Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΑΣ! ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!

Η ΕΙΔΗΣΗ:  

Οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες του Έβρου Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος σε μια καθαρώς πολιτική παρέμβαση κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή του Έβρου, με δραματική επιστολή τους το Δεκέμβριο του 2011, προς τον τότε διακοσμητικό μας πρωθυπουργό, τον επικαλούμενο και Παπαδήμιο. Η δυναμική των επιστολών αυτών τελεί εν ισχύ και διαβιβάζονται στον σημερινό πρωθυπουργό, μια και δεν είναι ιδιωτικά ραβασάκια , ώστε να τα πάρει μαζί του ο απερχόμενος. Ξαναφέρνουμε στην επιφάνεια την επιστολή των δυο ιεραρχών με τη σύσταση -κι όχι παράκληση- να μην κάνει το κοροΐδο, διότι, να μα την πίστη, θα χορέψουμε καρσιλαμά κι όχι Καλαματιανό.

Σας δίνουμε παρακάτω το πορτρέτο του σημερινού Εβρου, όπως αυτός περιγράφεται στις εύστοχές έως σοφές επισημάνσεις των δύο όντως σοβαρών ιεραρχών μας.

Διαβάστε την επιστολή των Μητροπολιτών παρακάτω: 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Οι υπογραφόμενοι Μητροπολίτες, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, παρακολουθούμε με αγωνία τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις που φέρνει στον ακριτικό Νομό μας η εθνική μας οικονομική περιπέτεια. Ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε έντονα, χωρίς να χάνουμε την ελπίδα μας στο Θεό και την εμπιστοσύνη μας στην δυναμική του λαού μας.

Χωρίς να αμφισβητούμε τις προθέσεις της Πολιτείας μας και χωρίς να αγνοούμε τις δυνατότητές της, βιώνουμε δίπλα στο λαό μας την απορία και τα αδιέξοδα που γίνονται πλέον καθεστώς στην τοπική μας κοινωνία.

Η εικόνα που τα τελευταία χρόνια εκπέμπει πανελληνίως και πανευρωπαϊκώς ο Νομός μας δεν είναι θετική επειδή ακριβώς δεν είναι ευχάριστη για τους κατοίκους του, κι αυτό είναι το βασικότερο.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μερικές γνωστές οπωσδήποτε σε σας, εμπειρικά όμως βιωμένες από εμάς, λεπτομέρειες αυτής της εικόνος, υπογραμμίζομε παρακάτω. Εικόνες που αμαυρώνουν ολόκληρο το εθνικό τοπίο του πιο ακριτικού Νομού της Πατρίδος μας.

1ο. Το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η παράνομη είσοδος χιλιάδων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα του Νομού, έχει δημιουργήσει πρωτοφανή και ογκώδη προβλήματα στην περιοχή. Από τη μιά πλευρά, παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, που παράτυπα εισέρχονται στη Χώρα, λόγω της τεράστιας δαπάνης που απαιτείται για την λειτουργία αξιοπρεπών Κέντρων Υποδοχής. Διαπιστώνεται πλέον εύκολα η αρνητική ψυχολογική κατάσταση που διαμορφώθηκε σε όσους είναι υποχρεωμένοι να έρχονται αντιμέτωποι με τους ανθρώπους αυτούς με τις ποικίλες ασθένειες και συμπεριφορές.

Επιπλέον, γίνονται πρόξενοι ατυχημάτων καθώς τη νύχτα κυκλοφορούν σε σκοτεινά μονοπάτια και λεωφόρους επιδιώκοντας δωρεάν μεταφορικό μέσο και χρήματα.

Από την άλλη, έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα το αίσθημα ασφαλείας των εντοπίων κατοίκων. Οι μετακινούμενες πολυπληθείς ομάδες των νεαρών στην ηλικία μεταναστών, σε δρόμους και σε πλατείες χωριών μας, επιφέρουν αίσθημα τρόμου στους ηλικιωμένους γηγενείς, που κλείνονται στα σπίτια τους από το μεσημέρι.

Το φαινόμενο γνωρίζει έξαρση. Τον Οκτώβριο 2011 εισήλθαν από το Νομό μας στη Χώρα, 9700 παράνομοι μετανάστες. Η Frontex δεν επέφερε θεαματικά αποτελέσματα και πλέον η παρουσία της προκαλεί.

Οι επισκέψεις Υπουργών και Κυβερνητικών στελεχών, που κατά δεκάδες τα τελευταία έτη πραγματοποιήθηκαν στο Νομό, μόνο γι' αυτό το ζήτημα, απεδείχθησαν τουριστικού περιεχομένου κατανάλωση λόγων, χωρίς καμμία απολύτως υλοποίηση μέτρων περιορισμού ή αποτροπής του φαινομένου.
 
Η πρόσφατη δε εξαγγελθείσα πρόθεση της Πολιτείας να δημιουργήσει στο Νομό, επιπλέον Κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών, εγκυμονεί κοινωνικές αναταραχές στον τόπο με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.

2ο. Σε ό,τι αφορά στην τοπική οικονομία, δεν παραθεωρούμε την δομικά πολυδιάστατη κρίση με ηθικές, πνευματικές, αξιακές και οικονομικές διαστάσεις που βιώνει η Χώρα μας, καθώς και τα τεράστια προβλήματα που επιμερίζεται η ελληνική Περιφέρεια. Όμως, στον Έβρο, ο αντίκτυπος πολλαπλασιάζεται επικίνδυνα με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα να πνέουν τα λοίσθια, σε όλους τους τομείς και τις διαστάσεις τους.

Παρόμοια μπορεί να είναι η εικόνα και σε άλλους Νομούς, όμως στον Έβρο, το ζήτημα κλονίζει την κοινωνική συνοχή και θα προξενήσει δραματικά επακόλουθα για ολόκληρη την Πατρίδα μας. Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση σε βάρος άλλων περιοχών αλλά εφαρμογή διαφορετικών αξιολογήσεων, ιεραρχήσεων και επενδύσεων των πόρων που αναλογούν στην περιοχή μας, με στόχευση τον ανθρώπινο παράγοντα.

3ο. Για την επιχειρηματικότητα• οι πολιτικές που μέχρι τώρα ασκήθηκαν στην περιοχή μας, απεδείχθησαν ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και παραμένουν με λάθος στόχευση. Αντί να ενισχύσουν την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους, τους επιχειρηματίες και τους δημοσίους υπαλλήλους με εξορθολογισμό των δαπανών, περιορισμό της σπατάλης και βελτίωση της ανάπτυξης, διαπιστώνουμε ότι αποδόμησαν τον κοινωνικό ιστό, περιθωριοποίησαν την περιοχή και βάλτωσαν τις Επιχειρήσεις.

Από αυτές, οι μικρομεσαίες κλείνουν με ταχύτατο ρυθμό. Οι βιομηχανικές περιοχές μεταμορφώθηκαν σε φαντάσματα με κουφάρια, αφού οι μέχρι σήμερα Αναπτυξιακοί Νόμοι, επέτρεψαν την καταλήστευση των επιδοτήσεων από επιτηδείους.

Το παρα-εμπόριο ανθεί και συνεχώς αυξάνει σε βάρος των υγειών επιχειρήσεων, χωρίς η Πολιτεία να παρεμβαίνει αποτελεσματικά. Το αρνητικό αυτό κλίμα αποτρέπει νέες επενδύσεις.

Η αγορά και κατανάλωση προϊόντων, αμφιβόλου ποιότητος, από τις γειτονικές Χώρες, γενικεύεται. Τοπικές Επιχειρήσεις με ιστορία προσφοράς, μεταφέρονται στη Βουλγαρία προκειμένου να επιβιώσουν.

4ο. Η ανεργία είναι το θλιβερό ρεκόρ που κατέκτησε ο ακριτικός μας τόπος. Σύμφωνα με έρευνα του εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό της ανεργίας στον τόπο μας, τον Αύγουστο 2011 ανήλθε στο 20,4%, ενώ έρευνες των Εργατικών Κέντρων ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 25-30%. Ένας στους δύο εβρίτες, ηλικίας 20-30 ετών, είναι στην περιοχή μας άνεργος. Καθημερινώς γινόμαστε μάρτυρες, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, νέων επιστημόνων μας που μεταναστεύουν στην Τουρκία και στην Αυστραλία και αλλού για εξεύρεση εργασίας. Παρόμοια μπορεί να είναι η εικόνα και σε άλλους Νομούς, όμως στον Έβρο, το ζήτημα αυτό ενέχει εθνικούς κινδύνους για ολόκληρη τη Χώρα.

5ο. Η «νέα φτώχεια», η βραδυφλεγής αυτή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, διαρκώς διογκώνεται στον τόπο μας και οδηγεί τους ανθρώπους μας, στον ευτελισμό καταφυγής σε συσσίτια της Εκκλησίας.

6ο. Η δημογραφική γήρανση του τοπικού πληθυσμού είναι γεγονός ευδιάκριτο πλέον στην ύπαιθρο, όταν, ανατολικά των συνόρων μας οι περιοχές εποικίζονται ραγδαία.

7ο. Οι αγρότες μας και οι κτηνοτρόφοι, κάθε χρόνο, πληρώνουν ακριβά το τίμημα των πλημμυρών του ποταμού Έβρου και οι επιπτώσεις στο μόχθο τους επιτείνει την εγκατάλειψη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Τα πλημμυρικά φαινόμενα καθίστανται ολοένα πιο επικίνδυνα και για την ασφάλεια ακόμα και των κατοίκων στις παρέβρειες κοινότητες. Η εξαγγελθείσα Υπηρεσία αντιμετωπίσεως των πλημμυρών στο Σουφλί, παρέμεινε ... εξαγγελία.

8ο. Τα έργα στον κάθετο οδικό άξονα του Νομού, καρκινοβατούν. Καθημερινώς στους Ψαθάδες θρηνούμε θύματα.

9ο. Η Σαμοθράκη, με τον τεράστιο αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο, με τους εξαιρετικούς φυσικούς πόρους και τη σημαντική γεωστρατηγική θέση, που σε οποιαδήποτε άλλη Χώρα θα ήταν μοναδικός πόλος περιφερειακής ανάπτυξης, σήμερα γίνεται γνωστή μόνο για την απουσία τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης που τον χειμώνα απομονώνει το Νησί, από την αδυναμία διαχειρίσεως των σκουπιδιών και προς φόβητρο των κατοίκων, τα τουρκικά αλιευτικά, που προκλητικά αλιεύουν στα εθνικά μας ύδατα.

10ο. Το λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως παραμένει επί δεκαετίες σε λήθαργο. Η αδύναμη θέληση των τοπικών Αρχών δεν επιτρέπει ούτε τη διαδικασία εκβαθύνσεώς του, με αποτέλεσμα την μη αξιοποίησή του.

11ο. Ο θρύλος του πετρελαιαγωγού Burgas - Αλεξανδρούπολη, μετέτρεψε όλους μας σε βουβά πρόσωπα μιας πάλης ξένων και αγνώστων συμφερόντων.

12ο. Τα διόδια της Εγνατίας οδού, στην καρδιά της θρακικής γης, μάλλον «τιμωρούν» τους εβρίτες επειδή φυλάγουμε τα σύνορα. Από την Ιστορία γνωρίζουμε ότι οι οπουδήποτε ακρίτες απολάμβαναν προνόμια.

Εμείς, ερχόμενοι στο Νομό μας από την Θεσσαλονίκη, βυθιζόμαστε σε «οδική μοναξιά». Τα ελληνικά αυτοκίνητα ολοένα και λιγοστεύουν σε αντίθεση με τις τουρκικές νταλίκες και τις βουλγαρικές λιμουζίνες. Τώρα θα πληρώνουμε και διόδια!

13ο. Η ερήμωση του Βορείου Έβρου παίρνει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Τα χωριά μας δείχνουν εγκαταλελειμμένα και παραμελημένα. Στο πλέον ευαίσθητο σημείο του Νομού, εκτός από τα Σχολεία κλείνουν τώρα και Υπηρεσίες: η Δ.Ο.Υ., τα γραφεία της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως, τα γραφεία Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε. και συρρικνώνονται τα Τελωνεία.

Ακούγεται δε, ως εφιάλτης, σχέδιο μεταφοράς των Πανεπιστημιακών Σχολών από την Ορεστιάδα προς την Ροδόπη.

14ο. Οι μονάδες του Στρατού συρρικνώνονται και τα προκεχωρημένα φυλάκια, δυτικά του Έβρου, αδειάζουν. Ο στρατευμένος κόσμος, πέραν του αισθήματος ασφαλείας που παρέχει, συμβάλει εξαιρετικά στην οικονομία του τόπου. Η μείωση των δαπανών του Στρατού στον Έβρο(!) και η συρρίκνωσή του επιφέρει διττό πανικό στον πληθυσμό μας.

15ο. Οι επισκέψεις Προξένων και Πρέσβεων διαφόρων Ευρωπαϊκών και μη Χωρών, αυξάνονται στην περιοχή μας, διερευνώντας την θρησκευτική μειονότητα του τόπου, των δικαιωμάτων της οποίας εμείς πρώτοι είμαστε φύλακες, πια. Πάντως οι παραπάνω συχνές επισκέψεις δημιουργούν στο λαό μας ερωτηματικά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι παραπάνω επισημάνσεις έχουν τις αιτίες και τα ελαφρυντικά τους, ενδεχομένως.
Εμείς, όμως, τις γνωρίζουμε ως γεγονότα, τραγικά και δυσβάστακτα στις πλάτες του λαού μας, που κόβουν κάθε ικμάδα προόδου, ανάπτυξης και επένδυσης στον τόπο μας. Δημιουργούν φόβο, σπέρνουν πανικό στους κατοίκους και οδηγούν τους νέους εβρίτες σε εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση.

Δεν θα ξαναγυρίσουν στην γενέτειρά τους πια. Το ξέρουμε και φοβόμαστε γι' αυτό. Οπότε κανένα γεωγραφικό διαμέρισμα δυτικότερα και νότια δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχα.

Γι' αυτό θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να εγκύψετε επάνω στα προβλήματα του τόπου που αποτελεί πύλη εξόδου και εισόδου.

Στους Ναούς, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και στο κρισιμότερο σημείο της εκφωνείται η προτροπή: «τας θύρας, τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν».

Αυτό πράττουμε οι υποσημειούμενοι δύο Αρχιερείς του Νομού, γνωρίζοντας ότι «εξ ολίγων αφορμήν παρέχοντες» θα κατανοήσετε τα υπόλοιπα.

Η θητεία σας, έχει τη δυναμική να δώσει τις βάσεις και τον προσανατολισμό μιας καίριας πολιτικής, σε ένα καίριο σημείο της Πατρίδος μας, που βιώνει την οριακή του πλέον κατάσταση.

Ευχόμενοι την ευλογία του Χριστού στο σύνολο έργο σας, διατελούμε•

Μετά τιμής εξαιρετικής και ευχών εγκαρδίων,

+Ο Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός
+Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

πηγή 
από το Λόγια του Αέρα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "1453"!

ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ, ΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!
ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΤΟ!!!
Μέλη του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βηρυτού, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη προβολή της τουρκικής  προκλητικής ταινίας "ΑΛΩΣΗ 1453" στους κινηματογράφους της πόλης. Το κόμμα, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να μην δοθεί άδεια για την προβολή της ταινίας, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Dimitri Rodrigue Khoury (φωτογραφία πάνω) "είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τον Ορθόδοξο πληθυσμό του Λιβάνου και όχι μόνο".

Το Ελληνορθόδοξο κόμμα του Λιβάνου, ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο να οργανώσει και να συσπειρώσει του Ορθόδοξους Χριστιανούς, που αγγίζει το 7% του συνολικού πληθυσμού. Ο πρόεδρος του κόμματος, είχε δηλώσει για τους στόχους της ίδρυσης του "Στόχος του κόμματός μας, είναι η επιστροφή στην πραγματική μας ταυτότητα, την ελληνική ταυτότητα. Ενίσχυση της παρουσίας μας στην λιβανική πολιτική σκηνή. Σύνδεση της ελληνικής Αντιοχείου νεολαίας μας με τους δικούς τους ανθρώπους και αδελφούς στην Ελλάδα. Πρέπει να μάθουμε την ελληνική γλώσσα στην νεολαία μας. Θα πρέπει να επιμείνουμε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, για να σωθεί το έθνος μας από την Αραβική και Ισλαμική αφομοίωση".
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!!  
Κι εμείς εδώ καθόμαστε κι ανεχόμαστε τους γραικύλους των τουρκοκάναλων να μας βομβαρδίζουν με Σουλεϊμάν και άλλους αιμοσταγείς σφαγείς!
Και όχι μόνο αυτό: Στο Λίβανο ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!! 
Ενώ εμείς ντρεπόμαστε να κάνουμε τον σταυρό μας και να σηκώσουμε την σημαία μας!
Κι εκείνοι διαδηλώνουν με βυζαντινές σημαίες στο κέντρο του Βηρυττού!!!

Ιδιαίτερα σημαντικό πως η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι νέοι!
Αδέλφια, σας ευχαριστούμε για το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ που μας δίνετε...!
Ποσειδώνας

Αυτοί διαφημίστηκαν στον Σουλεϊμάν τον κτηνοβάτη… "δοξάστε" τους!

Ας ξεκινήσουμε εικονικές, διαδικτυακές διαδηλώσεις για να τους πιέσουμε ώστε να αποσύρουν την οικονομική υποστήριξή τους στον Σουλεΐμάν τον ντιριντάχτα και όλα τα σήριαλ της φασιστικής τουρκίας. Ήδη πολλοί από αυτούς το έχουν κάνει. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι από εμάς κονομάνε, ΕΜΑΣ θα σέβονται:

Vodafone (στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα εδώ)
Βερόπουλος (info)
Media Markt (info@mediamarkt.gr)
Ηλεκτρονική (στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα εδώ)
Brands Galaxy (info
lapin (info)
ΙΕΚ Δομή (στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα εδώ)
ΙΕΚ ΑΚTO (info)
Mediterranean College (info@medcollege.edu.gr)
Aegean Omiros College (info)
Klinex (στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα εδώ)
Garnier (contact)
AZAX (στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα εδώ)
Milner (απευθυνθείτε εδώ)
Compact Disc Club (info)
Τηλέραμα (tilerama.adv)
Επενδυτής (info)
Oreo (μπισκότα) [kfhca]
11880 (info
14900 (ραντεβού ΕΟΠΥΥ) [info]
14784 (ραντεβού ΕΟΠΥΥ) [info]
http://www.123playgames.gr [συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας]
Λίτσα Πετρίδη και Συνεργάτες – 14550 [σελίδα στο Facebook εδώ]
14554 (στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα εδώ)

Συμπλήρωση από το β΄ διαφημιστικό διάλειμμα:

ΙΕΚ ΞΥΝΗ [iekinfo@xinis.com]
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ [media]
Sprider Stores [συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ]
Nestlé [nestle.consumers]
Μινέρβα
Κρουασάν Molto [συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ]
Wyeth, παδικό γάλα S-26 [απευθυνθείτε στο τηλ. κέντρο της PFIZER, εδώ]
NOYNOY [nestle.consumers]
Φρυγανιές Εlite (συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ)
Uncle Ben ‘s (www.facebook.com/unclebens)
L’ Oreal (www.loreal.com)
Palmolive (συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ)
14884 [sales ]
http://www.dino.gr (δεν διαθέτουν μέηλ στην ιστοσελίδα, τα τηλέφωνά τους βρίσκονται εδώ)
info]
 
Και η μεγάλη έκπληξη, το γεγονός ότι διαφημίζεται και το ίδιο το ελληνικό κράτος (υπουργείο Ανάπτυξης) με την ιστοσελίδα:
http://www.e-prices.gr (τα τηλέφωνα του υπουργείου, μπορείτε να τα αναζητήσετε εδώ)
 
Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται: Να αποσυρθεί ο νεοθωμανικός Σουλεϊμάν
Από την Σοφία

ΠΗΓΗ

Πανελλήνια συγκίνηση από το δράμα του Γρηγόρη Ψαριανού. Του αρνήθηκαν ακόμα και την πίτσα...

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η αποκάλυψη των δραματικών στιγμών που έζησε ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Σύμφωνα με το newpost.gr, ένα βράδυ ο Γρηγόρης, αποκαμωμένος από τον καθημερινό αγώνα που δίνει από κοινού με τον Φώτιο – Φανούριο από το μετερίζι της κυβερνώσας αριστεράς, πήγε... να βάλει μια μπουκιά στο στόμα του.

Συγκεκριμένα επέλεξε το τρέντυ φαγάδικο Colibri στην οδό Αναπαύσεως, στην αριστερή εργατούπολη του Μετς. Για κακή του όμως τύχη στο ίδιο σημείο υπάρχει πιάτσα ταξί. Και η πιάτσα δεν μόνο είχε ταξί αλλά και ταξιτζήδες.

Οι οποίοι ως γνωστόν δεν μπορούν να κατανοήσουν το μεγαλείο της αριστεροσύνης του Γρηγόρη.

Έτσι, οι οδηγοί ταξί πήραν στο κυνήγι τον άτυχο βουλευτή, με αποτέλεσμα ο μαχητής της αριστεράς να φύγει άπραγος και – κυρίως – νηστικός......

29 Σεπτεμβρίου 2012

Μιλάς Ελληνικά, απλώς δεν το ξέρεις.

Η συγγραφέας Άννα Στεφανίδου με το σκεπτικό να φέρει τους αγγλόφωνους πιο κοντά στη γλώσσα μας και να την εκτιμήσουν όπως της αξίζει παρουσίασε το πρώτο βιβλίο της από τις εκδόσεις Ιανός με τίτλο: «You speak Greek, you just don't know it» («Μιλάς Εληνικά, απλώς δεν το ξέρεις»). Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση χιλιάδων ελληνικών λέξεων που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγγλική γλώσσα, χωρισμένες αλφαβητικά και θεματικά σε 3 στήλες, με την αγγλική λέξη, την αντίστοιχη ελληνική λέξη και την ελληνική λέξη με λατινικούς χαρακτήρες για να διαβάζεται εύκολα από τους ξένους.

Από το εξώφυλλο ακόμη, η συγγραφέας μας ενημερώνει για 6.000 λέξεις που χρησιμοποιούνται στα Αγγλικά. Μια έξυπνη ιδέα προβολής της ελληνικής γλώσσας που προτρέπει τους αγγλόφωνους να κατανοήσουν πόσο καλά γνωρίζουν τα Ελληνικά, αν και δεν το ξέρουν!

Ποσειδώνας  

Ελλήνων Ύβρις.

Όλα ασπρόμαυρα και πάλι, μόνο που σιώπησε η χώρα πολύ πριν της κόψουμε εμείς την γλώσσα. Την είχαμε από χρόνια ισοπεδώσει κι έτσι δεν υπάρχει σπίτι με αυλή να κλειστούμε στα όρια της και να λέμε το σεργιάνι μας το κάναμε στον κόσμο κι ας ήταν δυο μέτρα γης. Δεν υπάρχει καφενές να μαζεύει αυτούς που μένουν, τον δώσαμε αντιπαροχή με αντάλλαγμα μία πολυθρόνα από φορμάικα και έναν φτηνιάρικο πολυέλαιο να κρέμεται πάνω από τα σκυμμένα μας κεφάλια. Δεν θα αντέξουμε στο ασπρόμαυρο γιατί ξεβάψαμε από μοναχοί μας. Ξεριζώσαμε τα γεράνια μας που από κάτω κρύβαμε το κλειδί. Ξεράναμε τις γαριφαλιές που από προγιαγιά σε γιαγιά και από γιαγιά σε μάνα σου παραδιδόταν προς φύλαξη. Ξέρεις τι αγωνία είναι να φυλάξεις ένα κλαράκι; Σαν όλη η ελπίδα της συνέχειας να ήταν σε αυτή μόνο την ρίζα. Ξεράναμε τους ήχους της πατρίδας με τόση βία που ξεριζώσαμε από μέσα μας και τον ήχο του καημού. Δεν ξέρουμε πια ούτε πώς να κλάψουμε. Και ο θρήνος μας είναι τόσο παράφωνος που δεν τον αντέχει ούτε το μέσα μας.

Βιαστήκαμε να μπούμε στο τρένο της ξενόφερτης ανάπτυξης και στον πανικό μη και δεν γίνουμε κομμάτι αυτού του νέου που σου φορτωνόταν γλυκά με το ζόρι δεν κρατήσαμε τίποτε να μας δένει με την κλωστή που ένωνε με την μήτρα της ίδιας μας της γης. Αφαλοκόπηκες από μονάχος σου και νόμιζες ότι επειδή μπορείς να πιάσεις το κουτάλι να φας δεν θα πνιγείς κιόλας και τώρα ποια μάνα θα σε χτυπήσει στην πλάτη να φτύσεις αυτό που σε πνίγει; Ξεβρακωθήκαμε άπαντες και δεν είναι η κρίση που φταίει. Πέρασε τούτος ο τόπος τέτοια αδιέξοδα που δεν μπορούμε οι ζώντες ούτε να τα φανταστούμε. Πέρασε όμως ανεπιστρεπτί και το να είσαι όμοιας κατάστασης με τον γείτονά σου. Δεν θέλουμε να μοιραστούμε το κρεμμύδι προτιμούμε να βλέπουμε συσσίτια ντροπής να γίνονται θέαμα μεσημεριανών εκπομπών ανάμεσα σε παρουσίαση δαντελωτών βρακιών και συμβουλών για τέλειο μαύρισμα στην περιοχή του μπικίνι. Κι αν το δεις και με λίγο χιούμορ δεν έχει μείνει αλώβητο ξεφτίλας ούτε ένα ξερονήσι να μας εκτοπίσουν.

Αλλάξαμε το κοστούμι μας γιατί μας στένευε. Όταν μας πήρε τα μέτρα τούτη η γη για να μας βγάλει στον κόσμο είχαμε μεγάλη περηφάνια και ελάχιστη έπαρση. Αλλά δεν μας έκανε το τομάρι μας. Το βγάλαμε από πάνω μας και το βάλαμε στα άχρηστα υλικά της κατεδάφισης της γειτονιάς μας. Ανάμεσα στις χρωματιστές γλάστρες της μάνας, στα ροζ χαρτάκια των τσιγάρων του πατέρα, στα ασβεστωμένα τσιμέντα της γειτόνισσας, στις φθαρμένες τράπουλες του καφενείου, στους δίσκους με την φωνή του Στέλιου, στην φανέλα της τοπικής ομάδας, στην φωνή της καρδερίνας που φώλιαζε στην λεμονιά, στην μυρωδιά από το αγιόκλημα, στον ουρανό που δεν τον στένευαν τα κεραμίδια, στον χασάπικο χορό των φαντάρων, στο φαφούτικο χαμόγελο του πρώτου έρωτα, στα μετρημένα αστέρια του Λουντέμη, στο μοιρολόι του Χαλκιά.

Τελειώσαμε την πατρίδα από μόνοι μας γιατί φοβηθήκαμε το αυθεντικό ασπρόμαυρο. Μαγευτήκαμε από τα χρώματα και τώρα μέσα σε αυτό το έγχρωμο ασπρόμαυρο δεν ξέρουμε καν πώς να βάψουμε έναν τενεκέ, πώς να φυτέψουμε έναν βασιλικό, πώς να πιάσουμε τον ήχο του διπλανού μας για να φτιάξουμε τραγούδι. 

Οι ειδικές οικονομικές ζώνες καταπατούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Αυτήν την περίοδο οικονομικού μαρασμού, οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες παρουσιάζονται από τους υπέρμαχούς τους ως πανάκεια για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μόνο που δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό ότι καταπατούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και βέβαια δεν διευκρινίζουν πρακτικά ότι είναι ακραίο παράδειγμα παιγνίου μηδενικού αθροίσματος και ότι κερδίζεται από την μια πλευρά, χάνεται από την άλλη. Παρουσιάζουν άλλα παραδείγματα σε άλλες χώρες, όπως είναι η Πολωνία, δίχως όμως να σημειωθεί το γεγονός ότι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δημιουργήθηκαν το 1994, δηλαδή 10 χρόνια πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004. Κατά συνέπεια, δεν αποτελεί εξαίρεση, όπως θέλουν να το πλασάρουν στους αθώους. Δεν εξηγούν επίσης το λόγο ύπαρξης αυτών των ΕΟΖ που δημιουργήθηκαν εκτός αστικού ιστού για να διεξάγονται επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ακόμα και στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, μπορούμε να βρούμε τα εξής στοιχεία: «Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δημιουργήθηκαν για να επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών, να διαχειριστούν τις υπάρχουσες - προ του 1990 και Σοβιετικής Ένωσης - βιομηχανικές υποδομές, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και τέλος να προσελκύσουν αλλοδαπές επενδύσεις». Με αυτά τα δεδομένα καταλαβαίνουμε ότι μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και του όλου συστήματός της, έπρεπε να παρθούν μέτρα για την διαχείριση των εργασιών που υπήρχαν ήδη και θα κατέρρεαν με την νέα πολιτική της Πολωνίας. Κάτι το ανάλογο όμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα και ειδικά στη Θράκη μας. Η προσέλκυση αλλοδαπών επενδύσεων σημαίνει de facto και de jure τον ερχομό και ανθρώπινου δυναμικού. Όσο η Πολωνία ήταν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει ακόμα κι αν δεν ήταν αποτελεσματικό. Μετά την ένταξή της όμως αυτή η διαδικασία καταπατά το ευρωπαϊκό κεκτημένο και γι’ αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση της έδωσε και ημερομηνία λήξης, διότι εμποδίζει την ελεύθερη ανταγωνιστικότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με άλλα λόγια το επιχείρημα της Πολωνίας δεν στέκει με τίποτα. Επιπλέον αν αυτή η διαδικασία εφαρμοστεί στη Θράκη, υποτίθεται για την καταπολέμηση της ανεργίας, οι πρώτες εταιρείες που θα ενδιαφερθούν είναι βέβαια οι τουρκικές και μαζί τους και το προσωπικό τους. Αυτό θα ήταν καλό για να γίνει ευρύτερα γνωστό για να κατανοηθεί γιατί επιλέγεται η Θράκη και όχι άλλη περιοχή, π.χ. κοντά στη βιομηχανική ζώνη της Αθήνας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ξέρουμε εξαρχής ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο δεν θα στηρίξει αυτήν την περίεργη προσπάθεια, αλλά επιπλέον θα καταδικάσει την πατρίδα μας λόγω της καταπάτησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Κατά συνέπεια, όχι μόνο δεν λύνουμε τίποτα, αλλά επιπλέον φέρουμε και άλλα προβλήματα. 


* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Δείτε επίσης διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Νέα φάση της ελληνικής ΑΟΖ". Αίθουσα δημαρχιακού μεγάρου Παπάγου - Χολαργού. Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα: 19.00. ΕΔΩ

Ο κ Νταβούτογλου στο Βήμα του ΟΗΕ. Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Παρακολούθησα χτες την ζωντανή μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera την ομιλία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ Νταβούτογλου από το Βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Eίπε πολλά ο Τούρκος Υπουργός που θα πρέπει να μελετήσουν πολύ, μα πάρα πολύ προσεκτικά, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών (που υπήρξε και διπλωμάτης καριέρας) κ Αβραμόπουλος και μαζί τα στελέχη του…

Θα σταθώ μόνο σε 3 σημεία που μου προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση:

Πρώτον, στην εμμονή  του κ Νταβούτογλου για παρέμβαση  του ΟΗΕ ώστε να σταματήσει  η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ των Έλληνο-Κυπρίων  απέναντι στους Τούρκο-Κυπρίους  η οποία μάλιστα τώρα πια οξύνεται περισσότερο με την ΕΠΙΣΗΜΗ και ΕΜΦΑΝΗ αναζήτηση (ΑΟΖ) αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Θαλάσσιες περιοχές της  μαρτυρικής Μεγαλονήσου (χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης)… Αλλά πόσο εύκολα «ξέχασε» ο κ Νταβούτογλου να αναφερθεί σε συγκεκριμένα προγενέστερα ψηφίσματα του ΟΗΕ που αφορούσαν την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974…

Δεύτερον, στην εμφατική τοποθέτηση του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών ότι η χώρα του διαθέτει πλήθος προσωπικού των Ενόπλων της Δυνάμεων σε διάφορα μέρη της Υφηλίου όπου έχει προσκληθεί (κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ) και,

Τρίτον, στην ανακοίνωση ότι η χώρα του φιλοξενεί στο έδαφός της  90,000 Σύριους πρόσφυγες που κατέφυγαν εκεί εξαιτίας των συνεχιζόμενων αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στο Καθεστώς του προέδρου Assad και των ενόπλων του αποκαλούμενου «Στρατού Απελευθέρωσης της Συρίας» (Free Syria Army)… Αλλά και εδώ μάλλον «ξέχασε» να μας πει ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών ότι μετά την επέμβαση των «Συμμαχικών Δυνάμεων» για την Ανατροπή του Hussein το 2003 στη Συρία ζούνε περισσότερο από ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ πρόσφυγες από το Ιράκ (πολλοί από τους οποίους ήταν Χριστιανοί αλλά και Μουσουλμάνοι) αλλά το 2007 η Κυβέρνηση Assad «έθεσε φραγμούς» στην ανθρωπιστική υποδοχή των προσφύγων συνειδητοποιώντας ότι η παρουσία τους θα μπορούσε να δημιουργήσει εσωτερικούς κινδύνους εξαιτίας της αντιπαλότητας θρησκευτικών ομάδων Μουσουλμάνων του Ιράκ που αλληλοσπαράσσονται από δογματικές και φυλετικές έριδες…

Ρίξτε μια ματιά στον σύνδεσμο: http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqis_in_Syria 

Τελικά  αποδεικνύεται ότι από το Βήμα του ΟΗΕ οι Ηγέτες λένε αυτά που θέλουν επειδή επιλεκτικά «βλέπουν» μόνο αυτά που… θέλουν και τους συμφέρει!

Και, πέραν του Προεδρείου, οι Διπλωμάτες που παρίστανται χειροκροτούν αυτά που θέλουν να ακούσουν και μειδιούν όταν ακούν όσα δεν συμφέρει να ακούσουν…

ΟΗΕ σημαίνει: Οργανισμός ΗΝΩΜΕΝΩΝ Εθνών…

Το "ύποπτο" για τις δονήσεις αμερικανικό πλοίο έφθασε στα παράλια... της Αττικης.

(συνέχεια από προηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ)

Γράφει ο Δικέφαλος

ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ).

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ AIS KAI ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;

ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΓΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ; 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΝΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
(πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση)

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

«Θα σε βρούμε». Ανατριχιαστική διαφήμιση της Nestlé που χρησιμοποιεί τσιπ εντοπισμού για να βρει τον νικητή διαγωνισμού!

Σε μια διαφήμιση για το νέο διαγωνισμό στις σοκολάτες Kit Kat της Nestlé δίνεται με τρόπο… διασκεδαστικό η εικόνα ενός αστυνομικού κράτους ‘Μεγάλου Αδελφού’ που παρακολουθεί όλους τους ‘υπηκόους’ του με δορυφόρο. Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Θα σε βρούμε» (WeWill Find You) και δείχνει να έχει τοποθετηθεί ένα τσιπ παρακολούθησης στο εσωτερικό της σοκολάτας που "κερδίζει", επιτρέποντας στους υπεύθυνους στα κεντρικά γραφεία της Nestlé την παρακολούθηση του ‘νικητή’ μέσω δορυφόρου και την αποστολή ειδικής ομάδας που θα βρει τον νικητή και θα του δώσει το βραβείο του.
 
Η τηλεοπτική διαφήμιση αναφέρει:

"Η σοκολάτα θα είναι εξοπλισμένη με μια συσκευή σηματοδότησης GPS. Όταν ενεργοποιηθεί, θα δίνει ένα σήμα στο διάστημα μέσω δορυφόρου και θα επιστρέφει στη γη. Αυτό θα ειδοποιεί ένα μυστικό δωμάτιο ελέγχου που θα βρίσκεται μια ομάδα άρτια εκπαιδευμένων ατόμων. Θα επιβιβαστούν στο ελικόπτερο, θα βρουν την ειδική σοκολάτα και θα δώσουν στον νικητή 10.000 λίρες. "
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Έτσι, για να το συνοψίσουμε, οι νικητές του διαγωνισμού παρακολουθούνται και εντοπίζονται από μια ειδική ομάδα S.W.A.T. που τους «συλλαμβάνει» σαν να είναι τρομοκράτες ή εχθροί του κράτους. Ωστόσο, η ομάδα αυτή αντί να τους μπαγλαρώσει και να τους πετάξει σε καμία απόρρητη φυλακή, τους δίνει £ 10.000. Βλέπετε πώς ένα αστυνομικό κράτος μπορεί να είναι… διασκεδαστικό; Φιλικά άτομα που πηδούν από το ελικόπτερο και σας δίνουν χρήματα! Τέλεια! ... Έως ότου θα χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τεχνικές για να μπαγλαρώσουν τους «αντιφρονούντες» της Νέας Τάξης και να τους στείλουν σε απόρρητες φυλακές.

Ο Nigel Farage εναντίων όλων των παγκοσμιοποιημένων νεοταξιτών της Ε.Ε. Απλά δεν μασάει.... (βίντεο)



Αποσπάσματα από την αντιπαράθεση στο ευρωκοινοβούλιο την 12η Σεπτεμβρίου, όπου ο αγαπημένος μας ευρωβουλευτής Nigel Farage απαντά αποστομωτικά σε επιθετικές ερωτήσεις των μελών, και εξηγεί στον Manuel Barroso ποιος είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

(το βίντεο είναι από τον χρήστη dut888
Ποσειδώνας

28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΠ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS!


Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ BLOGGERS ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ … ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε - ατυχώς…

Οι μάγκες αυτοί… ενημερώνουν τον κοσμάκι με δουλειές των bloggers!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!.. (27.9.12)

Παράγινε το κακό με την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας των BLOGS σε βαθμό πρωτοφανούς ασχημοσύνης, από μέρους Ραδιοφωνικών,Τηλεοπτικών σταθμών αλλά και ημερησίων εφημερίδων απανταχού της χώρας. Έχει δε παρατηρηθεί, πως ολόκληρες εκπομπές στήνονται με πηγή πληροφόρησης αποκλειστικά τα blogs χωρίς την παραμικρή “αναφορά της πηγής προέλευσης” .. του ψωμιού που βγάζουν οι αναίσθητοι αυτοί παραγωγοί, που μάλιστα φέρουν και (ατυχώς) τη δημοσιογραφική επαγγελματική ιδιότητα. Και εμφανίζονται στα ώτα των ακροατών τους, αναγνωστών και θεατών τους… σαν παντογνώστες… την ώρα που κάποιος αφανής, μπλόγκερ .. δούλεψε γι αυτούς .. Και δεν ζήτησε τίποτε ο ατυχής…

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ κι άλλες φορές έχει επισημάνει τις αθλιότητες-προστυχιές αυτές, και δεν μπορεί πλέον να ανέχεται εις μάκρος χρόνου τέτοιες συμπεριφορές του Τύπου, απαράδεκτες προς τις αξίες της δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Από αυτή τη στιγμή-27.9.12 το καθεστώς της υφαρπαγής ύλης από μπλογκς, χωρίς την αναφορά προέλευσης της πηγής, θα αντιμετωπίζεται νομικά. Να μην επαναπαύονται οι θιασώτες του clopy & paste, ατυχώς κυρίως επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Κοντολογής, δεν μπορούν να κάνουν εκπομπές στηριζόμενοι σε ύλη που πηγάζει από από bloggers! 

H ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ θέτει τέρμα στην αθλιότητα αυτή που καταρρακώνει κάθε έννοια δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και εύρυθμης λειτουργίας της ενημέρωσης! Θα μηνύει όσες ανάρμοστες περιπτώσεις υποπίπτουν στην αντίληψή της και θα ζητάει τα πρέποντα λύτρα υπέρ του πρώτου δημιουργού blogger και καταληστευθέντος … ατυχώς από επαγγελματίες δημοσιογράφους… 

Διότι πρέπει να ξέρετε, ότι μεταξύ τους οι bloggers έχουν έντιμη κι αγαστή συνεργασία και ΟΥΔΕΙΣ μεταξύ τους διανοείται να μην αναφερθεί στην πηγή προέλευσης της πληροφορίας που αντιγράφουν. Το αντίθετο ακριβώς πράττουν σταθερά οι επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε.. Αγνοούν παχυδερμικά την πηγή του γεγονότος .. που μεταδίδουν!

Ταύτα προς πάντας… Ξεκάθαρα και πολύ τράβηξε το κλόπυ-πάστ… Από δω και πέρα τραβάμε ΚΑΘΕΤΑ για την προστασία της πνευματικής μας περιουσίας, της περιουσίας των bloggers-συντακτών του διαδικτύου που καταληστεύεται! 

Παραεμπόριο: έλλειψη λογικής ή κάτι άλλο; Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Διάβασα ότι τις προάλλες οι έμποροι στο Ηράκλειο έκλεισαν μαζικά τα καταστήματά τους και βγήκαν με πάγκους στα πεζοδρόμια μιμούμενοι τους χιλιάδες των μικροπωλητών του παραεμπορίου που κατακλύζουν τα πεζοδρόμια κάθε μεγαλούπολης από την Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης μέχρι την Ερμού της Αθήνας και από τον πεζόδρομο του Φάρου της Αλεξανδρούπολης μέχρι την πλατεία λιονταριών του Ηρακλείου!..

Δεν ξαφνιάστηκα  καθώς χρόνια τώρα όπως όλοι μας βλέπω, πολλές ΧΙΛΙΑΔΕΣ νέους (κατά κανόνα σχεδόν) από την Αφρικανική Ήπειρο, να απλώνουν την πραμάτεια τους σε πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων και άλλων πολυσύχναστων περιοχών σε καθημερινή βάση ξεκινώντας από τις πρωινές ώρες όταν αρχίζει η κίνηση και συνεχίζοντας έως τις μεταμεσονύκτιες!

Παράλληλα βλέπουμε και Ασιάτες μικροπωλητές με τα καλάθια στα χέρια και πραμάτεια κρεμασμένη στους ώμους να περιδιαβαίνουν τις πόλεις, τις πλατείες, τις καφετέριες και καλοκαιριάτικα και τις παραλίες πουλώντας εισαγόμενα μικροαντικείμενα σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

Χρόνια τώρα ακούμε τις διαμαρτυρίες των εμπόρων και χρόνια βλέπουμε κάποιους αστυνομικούς στη διάρκεια της περιπολίας τους να κάνουν το γνωστό «ντου», οι Αφρικανοί να τα μαζεύουν άρον-άρον και να τρέπονται σε φυγή και μετά από λίγες ώρες, άντε βαριά-βαριά την επομένη «φτου, και από την αρχή!... »

Ότι οι έμποροι  υποφέρουν και χάνουν πωλήσεις  είναι δεδομένο…
Ότι αυτοί που  ασκούν το παραεμπόριο είναι  χιλιάδες, επίσης δεδομένο…
Ότι στη χώρα που ΓΕΝΝΗΣΕ τη λογική αυτή χάθηκε παντελώς οπότε και ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνει μια απλή εφαρμογή της, επίσης δεδομένο…

Είναι θέμα, τελικά, έλλειψης απλής λογικής ή κάτι άλλο;

1/ Είναι  θέμα «απλής λογικής» οι ΑΡΧΕΣ να δώσουν εντολή σε αρμόδια όργανα σε κάθε ελληνική μεγαλούπολη να παρακολουθήσουν τους μικρό-παρά-εμπόρους καθώς ολοκληρώνοντας τη βάρδια τους επιστρέφουν στις αποθήκες από όπου και προμηθεύονται τα ρολόγια, τις τσάντες, τα πορτοφόλια και ένα σωρό άλλα «επώνυμα-γιαλαντζί-μαϊμού» αντικείμενα… 

2/ Να ΜΗΝ γίνουν επί-τόπου συλλήψεις, αλλά να φροντίσουν, να στήσουν το γνωστό στα αρμόδια όργανα «καραούλι» για να εντοπισθούν τα φορτηγά που τις νύχτες ξεφορτώνουν την πραμάτεια τους σε συγκεκριμένες αποθήκες κάθε μεγαλούπολης… 

3/ Με «συμβατικά» αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες να παρακολουθήσαν τα συγκεκριμένα φορτηγά μέχρι τις μεγάλες αποθήκες όπου φορτώνονται για να μεταφέρουν την πραμάτεια σε μικρότερες αποθήκες σε κάθε πόλη… 

4/ Μετά να παρακολουθήσουν τα φορτηγά που φορτώνονται στα λιμάνια της χώρας μας και να εντοπίσουν σε ποιους ανήκουν τα γνωστά «containers» με τα οποία φτάνει στα λιμάνια ή στα σύνορά μας η πραμάτεια! 

5/ Στο τέλος της πολύ απλής και λογικής αυτής διαδικασίας θα ΕΝΤΟΠΙΣΘΟΥΝ εκείνοι που ελέγχουν αυτό το τεραστίων οικονομικών διαστάσεων «παραεμπόριο» που ΚΟΣΤΙΖΕΙ και στους καταστηματάρχες απώλεια τζίρου αλλά και στο Κράτος απώλεια εσόδων από ΦΠΑ και ΙΣΩΣ και τη σχετική απώλεια εσόδων από φορολογία στις θαλάσσιες και χερσαίες εισόδους της χώρας μας, δηλαδή στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ!... 

 Είναι θέμα πασιφανώς εύκολο ο εντοπισμός εκείνων που θησαυρίζουν με το παραεμπόριο αλλά μετά από τόσα χρόνια αδράνειας μήπως να υποψιαστούμε ότι ΔΕΝ  το «ακουμπάμε» γιατί δεν υπάρχει βούληση ή μάλλον υπάρχει… υστεροβουλία; 

Οφείλεται σε έλλειψη «απλής λογικής» ή σε κάτι άλλο εντοπισμός των ΕΝΟΧΩΝ που ΔΕΝ είναι οι χιλιάδες μικροπωλητές αλλά οι «αφανείς- εισαγωγείς-εργοδότες» τους;

Περίεργες δονήσεις αναστατώνουν τους κατοίκους του νοτίου Αιγαίου!!!

Απόσπασμα από την ειδησεογραφία:

Άγνωστη παραμένει η πηγή προέλευσης των ήχων και των δονήσεων οι οποίες έγιναν αισθητές από την Κίσαμο μέχρι τον Αποκόρωνα και το μεσημέρι της Τετάρτης, βόρεια του νομού Χανίων. Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και από τρεις περίεργες δονήσεις, κυρίως στην Κίσαμο, οι οποίες κατεγράφησαν από τον σεισμογράφο του εργαστηρίου γεωφυσικής και φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης, στα Χανιά, αλλά και από τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Αντικύθηρα. Η ανησυχία μετατρέπεται σε αγανάκτηση καθώς απουσιάζει παντελώς κάποια επίσημη ενημέρωση από χθες το βράδυ, όταν έγιναν αισθητές οι πρώτες δονήσεις. Πάντως, οι σεισμολόγοι αποκλείουν την εξήγηση της σεισμικής δόνησης και σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν λόγο για "ηχητικά κύματα" - παλμούς, τα οποία είναι άγνωστης - προς το παρόν - προέλευσης.

πηγή PALO 

Αρχικά θεωρήθηκαν υπεύθυνες οι βολές που έκανε η Πολεμική Αεροπορία στο Πεδίο Βολής της Μήλου (Δείτε ΕΔΩ).

Στην συνέχεια κυκλοφόρησε η άποψη ότι οι περίεργες δονήσεις οφείλονταν σε μυστικό στρατιωτικό πολεμικό πλοιο των Αμερικανών που πλέει στο νότιο Αιγαίο... (Δείτε ΕΔΩ)

Σήμερα ο Δικέφαλος μας φέρνει μια νέα άποψη...

Γράφει ο Δικέφαλος

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ 2 ΟΧΙ 1

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΜΕ ΥΠΟΘΑΛΑΣΙΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ (ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΙΚΡΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ) ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ
ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΤΑ 14 ΠΟΝΤΟΥΣ. ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.

Δικέφαλος

(Δείτε προηγούμενες αναρτήσεις μας για το "ξυπνημα"του ηφαιστείου της Σαντορίνης...)

"Φουσκώνει"το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάζει μορφή!

"Εφυγε" η αγαπημένη ηθοποιός Νίκη Λινάρδου.

Απεβίωσε προχθές 26-092012 η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου σε ηλικία 73 ετών, κατά τη διάρκεια νοσηλείας της στον Ευαγγελισμό.

Από τις ωραίες του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν η δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλέκου Σακελλάριου. Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1955, στην κλασική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», σε ένα μικρό ρόλο ως τσιγγάνα.
 
Χαρακτηριστικές ερμηνείες της σφράγισαν ταινίες όπως: «Τα κίτρινα γάντια», «Όταν λείπει η γάτα» (στο ρόλο της καμαριέρας), «Θα σε κάνω βασίλισσα» (ως σύζυγος του Θανάση Βέγγου), «Καλώς ήλθε το δολάριο» και «Υπάρχει και φιλότιμο» (κακομαθημένη κόρη του βουλευτή Μαυρογιαλούρου, Λάμπρου Κωνσταντάρα).

πηγή Lifo 

Γνωστή στα πρώτα της βήματα και με το ψευδώνυμο Μπέμπα Κούλα“. 

Έχει παίξει σε αρκετές χαρακτηριστικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, σε πρώτους ρόλους.

Χαρακτηριστικά δείγματα γραφής: Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο και Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο στο ρόλο της γύφτισσας, Τα Κίτρινα Γάντια, Όταν Λείπει η Γάτα (καμαριέρα), Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης (οικ. βοηθός), Θα σε Κάνω Βασίλισσα (εδώ σε ρόλο πρωταγωνιστικό), Υπάρχει και Φιλότιμο (κόρη του Μαυρογιαλούρου), Καλώς Ήλθε το Δολάριο (πόρνη της Τρούμπας) και Ρωμιός Έχει Φιλότιμο (δεσμός του Λάμπρου Κωνσταντάρα που την κάνει ά λα Γαλλικά με τον Αργεντίνο). 

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε το 1955, στην κλασική ταινία του Αλέκου Σακελάριου, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, σε έναν μικρό ρόλο, σαν γύφτισσα. Φιλμογραφία Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο (1968) [Φωφώ] Καλώς ήλθε το δολάριο (1967) [Λίζα / Ελένη] Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966) [Μαριάννα Ντόκου] Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966) [Πολυξένη Γεωργιάδου - Δρογκά] Φίφης ο ακτύπητος (1966) [Καίτη] Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Αλίκη Μαυρογιαλούρου] Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) [Ελένη Τσιλιβίκη] Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Μαρίνα Δελαπόρτα] Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [Μαρία] Το “τεμπελόσκυλο” (1963) [Ρένα] Το τυχερό πανταλόνι (1963) [Μαρίκα Αηδονοπούλου] Όταν λείπη η γάτα! (1962) [Έλλη] Ο καλός μας άγγελος (1961) [Λίνα] Το παιδί του μεθύστακα (1961) Χαμένα όνειρα (1961) [Φωφώ] Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Τούλα (Αικατερίνη) Λουλουτζή] Τα κίτρινα γάντια (1960) [Αννούλα] Το αγόρι που αγαπώ (1960) Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Έλλη] Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959) [Αγγέλα] Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Μαίρη] Αστέρω (1959) Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο (1959) [Ξανθοπούλου] Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Βούλα] Μια ζωή την έχουμε! (1958) [(υπάλληλος κοσμηματοπωλείου)] Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957) [(τσιγγάνα)] Της νύχτας τα καμώματα (1957) [Κατίνα] Η άγνωστος (1956) Η καφετζού (1956) [Μαρικάκι] Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955) [τσιγγάνα που άλλαξε φουστάνι]