευματική μαγιά για την αναγέννηση της ζωής τους.
Άραγε το 2013 τι θα γράψει στην ανθρώπινη ιστορία...?

ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ με φώς και ελευθερία. 

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Συριακά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ιορδανία.


Εξάωρη μάχη μεταξύ του ιορδανικού Στρατού και συριακών μονάδων με την εμπλοκή επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-24 Hind, εξοπλισμένων Μil Mi-8 στην οποία ενεπλάκη και μία ιορδανική ταξιαρχία αρμάτων μάχης διεξήχθη στα σύνορα των δύο χωρών την περασμένη νύχτα. Το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε αργά χθες τη νύχτα όταν βλήματα από την πλευρά της Συρίας, έπεσαν στο έδαφος της Ιορδανίας. Οι Ιορδανοί ανταπέδωσαν με βολές αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109, αλλά αντίθετα με άλλες περιπτώσεις το συριακό πυροβολικό δεν σίγησε, αλλά επέμεινε και άρχισε μια ανταλλαγή πυροβολικού την οποια ακολούθησε βολές από μονάδες πεζικού των Σύρων οι οποίοι ήταν σαφές ότι προσπαθούσαν να εμπλέξουν τους Ιορδανούς σε μείζονα απάντηση. 

Τότε ξεκίνησαν βολές ρουκετών από την πλευρά της Συρίας και κατά της Ιορδανίας και άρματα μάχης Τ-72 του συριακού ρυθμού πέρασαν στο έδαφος της Ιορδανίας και πολιόρκησαν μια περιοχή όπου βρίσκονταν στρατόπεδο ισλαμιστών και μισθοφόρων. Μάλιστα αναφέρεται και μία περίπτωση αρματομαχία μεταξλυ συριακών και ιορδανικών αρμάτων.

Κάτοικοι της πόλης Ramtha στην Ιορδανία  που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας, δήλωσαν στην εφημερίδα της Ιορδανίας As-Sabeel ότι πολίτες κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους για να δουν  το σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή πυρών κοντά στα σύνορα της πόλης τους τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα timesofisrael.com γράφει ότι η ένταση της μάχης στα σύνορα των τριών χωρων ήταν τέτοια που για πρώτη φορά κινήθηκε μια ταξιαρχία αρμάτων μάχης M60A1 της βόρειας διοίκησης κινήθηκε κατά των Σύρων και έβαλλε δεκάδες βλήματα εναντίον τους.
 

Το πρακτορείο  Al-Jazeera ανέφερε ότι δεκάδες σπίτια γκρεμίστηκαν από τις βολές των συριακών πυροβόλων στην ιορδανική μεθόριο και οι πληροφορίες αναφέρουν νεκρούς και τραυματίες, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τους.

Από την εξέλιξη του επεισοδίου είναι βέβαιο ότι το συριακό καθεστώς είναι αποφασισμένο να εμπλέξει τους πάντες στην σύγκρουση που διεξάγεται στο έδαφός του και ειδικά την Ιορδανία που έχει γίνει η κύρια βάση όχι απλά των ισλαμιστών, αλλά των ειδικών δυνάμεων των δυτικών χωρών που έχουν εμπλακεί στην σύγκρουση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ!!!!!!!!!

Γράφει ο Ακης Κουστουλίδης 

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά, τίποτα δεν έχει μείνει από κείνη την ζεστασιά των ανθρώπων, εκείνη την ζεστασιά που έκανε τον χειμώνα καλοκαίρι μέσα στις καρδιές μας.

Τίποτα δεν έχει μείνει από την ζωντάνια των ανθρώπων, εκείνη την ζωντάνια που την έβλεπες από τον έφηβο που ξεκινούσε να ονειρεύεται τα πρώτα του όνειρα, μέχρι τον παππού που περπατούσε με ψηλά το κεφάλι γεμάτος περηφάνια.  

Tίποτα δεν έχει μείνει από τις παρέες των φίλων, εκείνες τις παρέες που κάθε χρόνο στις γιορτές μαζευόταν στα χωριά για να τραγουδήσουν, να πιουν λίγο κρασί, να μοιραστούν τον χρόνο που πέρασε και να ευχηθούν για τον επόμενο. 

Τίποτα πλέον δεν είναι είναι όρθιο, και δεν μιλάω για τα σπίτια και τα δέντρα, αυτά είναι όρθια και μας κοιτάζουν να καταρρέουμε. 

Μας κοιτάζουν να μην μπορούμε να σταθούμε όρθιοι μπροστά στον εαυτό μας.
Μας κοιτάζουν να καταρρέουμε μαζί με  τις ευχές μας, μαζί με τα όνειρά μας.
Οι ευχές μας καταρρέουν την ίδια στιγμή που τις ξεστομίζουμε, καταρρέουν γιατί δεν τις πιστεύουμε, και όταν κάτι δεν το πιστεύουμε δεν έχει την δύναμη να πάρει σάρκα και οστά.

 
Τα όνειρά μας πλέον έχουν ξεθωριάσει, έχουν γίνει σκιές, έχουν γίνει φιγούρες που είναι αδύνατον να τις πιάσουμε, πεθαίνουν, πεθαίνουν όχι γιατί έχουν γεράσει, αλλά γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα ζήσουμε, δεν μπορούμε ούτε καν να τα αγγίξουμε.

 
Και όταν δεν μπορούμε να ευχηθούμε στον φίλο μας να ζήσει τα όνειρά του, τι μπορούμε αλήθεια να του ευχηθούμε;

 
Φτάσαμε σήμερα να ευχόμαστε να έχουμε την υγειά μας, το ευχόμαστε όχι για να χαρούμε την ζωή μας αλλά γιατί αν την χάσουμε δεν θα έχουμε ούτε την τιμή να πεθάνουμε αξιοπρεπώς.

 
Και μόλις χθες όταν σηκώσαμε τα ποτήρια για να κάνουμε μια πρόποση  δεν άνοιγε κανένα στόμα.

 
Η σιωπή έγινε πιο δυνατή από την ευχή, της δώσαμε την δύναμη να κυριεύσει την καρδιά μας, σωπασαμε και αυτή η σιωπή είναι σαν θηλιά που σε πνίγει αργά και βασανιστικά.
Είναι η σιωπή της ματαιοδοξίας, είναι η σιωπή της δειλίας, είναι η σιωπή της υποδούλωσις, είναι η σιωπή που δεν αντέχει καμία καρδιά. 

 
Και πριν χαθώ μέσα σ’ αυτήν την σιωπή πάνω στο τσούγκρισμα των ποτηριών τόλμησα να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!

 
Ανατρίχιασα όταν το είπα, ανατριχιάζω και τώρα που το γράφω. 


Το νιώθω πως είναι αληθινό, το νιώθω να ηλεκτρίζει όλο μου το είναι, να παίρνει τον φόβο και την μιζέρια και να μου δίνει φτερά. 

Νιώθω αυτήν την ευχή αληθινή όσο ποτέ άλλοτε.
Την αλήθεια της την είδα στα πρόσωπα των φίλων μου που χαμογέλασαν και σήκωσαν το κεφάλι τους.

 
Τους ένιωσα μέσα μου, με νιώσανε και αυτοί.

 
Ένιωσα να ζωντανεύει όλος ο κόσμος μου μέσα από το ζωντάνεμα των φίλων μου.
Τα μάτια μας δάκρυσαν από χαρά, δάκρυσαν γιατί ακόμη μπορούν και βλέπουν το όνειρο.
Οι καρδιές μας χτυπήσανε δυνατά και γρήγορα, χτυπήσανε γιατί είναι ζωντανές, είναι ζωντανές και θέλουν να χτυπούν ελεύθερα.

 
Αυτή την ευχή θα κάνω σήμερα, αυτήν την ευχή θα κάνω κάθε μέρα σε μένα και στους φίλους μου.

 
Αυτήν την ευχή νιώθω μέσα μου και θα την φωνάζω δυνατά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λοιπόν αδέρφια ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ !!!!!!!!!


Άκης κουστουλιδης

Απίστευτο νυχτερινά κέντρα για μικρά παιδιά στις Η.Π.Α. Η παρακμή έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!!!!

Από μικρές στα... βάσανα: Ούτε ίχνος παιδικής εμφάνισης ή χαρακτηριστικών, αλλά σφιχτό κλείσιμο σε γυναικείες τουαλέτες, προκλητικές πόζες και πονηρά χαμόγελα. Φεμινίστριες και "προοδευτικοί", καμαρώστε τα "παιδιά" σας! Κι εσύ χαζομπαμπά ή χαζομαμά που τα βλέπεις αυτά κι έχεις μια κόρη σ' αυτή την ηλικία, ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ;;; 

Ότι το κλάμπινγκ στο εξωτερικό έχει ξεφύγει, λίγο πολύ το ξέραμε ήδη. Ωστόσο, παρόλο που η είσοδος σε κλαμπ απαγορεύεται αυστηρά για ηλικίες μικρότερες των 18 ετών, στις ΗΠΑ λειτουργούν κανονικότατα τα πρώτα νυχτερινά κλαμπ για παιδιά και οι φωτογραφίες από τα event είναι τουλάχιστον σοκαριστικές.

Η αλυσίδα νυχτερινών μαγαζιών «All ages» έχει μαγαζιά στο Τορόντο, το Λος Άντζελες την Καλιφόρνια και άλλες περιοχές των ΗΠΑ και είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει η ονομασία τους: ανοιχτά για παιδιά κάτω των 18 ετών.

Οι συνήθεις ηλικίες των θαμώνων αυτών των μαγαζιών κυμαίνονται από 11 έως 14 ετών, ωστόσο όπως είναι αναμενόμενο, τα παιδιά αυτών των ηλικιών δεν είναι σε θέση ούτε να διαχειριστούν την ξαφνική αυτή ελευθερία, ούτε να φερθούν υπεύθυνα και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι μόλις μία μικρή γεύση του τι επικρατεί εκεί μέσα. Ας ελπίσουμε μόνο να τις έχουν δει και οι κηδεμόνες τους, μήπως κάνουν κάτι γι' αυτό. 

Πηγή 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.


 

το είδαμε στο Ελλάς Ορθοδοξία 

ΣΧΟΛΙΟ
Η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο....
Τα παιδάκια παριστάνουν τους ενηλίκους και μάλιστα στην χειρότερη έκδοχή τους... 
Ασεμνες χειρονομίες, σατανικά σύμβολα, προκλητικά ντυσίματα....
Η παγκοσμιοποιημένη νεοταξίτικη διαφθορά γίνεται πλύση εγκεφάλου στα ανήλικα παιδιά... 
Η θολοπροοδευτική κουλτουριάρικη συνομοταξία θα κάνει μεγάλες χαρές....
Τα βήματα προς την "απελευθέρωση" των ηθών γίνονται πλεόν άλματα....
Η κοινωνία μας οδεύει στον "εκσυγχρονισμό".

Ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. (Μαθαίνοντας από την ιστορία μας)

Οι τύραννοι, τώρα, αναγκάζονται πολύ συχνά να ληστεύουν άδικα τα ιερά και τους ανθρώπους, γιατί πάντοτε χρειάζονται χρήματα για τις απαραίτητες δαπάνες τους. Γιατί, σαν να ζουν διαρκώς σε κατάσταση πολέμου, είναι αναγκασμένοι να συντηρούν στράτευμα ή να καταστραφούν.

Ξενοφών. Ιέρων ή τυραννικός (4.11) 

Θα σου πω κι ένα άλλο από τα δυσάρεστα που παθαίνουν οι τύραννοι, Σιμωνίδη. Αυτοί, παρ' όλο που αναγνωρίζουν τους γενναίους, τους σοφούς και τους δίκαιους όχι λιγότερο απ' ότι οι ιδιώτες, τους φοβούνται μάλλον παρά τους θαυμάζουν∙ τους ανδρείους, μήπως και τολμήσουν κάτι για χάρη της ελευθερίας· τους σοφούς μήπως και μηχανευτούν κάτι· τους δίκαιους, μήπως τους θελήσει το πλήθος για κυβερνήτες του. Κι όταν οι τύραννοι από το φόβο τους τούς ξεπαστρέψουν αυτούς, ποιοι άλλοι θα τους μείνουν για να τους χρησιμοποιούν εκτός από τους άδικους, τους έκλυτους και τους δουλοπρεπείς; Τους άδικους τους εμπιστεύονται, γιατί κι αυτοί φοβούνται, όπως οι τύραννοι, μήπως η πόλη κάποια μέρα γίνει ελεύθερη και ασκήσει πάνω τους την εξουσία της· τους έκλυτους εξαιτίας της ελευθερίας δράσης που έχουν προς το παρόν∙ και τους δουλοπρεπείς, επειδή αυτοί δεν έχουν καμιά αξίωση να είναι ελεύθεροι. Μου φαίνεται λοιπόν δυσάρεστο κι αυτό το πάθημα: άλλους να θεωρείς χρηστούς άνδρες κι άλλους να είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιείς. Επιπλέον, ο τύραννος είναι αναγκασμένος να αγαπά την πόλη του· γιατί χωρίς αυτή δεν μπορεί ούτε να υπάρχει ούτε να ευτυχεί· η τυραννία όμως αναγκάζει τους τυράννους να εγκαλούν την ίδια την πατρίδα τους. Γιατί, δεν χαίρονται κάνοντας τους πολίτες πιο γενναίους ή εξοπλίζοντας τους καλύτερα αλλά ευχαριστιούνται περισσότερο καθιστώντας τους ξένους ισχυρότερους για να τους χρησιμοποιούν μετά ως φρουρούς τους. Ακόμη κι όταν έρχονται καλές χρονιές για τις σοδειές και υπάρχει αφθονία αγαθών, ούτε τότε χαίρεται ο τύραννος· γιατί πιστεύει πως όσο πιο φτωχοί είναι οι άνθρωποι τόσο πιο υποταγμένοι είναι ώστε να τους χρησιμοποιεί.

Ξενοφών. Ιέρων ή τυραννικός (5.1–5.4) 

μετάφραση Λίνα Τρουλινού, 
Εξάντας 1994.  

πηγή

"Διαλυόμεθα! Ξυπνήστε!" - Δραματική προειδοποίηση Ελλήνων στρατιωτικών στη πολιτική ηγεσία.

Οι στρατιωτικοί ανησυχούν και όχι μόνο “για τους μισθούς τους” όπως με κακεντρέχεια σπεύδουν κάποιοι να τους “λασπώσουν”. Και είναι συνήθως αυτοί στους οποίους οι στρατιωτικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Η εορταστική περίοδος κάθε άλλο παρά βοήθησε στην “εκτόνωση” της έντασης που έχουν προκαλέσει τα σκληρά μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αντιθέτως ένα κύμα οργής που ξεχειλίζει μέσα από γραπτά -άρθρα κα επιστολές- δείχνει να “φουσκώνει” μέρα με την μέρα. Ξεκίνησαν οι απόστρατοι, ακολουθούν οι εν ενεργεία που μέσω ΣΥΣΜΕΔ στέλνουν μια επιστολή που “καίει”. Και θίγει πολύ σοβαρά θέματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις:

“Φέτος τα Χριστούγεννα η Πολιτική Ηγεσία της Χώρας, εν γένει, δέχτηκε ακόμη μια φορά τα χρόνια πολλά από αντιπροσωπείες συναδέλφων στρατιωτικών, οι οποίες εκτέλεσαν άψογα, ως αναμφίβολα συνήθως, το τυπικό τους καθήκον. Την Πρωτοχρονιά θα γίνει το ίδιο. Ασφαλώς – είναι πλέον άσκοπο να κρυβόμαστε - εκείνες οι ευχές δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά αισθήματα των Ελλήνων στρατιωτικών απέναντι στην Πολιτική τους Ηγεσία, όπως μάλλον οι εκπρόσωποί της έχουν την ευφυΐα να αντιλαμβάνονται.

Εκείνο που μπορεί να μην αντιλαμβάνονται είναι το πλήθος και η υφή των λόγων για τούτα τα αισθήματα. Ίσως επειδή εμείς οι στρατιωτικοί είμαστε φύσει λακωνικοί στα λόγια, ίσως επειδή τα απάνθρωπα πλήγματα στον κλάδο μας ήταν αλλεπάλληλα και τα προκληθέντα προβλήματα στις οικογένειές μας τόσο ανυπέρβλητα και αιφνιδιαστικά που δε μπορέσαμε ακόμα να τα αποκρυσταλλώσουμε οι ίδιοι, ίσως επειδή η φυσική μας ηγεσία να μην έκανε αυτούς τους..  λόγους όσο πιο σαφείς μπορούσε. Έτσι δεν καταφέραμε με τελεσίδικο τρόπο να μεταδώσουμε στην Πολιτική Ηγεσία του τόπου το μέγεθος της πολλαπλής απαξίωσης που αισθανόμαστε, αλλά και, πάνω απ’ αυτό και πολύ περισσότερο, τους φόβους μας για την αποδόμηση των Ελληνικών Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίοι αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες μας για το μέλλον της πατρίδας. Ίσως για να αποκτήσει κάποιος τέτοιου είδους διορατικότητα και ευαισθησία αναφορικά με τους εθνικούς κινδύνους να πρέπει να έχει περάσει μερικές δεκαετίες αλωνίζοντας τα βουνά, τις θάλασσες και τους ουρανούς της πατρίδας, κάνοντας θυσίες που – όπως φαίνεται- είναι γνωστές μόνο σε εμάς τους στρατιωτικούς. Μια θητεία εφέδρου, και πολύ συχνά ούτε καν αυτή, δεν είναι αρκετή.

Εμείς, απ΄ το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων και τις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, έχουμε κρούσει και στο παρελθόν - τόσο γραπτά όσο και κατά τη διάρκεια των αρκετών κινητοποιήσεών μας μαζί με άλλα συλλογικά όργανα των εν αποστρατεία συναδέλφων μας - το καμπανάκι σχετικά με αυτούς τους οιωνοί, αλλά και τους άλλους, τους ήδη παρόντες, κινδύνους. Έχουμε φωνάξει για τους εξοπλισμούς και την αναδιοργάνωση, έχουμε φωνάξει για την αξιοκρατία και για το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που κλονίζεται μέρα τη μέρα, έχουμε κινητοποιηθεί για το θέμα του γένους των υποψήφιων των παραγωγικών σχολών, έχουμε πει και κάνει τα πάντα για το θέμα της αποσάθρωσης των θεμελίων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω των άδικων και εξαθλιωτικών περικοπών των μισθών των εν ενεργεία αλλά και των διπλών περικοπών των συντάξεων των εν αποστρατεία συναδέλφων μας. Αυτές, ιδίως οι τελευταίες, οδηγούν μαθηματικά σε αποδόμηση του παραδοσιακού αξιακού συστήματος της εθνικής άμυνας, αφού η κυβέρνηση της πατρίδας απαξιώνει τους παλαίμαχους οι οποίοι την υπηρέτησαν καταδικάζοντας τους όχι σε πείνα – αυτό εμάς τους στρατιωτικούς δε μας τρομάζει, ούτως ή άλλως οι οικογένειές μας ήταν πάντα λιτές στον τρόπο ζωής - αλλά σε αναξιοπρέπεια. Ακατανόητο για τους συβαρίτες πολιτειακούς ταγούς των βουλευτικών πολυτελών αυτοκινήτων και των πανάκριβων κινητών, απόλυτα όμως πραγματικό.

Οι ταγοί της Χώρας κωφεύουν. Προφανώς ή θεωρούν ότι οι παραπάνω κίνδυνοι είναι ανύπαρκτοι, ή από κάπου αντλούν τη βεβαιότητα ότι τα εθνικά προβλήματα δεν εγκυμονούν τους αντίστοιχους κινδύνους. Συνεπώς, δεν ανησυχούν όπως φαίνεται ούτε για το ακόμα άλυτο (αλλά όχι από εμάς ξεχασμένο) πρόβλημα της κατάληψης της μισής Κύπρου, ούτε για τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις αναφορικά με τις εξαγορές επιχειρήσεων και περιουσιών από τουρκικά κεφάλαια στη Θράκη με απώτερο στόχο τη σταδιακή τουρκοποίησή της, ούτε για τον επίσημα εκφρασμένο πλέον μεγαλοϊδεατικό παροξυσμό των Αλβανών, ούτε για το κλεπτοϊστορικό παραλήρημα των Σκοπιανών, ούτε για την τουρκική επιθετικότητα και επεκτατικότητα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά ούτε και για την πρωτοφανή ανακατανομή γεωστρατηγικών ισορροπιών στα νότια μας σύνορα.

Ακτινοβολούν την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν είναι μια βαλκανική χώρα καταμεσής στο μάτι του γεωπολιτικού κυκλώνα, αλλά μια μικρή ασφαλής Ελβετία, ή μάλλον Δανία, για να χρησιμοποιήσουμε μια πρόσφατη παρομοίωση, η οποία απολαμβάνει την ασφάλεια των σκανδιναβικών της συνόρων χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο αυτοπροστασίας.

Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τη στοχοποίηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα αλλεπάλληλα «νέα οικονομικά μέτρα» που τις οδηγούν σε αδυναμία εκπλήρωσης της αποστολής των; Ίσως αυτός ο εφησυχασμός να εδράζεται στις διαβεβαιώσεις της Τρόϊκα (η οποία για πολλοστή φορά βάζει το χέρι της ως φυσικός προϊστάμενος στο Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίς αυτό να προκαλέσει καμία αντίδραση), ίσως και από κάπου μακρύτερα. Αυτός όμως που θα πληρώσει τις συνέπειες του εφησυχασμού δεν είναι οι Τροϊκανοί δυνάστες μας, αλλά οι Έλληνες πολίτες.

Πράγματι, πολύ θα θέλαμε ως στρατιωτικοί να συμμεριστούμε αυτό τον εφησυχασμό των εντόπιων «παροικούντων τη λίμνη της Γενεύης», όμως σε εμάς αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Συνειδητά ανεπίτρεπτο. Αυτή είναι ακόμα μια μικρή ιδιομορφία του «αντιπαραγωγικού» δικού μας χώρου. Η παρεμβολή της συνείδησης και του καθήκοντος διαμορφώνει τη δική μας οπτική. Και αυτή την οπτική και τη συνειδητή ανησυχία την απολαμβάνουμε περήφανα, επειδή τη μοιραζόμαστε με όσους είχαν κάνει την Ελλάδα μεγάλη και ανεξάρτητη μέσα από αιματηρούς αγώνες. Αυτό είναι το μικρό μας κοινό «αυτιστικό» μυστικό.

Εκείνο, ωστόσο, που πρέπει οι σοβαροί κυβερνώντες μιας πολιτείας να διαθέτουν, ώστε αυτή να πορεύεται με ασφάλεια, είναι ιστορική μνήμη και διορατικότητα.

Δυστυχώς, αυτή η ιστορική μνήμη υπογραμμίζει σε εμάς τους Έλληνες ότι τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις σηματοδότησαν πάντα εθνικές ταπεινώσεις και καταστροφές. Τόσο στην παλαιότερη όσο και στην πολύ πρόσφατη ιστορία. Και αυτό που πρέπει να ενθυμούνται οι πολιτειακοί ταγοί είναι ότι μετά από τέτοιου είδους ταπεινώσεις η λαϊκή εξιλέωση απαίτησε και επέβαλλε δικαιοσύνη.

Κάτι άλλο που η ανάκληση της ιστορικής μνήμης, αλλά και η διαχρονική γεωπολιτική φυσική επιβεβαιώνει, είναι ότι βασική προϋπόθεση εθνικής ανεξαρτησίας, αξιοπρέπειας και οικοδόμησης εθνικής πολιτικής είναι η ύπαρξη στιβαρών Ενόπλων Δυνάμεων. Και στιβαρές Ένοπλες Δυνάμεις με μισθούς πείνας δεν υπάρχουν. Νομοτελειακά. Στρατό αποτελούμενο από πένητες με βιοποριστικά προβλήματα και αναξιοπρεπή στελέχη με άλυτα οικογενειακά προβλήματα δε μπορείς να έχεις, αυτό είναι αλάνθαστη συνταγή εθνικών καταστροφών. Αυτό εκτός από ιστορική νομοτέλεια αποτελεί και εθνικό μας δίδαγμα. «Ατυχείς πόλεμοι» δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο άφρονες πολιτειακοί ηγέτες. Αρκετές ελληνικές σημαίες έχει πάρει ο αέρας, δεν έχουμε την πολυτέλεια να απολέσουμε και άλλες. Αρκετά οι στρατιωτικοί επωμίσθηκαν ευθύνες άλλων. Δεν ανεχόμαστε παραπάνω. Από εδώ και πέρα οι ευθύνες δε βαρύνουν εμάς, αλλά αυτούς που κάνουν τις συγκεκριμένες ιστορικές επιλογές.

Η Πολιτική Ηγεσία γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πρόγονοι της πολιτειακής ελίτ αυτοκτονούσαν όταν έβλεπαν τον εχθρό να μπαίνει στις πόλεις τους. Είναι αδιανόητο η σημερινή να αφήνει τις θυσίες εκείνων να πάνε χαμένες.

Εμείς ως στρατιωτικοί είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μπροστάρηδες στην πορεία για το χτίσιμο του μέλλοντος, αρκεί οι ιθύνοντες να σταματήσουν την αποδόμηση των θεμελίων της εθνικής ανεξαρτησίας που με τόσες θυσίες οικοδομήθηκαν. Και αυτά τα θεμέλια είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις”. 

onalert
από το Σύνδεσμος Ελλας

ΣΧΟΛΙΟ
Καταρχήν θέλω να πω ότι αν και πρόκειται για μια σαφώς ανησυχητική επιστολη που δείχνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και προφανέστατα αποτελεί πρόβλημα επιβίωσης όλου του έθνους, εντούτοις έχει προφανέστατα λάθος αποδέκτες.....
Οπότε θα το βάλω στην σωστή βάση "Διαλυόμαστε. Ξυπνήστε" Εσείς οι Ελληνες Στρατιωτικοί....
Αρκετά αγνοήσατε την προδοτική στάση των πολιτικών τα τελευταία 30 χρόνια που κορυφώθηκε την τελευταία τριετία....
Αρκετά αγνοήσατε την καταστροφή που έχει επέλθει στην ελληνική κοινωνία.... στις συντάξεις των πατέρων σας, στην ανεργία των συγγενών σας, στην καθημερινή τραγωδία του Ελληνα πολίτη που έχετε ταχθεί να υπηρετείτε.... 

Είναι τραγική η διαπίστωση αλλά έπρεπε οι αντισυνταγματικές μνημονιακές εντολές της ξένης τρόϊκας που έρχονται καταιγιστικά στους ντόπιους πουλημένους πολιτικούς προς εφαρμογή, να πλήξουν τους μισθούς σας για να αποκτήσετε την πρέπουσα ευαισθησία απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες της....

Οσοι είναι χρόνια αναγνώστες του ιστολογίου μας ξέρουν πολύ καλά ότι πάντα στάθηκα στο πλευρό των Ελλήνων στρατιωτικών και πάντα θα στέκομαι με κάθε τρόπο, γιατι πιστεύω ακράδαντα πως μόνο πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις μπορούν να μας σώσουν από την εθνική καταστροφή που έρχεται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς....
  
Φίλοι μου Ελληνες στρατιωτικοί ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε και να σ'ωσετε την πατρίδα μας από τους αυτόκλητους "σωτήρες" της.
Ξέρω ότι πολλοί θα αναρωτηθούν αν με τα λόγια μου αυτά προτρέπω σε πραξικοπηματικές πρακτικές και σε πιθανές εμφύλιες τραγωδίες....

Οχι φίλοι μου απεύχομαι τέτοια τύχη για την πατρίδα μου.
Ομως είναι πιστεύω καθοριστικός ο τρόπος που θα τονίσουν οι στρατιωτικοί την αντίθεσή τους στην πολιτική ηγεσία....
Κι αυτό θα τους φέρει σε πλήρη ταύτιση με την θέληση του ελληνικού λαού.
Κι αν η θέληση του ελληνικού λαού μαζί με την σιδερένια πυγμή του ελληνικού στρατού ενωθούν, νομίζω ότι η σύγκρουση θα έχει νομοτελειακά κριθεί.... υπέρ της πατρίδας μας και κατά των ξένων συμφερόντων που εκπροσωπούν οι ντόπιοι προδότες πολιτικοί.... 

Γι αυτό λέω και πάλι "Ξυπνήστε" Ελληνες στρατιωτικοί....
Οι πολιτικοί σε αυτόν τον τόπο έχουν ξυπνήσει από καιρό και είναι ενσυνείδητοι προδότες του Γένους μας..... 

30 Δεκεμβρίου 2012

Γρήγορα & «πιπεράτα»: «Ευχές για το 2013» Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Θυμάμαι την παλιά συνήθεια, από τα πρώτα σχολικά χρόνια όταν είχαμε μάθει να διαβάζουμε, παραμονές κάθε πρωτοχρονιάς τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τις εκπομπές του Ε.Ι.Ρ. (του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, για τους νεότερους που αγνοούν τον τίτλο), να κάνουν ευχές (μποναμάδες) σε πολιτικούς, καλλιτέχνες και άλλους εκπροσώπους και των δύο φύλων, ανέκαθεν μνημονευόμενους, ως… «επωνύμους»!...
 
Περιμένουμε το 2013 και από το αγαπημένο σας blog EYXOMAI ολόψυχα :

- ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, όσο το δυνατό συντομότερα, από την Ελλάδα της “εισαγόμενης τρόικας» η οποία όχι μόνο ΔΕΝ μας «έσωσε» αλλά μειώνοντας δραματικά μισθούς και συντάξεις μας βύθισε σε ανέχεια, κατάθλιψη και κοινωνική αποσύνθεση, καθώς σε κάθε τρίτο μαγαζί βλέπουμε επιγραφή για ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ, σε κάθε τέταρτο μαγαζί το προτεταμένο χέρι ενός επαίτη και σε κάθε πέμπτο μαγαζί απλωμένη την πραμάτεια ενός «άστεγου» 

- ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ από τους θώκους εξουσίας, της «ντόπιας τρόικας» της Νέας Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τη Δημοκρατική διαδικασία Εθνικών Εκλογών πριν τις Γερμανικές Εκλογές,

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του «μπόνους» των 50 εδρών στο «πρώτο Κόμμα» και καθιέρωση της απλής αναλογικής έστω και εάν αυτό σημαίνει, επιτέλους, ακόμη και 5 - Κομματική Κυβέρνηση “Σωτηρίας» που θα στερήσει τον έλεγχο του Δημοσίου κορβανά από αυτούς που δημιούργησαν το ΣΥΣΤΗΜΑ και το συντηρούν για δικό τους όφελος,

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του σχετικού άρθρου του Συντάγματος που ενώ αναφέρεται σε «ευθύνη Υπουργών» για την κοινή γνώμη συνιστά νομιμοποίηση «ανευθυνότητας Υπουργών», 

- ΥΓΕΙΑ και ΑΝΤΟΧΕΣ σε όλους και όλες για όσα περνάμε και όσα θα μας έρθουν με βάση τα υπογραφέντα στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ από τους κκ Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλο, Καρατζαφέρη, Παπαδήμο, Κουβέλη και άλλους 250 πρώην και νυν άνδρες και γυναίκες Βουλευτές,

- ΚΑΜΙΑ αυτοκτονία από έντιμους και αφόρητα στρεσαρισμένους Έλληνες που επιτρέπουν στον  εαυτό τους την πολυτέλεια  της αυτοαναίρεσης εξαιτίας της οικονομικής αποτυχίας βυθίζοντας στον πόνο τις οικογένειές τους.

- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, παρά τις καθημερινά διογκούμενες γραμμές στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στα συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών, σε κάθε Έλληνα, Ελληνίδα και των παιδιών μας του χαμόγελου και της αισιοδοξίας (μας τα κλέψανε οι… «Εθνοσωτήρες» μας και η τρόικα) που ανέκαθεν μας χαρακτήριζαν ενώ παραξένευαν και ταυτόχρονα εντυπωσίαζαν τους ξένους,

- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «Δεξαμενής Εθνοσωτήρων» ΠΡΙΝ τις επόμενες εκλογές στον Εθνικό (πρώην Βασιλικό) κήπο τοποθετημένη ανάμεσα στο Ζάππειο και το Κοινοβούλιο από όπου θα εκπορεύονται προς τη Βουλή, τις Περιφέρειες και τους Δήμους εκείνοι και εκείνες που το ΣΥΣΤΗΜΑ θα επιλέγει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να μας «σώζουν»… http://piperopoulos.blogspot.com/2012/12/blog-post_28.html

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ, επί του  παρόντος από το ελληνικό λεξιλόγιο, (το προτείνω αυτό και αισθάνομαι βαθύτατη πίκρα να με κυριεύει), της γνωστής παροιμιακής έκφρασης που διατείνεται ότι «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό ΔΕΝ υποφέρει… » έως ότου αποδείξουμε ότι αυτό συνεχίζει να ισχύει και στις μέρες μας!..

- ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ξανά οι Έλληνες συμπάσχοντες και συγχαίροντες, συγκάτοικοι, συμπολίτες, συνοδοιπόροι και συνάνθρωποι, 

ΜΕ

- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  άμεσα στις μνήμες μας και  εφαρμογή στην καθημερινή μας  συμπεριφορά λησμονημένων εννοιών  όπως η μπέσα, το κυμπαριλίκι,  το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η  αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και ο  σεβασμός του συνανθρώπου μας.

Όρθιοι μπορούμε να νικήσουμε.

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Φτάσαμε τελικά στην Πρωτοχρονιά…. όσο κι αν τόσοι πολλοί είχαν φοβηθεί, είχαν πιστέψει ότι δεν θα φτάναμε. Όχι γιατί θα ερχόταν το Τέλος του Κόσμου που προφήτευαν οι Μάγια, αλλά γιατί αυτό που βλέπαμε να έρχεται, ούτε σε Χριστούγεννα «έφερνε», ούτε σε Πρωτοχρονιά. Αυτό που ερχόταν, παρέπεμπε στην απόλυτη εξαθλίωση, έτσι όπως οι γηραιότεροι μπορούν, έστω αμυδρά να θυμηθούν, ότι φάνταζαν οι «γιορτές» τα χρόνια της Κατοχής.

Τέτοια απόλυτη εξαθλίωση δεν ζήσαμε. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Διότι την εξαθλίωση τη ζούμε μεν καθημερινά, με απόλυτα παγκοσμιοποιημένο, «πολιτισμένο» τρόπο δε. Comme il faut που λένε και οι Γάλλοι.

Ζούμε  μιαν απόλυτη καταστροφή, μιαν απόλυτη Κατοχή, μια κοινωνική, οικονομική, οικογενειακή εξαθλίωση comme il faut.

Με τα συσσίτιά μας, με τις  «προσφορές» καταναλωτικών ειδών από μεγαλο επιχειρήσεις - τώρα που «έβγαλαν» το κέρδος της χρονιάς κάνουν «φιλανθρωπίες»- με τα κουπόνια και τα δώρα των εφημερίδων με εκπτώσεις σε σουπερμάρκετ, με τις «μοδάτες» προσφορές των «καφενείων - αλυσίδων» του τύπου «μια τυρόπιτα δώρα για κάθε καπουτσίνο»…

Και με τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα μας στις πλατείες και με γιορτινά τραγούδια – κυρίως αμερικάνικα - σπονσοραρισμένα από απρόσωπες πολυεθνικές που πουλάνε άχρηστα προιόντα που σε κάνουν να ξεχνιέσαι και με εκδηλώσεις και συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών σε στοές και σε πλατείες, καλλιτεχνών που μην έχοντας στην ουσία δουλειά παρά μια-δυο φορές την εβδομάδα, σπεύδουν να διαφημίσουν το «κοινωνικό πρόσωπο» της νέας τάξης…

Οφείλω να συγχαρώ την σύγχρονη  μεγαλο- επιχειρηματικότητα που αφού συνέπραξε με τους νέους άρχοντες, επιβίωσε στραγγαλίζοντας τους φούρνους, τα καφενεία, τα ψιλικατζίδικα, τα μαγαζάκια, τα εμπορικά, τα γαλατάδικα, τα περίπτερα της γειτονιάς.

Οφείλω να συγχαρώ και  όλους αυτούς – εκδότες περιοδικών «ποικιλίας», ιδιοκτήτες μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών, επιχειρήσεις τηλεοπτικών παραγωγών, εκδότες εφημερίδων, εταιρείες παραγωγής μουσικής, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων - που  φρόντισαν επί μια δεκαπενταετία να διαμορφώσουν στην Ελλάδα νέα ήθη, νέα έθιμα, νέα πρότυπα, νέα οράματα, νέα ιστορία μέχρι και νέα γλώσσα έτσι ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για την επικράτηση της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης του Έλληνα χωρίς να το καταλάβει, θεωρώντας ότι … «και τι έγινε δηλαδή;»

Βεβαίως, μαζί με όλες τις  μικρές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις «της γειτονιάς» που αποτελούσαν τη  σπονδυλική στήλη, τη ζωή της  πρωτεύουσας, της μεγαλούπολης, της πόλης και  του χωριού  καταστράφηκαν κι εξαφανίστηκαν κι αυτοί οι ίδιοι . Οι εκούσιοι συνεργάτες της εξαθλίωσης.

Όποιος διαβάζει ιστορία, διδάσκεται. Ο εισβολέας, κατακτά τους λαούς και τις χώρες με την υπόσχεση ότι θα τους απαλλάξει από τους τυράννους του αλλά στη συνέχεια, κρατά μόνο δούλους. «Καθαρίζει» το τοπίο. Εκτελεί τους κάθε λογής «συνεργάτες». Ερημώνει τη γη. Χτίζει τους δικούς του ναούς και τα δικά του παλάτια. Φέρνει τους δικούς του Θεούς.

Κάπου εκεί βρισκόμαστε. Αυτοί που ακόμη χαμογελούν, είναι μεταξύ εκείνων που «εμήδισαν». Και μην έχοντας γνώση ιστορίας, όντας απλώς «μυαλοπώληδες», δεν αντιλαμβάνονται ότι όπου νάναι, έρχεται ο ευνουχισμός τους και τελικά, ο εξευτελιστικός τους θάνατος. Φυσικά, υπάρχουν και οι προδότες. Οι Εφιάλτες. Οι οποίοι αρχικά αμείβονται πλουσιοπάροχα αλλά τελικά καταλήγουν δολοφονημένοι, σε κάποιο σοκάκι.

Ο Έλληνας όμως που «δεν έχει μια» στην τσέπη, ούτε δουλειά, τον κυνηγούν τα χρέη, γύπες τον καταδιώκουν αλλά προσπαθεί να σταθεί όρθιος. Και όσο περισσότεροι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι, τόσο χειρότερες γίνονται οι προοπτικές και για αυτούς που «εμήδισαν» και γι αυτούς που πρόδωσαν.

29 Δεκεμβρίου 2012

Ώστε έτσι Κάρολε !!!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 
 
Έστειλες συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Ομπάμια για τον άδικο χαμό 20 αθώων ψυχών. Όλος ο πλανήτης χόρευε επί ημέρες στον ρυθμό του αποτρόπαιου εγκλήματος, ξεσκιστήκαμε να συζητούμε το θέμα, να το προβάλλουν τα ΜΜΕ, ενώ τα τηλεγραφήματα συμπαράστασης στον ... αμερικανικό λαό πηγαινοέρχονταν.
 
Γιατί; Επειδή οι 20 αυτές ψυχές είχαν διαβατήριο των ΗΠΑ. 
 
Για τα τρία ελληνόπουλα που κάηκαν στην Καβάλα τί έστειλες Κάρολε; Σου είπαν οι Υπηρεσίες ότι δεν κάηκαν ελλείψει χρημάτων για αγορά πετρελαίου μήπως; Κι’ αν είναι έτσι, το βρήκες φυσιολογικό; 
 
Για τις 3.500 περίπου αυτοκτονίες Ελλήνων λόγω Μνημονίων τί έχεις να πεις Κάρολε; Για τα ορφανά αυτών των αυτόχειρων; Μήπως σε έπεισε η κ. Αφροδίτη Αλ Σαχλέ ότι ήταν άνθρωποι βαρεμένοι και θα αυτοκτονούσαν αργά ή γρήγορα; Για τις απόπειρες αυτοκτονίας 837 Ελλήνων την εποχή του Μνημονίου; 
 
Για τις δεκάδες, ή μήπως εκατοντάδες, χιλιάδες αθώες ιρακινές ψυχούλες που χάθηκαν άδικα μέσα σε 10 χρόνια από όπλα των συμπατριωτών τών 20 αδικοχαμένων αμερικανόπαιδων τί έχεις ψελλίσει Κάρολε;
 
Για τους 1.230.918 Έλληνες ανέργους και τα παιδιά τους, για τους Έλληνες συνταξιούχους που δεν έχουν φάρμακα, για τους Έλληνες ασθενείς που πεθαίνουν πριν την ώρα τους από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ μια ζωή πλήρωναν εισφορές που κατάπιε το PSI του εγκληματία Βενιζέλου τί έχεις κάνει Κάρολε;
 
Για την Ελληνίδα νεκρή/ζωντανή Μυρτώ τί είπες;
 
Για τους Έλληνες δολοφονημένους από τα ορκς των λαθροορδών τί έχεις πει, τί έχεις κάνει Κάρολε;
 
Για τις φωτογραφίες που έβγαινες με το λαμόγιο τον Λαυρεντιάδη [και πόσα άλλα που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί] ζήτησες από κάποιον ευθύνες που σε ξεφτίλισε;
 
Είπες λέει στη Μέρκελ να φέρει άλλο λαό εδώ, αν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα. Και τα παπαγαλάκια έμειναν με το στόμα ανοιχτό μπροστά στη γιγάντια ατάκα σου και σε χειροκρότησαν για τη τιτάνια μαλακία που ξεστόμισες. Όχι ρε. Θα μείνω εδώ και δεν θάρθει κανείς άλλος στη θέση μου. Απλώς σταμάτα να υπογράφεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Έπρεπε αυτό να της πεις: δεν υπογράφω άλλη πράξη από αυτές που θα δώσεις στον Αντώνη και στ’ άλλα τα παιδιά για να μου φέρουν να υπογράψω για να διαλύσουν τον λαό.
 
Κι΄ εσύ έσπευσες μέσα σ’ όλη τη δυστυχία του λαού, του οποίου Άρχεις, να συλλυπηθείς τον Ομπάμια. Έναν εκ των υπευθύνων της ελληνικής τραγωδίας. Τί να σου πω …
 
Πάντως να ξέρεις ότι μετά το τετ-α-τετ σου με τη Μέρκελ, υπέγραψες κι’ άλλα αβάσταχτα μέτρα για τον ίδιο λαό. Έχεις προειδοποιηθεί προ πολλού και επανειλημμένως Κάρολε. Είσαι συνυπεύθυνος για την εθνική τραγωδία.  
 
Να μην αμφιβάλλεις καθόλου ότι στην ιστορία θα μείνεις ως ο Πρόεδρος που υπέγραψε τις περισσότερες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καταργώντας στην ουσία τη Βουλή και συνεργώντας έτσι στην κατάλυση του Συντάγματος, για τη φύλαξη και τήρηση του οποίου έχεις δις δώσει όρκο βαρύ!! 
 
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
(ευχαριστώ την φίλη Μάγδα Λ)