Σελίδες

31 Ιανουαρίου 2012

Το ιστολόγιό μας παραμένει στην 85η θέση του ΤOP 100 του Sync.gr σε 61.000 ελληνικά ιστολόγια!!!

Το ιστολόγιό μας παραμένει σε εξαιρετικά υψηλή θέση στον πίνακα του Sync.gr, που αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο ελληνικών blogs με πάνω από 60.000 καταχωρήσεις!!!

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους, τους αναγνώστες μας, τους σχολιαστές και τα φιλικά μας ιστολόγια, για την αγάπη τους και την υποστήριξή τους σε αυτήν την ερασιτεχνική προσπάθεια.

Μπορείτε να δείτε την σχετική σελίδα ΕΔΩ

Τριμελής Οικογένεια Ζητάει Βοήθεια.

Συνάνθρωπός μας που περνάει δύσκολες στιγμές μας έστειλε την παρακάτω έκκληση:

"Αγαπητοί μου συμπολίτες.


Ονομάζομαι Δημήτριος Πρίφτης και είμαι 25 ετών.


Είμαστε μια οικογένεια 3 ανθρώπων, εδώ και 3 χρόνια με τον πατέρα μου μείναμε άνεργοι και χωρίς βοήθεια από κανέναν (οικογένεια, φίλοι, γνωστοί) χάσαμε το σπίτι μας, και μετά από τα ενοίκια μείναμε στον δρόμο κυριολεκτικά και συντηρούμαστε είτε με δανεικά είτε με ότι μεροκάματο βρω εγώ για να κάνω.


Η μητέρα μου πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη, έχει πρόβλημα με την καρδιά της και δεν μπορούμε να της παρέχουμε ούτε την στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη λόγο έλλειψης ενσήμων στο ΙΚΑ.


Εγώ έχω σπουδάσει Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων αλλά ότι απασχόληση βρίσκω είναι είτε βοηθός μηχανικού αυτοκινήτων είτε οδηγός. Ο πατέρας μου είναι επαγγελματίας οδηγός αλλά μόλις αναφέρει πως είναι 57 ετών του "κλείνουν τις πόρτες" λέγοντάς του πως είναι μεγάλος. Εγώ που είμαι 25 ετών δεν μπορώ να βρω μια εργασία ούτε για να πλένω πιάτα σε ταβέρνα.


Αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας πιστεύω πως ακόμα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν. Δεν ζητάω χρήματα ούτε επαιτώ, ζητώ απλώς το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για να μπορώ να βοηθήσω τους γονείς μου να ζήσουμε.


Ζητώ μια εργασία για εμένα και τον πατέρα μου και μια στέγη να μπούμε μέσα
.


Ξέρω πως το να ζητώ στέγη είναι δύσκολο μιας και δεν μπορώ να νοικιάσω ένα σπίτι επειδή δεν μπορώ να διαθέσω 2 ενοίκια μπροστά και ένα να "τρέχει". Αλλά αν κάποιος συνάνθρωπος θέλει και μπορεί να μας παραχωρήσει ένα σπίτι και να το πληρώσουμε κανονικά μόλις πιάσουμε κάπου δουλειά, ή αν γίνεται ακόμα να μας δοθεί μια στέγη με αντάλλαγμα να δουλέψουμε.


Απευθύνθηκα σε πρόνοια, σε στέγη κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά εδώ και 1 μήνα τα ραντεβού ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο και για να μας πάνε στην Αθήνα σε στέγη απόρων πρέπει να περάσουμε από διοικητικό συμβούλιο και να περιμένουμε γύρω στους 5 μήνες ώστε να εγκριθεί. Απευθύνθηκα και στον Δήμο και σε Ναούς αλλά δεν βρήκα από πουθενά μια βοήθεια στο πρόβλημά μου.


Σας ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να διαβάσετε την επιστολή μου και είμαι στην διάθεσή σας για να σας δείξω τα χαρτιά εξώσεων, το ιατρικό ιστορικό της μητέρας μου και ότι άλλο θελήσετε να δείτε.


Με εκτίμηση και σεβασμό,


Δημήτριος Πρίφτης

Τηλ. 6979698171 - 6971723554

Email Dimitris.Priftis1986@gmail.com."

από το HELP

Διαβάστε τι έγινε όταν κάποιος αναγνώστης πηγε και τους βρήκε.
Τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα κι από αξιοπρέπεια το παιδί αρνήθηκε να τα πεί...
Η σχετική ανάρτηση ΕΔΩ

Δια παν ενδεχόμενο...

..... από πόλεμο μέχρι κάτι πιό πιθανό ας πούμε μια πτώχευση....

Τι αποθηκεύουμε σε περίπτωση ανάγκης;

1) ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ
2) ΓΚΑΖΑΚΙΑ (ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ)
3) ΟΣΠΡΙΑ
4) ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
5) ΚΟΡΝ ΦΛΕΗΚΣ
6) ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
7) ΣΠΙΡΤΑ-ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ (Ή ΤΟ..... ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΠΙΝΘΗΡΑ)
8) ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
9) ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
10) ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ-ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑΣ
11) ΡΥΖΙ-ΠΙΛΑΦΙ
12) ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΠΙΤΟΝΙΑ
13) ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ή ΗΛΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
14) ΦΑΚΟΣ+ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
15) ΕΛΙΕΣ
16) ΛΑΔΙ
17) ΚΑΦΕΣ
18) ΖΑΧΑΡΗ
19) ΚΑΚΑΟ (ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ)
20) ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ (ΜΕΓΑΛΗ)
21) ΤΥΡΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΕΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
22) ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΛΠ)
23) ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
24) ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ
25) ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
26) ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
27) ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
28) ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ
29) ΦΥΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΤΗΛΙ ΝΕΡΟΥ-ΛΑΔΙΟΥ
30) ΚΑΦΕΣ
31) ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ (ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΦΡΟΥΤΑ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΘΕ 2Η ΜΕΡΑ)
32) ΤΡΑΧΑΝΑΣ
33) ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
34) ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
35) ΒΟΤΑΝΑ
36) ΜΕΛΙ
37) ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ (ΒΟΤΚΑ, ΚΟΝΙΑΚ)
38) ΠΟΔΗΛΑΤΟ
39) ΣΥΝΕΡΓΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
40) ΤΣΙΓΑΡΑ Ή ΚΑΠΝΟ
41) ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
42) ΦΑΡΚΑΚΕΙΟ: ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ-ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ, ΒΑΜΒΑΚΙ, ΓΑΖΕΣ, ΙΩΔΙΟ, ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ, ΒΡΟΓΧΟΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΣΑΚΧΑΡΟ ΚΛΠ), ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΣΚΟΝΗ Π.Χ. APABOXYN.

***ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ***

πηγή Κέρβερος

Krateros Pap

ΣΧΟΛΙΟ

Φυσικά εδώ τίθενται μερικές απορίες...

1. Που θα βρω τόσα χρήματα να αγοράσω όλα αυτα;... Πρέπει να έχω ήδη αρχίσει σιγά-σιγά...

2. Που θα τα αποθηκεύσω όλα αυτά;

3. Πως θα την γλυτώσω όταν μετά το ξέσπασμα της κρίσης οι γείτονές μου διαπιστώσουν ότι έχω κρυμμένα όλα αυτά....

4. Μερικά νομίζω ότι είναι υπερβολές.... κακάο, κουβερτούρα, Τσιγάρα, αποξηραμένα μυρωδικά, μπαχαρικά... Και λείπει κάτι απαραίτητο... ΑΛΕΥΡΙ.

Απίστευτη κτηνωδία στο Αφγανιστάν! Την έσφαξαν επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι!

Μια Αφγανή έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της, οι οποίοι την έπνιξαν επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Η Στόρεϊ, μια 30χρονη μητέρα τριών παιδιών, δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της και την πεθερά της σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Καναμπάντ της επαρχίας Κουντούζ», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σαγιέντ Σαρουάρ Χουσεϊνι.

Όπως είπε ο ίδιος, «ο σύζυγός της της είχε πει ότι αν γεννούσε πάλι κορίτσι θα την σκότωνε».

Η γυναίκα γέννησε το τρίτο της κορίτσι πριν από τρεις μήνες. «Συλλάβαμε την πεθερά της Στόρεϊ και αναζητούμε τον σύζυγό της, ο οποίος διαφεύγει», είπε ο Χουσεϊνι.

Τον περασμένο μήνα, μια έφηβη διασώθηκε από την αστυνομία στην γειτονική επαρχία Μπαγκλάν μετά τον βασανισμό της από τα πεθερικά της και την κράτησή της επί έξι μήνες μέσα σε μια τουαλέτα επειδή αρνούνταν να εκπορνευθεί.

Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες για την μεταχείριση των γυναικών στην αφγανική κοινωνία.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του 2010 αναφέρει ότι σχεδόν το ένα τρίτο όλων των γυναικών στο Αφγανιστάν εκτίθενται σε κάποιον βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βίας και ότι περίπου το 25% υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση.

sfinaki
από το Nea Today

Η απόφαση της Γαλλικής Γερουσίας.

Του Νίκου Λυγερού*

Μετάφραση από τα γαλλικά Σάνη Καπράγκου

Η απόφαση της Γερουσίας δεν ήτανε μία ανώδυνη απόφαση. Αποτελεί τη νίκη τής δικαιοσύνης έναντι μιας άρνησης, την οποία δεν δίστασε ν’ αποκαλύψει μέσα στους κόλπους της ίδιας μας της χώρας, καθώς δεν ήτανε δυνατό να εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής τού νόμου. Η αυτοαναφορική τούτη εντυπωσιακή έκθεση επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη της παρουσίας τού νόμου αυτού στον ποινικό κώδικα της Γαλλίας. Αυτός ο νόμος είναι προ-δικαιωμένος από τα όσα έχουν διαπραχθεί παρά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Δικαστικά αποτελεί μία πράξη ολοκλήρωσης και στρατηγικά, για τα θύματα, τους επιζώντες και τους δίκαιους, επιτρέπει την ενοποίηση με ισοτιμία των αναγνωρισμένων από τη Γαλλία γενοκτονιών. Τούτο είναι ακόμη πιο σημαντικό από την έκθεση της Νομικής Επιτροπής, όταν επί πλέον παρατηρούμε την επιφυλακτικότητα ορισμένων γερουσιαστών.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά έξοχο, διότι συνειδητοποιούμε πως πρόκειται για μία νίκη του ανθρώπινου δικαιώματος επί της πομπώδους δικαιοσύνης, που αρκείται στο φαίνεσθαι για να δικαιολογεί την ύπαρξή της, με κίνδυνο να εμπαίζει τη μνήμη των λαών. Κι έπειτα μπορέσαμε να διαπιστώσουμε, κατά τη δημόσια συζήτηση, πως ορισμένοι στερούμενοι νομικών επιχειρημάτων δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν επιχειρήματα γεωστρατηγικής, για να τους διαταράξουν και να τους περιορίσουν σε μία αντιπαράθεση ισχύος. Πόσες φορές έχουμε ακούσει την ακόλουθη έκφραση ότι η Τουρκία είναι μία μεγάλη χώρα. Ενώ οι στρατηγιστές, εν αντιθέσει με ορισμένους πολιτικούς άνδρες, ξέρουν καλά πως η Τουρκία δεν είναι παρά μόνο μία ακόμη χώρα, η οποία φέρεται ως μεγάλη δίχως να μπορεί να το δικαιολογήσει και ακόμη λιγότερο να το αποδείξει.

Παρ’ όλ’ αυτά, εδώ, δεν είν’ αυτός ο σκοπός μας. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε, είναι η αντίθεση μεταξύ μεγάλης χώρας και μικρής χώρας. Καθότι προκαλεί έκπληξη να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τα επιχειρήματα αυτού του είδους μέσα σε ένα πλαίσιο νομικό. Τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν αυτά τα επιχειρήματα στο πεδίο της δικαιοσύνης, δεν συνειδητοποιούν πως πρόκειται για μια ρατσιστική οπτική, που οδηγεί σε σύγκριση τον μεγάλο Τούρκο με τον μικρό Αρμένιο. Η δικαιοσύνη σε αυτό το περιβάλλον, δεν εξετάζει παρά μόνο ένα μέγεθος, εκείνο του εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας που εμείς ονομάζουμε γενοκτονία, κατά τ’ άλλα, δεν νοιάζεται. Το σημαντικό είναι το ανθρώπινο επίπεδο. Είναι απλούστατα απαράδεκτο να επιτρέπεται η άρνηση ή ακόμη η ελαχιστοποίηση μιας γενοκτονίας, ανεξάρτητα από το θύμα ή τον δήμιο. Πρόκειται για μια διαδικασία γενική.

Εν τέλει, αν μπαίνουμε στην κοινοτική συζήτηση, είναι απλώς για να μην αποκαλύψουμε την πολιτική συζήτηση. Στο πλαίσιο νόμου αυτού του τύπου, δεν έχουμε να κάνουμε με πολιτικό χάσμα. Εν τούτοις, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει αυτό το χάσμα. Δεν πρέπει, ωστόσο, να πέφτουμε στην παγίδα να θέλουμε να το αποκρύψουμε προβάλλοντας μία κοινοτική αντιπαλότητα. Πρώτ’ απ’ όλα για τον απλούστατο λόγο πως η συζήτηση δεν αφορά αποκλειστικά τη γενοκτονία των Αρμενίων, μα το σύνολο των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Γαλλία.

Από την άλλη πλευρά, όπως θα έλεγε ο Albert Camus, η έννοια της δικαιοσύνης δεν ανήκει σε καμία χώρα ειδικά. Στο πλαίσιο του νόμου που δεν είναι φυλετικός, το σημαντικό είναι να προστατεύει το θύμα από το έγκλημα ειρήνης, που δεν διστάζει να το κακοποιεί και να το διώκει, εξ αιτίας της απουσίας ενός νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση. Οι λαοί δεν θα είναι πιο δίκαιοι τούτοι από τους άλλους. Είναι τα πολιτικά συστήματα περισσότερο ή λιγότερο ένοχα, επειδή εκείνα εφαρμόζουν με τρόπο συστηματικό μεθόδους εξόντωσης και διαγραφής. Ο νόμος αυτός είναι σύμφωνος με την έννοια της καταδίκης του βάρβαρου συστήματος αυτού του είδους. Ιδού το πνεύμα του νόμου.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Δεν είναι περιέργο;

1. Δέν εἶναι περίεργο πῶς ἓνα ποσό τῶν 20 Εὐρώ σᾶς φαίνεται πολύ μεγάλο, ὃταν τό δίνετε στήν ἐκκλησία, ἀλλά εἶναι μικρό ὃταν πηγαίνετε γιά ψώνια;

2. Δέν εἶναι περίεργο πού 2 ὧρες σᾶς φαίνονται πολλές, ὃταν εἶστε στήν ἐκκλησία, ἐνῶ σᾶς φαίνονται λίγες, ὃταν παρακολουθεῖτε μιά καλή ταινία;

3. Δέν εἶναι περίεργο τό ὃτι δέν βρίσκετε λόγια νά πεῖτε ὃταν προσεύχεστε, ἀλλά δέν ἒχετε κανένα πρόβλημα ὃταν σκέφτεστε γιά ποιό πράγμα θά μιλήσετε μέ ἓναν φίλο;

4. Δέν εἶναι περίεργο τό πόσο «δύσκολο» καί «βαρετό» εἶναι νά διαβαστεῖ ἓνα κεφάλαιο τῆς Ἁγίας Γραφῆς, ἐνῶ πόσο εὒκολα διαβάζονται 100 σελίδες ἑνός δημοφιλοῦς μυθιστορήματος;

5. Δέν εἶναι περίεργο τό ὃτι ὁ καθένας θέλει εἰσιτήρια γιά μπροστινές θέσεις σέ συναυλίες καί ἀγῶνες, ἀλλά προτιμᾶ νά κάθεται στά τελευταῖα καθίσματα τῆς ἐκκλησίας;

6. Δέν εἶναι περίεργο τό ὃτι πρέπει νά ξέρετε γιά μιά ἐκδήλωση τῆς ἐκκλησίας 2-3 ἑβδομάδες πρίν ἀπό τήν ἡμέρα πού θά πραγματοποιηθεῖ, ὣστε νά μπορέσετε νά τήν βάλετε στόν προγραμματισμό σας, ἀλλά μπορεῖτε γιά ἂλλα γεγονότα νά ἀποφασίσετε καί τήν τελευταία στιγμή;

7. Δέν εἶναι περίεργο τό πόσο δύσκολο εἶναι νά μάθετε κάτι πού σχετίζεται μέ τό Θεό, ὣστε νά τό μοιραστεῖτε μέ ἂλλους, ἀλλά τό πόσο εὒκολο εἶναι νά μάθετε, νά καταλάβετε καί νά διαδώσετε ἓνα κουτσομπολιό;

8. Δέν εἶναι περίεργο τό ὃτι εὒκολα πιστεύετε αὐτά πού γράφονται στά περιοδικά καί στίς ἐφημερίδες, ἀλλά ἀπό τήν ἂλλη ἀμφιβάλλετε γιά τά λόγια τῆς Ἁγίας Γραφῆς.

9. Δέν εἶναι περίεργο πού ὁ καθένας θέλει μιά θέση στόν οὐρανό, ἀλλά δέν θέλει νά πιστέψει, νά κάνει ἢ νά πεῖ κάτι γιά νά φθάσει ἐκεῖ;

10. Δέν εἶναι περίεργο τό πόσο εὒκολα στέλνετε ἀνέκδοτα σέ e-mails τά ὁποῖα προωθοῦνται δεξιά κι ἀριστερά, ἐνῶ τό σκέφτεστε διπλά ὃταν πρόκειται νά στείλετε ἓνα μήνυμα γιά τόν Θεό;

πηγή Ρωμ-νιός

Ποσειδώνας

Κερδίζει έδαφος το σενάριο εξέγερσης μουσουλμανικών ορδών σε Αθήνα αλλά και επαρχία.

του Δημήτρη Τσίτου

Κάθε πιθανολογούμενη κατάσταση, ως σενάριο, έχει κάποια γενεσιουργά αίτια.

Μετά –και την κατ ουσία και πραγματικότητα- ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος (που μέχρι τώρα έχει εξωραϊσθεί από τους πολιτικούς που δεν επιθυμούν να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια), ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με μία «ανεξέλεγκτη εξέγερση».


Ως αιτίες για ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι εξής:


Η μία –εσωτερική- είναι η τρομερά απειλητική ανεργία, η οποία όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά επεκτείνεται με πρωτοφανή καλπασμό και αφορά στην ποιότητα της ζωής των Ελλήνων τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και την δεύτερη ας την ονομάσουμε «εξωτερική – εισαγόμενη» και είναι η παράνομη μετανάστευση.
Και οι δύο αυτές αιτίες –ως γενεσιουργά χαρακτηριστικά της πιθανολογούμενης «εξέγερσης» οφείλονται στην κατά συρροή και κατ εξακολούθηση ανικανότητα των υπευθύνων λειτουργών στο να χειρίζονται αποτελεσματικά διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν αμέσως ή εμμέσως το αποτέλεσμα.

Χωρίς να υπάρχει πρόθεση να κρίνουμε τις διαδικασίες και τις διεργασίες στον χειρισμό των υποθέσεων έχουμε την υποχρέωση σαν άτομα μεμονωμένα αλλά και σαν πολίτες ενός κράτους πολιτείας να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα –ήδη σε δυσμενή εξέλιξη-το οποίο θα προκύψει.


Για λόγους καλύτερης απεικόνισης της κατάστασης θα αρχίσουμε από τη δεύτερη αιτία.

Οι θλιβεροί και δύστυχοι παράνομοι μετανάστες –και δεν φταίνε αυτοί για το χάλι τους, αλλά οι άλλοι –όσοι- υπεύθυνοι λειτουργοί που τους άφησαν και τους ανέχτηκαν να βρίσκονται στη χώρα, έχουν μια ιδιάζουσα ψυχοπάθεια και ανάλογες συμπεριφορές.


Βρίσκονται σε μια χώρα με «δημοκρατικούς θεσμούς, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκήρυξη της ξενοφοβίας που γι αυτούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτε ή που τους βολεύει να κάνουν τα όσα θέλουν χωρίς κανένα ουσιαστικό κολασμό.

Έχουν μάθει από εμπειρία ότι έχουν δικαιώματα χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να σεβαστούν αυτά που τους παρέχονται, ιδίως όταν βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης και δυστυχίας. Αυτοί οι άνθρωποι, όταν πεινάσουν ακόμη περισσότερο θα εγκληματήσουν με άνεση και χωρίς δισταγμό. Στην καλύτερη περίπτωση, αν θελήσουν και μπορέσουν να τους πιάσουν θα τους φυλακίσουν.

Έτσι θα έχουν εξασφαλίσει αυτόματα τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη και συνθήκες που είναι ονειρικές σε σχέση με τις χώρες απ όπου προέρχονται.
Φυσικά όλες αυτές οι «παροχές» έχουν κάποιο κόστος το οποίο, βέβαια, είναι σε βάρος των Ελλήνων που φορολογούνται βαρύτατα και με τρόπο ληστρικό και χωρίς καμία ανταπόδοση.

Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των παρανόμων μεταναστών αυξάνει γεωμετρικά, προς τον αριθμό τους, τις εγκληματικές πράξεις που θα διαπράττουν. Οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων υπολειτουργούν εξ αιτίας μη ύπαρξης ικανών πόρων (χρήματα, άνθρωποι, μέσα) και εξαιτίας της ψυχολογικής κατάστασης των λειτουργών αυτών των υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί και διαθέτει τους πλέον ικανούς αυτών των υπηρεσιών στην πρόληψη και καταστολή εγκληματικών διαθέσεων σε βάρος των πολιτικών και «άλλων σημαινόντων προσωπικοτήτων» όπως και στον εντοπισμό και αποκάλυψη «σκανδάλων» τα οποία εξυπηρετούν αφάνταστα πολύ στον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν και τις καταστάσεις που τους απειλούν.

Η συνεισφορά των παρανόμων μεταναστών στα του κράτους είναι μηδενική ενώ η απορρόφηση από τους πόρους του κράτους εξαιρετικά σημαντική. Η παραμονή τους στη χώρα αποτελεί μια «εν δυνάμει εθνική απειλή» και έχουν συνειδητοποιήσει τον τρόπο με τους οποίους θα τους χειριστεί το πολιτικό σύστημα: δηλαδή με «χάϊδεμα» για όσα κακουργήματα επιτελέσουν.

Μακάρι η χώρα να είχε τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερη ζωή σ’ αυτούς τους ανθρώπους που διαπράττουν πράξεις που δεν θα διανοούνταν καν να διαπράξουν στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού. Δεν υπάρχει όμως αυτή η δυνατότητα τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα ακρωτηριάζει βάρβαρα τις συντάξεις φτωχών ανθρώπων.

Αρα κάτι πρέπει να γίνει εφαρμόζοντας το περιλάλητο «εδώ και τώρα».

Οι απλοί αγρότες λένε κάτι που είναι σοφό: αν υπάρχει στο χωράφι σου φίδι το διώχνεις ή το σκοτώνεις πριν σε δαγκάσει, αν σε δαγκάσει ό,τι και να κάνεις μετά είναι αργά.

Αυτή τη σοφή ρήση φαίνεται ότι δεν μπορούν να την κατανοήσουν οι πολιτικοί –που κύριο μέλημα τους είναι να κρατηθούν με νύχια και δόντια στην εξουσία προκειμένου να πλουτίζουν, και προτιμούν να κόπτονται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και να μας ενοχλούν αδιάντροπα με φανταιζί φληναφήματα.


Αναρωτιέται όμως κάποιος: ποια είναι αυτή η δημοκρατία που προστατεύει τον κακοποιό που κακοποιεί τον νομοταγή Έλληνα πολίτη;

Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού τελεί υπό την κατοχή παρανόμων αλλοδαπών μεταναστών, οι οποίοι διαμορφώνουν το δικό τους κώδικα συμπεριφοράς –με την ανοχή των αρχών- και κατέχουν περιοχές. Αν κάποιος εντρυφήσει στο γεγονός αυτός είναι πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση παράκρουσης, εκτός και αν είναι Έλληνας πολιτικός.


Τι θα έκαναν όμως αυτοί που έχουν τη δύναμη να πάρουν μέτρα, αν βίαζαν την γυναίκα τους, την κόρη τους, αν κακοποιούσαν τη μητέρα τους;

Θα άλλαζαν άραγε την αντίληψή και τη στάση τους;

Πάντως όσο κι αν τους φυλάει το σύστημα που «έκτισαν» ποτέ δεν θα είναι πλήρως ασφαλείς!

Η δεύτερη αιτία μια πιθανολογούμενης και ανεξέλεγκτης εξέγερσης είναι η κατάσταση –καζάνι που βράζει- στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και ην οποία διατηρείται και πρόκειται να γίνει χειρότερη.

Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα οριοθετείται από τα ακόλουθα:


- Καλπάζουσα και μη ελεγχόμενη ανεργία

- Έλλειψη ελπίδας, οράματος και προοπτικής

- Ένα σύστημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης τελείως αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο που δημιουργεί απίθανες διελκυστίνδες που απαγορεύουν την πρόοδο

- Ληστρικές φορολογικές επιδρομές που εστιάζονται και στοχεύουν στις αδύναμες τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να αποφύγουν το «πλιάτσικο» και τις απάνθρωπες αφαιμάξεις

- Ανίκανοι και αδίστακτοι πολιτικοί με νοοτροπία «κοτζαμπάσηδων»
Όλα αυτά –και πολλά άλλα- έχουν θέσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού σε μια κατάσταση προσωρινής αδράνειας.

Είναι πλέον θέμα χρόνου πότε θα αναδυθεί το ζωώδες και πανίσχυρο αίσθημα της επιβίωσης. Ταυτόχρονα θα προκύψουν και άλλες «στάσεις», «διαθέσεις» και «συμπεριφορές» οι οποίες ίσως θα είναι πρωτόγνωρες για έναν λαό που για πολλά χρόνια έζησε σε μια κατάσταση πλασματικής ευδαιμονίας σπαταλώντας δάνεια που τώρα έγιναν απαιτητά. Ο λαός αυτός –με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών- έγινε ένας λαός νωθρός και καθόλου ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές παρά τα κελεύσματα των καιρών που ήταν εμφανή.

Το ξεβόλεμα των Ελλήνων –στο μεγαλύτερό τους ποσοστό- θα λειτουργήσει, μάλλον, σαν ένας σπινθήρας για μια φωτιά.

Επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν και η αλαζονεία των πολιτικών κορυφώνεται και επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο περισσότερο η σύγκριση της ποιότητας ζωής μα το παρελθόν θα είναι ενοχλητική μέχρι βασανιστική και προτρεπτική σε κινήσεις.

Βέβαια συνεχίζουν ακόμη τα «σκυλάδικα», τα «αθλητικά», και τα «κοσμικά» να μην απειλούνται από τη δυστυχία που διακατέχει τον κόσμο αλλά και αυτά αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα και προς το «περαιούσθαι» για μεγάλη λύπη των ανθρώπων του «σκότους».

Για τους «πολιτικούς» κάθε αντίδραση είναι ένα «θαύμα» που κρατάει τρείς μέρες. Μετά έρχεται κούραση και δεν μπορεί να υπάρξει μια συνέχεια και συνέπεια από μη σωστά και συνετά καθοδηγούμενες μάζες. Τα αστικά κέντρα είναι αυτά που έχουν πληγεί από την κατάσταση που επικρατεί. Στα μικρά μέρη και τα χωριά η κατάσταση δεν είναι τόσο αισθητή. Άρα τα αστικά κέντρα θα αποτελέσουν τον πυρήνα της αντίδρασης.


Το πολιτικό σύστημα –ως εξουσία- δεν πιστεύει ότι απειλείται. Ίσως έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πολλά και σωστά. Όμως ποιος περίμενε στον κόσμο την πτώση της ΕΣΣΔ, την πτώση του Καντάφι στην Λιβύη, τα γεγονότα στην Αίγυπτο, την πτώση του πανίσχυρου Σάχη στο Ιράν, την αλλαγή στην Ρουμανία, την Βουλγαρία και τόσα άλλα που συνέβησαν, ακόμη και όταν απολάμβαναν την προστασία μεγάλων δυνάμεων, ή θα συμβούν τις επόμενες μέρες;


Βεβαίως υπάρχουν σκοπιμότητες και εξαιρετικά σκοτεινές διαδρομές αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει το απρόσμενο γεγονός και ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα;

Δυστυχώς, θέσεις σαν κι αυτές που παρουσιάζονται δεν δικαιώνονται παρά μόνον «κατόπιν εορτής». Και μια τέτοια «εορτή» καλύτερα είναι να την προλάβουμε για να την αποφύγουμε παρά να τη ζήσουμε.

Το μέλλον –δυσοίωνο- και η τύχη –απρόβλεπτη- της Ελλάδας είναι στα χέρια ανίκανων, αντιπαθών και αναξιόπιστων, υποκριτών, πολιτικών. Οι Έλληνες έχουν, πλέον, πολύ λίγα να ελπίζουν και πολλά να φοβούνται.

Ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών που σχολιάσαμε για μια πιθανή εξέγερση είναι εξαιρετικά πανίσχυρος αν λειτουργήσει από κοινού. Τότε είναι που θα επέλθει το χάος με τους δικούς του νόμους που δεν έχουν σχέση με τους νόμους που εμείς θεσπίσαμε.


Κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. Όσο το πολιτικό σύστημα αισθάνεται ασφαλές τόσο η ασφάλεια της χώρας κινδυνεύει. Έχει αποδειχτεί πλέον ότι τα άτομα που κυβερνούν ή έχουν βλέψεις στη διακυβέρνηση της χώρας μόνον και δεν σκοπούν στη σωτηρία της χώρας είτε, και, επιδιώκουν μόνον το δικό τους συμφέρον – ατομικό και κομματικό.

Το ερώτημα καθίσταται πλέον επιβεβλημένο:

«Ποιος θα μας σώσει από αυτούς που μας κυβερνούν;»

πηγή
ΑΝΤΙ -Αντιπροσώπευση

ΣΟΚ: Το Twitter θα μπορεί να κάνει επιλεκτική λογοκρισία στα μηνύματα, ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους!

Το κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον την τεχνολογία που του επιτρέπει να μπλοκάρει μηνύματα, από συγκεκριμένες μόνο χώρες. Όπως δήλωσε, μπορεί πια να »αποσιωπά», δηλαδή να λογοκρίνει, το περιεχόμενο από χρήστες σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Το δίκτυο διευκρίνισε, σύμφωνα με το BBC, ότι τα κομμένα μηνύματα θα είναι διαθέσιμα στον υπόλοιπο κόσμο. Μέχρι τώρα, όταν ένα μήνυμα διαγραφόταν από το Twitter (π.χ. επειδή περιείχε μια ηλεκτρονική διεύθυνση παιδικής πορνογραφίας), εξαφανιζόταν σε όλο τον κόσμο και κανείς χρήστης δεν μπορούσε να το δει.


Όπως εξήγησε, το δίκτυο, καθώς επεκτείνεται διεθνώς, διεισδύει σε χώρες που έχουν διαφορετικές ιδέες για την ελευθερία της έκφρασης, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία και τη Γερμανία που απαγορεύουν το φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Προς το παρόν το Twitter, που έχει ξεπεράσει το φράγμα των 100 εκατ. ενεργών χρηστών, δεν έχει κάνει χρήση της νέας δυνατότητας επιλεκτικής λογοκρισίας, όμως διευκρίνισε ότι όταν θα το κάνει, οι »κομμένοι» χρήστες θα ενημερωθεί σχετικά, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες θα ειδοποιηθούν ότι το συγκεκριμένο περιεχόμενο έχει μπει σε »καραντίνα».

Επίσης, το Twitter που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και κοντεύει να κλείσει τα έξι χρόνια λειτουργίας, ξεκαθάρισε ότι σε ορισμένες χώρες του πλανήτη είναι δεδομένο ότι ποτέ δεν πρόκειται να καταστεί δυνατό να διεισδύσει λόγω των πολύ μεγάλων διαφορών στα ζητήματα ελευθερίας της έκφρασης. Για παράδειγμα, η χρήση του είναι ήδη μπλοκαρισμένη στην Κίνα, όπου όμως έχουν κερδίσει έδαφος τελευταία εναλλακτικές υπηρεσίες micro-blogging όπως το Weibo.

Η νέα δυνατότητα επιλεκτικής λογοκρισίας έχει δημιουργήσει σε μερικούς ανησυχίες ότι η δέσμευση του Twitter στην ελεύθερη έκφραση ίσως μετριαστεί στην πορεία, καθώς πασχίζει να διευρύνει το κοινό του (με στόχο να ανταγωνισθεί το Facebook φθάνοντας το 1 δισεκατομμύριο χρήστες) και παράλληλα να βγάλει χρήματα. Από την άλλη, το δίκτυο ανταπαντά ότι το νέο εργαλείο ευέλικτης λογοκρισίας διασφαλίζει ότι όσο το δυνατό περισσότερα μηνύματά του θα είναι διαθέσιμα στον μεγαλύτερο δυνατό χρηστών.

Η νέα πολιτική του Twitter θυμίζει την αντίστοιχη της Google που, εδώ και χρόνια, όταν σε μια χώρα όπου λειτουργεί, κάποιος νόμος απαγορεύει την πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη αναζήτηση, οπότε το αποτέλεσμα της αναζήτησής της πρέπει να φιλτραριστεί (δηλαδή να λογοκριθεί).

Το Twitter δημιουργεί νευρικότητα σε διάφορα πολιτικά καθεστώτα με δεδομένο ότι, μαζί με άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, έχει παίξει ρόλο στη διοργάνωση και εξάπλωση των γεγονότων της Αραβικής Ανοιξης, καθώς και των σοβαρών ταραχών στο Λονδίνο το 2011.

Το κουδούνι.....



Το Blog "Powerline" διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό.

(το βίντεο είναι από το Youtube και τον χρήστη xarisGR21)
(ευχαριστώ τον φίλο Αντώνη Π)

Απο το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά" στο τραγικό διακύβευμα "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική επιβίωση".

Όπως κανένας υβριδικός σπόρος δεν μπορεί να καρπίσει, έτσι και το δέντρο της λευτεριάς δεν θα βγάλει καρπούς αν δεν μπολιαστεί με αληθινούς πατριωτικούς αγώνες και όχι υβρίδια φτιαγμένα στα εργαστήρια της "Νέας Εποχής".

Πέρασαν κοντά 68 χρόνια απο τότε που ο ελληνικός λαός έμαθε να ζεί σαν "απελεύθερος", δηλαδή σαν ένας δούλος που απελευθερώθηκε απο την άμεση εξουσία του αφέντη του.

Συνηθίσαμε λοιπόν σε αυτήν την ψευδαίσθηση "ελευθερίας", την οποία ωστόσο φρόντιζαν να συντηρούν όχι μόνο οι νικητές του εμφυλίου αλλά και οι ηττημένοι, βάζοντας - ο κάθε ένας απο την σκοπιά του- ως ζήτημα ζωής και θανάτου το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά", λές και έφτανε να είσαι "αντιδεξιός" για να είσαι δημοκράτης ή να είσαι "δεξιός" για να χαρακτηρίζεσαι ως πατριώτης.

Πάνω σε αυτό το ψευτοδίλημμα πάτησε το πολιτικό τσίρκουλο της μεταπολίτευσης, για να κτίσει κατ΄εντολή των δύο τότε νταβατζήδων της οικουμένης τα νέα κομματικά τζάκια.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε την φθορά αυτής της κατασκευασμένης "καύσιμης ύλης" και φρόντισε να την ...εμπλουτίσει με τον κατάλληλο made in USA αριστερόφρονα (δήθεν) πατριωτισμό.Ήταν τότε που ο πικραμένος απο την γυφτιά της δεξιάς ελληνικός λαός κατάπιε πρόθυμα αυτήν την καραμέλα , νομίζοντας ότι έτσι θα του αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω απο αυτό το μεταπολεμικό "ζήτημα ελευθερίας και αυθυπαρξίας του ελληνικού έθνους".

Σήμερα βιώνουμε συνθήκες που μοιάζουν καταπληκτικά με την περίοδο γέννησης αυτού του ψευτοδιλήμματος με μία μόνη διαφορά. Ότι περιέχονται σε "συσκευασία του ενός" συμπυκνωμένες, όλες αυτές οι πολιτικές και οι ρητορείες που επι 68 χρόνια κράτησαν σε κώμα έναν ολόκληρο λαό.

Το ψευτοδίλημμα "δεξιά- αντιδεξιά", το οποίο εξ αρχής είχε μόνο ως πρόσχημα τα ιδεολογικο - πολιτικά προτάγματα, έδωσε τη θέση του σήμερα στο τραγικό διακύβευμα "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική επιβίωση".

Εκεί θέλουν να πατήσουν οι εκατοντάδες "ψευτοσωτήρες" του έθνους που ξεπήδησαν είτε απο το πουθενά, είτε απο τα μαγειρεία των πιό σιχαμένων πλοκαμιών της διαπλοκής εξουσίας - κεφαλαίου, δηλαδή απο τα ΜΜΕ.

Ο στόχος είναι πάλι ο ίδιος.
Να μετατρέψουν αυτό το τραγικό διακύβευμα του έθνους μας σε ένα ακόμη μαγαρισμένο ψευτοδίλημμα, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάδειξη των "νέων πολιτικών δυναμεων" θα κρατήσει για άλλα 68 χρόνια ναρκωμένο τον ελληνικό λαό, ώστε να μην αντιληφθεί το μέγεθος της δυστυχίας που θα του προκαλέσει η άνευ όρων παράδοση της χώρας μας και η μεττροπή της απο προτρεκτοράτο (που είναι) σε δουλοπαροικία.

Το 1945 οι αντικαταστάτες των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη με μία συντακτική πράξη, κάτι δηλαδή ανάλογο με τις "πράξεις νομοθετικού περιεχομένου", τις "Κ.Υ.Α" (κοινές υπουργ. αποφάσεις), και τις ...σκέτες "υπουργικές αποφάσεις" που εφάρμοσε η μονοκομματική χούντα του Παπανδρέου και εφαρμόζει η τρικομματική δικτατορία του Παπαδήμιου, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον λαστιχένιο όρο "εθνική αναξιότης" για να οδηγήσουν σε βέβαιη αθώωση τους δωσίλογους εκείνης της εποχής, τους οποίους για τα μάτια του κόσμου κάθισαν στο μαλακό σκαμνί της χειραγωγούμενης δικαιοσύνης.

Οι τότε διορισμένοι "εθνοσωτήρες" μεταξύ των οποίων κατά σύμπτωση πάλι υπηρχε το όνομα "Παπανδρέου", όρισαν ως "Εθνική αναξιότητα", "την συμπεριφορά ενός πολίτη που στρέφεται ενάντια στην πατρίδα του, στην εθνική της αξιοπρέπεια ή που θίγει καθ΄οιονδήποτε τρόπο αυτή".

Με αυτές λοιπόν τις γλυκανάλατες ερμηνείες του δωσιλογισμού και της εξ αυτού τελεσθείσης "εσχάτης προδοσίας", οδήγησαν τους δωσίλογους στην "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" και έναν ολόκληρο λαό στην ψευδαίσθηση του αίσιου τέλους ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, πράγμα που αύριο θα πράξουν και πάλι οι διάδοχοί τους .

Για να κατανοήσουμε τους σκοπούς ή τα υποφαινόμενα στη ρητορεία των σύγχρονων εκφραστών του "αντιμνημονιακού μετώπου" , ακολουθήσαμε ακριβώς την αντίθετη πορεία απο αυτήν που μας συνιστούσε ο Παπανδρέου, όταν μιλούσε για "νέο πατριωτισμό που δεν θα έχει ανάγκη απο σύμβολα και ιστορία αλλά απο μία παγκόσμια συνείδηση αλληλεγγύης και δικαίου".

Το συμπερασμα είναι ένα και πάρα μα πάρα πολύ απλό.

Ο δωσιλογισμός δεν έχει μόνο μία μορφή και ασφαλώς δεν "εκπορεύεται" μόνο απο τα εμφανή "κέντρα εξουσίας". Δεν παράγει μόνο δυστυχία και εθνική υποτέλεια, αλλά με ...κατάλληλη χρήση δημιουργεί συνθήκες νάρκωσης στον χειμαζόμενο απο τη δουλεία λαό.

Δωσίλογοι δηλαδή, δεν είναι μόνο εκείνοι που απο θέσεις εξουσίας κλείνουν συμφωνίες και υπογράφουν δάνεια οδηγώντας την πατρίδα τους στην δουλεία, ούτε ακόμη και αυτοί που τους στηρίζουν είτε με την συναίνεση είτε με την "αντιπολιτευόμενη" νομιμοποίηση - ανοχή αυτής της προδοτικής συμπεριφοράς.

Δωσίλογοι είναι και όσοι μιλούν για "εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα" χωρίς να καθορίζουν με λεπτομέρεια και σαφήνεια το περιεχόμενό του ή όσοι παρακινούν τον λαό να "αγανακτίσει" και χωρίς πολύ σκέψη να κάνει "ντού" για την ανατροπή αυτού του τυρρανικού και δωσίλογου καθεστώτος, δίχως να σκεφτεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών που θα καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί.

Απο τη μια η δυσώδης τυρρανική κυβέρνηση των veritable δωσιλόγων, και απο την άλλη ένας κουρνιαχτός "καπεταναίων" που δόλια θέτει ως στόχο όχι την χαρά του ελεύθερου αλλά την επιβίωση του "απελεύθερου" στο όνομα ενός κουτσού, κίβδηλου και απο κάθε σκοπιά ιδιοτελούς "Εθνικοαπελευθερωτικού" ή "ταξικού" αγώνα.

Που είναι ωρέ κοπρίτες ο γνήσια εθνικοαπελευθερωτικός λόγος του Μακρυγιάννη, του Κολοκοτρώνη, του Παπουλάκου;

Ποιά είναι εκείνα τα εθνικά χαρακτηριστικά του αγώνα που λέτε ότι θα κάνετε υπερ του "Έθνους";

Διότι δεν μπορεί απο τη μια να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία και άλλα ωραία, ορίζοντας ως "έθνος" μια πολυπολιτισμική "χορτόσουπα" ή μια αποστειρωμένη κοινωνία που θα αποτελείται μόνο απο όσους θα έχουν στο αίμα τους το DNA του Ησίοδου ή του Απόλλωνα.

Άι σιχτίρ ελλαδέμποροι Φαρισαίοι που στο όνομα της πατρίδας και του λαού αφήνετε τις κουτσουλιές σας να πέσουν πάνω σε αυτά που μας κράτησαν ζωντανούς για χιλιάδες χρόνια.

ΥΓ: Τα παραπάνω αφιερώνονται εξαιρετικά σε όλους τους μασκαρεμένους "απελευθερωτές" που έχουν στήσει τους "πάγκους" τους απο το άκρο δεξιό μέχρι το άκρο αριστερό της "πλατείας".

πηγή Κλασσικοπερίπτωση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...

Αναδημοσίευση από τον Θαλαμοφύλακα

Ελληνικέ λαέ.

Οι έμποροι του χρήματος έχουν καταφέρει να αντικαταστήσουν τους εκλεγμένους πολιτικούς μαριονέτες με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό στην Ελλάδα, στην Ιταλία, θα γίνει στην Ισπανία, στην Πορτογαλία στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Ενα απρόβλεπτο γεγονός όπως πυροβολισμός ή ακόμα χειρότερα χειροβομβίδα που ξέρουμε όλοι ότι μπορούν να οργανώσουν εύκολα και δε θα διστάσουν να το κάνουν, με την τρέχουσα ψυχολογία του Ελληνικού λαού (την οποία ελέγχουν απόλυτα) θα επέφερε χάος.

Αν σκεφτεί κανείς από τη πλευρά των αδίστακτων εμπόρων χρήματος στους οποίους τελικά "χρωστάμε", η επιβολή στρατιωτικού νόμου είναι η πιο βολική διευθέτηση για να τελειώσουν τα ψέμματα και να ανατείλει η νέα μορφή διακυβέρνησης που ανέφερε και η Αννα Ψαρούδα στον "Ελληνα" πρόεδρο της "Ελληνικής" "δημοκρατίας".

Η επιβολή στρατιωτικού νόμου, σε συνδυασμό με την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, θα δώσει τη δυνατότητα σε ένα αυταρχικό καθεστώς, διοικούμενο ωραία και νοικοκυρεμένα όλα σε ένα να αφαιρέσει τα δικαιώματα των πολιτών με τον ισχυρισμό ότι είναι τρομοκράτες ή εν δυνάμει τρομοκράτες ή οτιδήποτε άλλο θελήσουνε και να φυλακίσουνε τους διαφωνούντες χωρίς δίκη, δικαίωμα εκπροσώπησης χωρίς τίποτε. Το σταλινικό καθεστώς θα μοιάζει μπροστά του κατηχητικό.

Το δύσκολο στην υπόθεση είναι ότι ο Ελληνικός στρατός δε θα γίνει ποτέ δικός τους όσο οι απέναντι στρατιώτες είναι Ελληνες. Ομως εδώ και καιρό, αυτοί πολεμάνε τον Ελληνικό Στρατό και έχουν περάσει νόμους με τους οποίους μπορούν να προσλάβουν αλλοδαπούς στα σώματα ασφαλείας και κλείνουν στρατιωτικές σχολές. Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τις νατοϊκές δυνάμεις και νατοϊκές δυνάμεις έχουμε στην Ελλάδα αρκετές και αν χρειαστεί μπορούν να ενισχυθούν ώστε να "εξομαλυνθεί" η κατάσταση .

Πρέπει να καταλάβουμε πόσο κρίσιμες είναι οι στιγμές και να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα μας ΔΕΝ είναι οικονομικό. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ. Και ότι πρέπει είτε να βγούμε στο δρόμο ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, η μετά η μόνη μας λύση θα είναι τα όπλα.

Λύσεις υπάρχουν πολλές.

Θα πρέπει να κανουμε όμως κάτι τώρα.

Κλείνει το γκισέ.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Project Blue Beam - Σχέδιο Μπλε Ακτίνα.(βίντεο)

To Project αυτό φέρεται να είναι ένα μυστικό (όπως πάντα) σχέδιο της NASA και των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την εξάλειψη των θρησκειών, την παγκόσμια επικράτηση της αναρχείας και εν τέλη τον αλληλοσπαραγμό των εθνών με σκοπό την επιβίωση της "κάστας των ισχυρών". Οι πρώτες αναφορές μας έρχονται απο την δεκαετία του 60' όμως το μεγάλο "μπάμ" έγινε στην δεκαετία του 90'.

Ο Kαναδός δημοσιογράφος Serge Monast έφερε στο φώς το 1994 μία πολύχρονη δικιά του μελέτη σχετικά με ένα περίεργο πρόγραμμα ονόματι project blue beam. Ο Monast παρότι είχε πεί πως οι εν λόγο άνθρωποι έχουν την τεχνολογία να μπορούν να προκαλέσουν απο απόσταση (φυσικά) ανακοπή καρδιάς σε ένα υγιές άνθρωπο, πέθανε απο ανακοπή καρδιάς λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων όπως και ο συνεργάτης του και πολύ καλός του φίλος τέσσερις μέρες μετά απο τον θάνατο του monast! Αυτοί οι δύο (τρομερά συμpτωματικοί) θάνατοι ήταν απο μόνοι τους αρκετοί να στρέψουν το ενδιαφέρον τις κοινής γνώμης στα λεγόμενα του Monast που στην αρχή απέρριψαν πολλοί έως χλεύασαν κάποιοι άλλοι.. Το P.B.B. βάση των όσων είπε ο Monast έχει τέσσερα στάδια υλοποίησης...

Δείτε τα όλα στο Βίντεο!!!



(το βίντεο είναι από το Youtube και τον χρήστη Truthison)
το είδαμε στο Λόγια του Αέρα

ΣΤΕ: Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.

H ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το τέλος ακινήτων. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Η προτεινόμενη τροπολογία δεν αναθέτει τις αρμοδιότητες αυτές μόνο στη ΔΕΗ (η οποία έχει και κάποιο δημόσιο χαρακτήρα) αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτροδότησης (εναλλακτικούς παρόχους τους ονομάζει). Η επιβολή της κύρωσης ναι μεν προβλέπεται από το Νόμο, αλλά αναθέτει σε ιδιώτη να επιβάλει αυτές τις κυρώσεις.

Εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει εάν αυτή η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων συμβαδίζει με τα άρθρα 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος. Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας.

Παρακάτω παρατίθεται το κρίσιμο άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής,μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

από το Bankwars
πηγή

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ἱερᾶς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης. Οἱ ψευδομάρτυρες τοῦ Ἰεχωβά παραπλανοῦν μέσω τηλεφώνων.

Ὅπως εἶναι γνωστό, οἱ «Χιλιαστές» ἤ «μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» χρησιμοποιοῦν πολλοὺς τρόπους γιὰ νὰ παρασύρουν στὶς φοβερὲς ἀντορθόδοξες πλάνες τους, τοὺς ἀνυποψίαστους χριστιανούς.

Τελευταῖα, ἔχουν βάλει σὲ ἐφαρμογὴ τὴν ἑξῆς μέθοδο: Ἀπὸ τὸν τηλεφωνικὸ κατάλογο τοῦ Ο.Τ.Ε. βρίσκουν τὰ τηλέφωνα οἰκογενειῶν ἤ μεμονωμένων ἀτόμων. Ἀρχίζουν, λοιπόν, νὰ τηλεφωνοῦν, ρωτῶντας μὲ προσποιητὸ ἐνδιαφέρον καὶ ἐπίπλαστη εὐγένεια γιὰ τὴν ὑγεία τῶν ἀνθρώπων, τὴν οἰκογένειά τους, τὶς δουλειές τους, τὸ σπίτι τους, προκειμένου - ὅπως λένε - νὰ τοὺς ἐξυπηρετήσουν στὶς τυχὸν ἀνάγκες τους. Ἄν κάποιοι «τσιμπήσουν» τὸ δόλωμα, ὑπάρχει βάσιμος φόβος νὰ πέσουν θύματα τῶν «Γιεχωβάδων». Γιατί, αὐτοὶ θὰ ἀρχίσουν τὶς κατ’ οἶκον καὶ τὶς κατ’ ἰδίαν ἐπισκέψεις, προσφέροντας τὰ αἱρετικὰ ἔντυπά τους καὶ διαδίδοντας τὶς πλανεμένες διδασκαλίες τους.


Ἡ Μητρόπολη, μόλις πληροφορήθηκε... τὴν δολία αὐτὴ μέθοδο τῶν «Χιλιαστῶν», σπεύδει νὰ ἐνημερώσῃ τοὺς χριστιανοὺς τῆς ἀκριτικῆς μας Ἐπαρχίας, ὥστε ἄν τυχὸν κληθοῦν στὸ τηλέφωνο ἀπὸ ἄγνωστο ἄτομο, ποὺ κάνει τὶς παραπάνω ἐρωτήσεις, νὰ κλείνουν τὸ ἀκουστικό, ἀρνούμενοι νὰ συνεχίσουν τὴν συνομιλία.


Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, θερμὴ προσευχή καὶ ἐπαγρύπνηση. Ἄς μὴ ξεχνᾶμε ὅτι, ὅπως λέει ἡ Ἁγία Γραφή, «ὁ σατανᾶς μετασχηματίζεται (=μεταμορφώνεται) εἰς ἄγγελον φωτός» (Β΄ Κορ. ια΄ 14), γιὰ νὰ παρασύρῃ τοὺς ὀρθοδόξους πιστοὺς στὸν αἰώνιο ὄλεθρο καὶ στὴν πνευματικὴ καταστροφή. «Στῶμεν καλῶς».


(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως)
από το Ρωμαιϊκο Οδοιπορικό
Ποσειδώνας

30 Ιανουαρίου 2012

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών και η απαξίωσή της από την Ιστοσελιδα του Υπουργείου Παιδείας.

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός".

Πριν από μόλις 4 ημέρες (26/01/2012), το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μετατρέψει σε προαιρετικό τον καθιερωμένο εκκλησιασμό την ημέρα των Τριών Ιεραρχών- (δείτε την πρόσφατη ανάρτησή μας εδώ).

Σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2012, μνήμη των Τριών Ιεραρχών, το Υπουργείο Παιδείας ΠΡΟΚΑΛΕΙ και πάλι:

Όπως εύστοχα και ειρωνικά επισήμανε το Ιστολόγιο ΤΑΧΑΛΙΑ
"Το Υπουργείο Παιδείας τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών
Με εκτενές αφιέρωμα στην Χριστιανική γιορτή, στην πρώτη σελίδα του site: http://www.minedu.gov.gr/ "
http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_3207.html

Δείτε το "εκτενές αφιέρωμα" του Υπουργείου στους Τρεις Ιεράρχες:

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ!

Δείτε αναλυτικά τη θεματολογία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (...) την 30η Ιανουαρίου 2012:

Παραθέτουμε και το πρωτότυπο (χωρίς καμία επεξεργασία) για του λόγου το αληθές.

Είναι αυτονόητο ότι όταν δεχόμαστε τέτοιες επίμονες προκλήσεις ΔΕΝ μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί. Άραγε θα επικαλεσθούν την σημερινή "αργία" για την μη ενημέρωση της Ιστοσελίδας τους;

Ντροπή ...

Νεότερη Ενημέρωση

Συνεχίζαμε να επισκεπτόμαστε την Ιστοσελίδα του Υπουργείου με την ελπίδα έστω και αρκετά καθυστερημένα να εμφανιζόταν κάτι όμορφο για την σημερινή θρησκευτική εορτή.

Πράγματι:
λίγες ώρες μετά "κάτι" εμφανίστηκε με ημερομηνία 30/01/12:

Αλλά δυστυχώς ούτε κι αυτό είχε καμία σχέση με τους Τρεις Ιεράρχες .. :

Με λύπη διαπιστώνουμε λοιπόν ότι για την απαξίωση της παρουσίασης των Τριών Ιεραρχών από την Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας δεν ευθυνόταν η σημερινή "αργία".

ΕΜΒΟΛΙΑ: ΕΝΟΧΟΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Γράφει ο Κωνσταντίνος
Μετά από ένα μήνα από την δημοσίευση του αρθρου ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) και ενώ περίμενα μια τεκμηριωμένη απάντηση από τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ το μόνο που εισέπραξα ήταν μια ένοχη σιωπή. Αυτός είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το σύστημα την αλήθεια πάντα.


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΙ
Σας είχα θέσει τρία ερωτήματα και δεν έχετε απαντήσει ακόμα:
Υπενθυμίζω τα ερωτήματα:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1: Περιέχουν τα εμβόλια επικίνδυνα συστατικά που είναι υπεύθυνα για χρόνια αυτοάνοσα νοσήματα; Παραθέτω τις ουσίες μετά από ανάλυση 4 εμβολίων σε εργαστήριο.

α) ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ (δύο παραλλαγές) – συνδέονται άμεσα με την νόσο Αλτσχάιμερ.

β) ΘΕΙΚΗ ΑΜΜΩΝΙΑ- ανόργανο λίπασμα. Γνωστό ότι προκαλεί βλάβη στα νεφρά και το ήπαρ, και γαστρεντερικές δυσλειτουργίες

γ) ΑΜΦΟΤΕΡΙΝΗ Β – "αντιμυκητιασικό απολυμαντικό", προκαλεί βλάβες στο ουροποιητικό, τα έντερα και τις καρδιακές λειτουργίες

δ) ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ ΖΩΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ (πολλαπλά) – τα δομικά στοιχεία της νόσου των τρελών αγελάδων

ε) ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ – "συντηρητικό & απολυμαντικό", είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο, χρόνια βρογχίτιδα, ερεθισμό των ματιών, όταν εκτίθενται στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού

στ) MSG – γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο

ζ) ΦΑΙΝΟΛΕΣ – ιδιαίτερα τοξικό απολυμαντικό βαφής, προκαλεί βλάβες στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά και το αναπνευστικό

η) ΦΑΙΝΟΑΙΝΟΞΥΑΙΘΑΝΟΛΗ "αντιψυκτικό"- αποδεδειγμένα έχουν ακραίες νευροτοξικές παρενέργειες

θ) THYMEROSAL (Υδράργυρος) – Τοξικότατο, με βάσιμες ενδείξεις ότι προκαλεί Αυτισμό στα παιδιά και πολλές σχετικές διαταραχές συμπεριφοράς που σχετίζονται με αυτό.
Ο Αυτισμός παρατηρείται σήμερα με συχνότητα 1 στα 67, ενώ στην πριν τα εμβόλια περίοδο ήταν 1 στα 20.000.

ι) Περιλαμβάνουν επίσης τους παρακάτω ζωικούς ιστούς: χοιρινό αίμα, αίμα αλόγου, εγκέφαλο κουνελιού, νεφρά σκύλου, νεφρά πιθήκου, έμβρυα κότας, ορό μοσχαριού, ορό εμβρύου μοσχαριού, κ.λ.π

ΕΡΩΤΗΜΑ 2: Όταν εμβολιάζεται τους συνανθρώπους σας (παιδιά και ενήλικες) τους υποβάλλεται πρώτα σε αιματολογικές εξετάσεις ώστε να ξέρετε αν είναι άρρωστοι ή όχι ώστε να μειωθεί το ποσοστό των παρενεργειών;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3: ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;

ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΙΟΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ή ΝΑ ΚΙΝΗΘΗΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΩ ΣΤΟ ΕΙΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ; ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΑΥΤΟ. ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΙΟΡΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ 4053 της 9/15 Ιουνίου 1960 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΙΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δείτε την αρχική ανάρτηση του Κωνσταντίνου ΕΔΩ
Δείτε προηγούμενη απάντηση του Κωνσταντίνου στους επικριτές της αρχικής ανάρτησης ΕΔΩ

Μια εξαιρετική ανάρτηση από τα Αττικά Νεα για το ίδιο θέμα ΕΔΩ.

29 Ιανουαρίου 2012

Τι συνέβη με τους 10 τούρκους κομμάντος που αιχμαλώτισαν οι δύο Ελληνες οϋκάδες στην μικρή Ιμια;

Γιώργος Αδαλής για τους aegeantimes.gr

Σήμερα δεν θα προβούμε σε καμία απολύτως ανάλυση της ιστορικής υπόστασης εκείνης της μέρας! Εχουμε χρόνο να ασχοληθούμε αργότερα, μιας και τα γεγονότα των Ιμίων, απασχολούν σύσσωμη την ερευνητική ομάδα των AegeanTimes.gr

Απλά θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας και θα μπούμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τον κ. Πάγκαλο, τον κ.Παπανδρέου, τον κ. Σημίτη κάποια πράγματα απλά!

Τα Ιμια ως γκρίζα ζώνη είχαν οριοθετηθεί από την εποχή του Σαμπαχατίν Τσακμάκογλου και δέθηκαν στο άρμα της Τουρκικής πολιτικής από το παρ ολίγο θύμα της 17Ν, τον τούρκο διπλωμάτη που έχει τώρα δικό του κόμμα στην γειτονική χώρα, Ντενίζ Μπουλούκμπασι!

Τα Ιμια όπως αποκαλύψαμε το 2001(!) δεν επιλέχτηκαν τυχαία! Όπως και κάθε «γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο». Αποτελούν περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων!
Τότε μάλιστα είχαμε δημοσιεύσει κι ένα χάρτη, που έδειχνε ότι υπάρχει ένα μεγάλο
κοίτασμα στην περιοχή, που ξεκινά από την Μεγάλη Ιμια, κάνει ένα μεγάλο "S" και καταλήγει στην Γαύδο της Κρήτης!

Τα Ιμια επιλέχτηκαν για τον σκοπό αυτό. Να δηλώσει η Τουρκία διεκδίκηση των κοιτασμάτων και να παγώσει το ενδιαφέρον της Γαλλικής εταιρίας που τα εποφθαλμιούσε!
Μάλιστα ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, είχε φτάσει σε σημείο να δηλώσει ότι «η Γαύδος είναι Τουρκική»!!!

Και όλοι στην Ελλάδα «τρελάθηκαν» με την δήλωση αυτή!

Ολοι εκτός αυτών που γνώριζαν την τακτική της Τουρκίας που δεν ήταν άλλη παρά «η μείωση του ενδιαφέροντος εταιριών για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων». Βλέπετε καμιά τέτοια εταιρία δεν έμπαινε τότε στον κόπο να ασχοληθεί με μια τέτοια επένδυση, που εμπεριείχε Εθνικές Διεκδικήσεις!

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η κρίση των Ιμίων ήταν μια επεκτατική προσπάθεια των Τούρκων Στρατηγών, ένας «τσαμπουκάς» και τίποτε παραπάνω!

Κανείς σήμερα δεν τολμά να πει, ότι:

Στην μεγάλη Ιμια, βρέθηκαν Ελληνες κομάντος.
Στην μικρή Ιμια δέκα τούρκοι κομάντος.

Το βράδυ, δύο (2) Ελληνες κομάντος, κολύμπησαν στην μικρή Ιμια και συνέλαβαν ΚΑΙ τους δέκα τούρκους κομάντος, αφήνοντάς τους με όσα ρούχα τους γέννησε η μάνα τους!
Κανένας δεν τολμά να πει ότι τους δύο Ελληνες κομάντος τους διέταξαν να αφήσουν τους τούρκους και να επιστρέψουν στις μονάδες τους! Αυτό το κομμάτι της υπόθεσης, δεν το ακουμπά κανείς!

Κι όλα αυτά, πριν πέσει (για πολλούς πριν ρίξουν) το ελικόπτερο με τα τρία παλληκάρια μας που βρήκαν τραγικό θάνατο!

Το σοβαρότερο ζήτημα όμως είναι, ότι μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, όσοι τούρκοι είχαν «πατήσει» στην μικρή Ιμια και συνελήφθησαν από τους δύο Έλληνες οϋκάδες, είτε πέθαναν, είτε είχαν κάποιο τροχαίο είτε εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας!!! Πάντως σήμερα δεν ζει πλέον ούτε ένας από αυτούς!

Κι αυτό δεν απασχόλησε ποτέ την Ελληνική Δημοσιογραφία, γιατί «έτρεμαν» στην ιδέα μήπως χαρακτηριστούν ως Εθνικιστές!

Ποτέ μα ποτέ δεν τόλμησε να γράψει κανείς ή έστω να ψελλίσει ότι οι δέκα αυτοί τούρκοι κομάντος που κατατροπώθηκαν από δυο Ελληνόπουλα, ντρόπιασαν τον τουρκικό στρατό!

Κανείς δεν τόλμησε ποτέ να ρωτήσει: «είναι τυχαίοι όλοι αυτοί οι θάνατοι των τούρκων επίλεκτων στρατιωτών που πάτησαν την Ιμια, ή το μακρύ χέρι της Τουρκίας φρόντισε να κλείσει το στόμα και του τελευταίου μάρτυρα που υπέστη αυτή την υπέρτατη ξευτίλα από τους Ελληνες»;

Ετσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας που να παραδεχτεί κάποτε, ότι σαφώς και οι Ελληνες στρατιώτες, αν και σε πλεονεκτική θέση, εντούτοις, δέχτηκαν διαταγή να οπισθοχωρήσουν κι ας είχαν πιάσει αιχμαλώτους τους Τούρκους!

Προσωπικά, δεν θα επιχειρήσω να σας πείσω -σήμερα- παραθέτοντας στοιχεία και ντοκουμέντα της εποχής μιας και δεν γνωρίζω -ακόμη- τι συνέβη ΚΑΙ με τους δέκα τούρκους κομάντος καθώς και τις ακριβείς συνθήκες θανάτου τους!

Αυτό που ξέρω πολύ καλά, είναι ότι ουδέποτε Ελληνας δημοσιογράφος που είχε μπροστά του, κάποιον από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής, (πολιτικούς και στρατιωτικούς) δεν τόλμησε να ρωτήσει έστω το παραμικρό από αυτά! Και εχτές όλη η Ελλάδα ξέχασε ότι ήταν η επέτειος των Ιμίων.

Κι εμένα αυτό με τρομάζει .

ΥΓ. Γι αυτό και μόνο γι αυτό, σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε το πρώτο μέρος της μεγάλης έρευνας των AegeanTimes, για τα πετρέλαια της περιοχής και την κρίση των Ιμίων!

από το olympia
Ποσειδώνας

ΣΧΟΛΙΟ
Επειδή εμείς γνωρίζουμε τι απέγιναν οι Τούρκοι κομμάντος που κατέλαβαν την μικρή Ιμια διαβάστε παλιότερη ανάρτησή μας:

Δεν είμαστε όλοι κοιμισμένοι ή δειλοί σε αυτήν την χώρα. Που βρίσκονται οι Τούρκοι κομάντος που κατέλαβαν τα Ιμια το 1996 ;

Νεώτερη ενημέρωση 18-07-2012
(Η απάντηση των Τούρκων)

ΟΣΟΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ 

Περίεργα δημοσιεύματα των Τούρκων για τα Ίμια... 

του ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ

Στα σενάρια που κυκλοφορούν στον ελληνικό τύπο για τον θάνατο όλων των μελών της ομάδας των τούρκων βατραχανθρώπων που είχαν ανέβει στα Ίμια το 1996 απαντούν οι Τούρκοι.
 
Η εφημερίδα Radikal γράφει " στα Ίμια υψώθηκε η σημαία του ψεύδους" και υπσοτηρίζει πως όλοι οι ομάδα των τούρκων στα Ίμια είναι εν ζωή.
 
"Ο αρχηγός της ομάδας Ερτζάν Κιρέτστεπε είναι στη φυλακή με τις κατηγορίες συμμετοχής στο σχέδιο συνωμοσίας Βαριοπούλα. Και ο Αλί Τουρκσέν έχει... 
 
Προφυλακιστεί με τις ίδιες κατηγορίες. Όλοι οι άλλοι κομάντος συνεχίζουν τ ακαθήκοντα τους στον τουρκικό στρατό σε διάφορες θέσεις. Ο Μετίν Ιζ ο οποίος ήταν ο συντονιστής της επιχείρησης έχει πάρει σύνταξη." γράφει η τουρκική εφημερίδα. Επίσης τα μέλη της ομάδας Χακάν Τσαλισκάν, Σαλίχ Τσορεκτσίογλου, Τζαβίτ Οζμέν, Αμντουλάχ Ασλάν, Σαντετίν Ντογάν, Λεβίν Κετέν, Λουτφού Τοκούσογλου,Ιμπραχίμ Μπαλτσίν, Χασάν Αράπ και ο Τανέλ Ερεναϊγ είναι εν ζωή" γράφει η Radikal. 
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο Samanyolu αναφέρει δηλώσεις τούρκων αξιωματικών  που δηλώνουν " οι έλληνες που μαστίζονται απο την οικονομική κρίση ψάχνουν ιστορίες ηρώων. Όμως όταν κάνουν κάτι τέτοιο ας κοιτάξουν λίγο και την πραγματικότητα"