Σελίδες

30 Νοεμβρίου 2012

Τέλος η συμμετοχή μας στο μέτωπο του Αφγανιστάν...

Με την επιστροφή και του Διοικητή του ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του ελληνικού «Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν» (ΤΕΣΑΦ) από την Καμπούλ, μετα από 10 χρόνια παρουσίας και προσφοράς κυρίως στην εκτέλεση κονωφελών έργων υποδομής  και της εκπαίδευσης των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην συγκρότηση των 33 ελληνικών αποστολών πήραν μέρος 3.295 στελέχη  με χρονική διάρκεια παραμονής από 3 έως 6 μήνες.

Η ελληνική παρουσία ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2002,  με την «Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν»' (ΕΛΔΑΦ).με αρχική τοποθέτηση 15 αξιωματικών και 34 υπαξιωματικών. Υπήρξε εποχή που η ελληνική συμμετοχή ξεπερνούσε - σε διαφορα επίπεδα- τα 200 άτομα.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ «μαζί με τα επαναπατρισθέντα στελέχη επέστρεψε όλο το υλικό και τα μέσα που υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ενώ η εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της αποχώρησης, ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2010».

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές μερικά υλικα υποστήριξης γραφείου  χαρίστηκαν σε σχολεία κλπ, ενώ εκποιήθηκαν ορισμένα πολύ παλια οχήματα το κόστος μεταφοράς των οποιών ήταν μεγαλύτερο από την αξία τους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αφγανιστάν, τόσο η ΕΛΔΑΦ όσο και το ΤΕΣΑΦ, εκτέλεσαν έργα κατασκευής – ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών στην πόλη της Καμπούλ, καθώς επίσης και του αεροδρομίου.

Επιπρόσθετα, συμμετείχαν στην εκπαίδευση Αφγανών στρατιωτών και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας. Για ένα διάστημα υπήρξε και τμ'ημα της Πολεμικής Αεροπορίας που που διοικούσε το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξη που παρείχε το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας  (299 ΚΙΧΝΕ) το αναπτύχθηκε στις 26 Ιουλίου 2005, από υγειονομικής πλευράς, αφενός  στο προσωπικό της ελληνικής αποστολής  και της υπόλοιπης διεθνούς δύναμης της ISAF, όσο και σε Αφγανούς πολίτες.

Το 2008-9 υπήρξε αρχικός σχεδιασμός να μεταφερθεί η ελληνική δύναμη σε επικίνδυνη περιοχή του ΝΔ Αφγανιστάν αλλά τελικά απετραπη μετα από την αποκάλυψη του θέματος από τον τύπο. Ελληνικά τμήματα είχαν δεχθεί καποιες φορές επίθεση από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμους ή πυροβολισμούς - ευτυχώς χωρις σοβαρό τραυματισμό.
Για κάποιο διαστημα θα παραμείνουν ακόμα στην Καμπούλ 7 αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας που εκπαιδεύουν αφγανούς στην εφοδιαστική οργάνωση αεροπορικής βάσης, ενώ έμειναν και 2 αξιωματικοί που υπηρετούν στο διεθνές επιτελείο της  ISAF. 

πηγή Τα Νέα

Γρήγορα & «πιπεράτα»: υποκλίνομαι στον «κανένα»!.. Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Η έννοια «ο καταλληλότερος  Πρωθυπουργός» που χρησιμοποιείται όχι απλά και μόνο συχνά, αλλά υπερβολικά συχνά, σε κάθε μικρή και μεγάλη, επίσημη και ανεπίσημη, αυτοδύναμα εκτελούμενη ή κατά παραγγελίας των Κομμάτων ελληνική δημοσκόπηση λένε πολλοί συμπολίτες μας ότι έχει κουράσει, όχι απλά και μόνο πολύ, αλλά υπερβολικά πολύ…

Κάποιοι μάλιστα διατείνονται ότι η έννοια «πτώχευσε» καθώς σχεδόν νομοτελειακά ως «καταλληλότερος» αναδεικνύεται από το άτομο που κατέχει την εποχή που γίνεται η δημοσκόπηση τον Πρωθυπουργικό θώκο και ακολουθεί, ο εν δυνάμει καταλληλότερος Πρωθυπουργός που είναι, κατά κανόνα σχεδόν, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!..

Εάν υπήρξε κάποια εξαίρεση σε κάποια δημοσκόπηση κάποια εποχή απλά και μόνο υπήρξε ως επιβεβαίωση του παραπάνω κανόνα…

Τι ψάχνουν λοιπόν  οι δημοσκόποι, αναρωτιούνται πολλοί, και ταλανίζουν με την σχεδόν άχρηστη πλέον ερώτηση, όσους ανήκουν στο στατιστικό τους δείγμα και απαντούν στην ερώτηση και το αναγνωστικό κοινό που διαβάζει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων;

Στο γρήγορο σημερινό μου σχόλιο ΔΕΝ υπάρχει χώρος για επιστημονική απάντηση στο  παραπάνω ερώτημα, αλλά επειδή είναι, όπως το συνηθίζω στις αναρτήσεις μου στο blog, και… «πιπεράτο» θα σταθώ στην χθεσινή δημοσκόπηση της VPRC (στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ) που αναδεικνύει τη συνεχή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει πλέον την πρώτη θέση και τον απίστευτο καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ σε ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ από τη μέρα της γέννησής του ποσοστά που το κατατάσσουν στην τελευταία θέση (ακόμη πιο κάτω από το ανύπαρκτο «άλλο Κόμμα… »

Ευρήματα ενδιαφέροντα, αλλά όχι και «πιπεράτα».

Το «πιπεράτο» της υπόθεσης το εντοπίζω στο ποσοστό του 51% των Ελλήνων που δηλώνει στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση (γιατί άραγε μου ήρθε στο νου ο Κύκλωπας του Ομηρικού έπους της Οδύσσειας) ως «καταλληλότερο»  Πρωθυπουργό»: 

τον μεγάλο πράγματι Ηγέτη,
τον διακεκριμένο και έξοχο άνδρα (στην Πατρίδα μας θα μπορούσε ποτέ να είναι γυναίκα;), τον ικανό να μας εμπνεύσει καθώς θα ξαναφέρει ρευστότητα στην αγορά, θα δημιουργήσει με τις πολιτικές του θέσεις απασχόλησης στους ανέργους νέους και ώριμους στην ηλικία, θα βάλει φρένο στα λουκέτα μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων…

Τον ηγέτη που θα ανακόψει τη φυγή επιστημόνων, και όχι μόνο, στην ξενιτιά, θα φέρει την ΕΛΠΙΔΑ που το πολιτικό σύστημα και οι υπηρέτες του έχουν κλέψει από την καθημερινότητά μας, και το χαμένο χαμόγελο στα χείλη του Λαού της Ελλάδος!...

Σε αυτόν υποκλίνομαι  σήμερα, παραδέχομαι ότι λείπει  και υπόσχομαι να τον τιμήσω με την ψήφο μου στις επόμενες Εθνικές Εκλογές… 

Γρήγορα και «πιπεράτα»: Υποκλίνομαι στον… «ΚΑΝΕΝΑ»!... 

Αθώοι οι σφαγείς του UCK...

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο  της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία αθώωσε από όλες τις κατηγορίες τους  τρείς οπλαρχηγούς «σφαγείς» των ορθόδοξων Σέρβων κατα την περίοδο του πολέμου για το Κόσοβο. Συγκεκριμένα αθώοι κρίθηκαν ο πρώην αρχηγός του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» UCK  Ραμούς Χαραντινάι, ο οπλαρχηγός Λάχι Μπραχιμάι και  ο οπλαρχηγός Ιντρίζ Μπαλάι, και  το δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωσή τους, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο Balkanweb. 

OI προαναφερόμενοι οπλαρχηγοί του UCK είχαν παραπεμφθεί στο «Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» με τις κατηγορίες των «κατά συρροή δολοφονιών, βασανιστηρίων και απάνθρωπης μεταχείρισης αθώων πολιτών (γυναικόπαιδα, γέροι), εγκλήματα τα οποία είναι αντίθετα με τους νόμους και τα έθιμα του πολέμου"  σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διαβάστηκε από τον εισαγγελέα της υπόθεσης, Bakone Moloto.

Εν τω μεταξύ, στους δρόμους του Κοσσυφοπεδίου έχουν αρχίσει γιορτές για το την αθώωση των οπλαρχηγών του UCK. Πολλοί πολίτες παρακολούθησαν τη συνεδρίαση απευθείας από την  ιστοσελίδα Balkanweb. Lajmet.com. αλλά και μπροστά από τεράστιες οθόνες που τοποθετήθηκαν στο Κόσοβο. Η δίκη των οπλαρχηγών του UCK ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010. 

Και οι τρείς κατηγορήθηκαν για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε αθώους πολίτες καθώς και  απάνθρωπη μεταχείριση  αιχμαλώτων και αθώων πολιτών στο  στρατόπεδο Jablanica την περίοδο Μάρτιος -Σεπτέμβριος  1998.

Σύμφωνα με το Radio Free Europe, ο πρώην  αρχηγός του UCK και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου  Ρ. Χαραντινάι και οι δύο πρώην συνάδελφοι του αναμένεται να επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο εντός των προσεχών ημερών.

Παρά την δικαστική εμπλοκή του ο Χαραντινάι είχε παραμείνει πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης "Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου", και έχει σκοπό να συμμετάσχει ενεργά  στα πολιτικά δρώμενα μετά την επιστροφή του στην Πρίστινα.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση του Χαραντινάι έρχεται περίπου δύο εβδομάδες μετά την αθώωση από το ίδιο δικαστήριο των δύο πρώην Κροατών στρατηγών Άντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς που είχαν διαπράξει τα ίδια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτά να τα βλέπουν οι έλληνες πολιτικοί οι οποίοι  θέλουν να πάμε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία.  

Από την  άλλη πλευρά οι αντιδράσεις των Σέρβων στο  θέμα αυτό αναμένονται μεγάλες και ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων και   αναφλέξεως στην περιοχή του Κοσόβου. Τώρα γίνεται απολύτως κατανοητή η παρέμβαση του ρώσου  αντιπρόεδρου D. Rogozin περί «απολύτου σεβασμού της πολιτικής βούλησης του Σερβικού λαού» . Αναμένονται και ρωσικές αντιδράσεις επί του θέματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ποσειδώνας

ΣΧΟΛΙΟ
Μόνο οι Σέρβοι και γενικά όσοι είναι εχθροί των Αμερικανών και την Νέας Τάξης καταδικάζονται....
Καταλαβαίνεται τώρα αν είναι ή όχι ένοχοι αυτοί που καταδικάζονται....

Εν τω μετξά να διευκρινήσουμε εδώ ότι οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουν κανένας στρατιωτικός τους να είναι κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου... και δεν αποδέχονται την δικαστική εξουσία του Δικαστηρίου της Χάγης πάνω στο ένστολο προσωπικό τους!!!!!!!!!!!!!

Αποκαλύπτουμε τη μεγάλη απάτη στo Eurogroup !!! Αντίθετα από τις Τράπεζες, συμφώνησαν να διαλύσουν τα Ασφαλιστικα Ταμεία ! (MEΡΟΣ Β΄)


(δείτε το πρώτο μέρος ΕΔΩ)

Ξεκινώντας από την παρατήρηση ότι ανερυθρίαστα και με περίσσιο θράσος, σε δημοσιευμένη απόφαση ενός οργάνου της Ευρωζώνης, του Eurogroup, εμπεριέχεται ουσιαστικά μία εμπορική-οικονομική συμφωνία μεταξύ κρατών, και αποτελεί ένα είδος γραπτής σύμβασης και δέσμευσης του δανειζομένου και των πιστωτών του.
Σε ότι αφορά κατ’αρχάς την πληρωμή "προμήθειας" στον εγγυητή της δανειακής σύμβασης, η αγορά και η πώληση "χρήματος" έχει περίοπτη θέση.

Η προχθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup δηλώνει ότι συμφωνήθηκε στην συνεδρίαση της 27 Νοεμβρίου 2012 η «μείωση κατά 10 μονάδες βάσης στο κόστος προμήθειας εγγύησης το οποίο καταβάλλεται από την Ελλάδα για τα δάνεια του EFSF».

Δηλαδή η Ελλάδα πλήρωνε και πληρώνει, εκτός από τα τοκοχρεολύσια προς το EFSF για τα δάνεια τα οποία “πήρε ή παίρνει” και τα χορηγεί υπό μορφή “πακέτων στήριξης” στις Τράπεζές της, ή αλλιώς για την περιβόητη “ανακεφαλαιοποίηση” των Τραπεζών της, και προμήθεια στον εγγυητή αυτής της "δανειακής" σύμβασης, τάξης μεγέθους 1.85 % επί του κεφαλαίου.

Δυστυχώς εδώ μιλάμε για “πάρτυ” τοκογλύφων εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.!!!

Οι προμήθειες επί του δανειζομένου κεφαλαίου από τα λογής διεθνή “λαμόγια” είναι οικονομικό αντικείμενο αρκετά ικανοποιητικό για κάποια κράτη-εταίρους της Ελλάδος ως φαίνεται από την "πρεμούρα" τους να συντηρηθεί αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα για αρκετό καιρό ακόμη.

Μήπως είναι και ένας "σοβαρός" λόγος δια τον οποίον αυτά τα κράτη δεν θέλουν να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια της Ελλάδος ;;;


Τα κράτη μέλη δεν είναι υποχρεωμένα να συμμετέχουν υπό πλήρη οικονομική βοήθεια στο πρόγραμμα για την μείωση των επιτοκίων για το GLF, μία περίοδο κατά την οποία λαμβάνουν τα ίδια οικονομική βοήθεια.


Δηλαδή κατά την περίοδο κατά την οποίαν οι πιστωτές μας λαμβάνουν οι ίδιοι οικονομική βοήθεια (άραγε με τι επιτόκιο, και από ποιόν) δεν θα είναι εν ισχύ η απόφαση του Eurogroup της 27 Νοεμβρίου του 2012, αλλά προφανώς χρονικά μετατίθεται αναλόγως.


Το τι θα συμβεί στην Ελλάδα σε αυτό το διάστημα ουδείς ασχολείται ως φαίνεται. Πάντα όμως το επιτόκιο πληρωμής από την Ελλάδα προς τους "δανειζόμενους" πιστωτές της θα είναι μεγαλύτερο από αυτό με το οποίο δανείζονται οι πιστωτές της, με τις "ανάλογες" προσαυξημένες "προμήθειες" των μεσαζόντων τοκογλύφων, χρήματα τα οποία όμως πληρώνει ο Ελληνικός λαός.


Συμφωνήθηκε η επέκταση των λήξεων των διμερών δανείων και των δανείων του EFSF σε 15 χρόνια και η αναβολή της αποπληρωμής τόκων από την Ελλάδα για δάνεια του EFSF σε 10 χρόνια.


Η κλήση της λέξης δανειζόμενος, του δανειζομένου κτλ, και στο τέλος αυτός ο οποίος "πληρώνει", αποτελεί το θέμα του θεάτρου του "παραλόγου", στις εμπορικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Η "περίφημη" Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη των εταίρων εξαντλείται στο να κερδίζουν με αισχρό τρόπο από το βιός του Ελληνικού λαού, καθιστώντας τους πολίτες αυτής της χώρας εξαθλιωμένα "πτωχά" υποζύγια, άνευ ουδεμίας "ελευθερίας" και δικαιώματος ελεύθερης αυτοδιάθεσης.

Τελούμε υπό "κατοχή" από "φίλους" και "εταίρους".!!! 

Όπως επίσης ότι τα μέτρα αυτά δεν θα επηρεάσουν την πιστοληπτική ικανότητα του EFSF, η οποία υποστηρίζεται πλήρως από τις εγγυήσεις από τα κράτη μέλη, και αυτή είναι η περιβόητη "επιμήκυνση" του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, την οποίαν όμως "επιμήκυνση" πληρώνουμε "χρυσή", εάν λάβουμε υπ`όψιν τα επιτόκια και τις προμήθειες τις οποίες θα κληθούμε ως χώρα να πληρώσουμε, σε ένα προσαυξημένο κεφαλαιακά χρονικό ορίζοντα, στα κάθε λογής διαμεσολαβούντα "λαμόγια".

Αυτό αποτελούσε και τον "πολιτικό" στόχο της παρούσης πολιτικής ηγεσίας της χώρας, να πληρώνουμε περισσότερα και για μεγαλύτερο χρόνο ;;;


Οριστικοποιείται πλέον η ύπαρξη του “διαχωρισμένου” λογαριασμού ο οποίος τελικά συμφωνείται και από την Ελλάδα και λειτουργεί ως ένας πλήρως διαχωρισμένος λογαριασμός, περίπου ως “εξωχώριος”, με ουσιαστικούς διαχειριστές του τούς πιστωτές μας.


“Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα ιδιωτικοποιήσεων, η τα στοχευμένα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και το 30% της υπέρβασης πρωτογενούς πλεονάσματος σε αυτόν το λογαριασμό, για την κάλυψη του χρέους υπηρεσιών πληρωμών σε τριμηνιαία μακρόπνοη βάση”.


Η παράγραφος αυτή ουσιαστικά τοποθετεί την δανειακή σύμβαση στην πραγματική της διάσταση, δηλαδή από το 2013 όλα τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων ή των ιδιωτικοποιήσεων της περιουσίας του Έλληνα πολίτη θα οδηγούνται στον “διαχωρισμένο” λογαριασμό των πιστωτών.


Επίσης ολόκληρα τα στοχευμένα πρωτογενή πλεονάσματα του Ελληνικού προϋπολογισμού θα οδηγούνται στον προαναφερόμενο λογαριασμό.


Ακόμη το 30% του επιπλέον του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος θα οδηγείται και αυτό στον προαναφερόμενο λογαριασμό των πιστωτών.


Δηλαδή εκτός από ολόκληρο το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο υπάρχει ως εκτίμηση στον προϋπολογισμό του 2013 και των επομένων 15 ετών, εάν υπάρχει επιπλέον πρωτογενές πλεόνασμα του στόχου, τότε και από αυτό το ποσόν το 30% θα οδηγείται στον λογαριασμό των πιστωτών.


Στο Ελληνικό δημόσιο θα απομένει το 70% από αυτό το οποίο θα υπερβαίνει από το πιθανολογούμενο επιπλέον του στοχευμένου πρωτογενούς πλεονάσματος.


Σε απλά Ελληνικά για τα επόμενα 15 χρόνια, ότι στοχευμένο πρωτογενές πλεόνασμα παράξει η Ελληνική οικονομία, δηλ. ο Έλληνας πολίτης, θα οδηγείται στον λογαριασμό των πιστωτών για να εξοφλείται το χρέος της χώρας.


Εάν, υποθετικά, είμαστε και παραπάνω “εργατικοί” και παράξουμε παραπάνω από το προυπολογιζόμενο στοχευμένο πρωτογενές πλεόνασμα, το 30% του επιπλέον πλεονάσματος θα το παίρνουν πάλι οι πιστωτές μας, και θα οδηγείται στον διαχωρισμένο λογαριασμό πρός εξόφληση των πιστωτών.


Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας πολίτης ο οποίος να θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση με αυτό το διαμορφωμένο οικονομικό περιβάλλον να ορθοποδήσει η χώρα, όταν για τα επόμενα 15 χρόνια ολόκληρο το πρωτογενές πλεόνασμά της, θα οδηγείται προς αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και προμηθειών των πιστωτών δια μέσω του “διαχωρισμένου” λογαριασμού των.


Αυτό συμφώνησε ο κ. Σαμαράς και οι Βενιζέλος και Κουβέλης, όμως το χειρότερο όλων είναι η προσπάθεια των προαναφερομένων “προθύμων” σωτήρων της χώρας να εμφανίσουν και να βαφτίσουν «το κρέας, ψάρι».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους σε 15 χρόνια και η φαινομενική “πτώση” του επιτοκίου δανεισμού, γενικά η ισχύς της συμφωνίας της 27 Νοεμβρίου 2012, τελούν υπό την αίρεση της επαναγοράς των Ελληνικών ομολόγων τα οποία διακρατούν ιδιώτες δηλ, ο ιδιωτικός τομέας, ούτως ώστε το Ελληνικό χρέος να καταστεί “βιώσιμον”.


Και εδώ είναι η μεγάλη “απάτη”, η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Ελληνικής κοινωνίας. Αφού συμφώνησαν οι “πρόθυμοι σωτήρες” κάθε πρωτογενές πλεόνασμα να οδηγείται αποκλειστικά στους πιστωτές μας, όπως και κάθε έσοδο από τις περιβόητες αποκρατικοποιήσεις, έρχονται κατόπιν και συμφωνούν στα εξής “αισχρά” όσο και υποτελή ως συμφωνία μεταξύ ανεξαρτήτων κρατών.


Τα ομόλογα τα οποία διακρατούν τα κράτη-εταίροι μας στην Ευρωζώνη και η ΕΚΤ δεν δέχθηκαν να τα διαθέσουν προς επαναγορά για να μειωθεί το Ελληνικό χρέος και να γίνει “βιώσιμο”, δεν δέχθηκαν να “κουρευτούν” τα ομόλογα τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι “φίλοι” μας Ευρωπαίοι.


Για να καταστεί “βιώσιμο” το Ελληνικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έπρεπε να μειωθεί ουσιαστικά και δραστικά, διαφορετικά δεν είχε έννοια η λήψη μέτρων και η εφαρμογή βίαιας φτωχοποίησης των Ελλήνων.


Για να ικανοποιήσουν γεωπολιτικές ισορροπίες με το ΔΝΤ, και να καταστήσουν το Ελληνικό χρέος βιώσιμο, εστράφησαν στον ιδιωτικό τομέα του οποίου τα ομόλογα είχαν “κουρευθεί” κατά 53% το 2011, μία λύση η οποία δεν αποφέρει άμεσα πολιτικό κόστος.


Τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου τα οποία διακρατεί ο ιδιωτικός τομέας αποτελούνται από ομόλογα τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι Ελληνικές Τράπεζες, ξένοι χρηματιστηριακοί οργανισμοί, funds, Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, Έλληνες και ξένοι μικροομολογιούχοι.


Επομένως απέμεινε ως "λύση ανάγκης" η επαναγορά των ομολόγων, με μικρότερες τιμές των ονομαστικών των και συγκεκριμένα με τις τιμές τις οποίες είχαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι “ιδιώτες” και δεκτικοί “πιέσεων” από το Ελληνικό κράτος.

Τα ξένα funds, είναι πλέον του βεβαίου, ότι δεν θα δεχτούν περαιτέρω κούρεμα, εκτός αυτών, τα οποία αγόρασαν στην δευτερογενή αγορά με τιμές χαμηλότερες της τιμής την οποίαν είχαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012.

Οι Ελληνικές τράπεζες αγόρασαν στην δευτερογενή “αγορά” Ελληνικά ομόλογα με τιμή 18 σέντς το Ευρώ και θα τα πουλήσουν (με την επαναγορά) στα 35 σέντς το Ευρώ, την τιμή του κλεισίματος της Παρασκευής, αποκομίζοντας κέρδη τα οποία σε τελική ανάλυση θα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης.


θα συμμετάσχουν συγχρόνως στην επαναγορά των ομολόγων (κούρεμα) διότι ξεκινά η ανακεφαλαιοποίηση δηλ, η ενίσχυσή τους με ζεστό χρήμα και εν προκειμένω με το ποσόν των 23.8 δισ.


Ουσιαστικά κατ’αυτόν τον τρόπο όμως ενισχύουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, διότι αυτοί ξεπληρώνουν τα δάνεια του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως σε ποίον τα χορηγεί αυτό, τα "πακέτα στήριξης" του Ελληνικού δημοσίου προς τις Τράπεζες, τα δανεικά και αγύριστα.


Ο χαμένος της όλης ιστορίας είναι τελικά τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία και οι μικροομολογιούχοι οι οποίοι δεν "ανακεφαλαιοποιούνται" (δεν ενισχύονται οικονομικά και δεν εξαιρούνται του κουρέματος) και βλέπουν τα ομόλογά τους να κουρεύονται κατά ακόμη 12% και ουσιαστικά χάνουν τελείως την αξία τους διότι με την προοπτική των επομένων 15 ετών και το οικονομικό περιβάλλον το οποίο επιβάλλουν οι πιστωτές μας και οι “εφιάλτες” αυτού εδώ του τόπου, η ανάπτυξη στην χώρα μας, για τα επόμενα 10 χρόνια θα αποτελεί όνειρο “θερινής νυκτός” και ο Έλληνας θα φτωχοποιείται καθημερινά οπισθοχωρώντας κατά μία 40ετία ώς βιοτικό επίπεδο. 

Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα τα Ταμεία να μην αποδεχτούν το “κούρεμα”, την λεγόμενη “επαναγορά” των ομολόγων, όπως και οι μικροομολογιούχοι με αποτέλεσμα ή να μην προχωρήσει η διαδικασία επαναγοράς επομένως η συμφωνία της 27 Νοεμβρίου 2012, διότι αυτόματα το χρέος επανέρχεται στην κατάσταση της “μη βιωσιμότητος”, ή να επιβληθεί η επαναγορά (το κούρεμα) από την Ελληνική κυβέρνηση δια μέσου της διαδικασίας της “υποχρεωτικότητος” όπως κάποιοι την ονομάζουν.

Αναμένω την "θέση" της κ. Λαγκάρντ όταν διαπιστώσει την μή βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.


Ίδωμεν !!!


Οι “πρόθυμοι σωτήρες” υποθήκευσαν την κοινωνική ασφάλιση της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια, καθιστώντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία μη βιώσιμα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων και τους προγραμματισμούς ανθρώπων οι οποίοι είναι κοντά στην συνταξιοδότηση αλλά κυρίως τους συνταξιούχους αυτής της χώρας αφήνοντάς τους “αίολους” και χωρίς ουδεμία στήριξη.


Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για την διαδοχή του αφού έκαψε τούς Βενιζέλο και Κουβέλη με τρόπο αριστοτεχνικά επικοινωνιακό !!!


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΖΟΥΓΚΛΑ !!!


Εάν δεν αντιδράσουμε ως πολίτες τώρα, αύριο θα είναι δυστυχώς πολύ αργά !!!

πηγή Aegean Times 

Αναγνωρίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ως κράτος-μη μέλος η Παλαιστίνη.

Εγκρίθηκε -παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των ΗΠΑ και του Καναδά- από τη Γ.Συν. του ΟΗΕ η αναγνώριση της Παλαιστίνης ως "ανεξάρτητο κράτος παρατηρητής μη μέλος", με ψήφους 138 υπέρ, 9 κατά και 41 αποχές. 
Ο Νταβούτογλου ήταν ο πρώτος ηγέτης που αγκάλιασε θερμά ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Αμπάς.
Ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι Μουν, τόνισε στην ομιλία του οτι "το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζεί ειρηνικά στην περιοχή" και υποδέχθηκε την απόφαση του σώματος.

Ελλάδα και Κύπρος ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης.
Οι εννέα χώρες που ψἠφισαν κατά είναι: 
Η.Π.Α. 
Καναδάς  
Ισραήλ 
Τσεχία (!) 
Παναμάς
Παλάου (είναι ένα νησάκι 21.000 κατοίκων στον Ειρηνικό)
Νησιά Μάρσαλ (είναι ένα νησάκι 68.000 κατοίκων στον Ειρηνικό)
Ναούρου (είναι ένα νησάκι 9.000 κατοίκων στον Ειρηνικό)
Μικρονησία (είναι ένα σύμπλεγμα 4 νησιών με 110.000 κατοίκους στον Ειρηνικό) 

πηγή ΤΑΧΑΛΙΑ

Βραβεύσεις και υποψηφιότητες από δύο ξεχωριστά ιστολόγια για το δικό μας ιστολόγιο.

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι αυτόν τον μήνα το ιστολόγιό μας βρέθηκε στην λίστα ιστολογίων προς βράβευση ανάμεσα σε μερικά άλλα αξιόλογα blogs.

Η πρώτη βράβευση ήρθε από το ιστολόγιο yannidakis το οποίο έχει δημιουργήσει μια λίστα με βραβεύσεις αναρτήσεων.

Στο συγκεκριμένο ιστολόγιο βραβεύθηκαν 2 αναρτήσεις μας και το ιστολόγιό μας μπήκε υποψήφιο προς βράβευση και σαν ιστολόγιο του μήνα. 


Για να προωθήσουμε και την δουλειά των άλλων συναδέλφων ιστολόγων παραθέτουμε ολόκληρη την υπό βράβευση λίστα από το ιστολόγιο yannidakis.
(η αυξουσα αρίθμηση αφορά την ημερομηνία ανάρτησης κατά τον μήνα Νοέμβριο)

 Ν Ο Ε Β Ρ Ι Ο Σ   2 0 1 2 
  1. Antinews
  2. πιτσιρίκος
  3. Antinews
  4. Antinews
  5. ethelontis-hares
  6. αἰέν ἀριστεύειν
  7. protagon
  8. πιτσιρίκος
  9. protagon
  10. Ελληνικό Καφενείο
  11. Τόνοι καὶ Πνεύματα ….
  12. ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ
  13. Antinews
  14. Insideserres
  15. πιτσιρίκος
  16. ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
  17. Πολιτική Επιθεώρηση
  18. Γελωτοποιός
  19. αἰέν ἀριστεύειν
  20. Syndesmos HELLAS
  21. To χαμομηλάκι
  22. ααατος: Επί παντός Επιστητού
  23. πολύφημος
  24. Antinews
  25. Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα
  26. ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
  27. πιτσιρίκος
  28. Γιώργος Ανεστόπουλος
 Η δεύτερη υποψηφιότητα μας ήρθε χθες από το Greek blogs by women.
Πρόκειται για βράβευση "ανδρικών" ιστολογίων.
Να τονίσουμε ότι το εν λόγω ιστολόγιο αφορά κυρίως blogs γυναικείου ενδιαφέροντος.

Για την υποψηφιότητα αυτή η ψηφοφορία θα κρατήσει μέχρι της 21 Δεκεμβρίου και μπορείτε να ψηφίζετε και να βλέπετε την πορεία της πατώντας το banner που έχουμε τοποθετήσει στην δεξιά μόνιμη στήλη του ιστολογίου μας κοντά στο σημείο των Ανακοινώσεων (περίπου στο κέντρο της μόνιμης στήλης).

Το Banner (που μπορείτε να βρείτε και στην μόνιμη δεξιά στήλη μας) για την ψηφοφορία είναι το παρακάτω:
Create your own banner at mybannermaker.com!

Τα προς βράβευση ιστολόγια είναι:
  
1)    Χρήστος Λουφόπουλος http://www.ophilos.eu  
2)    Άσωτος Υιός http://aswtosgios.blogspot.gr/ 
3)  Δύσπιστος http://stamarstavros.blogspot.gr/ 
4)  Αντώνης Κρασάκης http://akrasakis.blogspot.com 
5) Φτιάχνω μόνος μου http://www.ftiaxno.gr/
6)  ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily http://koukfamily.blogspot.gr/
7)  Χblog http://www.xblog.gr/ 
8)  Ποίηση Λογοτεχνία http://poihsh-logotexnia.blogspot.gr/ 
9)  Σαραντάκος http://sarantakos.wordpress.com/

ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ…

Το πανέμορφο αγγελούδι που βλέπετε στη φωτογραφία είναι μόλις 7 μηνών και πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια που λέγεται ατρησία χοληφόρων αγγείων. 

«Το Αγιορείτικο Βήμα» συνομίλησε με τη θεία του παιδιού, την κα. Ευαγγελία Μπαντάση, η οποία μας είπε ότι... 

"Άν το παιδί δεν κάνει μέχρι 2 χρονών τη μεταμόσχευση του ήπατος, δεν πρόκειται να ζήσει. Πρόκειται για μια επέμβαση που δυστυχώς δεν γίνεται στην Ελλάδα". 

Η μικρή Χρυσοβαλάντω, την οποία οι γονείς της έταξαν στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντω λίγο πριν φύγουν για το εξωτερικό, βρίσκεται ήδη στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Necker. 

"Όπως καταλαβαίνετε το ποσό που θα χρειαστεί για τη μεταμόσχευση, τη νοσηλία και τη διαμονή στη Γαλλία είναι υπέρογκο για μας, καθώς και οι δύο γονείς της μικρής δεν δουλεύουν πλέον, ώστε να μπορούν να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στο αγγελούδι τους", μας εξηγεί η κα. Μπαντάση. 

"Αυτές τις στιγμές που μιλάμε, η μπέμπα είναι συνδεδεμένη με σωληνάκι, δεν τρώει και ανησυχούμε πολύ", τονίζει η θεία της μικρής Χρυσοβαλάντω και κάνει, μέσω του «Αγιορείτικου Βήματος» έκκληση προς όλους για βοήθεια. 

Ο λογαριασμός της Χρυσοβαλάντω είναι : 814/611005-39, Εθνική Τράπεζα, στο όνομα Μαρσιτοπούλου Ευαγγέλια (είναι η μητέρα της Χρυσοβαλάντω).

Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως η ανθρωπιά δεν γνωρίζει από κρίση. Ας βοηθήσουμε όλοι, λοιπόν, από το υστέρημα μας μια ψυχούλα να ζήσει...

29 Νοεμβρίου 2012

Παράξενη επιστημονική είδηση. Τα εβραϊκά και τα αραβικά είναι παραλλαγμένα ελληνικά!

Επί 30 έτη o μεγαλοφυής Εβραίος ερευνητής Joseph Isaac Jahuda συνέκρινε τις γλώσσες Εβραϊκή και Αραβική προς την Ελληνική Ομηρική. Εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά). 

Σ’ αυτό αποδεικνύει με πολλά παραδείγματα ότι τα Εβραϊκά και Αραβικά είναι στην πραγματικότητα καμουφλαρισμένα Ελληνικά!

Μετά την επαφή του με τις Ελληνικές λέξεις αποφάσισε να κάνει συγκριτική έρευνα των συγγενών γλωσσών Εβραϊκής και Αραβικής προς την Ελληνική Ομηρική, που έμαθε κατόπιν. Επί 30 έτη συνέκρινε τις 3 γλώσσες, ώσπου εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο (Becket Publications Oxford, 1982, ISBN 0-7289-0013-0) ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο HEBREW IS GREEK (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) ως και τα Αραβικά, που δεν συμπεριέλαβε στον τίτλο. Το βιβλίο προλογίζει ο Εβραίος καθηγητής Αρχαίων Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (από 1962) Saul Levin.

Ο συγγραφέας J. Yahuda, υποστηρίζει, ότι «Overwhelming evidence proves conclusively that Biblical Hebrew is camouflaged Greek in grammar as well as vocabulary» Δηλ. Αναντίρρητη απόδειξη επιβεβαιώνει τελικώς ότι τα Βιβλικά Εβραϊκά είναι καλυμμένα Ελληνικά τόσον στη γραμματική όσον και στο λεξιλόγιο και ότι «...the difference between them is a matter of pronunciation. So much that Hebrew cannot be properly understood except through Greek» δηλ. γενικώς η διαφορά μεταξύ τους είναι θέμα προφοράς. Τόσο πολύ ώστε τα Εβραϊκά δεν δύνανται να καταστούν εντελώς αντιληπτά παρά μόνο μέσω των Ελληνικών!

Παραθέτει δε σε όλες τις σελίδες του βιβλίου του απειράριθμες λέξεις ελληνικές, γραμματικούς τύπους και εκφράσεις που είναι όμοιες με τις Εβραϊκές (χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεση επεξηγηματική γλώσσα την Αγγλική) και καταλήγει: «Τhe Jewish, Christian and Islamic cultures the triple pillars of modern civilization have a common Hellenic foundation» δηλ. Ο Εβραϊκός, ο Χριστιανικός και Ισλαμικός πολιτισμός οι τρεις στύλοι του σύγχρονου πολιτισμού έχουν ένα κοινό Ελληνικό θεμέλιο.

Από τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα του ερευνητού είναι ότι πολύ πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (πάνω από 1000 χρόνια πριν) υπήρχαν Έλληνες κυβερνήτες από τη Μαύρη θάλασσα ως τον Ινδικό Ωκεανό.

Στο παρακάτω απόσπασμα από το κείμενο (της σελ. 132) υποστηρίζεται ότι ο σώφρων Ιωσήφ, γιος του Ιακώβ που πουλήθηκε από τους αδελφούς του στην Αίγυπτο, και φυλακίσθηκε άδικα κατηγορηθείς από τη γυναίκα του Πετεφρή, ελευθερώθηκε και τιμήθηκε από τον τότε Φαραώ που ήταν Έλληνας κατά τον Yahuda!

Και ότι ήταν Έλληνας ο Φαραώ, είναι φανερό από τον τίτλο που έδωσε ο ίδιος στον Ιωσήφ: δαφνηφάγος. Αλλά με δάφνες προφήτευαν οι μάντεις στα Ελληνικά μαντεία, ενώ επίσης η δάφνη είναι σύμβολο νίκης. Δηλ. ο Φαραώ αποκάλεσε τον Ιωσήφ «Θεόπνευστο», γιατί του απεκάλυψε το νόημα των ονείρων του, αλλά τον απεκάλεσε με τρόπο... Ελληνικό!

«Ήταν ένας Έλληνας Φαραώ που διοικούσε την Αίγυπτο μέσω ντόπιων αξιωματούχων, όχι ένας Ασιάτης ηπειρωτικός Έλληνας, αλλά ένας Έλληνας από τα αυτοκρατορικά νησιά της Κρήτης ή της Κύπρου. Μεταγενέστερα οι Αιγύπτιοι επαναστάτησαν και έδιωξαν τους Έλληνες, με καταστροφικές συνέπειες για τους Εβραίους: Ανέστη δε βασιλεύς άλλος στην Αίγυπτο, ο οποίος δεν εγνώριζε τον Ιωσήφ» (Έξ. 1,8).

Κατά τον ερευνητή, οι Εβραίοι πέρναγαν καλά μόνο με τον Έλληνα Φαραώ, ενώ μετά θεωρήθηκαν κι αυτοί σαν Έλληνες και υπέφεραν γι' αυτό: «... οι Ισραηλίτες υπέφεραν στην Αίγυπτο διότι ήσαν Έλληνες»!

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει απαγορευτεί και εκδιωχθεί από τους Εβραιοσιωνιστές, επειδή προφανώς τους ενοχλούν τα όσα γράφει!

hellas orthodoxy
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
(ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη Κ.) 

ΣΧΟΛΙΟ
Πάντως να πούμε ότι στην Παλαιά Διαθήκη δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ότι ήταν οι Εβραίοι Ελληνες....
Υπάρχουν όμως εχθρικές αναφορές προς τους Ελληνες καθότι ειδικά ο Μέγας Αλέξανδρος τους είχε πιέσει λίγο να εκπολιτιστούν.... (λέγεται ότι τους έβαλε ακόμα και να αθληθούν γυμνοί :)!!!!)

Το ότι όμως τα εβραϊκά μπορεί να έχουν μεγάλες επιρροές από τα κυρίαρχα τότε ελληνικά είναι γεγονός...
Εξάλλου είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των κατοίκων στην Παλαιστίνη ήξεραν ελληνικά και είχαν ελληνικά ονόματα την εποχή του Κυρίου...

Επιστολή στον Πρωθυπουργό μέσω facebook.

Αγριο κράξιμο έχει "φάει"ο πρωθυπουργός στην σελίδα του στο facebook εκεί που ανέβασε το διαφημιστικό βιντεάκι με τίτλο "Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει"....
(Μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ)

Επέλεξα μια επιστολή/αίτημα της χρήστριας ΑΚ και σας την παραθέτω:

Προς τον Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

AITHMA.


Κύριε.

Aπαντήστε στο ερώτημά μου, βάση των επεξηγήσεων που παραθέτω ακολούθως .

Σήμερα με απλά λόγια ο μέσος έλληνας πολίτης μιας διμελούς οικογένειας όπως η δική μου, χρειάζεται για να ζήσει ανθρώπινα, όπως το Σύνταγμα Σας επιβάλει, και λόγω ελλιπούς κοινωνικού (Κράτους ) τα ακόλουθα.


Διατροφή περί τα 8.000 ευρώ ετησίως από τα οποία εισπράτει το κράτος .... ΦΠΑ 1.040 ευρώ

Ένδυση 2.000 ευρώ.................................... 460.......
Βενζίνη Μετρό 3.000 ευρώ.......................... 690.......
Κοινόχρηστα μέσο όρο 2.000 ευρώ......................... 460.......
Ασφαλεια Σήμα 1ος αυτ/του 750 ευρώ........................ 500.......
Ασφάλιστρα στεγαστικών περί τα 500 ευρώ................ 100......
ΔΕΗ 2.000 ευρώ εκ των οποίων ακόμη και περισσότερο από τα μισά είναι φόροι ...... 1.000......
Φάρμακα Καλλυντικά 600 ευρώ....................... 138.......
Ιατροφαρμακευτικά 1.000 ευρώ....................... 230......
Έκτακτα 500-1.000 ευρώ....................... 115-230......
Φροντιστήρια τέκνου 6.000 ευρώ............................... 1.380......
Γλώσσα 1.560 ευρώ.................................. 379......
Δραστηριότητες 600- 800 ευρώ................. 138-184......
Χαρτζιλίκι τέκνου 600 ευρώ ................ 138......
ΣΥΝΟΛΟ 18.860-19.000 ευρώ ..............ΠΕΡΊ ΤΑ 7.000 ευρώ

Το εισόδημά μου ανέρχεται συνολικά 4.800 ευρώ ετησίως από ενοίκια ......... 960.....

και 5.400 ευρώ σύνταξη.

Δηλαδή με απλά μαθηματικά με ένα ετήσιο εισόδημα 10.200 ευρώ


Πρέπει να πληρώσουμε για να ζήσουμε,(με το κόστος ζωής της χώρας) 28.860-31.000 ευρώ.


Εκ των οποίων πληρώνουμε για το κράτος 7.000-7.200 ευρώ


Εκτός αυτού πρέπει να πληρώσουμε τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ (τέλος ακίνητης περιούσιας ,ετησία φορολόγηση κλπ κλπ).....


Επειδή δεν περισσεύει τίποτα από το εισόδημα, αλλά ούτως η άλλως δεν επαρκεί για τα απαραίτητα προς το ζην, αν λάβετε υπόψιν και τις δόσεις στεγαστικών, επισκευαστικών δανείων που δεν αναφέρθηκα...., τα οποία αποπληρώνουμε με αισχροκερδείς τόκους ,για τα ακίνητα που αγοράσαμε η επισκευάσαμε με δάνεια, που ίσως νοικιάζουμε και για τα οποία ήδη πληρώνουμε τον δανεισμό για να αποκτήσουμε, η να τα επισκευάσουμε, ώστε να είναι δυνατή η εκμετάλλευσή τους και για τα οποία φορολογούμαστε και θα φορολογηθούμε επιπλέον!!!!!!! και επειδή μακροπρόθεσμα η Χώρα δεν θα μπορέσει να εισπράξει κέρδη από την προστιθέμενη αξία, ούτε να εκμεταλλευτεί το προνομιούχο οικόπεδό του λιμνάζοντος πλούτου Της λόγω ανυπαρξίας πολιτικοοικονομικού δυναμικού, πράγματα τα οποία αντιλαμβάνεται και ο πλέον απλός και αμόρφωτος πολίτης, παρακαλώ θερμά ,απαντήστε στο ερώτημά μου.

Tελικά τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνησή σας για τους Ελληνες των 5.000 ευρώ κατά κεφαλήν εισοδήματος ετησίως... θα μας εκτελέσετε η θα αυτοκτονήσουμε.
Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας και την φιλότιμη συμμετοχή σας στα κοινά της κατεχόμενης Χώρας μας.


Ελληνας πολίτης.

Από το 1990 σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλης!!!

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από το 1990 μέχρι σήμερα, σε τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας. Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται θάνατοι των θυμάτων μερικές μέρες μετά το τροχαίο σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου...

 Στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του φαινομένου των τροχαίων, αναδείχθηκε χτες το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τα τροχαία που εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη μόνο ως ατυχήματα και ποτέ ως εγκλήματα.

Τόσο οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» όσο και του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων στην Περιφέρεια της Κρήτης, οι οποίοι είχαν κληθεί να ενημερώσουν την επιτροπή μίλησαν όχι για τροχαία ατυχήματα αλλά για τροχαία εγκλήματα.  

Το φαινόμενο έχει ενταθεί στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του Γιώργου Κουβίδη του «SOS Τροχαία Εγκλήματα» ότι «η συμπεριφορά των οδηγών είναι, τώρα, πιο άθλια από ποτέ. Τα αυτοκίνητα είναι παραμελημένα και ανασφάλιστα» και το να βγει κάποιος στο δρόμο είναι σαν να παίζει σε video game τη ζωή του, με τις παγίδες που βρίσκονται σχεδόν παντού.  

Πατέρας ενός νέου που έχασε τη ζωή του επειδή, στο κέντρο της Αθήνας, οδηγός παραβίασε το κόκκινο και έτρεχε με 100 χιλιόμετρα την ώρα στην οδό Σταδίου, έζησε όχι μόνο τον πόνο και το πένθος αλλά και τη δικαστική αντιμετώπιση, που στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί οργή στις οικογένειες των θυμάτων. Ο οδηγός καταδικάστηκε σε 18 μήνες με τριετή αναστολή, κρατήθηκε πέντε ώρες στο τμήμα, την επόμενη ημέρα του επιστράφηκε το δίπλωμα και στο δικαστήριο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.  

Οπως κατήγγειλε ο κ. Κουβίδης, όταν κυκλοφορεί κάποιος σε δρόμο στην Ελλάδα έχει διπλάσιες πιθανότητες θανάτου από ό,τι στις άλλες χώρες της ΕΕ και πενταπλάσιες από τη Σουηδία.  

Από το «SOS Τροχαία Εγκλήματα», μίλησε και ο Φαίδων Καρυδάκης, πατέρας ενός 15χρονου, που βρήκε το θάνατο, επιχειρώντας να διασχίσει τη λεωφόρο Κηφισίας στην Αθήνα για να πάει στο σχολείο του. Ο γιος του βρήκε το θάνατο, γιατί ένας οδηγός έτρεχε με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 170 χιλιόμετρα την ώρα, παραβίασε το κόκκινο και, αφού χτύπησε τον 15χρονο, τον εγκατάλειψε...  

Να δούμε πλέον τα τροχαία ως εγκλήματα, ζήτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, Σταύρος Πολέντας. «Δεν μπορεί να δικάζει ένας νεαρός δικαστής, χωρίς να ξέρει ποιος είναι οδηγός που προκάλεσε το θάνατο. Να μην ξέρει αν έχει παραβιάσει και άλλες φορές τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», είπε ο κ. Πολέντας, που ζήτησε να καθιερωθεί μητρώο οδηγού από την ώρα που κάποιος υποβάλει δικαιολογητικά για το δίπλωμα. Οπως κατήγγειλε, ο υπαίτιος για το τροχαίο του γιου του την άλλη μέρα έπινε καφέ στο καφενείο του χωριού.

aggelioforos
από το New in Greece 

ΣΧΟΛΙΟ
Αν αυτές δεν είναι απώλειες πολέμου, τι είναι;

Τι κινδύνους αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοι για 1500 ευρώ το μήνα!

Η σειρά των φωτογραφιών που παραθέτουμε προέρχεται από την συντριβή ενός CF-18 της καναδικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια Air show στο Lethbridge του Καναδά και καταδεικνύει το μπορούν να αντιμετωπίσουν οι πιλότοι μαχητικών και ειδικότερα οι πιλότοι μαχητικών αε Αεροπορίες όπως η ελληνική που καθημερινά διεξάγουν έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό, πόλεμο.
 
Ο χειριστής του μαχητικού πραγματοποιούσε επίδειξη πτήσης “high A” που σημαίνει ότι πετούσε μ ε τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα και το μεγαλύτερη δυνατή γωνία προσβολής, λίγο όμως πριν την έξοδο από τον συγκεκριμένο ελιγμό το αεροσκάφος βγήκε εκτός ελέγχου άρχισε να «ολισθαίνει» προς τα πλάγια βάζοντας το ρύγχος κάτω.
Δέκατα δευτερολέπτου πριν την μοιραία σύγκρουση με το έδαφος, όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, ο σμηναγός Brian Bews χρησιμοποίησε τον εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψε το αεροσκάφος με ασφάλεια, ενώ είχε σχεδόν γυρίσει ανάποδα!
Προσέξτε το αεροσκάφος να συντρίβεται στο έδαφος και τον πιλότο να αιωρείται με το αλεξίπτωτοπερίπου 100 μέτρα πάνω από το φελγόμενο αεροσκάφος!
 
Παρόμοιες εγκαταλείψεις έχουν πραγματοποιηθεί φυσικά και στην Ελλάδα από Έλληνες πιλότους άλλες επιτυχείς και δυστυχώς άλλες όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η πτήση μαχητικών αεροσκαφών είναι μια πολύ επικίνδυνη και απαιτητική δουλειά. Και αν ο Καναδός πιλότος που εγκατέλειψε το CF-18 αμείβεται για αυτή τη δουλειά επαρκώς οι Έλληνες συνάδελφοί του αμείβονται με ποσά της τάξης ων 1500 ευρώ!
 
Αυτά είναι τα χρήματα που η πολιτεία θεωρεί πως είναι αρκετά για να κάνει κάποιος αυτή τη δουλειά και που στην ελληνική ιδιαίτερα περίπτωση δεν απλώς μια δουλειά; Είναι η προάσπιση της χώρας από υπαρκτούς κινδύνους και εθνικές απειλές που λίγες χώρες αντιμετωπίζουν.
 




 
ΣΧΟΛΙΟ
Σε αντίθεση ο τύπος που βάζει τα ποτήρια νερό δίπλα στους ομιλητές του βήματος της Βουλής.... παίρνει 3.000 ευρώ!!!!! (δείτε ΕΔΩ)
Αυτή είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη στην χώρα μας....

Όταν οι κομμουνιστές σταύρωναν ιερείς...


ΚΟ: Μια ωδή στην μνήμη, που γίνεται ολοένα και πιο κοντή. Συλλογή άρθρων και φωτογραφιών μιας εποχής που κάποιοι - επιλεκτικά- θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του ελληνικού λαού, περιφέροντας ταυτόχρονα τον μπαμπούλα του "νεοναζισμού". Επικαλούμενοι μάλιστα, τις χριστιανικές τους ευαισθησίες... Διατηρήθηκε το ύφος των συγγραφέων.

 
«...Τους διέταζα να γδυθούν κι ύστερα τους έβαζα να γονατίζουν στο χώμα και να σκύψουν το κεφάλι πάνω σε μεγάλες πέτρες, που είχα αραδιάσει έξω από τα διυλιστήρια της Ούλεν. Τότε έπαιρνα ένα τσεκούρι και τους έδινα μια τσεκουριά πίσω στο κεφάλι και αν δεν τους αποτελείωνα με την πρώτη, τους έδινα και δεύτερη και τρίτη ώσπου «να τα βροντήξουν». Άλλα παλικάρια, όπως ο Τζογανάκος και ο Μακαρονάς, τους έδιναν μερικές μαχαιριές στην καρδιά και κατόπιν ερχόταν αλλουνού η σειρά. Όταν κουραζόμουν, έπαιρνε άλλος τη θέση μου...». - Στέφανος Λιόλιος. Απόσπασμα καταθέσεως ενός δημίου του ΕΛΑΣ και της «εθνικής αντίστασης».


 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (Ταμείο Ασφαλίσεως Κλήρου Ελλάδος), ιδού ποιός έσφαζε τους ιερείς κατά την Κατοχή: 26 ιερείς δολοφονήθηκαν από τους Βούλγαρους επιδρομείς, 20 ιερείς δολοφονήθηκαν από τους Ιταλούς φασίστες, 75 ιερείς από τους Γερμανούς ναζιστές και… 224 (!!!) από το ΚΚΕ, το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ. Φυσικά και μετά το τέλος της Κατοχής οι κομμουνιστές συνέχισαν με την ίδια και μεγαλύτερη αγριότητα το “έργο” τους.
 
Ιερεύς Χρήστος Ζησούλης. Εδολοφονήθη από τους συµµορίτας µε κτυπήµατα στην κεφαλή.
 
Ο ιερεύς και διδάσκαλος Νικόλαος  Καράπας εξ Αλλάλης Ευβοίας.Την 1ην Ιουνίου 1944 οι κοµµουνισταί τον εδολοφόνησαν κτυπώντας τον µε ρόπαλο. 
 
Ιερεύς Αθανάσιος Γεράσης εξ Αξάρακος Κονίτσης.Την 1Οην Φεβρουαρίου 1948, µετά από βασανιστήρια κατεκρεουργήθη από τους κοµµουνιστάς, διότι διέσωσε 25 παιδιά από το παιδοµάζωµα.Οι κοµµουνισταί θα σφάξουν, θα ακρωτηριάσουν και θα σταυρώσουν (!) 450 ιερείς.Ο Θεός ας αναπαύση την ψυχήν τους.
 
Ο ιερεύς της Στιµάγκας Νικόλας  Μπερτσεκάς συνελήφθη από το ΚΚΕ την 25  Μαρτίου 1944. Αφού του ξερίζωσαν τα νύχιακαι του τσάκισαν τα κόκκαλα µε καδρόνια,τον έπνιξαν στα λασπόνερα ενός  λάκκου.Ο Θεός ας αναπαύση την ψυχήν του.
 
Ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Λυμπρίτης. Σφαγιάσθηκε απο το ΚΚΕ τον Δεκέμβριο του 1944
 
Σωκράτης Καράπας, 18 ετών, μαθητής. Την 8η Ιουνίου 1944, οι κομμουνιστές τον κατακομμάτιασαν με μαχαίρια. Το έγκλημά του; Ήταν γιός ιερέα!
Εδώ και μια ιστορική φωτογραφία με οπλισμένους παπάδες. Σκεφτείτε σε τι σημείο έφεραν οι κομμουνιστές τους ιερείς ώστε αυτοί να αναγκαστούν να πάρουν τα όπλα για να προστατευθούν.

Η σταύρωση του παπα-Σκρέκα από τους κομμουνιστές

Όταν στη χώρα μας ξέσπασε η ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία, ως βασικοί στόχοι εξολόθρευσης των άθεων συμμοριτών, επιλέχθηκαν οι ιερείς. Αρκετοί από αυτούς, αντιλαμβανόμενοι τον θανάσιμο κίνδυνο έφυγαν απο τα χωριά τους και κατέβηκαν στις πόλεις, όπου υπήρχε περισσότερη ασφάλεια. Πολλοί όμως, μη πιστεύοντας οτι κάποιος Έλληνας (όπως νόμιζαν) θα μπορούσε να τους βλάψει, και αφού κανέναν δεν πείραζαν παρά μόνον επιτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, έμειναν. Από αυτούς, εκατοντάδες δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο, όπως επί Νέρωνα και Διοκλητιανού. Μάλιστα αρκετοί σταυρώθηκαν. Όμως κανενός το μαρτύριο δεν μοιάζει τόσο με το Θείο Δράμα, όσο του ιερέα Γιώργου Σκρέκα.

Ο Γεώργιος Σκρέκας ήταν εφημέριος του χωριού Μεγάρχη Τρικάλων, πολύτεκνος, πατέρας 6 παιδιών (το μεγαλύτερο ήταν 12 ετών και το μικρότερο αβάπτιστο). Την 27η Μαρτίου 1947, ο ιερέας πληροφορήθηκε οτι οι εαμοκομμουνιστές Μεγάρχης έκαμαν συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να τον απογυμνώσουν από κάθε περιουσιακό στοιχείο. Όντως, τη νύχτα της 27ης προς 28η Μαρτίου μετέβηκαν οι λησταντάρτες στο σπίτι του και του αφαίρεσαν τα πάντα.

Μη αρκούμενοι όμως σε αυτά, αφού άδειασαν τους στάβλους από τα ζώα και ανάγκασαν τον πατέρα και τον θείο του ιερέα να πάνε τα ζώα στο χωριό Πρόδρομος μαζί με δύο λησταντάρτες, έκλεισαν τον ιερέα μέσα στον στάβλο και άρχισαν να τον δέρνουν άγρια, ζητώντας του κι άλλα χρήματα. Η γυναίκα του, ακούγοντας τις φωνές και τις κραυγές του άνδρα της, έτρεξε στον ιούδα Αθανάσιο Ίτσιο, κομμουνιστή από τα σπουδαιότερα στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και σε άλλα μέλη της “αυτοάμυνας” Μεγάρχης. Με δάκρυα τους εκλιπαρούσε να ελευθερώσουν τον σύζυγο της και να πάψουν να τον χτυπούν. Δυστυχώς, ο εν λόγω ιούδας και οι άλλοι δεν θέλησαν να ακούσουν τα παρακάλια της και δεν έκαναν τίποτα για τον συλληφθέντα.

Την ίδια νύχτα παρέλαβαν τον ιερέα Γιώργο Σκρέκα αιμόφυρτο, ημίγυμνο και ξυπόλητο και τον οδήγησαν στο χωριό Γοργογύριο. Ο μελλοθάνατος ζήτησε να δει τον εκεί ιερέα. Με δάκρυα στα μάτια είπε στον ιερέα που ήρθε να τον παρηγορήσει: “Ο Θεός γνωρίζει τι θ’ απογίνω. Αν με το μαρτύριο με καλεί δίπλα Του, ας είναι ευλογημένο το όνομα Του, ας γίνει το θέλημα Του”.

Κατόπιν τον παρέλαβαν έφιπποι λησταντάρτες και τον έσυραν πεζό μέχρι το χωριό Τύρνα. Δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά τον μετέφεραν σε άθλια κατάσταση πρώτα στο Ξυλοπάροικο και μετά στο Νεραϊδοχώρι. Εκεί τον βασάνιζαν από το Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι την Μ.Παρασκευή (11 Απριλίου 1947). Γυναίκες συμμορίτισες, που η δυσοσμία τους φτάνει μέχρι το Νότι ο Πόλο του έλεγαν “γιατί δεν προσεύχεσαι στο Χριστό να έρθει να σε σώσει;”, οι δε δήμιοι πιο ωμά “Εσύ που πιστεύεις στο Χριστό, θα σε σταυρώσουμε σαν Εκείνον την ίδια μέρα”.

Αυτό που έγινε πριν 2 χιλιετηρίδες στον Γολγοθά, επαναλήφθηκε στην Πίνδο. Μεγάλη Παρασκευή, και οι συμμορίτες έσυραν τον βασανισμένο ιερέα στον Σταυρικό θάνατο. Τον σταύρωσαν επάνω σε ένα έλατο που είχε το σχήμα σταυρού. Του τρύπησαν τη δεξιά πλευρά με ξιφολόγχη και άνοιξαν πληγές στο μέτωπο του με περόνια. Οταν ξεψύχησε, έρριξαν το γυμνό σώμα του σε μια χαράδρα και το σκέπασαν με πέτρες και κλαδία, για να κρύψουν το έγκλημα τους.

Όταν απελευθερώθηκε το Νεραϊδοχώρι από τον Ελληνικό στρατό, ο αξιωματικός Νικόλαος Χόνδρος αναζήτησε και βρήκε το λείψανο του Μάρτυρα. Το μετέφερε στα Τρίκαλα, όπου έγινε πάνδημη κηδεία. Το φέρετρο του συνόδευαν 60 ιερείς, ψάλλοντας “Εγώ γαρ τα στίγματα του Κυρίου εν τω σώματι μου βαστάζω”.

Ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας, στα πλαίσια της “συμφιλίωσης” δεν ανακηρύχθηκε Άγιος από την Εκκλησία μέχρι σήμερα. Μακάρι από εκεί ψηλά που βρίσκεται να μας βοηθάει και να μας προστατεύει από τον Σατανά και τους οπαδούς του.
 
- Τα παραπάνω συγκλονιστικά γεγονότα επιβεβαιώνει και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης:

"Όταν ήμουν ιεροκήρυκας - σας ομιλώ με παραδείγματα που αντλώ από μία ιστορία πενήντα ετών, μισού αιώνος - έφθασα σ’ ένα χωριό των Γρεβενών. Βρίσκω τον ιερέα θλιμμένο, πονεμένο, κλαμένο. - Τι έχεις; - Το χωριό μου δεν πιστεύει πια στο Χριστό. - Μην απογοητεύεσαι, λέω, έχε θάρρος· κάτω από τη σταχτη υπάρχει η σπίθα κρυμμένη. —Θέλεις να δεις μου λέει· έλα. Με πάει στο νεκροταφείο. Εκεί τα παιδιά του Μάρξ και του Λένιν, που κυριαρχούσαν τότε, είχαν ξερριζώσει όλους τους σταυρούς από τους τάφους και στη θέση τους είχαν βάλει σφυροδρέπανα και γροθιές! Μισούσαν το σταυρό. Και μόνο σε μια περίπτωση τον «θυμήθηκαν». Ενώ η σταύρωσις ως τρόπος θανατικής καταδίκης έχει προ πολλού καταργηθεί επί των ημερών μας την ξαναχρησιμοποίησαν· σταύρωσαν άνθρωπο! Ήταν ένας ιερεύς του Υψίστου ευλαβής, πιστός κα πολύτεκνος, ο π. Γεώργιος Σκρέκας εφημέριος του χωριού Μεγάρχη Τρικάλων. Άθεοι και άπιστοι τον άρπαξαν από την αγία τραπεζα που ιερουργούσε, τον οδήγησαν σαν άκακο αρνίο έξω απο το χωριό, κ εκεί τον σταυρωσαν πάνω σ’ ένα δέντρο· και ήταν Μεγάλη Παρασκευή, του έτους 1947"!

πηγή
Ποσειδώνας