Σελίδες

31 Αυγούστου 2012

Ακούτε στην Κυβέρνηση;…. ΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Γράφει ο Δικέφαλος

Σημείωση: Αυτό το άρθρο συντάχθηκε για να φτάσει στα αυτιά των υψηλά ιστάμενων στην κυβέρνηση και στα επιτελεία άμυνας.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας δύσκολων πολιτικών αποφάσεων που υπάρχει η πιθανότητα (μεγάλη) να φέρει κοινωνικές αναταραχές και πτώχευση. Προσωπικά δεν το εύχομαι αλλά είναι πιθανό, δηλαδή:

- Πρέπει να ψηφίσετε πολύ σκληρά μέτρα στην βουλή που πιθανόν (και το ξέρετε) να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επαναστατήσει ο κόσμος εναντίον σας, σε σημείο που να μην μπορείτε να σταθείτε πουθενά. Αν δεν πάρετε αυτά τα μέτρα δεν έχει δόση. Πέρσι τρομάξαμε να πάρουμε τα 6 δις φέτος θα πάρουμε τα 30 δις; Πολύ δύσκολο.

- Πρέπει να τελειώσετε με την συμφωνία για τον αγωγό ΕΛΛΑΣ- ΚΥΠΡΟΣ –ΙΣΡΑΗΛ (αλήθεια πως θα το δεχθεί η ΤΟΥΡΚΙΑ αυτό;)
  Όμως είναι και μήνας μεγάλων στρατιωτικών ανακατατάξεων, που έχουν σχέση με τα τεκταινόμενα στην ΕΛΛΑΔΑ δηλαδή:

- Επειδή η ΤΟΥΡΚΙΑ θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα πτώχευσης (έχει εμπειρία από ΔΝΤ και τρόικες) δείχνει ετοιμότητα να αρπάξει ότι μπορέσει από το ΑΙΓΑΙΟ. Έτσι εξέδωσε δύο ΝΟΤΑΜ (για ασκήσεις με πυρά και χωρίς πυρά) από 17 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου. Από ότι ξέρω στις 6 Οκτωβρίου έχετε eurogroup ( ίσως να μην φτάσουμε ως εκεί έτσι όπως έχετε παγιδευτεί). Θεωρείτε ότι είναι τυχαίες οι ημερομηνίες που διάλεξε;

- Η ΤΟΥΡΚΙΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ (πρόσφατη ομολογία στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ), διότι οι σύμμαχοί τους εφοδιάζουν τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ με οπλισμό και πληροφορίες για τις κινήσεις του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (και το ξέρετε). Την πάτησε και με την ΣΥΡΙΑ οπότε χρειάζεται λοιπόν μία (σίγουρη) στρατιωτική νίκη για εσωτερική κατανάλωση. Για ποιον βαράει η καμπάνα;

- Γνωρίζετε ότι (άλλωστε το ομολόγησαν και οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ πρόσφατα) ότι η ΡΩΣΙΑ περιμένει να μας σώσει αυτή (για δικό της συμφέρον βέβαια) οπότε και αυτή διάλεξε την 17η Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει η μεγάλη άσκηση ΚΑΥΚΑΣΟΣ 2012.

ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;

Επειδή το παν είναι με τα στοιχεία που έχεις (και εσείς τα έχετε) είναι να έχεις συνδυαστική σκέψη θα σας θέσω μερικά ερωτήματα προς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:

1. Αλήθεια δεν έχετε καταλάβει ότι έχουν αποφασίσει να φτιάξουν ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ οι ΝΑΤΟΪΚΟΙ; (το ξέρετε)

2. Αλήθεια δεν γνωρίζετε ότι έχουν αποφασίσει να το κάνει αυτό η ΡΩΣΙΑ ώστε να μην ξοδέψουν δεκάρα τσακιστή αυτοί; (και αυτό το ξέρετε).

3. Αλήθεια δεν ξέρετε ότι η Τουρκία θα κάνει κίνηση εναντίον μας την στιγμή της αδυναμίας μας;(αυτό και αν ξέρετε απλά σας έχουν καθησυχάσει οι διαβεβαιώσεις για υποστήριξη από τους εταίρους στο ΝΑΤΟ). ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ.

4. Αλήθεια με πλήρη επίγνωση της πράξεως σας δεν δίνεται το φυσικό πλούτο της χώρα σας στην παγκοσμιοποίηση; (αυτό όλοι το ξέρουν).

ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ:

- Οι φίλοι σας στο ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ που ανήκετε θα σας πουλήσουν διότι για να φτιάξουν αυτό που αυτοί θέλουν στην περιοχή εσείς δεν κολλάτε (εννοώ εσάς τους πολιτικούς) οπότε μάλλον θα σας παραδώσουν βορά στον "αγανακτισμένο λαό" που δημιουργούν με τα σκληρά φορολογικά μέτρα (αφού πρώτα τα τελευταία χρόνια τον έκαναν υλιστή με την βοήθειά σας). Ξέρετε γιατί; Διότι ξέρουν ότι δεν βγαίνουν τα μέτρα που σας βάζουν να πάρετε και περιμένουν την λαϊκή οργή να κάνει την δουλειά της. Την δουλειά που θέλουν βασικά γιατί τους είσαστε αχρείαστοι.

- Οι αντίπαλοι του ΝΑΤΟ οι ΡΩΣΟΙ έχουν τοποθετήσει πυρηνικά σε τέτοια σημεία που Η ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ  ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Ο ΜΑΚΑΡΟΦ Ο ΡΩΣΟΣ ΑΓΕΕΘΑ (ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ) ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ (ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ) ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΥΤΟ.

Άλλη ερώτηση προς προβληματισμό:

ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΧΟ;

Προσωπικά δεν επιθυμώ να γίνει τίποτα από αυτά αλλά δεν μπορώ να κάνω και τίποτα να το αλλάξω. Πάντως αν κύριοι πολιτικοί καταφέρετε να πάρετε τα 30 δις τότε μάλλον όλα θα πάρουν αναβολή. Αυτή την φορά όμως μην περιμένετε την ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ για να πάρει αναβολή το όλο θέμα όπως έγινε πέρσι. Διότι πέρσι πρώτα αρρώστησε ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ και μετά αποφάσισαν να μας δώσουν τα έξι δις. Το θυμάστε πιστεύω;

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;

ΤΙ ΝΑ ΠΩ;

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.

Αυτό τον Τόπο εσύ τον Γύμνωσες, εσύ τον Βίασες, εσύ τον Έκαψες...

 
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ένα  αρχαίο Έθνος, ένας ιστορικός Λαός, μια καμένη Χώρα χαροπαλεύει στην εντατική.
Πως νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το «κατόρθωμά» σου;

Μια χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη.
 
 Και ξέρεις «που, σε ποιά πλήθη» κρύβονται οι εισβολείς – εμπρηστές. Και «ποιοί» τους στέλνουν. Έτσι; Από χρόνια τό’ ξερες. Απλά επέλεξες να αδιαφορείς για την δραστική αντιμετώπιση του θέματος. Μην και «στενοχωρήσεις» κάποιους έξωθεν επίβουλους.
Με καμένη τώρα την ολόμαυρη ράχη, Χιώτικο Ολοκαύτωμα για μιαν ακόμη φορά στην ιστορία της, με ματωμένο το κεφάλι και το κορμί της παλεύει για τη ζωή της αυτή η χώρα.
Πως νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το «οιονεί μα κι εν τοις πράγμασι έγκλημά» σου; Είσαι αρκετά ευχαριστημένος; Οι πράξεις, οι αβουλίες και οι απραξίες σου να’ ναι καλά.
 
Ελλάδα, μια σεβάσμια Γερόντισσα της Ιστορίας...κι όμως ζει έναν τέτοιον ανομολόγητο κι ασύλληπτο εφιάλτη.
 
Γιατί Μαυρογυαλούρε;
 
Σφάζεται ανηλεώς κάθε βράδυ μέσα στα φτωχικά της δωμάτια. Βλέπει ν’ ασελγούνε πάνω στις μητέρες κόρες της. Βλέπει τις ανήλικες εγγονές της να βιάζονται και να κομματιάζονται πάνω σε βράχια.
 
Εσύ Μαυρογυαλούρε που επέτρεψες απερίσκεπτα σ’ αυτό τον αλλοδαπό κτηνώδη εισβολέα μακελευτή της να μπει στην χώρα και να περιφέρει την θανάσιμη ψυχική αρρώστια του, πως νοιώθεις τώρα;
 
Είσαι αρκετά ικανοποιημένος;
Αυτή η Γερόντισσα απλά θέλησε να κάνει το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο. Αυτό που κάθε γονιός θέλει για τα παιδιά του. Να προκόψουν και να μη ζήσουν τους πολέμους και την φτώχεια που αυτή έζησε. Τι πιο απλό!
 
 Κι όμως, της χάρισες το αντίθετο ακριβώς Μαυρογυαλούρε. Να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια της τον χειρότερο εφιάλτη της. Τον πόλεμο. Τις σφαγές. Την έκανες να δει σφαγμένους τους γιούς της, ατιμασμένες τις κόρες της, ξεσκισμένα τα εγγόνια της.
Πως νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το έργο σου; Είσαι αρκετά ευχαριστημένος;
 
Πάλεψε αυτή η γερόντισσα να φτιάξει κάτι για τα παιδιά της. Κι όμως, σήμερα, την αφήνεις να πεθαίνει μόνη της, ανήμπορη, χωρίς περίθαλψη και φάρμακα, χωρίς ένα φαγητό της προκοπής, της κλέβεις το βιός της, την φτωχή σύνταξή της, την υποχρεώνεις στα γεράματα να βλέπει τα παιδιά της να πεθαίνουν άρρωστα κι αβοήθητα.
 
 
Πως νοιώθεις Μαυρογυαλούρε για το έργο σου; Είσαι αρκετά ευχαριστημένος;
Εκμεταλλεύθηκες κι εκμεταλλεύεσαι την υπομονή και την πραότητα αυτής της γερόντισσας.
«Σιγά, σε μένα θα τύχει»; Αυτό λένε οι μισοί «υπήκοοί» σου.
Και,
«Όχι, δεν θέλω άλλους πολέμους, θα κάνω υπομονή», αυτό λένε οι άλλοι μισοί. Το άλλο «μισό» της Γερόντισσας Ελλάδας.
 
Το  «εκμεταλλεύθηκες» καλά Μαυρογυαλούρε; Είσαι αρκετά ευχαριστημένος από το έργο σου; Χόρτασες αίμα του Λαού σου; Ή όχι ακόμη;
 
Λίγο καιρό πριν τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύφθηκε επίσημα ότι «ξένοι» είχαν βάλει τις θανάσιμες πιο παλιές πυρκαγιές των ετών 2007 αλλά και πιο πίσω.
 
Θυμάσαι; Στην Πελοπόννησο. Κοντά στις εκατό χαμένες/καμμένες ψυχές Ελλήνων.
Σε «άγγιξε» καθόλου Μαυρογυαλούρε;
 
Μάλλον όχι. Γιατί αν σε άγγιζε, θα είχες κάνει πράγματα. Θα είχες πάρει τα μέτρα σου να προστατεύσεις τους Έλληνες.
 
Όχι. Δεν σε άγγιξε ούτε στο ελάχιστο. Δεν δάκρυσες. Δεν ίδρωσε τ’ αυτί σου.
Το άφησες να επαναληφθεί.
Αφήνεις το Λαό σου να πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.
Είσαι ευχαριστημένος Μαυρογυαλούρε από το έργο σου;
 
Τάισες λίγους, «δικά σου παιδιά» για να έχεις την απαντοχή τους, μαζί και την λησμονή των υπολοίπων.
Ένας «επηρεάζει» χίλιους, σωστά Μαυρογυαλούρε;
Δεν σ’ ένοιαζε η «πλέμπα», η «μάζα», η «φτωχολογιά». Οι «ολίγοι» που «καθορίζουν τα πράγματα» σ’ ένοιαζαν. Οι «ολίγοι ισχυροί».
Η «επικοινωνία» να είναι καλά και όλα «διορθώνονται». Όλα «θάβονται», έτσι Μαυρογυαλούρε;
Αλλά και τόσοι άλλοι γύρω του που θα μπορούσατε να τον «ελέγξετε» και να σώσετε τον Λαό από την καταστροφή κι απλά «δεν το κάνατε», νοιώθετε ευχαριστημένοι από το έργο σας;
 
Κάποιοι κρύβεστε πίσω από την «γραφειοκρατία» που επιτρέπει τον πλουτισμό σας αρκεί να κάνετε τα «στραβά μάτια».
 
Κάποιοι άλλοι ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να «σταθείτε άπραγοι» πίσω από το τετριμμένο «εγώ διαταγές εκτελώ, δεν ξέρω τίποτα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν ασκώ πολιτική»....
 
Κάποιοι άλλοι «ιθύνοντες» κρύβεστε πίσω από την ασφάλεια των «φρουρών» σας. Αυτούς που πληρώνετε με την βαριά φορολόγηση της φτωχολογιάς.
 
Κάποιοι αφήσατε εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Κάποιοι άλλοι «θάψατε» στοιχεία και κλειδώσατε άλλα στο συρτάρι ονομάζοντάς τα «απόρρητα» ή απλά κάνατε πως δεν τα βλέπατε.
 
Κάνατε τουλάχιστον, όλοι εσείς οι κάθε είδους «Υπεύθυνοι» τον κόπο να σκεφτείτε ότι αύριο ίσως τύχει στο ΔΙΚΟ σας παιδί ή στην ΔΙΚΗ σας Γερόντισσα αυτός ο εφιάλτης; Ή μήπως ο «μηχανιστικός καλορυθμισμένος εγκέφαλός σας το θεωρεί ως απαγορευμένη διαδικασία σκέψης» κάτι τέτοιο;
 
Μάλλον όχι. Αρνείστε και μόνο να το σκεφτείτε. Αλλιώς θα βλέπαμε δημόσια πράξεις μετανοίας σας. Πράξεις «διορθωτικές». Αλλαγή της πολιτικής σας και της καθημερινής πρακτικής σας.
 
Όχι. Τίποτα δεν άλλαξε στον «προσαρμοσμένο» politically correct νοητικό μικρόκοσμό σας.
Το βλέπουμε στο διαδίκτυο. Στα ΜΜΕ. Στις ημερίδες και τις «εκδηλώσεις» σου Μαυρογυαλούρε. Παντού.
Οι οπαδοί σου  αναμασούν διαρκώς την ίδια καραμέλα. 
 
«Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα για να σωθεί η Πατρίδα. Τώρα ξαφνικά, όλοι θυμηθήκατε την λέξη Πατρίδα Μαυρογυαλούρε. Πόσο ικανός κι αδίστακτος χαμαιλέοντας είσαι!»

Ζητάς απλά ένα «εν Λευκώ Συγχωροχάρτι». Να σβηστούν τα πάντα με χρέωση του ασήκωτου Πιθαριού του Σίσυφου στην φτωχολογιά. Για να μπορέσεις εσύ και οι κολλητοί σου να συνεχίσετε τα «ίδια».
 Αδιαφορείς επιδεικτικά για τις στατιστικές.
Πόσοι Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της Φτώχειας, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!
Πόσοι Έλληνες πεθαίνουν ανήμποροι, αβοήθητοι και χωρίς ή με ελλιπή περίθαλψη, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!
Πόσοι νέοι Έλληνες παίρνουν το δρόμο της Εξόδου από τη χώρα, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!
 
Πόσοι Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους, το μεροκάματό τους, τα μαγαζιά τους, τα σπίτια τους, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!
Πόσοι Έλληνες ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ....ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!
Όχι, δεν σ’ ενδιαφέρουν αυτά τα «πεζά» Μαυρογυαλούρε.
Εσύ να «περνάς καλά». Εσύ και οι «δικοί σου». Άνωθεν και κάτωθέν σου. Αυτό μετράει μόνο για σένα.
Είσαι ευχαριστημένος Μαυρογυαλούρε από το έργο σου μέχρι τώρα;
Είσαι αρκετά ευχαριστημένος από τις «προοπτικές»;
 
Θα γίνει σύντομα χίλια κομμάτια η χώρα, θ’ αποκτήσει ξένους διοικητές ώστε να μείνεις ατιμώρητος και να συνεχίσεις εσύ και οι δικοί σου να περνάτε ζωή χαρισάμενη εις βάρος της φτωχολογιάς;
 
Πως τα βλέπεις Μαυρογυαλούρε;
Τα κατάφερες αρκετά καλά;
 
Θα είναι ευχαριστημένα τα αφεντικά σου στον απολογισμό;
Ή μήπως δέχεσαι πιέσεις για «μεγαλύτερα αποτελέσματα»;
Τι τραβάς κι εσύ καημένε!
 
Κανείς δεν σε καταλαβαίνει καημένε «εργάτη» των Μεγάλων.
Τι ξέρει ο Λαός από το «πως κινούνται τα πράγματα», ε;
Τι ξέρει ο Λαός από Πολιτική, από Διπλωματία, από Άμυνα, ε;
Το λέω καλά;
Η ανόητη πλέμπα δεν σ’ αφήνει ανενόχλητο να κάνεις το «θεάρεστο έργο» σου, έτσι Μαυρογυαλούρε;
 
Οπότε κι εσύ είσαι αναγκασμένος να την πιέζεις όλο και πιο πολύ  για να καταλαβαίνει «ποιός κάνει κουμάντο» εδώ, έτσι;
 
Εξάλλου, τι σε ενδιαφέρει ποιός είναι το «αφεντικό»; Η δουλειά να γίνεται σωστά. Τι δολάρια, τι ευρώ, τι γρόσια, έτσι;
Η αποζημίωση των «Αγίων Υπηρεσιών» σου να πέφτει και δεν έχει σημασία σε τι νόμισμα είναι ή ποιός την βάζει στο χέρι του υπηρέτη.
Είσαι αρκετά ευχαριστημένος από το έργο σου Μαυρογυαλούρε;
 
Δεν πρέπει να έχουν παράπονο τ’ αφεντικά σου. Τόσα κατάφερες. Δεν πρέπει να είναι και αχάριστοι.
Είχαν και είχες πρόβλημα μ’ αυτόν τον «απείθαρχο λαό», οπότε βάλθηκες να «αλλάξεις την σύνθεσή» του, έτσι;
 
Όταν θα είναι 10.000.000 ισλαμιστές λαθρομετανάστες και 4.000.000 Έλληνες «γηγενείς», όλα «θα φτιάξουν», έτσι Μαυρογυαλούρε;
Έτσι δεν λέτε μεταξύ σας κατά τις διαβουλεύσεις «Υψηλής Πολιτικής» σ’ αυτά τα Μεγάλα Clubs/Think Tanks που συμμετέχεις;

Μαυρογυαλούρε, είσαι «ανεπίδεκτος» συνειδητοποίησης του εγκλήματος που συντελείται εξ’ αιτίας πράξεων ή/και απραξιών σου. Γι’ αυτό και είσαι άκρως επικίνδυνος πλέον. Για την ίδια τη ζωή του Ελληνικού λαού.
 
Αυτοχρίστηκες  προστάτης αλλοδαπών αποκτηνωμένων ανθρωποειδών εισβολέων και διώκεις ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου τους Έλληνες που τολμούν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό. Και όχι μόνον αρνείσαι να δείς το έγκλημά σου αλλά τολμάς να συνεχίζεις να καλείς ακόμη περισσότερους αποκτηνωμένους λαθρομετανάστες να έρθουν και να περιφέρουν την φονική ψυχική αρρώστια τους στον τόπο μας.
Με αντίτιμο «ζωές Ελλήνων»! Αλλά δεν σ’ αγγίζει αυτό.
Είσαι άκρως επικίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια πλέον με την πολιτική σου στάση και συμπεριφορά.
Τελείς έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού. Έγκλημα επίμονο και διαρκείας. Έγκλημα «κατά συρροήν». Εν πλήρη γνώση σου.
 
Το ίδιο και οι Πολιτειακοί Παράγοντες που σε επικροτούν και σε στηρίζουν.
Το ίδιο και τα ΜΜΕ που σου προσφέρουν αφειδώς την στήριξή τους.
Το ίδιο και ο «πανταχόθεν κυρίαρχος (δήθεν) προοδευτικός» καλλιτεχνικός χώρος που φροντίζει διαρκώς να καλύπτει το έγκλημά σου και να ωραιοποιεί την εικόνα σου προς τον «θεατή/δέκτη της αντεθνικής προπαγάνδας σου».
 
Θυμάσαι τα κτήνη της Πάρου; Και το ένα και το άλλο. Και τον ξένο και τον (δήθεν) Έλληνα (που δεν πιστεύει σε Πατρίδα και Έθνος αλλά μόνο σε αντεθνική επανάσταση σημειωτέον).
Εσύ τοποθέτησες αυτά τα κτηνώδη ανθρωποειδή μέσα στην Ελληνική κοινωνία απέναντι από τα θύματά τους. Εσύ τα «εξέθρεψες» και τα «προστάτευσες». Εσύ δεν τα συνέλαβες όταν έπρεπε.
 
Εσύ έδωσες στα θύματα το θανάσιμο χτύπημα.
Εσύ έλυωσες το κεφάλι της 15άχρονης κοπέλας κι εσύ πυροβόλησες αδίστακτα και θανάσιμα τον Έλληνα μεσήλικα.
Εσύ σκοτώνεις καθημερινά τους Έλληνες μέσα από την ανέχεια.
Εσύ τους ξεγυμνώνεις.
Εσύ τους βιάζεις.
Εσύ πετάς την Ελληνίδα Γερόντισσα στα σκουπίδια της κοινωνίας και το ανήλικο παιδί ανηλεώς κι αδίστακτα να τσακιστεί βιασμένο πάνω στα βράχια.
 
Είναι η Μάνα σου αυτή η Γερόντισσα Μαυρογυαλούρε.... και είναι το παιδί σου αυτό που βιάστηκε, χτυπήθηκε μέχρι θανάτου και χαροπαλεύει....

Έχει όνομα αυτή η γερόντισσα Μαυρογυαλούρε.... και η κόρη της... και τα παιδιά της....και τα εγγόνια της....
Έχουν όνομα.... δεν είναι ένας απλός αριθμός στις στατιστικές σου όπως θα ήθελες...όπως θα προσπαθήσεις και πάλι να το μετατρέψεις...
Έχουν όνομα...και ανθρώπους γύρω τους να τους θυμούνται και να ομνύουν σ’ αυτούς...να θυμούνται και να «υπόσχονται»....
Στην Μάνη το λένε «Γδικιωμό» Μαυρογυαλούρε....
Κατέχεις μωρέ τι λέω;
«Γδικιωμό»....κι αυτό το «πράμα» όταν γεννιέται οδηγάει πάντα σε Πόλεμο...
Οι Έλληνες θυμούνται τις αδικοχαμένες Γερόντισσες και τα Παιδιά τους Μαυρογυαλούρε....
 
Σοκάρονται τόσο μα τόσο πολύ την «ώρα που πονάει αφόρητα από τις αρρώστιες της η Γερόντισσά τους και που η άτιμη Πολιτική σου τους έχει κόψει τα φάρμακα που θα απάλυναν τους πόνους της Μαυρογυαλούρε στο έβγα της οδυνηρής ζωής της»...
 
Οι Έλληνες δεν το ξεχνούν αυτό ποτέ...
Το βογγητό πόνου της Γερόντισσας Μάνας και του Παιδιού τους δεν ξεχνιέται Μαυρογυαλούρε....
 
Ανασαίνει και τσιγκλάει αδικαίωτο κι αδιάκοπα μέχρι να «(γ)δικιωθεί»...
Κατέχει μωρέ η κούτρα σου τι λέω;
 
Μαζεύτηκαν τα σύννεφα του Πολέμου Μαυρογυαλούρε...
Το ποιός θα ξεσπάσει σε ποιόν σ’ αυτόν τον πόλεμο τ’ αναλογίζεσαι μωρέ;
Όχι....δεν σε μέλλει...δεν σκας γι’ αυτό...έχεις εθιστεί τόσο πολύ στην κοτζαμπασοσύνη σου που δεν έχεις νου γι’ αυτό....

Και θα επωμιστείς τις συνέπειες. Τα επίχειρα των βδελυρών πράξεών σου.

Σύντομα.

Πόσους φόνους, πόσα βιασμένα παιδιά, πόσους σφαγμένους γέροντες, πόση φτώχεια και αδικοχαμένους  Έλληνες πιστεύεις ότι θ’ αντέξει ακόμη αυτή η υπνωτισμένη από την προπαγάνδα σου Ελληνική κοινωνία;

Σύντομα...
 
Σύντομα Μαυρογυαλούρε αυτή η κοιμισμένη κοινωνία θ’ αντιληφθεί τι της κάνεις τόσα χρόνια και θα τιναχτεί με πόνο και οργή απ’ το λήθαργο που της έχουν επιβάλλει οι «μηχανές» σου και οι «μπιστικοί» σου...
Και θα «φρουμάσει θυμωμένη» τότε...σαν πληγωμένο και στριμωγμένο αγρίμι....
Και να στο πω στην «νέα γλώσσα» σου Μαυρογυαλούρε,

 «αφού συ δεν έκαμες νισάφι μωρέ σαν έπρεπε με το Λαό σου, καμία ξένη κανονιοφόρος δεν θα «σου κάμει χαΐρι» τότες...».

Γιώργος Ανεστόπουλος

ΝΑΡΚΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ. Η γεωπολιτική παράμετρος.

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής
Τι σχέση μπορεί να έχουν οι επιχειρήσεις ναρκοθηρίας με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ); Μετά από την χάραξη των ορίων της ΑΟΖ και στο πλαίσιο της προετοιμασίας έναρξης των εργασιών εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) εντός μιας συγκεκριμένης περιοχής από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, απαιτείται η τελική έγκριση των αρμόδιων φορέων για τις γεωτρήσεις.

Σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται μια παράμετρος, η οποία σχετίζεται με την ύπαρξη ή μη επικίνδυνων υλικών πέριξ των επιλεγμένων σημείων που θα εγκατασταθούν τα γεωτρύπανα. Στις ελληνικές θάλασσες ο αναγνωρισμένος αθέατος κίνδυνος που υφίσταται ακούει στο όνομα νάρκες της εποχής του Β΄ΠΠ και βόμβες/τορπίλες που βυθίστηκαν και δεν έχουν εκραγεί. Ο μοναδικός φορέας που διαθέτει τεχνικές δυνατότητες, εμπειρία και τα κατάλληλα μέσα για να προστρέξει άμεσα προς βοήθεια σε περίπτωση πρόκλησης κινδύνου από τα κατάλοιπα του Β΄ΠΠ, είναι το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) μέσω της Διοίκησης Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ). 

Σήμερα το ΠΝ διαθέτει τέσσερα ναρκοθηρευτικά Ν/ΘΗ (δύο τύπου Hunt και δύο τύπου Osprey) για επιχειρήσεις ναρκοθηρίας. Τα τελευταία αποκτήματα και τα πιο σύγχρονα είναι τα δύο μεταχειρισμένα Osprey που αποκτήθηκαν δωρεάν από το Αμερικανικό Ναυτικό. Το ΠΝ ανέμενε – μάταια όπως αποδείχθηκε – την πρόσκτηση άλλων δύο Osprey, αλλά λόγω των οικονομικών περικοπών η προμήθεια ανεβλήθη και τα σκάφη παροπλίστηκαν (σ.σ. αφαιρέθηκαν οι συσκευές και οι μηχανές). Στη συνέχεια το Αμερικανικό Ναυτικό ζήτησε ένα ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου) για την επανενεργοποίησή τους, το οποίο ήταν εντελώς ασύμφορο και εκτός των ελληνικών δυνατοτήτων. Το ΠΝ απώλεσε την ευκαιρία ενίσχυσης του στολίσκου των Ν/ΘΗ που διέθετε και τώρα αναζητά άλλες λύσεις. 

Πρόσφατα επανήλθε στο προσκήνιο η ανάγκη ύπαρξης ενός στολίσκου ναρκοθηρευτικών, καθώς η χώρα μας κινείται στον αστερισμό της γεωπολιτικής της ενέργειας – και όχι μόνο – στην Ανατολική Μεσόγειο. Η διεθνής εμπειρία απέδειξε ότι οι νάρκες και τα άλλα κατάλοιπα των περασμένων πολέμων αποτελούν εν ισχύει κίνδυνο από το παρελθόν, που πρέπει να αντιμετωπισθεί αλλά και μια δυνητική απειλή από το μέλλον. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι καθώς το ζήτημα έχει ενδιαφέρον καθώς «αγκαλιάζει» και άλλες χώρες. Στην περιοχή της Νορμανδίας στην βόρεια Γαλλία, εταιρεία ανέλαβε να ποντίσει βάσεις επί των οποίων θα τοποθετούνταν ανεμογεννήτριες. Τα συνεργεία των δυτών που ανέλαβαν να εκτελέσουν τις εργασίες, βρέθηκαν προ μιας δυσάρεστης έκπληξης, όταν διαπίστωσαν ότι ο βυθός φιλοξενούσε νάρκες του Β΄ΠΠ. Οι εργασίες διεκόπησαν και λόγω του κατεπείγοντος του εγχειρήματος (ο χρόνος είναι χρήμα) κλήθηκε το Γαλλικό Ναυτικό να εξουδετερώσει τους «ενοχλητικούς» παρείσακτους. Πράγματι τα γαλλικά Ν/ΘΗ έφεραν σε πέρας την αποστολή που τους ανατέθηκε με συνέπεια το έργο να προχωρήσει.

Στην Ελλάδα οι αρμόδιοι τεχνοκράτες ήδη προαναγγέλλουν την έναρξη εργασιών ανεύρεσης και στη συνέχεια αξιοποίησης κοιτασμάτων στο Ιόνιο Πέλαγος, μια περιοχή η οποία μεταπολεμικά εκκαθαρίστηκε από τα εκτενή ναρκοπέδια, πλην όμως όχι κατά 100%. 

Υπάρχει συνεπώς ενδεχόμενο σε κάποια μελλοντική εργασία στον βυθό, τα συνεργεία να βρεθούν αντιμέτωπα με ξεχασμένες νάρκες, τορπίλες ή ακόμη και βόμβες. Οπότε θα κληθεί το ΠΝ να προχωρήσει σε εργασίες εξουδετέρωσής τους. Η αποστολή θα ανατεθεί στα Ν/ΘΗ (τέσσερα τον αριθμό) και ανάλογα με το επείγον της διαδικασίας μπορεί να απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν όλα.

Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Από τα στενά της Κέρκυρας στο Ιόνιο, μέχρι το Αιγαίο, την Κρήτη, την Κύπρο και τις ακτές του Ισραήλ, η μόνη επιχειρησιακή δύναμη ναρκοθηρευτικών που υπάρχει βρίσκεται κάτω από την ελληνική σημαία και αριθμεί τέσσερις μόλις μονάδες! Δηλαδή για να καλυφθεί η γιγαντιαία υδάτινη περιοχή του «ενεργειακού Ελντοράντο» που εκτείνεται μεταξύ τριών ΑΟΖ (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) η ευθύνη πέφτει στους ώμους του ΠΝ, το οποίο δεν διαθέτει τα απαιτούμενα μέσα… 

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι σε αυτό το είδους «παιγνιδιού», το Ισραηλινό Ναυτικό θα στηριχθεί – εάν ζητηθεί – στην αποστολή ελληνικών Ν/ΘΗ (σ.σ. εννοείται ότι μπορεί να ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ ή από άλλη χώρα) λόγω εγγύτητας και κυρίως για λόγους διαφύλαξης αμοιβαίων συμφερόντων. Είναι άμεσα αντιληπτό στον αναγνώστη γιατί η χώρα μας (μέσω του ΠΝ) οφείλει να έχει έτοιμη προς αποστολή μια επιχειρησιακά έμπειρη δύναμη Ν/ΘΗ σκαφών, όποτε αυτό ζητηθεί ή απαιτηθεί είτε προς ικανοποίηση αιτήματος κάποιας εταιρείας, ή προς την Ανατολική Μεσόγειο. Όπως επίσης γίνεται εξίσου αντιληπτό γιατί το Τουρκικό Ναυτικό επέλεξε να προχωρήσει στην εγχώρια ναυπήγηση έξι Ν/ΘΗ τύπου Α (Alanya) αναβαθμίζοντας κάθετα τις επιχειρησιακές δυνατότητες στον ναρκοπόλεμο. Ιδού άλλη μια περίπτωση εκμετάλλευσης του ΠΝ ως εργαλείου άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Η σκληρή πραγματικότητα (σ.σ. πενία τέχνας κατεργάζεται) οδήγησε τους επιτελείς του ΠΝ προς μια κατεύθυνση, η οποία καλύπτει μεν κάπως τις ανάγκες μέσω της υιοθέτησης έξυπνων πρακτικών. Όταν κατέστη σαφές ότι τα δύο επιπλέον Ν/ΘΗ τύπου Osprey είχαν χαθεί οριστικά, υπήρξε εισήγηση για την αξιοποίηση των υδρογραφικών σκαφών μέσω της προσθήκης συσκευών ναρκοθηρίας (χωρίς ROV). Απομένει η τελική εκτίμηση κόστους-αποτελέσματος, καθώς το ΠΝ πιέζεται σημαντικά – όπως και οι άλλοι κλάδοι – από τις μειώσεις των λειτουργικών δαπανών.

Συμπερασματικά οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α) όσο ο τομέας των εξοπλισμών/αμυντικών δαπανών μένει εκτός του πλαισίου της συνολικής γεωπολιτικής σχεδίασης της χώρας, τόσο τα εθνικά συμφέροντα θα υπηρετούνται χωρίς σθένος και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα,

β) η σύσφιξη των αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ απαιτεί «υπερβάσεις» στους προϋπολογισμούς, κάτι που δεν συμμερίζεται το Βερολίνο, αλλά απεναντίας οι ΗΠΑ και τα αμερικανοεβραϊκά lobbies αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα,

γ) η πρόβλεψη απόδοσης μερίσματος επί των κερδών από την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) στα ασφαλιστικά ταμεία (για την κάλυψη των ελλειμμάτων τους), απαιτείται να επεκταθεί με αντίστοιχη πρόνοια για την ενίσχυση των εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αναλάβουν την προστασία τους,

δ) οι ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας καλό θα ήταν να συγκροτήσουν μια συμβουλευτική επιτροπή «γεωπολιτικής σχεδίασης», η οποία θα ενσωματωθεί αργότερα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (σ.σ. εάν και όποτε αυτό συγκροτηθεί), 

ε) η κρισιμότητα, η φύση και η ταχύτητα των εξελίξεων στην περιοχή απαιτούν την στενή συνεργασία και τον συντονισμό εντός της κυβέρνησης όλων εκείνων των θεσμικών οργάνων/προσώπων, τα οποία λαμβάνουν μεν καίριες αποφάσεις, αλλά δεν έχουν πλήρη γνώση ή περιορισμένη οπτική επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εάν στοχεύει στην μετάταξη της χώρας από το επίπεδο της κατανάλωσης ασφάλειας σε αυτό της παραγωγής, οφείλει απαρέγκλιτα να «τηρήσει» σχολαστικά – περισσότερο κι από τα οικονομικά μέτρα – μια σειρά κανόνες. Είμαστε ναυτική δύναμη και ως τέτοια οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε έχοντας τον Θουκυδίδη ως ευαγγέλιο! Ας σεβαστούμε πρώτα τα ιστορικά συμπεράσματα όπως προκύπτουν από τον μεγάλο διαχρονικό Έλληνα ιστορικό και γεωπολιτικό πριν ζητήσουμε από τρίτους να το κάνουν για εμάς… 
Τα Ν/ΘΗ "ΚΑΛΥΨΩ" (Μ64) και "ΕΥΝΙΚΗ"
(Μ61). ΦΩΤΟ: Περί Αλός perialos.blogspot.gr

Πριν από 2.500 χρόνια ο Θεμιστοκλής έπεισε τους Αθηναίους να «επενδύσουν» τα χρήματα που θα εισέπρατταν από την εκμετάλλευση της νέας φλέβας αργύρου που ανακαλύφθηκε στα μεταλλεία του Λαυρίου, στην ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος της πόλεως. Οι 200 τριήρεις που ναυπηγήθηκαν με τα χρήματα αυτά ήταν εκείνες που διατήρησαν την ελευθερία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας, όταν προέκυψε μερικά χρόνια αργότερα η περσική απειλή.
 …  και να μην ξεχνούμε ότι υπέρμαχος της τότε «πολιτικής παροχών και κοινωνικής δικαιοσύνης» ήταν ο αριστοκρατικός Αριστείδης, ο οποίος πρότεινε τα χρήματα να μοιραστούν στους Αθηναίους πολίτες αντί να δαπανηθούν για «εξοπλισμούς». Ο Θεμιστοκλής αντέδρασε σθεναρά και πέτυχε να τον εξορίσει ακυρώνοντας την καταστροφική (αν επικρατούσε) για τα ελληνικά συμφέροντα στάση του…

πηγή Περί Αλός

Ζευγάρι Ελλήνων έζησε τον εφιάλτη στα χέρια Αλβανών Τσάμηδων στο χωριό Γιάννιαρη- Αγίων Σαράντα.

Το ζευγάρι από το χωριό Παλαμπάς Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε από την Αλβανική αστυνομία ότι  θα πρέπει να μεταβεί στο χωριό Γιάνιαρη (Janjari, το οποίο κατοικείται από τσάμηδες) για να πάρει πίσω τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει κάτοικοι του χωριού την Πέμπτη (23/8). Ενώ το ζευγάρι από το Παλαμπά καθ' υπόδειξη της αστυνομίας πέρασε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και προσέγγισε το χωριό συνέβη το απίστευτο. Εξοργισμένοι από τη σύλληψη του Rushit Ismail και τον χαρακτηρισμό ως καταζητούμενου του γιου του, Astrit Ismaili ως υπόπτους των ζωοκλοπών, οι συγγενείς τους οργάνωσαν την απαγωγή του Έλληνα βοσκού με τα αρχικά Ι.Β. και της συζύγου του. Το άτυχο ζευγάρι που τόλμησε να ζητήσει τα κλεμμένα πίσω, έζησε συνολικά 6 ώρες τρόμου, καθώς όπως αναφέρουν και τα ίδια τα αλβανικά ΜΜΕ, ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν με αγριότητα. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κακοποίηση του ζεύγους φέρεται να άρχισε λίγο μετά την είσοδο των Ελλήνων στην Αλβανική επικράτεια, οπότε και εντοπίστηκαν από τους Αλβανούς βασανιστές, και μετέπειτα τους έσυραν σε καλύβα στο χωριό Γιάννιαρι. Σημειώνουμε ότι τα δύο χωριά γειτονεύουν και χωρίζονται από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, βλέπε φωτογραφία. Η αλβανική αστυνομία εντόπισε το άγρια κακοποιημένο ζευγάρι μετά από ώρες, ενώ οι απαγωγείς και βασανιστές τους ήταν άφαντοι. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι στον βασανισμό συμμετείχε και ο καταζητούμενος για την κλοπή Astrit Ismaili.

Καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους θάφτηκε (στα ψιλά γράμματα) από τα Αλβανικά μέσα η συγκεκριμένη είδηση, αλλά δεν καταλαβαίνουμε την αδιαφορία των Ελληνικών (αρχών και μμε).
 
Ποσειδώνας

Στρατηγικές κινήσεις και διαχείριση κρίσης.


Δεν αρκεί να υπάρχουν απαιτήσεις από παντού, για να υπάρξει επίλυση ενός προβλήματος, ειδικά όταν αυτό έχει τις διαδράσεις μιας κρίσης. Επιπλέον οι αντιδραστικές κινήσεις δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα εκτός από εκτόνωση βέβαια. Οι διαπραγματεύσεις που έχει να διαχειριστεί η Ελλάδα, είναι από μόνες τους μια μορφή κρίσης. Και γι’ αυτόν τον λόγο χρειαζόμαστε μια στρατηγική διαχείρισης κρίσεων για να έχουμε απτά αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση δεν πρέπει να αναζητούμε μόνο σημεία ισορροπίας, αλλά τις στρατηγικές που πρέπει να αναπτυχθούν για να υπάρξει μια αντεπίθεση. Διότι ακόμα κι αν η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η καλύτερη επίθεση είναι η αντεπίθεση. Αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας βρίσκεται αποκλειστικά σε φάση άμυνας και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές πιέσεις. Όμως τα οικονομικά προβλήματα δεν λύνονται με οικονομικά μέτρα, αλλά με στρατηγικές κινήσεις που επιλέγονται πολιτικά. Αν εξετάσουμε λοιπόν τι μπορεί να προσφέρει η πατρίδα μας ως πλαίσιο αντεπίθεσης με την οικονομική έννοια και λόγω της υψηλής μας στρατηγικής, τότε έχουμε την έννοια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όχι βέβαια με μια νομικίστικη προσέγγιση, αλλά με μια γεωπολιτική που συνυπολογίζει όλους τους παίκτες της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποιες και να είναι οι οικονομικές διαφορές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οικονομικό επίπεδο, όλες χρειάζονται ενέργεια. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ξεπεράσουμε το νομικό πλαίσιο της θέσπισης της ΑΟΖ και να περάσουμε άμεσα στο πλαίσιο των οριοθετήσεων για να δώσουμε έμφαση στα θαλάσσια οικόπεδα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μετά από τη φάση της αδειοδότησης. Διότι αυτό είναι το ουσιαστικό επιχείρημα της Ελλάδας. Δεν έχει μόνο θεωρητικά τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου, αλλά έχει επίσης πρόσβαση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου βρίσκονται από τα καλύτερα κοιτάσματα του κόσμου της τελευταίας δεκαετίας. Αυτή η διπλή ιδιότητα είναι η σπανιότητα της Ελλάδας σε ενεργειακό επίπεδο. Πρέπει όμως κι εμείς να πείσουμε τους συνομιλητές μας όχι ότι όντως τις έχουμε, αλλά ότι τώρα βρισκόμαστε στη φάση που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις δυνατότητες επί του πρακτέου. Πρέπει να ξέρουν ότι θα θεσπίσουμε την ελληνική ΑΟΖ συντομότατα και ότι εργαζόμαστε ήδη και σε στρατηγικό επίπεδο για την αξιοποίησή της. Πρέπει ν’ αλλάξουμε την παθητική εικόνα που έχουν και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αυτή την αντεπίθεση. Η διαχείριση της κρίσης δεν μπορεί να γίνεται πάντα σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Η στρατηγική είναι η μόνη που είναι ικανή ν’ αλλάξει ριζικά τα δεδομένα. Η Ευρωζώνη, η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει ν’ ακούσουν αυτά τα επιχειρήματα και μάλιστα θέλουν να τα ακούσουν, διότι όλες αυτές οι δομές αναζητούν μια ευρωπαϊκή ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος της στόχευσης της Αρκτικής και της Ανατολικής Μεσογείου. Στην Ελλάδα και στο υψηλότερο επίπεδο, το έχουμε συνειδητοποιήσει, πρέπει όμως να γίνει γνωστό σε όλους μέσω της πολιτικής που είναι πλέον ικανή να εφαρμόσει αυτές τις στρατηγικές κινήσεις.


* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

30 Αυγούστου 2012

Η …τραγική μας μοναξιά (Συνέντευξη του καθηγητή κ. Πιπερόπουλου)

“Αμέτρητοι οι συνοδοιπόροι μας στους πολυσύχναστουτς δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας του Ηράκλειου και όλων των άλλων μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας. Στριμωγμένα ασφυκτικά τα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών στα αστικά μας λεωφορεία και θέσεις μόνο για όρθιους στις κάθε λογής πιτσαρίες, καφετέριες, πάμπ, ορθάδικα και ελληνοπρεπείς ταβέρνες…”.

Αυτά αναφέρει σήμερα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας κ. Γιώργος Πιπερόπουλος, σκιαγραφώντας το προφίλ της σημερινής ελληνικής εν μέσω μιας σκληρής οικονομικής κρίσης. Ο Γιώργος Πιπερόπουλος, αφού δίδαξε σε πολλά Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης και διετέλεσε Στέλεχος και Σύμβουλος μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και Κρατικών οργανισμών και προγραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι πλέον συνταξιούχος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τιμήθηκε και βραβεύθηκε για το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο που περιλαμβάνει 2,000 ομιλίες και διαλέξεις εντός και εκτός Ελλάδας, και μία σειρά από επιστημονικά συγγράμματα και εκλαϊκευμένα βιβλία. Η βιογραφία του περιλαμβάνεται στο Παγκόσμιο, το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Who is Who.

- Τι έχετε να πείτε για τη μοναξιά;
«Μοναξιά! Φέρνει η λέξη δυναμικά στο προσκήνιο το βουβό, ανελέητο δράμα συναθρώπων μας που έπαψαν να υπάρχουν για μας λησμονημένοι, τυλιγμένοι στον μανδύα της τραγικής πραγματικότητας της μοναξιάς!…».

- Δηλαδή;
“Ποιός θα πίστευε, μερικές δεκαετίες πριν, ότι εδώ στην κάποτε «Ψωροκώσταινα», τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλλέας, της γειτονιάς των ονείρων και της γονεϊκής προτροπής του τύπου : «παιδάκι μου καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το….όνομα» θα φτάναμε στο σημείο να μιλάμε για το φριχτό υποκειμενικό συναίσθημα της αποκοπής από την ομάδα, της απομόνωσης, της καταδίκης στον φριχρό κόσμο της… Μοναξιάς!

Και καθώς σε καθημερινή βάση γευόμαστε τα καταναλωτικά αγαθά, καθώς ανοίγουμε το δέκτη της έγχρωμης τηλεόρασης για να βιώσουμε την εικονική πραγματικότητα της δήθεν συμμετοχικής διαδικασίας σε συνάξεις με ποικιλλώνυμους «επώνυμους και επώνυμες», μισόγυμνες καλλονές, μη-φανατικούς αρσενικούς και χαζοχαρούμενες γλάστρες, πολλοί συνάνθρωποί μας θα ζούνε στην μοναξιάς τους….  Μοναξιά! Κατάρα ή ευλογία για το ανθρώπινο γένος συλλογικά και για εμάς τους νεο-Ελληνες ειδικά; Μέσα στα σύγχρονα, πολύβουα, πολυπρόσωπα και απρόσωπα ελληνικά αστικοβιομηχανικά κέντρα, η μοναξιά μας έχει διογκωθεί σε προβληματικά επίπεδα, έχει ενταθεί σε σημείο καθημερινά επαναλαμβανόμενης απελπισίας για πολλούς συνανθρώπους μας. Ζούμε τώρα πιά σε κακόγουστες και πανάκριβες πολυκατοικίες και πέρα από τις εθιμοτυπικές φιλοφρονήσεις και τα μικροπρεπή κουτσομπολιά αγνοούμε την ύπαρξη του συγκατοίκου μας σε σημείο ώστε σήμερα και στην πατρίδα μας να χρειάζεται να «μυρίσει» το πτώμα κάποιου συνταξιούχου, μοναχικού γείτονα ή γειτόνισσάς μας για να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι «ευτυχείς» υπόλοιποι ότι έκλεισε πια για αυτόν ή αυτήν, τραγικά, η αναπόφευκτη για όλους μας παρένθεση της …ζωής!».

- Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;
«Αμέτρητοι οι συνοδοιπόροι μας στους πολυσύχναστουτς δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας του Ηράκλειου και όλων των άλλων μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας. Στριμωγμένα ασφυκτικά τα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών στα αστικά μας λεωφορεία και θέσεις μόνο για όρθιους στις κάθε λογής πιτσαρίες, καφετέριες, πάμπ, ορθάδικα και ελληνοπρεπείς ταβέρνες…

Περιφέρουμε την πλήξη, την ανία, τα βιωματικά μας τραύματα στα στενόχωρα κλουβιά που τα ονοματίσαμε γραφεία, μαγαζιά, εργοστάσια, σχολιά και πανεπιστημιακές αίθουσες, με άλλα λόγια στους κάθε λογής χώρους εργασίας, μόρφωσης και αναψυχής. Μόνοι, ολομόναχοι, κατασιγάζοντας όπως-όπως τις έντονες, τις αδυσώπητες διαμαρτυρίες του είναι μας, τη λαχτάρα μας να ξεφύγουμε από το ανελέητο μαρτύριο της απομόνωσης, της μοναξιάς!…

Είμαστε τώρα πιά  και οι νέο-Ελληνες παραγωγοί και παράγωγα, αίτια και αποτελέσματα ενός ψυχοκοινωνικού και πολιτισμικού συστήματος με οικονομικές δομές που εδραιώνονται στο ατομικό ψυχοκίνητρο και τα συλλογικά «ένστικτα» για άντληση κέρδους και συλλογή δύναμης και εξουσίας και απολήγουν εξαντλημένες στην εδραίωση ενός αντικειμενικού κόσμου, μιάς πραγματικότητας που επιβεβαιώνει την  πανάρχαια αλήθεια, την απλή και συνάμα δυσβάστακτη διαπίστωση της αναπόφευκτης υπαρξιακής μας μοίρας – όχι του θανάτου – αλλά του ψυχοκοινωνικού του υποκατάστατου που είναι η μοναξιά!».

- Τι θα πρέπει να μάθουμε στον ευατό μας;
«Αυτό που ο καθένας και η καθεμία μας χρειάζεται είναι να μάθουμε στον εαυτό μας να περπάτα σταθερά στο δύσβατο, στο στενάχωρο μονοπάτι που είναι ποτισμένο με δάκρυ και αίμα.

Μην ξεχνάς ποτέ ότι το ίδιο μας το κεφάλι, το ανθρώπινο μυαλό μας φτιάχνει προβλήματα που τα περιπλέκει  ακόμα περισσότερο το συναίσθημα και τα εντείνει η καθημερινότητα. Είναι αδυσώπητη η αλήθεια, και μαζί εκείνος ο πόνος ο ανθρώπινος που εξιλεώνει καθώς υφαίνεται μέσα από την τίμια προσπάθεια να αλλάξουμε αυτά που μπορούμε και να αφήσουμε ανέγγιχτα αυτά που δεν αλλάζουν..

Για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη μας πρέπει να πραγματώσουμε τα χρέη που αθροίζουν οι επιλογές μας… Για να υπάρχω χρειάζεται να αγωνισθώ με πάθος, με υπομονή και ναι, πάνω από όλα, με ελπίδα!…

Ο κόσμος μας μοιάζει να είναι γεμάτος λαμόγια, ψευτρόνια, αυλοκόλακες και βλάκες και όποιος δεν μπορει να το δεχτεί αυτό τότε καλύτερα να ζήσει μόνος του  αλλά πρώτα να φροντίσει να  σπάσει όλους τους καθρέπτες γύρω του…

Την μεγάλη απόφαση, αυτή που μένει στην προσωπική μας ιστορία και την προδιαγράφει το πρώτο βήμα μας την παίρνουμε μοναχοί ο καθένας και η καθεμιά μας, μέσα στα σύνορα της πατρίδας μας, σε κάποια από τις πολυπρόσωπες – απρόσωπες πόλεις μας, αυτές τις κακόγουστες, δήθεν ελεύθερες, «φυλακές», κάποια μέρα…».

- Και με τη διαφθορά; Ποια η άποψή σας;
«Κατά την ταπεινή μου άποψη το όλο θέμα της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ σχετίζεται περισσότερο με βαθιά ριζωμένες στάσεις όλων μας στις μεταξύ μας συναλλαγές και με τις δοσοληψίες με το επίσημο Κράτος και τους φορείς του και λιγότερο με συγκεκριμένα στελέχη των πολιτικών Κομμάτων που μας κυβερνούν.

Και η απληστία, αποδεικνύεται καθημερινά, ότι είναι η πηγή από όπου πηγάζει η ΜΙΖΑ ως απότοκο κατάχρησης και διαφθοράς που εδράζονται στη διαπλοκή.

Με αυτές τις διαπιστώσεις δεν στοχεύω στην αναίρεση του κοινωνικού κόστους που προκαλεί η διαφθορά στο Δημόσιο βίο μας, αλλά μάλλον στην συνειδητοποίηση ότι για να εξυγιανθεί ο Δημόσιος βίος χρειάζεται πρώτιστα να δεχθούμε όλοι μας το βαθμό της συμμετοχικής μας ενοχής στα κακώς κείμενα.

Είχα πληγωθεί πενήντα χρόνια πριν ως νεαρός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαβάζοντας το βιβλίο του Τζον Γκάνθερ με τίτλο «Μέσα στην Ευρώπη» που ξεκινούσε το κεφάλαιο για την Ελλάδα προφανώς χαριτολογώντας ότι «μετά την χειραψία με τους Έλληνες που συνηθίζουν πολύ τις χειραψίες, καλού-κακού, μετρήστε και τα δάκτυλά σας!…”

- Ποιος ο ρόλος σήμερα των ΜΜΕ; Τι έχετε να πείτε;
“Κάποιες άλλες εποχές, στην ευλογημένη χώρα, που την κατοικούν 11 εκατομμύρια Ελλήνων ( και αλλοδαπών ) αλλά είναι άγνωστος ο αριθμός των… φιλελλήνων, οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί καθώς η Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η εκτελεστική εφάρμοζε, η δικαστική ήλεγχε και ο ΤΥΠΟΣ μέσω των ΡΕΠΟΡΤΕΡ όταν εντόπιζε πρόβλημα,  έψαχνε τις ιδιαιτερότητές του, απεκάλυπτε πτυχές κρυμμένες επιτήδεια, τους πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή … γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για σχολιασμούς και στοχασμούς υπέρ και κατά!…

Σήμερα στην Ελλάδα ΔΕΝ διαβάζουμε, κοιτάμε  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η οποία δεν προσπερνά, μένει στην  επιδερμίδα  και δίνει με εικόνα στο ρεπορτάζ  ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ διαστάσεις όπου κυρίαρχο στοιχείο μοιάζει να είναι η διατήρηση πολιτικών και άλλων επιφανών πολιτών στο απυρόβλητο, η απαξίωση του αποκαλούμενου «ανώνυμου» σε αντιδιαστολή με τον «επώνυμο» πολίτη, η «απανθρωπιά»  και η δύναμη της διείσδυσης του τηλεοπτικού φακού σε σημεία ΧΩΡΟ-ΧΡΟΝΟΥ όπου, θα μπορούσα να υποθέσω, ακόμη και οι πλέον προηγμένες μυστικές υπηρεσίες της Υφηλίου δεν έχουν φτάσει…

Που αρχίζει και πού τελειώνει ο ρόλος της κάθε μιας από τις 4 κάποτε διακριτές εξουσίες; Με ποιες αξίες λειτουργούμε εμείς και με ποιες πρέπει να λειτουργούν οι δημοσιογράφοι της TV όταν αισθάνονται ότι το καθήκον στην αλήθεια και την κοινωνία τους καλεί να… πρωτοτυπήσουν;
Εάν τελικά ένα παιδάκι αναφωνήσει «ο αυτοκράτορας είναι γυμνός» θα του κλείσουμε το στόμα επειδή τα παιδιά δεν πρέπει να κάνουν  τέτοιες διαπιστώσεις ή θα θυμηθούμε ότι «από παιδί και από ζαβό μαθαίνεις την αλήθεια».

Θα βρεθεί στην Ελλάδα ένας ή μία συνάδελφος του Ιρλανδού Δημοσιογράφου που θα τα «ψάλλει γενναία» στους Πράσινους, Μπλε και συνοδοιπόρους τους Πολιτικούς που μας οδήγησαν στην τρόικα και την ΠΤΩΧΕΥΣΗ που μας έρχεται καλπάζοντας;

Τελικά το κοινωνιoλογικό και ψυχολογικό φαινόμενο που θυμίζει το παροιμιακό αγόρι που όλοι ψάχνουμε θα μας διδάξει κάτι; Η μήπως η «ξετσίπωτη TV» αποδεικνύει καθημερινά ότι …δεν περισσεύει πια ΤΣΙΠΑ στην Ελληνική κοινωνία;».