Σελίδες

31 Μαΐου 2012

Ελλάδα αποθήκη ανθρώπινων ανταλλακτικών.

Τον Ιούνιο του 2011, ως επίδειξη απόλυτης δύναμης και παράδειγμα καταχρηστικής άσκησης της εξουσίας, εν αγνοία της κοινωνίας και εναντίον της γνωστής αντίθετης βούλησής της (βλπ στατιστικές), η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να γίνουν όλοι οι ” θανόντες”  δότες οργάνων και οι γιατροί να υπογράφουν αμέσως πιστοποιητικό θανάτου σε περίπτωση εγκεφαλικής νέκρωσης, έτσι ώστε να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία λήψεως οργάνων αν δεν υπάρχει αντίθετη σχετική αίτηση του ασθενή, με γνήσιο της υπογραφής. Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κόσμος δεν ενημερώθηκε για το σχετικό νόμο το οποίο μάλιστα αντίκειται στις θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή/και πολιτιστικές παραδόσεις του, αυτονόητο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί αν το επιθυμεί, και έτσι, ουσιαστικά, τα ανθρώπινα όργανα περνούν νομοθετικά στη κυριότητα του κράτους, που μπορεί να τα διαθέσει και να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Επίσης, δεδομένου ότι η διαδικασία εναντίωσης είναι περίπλοκη και αμφισβητούμενη, ότι το δικαίωμα λήψης οργάνων παραχωρήθηκε σε ιδιώτες, ότι επιτρέπεται μεταμόσχευση οργάνων από ζώντες σε άτομα με τα οποία έχουν «συναισθηματικό δεσμό»,  ότι η φτώχεια θερίζει και ότι το ελληνικό σύστημα υγείας είναι υπό διάλυση, είναι σίγουρο ότι αυτή η νομοθεσία θα  μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη διαθέσιμων ανθρωπίνων ανταλλακτικών.  

Πολύ απλά η μεταναστευτική πολιτική την έκανε αποθήκη ανθρώπινων ψιχών, ενώ η “μεταμοσχεύτικη” πολιτική θα την κάνει και αποθήκη ανθρώπινων οργάνων. Τρίβουν τα χέρια τους οι λαθρέμποροι αλλά πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα καθώς η νομοθεσία θα μπει σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2013.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Απόσπασμα από την καταγγελία Σαλεμή στην Χάγη:

Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
…. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα. Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.
Γιατί;

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής:
- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ ( Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων)  ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση.
- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς.

Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν  να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν  ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.

Βάσει του καινούργιου  νόμου:
α. Η  αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης  οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.
β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει εικαζόμενης συναίνεσής του.
γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 01. 06. 2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν  υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων.

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα:
- η διάταξη περί της ”εικαζόμενης συναίνεσης” ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς : καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό,  βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό.
- η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί  εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του. Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους; 

Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο  στις μακάβριες συνέπειες  που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες. Παντός σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα (το μεγαλύτερο είναι το δέρμα …), οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία  ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό. Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

http://justiceforgreece.wordpress.com/complaints/ελληνικά/  κεφάλαιο Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ  

Υπενθύμιση: υπογράψτε για να φτάσει η καταγγελία στην δικαιοσύνη http://www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c/sign.html

Δείτε και τέσσερα σχετικά βίντεο ΕΔΩ.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑ ΔΟΤΗ

Αρθ.8 1. Η αφαίρεση οργάνων από ζώντα δότη επιτρέπεται μόνον όταν πρόκειται να γίνει μεταμόσχευση: …  ε) σε πρόσωπο με το οποίο έχει προσωπική σχέση και συνδέεται συναισθηματικά.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΛΥΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΜ; 


Επειδή διαφώνησαν με 3 σημεία του νόμου θεωρώντας ότι:
- Η διεύρυνση του κύκλου των δοτών προκειμένου για ζώσες μεταμοσχεύσεις που προβλέπεται στο άρθρο 8, ενέχει τον ορατό κίνδυνο της εμπορευματοποίησης των. Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της δωρεάς σε άτομα με συναισθηματικό δεσμό, διότι θεωρούμε ότι είναι αδύνατον με οποιοδήποτε τρόπο να κριθεί με αξιοπιστία η ύπαρξη του.
- Η εικαζόμενη συναίνεση που προβλέπει το άρθρο 9, ακόμα και σε χώρες που είναι νομοθετημένη, όπως στην Ισπανία, στην πράξη δεν χρησιμοποιείται και δεν αφαιρούνται ποτέ όργανα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συγγενών. Με δεδομένες τις αντιρρήσεις που έχουν ήδη εκφρασθεί από τη κοινωνία, θα επηρεαστεί αρνητικά η δωρεά οργάνων.
- Η δημιουργία Οργανισμών Αφαίρεσης Οργάνων δεν έχει καμία θέση. Η αφαίρεση τους διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και σε καμία περίπτωση από τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Μήπως έχει δίκιο ο σχολιαστής της Ολυμπίας ;
” Πάνε να καταντήσουν την Ελλάδα κάτι σαν Ινδία ή Φιλιππίνες όπου ο κάθε ταλαίπωρος θα μπορεί να πουλάει τα όργανά του έναντι αμοιβής για να ζήσει αφού πιά οι Έλληνες με τα όσα μας έχουν επιφυλάξει προβλέπεται να ζούμε σε συνθήκες τριτοκοσμικές, φτώχειας, πείνας και ανέχειας. Όταν επιτρέπει για παράδειγμα μεταμόσχευση οργάνων από άτομα με τα οποία συνδέεται ο λήπτης με «συναισθηματικό δεσμό» πιάσ’ τ’ αυγό και κούρεφτο! Ο κάθε ένας που θα έχει χρήματα θα βρίσκει κάποιον που θα θέλει να αναπτύξει μαζί του «συναισθηματικό δεσμό» και θα του αγοράζει νόμιμα το νεφρό για παράδειγμα. ” Δείτε ΕΔΩ.

Τιμοκατάλογος ανθρώπινων οργάνων: 

Το επιστημονικό portal Medical Transcription  δημιούργησε ένα κομψό γράφημα που σας  παρουσιάζουμε.  Ορισμένα ανθρώπινα μέρη-μέλη  είναι σοκαριστικά φθηνά! Για παράδειγμα,ένας νέος ώμος κοστίζει όσο και ένα νέο iPad; Μόλις  500 δολάρια.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλα όργανα που είναι απαγορευτικά ακριβά, όπως ένα νεφρό. Η τιμή του  στην Αμερική είναι 262.000 δολάρια  (σε άλλες χώρες μπορείτε να το βρείτε και φθηνότερα)! Εδώ είναι ο πλήρης κατάλογος των μελών του σώματος και το κόστος τους:

Ζεύγος μάτια: $ 1.525
Κρανίο: $ 607
Κρανίο με δόντια: $ 1.200
Ώμος: $ 500
Χέρι και Αντιβράχιο: $ 385
Μισό λίτρο αίματος: $ 337
Σπλήνα: $ 508
Στομάχι: $ 508
Λεπτό Έντερο: $ 2.519
Νεφρά: $ 262.000
Χοληδόχος κύστη: $ 1.219
Δέρμα: $ 10 ανά τετραγωνική ίντσα
Στεφανιαία: $ 1.525
Καρδιά: $ 119.000
Ήπαρ: $ 157.000


Μην ξεχνάτε όμως τους ιστούς, τα κόκαλα κλπ  Ο πλήρης κατάλογος του ΕΟΜ :
Τα όργανα τα οποία μπορούν να μεταμοσχευτούν είναι οι νεφροί, η καρδιά, το ήπαρ, οι πνεύμονες, το πάγκρεας και τμήμα του λεπτού εντέρου. Ιστοί και κύτταρα που μπορούν να μεταμοσχευτούν, είναι το δέρμα, τα οστά, οι χόνδροι, οι βαλβίδες της καρδιάς, ο κερατοειδής χιτώνας του οφθαλμού, αιμοποιητικά κύτταρα κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεφροί μεταμοσχεύονται σε δύο ασθενείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πνεύμονες, ενώ και το ήπαρ μπορεί να χωριστεί και να μεταμοσχευθεί σε δύο διαφορετικούς λήπτες. Δείτε ΕΔΩ.

Καλή τύχη σας εύχομαι και φροντίστε την υγεία σας παρακαλώ. Τα όργανα πριν μεταμοσχευτούν περνούν από ποιοτικό έλεγχο ….

Χριστίνα Σαλεμή

Που το πάει η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής ;... Αφαίρεσαν και τα... ελληνικά!

Μπαϊράκι σηκώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής πολύ σοβαρό το θέμα ...λίγη παραπάνω προσοχή και από το Ελληνικό ΥΠΕΞ δεν θα έβλαπτε τούτη την ώρα και τραβήξτε  και κανένα αυτάκι ... 

Αρχιεπισκοπή χωρίς... Ελλάδα!

Εγκαίρως  επισημάνθηκε σχετικά με τον ρόλο και τον προσανατολισμό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου στην Επισκοπή Σικάγου, όπου τον υποδέχθηκαν εκτός του επισκόπου και επιφανείς παράγοντες της Ομογένειας.

Δεν ήταν μόνον οι αναφορές του τουρκικού ΥΠΕΞ που ενόχλησαν, αλλά και η δημόσια ανακοίνωση της Επισκοπής, που φρόντισε να εξωραΐσει την εικόνα της Τουρκίας και να εξάρει τις προσπάθειες των Τούρκων διπλωματών, προκειμένου να συνεχιστεί η «συνεργασία» μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών κοινοτήτων στο Σικάγο και αλλού!

Ανταλλάγματα

Φυσικά, ο Νταβούτογλου βρήκε την ευκαιρία να αναλύσει τα «βήματα» που κάνει η κυβέρνησή του για την επιστροφή κάποιων κτιρίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά συνέδεσε ευθέως αυτές τις κινήσεις με τις θρησκευτικές ελευθερίες των «τουρκικών και μουσουλμανικών» μειονοτήτων στην Ελλάδα...

Συνήγορος...

Το τραγικό είναι ότι όχι μόνο δεν αντέκρουσε κανένας τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού, αλλά ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης κ. Δημήτριος έσπευσε να συμφωνήσει ότι η «κοινή πολιτιστική κληρονομιά Ελλήνων και Τούρκων θα πρέπει να ωφελήσει τόσο την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία όσο και την τουρκική στην Ελλάδα»! 

Αφαίρεσαν τα... ελληνικά 

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από ομογενείς, με επικεφαλής τον Εντι Ζεμενίδη, διευθυντή της οργάνωσης Hellenic American Leadership Council, είναι ακόμα μία τρανταχτή απόδειξη της προσπάθειας αφελληνισμού της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (στο πλαίσιο της γενικότερης «οικουμενικής» αντίληψης που διαπνέει το Φανάρι), στην οποία δυστυχώς η Αθήνα έχει εναποθέσει τη «διαχείριση» της ελληνικής ομογένειας. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι στην ιστοσελίδα της η Μητρόπολη Σικάγου έχει αφαιρέσει τα ελληνικά, έστω και ως δεύτερη ή τρίτη γλώσσα!

πηγή trikalagr
Ποσειδώνας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ : ΜΠΑΡΟΖΟ: "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ"!

Εμμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς ο μεγαλοτραπεζίτης Μπαρόζο, όσον αφορά το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ζητώντας εαν χρειαστεί να τεθεί ακόμα και εκτός νόμου.
"Η Κομισιόν δε θα διστάσει να αναλάβει δράση εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν.

«Θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα», τόνισε κληθείς να σχολιάσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές. Όσον αφορά στο κοινοτικό δίκαιο, τόνισε, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να δράσει εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".


ΣΧΟΛΙΟ
Ανεξάρτητα αν είσαι ή οχι οπαδός ή ψηφόφορος της Χρυσής Αυγής πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο...
Ο φασίστας Μπαρόζο δεν δέχεται την ετυμηγορία και την ψήφο 400.000 Ελλήνων!!!
Και για να είμαστε και πιο ακριβείς δεν δέχεται ούτε την ψήφο 10 εκατομ. Ελλήνων.....

Γενικά δεν δέχεται ότι πάει κόντρα στα ιδεολογικά (αν έχει ιδεολογία) ή προσωπικά του συμφέροντα.
Η να το θέσω κι αλλοιώς ... δεν δέχεται όσους πάνε ενάντια στις στοές και στις λέσχες που υπηρετεί.... 

Στοχοποιήθηκε υπάλληλος της ΕΥΠ επειδή είχε στον υπολογιστή του την Αγιά Σοφιά!

Διαβάσαμε προχθές στο www.zougla.gr ένα άρθρο με τίτλο "Ο.Φ.Α. ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ..." και μείναμε άναυδοι με την αναφορά σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα που μας είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν και το οποίο είχε φθάσει και στη Βουλή από τον πρώην Βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. και πρώην Διοικητή της Υπηρεσίας αυτής πρέσβυ ε.τ. κύριο Ιωάννη Κοραντή.

Άναυδοι μείναμε επίσης, επειδή δεν πιστεύαμε ότι το θέμα αυτό θα κατέληγε ποτέ κατ’ αυτό τον τρόπο. Ότι δηλαδή θα βρισκόταν Διοικητής ή Υπουργός προϊστάμενος αυτής της Υπηρεσίας και θα τιμωρούσε υπάλληλό της επειδή ανάρτησε σε υπολογιστή στο γραφείο του τη φωτογραφία της Αγίας Σοφίας!!! 

Αν είναι ποτέ δυνατόν…!

Και αυτό επειδή έπρεπε να ικανοποιηθούν συνδικαλιστικοί αντίπαλοι του συγκεκριμένου υπαλλήλου, επειδή κάποιος «δικός» τους, όπως διαβάζουμε, ανάρτησε στον δικό του υπολογιστή τη φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ και ο άλλος με την Αγία Σοφία του είχε κάνει αναφορά τότε.

Ωραίος συμψηφισμός κύριε Οικονόμου και κύριε Μπίκα…!

Τι Κεμάλ, τι Αγία Σοφία… Ένα και το αυτό.

Και όχι τίποτε άλλο αλλά ο υπάλληλος αυτός σύμφωνα με την καταγγελία του κυρίου Κοραντή αλλά και του κυρίου Νάκου της ΝΔ στη Βουλή, έχει ήδη τιμωρηθεί με υποχρεωτική μετάθεση στην παραμεθόριο επειδή τόλμησε να αναφέρει τα τραγελαφικά περί της προτιμήσεως συναδέλφου του στον Κεμάλ…! (βρίσκουμε πολύ «προχωρημένη» την ΕΥΠ, αφού υπάλληλοί της είναι «φαν» του σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων…)

Ντροπή! Αν και αυτή η λέξη μοιάζει να είναι πολύ λίγη για να περιγράψει πραγματικά το μέγεθος της ασχήμιας, αλλά και της θρασύτητας, που διέπει στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Πάντως από ό,τι διαδίδεται η ΕΥΠ έχει γίνει άνω κάτω με τις δεκάδες ΕΔΕ κατά συνδικαλιστών και μη (έχει γίνει ΕΔΕ μέχρι και για δικό μας δημοσίευμα, στο οποίο καταγγείλαμε με στοιχεία μία «ατασθαλία» -ή μήπως ήταν κάτι περισσότερο-, αλλά δεν έγινε έλεγχος για το αντικείμενο της καταγγελίας μας!!!).

Κι εμείς κύριε Οικονόμου καταλαβαίνουμε τους λόγους, όπως ακούγεται και δεν είναι της ώρας να τους αναφέρουμε, που είχε ο προκαθήμενός σας κύριος Χρυσοχοΐδης για τους διωγμούς αυτούς, αλλά εσείς γιατί δεν παγώνετε τις διαδικασίες μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης; Δεν είναι πιο έντιμο αυτό;

Γιατί βιάζεστε τόσο να εμπλακείτε σε μία υπόθεση που έχει αρκετά «σκοτεινά» σημεία.
Γιατί να χρεωθείτε εσείς πράγματα για τα οποία δεν φταίτε;

Αλλά ας δούμε όμως τι ακριβώς γράφτηκε, μεταξύ άλλων, στο www.zougla.gr:
 

"Κατά τα αλλά η ζωή κυλάει στους γνωστούς ρυθμούς. Οι ίντριγκες, οι σκευωρίες και οι διωγμοί κατά Πασόκων (Βενιζελικών) αλλά και δεξιών συνδικαλιστών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Το πιο φρέσκο, έστειλαν κλήση σε απολογία σε νεόκοπο δεξιό συνδικαλιστή που υπηρετεί σε ακριτική μονάδα, γιατί λέει είχε αναρτήσει στην οθόνη του Η/Υ του γραφείου του φωτογραφία της Αγιάς Σοφιάς.

Το ότι πρόκειται γι αυτόν που είχε καταγγείλει την ανάρτηση -στις οθόνες των Η/Υ της μονάδας- φωτογραφίας του Κεμάλ Ατατούρκ από άλλο υπάλληλο, γνωστό τουρκολάγνο, αρεστό των συνδικαλιστών της παράγκας της ο(ι)με του τεοσκατιώτη, είναι μάλλον τυχαίο γεγονός...

Σα δε ντρεπόμαστε να συμψηφίζουν τον Κεμάλ με την Αγιά Σοφιά.
Ούτε η Ρεπούση δεν θα το έκανε αυτό. 
Την επίδοση μάλιστα την έκαναν την ημέρα που ανέλαβε ο Οικονόμου, έτσι για το καλωσόρισμα..."

Δεν θα αναφερθούμε στα υπόλοιπα που λέει το άρθρο γιατί νομίζουμε είναι δουλειά άλλων και κυρίως του πολιτικού προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. κυρίου Λευτέρη Οικονόμου να τα διερευνήσει... Απλά, ευελπιστούμε να επικρατήσει η λογική και να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην παράνοια.

Σημείωση: Εμείς πάντως έχουμε αποθηκεύσει την ιστοσελίδα και το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε, για να προλάβουμε κάποιους που θα τρέξουν να πιέσουν για να το «κατεβάσουν»

Κωνσταντίνος
από το Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Ποσειδώνας

Ανάστατοι 500 αγρότες στην Ηλεία, με την εντολή της Ε.Ε. για ξερρίζωμα των αμπελιών τους!

Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου  αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην χώρα μας  ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν. Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.

Η Δ/ντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείσα χθες για το θέμα  που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι  τα εξής: 

«Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.  Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

[Γιώργος Κ. Ροζής,www.patrisnews.com]

πηγή ΕΛΛΑΣ
Ποσειδώνας

Έκτο παγκοσμίως το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στην 24η θέση οι Τούρκοι.

Έκτο στον κόσμο κατατάσσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, μία από τις πιο έγκυρες ξένες ιστοσελίδες, η «STRATEGYPAGE», γεγονός που από μόνο του αποτελεί μία σημαντική επιτυχία, που έρχεται να τονώσει το ηθικό του προσωπικού σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Την ίδια ώρα, η ίδια ιστοσελίδα, κατατάσσει το Τουρκικό Ναυτικό στην 24η θέση.
 
Πιο συγκεκριμένα
Στο link ΕΔΩ υπάρχει μια database με τα 40 πιο ισχυρά Πολεμικά Ναυτικά παγκοσμίως, στην οποία το Ελληνικό ΠΝ κατέχει την έκτη θέση. Η κατάταξη αυτή έχει γίνει σύμφωνα με την ποιότητα του προσωπικού και του υλικού, θεωρώντας ως βάση αξιολόγησης το γεγονός ότι το Αμερικανικό ΠΝ κατέχει την πρώτη θέση. Και ακολουθούν κατά σειρά: Η Βρετανία, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και στην έκτη ισοβαθμούν η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Αυστραλία. Η Τουρκία, ως προελέχθη, βρίσκεται στην 24η θέση. Όπως επισήμαιναν με νόημα, αλλά με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό τους, αρμόδιος παράγων του ΠΝ, «αυτό που μένει, είναι να το αποδείξουμε αύριο στις βολές κατευθυνόμενων βλημάτων που θα κάνουμε στο Πεδίο Βολής Κρήτης».
Λ.Σ.Μ
από το kranosgr

Δείτε τον αντίλογο στην συγκεκριμένη ανάρτηση ΕΔΩ.

Αύξηση Δαπανών; Γιατί;

Γράφει ο Γιάννης Δερμούσης

Στο Βήμα της Κυριακής δημοσιεύτηκε η απόρρητη έκθεση του Λ. Παπαδήμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα εστιάσω μόνο στη φράση "η αύξηση των δαπανών είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του κεντρικού σεναρίου", την οποία τα μέσα ενημέρωσης την πέρασαν στα ψιλά γράμματα.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν επιβληθεί σειρά σκληρών μέτρων για τη μείωση των δαπανών του κράτους:
  • Οι δαπάνες των μισθών του δημοσίου τομέα και των συντάξεων έχουν μειωθεί σημαντικά, από την κατάργηση των δώρων (13ος, 14ος μισθός).
  • Καταργήθηκαν όλα τα επιδόματα από τους μισθούς του δημοσίου, με το ενιαίο μισθολόγιο.
  • Περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι βγήκαν μαζικά σε πρόωρη ή κανονική σύνταξη, που ήταν είναι αρκετά μικρότερη από το μισθό τους.
  • Απολύθηκαν περίπου 30.000 συμβασιούχοι του δημοσίου, χωρίς το δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας (συμβάσεις έργου).
  • Μειώθηκαν σημαντικά όλοι οι προϋπολογισμοί του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
    - Εμείς μάλιστα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη μείωση που έχει γίνει στα Πανεπιστήμια και στα Ερευνητικά Κέντρα, που η χρηματοδότηση δεν καλύπτει ούτε τους μισθούς που πρέπει να καταβληθούν, καθόλου ανελαστικές δαπάνες (λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ), και αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε δανεισμούς.
  • Μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.
  • Συγχωνεύτηκαν και κλείσανε σχολεία σε δήμους και επαρχίες, για εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Υλοποιήθηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για να μειωθούν οι δαπάνες της φαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Εξοικονομήθηκαν "εκατομμύρια ευρώ από ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς προμήθειας νοσοκομειακών φαρμάκων, με τιμές κατά 92% χαμηλότερες από αυτές που ίσχυαν".
  • Και ίσως και άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που τώρα μου διαφεύγουν.
Ενώ λοιπόν υλοποιήθηκαν μια σειρά από μέτρα, πολλά άδικα, κάποια ορθά, που όμως περικόπτουν τις δαπάνες αποτελεσματικά,

θέλω κάποιος πραγματικά να μου εξηγήσει, πώς γίνεται να υπάρχει "αύξηση των δαπανών";

Καθόλου δεν παραξενεύτηκαν οι δημοσιογράφοι από αυτό;

Θα γίνει άραγε κάποια έρευνα για να διαπιστωθεί από που αυξήθηκαν οι δαπάνες, εν μέσω μάλιστα τακτικών ελέγχων της Τρόικας, και ποιοι ευθύνονται; ή θα βγει πάλι το απλοϊκό συμπέρασμα ότι "πρέπει να περικοπούν οι δαπάνες" εννοώντας πάλι μισθούς, συντάξεις και απολύσεις.

30 Μαΐου 2012

«Δεν θέλουν, κανείς ανεξάρτητος να έχει επιρροή στον κόσμο...»

Αναδημοσίευση από το Λόγια του Αέρα.

- «Πάτερ έκλεισα την σελίδα που είχα στο ίντερνετ, το blog...»
- «Γιατί βρε ευλογημένε;»
«Συνέβησαν αυτά κι αυτά...»
 
Το βλέμμα του περιπλανήθηκε σε αδιάβατους χώρους και έκανε παύση μερικών δευτερολέπτων...
Χαμογέλασε όπως χαμογελάει όταν έχει ...κάτι να πει και είπε χαμηλόφωνα και ήρεμα...
 
- «Να το συνεχίσεις... Άφησέ το ανοιχτό... Απλά - λιγότερα πράγματα...»
- «Μα μου λένε αυτά κι αυτά τα πράγματα!»
- «Να ξέρεις κάτι : αυτό που έχεις το φοβούνται όλοι!»
- «Ποιοι "όλοι" πάτερ και τι να φοβηθούν από εμένα τον έρημο;»
- «Άκου τι σου λέω... Το φοβούνται όλοι! Ακόμη κι αυτοί που δεν φαντάζεσαι... Όλοι τους δεν θέλουν, κανείς ανεξάρτητος να έχει επιρροή στον κόσμο... Προχώρα μπροστά! Μην φοβάσαι τίποτα!»
 
Μια φορά παράκουσα στον πάτερ, πήρα άλλη ράτσα κότες από αυτές που μου είπε και τρεις μήνες μετά που τις αγόρασα, ακόμη να γεννήσουν αυγά...
Δεν σκοπεύω να την ξαναπάθω...

πηγή Ηγγικεν

Γέροντας Αμβρόσιος - Πήγε στην Κόλαση και την είδε.

Μία φοβερή εμπειρία του γέροντα….

Κάποτε πού ήταν στην Αιδηψό και έκανε μπάνια, ξυπνούσε από τις 3 τα χαράματα και προσευχόταν. Ένα πρωί διηγήθηκε ότι την προηγούμενη βραδιά τον επισκέφθηκαν γνωστοί κεκοιμημένοι, οι όποιοι τού... έδωσαν τα ονόματα τους, για να προσευχηθεί.

Ένας από αυτούς κάθισε δίπλα του στο κρεβάτι και ήταν τόσο παγωμένος, πού μετά έκανε 5 ώρες να συνέλθει από το ψύχος.
«Ήταν, λες και τον είχαν βάλει στην κατάψυξη...»


Από τότε έλεγε ότι θα προσευχηθεί στον Θεό, για να του δείξει πώς ζουν οι δίκαιοι και πώς ζουν οι άνθρωποι οι οποίοι πάνε στην Κόλαση, δηλαδή εκείνοι πού σώζονται και εκείνοι πού βρίσκονται μακριά από τη Χάρη του Θεού.

Έπειτα από ένα χρόνο δυνατής προσευχής, ο Θεός του έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Σε μία από τις συναντήσεις με πνευματικά του παιδιά στη Μονή Δαδίου (27-7-2002), ρώτησε μετά τη θεία Λειτουργία του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος αν γνωρίζουν τί είναι Κόλαση. Κάποιος τού απάντησε:

- Γέροντα, γνωρίζουμε ότι η Κόλαση, όπως διηγείται το Ευαγγέλιο, είναι ο χώρος όπου πηγαίνουν οι άνθρωποι πού δεν αγάπησαν τον Θεό και δεν τήρησαν τις εντολές Του.
Και έχουμε αυτή την πληροφορία επίσης από τους Πατέρες.


- Ναι, άλλα αυτά είναι θεωρητικά, απάντησε. Εγώ θα σας πω την εμπειρία πού είχα, όταν πριν από λίγο καιρό με οδήγησε ο Άγγελος μου στις πύλες της Κολάσεως και είδα εκεί τούς κολασμένους πώς ζουν. Και εις απόδειξιν αυτού, σας δείχνω το σημάδι στο χέρι μου. Αυτό το σημάδι το έπαθα, όταν βρέθηκα στις πύλες της κολάσεως.

Σαν να έφυγε η φωτιά από τον πύρινο ποταμό και μου δημιούργησε ένα μικρό έγκαυμα, για να καταλάβω ότι αυτό το οποίο μού συμβαίνει δεν είναι ψέματα, ούτε όραμα, ούτε ψευδαίσθηση, άλλα μια πραγματικότητα, την οποία με βοήθησε ο Άγιος Άγγελος μου να τη δεχτώ, να την κατανοήσω καλύτερα, να την πιστέψω περισσότερο, και να σας τη διηγηθώ...

Και τους αφηγήθηκε πώς είδε τους ανθρώπους πού βρίσκονται στην Κόλαση, να κολυμπούν μέσα σ' έναν πύρινο ποταμό, ενώ το σημάδι πού απέκτησε, σαν μια ουλή, ήταν λίγο πιο πάνω από τον καρπό του.

Στη συζήτηση επάνω, είπε και τα έξης:
- Ο κάθε άνθρωπος από εσάς έχει έναν Άγγελο πού τον συνοδεύει. Αλλά προσέξτε, παιδιά, Άγγελο έχουν μόνο οι βαπτισμένοι. Οι αβάπτιστοι δεν έχουν Άγγελο φύλακα.
Τον φύλακα Άγγελο τον παίρνουμε τη μέρα της βαπτίσεώς μας. Αν προσευχηθείς σ' αυτόν, θα σου φανερωθεί. Αλλά έχεις και δαίμονες δίπλα σου, να το ξέρεις. Να προσέχεις.

από το Λόγια του Αέρα

Εκπληκτικό ο Διομήδης Αργους κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Challenge Cup στο χάντμπωλ!

Το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ πανηγυρίζει ο Διομήδης Άργους και μαζί και η Ελλάδα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας κατέκτησε και το Τσάλεντζ Καπ (Challenge Cup), παρά την ήττα με 22-20 από την ελβετική Βάκερ. Ο Διομήδης είχε επικρατήσει με τρία γκολ διαφορά στον πρώτο τελικό, με 26-23 και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στο άθλημα που πανηγυρίζει ευρωπαϊκό τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9 (ημχ), 14-13, 17-16, 22-20

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος και ενώ ο αγώνας βρισκόταν στο 19-19 αποβλήθηκε ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου. Η ελβετική ομάδα πήρε προβάδισμα δύο γκολ 21-19 αλλά δεν κατάφερε ν’ αυξήσει τη διαφορά χάρη στην εξαιρετική άμυνα του Διομήδη, που κράτησε το πολύτιμο 22-20 μέχρι το τέλος του αγώνα και στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης.

Τα γκολ:
Βάκερ Τουν: Λίντερ 7, Κάσπαρ 1, Φράνιτς 7, Φον Ντεσβάντεν 4, Ντάλερ 3
Διομήδης Άργους: Ουρόσεβιτς 1, Μάλλιος 9, Μεγαλοοικονόμου 4, Πριόβολος 1, Τάσκοβιτς 3, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε για τον θρίαμβο της ομάδας του: «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς τους παίκτες, που συνεργάστηκα. Κατέθεσαν μυαλό, σώμα και πρώτιστα ψυχή για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Το άθλημα μας μετά από 35 χρόνια ευτύχησε να πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο από μία παρέα, που σε μία τόσο μεγάλη σεζόν άντεξε όχι μόνο στην πίεση των αγώνων, αλλά και στις προπονήσεις υψηλής έντασης. Αυτό σήμαινε ότι όλοι βλέπαμε πολύ μακριά και η αγάπη μας για το άθλημα μας ώθησε στο να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και υπήρχε πολύ κόπωση είδα στα μάτια τους ότι δεν ήταν χορτασμένοι και ενώ είχαμε πολύ σεβασμό στον αντίπαλο, πιστέψαμε ότι μπορούμε να το πάρουμε. Τα θαύματα δεν γίνονται τυχαία, αλλά η πίστη μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτά».


ΣΧΟΛΙΟ
Στο Αργος έγινε απίστευτη γιορτή υποδοχής στην πρώτη ελληνική ομάδα από την επαρχία που κερδίζει Ευρωπαϊκό τίτλο...
Μπράβο στα παιδιά....

Αρθρα του Νίκου Λυγερού για την ΑΟΖ.

Του Νίκου Λυγερού*

Η μαχητικότητα της ΑΟΖ

Η μαχητικότητα της ΑΟΖ γίνεται όλο και πιο εμφανής με την πάροδο του χρόνου. Την ώρα που όλοι προσπαθούν να σταθούν στα πολιτικά τους πόδια και να κάνουν μίζερες οικονομίες, για να παρουσιασθούν ως άξιοι υποψήφιοι, η έννοια της ΑΟΖ αποκτά μία πραγματική πολιτική οντότητα. Η ΑΟΖ δεν είναι ένας τρόπος να ενισχύσει την πολιτική αντιπαράθεση. Η ΑΟΖ δεν σχετίζεται με τα κόμματα, είναι υπερκομματική εκ φύσης. Δεν είναι μία πολιτικάντικη κίνηση, αλλά μία στρατηγική. Γι’ αυτό το λόγο, όλο και μεγαλώνουν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την ΑΟΖ. Μέσω του ευρωπαϊκού πλαισίου, η ΑΟΖ είναι όλο και πιο ελκυστική, διότι η εν δυνάμει αξιοποίησή της δίνει ήδη πρόσθετη αξία στην πατρίδα μας. Σιγά σιγά αποκτά βέβαια και εχθρούς, διότι η ύπαρξή της και μόνο κατηγορεί την αδράνεια και την απραξία αρκετών ειδημόνων που δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα στην Ελλάδα, την ώρα που είχε τόσο μεγάλες ανάγκες. Δεν πρόκειται να παρατήσουμε έως να παρθεί η επίσημη απόφαση της θέσπισης της ΑΟΖ, την ώρα της αξιοποίησης την θέλουμε τώρα κι όχι σε χρόνια. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μαχητικότητας τώρα. Η ξύλινη γλώσσα είναι για άλλες περιόδους, όπου η κοινωνία ζει και από μόνη της. Οι μαχητές της ΑΟΖ είναι πλέον έτοιμοι, όχι μόνο για να αναδείξουν το θέμα, αλλά να πείσουν και τους ανθρώπους ότι μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτόν τον αγώνα. Οι Έλληνες δεν περιμένουν ελεημοσύνη από κανέναν. Το όλο θέμα, είναι απλώς θέμα βούλησης. Θέλουμε την ΑΟΖ εδώ και τώρα, για μας και τους άλλους, αλλά και για τους επόμενους. Κάθε πρόγραμμα, πολιτικό που δεν εμπεριέχει την ΑΟΖ, είναι μόνο και μόνο ρητορικό και πολιτικάντικο. Διότι μόνο η ΑΟΖ έχει δυνατότητες ν’ αλλάξει τα δεδομένα επί της ουσίας. Έτσι αυτές οι εκλογές, αν δεν είναι η μάχη της ΑΟΖ, τότε θα είναι σαν τις προηγούμενες, δίχως καμία αξία. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει μόνο ρήτορες πολιτικούς, ο ελληνικός λαός σέβεται τον Σωκράτη και θέλει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η ΑΟΖ είναι το μέλλον της πατρίδας μας. 


Οι εχθροί της ΑΟΖ 

Οι εχθροί της ΑΟΖ βρίζουν ανθρώπους σαν τον Θ. Καρυώτη, Σ. Κασσίνη, Η. Κονοφάγο, Α. Φώσκολο, διότι αντιλαμβάνονται ότι σιγά σιγά χάνουν την μάχη της ΑΟΖ. Μερικοί από αυτούς τους εχθρούς δουλεύουν χρόνια ενάντια στην ιδέα της ΑΟΖ. Παλιότερα ήταν από τους πρώτους που έβριζαν τον Τάσο Παπαδόπουλο για την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά κι εκεί δεν τους πέρασε. Τους αντιμετωπίσαμε επί του πρακτέου, αναδεικνύοντας την αλήθεια του θέματος. Κι αν χρειάστηκε να κάνουμε και μυστική υπογραφή με το Λίβανο το 2007, δεν είναι τυχαίο. Οι εχθροί μας δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί της Τουρκίας, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Πολλοί από αυτούς υπάρχουν ακόμα και τώρα και συνεχίζουν να λένε τα ίδια. Λένε ότι η ΑΟΖ είναι μία φούσκα, ένα ψέμα. Λένε ότι δεν προσφέρει τίποτα. Λένε ότι ακόμα κι αν έχει νόημα, θα αργήσει να μας προσφέρει κάτι. Λένε ότι τα κοιτάσματα, αν υπάρχουν, είναι τόσο βαθιά που δεν είναι εκμεταλλεύσιμα. Σημασία δεν έχουν όλα αυτά. Σημασία έχει μόνο και μόνο ο δρόμος που άνοιξε ο Σ. Κασσίνης. Το έργο είναι μόνο στο δια ταύτα. Οι αποδείξεις έρχονται μετά το έργο και το έργο είναι η θέσπιση, η οριοθέτηση, η οικοπεδοποίηση, η ενοικίαση, η γεώτρηση, η εξόρυξη. Μετά από αυτά οι εχθροί της ΑΟΖ το βουλώνουν και προσπαθούν μάλιστα να δείξουν στους μη ειδικούς ότι συμβάλλουν κιόλας. Εμείς αδιαφορούμε. Διότι όταν δεν είσαι ικανός να κάνεις ούτε μία σωστή υπογραφή σε διακρατικό επίπεδο, δεν είναι ανάγκη να το διατυμπανίζεις επιπλέον. Βέβαια, όταν το λες μόνο στους δικούς σου ραγιάδες, δεν έχεις μεγάλο κόστος, διότι δεν μπορούν καν να το αντιληφθούν. Ο ελληνικός λαός αγαπάει ήδη την ελληνική ΑΟΖ, διότι έχει καταλάβει τώρα τι σημαίνει απέραντο γαλάζιο. Ξέρει ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Μεσόγειο. Ξέρει ότι το σύμπλεγμα Καστελλόριζου έχει μία ΑΟΖ μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο. Ξέρει ότι η ελληνική ΑΟΖ και η κυπριακή ΑΟΖ είναι ενωμένες. Ξέρει ότι η ευρωπαϊκή ΑΟΖ έχει τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στον κόσμο. Κατά συνέπεια, ό,τι και να ακούει ενάντια στο Ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ελληνική ΑΟΖ, ο αγώνας είναι ξεκάθαρος. Η ΑΟΖ είναι αναγκαία για την πατρίδα μας, διότι είναι το μοναδικό εργαλείο ν’ ανατρέψει τα αρνητικά που μας καταπιέζουν. Έτσι εμείς θα κάνουμε ΑΟΖ το 2012, ακόμα και για τους εχθρούς μας, όπου και να είναι!


Πολιτισμός και ΑΟΖ

Πολλοί μας κατηγορούν, ειδικά αυτήν την περίοδο, ότι δεν είμαστε ικανοί να υποστηρίξουμε τον πολιτισμό μας. Βέβαια δίνουν έμφαση στα οικονομικά μας προβλήματα και παραμερίζουν τα πάντα για να μας απαξιώσουν με ένα πιο αισχρό τρόπο. Μα δεν πρόκειται να το καταφέρουν διότι είμαστε ένας λαός με πολιτισμό που ξέρει ν’ αντιστέκεται ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, δίνοντας τον αγώνα για την ΑΟΖ, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ένα οπλοστάσιο ηθικού. Οι δικοί μας δεν θα είναι αυτοί που θα κοιτάζουν μόνο τη σύνταξή τους, αφού έχουν γίνει δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουμε ανθρώπινο δυναμικό και το αναγνωρίζουμε πολύ καλά και στο εξωτερικό. Και η δημιουργικότητα των δικών μας είναι γνωστή. Ακόμα και η ανεργία να καταπολεμηθεί με την ΑΟΖ, διότι μια εξόρυξη του τύπου Αφροδίτη αντιπροσωπεύει από μόνη της εκατό χιλιάδες θέσεις εργασίας. Με την πάροδο του χρόνου η ΑΟΖ θα μας απελευθερώσει από τις τοπικές μας ανάγκες και θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε επί του πρακτέου την αξία μας, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό. Διότι το μέγεθος της ΑΟΖ μας, βοηθάει όλο τον ελληνισμό, με την έννοια την ευρύτερη που έδωσε το στοιχείο του ουμανισμού. Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβανόμαστε ότι ακολουθούμε διαχρονικά στοιχεία. Διότι ακόμα και στην αρχαιότητα, ο πολιτισμός των ελεύθερων ανθρώπων βασίζονταν και στην ύπαρξη ενός φυσικού πλούτου, ο οποίος αξιοποιήθηκε μέσω μια στρατηγικής εμβέλειας. Δίχως αυτήν θα είχαμε καταλήξει να ήμασταν σκλάβοι των άλλων. Ο ελληνικός λαός είναι αντιστασιακός και παλεύει πάντα ενάντια στην σκλαβοσύνη, ακόμα και για τους άλλους λαούς. Ο ελληνισμός δεν είναι εσωστρεφής. Είναι ένα άνοιγμα στους άλλους. Απλώς χρειάζεται και ο ίδιος μια υποστήριξη. Οι δυνατότητες που έχει η μεγάλη ΑΟΖ δεν έγιναν ακόμα αντιληπτές στην Ελλάδα αλλά ήδη στο εξωτερικό τα μελετούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Αν το κατανοήσουμε όλοι μας, τότε θα επινοήσουμε ένα μέλλον καθαρά διαφορετικό από το παρόν της μιζέριας. 


ΑΟΖ και συμμαχικό πλαίσιο

Για να ξεπεράσουμε τις εσωτερικές μας δυσκολίες είναι απαραίτητο να βρούμε ένα συμμαχικό πλαίσιο, το οποίο να είναι υπερκομματικό. Αν ενταχθούμε σε μια εσωτερική διαμάχη, για να κερδίσουμε απλώς ποσοστά, το πιο πιθανό είναι να βρεθούμε σε μία κατάσταση ανάλογη με την προηγούμενη. Οι εκλογές, που είναι εκ φύσης ανταγωνιστικές, δεν μπορούν να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο. Το πρόβλημά μας δεν είναι απλώς η οικονομία, η διαφθορά, κλπ. Αυτά υπάρχουν πάντα σε κάθε κοινωνία που δίνει σημασία μόνο στο παρόν. Το αληθινό πρόβλημα, είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν βλέπουν μέλλον, διότι όλοι οι θεσμοί τους αναγκάζουν να ξεχάσουν το παρελθόν τους. Σπάνιοι είναι αυτοί που αντιστέκονται και αυτό οφείλεται στα οράματά τους. Όποιος δεν έχει όραμα, δεν λειτουργεί στρατηγικά και αντιμετωπίζει αποκλειστικά την καθημερινότητα. Έχει την εντύπωση ότι δεν έχει επιλογές και ότι η ζωή του είναι απλώς ένας μονόδρομος και προσπαθεί μέσω ενός κόμματος να τα καταφέρει λίγο καλύτερα. Με το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης έχουν αλλάξει τα δεδομένα της καθημερινότητας. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει ένα μέτωπο, μια ομάδα κρούσης που θέλει να θεσπίσει την ΑΟΖ ακόμα και αν υπάρχουν εχθροί με μεγάλα συμφέροντα που θέλουν την πατρίδα μας στη μιζέρια. Ύστερα υπάρχουν πολλοί αδιάφοροι που δεν κατανοούν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της όλης προσπάθειας. Και βέβαια υπάρχουν και οι εχθροί του φυσικού αερίου, του πετρελαίου, που θέλουν να λειτουργήσουν με εισαγωγές δίχως να αναπτυχθεί η πατρίδα μας. Είναι η πρώτη φορά που στην πολιτική ατζέντα εντάσσεται ένας προβληματισμός τόσο μεγάλης εμβέλειας. Και δεν έχει σχέση με το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του ευρώ, αφού είναι ξεκάθαρο ότι και τα δύο τα έχει αποκτήσει και κατακτήσει η πατρίδα μας. Ενώ η ελληνική ΑΟΖ δεν υπάρχει ακόμα. Δεν είναι ένα σχέδιο, κι αν ήταν, ξέρουμε να αντισταθούμε και σε αυτό. Είναι ένα οικοδόμημα, μια ανοιχτή δομή που προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες. Σε αυτές τις εκλογές δεν αποφασίζουμε μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Η ΑΟΖ δεν είναι απλώς μια μεγάλη ιδέα, είναι μια νέα σκακιέρα. Δεν θα είμαστε πια, οι μικροί παίκτες της Μεσογείου που προσπαθούν να επιβιώσουν χάρη στις μεγάλες δυνάμεις, όπου και να βρίσκονται αυτές. Με την ΑΟΖ, η οντότητά μας αποκτά εμβέλεια και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει στο εξωτερικό. Έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου, αλλά επιπλέον η Ανατολική Μεσόγειος, όπως το αποδεικνύει ήδη η Κύπρος και το Ισραήλ, είναι μια από τις πλουσιότερες περιοχές του κόσμου όσον αφορά στο ενεργειακό της υπέδαφος. Μπορεί να έχουμε μερικούς πολιτικούς που δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα, αλλά είναι απλά θέμα χρόνου! Δίχως την ΑΟΖ ασχολούμαστε με τοπικές λεπτομέρειες που δεν μπορούν να λύσουν κανένα πρόβλημα σοβαρό. Πρέπει οι πολιτικοί μας να επικεντρωθούν σε αυτό το θέμα και ο πιο εύκολος τρόπος είναι να τους επιλέξουμε εμείς, για να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για όλη την πατρίδα μας. 


Στρατηγική πολιτική

Δεν χρειαζόμαστε τοπικές αντιπαραθέσεις, αλλά μια ολική αντιμετώπιση της κατάστασης. Δεν πρέπει να σπαταλήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας σε κομματικές συγκρούσεις, αλλά να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο πολιτικά. Το συμμαχικό πλαίσιο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπάρχει και πρέπει να παίξουμε πάνω σε αυτό, αν θέλουμε να δώσουμε προοπτικές στην πατρίδα μας. Ας ενεργοποιήσουμε την στρατηγική μας πολιτική προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε να αντιληφθούν και τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε παθητικοί με την οικονομική κατάσταση που καταπιέζει το λαό μας. Ο ελληνισμός δεν είναι φτιαγμένος για να κάθεται, αλλά για να προσφέρει και στους άλλους λαούς. Οι δυσκολίες που έχουμε τώρα μπορούν να ξεπεραστούν αποτελεσματικά με την απόδοση της ΑΟΖ, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διότι με την στρατηγική μας κίνηση δεν θα βοηθήσουμε μόνο την πατρίδα μας, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο προβληματισμός του χρέους δεν είναι ένα μη επιλύσιμο πρόβλημα, απλώς πρέπει ν’ ασχοληθούμε δυναμικά. Δεν αρκεί να μοιρολογούμε και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, διότι δεν αλλάζει τίποτα. Η έννοια του απεχθούς χρέους έφερε το διπλωματικό κούρεμα. Όμως ακόμα και διαπραγματεύσεις, για να τροποποιηθεί ή απλώς να μειωθεί, ή ακόμα και να ακυρωθεί, δεν επαρκούν. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη και ο απλός μηδενισμός του χρέους δεν μπορεί να την προσφέρει. Δεν αρκεί να σβήσουμε το χρέος ή να θεωρούμε ότι δεν υπάρχει, πρέπει να δρομολογήσουμε και άλλες μεθόδους που θα έχουν ως επίπτωση όχι μόνο την εξαφάνιση του χρέους, μα και στρατηγικές επενδύσεις. Ο κεντρικός κορμός της όλης προσπάθειας είναι ακριβώς η ΑΟΖ. Στη συνέχεια, και άμεσα μάλιστα, θα αλλάξει η αντιμετώπιση των άλλων και βέβαια η αξιολόγησή μας από τους ξένους οίκους που προς το παρόν πιέζουν μόνο προς την αρνητική κατεύθυνση. Με τον πλούτο των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου έχουν προβλήματα στρατηγικής ακόμα και οι εφοπλιστές. Τα μεγέθη είναι τόσο μεγάλα που απαιτούν αλλαγές στη συνηθισμένη νοοτροπία. Το φυσικό αέριο σε μορφή αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των ναυτιλιακών συστημάτων ή του EuroAsia Interconnector, θα βρίσκεται σύντομα στην περιοχή, θέλουν δεν θέλουν, οι εχθροί της ΑΟΖ. Κατά συνέπεια η αλλαγή φάσης είναι αναπόφευκτη. Το σημαντικό όμως είναι να είμαστε σε αυτό το πλαίσιο με δυναμική. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με στρατηγική πολιτική που δεν εξαρτάται από κομματικούς μηχανισμούς, αλλά που έχει όντως εμβέλεια εθνική! Έχουμε όλες τις προδιαγραφές για να πετύχουμε το στόχο μας, διότι το όραμα της ΑΟΖ υποστηρίζεται από μια μετα-στρατηγική που παράγει την ικανή στρατηγική για την επίλυση των απαιτήσεων που υπάρχουν. Σε αυτή τη βάση έχει νόημα να παλέψουμε, διότι είναι επί της ουσίας. Ενώ οι άλλες διαμάχες είναι μόνο για το φαίνεσθαι, δίχως καμία αληθινή και αποτελεσματική επίπτωση για την πατρίδα μας. Αν το αντιληφθούμε όλοι αυτό, τότε θα ξέρουμε πια τη σημασία επί του πρακτέου, ποιος είναι ο ρόλος μας στον αγώνα της ΑΟΖ. Η ουσία είναι μια: η Ελλάδα θέλει ΑΟΖ. Ας γίνει τώρα με μας! 


* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Η Αγιά Σοφιά τρομάζει τους Τούρκους.

Τοῦ Νίκου Χειλαδάκη, Δημοσιογράφου –Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Ἀπό τήν πρώτη στιγμή πού ἡ Κωνσταντινούπολη ἔπεσε στούς Ὀθωμανούς καί ὁ Μωάμεθ ὁ Φατίχ εἰσῆρθε καβάλα στό ἄσπρο ἄλογό του στήν Ἁγία Σοφία, (ὅπου ἐπί ἀρκετή ὥρα, σύμφωνα μέ τουρκικές πηγές, ἔμεινε ἀκίνητος νά κοιτάζει μέ ἔκσταση τόν Παντοκράτορα στόν τροῦλο ἐνῶ ἡ ἐντυπωσιακή αὐτή σκηνή ἔχει ἀποθανατιστεῖ καί σέ μία τουρκική ἱστορική κινηματογραφική ταινία), ὁ μεγάλος αὐτός ναός τῆς Ὀρθοδοξίας ἔγινε τό ἐπίκεντρο διαφόρων μύθων καί θρύλων πού κυκλοφοροῦσαν ἀνάμεσα στούς κατακτητές, προκαλώντας ἕνα ἔντονο δέος γιά τό μεγαλούργημα αὐτό τῆς Ὀρθοδοξίας πού τώρα τό εἶχαν περικυκλώσει  οἱ τέσσερις ὀθωμανικοί μιναρέδες.

Τά τελευταία χρόνια ὅμως ὁρισμένα γεγονότα μέ ἐπίκεντρο τήν Ἁγία Σοφία καί μέ ἀποκορύφωμα τήν ἀπροσδόκητη ἐμφάνιση τό καλοκαίρι τοῦ 2008 τοῦ Ἄγγελου στόν Τροῦλο, ἔχουν δημιουργήσει στούς Τούρκους ἕνα ἔντονο κλίμα καχυποψίας καί φόβου γιά τά μελλούμενα. Παράλληλα ἐπανῆλθαν στήν ἐπιφάνεια ὅλοι ἐκεῖνοι οἱ θρύλοι πού κατά καιρούς εἶχαν συγκλονίσει καί εἶχαν προκαλέσει στούς μουσουλμάνους μία χαρακτηριστική φοβία γιά τήν ἐκ νέου ἀνάδυση τῆς ὀρθόδοξης χριστιανικῆς ταυτότητας τού  ναοῦ καί τίς κοσμογονικές συνέπειες αὐτοῦ του συγκλονιστικοῦ γεγονότος, παρά του ὅτι λειτουργοῦσε μέχρι.... τό 1934 σάν μουσουλμανικό τέμενος.

Ἔτσι τόν περασμένο  Ἰανουάριο, (20/1/2012), ἡ μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική ἐφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ἕνα πραγματικά καταπληκτικό ἀφιέρωμα γιά τά «Μυστήρια τῆς Ἁγίας Σοφίας», (Ayasofya’ n?n gizlemleri), ὅπου ἀποτυπώνεται μέ γλαφυρό τρόπο αὐτό τό κλίμα φοβίας πού ἔχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους γιά τά ὅσα ὑπάρχουν κρυμμένα μέσα στόν Ἱερό Ναό καί τά ὅσα προμηνύονται νά συμβοῦν τά ἑπόμενα χρόνια.

Τό πρῶτο σημαντικό στοιχεῖο ἀπό αὐτό τό ἀφιέρωμα, εἶναι μία ἀδιόρατη φοβία πού διακρίνεται ἀπό τούς Τούρκους στούς κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς καί μή, πού ὑπάρχουν στό ἐσωτερικό του ναοῦ, ἀλλά καί στήν κάτοψη ὅπως αὐτή μπορεῖ κάποιος νά τήν διακρίνει ἀπό ψηλά. Ἔτσι μεγάλο δέος παρατηρεῖται γιά τόν λεγόμενο, (ὅπως τόν ἀναφέρουν χαρακτηριστικά οἱ Τοῦρκοι ), «Σταυρό τοῦ ἀποστόλου ἁγίου Ἀνδρέα», ὁ ὁποῖος ὅπως εἶναι γνωστό εἶναι ὁ ἱδρυτής τῆς ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα λοιπόν μέ τήν Σαμπάχ, στήν ὀροφή τοῦ ναοῦ ὑπάρχει ὁ Σταυρός τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέα σέ διαγώνιο μορφή, ἕνα σημαντικό σύμβολο πού ὄχι μόνο δέν χάθηκε στούς αἰῶνες τῆς ὀθωμανικῆς κατοχῆς ἀλλά δεσπόζει μέ ὅλη τήν συμβολική σημασία του. Παράλληλα καί ὁ «Σταυρός τοῦ Ἰουστινιανοῦ» τρομάζει τούς Τούρκους καθώς οἱ θρύλοι ἀναφέρουν γιά ἕνα πανάρχαιο κειμήλιο πού βρίσκεται μυστικό στήν Ἁγία Σοφία καί μάλιστα προέρχεται ἀπό τήν Αἴγυπτο καί ἔχει τρομακτική δύναμη. Γενικότερα ἡ κατασκευή τοῦ μεγάλου αὐτοῦ ὀρθοδόξου ἀρχιτεκτονικοῦ ἀριστουργήματος, σύμφωνα μέ τίς ἴδιες τίς τουρκικές πηγές, βασίστηκε στό χριστιανικό σύμβολο τοῦ Σταυροῦ καί τό γεγονός αὐτό ἐμπνέει τό δέος ἀλλά καί μία ἀδιόρατη φοβία γιά τήν μελλοντική ἐπάνοδο τῆς Ἁγίας Σοφίας στόν φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στήν Ἑλληνορθόδοξη λατρεία.

Ἀλλά ἐκτός ἀπό τούς σταυρούς, οἱ Τοῦρκοι ἀναφέρουν καί ἄλλα μυστήρια καί τρομακτικά γιά τους  ἴδιους πού ὑπάρχουν στό ἐσωτερικό του ναοῦ.  Ἔτσι, ὅπως ἀναφέρει ὁ θρύλος, εἶναι γνωστό ὅτι μετά τήν μετατροπή τοῦ ναοῦ σέ μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε τό γνωστό Μιχράμπ, (τό μουσουλμανικό σημεῖο τῆς προσευχῆς), πού ἐμφανίστηκε στήν ἀνατολική πλευρά τοῦ ναοῦ πρός τήν κατεύθυνση τῆς Μέκκας. Ἀλλά τό ἐνδιαφέρον εἶναι ὅτι σύμφωνα μέ τούς τουρκικούς θρύλους μπροστά ἀπό τό Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ἕνα φέρετρο κατασκευασμένο ἀπό ἐπίχρυσο μπροῦντζο. Στό φέρετρο αὐτό κείτεται ἡ σωρός τῆς βασίλισσας Σοφίας, (προφανῶς γίνεται ταύτιση μέ τήν ἁγία Σοφία). Αὐτή ἡ βασίλισσα Σοφία καί τό φέρετρό της συνδέεται, σύμφωνα μέ τούς τουρκικούς θρύλους, μέ μία «ἐντολή» πού ἔχει περάσει διά μέσω τῶν αἰώνων μέχρι σήμερα. Ἡ ἐντολή αὐτή ἀναφέρει  ὄτι  δέν πρέπει κανένας νά πειράξει αὐτό τό φέρετρο οὔτε καν νά τό ἀκουμπήσει. Ἄν συμβεῖ κάτι τέτοιο, τότε, σύμφωνα μέ τόν θρύλο αὐτό, θά προκληθεῖ ἡ «ἔγερση» τῆς βασίλισσας Σοφίας καί τότε ἕνας τρομακτικός θόρυβος θά τραντάξει ὅλο τό οἰκοδόμημα τοῦ ναοῦ προκαλώντας σεισμικά ἐσχατολογικά γεγονότα πού τρομάζουν τούς Τούρκους.

Ἀλλά ὁ θρύλος τῆς βασίλισσας Σοφίας ἔχει καί συνέχεα. Σύμφωνα λοιπόν μέ τίς τουρκικές ἀναφορές, τό φέρετρο αὐτό προστατεύουν τέσσερις ἀρχάγγελοι πού βρίσκονται πάνω στόν Θόλο τοῦ ναοῦ. Οἱ ἀρχάγγελοι αὐτοί, ὅπως ἀναφέρουν καί πιστεύουν οἱ Τοῦρκοι, εἶναι οἱ Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ἰσραφήλ καί Ἀζραήλ. Σύμφωνα πάντα μέ τούς Τούρκους, ὁ Τζεμπραήλ προστατεύει τούς βυζαντινούς αὐτοκράτορες, ὁ Μιχαήλ τόν ναό ἀπό τίς ἐχθρικές ἐπιθέσεις, ἐνῶ οἱ Τζεμπραήλ καί Ἰσραφήλ ἦταν οἱ ἀγγελιοφόροι τῶν γεγονότων ἀπό τίς πολεμικές ἐπιχειρήσεις στούς βυζαντινούς αὐτοκράτορες. Καί οἱ τέσσερεις αὐτοί ἀρχάγγελοι ἔχουν ταχτεῖ μετά τήν πτώση τῆς Πόλης νά προφυλάσσουν τό φέρετρο τῆς βασίλισσας Σοφίας ἀπό τόν κίνδυνο κάποιος βέβηλος νά τό ἀνοίξει καί νά ἐπέλθει ἡ Δευτέρα Παρουσία.

Ἕνας ἄλλος σημαντικός μύθος πού ἀναφέρουν οἱ μουσουλμάνοι  εἶναι ὁ θρύλος τοῦ «Κρυμμένου Πατριάρχη» πού μοιάζει μέ τόν ἑλληνικό θρύλο γιά τόν κρυμμένο παπά. Ὅπως ἀναφέρει ἡ τουρκική παράδοση, στό νότιο μέρος τοῦ ναοῦ ὑπάρχει ἕνας στενός διάδρομος πού ὁδηγεῖ σέ μία παμπάλαια ἀραχνιασμένη καί πολύ μυστήρια πύλη γιά τήν ὁποία ὁ θρύλος τήν ἀναφέρει σάν τήν «Κλειστή Πύλη».  Σύμφωνα μέ τίς τουρκικές ἀναφορές, ὅταν ὁ Μωάμεθ ὁ Φατίχ μπῆκε στήν Κωνσταντινούπολη ὁ τελευταῖος ἑλληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί μέ τούς συνοδούς τοῦ τελοῦσε στό σημεῖο αὐτό Θεία Λειτουργία. Μόλις οἱ ὀθωμανικές ὀρδές εἰσέβαλαν στόν ναό, ὁ Πατριάρχης καί ὅλη ἡ συνοδεία τοῦ εἰσῆλθε μέσα στήν πύλη αὐτή ἡ ὁποία ἔκλεισε καί ἀπό τότε χάθηκαν ἐνῶ ἡ πύλη ἔμεινε ἑρμητικά κλειστή καί κανένας δέν τόλμησε ποτέ νά τήν ἀνοίξει. Κάθε χρόνο στήν Ἀνάσταση τῶν ὀρθόδοξων χριστιανῶν μπροστά ἀπό τήν πύλη αὐτή, ὅπως ἀναφέρει χαρακτηριστικά ἡ Σαμπάχ, ἐμφανίζονται…. κόκκινα αὐγά!!! Ὁ θρύλος συμπληρώνεται ἀπό τήν προφητεία πού φοβίζει  τούς Τούρκους, ὅτι ὅταν ἡ πύλη αὐτή ἀνοίξει, στόν ναό θά ἀκουστοῦν ξανά οἱ χριστιανικές ἑλληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι’ αὐτό καί τρομάζουν καί μόνο στήν ἰδέα τοῦ ἀνοίγματος αὐτῆς τῆς μυστήριας πύλης.

Ἡ τουρκική ἐφημερίδα ἀναφέρει καί τό μυστήριο τοῦ ὑπογείου τοῦνελ πού ὑπάρχει σέ κεντρικό σημεῖο στό ἐσωτερικό του ναοῦ. Ὅπως ἀναφέρεται, ἀπό τό σημεῖο αὐτό ὑπάρχει μία δίοδος πού ὁδηγεῖ σέ ἕνα μεγάλο τοῦνελ. Τό τοῦνελ αὐτό, ὅπως ὑποστηρίζει ἡ τουρκική ἐφημερίδα, ὁδηγεῖ μέχρι τά Πριγκηπόννησα καί μάλιστα μέχρι τήν νῆσο Πρώτη. Τό μυστήριο γιά τούς Τούρκους εἶναι τό πῶς κατασκευάστηκε αὐτό τό τοῦνελ καί τί ρόλο ἔπαιξε στήν μακρά ἱστορία τοῦ ναοῦ.

Μυστήριο γιά τούς Τούρκους εἶναι καί τό μεγάλο ἀποτύπωμα ἀπό πέλμα κάποιου μεγάλου ζώου, ἴσως ἐλέφαντα, πού ὑπάρχει στήν νοτιοδυτική πλευρά τοῦ θόλου ἐνῶ καί ἐδῶ ἔχουν διαδοθεῖ κάποιες ἐσχατολογικές ἱστορίες. Σύμφωνα μέ τούς Τούρκους τό ἀποτύπωμα αὐτό εἶναι ἀπό τό ἄλογό του Μωάμεθ τοῦ Πορθητῆ, ἀλλά τό ἐρώτημα εἶναι πῶς τό ἄλογο πάτησε στό σημεῖο αὐτό πού βρίσκεται ψηλά πρός τόν θόλο.

Μεγάλο δέος δημιουργεῖ στούς Τούρκους, ὅπως ἀναφέρει ἡ Σαμπάχ καί τά διάφορα μωσαϊκά πού ἔχουν ἀναδυθεῖ μέ ὅλη τήν μεγαλοπρέπειά τους τίς τελευταῖες δεκαετίες μέσα στό ἱερό ναό τῆς Ἁγίας Σοφίας τῆς Κωνσταντινούπολης, παρά του ὅτι ἡ μουσουλμανική θρησκεία θεωρεῖ σάν ἁμάρτημα τήν ἀπεικόνιση πρόσωπων πού σχετίζονται μέ θρησκευτικά γεγονότα. Ἰδιαίτερο δέος τούς προκαλεῖ τό γνωστό μωσαϊκό πού ἀπεικονίζει τόν Ἰησοῦ ἔχοντας τήν Παναγία καί τόν Ἰωάννη τόν Βαπτιστή στά δεξιά καί ἀριστερά Του. Οἱ Τοῦρκοι τό ἔχουν ὀνομάσει χαρακτηριστικά τό «Μωσαϊκό της Ἀποκάλυψης» καί ὁ συμβολισμός αὐτός ἀνάγει στήν ἐσχατολογική σημασία του πού εἶναι ἔντονη στούς μουσουλμάνους Τούρκους.

Ἐπίσης ξεχωριστή ἀναφορά γίνεται καί γιά τά μωσαϊκά πού ἀναπαριστᾶνε γνωστούς βυζαντινούς αὐτοκράτορες, ὅπως τόν Ἰωάννη τόν Κομνηνό μέ τόν Ἰησοῦ Χριστό καί τόν αὐτοκράτορα Κωνσταντῖνο τόν Μονομάχο μέ τήν αὐτοκράτειρα Ζωή. Ὅλες αὐτές οἱ ἀπεικονίσεις προκαλοῦν ἔντονο δέος, καθώς ὅλη αὐτή ἡ ἑλληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια καί ἡ ἐσωτερική δύναμη πού ἀναδύουν αὐτά τά ψηφιδωτά, ἔχουν γεννήσει διάφορους θρύλους γιά τούς ἐσχατολογικούς τους συμβολισμούς. Οἱ συμβολισμοί αὐτοί σχετίζονται μέ τίς τουρκικές φοβίες γιά τήν ἐπάνοδο στήν ἐπιφάνεια καί στήν ἐξουσία τῆς ἁγίας  Ἀνατολικῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας μέ τήν εὐλογία τοῦ ἴδιου του Ἰησοῦ Χριστοῦ. 

enromiosini.gr
από το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό
Ποσειδώνας

Επισήμως σε εφαρμογή το τουρκικό «Σχέδιο Β». Αλλαγή ονομασίας της «ΤΔΒΚ» σε «Τουρκικό Κράτος της Κύπρου».

Του Νίκου Στέλγια

Τέλος εποχής στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής και νέο ξεκίνημα για το «Τουρκικό Κράτος της Κύπρου»... Με άλλα λόγια, επίσημη δρομολόγηση του περίφημου «Σχεδίου Β» της Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας... Αυτό δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς», στα πλαίσια της έκδοσης των λεγόμενων νέων βιομετρικών διαβατηρίων, η τουρκοκυπριακή ηγεσία προχωρά σε μια πολύ σημαντική αλλαγή. Συγκεκριμένα, τροποποιεί την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Σύμφωνα με τη «Χαβαντίς», στη νέα περίοδο, η τουρκοκυπριακή πλευρά επιλέγει την ονομασία «Τουρκικό Κράτος της Κύπρου (Cyprus Turkish Republic)».

Στα λεγόμενα διαβατήρια, στο πεδίο της υπηκοότητας, ξεχωρίζει ο όρος «Τουρκοκύπριος (Turkish Cypriot)».

Στα πλαίσια της νέας αλλαγής, η τουρκοκυπριακή πλευρά επιλέγει την επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί στην Ισλαμική Συνδιάσκεψη. Ως γνωστόν, στους κόλπους της Συνδιάσκεψης, η τ/κ ηγεσία συμμετέχει με την ιδιότητα του παρατηρητή και με την ονομασία «Τουρκικό Κράτος της Κύπρου».

Η «Χαβαντίς» υπενθυμίζει ότι η νέα πρωτοβουλία της τ/κ πλευράς βασίζεται σε «υπουργική απόφαση», η οποία λήφθηκε στις 23 Μαΐου 2012.

πηγή Καθημερινή

Η Τουρκία κάνει «παιχνίδι». Χιλιάδες παραβιάσεις με F-16.

Αλλεπάλληλες και σε καθημερινή βάση είναι οι τουρκικές μαχητικές πτήσεις πάνω από την Ελλάδα, και αυτό, σε εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Επενδυτής, από την αρχή του χρόνου, τα τουρκικά F-16 έχουν εκτελέσει πάνω από 5.000 παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
 
Από την πλευρά του το ΥΕΘΑ αντικρούει αυτά τα στοιχεία όμως η εφημερίδα επικαλείται «παραπλανητική» καταμέτρηση των πτήσεων από πλευράς ελληνικών αρχών.
 
Ο Επενδυτής στο άρθρο του υποστηρίζει ότι τα πραγματικά νούμερα είναι εντελώς διαφορετικά και πολλαπλάσια των επίσημων ελληνικών στοιχείων.
 
Ακόμα, η εφημερίδα κάνει λόγο για εφαρμογή τουρκικής πολιτικής που αποβλέπει σε διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, με κύρια θύματα τα 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου, την εθνική κυριαρχία σε ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες κ.α.
 
Από τις 2 Μαΐου μέχρι και 14 Ιουνίου, η Τουρκία εκτελεί τρεις αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά και χωρίς πυρά σε 12 περιοχές στο Αιγαίο όπου οι τουρκικές ασκήσεις είναι ως και τρεις φορές περισσότερες από τις ελληνικές, τόσο σε γεωγραφική έκταση των περιοχών όσο και σε διάρκεια ενώ παράλληλα υποστηρίζουν όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
 
Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει πως οι αναχαιτίσεις συνδέονται άμεσα με τις επίμαχες περιοχές τις οποίες η Τουρκία όρισε μονομερώς ως τουρκική ΑΟΖ, αναθέτοντας σε εταιρείες την έρευνα για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και όλα τα οφέλη που συνεπάγονται, που όμως ανήκουν στην Ελλάδα.
 
από το kranosgr