Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2011

Δικαστική απόφαση - σταθμός: Διέγραψαν το 100% των χρεών άνεργης σε τράπεζα.

Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ), διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, με μια «ιστορική» απόφασή του, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα.

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο ανοίγοντας τον δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν την δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Είναι δε, στην συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν την διαγραφή του χρέους από 50-60%. Για πρώτη φορά όμως δικαστική απόφαση προβλέπει την συνολική διαγραφή του χρέους.

Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
από το New Post
Ποσειδώνας

Νοσηρότητα ή αδιέξοδο στη δημοκρατία μας; Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Ολοκληρώνω την ερώτηση του τίτλου προσθέτοντας και την ακόλουθη: υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε στο δημοκρατικό πολίτευμα να επιβάλλεται η απόφαση της πλειοψηφίας ενώ ταυτόχρονα να διατηρείται το δικαίωμα της μειοψηφίας να ελέγχει την εξουσία και τις αποφάσεις της για το κοινό καλό από καλά πληροφορημένους πολίτες που διαθέτουν τις απαραίτητες ικανότητες ευθυκρισίας.

Δυστυχώς αυτό συχνά δεν ισχύει και θα επικαλεσθώ το παρακάτω παράδειγμα ζητώντας, ταυτόχρονα, την απαραίτητη συγνώμη από γονείς και συγγενείς παιδιών με «ειδικές ανάγκες».

Υποθέστε ότι μια τάξη δημοτικού με 9 παιδιά με «ειδικές ανάγκες» (τα χαρακτηρίζει το σύνδρομο Down ) έχει ένα χαρισματικό δάσκαλο που θέλει να τους διδάξει τι είναι Δημοκρατία. Τους εξηγεί, λοιπόν, και γίνεται κατανοητός, να ψηφίσουν μόνα τους, δημοκρατικά και χωρίς την δική του παρουσία να κάνουν κάτι που θα αποφασίσει η πλειοψηφία. Ο δάσκαλος αποχωρεί από την τάξη και αφήνει τα παιδιά να συζητήσουν το θέμα. Όταν επιστρέφει τα παιδιά του ανακοινώνουν το αποτέλεσμα: 5 ψήφισαν ΥΠΕΡ της απόφασης, 3 ψήφισαν ΚΑΤΑ και 1 παιδί έριξε λευκό!

Τους ρωτά τι επέλεξαν να κάνουν και εμβρόντητος ακούει «να σας πετάξουμε Κύριε έξω από το παράθυρο και μετά αφού ανεβείτε επάνω να μας πείτε πώς αισθανθήκατε πέφτοντας!»

Η αίθουσα διδασκαλίας βρίσκεται στον τρίτο όροφο!!!

Ο χαρισματικός, καλοπροαίρετος δάσκαλος έχει δυο επιλογές: να ακολουθήσει την απόφαση των παιδιών επιβεβαιώνοντας την ομορφιά και τη δύναμη της δημοκρατίας οπότε και θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ πέφτοντας από τέτοιο ύψος ή να ακυρώσει τις δημοκρατικές διαδικασίες κατηγορώντας τα παιδιά ότι με δεδομένο το πρόβλημά τους είναι ΑΝΙΚΑΝΑ να πάρουν σοβαρές αποφάσεις οπότε και καταργεί τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σώζοντας τη ζωή του και αποφεύγοντας να εμπλέξει τα παιδιά σε μια εγκληματική πράξη!!!

Στις σύγχρονες δημοκρατίες, πολύ συχνά, οι πολίτες από έλλειψη υπεύθυνης πληροφόρησης και από την παροχή τόνων παραπληροφόρησης αδυνατούν να λειτουργήσουν με λογική και γνώση οπότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, λειτουργούν ως «παιδιά με ειδικές ανάγκες» και μετά αυτοαποκαλούνται… ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ!!!

Οι συμπαθείς πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, ίσως θα έπρεπε να θεσμοθετήσουν κάποια στιγμή «απόσυρσης» από την πολιτική επιστρέφοντας στις όποιες άλλες ασχολίες τους, εάν διαθέτουν, όπως έκανε ο Ρωμαίος Στρατηγός Κινκινάτος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους και εκείνες που κατά καιρούς εξαπολύουν μύδρους κατά των Αρχηγών τους και των «κύκλων» που τους περιβάλλουν αλλά…παραμένουν στην ενεργό Κομματική ζωή, ίσως επειδή αυτάρεσκα πιστεύουν ότι χωρίς αυτούς το ΣΥΣΤΗΜΑ θα μπορούσε να καταρρεύσει!

Η αλήθεια είναι ότι από την ώρα που κάποιος ή κάποια εκλέγεται ή διορίζεται στους χρυσούς θώκους της εξουσίας, όπως σχολιάζει ο λαός μας μάλλον «γλυκαίνεται» και ενώ βλέπουν τα στραβά δεν αποχωρούν πείθοντας τους εαυτούς τους ότι εφόσον μένω μέσα στο παιχνίδι μπορούν να ασκήσουν «δημιουργική κριτική» που θα επαναφέρει το Κόμμα τους στο σωστό δρόμο…

Εβίβα, Έλληνες, και… Καλά κρασιά!….

Προσωπικά, έστω και αν η θέση μου παρεξηγηθεί, χωρίς να γίνομαι προσβλητικός, επειδή γνώρισα και γνωρίζω πολλούς πολιτικούς, θεωρώ ότι πολλοί εκ των πολιτικών μας ανδρών και γυναικών βρίσκονται στην πολιτική ζωή για προσωπικό όφελος (συμβολικό και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και οικονομικό) που το κρύβουν πίσω από βαρύγδουπες διακηρύξεις για … προσφορά, ανιδιοτέλεια και αγάπη για τα κοινά…

Ο Σωκράτης δηλώνει στον Γλαύκωνα πριν είκοσι πέντε αιώνες σύμφωνα με τον Πλάτωνα ότι η Ουτοπική νέα ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα ευδοκιμήσει μόνο εφόσον οι Φιλόσοφοι γίνουν Άρχοντες ή αυτοί που διοικούν γίνουν περισσότερο… φιλόσοφοι! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, και φυσικά δεν το έχω και εγώ, να εγκαλέσει τις καλές προθέσεις κανενός υποψηφίου για κοινό αιρετό αξίωμα. Αλλά κάποιοι από εμάς θα έπρεπε να ρωτάμε :

Στην Ελλάδα της τρόικα, της απαξίωσης της εθνικής μας υπερηφάνειας, της εθνικής κατάθλιψης τι μέλλον έχουμε;

Εφόσον «τα Κόμματα με αδιαφανή κριτήρια επιλέγουν υποψηφίους;»

Καθώς «όταν ένας υποψήφιος δεν εκλεγεί, γιατί επιμένει και κατεβαίνει ξανά και ξανά ώσπου να εκλεγεί;» και,

Τελικά γιατί «όταν ο λαός σε κάποια εκλογική αναμέτρηση στείλει σπίτι του έναν εκλεγμένο, τότε αυτός γιατί το ζητά με επιμονή και το Κόμμα γιατί τον τοποθετεί σε κάποια από τις χιλιάδες θέσεις εξουσίας σε ΔΕΚΟ;»

Το Δημοκρατικό πολίτευμα απαιτεί πολίτες ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ, με ψηλό αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ για τις επιλογές τους, ΙΚΑΝΟΥΣ να κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις αλλά όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως όνειρα θερινής νυκτός. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε παγκόσμια κλίμακα επικυρίαρχοι είναι το «αλισβερίσι», η απάθεια και ο κυνισμός μας οδηγούν να ΜΗ συμμετέχουμε σε διαδικασίες εκλογικές με αποτέλεσμα να εκλέγονται με αστεία ποσοστά ψήφων άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες και αποδεδειγμένες ικανότητες, κατευθυνόμενοι από άγνωστες δυνάμεις και σκοτεινά κέντρα εξουσίας και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες από άκρο σε άκρο του Πλανήτης μας.

Οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες για εμάς τους Έλληνες με το φόβο της χρεοκοπίας, για πολλούς λαούς με πολέμους χωρίς De Jure έγκριση, με τις διεθνείς αγορές στα παιχνίδια υποτίμησης εθνικών ομολόγων και κοινής λογικής, με τη Φύση σε ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαμε και θα έχουμε!...

Και ενώ όλα τριγύρω αλλάζουνε στην Ελλάδα μας όλα τα ίδια μένουν, και η ψήφος παραμένει… ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!

Από το βήμα της ΔΕΘ, μόλις πριν δύο εβδομάδες, ο Αντώνης Σαμαράς, τελικά, δήλωσε έτοιμος και ζήτησε πρόωρες εθνικές ΕΚΛΟΓΕΣ! Η αλήθεια είναι (ότι στη συνέχεια ο κ Σαμαράς χαμήλωσε τους τόνους και μπήκε «σιωπητήριο» στο σάλπισμα των εθνικών εκλογών).

Ότι τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ΔΕΝ επιτρέπουν άλλα περιθώρια για «εμπαιγμό» των Ελλήνων από τα 2 Κόμματα Εξουσίας. Και ακούγονται παρασκήνια για πιθανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ-ΛΑΟΣ και τελικά ακόμη… N.Δ.-ΠΑΣΟΚ με αναφορές σε Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες!...)

Πιστεύουν, κάποιοι ότι μπορούν ακόμη να εμπαίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού;…

Θυμάμαι αυτό που είπε ο Νίξον καθώς του σερβίρανε την ατιμωτική ΕΞΩΣΗ από τον Λευκό Οίκο, επικαλούμενος μια γνωστή διαπίστωση: «σε τελική ανάλυση θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι μπορείς να κοροϊδεύεις για κάποια χρονικά διαστήματα μέρος του Λαού, αλλά ΟΛΟ το Λαό, διαρκώς, ποτέ!...»

Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Έχω πάψει προ πολλού να ενδιαφέρομαι για το για εσωτερική κατανάλωση "πολιτικό κουτσομπολιό" που τους τελευταίους μήνες έχει ιδιαζόντως αναπτυχθεί με αφορμή τις ενδεχόμενες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Έζησα από κοντά το πολιτικό παρασκήνιο ως δημοσιογράφος επί τουλάχιστον 20 χρόνια. Ζω από κοντά ΚΑΙ το πολιτικό προσκήνιο ως βουλευτής ή εκλεγμένος αυτοδιοικητικός σύμβουλος για άλλα 9 χρόνια. Ένα έχω να πώ: Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό όμως για τις «σχέσεις διαπλοκής μεταξύ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής». Για το «ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς του εγχώριου Τύπου» αλλά και για την «αμερικανική παρείσφρηση σε αυτόν» όπως παρουσιάστηκαν στο νέο κύμα αποκαλύψεων του ιστότοπου WikiLeaks που έτυχαν εκτενούς αναδημοσίευσης και σχολιασμού, με έχουν κλονίσει ισχυρά.

Και εξηγούμαι : Όταν τον Αύγουστο του 1964 επέστρεφα στην Ελλάδα, απόφοιτος πλέον – και μάλιστα αριστούχος- Αμερικανικού Γυμνασίου (Wilson High School – Easton- Pennsylvania) «κουβαλούσα» τόση πολλή αμερικάνικη κουλτούρα - και υποκουλτούρα- που το περιβάλλον μου απόρησε. Μου άρεσε στην Αμερική. Ήταν όλα τακτοποιημένα και καθαρά, υπήρχε πρόγραμμα, υπήρχε σύστημα, τα πάντα κυλούσαν οργανωμένα, το σχολείο ήταν υπέροχο, τα Πανεπιστήμια που είχα επισκεφθεί ήταν θαυμάσια, ο αθλητισμός ανθούσε, η μουσική «έσκιζε», η τηλεόραση μου είχε «ανοίξει τα μάτια» σε άλλους κόσμους , ζούσα σε μια πολιτεία όπου δεν υπήρχαν φυλετικές διακρίσεις (προφανώς γιατί δεν υπήρχαν αρκετοί μαύροι) και ναι μεν είχε δολοφονηθεί μπροστά στα μάτια μου τηλεοπτικά, ένας πρόεδρος αλλά κανείς δεν έδειχνε να αμφισβητεί, να μάχεται, να υπονομεύει το κοινωνικό σύστημα, την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό.

Δεν ήξερα. Δεν είχα προλάβει να μάθω. Δεν είχα την ικανότητα της ανάλυσης. Ήμουνα 16,17 χρονών. Τα χρόνια που πέρασα στη συνέχεια στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, στο Στρατό, στη Δικτατορία, στην εργασία μου είχαν επιβεβαιώσει τα συναισθήματά μου και συνηγορούσαν στο ότι «όλα είναι καλύτερα εκεί».

Άργησα αρκετά να συνειδητοποιηθώ .Και μπορεί να μην έγινα ποτέ αντιαμερικανός ή αριστερός αλλά «κάτι» μέσα μου μού έλεγε ότι ο αμερικάνικος παράδεισος είχε αρκετές…πύλες εξόδου.

Η συνειδητοποίηση της αμφισβήτησης ενισχύθηκε τη δεκαετία του ’80 και του ’90. Αλλά είχαν πλέον περάσει 25 χρόνια. Τότε πλέον αμφισβητούσα όχι μόνο το «αμερικάνικο μοντέλο» αλλά και το Ελληνικό και το Διεθνές. Αλλά μήπως όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας δεν γινόμαστε αμφισβητίες και αντιρρησίες;

Διαβάζοντας για τα τρία απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον, το 2006, το 2008 και το 2010, όπου γινόταν αναφορά στην ελληνική δημοσιογραφία εν γένει, στο δημοσιο­γράφο Αλέξη Παπαχελά ειδικότερα, στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ, στα free press έντυπα, ακόμα και... στις σχολές δημοσιογραφίας, άλλαξε για μιαν ακόμη φορά η «προβολή» της πραγματικότητας . Κι έφτασα στο σημείο να πω στον εαυτό μου: «Δεν με ενδιαφέρει πλέον ΤΙΠΟΤΑ». Αλλά την έχω αυτή την πολυτέλεια;

Από την άλλη πλευρά, πώς να αντιμετωπίσω αυτό το εκπληκτικό «Πώς να διαβάσετε τον ελληνικό Τύπο: Ένας οδηγός για τους αμύητους» που ισχυρίζεται πως τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται για την κερδοφορία τους, αλλά πρωτίστως για την άσκηση πολιτικής και οικονομικής πίεσης; Πώς να δεχτώ να εισχωρήσει στο δικό μου σύστημα το ενδεχόμενο να αληθεύει πώς «υπάρχουν Έλληνες δημοσιογράφοι που διατηρούν θέση σε πολιτικά γραφεία Τύπου, τα οποία, ταυτόχρονα, καλύπτουν δημοσιογραφικά, λαμβάνοντας από αυτά δώρα και χρήματα» ; Τι να πω για την καταγγελία ότι «Η ελληνική βιομηχανία ΜΜΕ, ελέγχεται από μεγιστάνες των επιχειρήσεων, των οποίων οι άλλες επιτυχημένες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες επιτρέπουν να επιδοτούν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις ΜΜΕ»;

Ειλικρινά το λέω: Τι σχέση έχω εγώ μ΄ όλα αυτά; Κι αν ισχύουν, πως δεν το είχα αντιληφθεί; Διότι ανόητος δεν είμαι και «γράμματα γνωρίζω».

Φυσικά το έχω δει να εξελίσσεται στα μάτια μου τον τελευταίο χρόνο, ίσως και από παλαιότερα ότι «Τα ΜΜΕ συχνά προβάλλουν μια σχεδόν κοινή εικόνα για τα εθνικά και διεθνή γεγονότα, εκτός από τις μεταξύ τους κομματικές διαφορές»;. Αλλά άλλο αυτό και άλλο ο ισχυρισμός ότι «Ένας Έλληνας πολιτικός αρθρογράφος περιέγραψε την κατάσταση σαν ένα... μουσακά με πολλές στρώσεις υλικών που έχουν ψηθεί μαζί» ή ότι «όσον αφορά στους ίδιους τους δημοσιογράφους, είναι ένα μάτσο κακοπληρωμένων, που συνήθως έχουν πολλές δουλειές προκειμένου να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους» Και το χειρότερο; Ότι «ο συντάκτης αναφέρεται στην προσπάθεια των Αμερικανών να επιτύχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις σχολές δημοσιογραφίας, ώστε να καταπολεμήσουν τον αντι-αμερικανισμό. Οι συνομιλητές μας στις σχολές δημοσιογραφίας φοβούνται ότι οι αλλαγές στη βιομηχανία των ΜΜΕ σημαίνει πως οι σπουδαστές τους δεν θα μπορούν να βρουν και πολλές θέσεις στη δημοσιο­γραφία όταν αποφοιτήσουν».

Δεν με απασχολεί ότι οι έγγραφο που υπογράφει ο Αμερικανός διπλωμάτης Σπέκχαρντ χαρακτηρίζει τον Αλέξη Παπαχελά ως «τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο» και λέει ότι «η εκπομπή του πέτυχε να περάσει το μήνυμα των Αμερικανών στην Ελλάδα». Μπορεί νάναι κι έτσι. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και για τα λόγια και για τις πράξεις του.

Μόνο που εγώ, απλώς… δε γουστάρω πλέον.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...!!! Παραδίδετε την Σάμο στους Τούρκους! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τη σειρά πληροφοριών για τον νομό της Σάμου και την απαξίωση της από τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ πολιτικάντηδες και υποτίθεται Έλληνες εκπροσώπους του Σαμιακού λαού!

Παγωμένη η κοινωνία του νησιού παρακολουθεί την προσπάθεια να «τελειώσουν» τους ακρίτες Σαμιώτες

Η εθνομηδενιστική κυβέρνηση, καταδικάζει το νησί στην καταστροφή και ωθεί τους κατοίκους του στη μετανάστευση.

Και όλα αυτά στη Σάμο, η οποία απέχει μόλις 800 μέτρα από την Τουρκία!

Όσο για τον τουρισμό, βασική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του νησιού, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν με το ρωσικό νηογνώμονα, λόγω της κατάργησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτός καταρρέει και μαζί του τα εισοδήματα των κατοίκων, καθώς τα ακινητοποιημένα στα λιμάνια σκάφη, δεν μπορούν να φέρουν κόσμο και τουρίστες στο νησί αφήνοντας του Τούρκους να ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ!!!

Τώρα ξαφνικά ενημερωνόμαστε πως από την 1η του Οκτώβρη το ΕΝΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλοίο που έρχεται στο νησί, το "Νήσος Μύκονος", θα έρχεται μόλις 3 ημέρες την εβδομάδα, ενώ και στην αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, η Aegean ανακοίνωσε πως σταματά τα δρομολόγια της με τη Σάμο, μένοντας η Ολυμπιακή που θα καταργήσει στις 4 ημέρες της εβδομάδας την πρωινή της πτήση!!!

Όσο για την αεροπορική σύνδεση με την Μυτιλήνη αυτή μειώθηκε στη...1 φορά την εβδομάδα!

Αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει ειδικά από αυτούς τους ανίκανους πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ που μόλις πριν από λίγους μήνες έκαναν και κριτική κατηγορώντας τους αντιπάλους τους για άγονες γραμμές και...άγονες πολιτικές!

Στην πράξη αποδεικνύεται ως ήταν τρισχειρότεροι και καλό θα είναι να ξεκουμπιστούν και να πάνε στα σπίτια τους να τελειώνουμε.

Σε αυτή τη δεδομένη στιγμή εγκαταλείπουν τους ακρίτες στην τύχη τους.

Όσο για τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, από τον Βουλευτή έως τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εκπροσωπήσουν τον τόπο ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...

Δυστυχώς δεν είναι άξιοι του ΜΙΣΘΟΥ που παίρνουν από τον Έλληνα Σαμιώτη φορολογούμενο!

Εσύ Θόδωρε, ζεις με 300 ευρώ τον μήνα;

Όταν καίγεται το σπίτι σου, το πλέον εξωφρενικό που μπορεί πλέον να σου συμβεί, εκείνο που είναι δυνατόν να σε στείλει στα «κάγκελα», είναι να ακούς τους «εμπρηστές» να λένε αστειάκια. Λες και βρίσκονται σε κοκτέιλ πάρτι στα Ανάκτορα κάποιου Άγγλου ευγενούς. Λοιπόν, κύριε Πάγκαλε! Εσείς ζείτε μία οικογένεια με 300 ευρώ τον μήνα, όπως τη ζει ο φίλος μας ο Στάθης; Κι είναι τυχερός ο Στάθης που παίρνει κι αυτά τα 300 ευρώ και δεν έχει τύχει της φιλανθρωπίας των επιδομάτων της ανεργίας σας...

Προχτές με επισκέφθηκε ένας παλιός φίλος. Έχει περάσει τα πενήντα και καλείται σήμερα να ζήσει με 300 ευρώ τον μήνα. Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να πληρώσει λογαριασμούς στις ΔΕΚΟ, να αγοράσει τρόφιμα για την τριμελή οικογένειά του και να σπουδάσει την κόρη του. Μέχρι πρόσφατα έπαιρνε 900 ευρώ και δούλευε και η σύζυγός του. Η εταιρεία που δούλευε η γυναίκα του έκλεισε και αυτή που δουλεύει ο ίδιος κινδυνεύει επίσης με λουκέτο. Τους τελευταίους τρεις μήνες τον πληρώνουν με «έναντι». Τριακόσια ευρώ τον μήνα και όπου βγάλει...

Ο άνθρωπος αυτός είναι ήρωας. Όχι γιατί δήθεν κατορθώνει να ζήσει με 300 ευρώ τον μήνα. Δεν τα καταφέρνει. Αλλά διότι δεν έχει βγει ακόμη στα κάγκελα! Αντίθετα, είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σωθεί η χώρα. Αυτός, ο ταπεινός άνθρωπος των 300 ευρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα που οι άλλοι έχουν βγει στα κάγκελα γιατί με ένα πτυχίο και με ένα εισιτήριο στο δημόσιο έφτασαν να παίρνουν μέχρι και 3.000 ευρώ τον μήνα. Δεν είναι πολλοί, η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν παίρνει αυτά τα χρήματα, αλλά αυτοί οι λίγοι έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο...

Τι λέτε κύριε Πάγκαλε; Ο κ. Βενιζέλος θα τον κλείσει φυλακή τον Στάθη; Διότι και ο κ. Στάθης, όπως κι εσείς, δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τις έκτακτες εισφορές που του ζητάει ο συνάδελφός σας. Η διαφορά μεταξύ σε εσάς και τον Στάθη είναι πάντως εμφανής. Αν τύχει και τον συναντήσετε από κοντά θα καταλάβετε...

Μία κοινωνία μπορεί να βρεθεί σε αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των μελών της στον βαθμό που θα επιθυμούσε. Το κράτος, για παράδειγμα, δεν μπορεί αυτή την στιγμή να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να ασχοληθεί με το πρόβλημα του Στάθη. Αυτό που με «χαλάει», όμως, είναι το γεγονός ότι βλέπω τα συνδικάτα των χορτάτων να ξεσηκώνονται για να προασπίσουν τα «δίκαια» των μελών τους και την ίδια ώρα να αγνοούν επιδεικτικά το γεγονός ότι συνάνθρωποί τους καλούνται να ζήσουν με ψίχουλα.

Κι αυτοί, οι Στάθηδες, είναι οι τυχεροί της ιστορίας. Διότι υπάρχουν κι άλλοι που καλούνται να ζήσουν με το απόλυτο «τίποτα». Είναι οι άνεργοι. Είναι οι στρατιές των ανέργων του ιδιωτικού τομέα, εκείνοι που θυσιάστηκαν πρώτοι στον βωμό της κρίσης.

Και τι μπορεί να συμβεί; Να οργανώσουμε συσσίτια για τους πεινασμένους; Ναι! Ακόμη κι αυτό, Να δείξουμε, ρε γαμώτο, την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους που αυτή την στιγμή την χρειάζονται. Σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να νιώσουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν μόνοι αυτή την λαίλαπα.

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με φιλανθρωπίες, αλλά με πολιτικές επενδύσεων. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να μην ασχοληθούμε στο ελάχιστο με τους συμπολίτες μας που αυτή την στιγμή μας έχουν ανάγκη.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

πηγή Capital.gr

Η Ρωσία στέλνει αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο.

Η Ρωσια κατά τους επόμενους μήνες στέλνει στην Μεσόγειο τον Βόρειο Στόλο με επικεφαλής το μοναδικό της αεροπλανοφόρο ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨.

Αξιωματούχος της κεντρικής βάσης του Ρωσικού Στόλου μιλώντας στο πρακτορείο Ιτάρ Τας ανέφερε πως το ¨Ναύρχος Κουζνέτσωφ¨ στις 13 Νοεμβρίου θα βγεί στην θάλασσα του Μπάρεντς. Στη θάλασσα του Μπάρεντς θα μείνει για μια εβδομάδα και εκεί μαζί με τα 8 Su-33, τα πολλά MiG-29K και τα δύο Ka-27 που θα προσγειωθούνε στο κατάστρωμα του, θα μετάσχουν σε ασκήσεις.

Το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ στις 19 Νοεμβρίου θα βγει για ταξίδι τριών μηνών στην Μεσόγειο και στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό.

Με βάση τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ιτάρ Τας, στο συγκεκριμένο ταξίδι εκτός από το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ θα μετάσχουν το υποβρύχιο ¨Ναύαρχος Τσαμπανένκο¨ και μια σειρά από μεταφορικά πλοία.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ως σκοπό της αποστολής των πλοίων την ¨περιπολία και υποστήριξη μάχης¨.

Το Ιτάρ Τας ανακοίνωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές ποιά λιμάνια θα επισκεφτούνε τα πλοία. Ο Ρώσος υπεύθυνος ανέφερε πως είναι στην επικαιρότητα η διενέργεια ασκήσεων που θα κάνουν τα πλοία με χώρες της περιοχής.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας το θωρηκτό ¨Σεβερομορσκ¨ του Βόρειου Στόλου στην επιστροφή από τον κόλπο του Άντεν είχε σταματήσει στην Ταρσό της Συρίας.

Τελευταία φορά το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ είχε βγει στην Μεσόγειο κατά τους χειμερινούς μήνες 2008-2009 και είχε ρίξει άγκυρα σε λιμάνια της Τουρκία και της Συρίας.

Εφ. Χουριέτ 29-9-2011

πηγή Τουρκικά Νέα

29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.....

Αν κάποιος πολίτης θέλει να εκφράσει τα παράπονα του ή θέλει να συγχαρεί και να επιβραβεύσει τους βουλευτές που είπαν ΝΑΙ στο Μεσοπρόθεσμο μπορεί να το κάνει!

Πλήθος πολιτών μετά την ψήφιση του νόμου, ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει με τους υπερψηφίσαντες για να τους εκφράσει τα συναισθήματα του. Κάντε το και εσείς

Παρακάτω η λίστα επικοινωνίας με τα στοιχεία των 155 βουλευτών. Μπορείτε να τους τηλεφωνήσετε ή να τους στείλετε e-mail. (Εδώ θα βρείτε μόνο μερικούς από τους πουλημένους καταστροφείς της Ελλάδας.... αν θέλετε να τους βρείτε όλους πατήστε ΕΔΩ)

Όνομα: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Eπίθετο: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Διεύθυνση:
Δαναΐδων 4 Θεσσαλονίκη 54626
τηλ.: 2103638613-4, 2107298881-2
Website: http://www.evenizelos.gr

Όνομα: ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Eπίθετο: ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Διεύθυνση:
Πειραιώς 16-18
τηλ.: 2105231142 178 210 5239620
Fax: 210 5231178
Email: pangalos@otenet.gr
Website: http://www.pangalos.gr

Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Eπίθετο: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Website: http://www.papandreou.gr

Όνομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Eπίθετο: ΡΕΠΠΑΣ
Διεύθυνση:
Αλ. Σούτσου 24 Αθήνα 10671 Δαρειώτου 10 Τρίπολη 22100
τηλ.: 2710 227450 227451
Fax: 2710 227450
Website: http://www.dimitrisreppas.gr
Βουλευτής, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ,

Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
Eπίθετο: ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
Διεύθυνση:
Σίνα 14 και Ακαδημίας, Αθήνα
τηλ.: 2103645300 – 2103645301
Email: polxprot@otenet.gr
Website: www.xprotopapas.gr
Βουλευτής

Όνομα: ΓΙΑΝΝΗΣ
Eπίθετο: ΒΟΥΡΟΣ
Διεύθυνση:
Σολωμού 54, 4ος όροφος, ΤΚ 10682, Αθήνα
τηλ.: 210 3305030 - 210 3305039
Fax: 210 3301854
Email: vourosgiannis@gmail.com
Website: http://www.giannisvouros.gr
Βουλευτής

Όνομα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Eπίθετο: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Διεύθυνση:
Βουκουρεστίου 40, 10673, Αθήνα
τηλ.: 2103634156
τηλ.: 2103634157
Fax: 2103601610
Email: info@poikonomou.gr
Website: http://www.poikonomou.gr
Βουλευτής, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ,

Όνομα: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Eπίθετο: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Διεύθυνση:
Ακαδημίας 28, Αθήνα
τηλ.: 210-3644075 210-3644076
Fax: 210-3634936
Email: papmilt@otenet.gr
Website: http://www.mpapaioannou.gr
Βουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ,

Όνομα: ΓΙΑΝΝΗΣ
Eπίθετο: ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
Διεύθυνση:
Ταχ. Διεύθυνση: Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίου, 106 80 Αθήνα
τηλ.: 210 3665301-3
Fax: 210 3665089
Email: ypourgos@ypes.gov.gr
Βουλευτής, Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ,

Όνομα: ΑΝΝΑ
Eπίθετο: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Διεύθυνση:
Λεωφ. Συγγρού 1 & Αθ. Διάκου 20
τηλ.: 210 9247814
Fax: 210 9227244
Email: info@diamantopoulou.gr
Website: http://www.diamantopoulou.gr
Βουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου, Πολιτικός Εκπρόσωπος ,

Όνομα: ΑΝΔΡΕΑΣ
Eπίθετο: ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Διεύθυνση:
Απόλλωνος 6 Αθήνα 10557 , Πελασγίας 10 και Θηβών, Περιστέρι
τηλ.: 210 3314540 210 3315901 / 210 5757519 210 5759930
Fax: 210 3314541
Email: loverdos@hol.gr
Website: http://www.loverdos.gr
Website: http://www.psifizoloverdo.gr
Βουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου, Πολιτικός Εκπρόσωπος ,

Όνομα: ΧΑΡΗΣ
Eπίθετο: ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
Διεύθυνση:
Ξενoκράτους 38 Αθήνα 10676 Ερμού 10 Θεσσαλονίκη 54625
τηλ.: 210 7247961
Fax: 2310 539336
Email: kastanh@otenet.gr
Website: http://www.kastanidisharis.gr
Βουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου, Πολιτικός Εκπρόσωπος ,

Όνομα: ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Eπίθετο: ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
Διεύθυνση:
Πατησίων 14 Αθήνα 10677 Καστοριά
τηλ.: 24670 81006
Email: petsaln@otenet.gr
Website: http://www.petsalnikos.gr
Βουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ,

Όνομα: ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Eπίθετο: ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
Διεύθυνση:
Ραιδεστου 8 Κομοτηνή 69100
τηλ.: 25310 24498 25310 81006 25310 81007
Fax: 25310 81555
Βουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ,

Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
Eπίθετο: ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Διεύθυνση:
Λυκαβηττού 5 Αθήνα 10672
τηλ.: 210 3387700
Fax: 210 3387708
Email: papoutsi@otenet.gr
Website: http://www.cpapoutsis.gr
Βουλευτής, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ,

Όνομα: ΜΙΧΑΛΗΣ
Eπίθετο: ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Διεύθυνση:
Βασ. Σοφίας 86, Αθήνα
τηλ.: 210 7704800
τηλ.: 210 7704831
τηλ.: 210 7700774
Fax: 210 7707190
Website: http://www.chrisochoidis.gr
Βουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου, Υπουργός Βουλή ,

Όνομα: ΠΑΝΟΣ
Eπίθετο: ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
Διεύθυνση:
ΑΘΗΝΑ, Βουλής 4, Γρ. 605, ΤΚ 10562 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Εθνικής Αντίστασης 57 και Νοταρά 33, ΤΚ 20100
τηλ.: 210 370 6455
τηλ.: 27410 75752-3
Fax: 210 3706055
Fax: 27410 75754
Email: beglitis@politicalforum.gr
Email: beglitis@otenet.gr
Website: http://www.beglitis.gr
Βουλευτής, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ,

Εδώ είναι οι κυριότεροι αν θέλετε να τους βρείτε όλους είναι ΕΔΩ

πηγή Αλεξίπτωτο
(ευχαριστώ την φίλη Χριστίνα)

Ο δυστυχής κύριος Χριστόφιας και ο δυστυχέστερος κυπριακός λαός…

Δ. Χριστόφιας: «Φεύγω από την Κύπρο δυστυχής, γιατί το εσωτερικό μας μέτωπο είναι θρύψαλα» (Σάβ. 24.9.11, Ν. Υόρκη)

Δ. Σολωμός (1798-1857): «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε»…

Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ ο κυπριακός λαός εξαπατήθηκε στις 24.2.2008 να εκλέξει Πρόεδρο που αμέσως μετά την εκλογή του αποδείχθηκε ότι είχε δολίως κρυφή προεκλογικά πολιτική να υπεξαιρέσει τις νικητήριες ψήφους από ΔηΚο και ΕΔΕΚ για να οδεύσει με «λαϊκή εντολή» και αγύριστο γινάτι προς το είδος της λύσης που ο λαός, με το 76% στο Δημοψήφισμα της 24.4.2004, είχε απορρίψει: Τον διζωνικό «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» με τον Ταλάτ, της 23.4.2008.

Ε Ν Α Ν ΠΡΟΕΔΡΟ που χωρίς την έγκριση του λαού και παρά την αντίθεση του λαού, έσπευσε να μειοδοτήσει τις «γενναίες προσφορές» του προς τους Τούρκους, για τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη εξουδετέρωση του ελληνικού 82%, νομιμοποίηση των πρώτων 50 χιλιάδων Τούρκων εποίκων κ.ο.κ. Με δεδηλωμένο, από τον ίδιο επί λέξει, «γινάτι» και μ’ ανέκπτωτη αλαζονεία περιφρόνησε την αντίδραση της πλειοψηφίας του λαού, που του έδειχναν οι διαδοχικές δημοσκοπήσεις. Με περιφρόνηση περιγελούσε και την απόφαση της ΕΔΕΚ ν’ αποκηρύξει την πολιτική του και να εγκαταλείψει την κυβέρνησή του. Με διχαστικούς φατριασμούς διχοτόμησε το ΔηΚο σε «επίσημο» και μη, αξιοποιώντας την περί τας Καρέκλας λαγνεία των Καρογιάν και σία. Διαπομπεύοντας ειρωνικά ως «ωραίους Έλληνες» τη διαφωνούσα πλειοψηφία του λαού κι εκστρατεύοντας με διατεταγμένους «Οδοστρωτήρες» για να επιβάλει την υποταγή στους διζωνικούς προσανατολισμούς του.

Ε Τ Σ Ι ΠΕΤΥΧΕ να κάνει θρύψαλα το εσωτερικό μέτωπο του λαού. Πολύ προτού οι κακουργηματικές αμέλειες, οι παραμελήσεις καθήκοντος τής υπό την αρχηγία του κυβέρνησης κι η απίστευτων διαστάσεων απουσία στοιχειώδους προεδρικού ελέγχου και επιμελούς προεδρίας επί των υπουργών του και των υπηρεσιακώς υφισταμένων του, προκαλέσουν τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση της ΕΦ. Που πολλαπλασίασαν τη δυστυχία του λαού, προσθέτοντας και το αφόρητο πένθος για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία των 13 θυσιασθέντων στο Μαρί και την απελπισία για τις καταστροφές που προκάλεσε ο τρόπος προεδρίας αυτού του συγκεκριμένου Προέδρου, αλλά και την απόγνωση για όσους ολεθριότερους (ό μη γένοιτο) κινδύνους εγκυμονεί η παραμονή του στην προεδρία. Ποιανού λοιπόν μετράει πιότερο η δυστυχία; Του λαού ή του Προέδρου;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν οι αλληλοδιαδοχικές συναντήσεις ανά δύο, των αρχηγών των κομμάτων και οι συγκροτούμενες ανά κόμμα συνεδριάσεις των κομματικών συλλογικών οργάνων, προεξάρχον θέμα έχουν τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου και όχι την αξίωση της πλειοψηφίας του λαού για παραίτηση Χριστόφια, αυτό σημαίνει ότι άλλες, κομματικά ιδιοτελείς, είναι οι προτεραιότητες των μεν και άλλες της πλειοψηφίας του λαού;

Λάζ. Α. Μαύρος

πηγή Αντιπαρακμή

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με εικονικές καταρρίψεις!

Σκληρές εμπλοκές είχαμε σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών μετά από πολύ καιρό, όταν τα τουρκικά μαχητικά επέδειξαν άκρως επιθετική συμπεριφορά και προσπάθησαν να προχωρήσουν σε εικονική κατάρριψη των ελληνικών!

Τα ελληνικά (δύο F-16 από την 341Μ στη Ν.Αγχίαλο και δύο 330Μ επίσης από τη Ν.Αγχίαλο - "Κερυανός"και ένα Μirage 2000-5 από την 331Μ) αντέδρασαν, ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες και αποχώρησαν μόνο όταν τελείωσαν τα καύσιμα και στις δυο πλευρές. Ελληνικά μαχητικά φυλακής τα διαδέχθηκαν, αλλά οι Τούρκοι δεν επέμειναν.


Η αερομαχία ξεκίνησε όταν τα τουρκικά μαχητικά από το Μπαλίκεσιρ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν σε παραμέτρους βολής βλήματος AIM-120 τα ελληνικά μαχητικά. Την κατάληξη των αερομαχιών είναι εύκολο να την φανταστούμε: Απόλυτη ελληνική επικράτηση μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, αφού δεν περίμεναν ότι θα έκαναν τέτοια κίνηση οι Τούρκοι.


Όλα άρχισαν όταν δύο σχηματισμοί της τούρκικης Αεροπορίας αποτελούμενοι από 12 μαχητικά εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα, -εξαιρετικά μεγάλος αριθμός για τα συνήθη δεδομένα τους- πραγματοποίησαν 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Το θέμα είναι γιατί τώρα και γιατί με τέτοια ένταση: Η τουρκική Αεροπορία σε μία επίδειξη θράσους, προσπάθησε να παρεμποδίσει την μετάβαση των μαχητικών F-16 από τη Ν.Αγχίαλο στην άσκηση του ΓΕΣ "Χαλύβδινος Θώραξ"!


Δηλαδή έκαναν μία κανονική αποστολή αεροπορικής απαγόρευσης με στόχο να απομονώσουν το πεδίο μάχης τους "Χαλύβδινου Θώρακα" από την υποστήριξη των ελληνικών F-16! Είναι η πρώτη φορά που το κάνει και η συμπεριφορά αυτή δείνχει ότι είναι για όλα ικανοί, πλέον.

Όλη η δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Το ότι ο αριθμός των εμπλοκών και των παραβιάσεων ήταν ίδιος συμπεραίνεται εύκολα πως οι χειριστές των τουρκικών μαχητικών ήταν αποφασισμένοι για αναμέτρηση με την ΠΑ και εκμεταλλεύθηκαν την κάθε ευκαιρία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εξαφανίστηκε η ΕΥΓΕΝΙΟΥ Γεωργία.

Εξαφανίστηκε στις 26/09/2011 από Κολωνό Αττικής, είναι 61 ετών και διακατέχεται από αυτοκτονικές τάσεις.

Έχει πράσινα μάτια, ύψος 1.55 και βάρος κανονικό. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο παντελόνι και μαύρη μπλούζα.

Εάν γνωρίζετε οτιδήποτε, καλέστε στο 100 ή στο 1065.

πηγή HELP

28 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομική δραστηριότητα στο σύμπλεγμα Καστελλόριζου.

Tου Νίκου Λυγερού*

Η ΑΟΖ είναι πιο ανθρώπινη από την υφαλοκρηπίδα. Με την απαίτηση της οικονομικής δραστηριότητας, ενεργοποιεί και την ανθρώπινη. Γι' αυτό το λόγο, το κατοικημένο νησί έχει εξ ορισμού οικονομική δραστηριότητα. Η ύπαρξη και μόνο των ανθρώπων εξασφαλίζει την ύπαρξη της ΑΟΖ. Ενώ αυτό δεν ισχύει με την υφαλοκρηπίδα. Αυτή η διαφορά κάνει και τη διαφορά για τους δικούς μας στο σύμπλεγμα Καστελλόριζου. Όλα τα νησιά είναι σημαντικά σε αυτό το σύμπλεγμα διότι το καθένα παρέχει κάτι στα άλλα, και όλα μαζί βοηθούν την πατρίδα μας για να έχει αυτό το απέραντο γαλάζιο, που την ενώνει με την Κύπρο και επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μια συνεκτική ΑΟΖ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό σημαίνει όμως ότι πρέπει πραγματικά να προσέχουμε τους δικούς μας σε αυτές τις περιοχές, τις οποίες αμφισβητεί η Τουρκία για λόγους ευνόητους. Με άλλα λόγια δεν επαρκεί η απασχόλησή μας με το έδαφος, πρέπει να δώσουμε σημασία και στους ανθρώπους μας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει μ' έναν παθητικό τρόπο αλλιώς θα έχουμε ένα μουσειακό αποτέλεσμα. Στο Καστελλόριζο δεν αρκεί να θυμόμαστε το παρελθόν. Η ουσία είναι να ενισχύσουμε το μέλλον με αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο είναι εύκολο να κατανοήσουμε ότι το σχολείο χρειάζεται μια ενεργή όχι μόνο υποστήριξη αλλά και παρουσία για να βλέπουν οι δικοί μας ότι είμαστε όντως εδώ μαζί τους και ειδικά στις κρίσιμες μέρες. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τους ανθρώπους και πρέπει να νιώθουν ότι τους θέλουμε πραγματικά λόγω σχέσεων και όχι από συμφέρον αλλιώς το μέλλον θα έχει ημερομηνία λήξης. Ούτως ή άλλως, οι ανθρώπινες δραστηριότητες παράγουν και αυτές οικονομικές δραστηριότητες. Κατά συνέπεια πρέπει να επικεντρωθούμε στις δράσεις για να είμαστε μαζί με τους ανθρώπους μας, για να έχουν ονόματα που μας αγγίζουν. Κι ύστερα η οικονομική δραστηριότητα θα είναι δεδομένη. Έτσι, θα φάμε μαζί το ψαράκι που ψάρεψε δικός μας στην ΑΟΖ μας, είτε θα πάμε μαζί βόλτα στο απέραντο γαλάζιο. Οι ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να είναι οι πιο αδύναμοι θεσμοί αλλά είναι οι πιο ισχυροί δεσμοί και αυτούς έχουμε ανάγκη. Τα πλατάνια υπάρχουν και χωρίς δέντρα διότι υπάρχουν οι άνθρωποι αλλά γιατί να μην φυτέψουμε καινούρια δέντρα για τους ανθρώπους; Αυτές οι λεπτομέρειες όταν συνδυάζονται παράγουν ένα διαχρονικό έργο το οποίο υποστηρίζει το μέλλον, χάρη στις αξίες που προωθεί. Η οικονομική αξία, δίχως ανθρώπινη αξία είναι απλώς μια τιμή που δεν έχει τιμή. Ας αρχίσουμε λοιπόν με τον φόρο τιμής στο σύμπλεγμα Καστελλόριζου κι όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Ο Παπανδρέου παραδέχεται ότι δεν χρειάζεται λαϊκή νομιμοποίηση!

Είναι γνωστό και στα παιδάκια ακόμη ότι ο Παπανδρέου δεν μιλάει καλά ελληνικά. Κι αυτά που μιλάει τα λέει από “σκονάκια” λογογράφων.

Όταν όμως μιλάει αγγλικά είναι μια άλλη ιστορία. Εκεί έχει μεγάλη ευφράδεια και φυσικά ξέρει και καταλαβαίνει πολύ καλά τί λέει.

Σε μια αποστροφή του στην χθεσινή ομιλία του στου Γερμανούς βιομηχάνους, όπου όπως είπαν πολύ από το πρωί παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στην Γερμανία, αναφέρθηκε σε αυτό που υποκριτικά έχει πει και στους Έλληνες ιθαγενείς, ότι δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και δεν νοιάζεται αν θα επανεκλεγεί…

Πώς το εννοεί όμως ο πρωθυπουργός το πολιτικό κόστος;

Δείτε το απόσπασμα όπως το είπε στους Γερμανούς:


Για όσους δεν καταλαβαίνουν αγγλικά ο πρωθυπουργός λέει:

“και όταν πολλοί άνθρωποι με ρωτούν αν έχουμε την στήριξη (για τα μέτρα που παίρνουν) η πρώτη μου απάντηση είναι: ¨αυτό δεν είναι πρόβλημά μου¨, λέω πως είμαι εδώ για να δουλέψω για την χώρα, να σώσω την χώρα, να αλλάξω την χώρα, είτε επανεκλεγώ είτε όχι δεν με ενδιαφέρει, με ενδιαφέρει να σώσω την χώρα” (ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ)

Σε ποια “στήριξη” (support αγγλιστί) αναφέρεται ο κος Παπανδρέου;

Στην στήριξη των υπουργών; Όχι βέβαια αυτήν την έχει.

Στην στήριξη των βουλευτών του; Όχι και πάλι! Οι λεονταρισμοί τους έχουν γίνει σύντομο ανέκδοτο, αφού τελικά όλοι σαν κοτούλες στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ούτε βέβαια μπορεί να αναφέρεται στην στήριξη των δανειστών, στους οποίους έχει “ορκιστεί” πως θα τους ξεχρεώσει μέχρι τελευταίου ευρώ!

Προφανώς αναφέρεται στην λαϊκή στήριξη γι’αυτό και συνεχίζει την πρότασή του λέγοντας ότι αδιαφορεί αν θα επανεκλεγεί.

Παραδέχεται δηλαδή ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας ότι δεν τον νοιάζει αν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση για τα μέτρα που παίρνει; Παραδέχεται ότι έχουμε ένα ανελεύθερο καθεστώς, όπου ο λαός δεν είναι ο κυρίαρχος, αλλά αυτός αποφασίζει για την χώρα και ενεργεί όπως κρίνει αυτός, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής νομιμότητας;

Ποια η διαφορά του τότε από έναν κοινό δικτάτορα;

Βέβαια, όσοι φωνάζουμε μέσα από τα ελεύθερα ιστολόγια ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία μας, το έχουμε καταλάβει από καιρό, αλλά το να το παραδέχεται εμμέσως, πλην σαφώς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ενδεικτικό της αλαζονείας τους και της αντίληψής της κυβέρνησης για την λαϊκή κυριαρχία!!!

Όταν ο ίδιος ο ΓΑΠ το παραδέχεται τί χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;

ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ!!!

αἰέν ἀριστεύειν

"Ελεγχόμενη πτώχευση" σημαίνει αποικία των ιδιωτών.....

Εχει αναλυθεί από πολλούς, εδώ και πολύ καιρό, ότι η Ελλάδα ουσιαστικά έχει πτωχεύσει και ότι την κρατούν ζωντανή στην εντατική για να την ξεζουμίσουν εντελώς και για να υπογράψει η κυβέρνηση των ανδρεικέλων και τα τελευταία συμβόλαια θανάτου…

Η επιδείνωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και ιδιαίτερα οι τριγμοί που απειλούν άμεσα την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος επισπεύδουν τις εξελίξεις για την υπογραφή και της τυπικής ληξιαρχικής πράξης πτώχευσης της χώρας μας.

Οι διεθνείς μηχανισμοί του ιμπεριαλισμού και... ιδιαίτερα οι μηχανισμοί της ευρωζώνης, κάτω από το κράτος του πανικού, προωθούν τάχιστα την ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, ώστε να προλάβουν τις καταστροφικές συνέπειες, για την ευρωζώνη, μιας ανεξέλεγκτης πτώχευσης.

Η ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας θα προκαλέσει επικίνδυνους κραδασμούς στην ΕΕ και στον κόσμο ολόκληρο, με άμεσο κίνδυνο να γενικευτεί και να επεκταθεί η ανεξέλεγκτη πτώχευση παντού.

Βιάζονται, συνεπώς, και πιέζουν οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί της ΕΕ για μια πτώχευση της χώρας μας άμεση και ελεγχόμενη, πριν δηλαδή γίνει αυτή ανεξέλεγκτη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουν και τα πειθήνια όργανα των μαφιών του χρήματος: Τα κυβερνητικά ανδρείκελα…

Πλάτες στην κυβέρνηση βάζουν και τα καθεστωτικά κόμματα, ιδιαίτερα η Ν.Δ., ο ΛΑ.Ο.Σ και λοιποί δορυφόροι, απλώς κρώζοντας ασυνάρτητες, δημαγωγικές κορώνες διαχειριστικού χαρακτήρα.

Κανένα κόμμα από αυτά δεν αποκαλύπτει τις στρατηγικές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ, αυτές που προωθούν άμεσα και ταχέως τη ληξιαρχική πράξη της καταστροφής μας, αυτήν της «ελεγχόμενης πτώχευσης»…

Και είναι η ληξιαρχική πράξη της ολοκληρωτικής καταστροφής μας, ακριβώς, γιατί «ελεγχόμενη πτώχευση» σημαίνει τούτο: Ότι η Ελλάδα γίνεται ΑΠΟΙΚΙΑ των διεθνών δημίων και αρπακτικών, προτεκτοράτο των μαφιών του χρήματος…

Η «ελεγχόμενη πτώχευση» σημαίνει ολοκληρωτικό περιορισμό, ουσιαστικά κατάργηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων…

«Ελεγχόμενη πτώχευση» σημαίνει: Το ελληνικό κράτος θα τεθεί υπό αποικιακή κηδε¬μονία, δηλαδή θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας οι δανει¬στές και η τρόικα για να μας …σώσουν.

«Ελεγχόμενη πτώχευση» σημαίνει: Η Ελλάδα γίνεται αποικία των δανειστών της…

Προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση και τα κόμματα του καθεστώτος.

Αν είχαν και ελάχιστα ίχνη εθνικής υπόστασης και πολιτικής ανεξαρτησίας θα κήρυτταν τη στάση πληρωμών και την άμεση ανεξέλεγκτη πτώχευση, η οποία είναι χίλιες φορές προτιμότερη από την «ελεγχόμενη πτώχευση»…

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων πράττει τα εντελώς αντίθετα: Οδηγεί ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τη χώρα στην «ελεγχόμενη πτώχευση», δηλαδή τη δωρίζει στις μαφίες του χρήματος και με πωρωμένη κακουργία υπογράφει τα τελευταία συμβόλαια θανάτου της Ελλάδας: Την αφαίμαξη κάθε σταλαγματιάς αίματος του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα των πάντων…

από το resalto

Σχόλιο apneagr: Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της χθεσινής Ελευθεροτυπίας με τίτλο... Ορατή και με βηματισμό χήνας η «συντεταγμένη» χρεοκοπία.

από το apneagr

Γράμμα της γυναίκας που "έρανε" με αυγά τον υφυπουργό Προ.Πο Μιχάλη Όθωνα.

Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου με δράστρια εμένα και θύμα τον κ. Όθωνα, βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό Δήθεν Προστασίας του Πολίτη. Αλλά φαίνεται πως τη συνεχίζει ο ίδιος ο κ. Όθωνας έχοντας υποβάλει μήνυση εναντίον μου για προσβολή της τιμής του (και επιπλέον δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εν ολίγοις επιφυλάσσεται να μου ζητήσει χρήματα στο μέλλον!!!).

Προβληματίστηκα επίσης για το ύφος που θα ήθελα να έχει ένα τέτοιο κείμενο: χιουμοριστικό ή σοβαρό; Η υπόθεση έχει και τα δύο, επομένως το ίδιο θα συμβεί και στο κείμενο.
Την Κυριακή το πρωί ο κ. Όθωνας ήρθε να μας μιλήσει για την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας! Ενώ καταποντίζεται η χώρα, ο εκπρόσωπος του Ρεθύμνου θεώρησε ότι αυτός ήταν ο καταλληλότερος τρόπος να πλησιάσει τους ψηφοφόρους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες που κρίνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ίσως βέβαια να ήταν όντως ο καταλληλότερος να το κάνει, καθώς μας έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο. Ίσως ήγγικεν η ώρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ποδηλάτου στη ζωή μας, γιατί σύντομα δεν θα υπάρχουν λεφτά για βενζίνη και για τέλη κυκλοφορίας. Θεώρησα τουλάχιστον προκλητική αυτή την επιλογή του η οποία και προκάλεσε τη δική μου αντίδραση. Και είπα αφού μπήκα στο χορό να χορέψω λίγο ακόμη. Άλλωστε εγώ δεν έχω τίποτα για να το χάσω.

Την Κυριακή πέρασα οχτώ ώρες στο κρατητήριο λόγω αυγοβολής! Και ο κ. Όθωνας που κατ' εξακολούθηση πνίγει το Σύνταγμα στα χημικά δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα στο κρατητήριο για πρόκληση σωματικής και ψυχικής βλάβης σε βάρος χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν ενάντια στην ψήφιση μέτρων και νόμων που υποβαθμίζουν περαιτέρω τη ζωή, την εργασία και την αξιοπρέπειά τους. Χημικά που αποδεδειγμένα έχουν κριθεί καρκινογόνα και απαγορεύονται σε καιρό πολέμου, επιτρέπονται σε καιρό ειρήνης. Και στατιστικά η δήθεν σοσιαλιστική και δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει κατάχρηση χρησιμοποιώντας τα πλέον σχεδόν σε κάθε πορεία. Γιατί άραγε δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη έγκληση κατά παντός υπευθύνου για εμπρόθετη πρόκληση σωματικών και ψυχικών βλαβών από ξυλοκόπημα και χρήση χημικών; Γιατί πέρασα εγώ λόγω αυγοβολής οχτώ ώρες στο κρατητήριο κι εκείνος καμία; Είναι γνωστό ότι μια μάσκα αυγού ωφελεί το τριχωτό της κεφαλής. Από την άλλη τα δακρυγόνα και τα κλομπ καθόλου!


Θίχτηκε ο κ. Όθωνας γιατί τον αποκάλεσα προδότη και δοσίλογο. Την ίδια ώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι όπως το ποδήλατο έτσι και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αναγκαία. Μήπως επιπλέον ψεύδεται ο κ. Όθωνας;


Όπως ομολογείται στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος (Έκθεση του Διοικητή για το 2010 και έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2010-2011), για να μείνουμε στα καθ' ημάς και να μην παραπέμψω στις εκθέσεις του ΔΝΤ, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, η ένταση της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων και της τεράστιας αύξησης της ανεργίας που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας είναι αποτέλεσμα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, δηλαδή της πολιτικής βούλησης να δημιουργηθεί ύφεση για να γίνει η «εσωτερική υποτίμηση», όπως λένε οι οικονομολόγοι. Η δημιουργία ύφεσης λοιπόν είναι μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης με όλες τις τραγικές συνέπειες που έχει για τον πληθυσμό αυτής της χώρας. Μήπως λοιπόν τα κοσμητικά που απέδωσα στον κ. Όθωνα εκείνο το κυριακάτικο πρωινό δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της εξύβρισης αλλά συνιστούν χαρακτηρισμούς που περιγράφουν την πραγματικότητα, και ίσως θα μπορούσα να κριθώ ακόμη και επιεικής; Και τελικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, πού σταματάει η κριτική και πού αρχίζει η εξύβριση; Μήπως η μήνυση που μου κατέθεσε ο κ. Όθωνας αποσκοπεί σε φίμωση οποιασδήποτε κριτικής θα μπορούσε να ασκηθεί στην κυβέρνηση;

Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν 33 χρόνια κι έχω ζήσει σχεδόν όλη μου τη ζωή στην Ελλάδα (με κάποια μικρά διαλείμματα στο εξωτερικό). Δεν ξέρω γιατί υπερτονίστηκε η κυπριακή μου καταγωγή και γιατί θεωρήθηκα ξένη, την ίδια στιγμή που υπάρχει όλη αυτή τη φιλολογία περί αδελφότητας Ελλήνων και Κυπρίων με την ευκαιρία της εξόρυξης του φυσικού αερίου. Έγιναν ξένοι οι «αδερφοί»; Άραγε πώς μπορεί να θεωρηθεί ξένος οποιοσδήποτε εργάζεται, δημιουργεί και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια σε οποιοδήποτε τόπο; Ποιος τους έχει βάλει αυτούς τους διαχωρισμούς και γιατί;

Ποιους τελικά ωφελούν;


Είχα την ευτυχία να σπουδάσω Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Και είχα ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία να συνεχίσω για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο κάνω το διδακτορικό μου. Έχω την τύχη να γνωρίσω εξαιρετικούς επιστήμονες που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για σπουδή, έρευνα και διάλογο. Η κυβέρνηση στην οποία έχει νευραλγική θέση ο κ. Όθωνας έχει κρίνει τους καθηγητές μου αναξιόπιστους, τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημίου μειοψηφίες. Και ο κ. Όθωνας ως βουλευτής Ρεθύμνου όφειλε να γνωρίζει ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το νέο νόμο πλαίσιο που αγνοήθηκαν παντελώς. Ψεύδεται η αρμόδια υπουργός ότι δεν της έγιναν προτάσεις. Ψεύδεται ότι έκανε διάλογο. Για το δικό μας πανεπιστήμιο την παραπέμπω στην ιστοσελίδα του, στην περίπτωση που λόγω φόρτου εργασίας πέταξε κατά λάθος το αντίτυπο που της απεστάλη. Άλλοι είναι αναξιόπιστοι και κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και όχι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.


Όντως υπάρχουν παρατυπίες και όντως υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις παράβαση δεοντολογίας. Μήπως όμως θα καταργούσαμε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επειδή υπάρχουν τριάντα κακοί καθηγητές; Η βουλή έχει συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ανάξιων βουλευτών από το αντίστοιχο ανάξιων καθηγητών στα πανεπιστήμια. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση άραγε; Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ίσως ο μόνος πραγματικά δημοκρατικός κρατικός θεσμός. Κανένας λειτουργός του δεν είναι διορισμένος, κανένα όργανό του δεν έχει την απόλυτη εξουσία και κάθε όργανο ελέγχεται από άλλα. Και ως δημοκρατικός θεσμός έχει όλα τα προβλήματα που έχει μια δημοκρατία. Μήπως τελικά έχουν με τη δημοκρατία πρόβλημα οι κ. βουλευτές που το ψήφισαν καταργώντας την στο ελληνικό πανεπιστήμιο;


Ο δήμαρχος Ρεθύμνου (με τον οποίο είμαστε παλιοί γνώριμοι) ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι είμαι 33 χρονών φοιτήτρια και αυτό τα λέει όλα. Ακόμη κι έτσι να ήταν, προς τι η ειρωνεία κ. Μαρινάκη; Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα που δημιουργούν οι αποκαλούμενοι «αιώνιοι» φοιτητές; Πότε υπήρξε μια πολιτική υποτροφιών στο ελληνικό πανεπιστήμιο για να μπορεί το κράτος να μας βάλει χρονικό όριο στις σπουδές μας; Σε τι επιβαρύνει κάποιος που συνεχίζει να σπουδάζει όταν μετά τα έξι χρόνια φοίτησης δεν δικαιούται καμία απολύτως φοιτητική παροχή; Πιάνει χώρο στα αμφιθέατρα άραγε; Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η συζήτηση που αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα του πανεπιστημίου. Δεν είναι ντροπή ούτε βάρος κάποιος που σπουδάζει πολλά χρόνια κάνοντας και άλλα πράγματα στη ζωή του. Άλλα είναι ντροπή και βάρος.


Η κυβέρνηση στην οποία έχει νευραλγική θέση ο κ. Όθωνας, με έχει χαρακτηρίσει λοιπόν αναξιόπιστη και επιπλέον κλέφτρα. «Μαζί τα φάγαμε», είπε ο κ. Πάγκαλος, και αναίσχυντα συνεχίζει να υποστηρίζει τη δήλωσή του μην έχοντας ανακαλέσει. Ο κ. Όθωνας συμφωνεί, καθώς δεν έσπευσε να υπερασπίσει την εντιμότητά μου. Μήπως δεν ξέρει λοιπόν ότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο; Ότι δουλεύω από τα 23 μου και έχω δύο μήνες ένσημα; Ότι ζω με 400 ευρώ το μήνα γιατί έχω προσπαθήσει να δουλεύω στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει;


Μου το έχει πει ο κ. Όθωνας και η κυβέρνησή του: οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν είναι απαραίτητο συστατικό ενός πολιτισμού. Δεν παράγουν πολιτισμό. Ποιος σπουδάζει πλέον ιστορία, κοινωνιολογία, αρχαιολογία, ανθρωπολογία και όλα τα συναφή; Μήπως είμαστε περιθωριακοί και ρομαντικοί όλοι εμείς που θεωρούμε ακόμη αυτά τα αντικείμενα σημαντικά; Είναι πολυτέλεια μου λέει ο κ. Όθωνας και να τα παρατήσω. Ίσως και να μην έχει άδικο. Αλλά δεν είχα ποτέ περισσότερα για να τα επιθυμώ. Και προτιμώ να ζήσω τη μικρή ζωή μου με αξιοπρέπεια χωρίς να υπακούω στις προσταγές τις αγοράς. Θα αναγκαστώ βέβαια γιατί πλέον τα περιθώρια στενεύουν και με ωραίες ιδέες δεν γεμίζει το τσουκάλι. Μα όσο μπορώ θα αντισταθώ και θα συνεχίσω το διδακτορικό μου και ας ξέρω πως ποτέ δεν θα καταφέρω να ασχοληθώ με την έρευνα παρόλο που θα μπορούσα να είμαι καλή (να επισημάνω ότι όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας είναι υποψήφια για την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας). Με καταδίκασε σε δυσπραγία βλέπετε ο κ. Όθωνας και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, παρόλη την επιθυμία μου να προσφέρω. Έχει μειώσει το αντικείμενό μου, τη δουλειά μου, το μέλλον μου. Μου έχει απαγορέψει να ονειρεύομαι. Έχει φορτώσει στην πλάτη μου ένα χρέος με το οποίο δεν έχω καμία σχέση. Και επιπλέον μου έχει κάνει μήνυση γιατί του πέταξα ένα αυγό, επιφυλασσόμενος να μου ζητήσει ακόμη και χρηματική ικανοποίηση!


Ο κ. Όθωνας σε δηλώσεις του προεκλογικά έλεγε, όπως και ο κ. πρωθυπουργός, ότι λεφτά υπάρχουν. Άραγε πραγματικά δεν ήξερε; Και αν ναι, μετά που έμαθε γιατί δεν παραιτήθηκε ως όφειλε ζητώντας τη διενέργεια εκλογών για την ανανέωση της εντολής του λαού που δεν ψήφισε την τωρινή κυβέρνηση για αυτά που κάνει. Ο κ. Όθωνας είναι μέλος μιας παράνομης κυβέρνησης που συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία υπό την απειλή δακρυγόνων, απολύσεων, μειώσεων των μισθών, ανεργίας, λογοκρισίας και μηνύσεων για αυγοβολή. Αν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό.


Και να μη μου πει ότι είμαι υποκινούμενη από τίποτα σκοτεινές και αόρατες δυνάμεις. Ούτε τα στρουμφάκια ούτε οι τζεντάι βρίσκονται πίσω μου. Καιρό τώρα υπάρχει αυτή η παραφιλολογία ότι όσοι δεν ανήκουμε σε συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες είμαστε κατευθυνόμενοι. Ούτε κατευθυνόμενοι είμαστε ούτε πιόνια. Ζούμε, βλέπουμε, κρίνουμε, αποφασίζουμε και δρούμε.


Όταν είπα ότι ήθελα να γράψω αυτό το κείμενο, φίλοι με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αυτός και όχι παίξε γέλασε. Μπορεί να με βλάψει από την υπερβολική του επιθυμία να με προστατεύσει. Μα στοιχείο απαραίτητο μιας υγιούς δημοκρατίας δεν είναι και η κριτική και ο διάλογος; Επιτρέπει ακόμη το διάλογο η κυβέρνηση; Ή η μοναδική απάντηση στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων της Ελλάδας για διάλογο απαντώνται με κλομπ και δακρυγόνα; Ο δικός μας διάλογος με τον κ. Όθωνα θα κριθεί στο δικαστήριο. Αν βέβαια καταδεχτεί να παραβρεθεί στην εκδίκαση της μήνυσης που μου έχει καταθέσει. Μήπως δεν αντέχουν οι πολιτικοί μας στην κριτική; Μήπως πρέπει να φοβόμαστε για κυρώσεις όταν δικαίως -όπως παραδέχεται και ο ίδιος- διαμαρτυρόμαστε και ασκούμε κριτική; Μήπως ήδη φοβόμαστε και δεν μιλάμε; Και μήπως αυτός ο φόβος δεν αρμόζει σε δημοκρατικά καθεστώτα; Μήπως τότε έχουμε πλέον άλλο πολίτευμα;


Ολιγαρχία; Δικτατορία;


Τέλος να κλείσω με μια ερώτηση που μου κάνουν δημοσιογράφοι. Με ρωτούν αν θα το ξαναέκανα. Είμαι υπόδικη για πράξη που έχω ήδη κάνει, παραδεχτεί και αναλάβει τις ευθύνες. Αυτή είναι ερώτηση για δημοσκόπηση. «Τι θα κάνατε σε έναν υπουργό αν σας δινόταν η ευκαιρία να του κάνετε κάτι;» Σε καμιά περίπτωση δεν προτείνω την αυγοβολή ως πολιτική στάση και μορφή κοινωνικού αγώνα! Και πραγματικά δεν ξέρω πώς πρέπει να αντιδρώ όταν με σταματάει κόσμος στο Ρέθυμνο και μου δίνει συγχαρητήρια, τη στιγμή που θεωρώ πως έχω κάνει πιο αξιόλογα πράγματα από το να πετάξω ένα αυγό και δεν έτυχαν ανάλογης υποδοχής! Για μένα το θέμα θεωρείται λήξαν. Οι καιροί που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι και οι επιλογές που έχουμε είναι θαρρώ δύο: ή θα συνεχίσουμε να στρεφόμαστε ο καθένας εναντίον όλων των άλλων ή θα οικοδομήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και να αγωνιστούμε μαζί για ένα παρόν με ποιότητα (και όχι επίφαση αφθονίας με διακοποδάνεια). Κι ας αρχίσουμε με τη μαζική άρνηση πληρωμής της του κεφαλικού φόρου (εισφορά «αλληλεγγύης» θα μπορούσε να ονομαστεί μόνο αν προοριζόταν για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει). Η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να μην τη ζούμε με αξιοπρέπεια.


Μαρίνα Δημητριάδου

Iστορικός


Υ.Γ. Για να αποσαφηνίσω αυτό το σημείο στα βίντεο που συμβάλλει στη φαιδρότητα του όλου επεισοδίου, το «ωχ σόρρυ» που ακούγεται δεν απευθύνεται προφανώς στον κ. Όθωνα, αλλά σε έναν κύριο που βρισκόταν πίσω του και ίσως «έφαγε» το δεύτερο αυγό. Αν τον πέτυχα, του ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Και κάτι τελευταίο. Στην κατ' ιδίαν συνομιλία μας με τον κ. υπουργό, το μόνο που με ρώτησε ήταν αν χρειάζομαι ψυχολόγο και τίποτε άλλο. Αυτή ήταν «η συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα» που ακολούθησε το περιστατικό, σύμφωνα με το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τα σχόλια δικά σας.



(ευχαριστώ την φιλη Σαλογραία)

Τουρκικά μαχητικά κύκλωσαν την αβοήθητη Κύπρο ...Που ειναι ο άξονας ΥΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ;

Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν λίγο 50 μίλια δυτικά της Πάφου μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό ελικοπτέρων ενώ στα ανατολικά 2 τουρκικά μαχητικά και 4 ελικόπτερα πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Γκρέκο.

Ενώ ο πρωθυπουργός ειναι στο Άγιο Όρος κύριε των δυνάμεων Στο μεταξύ, οι πάντες πλην του αρμοδίου (Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου) βρίσκονται αυτή την στιγμή γύρω από την γεώτρηση της Noble Energy (οι Τούρκοι έχουν φτάσει μόλις 15 μίλια από την γεώτρηση) (στείλτε τον Μπεγλίτη) με την τουρκική Αεροπορία και το τουρκικό Ναυτικό κυριολεκτικά να ξεφτιλίζει βασικά τους Έλληνες πολιτικούς (στείλτε τον Μπεγλίτη) και τις πομφόλυγές τους περί "σκληρού πυρήνα της εθνικής ασφάλειας" σε ότι αφορά την Κύπρο.

Ούτε ένα βαρκάκι του Πολεμικού Ναυτικού, ούτε χαρταετός της Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει δυτικότερα της Ρόδου, κατόπιν ρητών εντολών που έχουν δεχθεί τα Επιτελεία κατ'ευθείαν από το Μαξίμου: "Δεν θα στείλετε τίποτα".

Την ίδια στιγμή στην κυπριακή ΑΟΖ το Πίρι Ρέϊς κάνει παράνομες έρευνες και στην Αθήνα οι προσκυνημένοι της κυβέρνησης που χαριεντιζόντουσαν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και του πήγαιναν ... κλαδιά ελιάς (!) στον Κωνσταντινούπολη, νομίζουν ότι "ψιχαλίζει"!


Σχεδόν καθημερινά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετάνε σε μικρή απόσταση από τις κυπριακές ακτές (πάντως φροντίζουν να μένουν εκτός της ακτίνας δράσης των Α/Α συστημάτων BUK-M1) τόσο από τις δυτικές όσο και από τις ανατολικές.
Στην περιοχή της γεώτρησης όπως προείπαμε βρίσκονται οι πάντες: Αεροσκαφη και πλοία από το Ισραήλ την Βρετανία και τις ΗΠΑ αλλά και ένα ρωσικό υποβρύχιο αναφέρουν πηγές από την Μόσχα.
Πιο συγκεκριμένα αμερικανικά αεροσκάφη P-3 Orion περιπολούν στην περιοχή πάνω από το γεωτρύπανο για 3-5 ώρες καθημερινά.

Από την περασμένη Παρασκευή ένα P-3 Orion περιπολεί πάνω από το γεωτρύπανο καλύπτοντας την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Για αυτή την αποστολή οι Αμερικανοί έχουν δεσμεύσει δύο αεροσκάφη τα οποία εξορμούν από την Σικελία. Παράλληλα με αυτά τα αεροσκάφη οι Ισραηλινοί διαθέτουν εκτός από τα UAV ένα ιπτάμενο ραντάρ G550 Nahshon-Eitam καθώς και 10 ελικόπτερα και 2 μαχητικά τα οποία πετάνε στα όρια των συνόρων της κυπριακής ΑΟΖ με την ισραηλινή.


Στο θαλάσσιο μέτωπο της άτυπης αυτής αντιπαράθεσης γύρω από την πλατφόρμα το ισραηλινό Ναυτικό διατηρεί 4 πυραυλακάτους σε απόσταση 4 μιλίων από την πλατφόρμα εντός της ισραηλινής ΑΟΖ, οι Βρετανοί μαζί με τους Αμερικανούς στέλνουν δύο βοηθητικά πλοία από την Κρήτη στην Κύπρο και φυσικά οι Τούρκοι που διαθέτουν ένα μικρό στόλο για την προστασία του PIRI REIS το οποίο σημειωτέον έχει φτάσει στα 15 μίλια από την πλατφόρμα.

Την ίδια στιγμή οι βρετανικές δυνάμεις στην Κύπρο πραγματοποιούν στην περιοχή της Λάρνακας άσκηση SAR μαζί με την κυπριακή Εθνοφρουρά.

27 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίο Νάντια. Αντί για στεφάνι, έχεις τον όρκο μου, ότι το παιδί σου θα μάθει ποιοι σε δολοφόνησαν.

Προχθές αυτοκτόνησε μια μανούλα 39 ετών γιατί της πήρε η τράπεζα το σπίτι και θα έμπαινε και φυλακή για χρέη στο δημόσιο. Το παιχνίδι χάνεται Ολυμπία μου, δυστυχώς. Άν δεν το θεωρείς ψυχοπλακωτικό, ανέβασέ το, έτσι για την μνήμη της.
Εννοείται ανώνυμα.
Ευχαριστώ.


Συγχώρεσέ με φιλενάδα.
Δεν μπόρεσα να έρθω.
Δεν άντεχα να δω μια κουκλάρα δυο μέτρα χωμένη σε ένα κουτί.
Θέλω να σε θυμάμαι να με κερδίζεις με μια χεριά στο κατοστάρι.
Θέλω να σε θυμάμαι να κολυμπάμε παρέα για ώρες ατελείωτες και να προσπαθούμε να φτάσουμε τον ήλιο που βουτούσε πίσω από την Βάρκιζα.
Θέλω να σε θυμάμαι να κερδίζεις πρωταθλήματα, να χαμογελάς, να ερωτεύεσαι, να χορεύεις.
Γιατί ρε κορίτσι μου;
Για 50 κωλοχιλιάρικα; 100;;;
Δεν άντεχες την ιδέα να μπεις φυλακή; Θα έβγαινες. Από το χώμα, δεν θα βγεις.
Πού πήγε η πειθαρχία σου; Πού πήγε το πείσμα σου;
Εσένα, που μου λεγες-πέφτω και θα το κάνω κάτω από 15- εσένα σε νίκησαν 300 αληταράδες, εσένα σε σκότωσαν 300 κτήνη;
Τα μάτια του Πέτρου είναι άδεια. Ο Πέτρος, το ξέρω, θα ζωστεί εκρηκτικά και θα μπουκάρει στη Βουλή.
Όταν συνειδητοποιήσει ότι έφυγες, θα το κάνει.
Αντίο. Να κλάψω δεν μπορώ. Κουράγιο δεν έχω.
Θα σου δώσω έναν όρκο όμως.
Όπως τότε, πριν το 4χ100.

Κάποια στιγμή, θα δώσω στον γιο σου μια φωτοτυπία από τα σημερινά πρακτικά της Βουλής. Με τα 300 ονόματα. Και θα του κυκλώσω με κόκκινο αυτούς που θα ψηφίσουν σήμερα υπέρ της έκτακτης φορολογίας στα ακίνητα.
Θα του πω ότι οι 300 είναι οι δολοφόνοι της μάνας του .
Θα του πω ότι οι κυκλωμένοι είναι δυο φορές δολοφόνοι, γιατί θα σκοτώσουν κι άλλες Νάντιες.
Και μετά ας κάνει το παιδί, ό,τι του πει η ψυχή του.

ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΌΜΩΣ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ.


Ο Πέτρος μου ζήτησε να σου πω ένα διαδικτυακό αντίο. Βλέπεις και το διαδίκτυο, το αγαπούσες πολύ. Δεν μπόρεσα να του χαλάσω χατήρι.

Να προσέχεις εκεί που είσαι και να με προσέχεις.

Όπως με πρόσεχες πάντα όταν ανοιγόμασταν μόνες μας στα βαθειά.

Αντίο. Ελπίζω να γουστάρεις την θάλασσα που σε ταξιδεύει ΤΩΡΑ.


από το olympia.gr
Ποσειδώνας

Κύριε Βενιζέλο, this is parta...

Επιστολή προς Βενιζέλο και όχι μόνο.

Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου.

Οι λόγοι είναι απλοί:

Εσείς οι πολιτικοί, αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία, αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά. Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι, ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές.

Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν υπερήφανη και δεν υποδουλωνόταν σε ξένους κατακτητές, εσείς με τις πράξεις σας να την ξανά-υποδουλώσετε.

Το σύνταγμα της χώρας μου μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων.
Άραγε για ποιά ισότητα μιλάμε;
Τοn συνάδελφο σας κύριο Μαντέλη, τον καταδικάσατε σε φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Ποινή που αφορούσε δωροδοκία, ψευδή φορολογική δήλωση και τέλος για ζημία, την οποία υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή εγώ, ο Ελληνικός λαός).

Γιατί δεν του δεσμεύσατε την περιουσία του; Στο πρόσωπο του κυρίου Μαντέλη, αναφέρομαι και σε όλα τα λαμόγια πολιτικούς και μη, που κλέψανε τον ιδρώτα μου.

Αναρωτιέμαι, εγώ, που δεν θα σας πληρώσω τα 500-1000 ευρώ της εφορίας, τί ποινή θα μου επιβάλλετε, σε σχέση πάντα με την ποινή που επιβάλατε στον κύριο Μαντέλη και στον κάθε κύριο Μαντέλη; Πολύ θα ήθελα να με δικάσει ο δικαστής που δίκασε τον κύριο Μαντέλη και να μου απαγγείλει κατηγορία.

Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείτε, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύετε τις περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν.
Μέχρι σήμερα τα κανάλια αναφέρονται σε 37 δισεκατομμύρια από ανείσπρακτους φόρους, τους οποίους δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εισπράξετε.
Προχθές ο κύριος Ρακιτζής, αναφέρθηκε σε κρατικό υπάλληλο, η οποία υπεξαίρεσε 16 εκατομμύρια ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης διακοπής από την εργασία της.
Και για όλα αυτά ζητάτε να πληρώσω εγώ ο μισθωτός;

Δεν σας πληρώνω, γιατί αποτύχατε εδώ και 30 χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος.

Δεν σας πληρώνω, γιατί αναλάβατε την διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα.

Δεν σας πληρώνω, γιατί δεν έχετε εντολή από τον λαό, να υπογράφετε τέτοιου είδους μνημόνια.

Δεν σας πληρώνω, γιατί αρνούμαι να ταϊζω 301 ανθρώπους και την κλίκα τους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προδίδουν τα όνειρα του λαού και να ζούν εις βάρος του.

Θα πληρώσω την συμμετοχή μου στο κράτος, όταν αυτό αποφασίσει να γίνει δίκαιο και να κατανέμει τα βάρη δίκαια.

Θα πληρώσω, όταν το κράτος θα λειτουργήσει σαν κράτος και όχι σαν κομματική επιχείρηση με τα «δικά τους» παιδιά.

Θα πληρώσω, όταν αυτοί που μας κυβερνάνε και οι δημόσιοι λειτουργοί θα λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον και όχι για να φτιάξουν περιουσία.

Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι ο πολιτικός σας χρόνος (αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα) τελείωσε. Ο Ραγιάς ξύπνησε, από εδώ και στο εξής θα ακούτε και θα νοιώθετε μόνο την οργή του.

Υποδουλώσατε τα όνειρα μου και το μέλλον των παιδιών μου.
Πιστέψτε με, δεν έχω τίποτα να χάσω.
Ενώ εσείς...

Κωνσταντίνος Κυρίας

πηγή Ας μιλήσουμε Επιτέλους
Ποσειδώνας

Ελλάδα χωρίς Χριστό δεν νοείται!

Ζώντας τους τελευταίους μήνες όλη αυτήν την καταστροφολογία, την απίστευτη τάση όλων για ισοπέδωση, απαισιοδοξία αναρωτιέμαι πώς τελικά έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Πώς ο σύγχρονος κόσμος, ο τόσο τεχνολογικά προηγμένος, ο τόσο «δημοκρατικός», ο τόσο μορφωμένος και πολιτισμένος έφτασε σε αυτό το σημείο, να προσπαθεί να σωθεί από την επικείμενη οικονομική καταστροφή, που συνεπάγεται πλείστα όσα κακά σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής.

Μόρφωση, φαρμακευτική περίθαλψη, πολιτιστικές δραστηριότητες, κοινωνικά έργα, έργα για καλύτερη διαμονή στις μεγαλουπόλεις και χωριά και πόσα άλλα έχουν μείνει πίσω -αν δεν έχουν καταργηθεί-.


Πώς φτάσαμε λοιπόν σε τούτο το σημείο, να βλέπουμε με τόσο πανικό την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να πηγαίνει περίπατο και όλοι να προσπαθούμε να επιβιώσουμε χρησιμοποιώντας ακόμα και αθέμιτα μέσα;


Φτάσαμε εδώ γιατί βαδίσαμε χωρίς Θεό! Φτάσαμε εδώ διότι όλοι σχεδόν αυτοί που κυβερνούν, -αυτούς που εμείς ψηφίσαμε αλλά και οι γονείς μας και οι παππούδες μας- δεν έχουν Θεό.

Τους δώσαμε εξουσία και αυτοί λήστεψαν την νοημοσύνη μας. Τους δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοί μας εκμεταλλεύτηκαν. Και όμως όλοι αυτοί οι μικροί και μεγάλοι, αριστεροί και δεξιοί, κεντρώοι και ανεξάρτητοι «σωτήρες» της χώρας μας λουφάζουν αυτήν την στιγμή μέσα στο καλά ασφαλισμένο καβούκι τους. Δηλώσεις συμπόνιας, δηλώσεις κατακρίσεως των άλλων, δηλώσεις συμπαράστασης όμως πουθενά πράξεις φιλαλληλίας, πράξεις μετανοίας.

Και όλοι αυτοί λοιπόν που έχουν μάθει να ζουν με δόξες και τιμές, με οικονομική ευχέρεια, που έρχονται στους Ιερούς Ναούς μόνο στα πανηγύρια (έχει περισσότερο κόσμο- περισσότερους ψηφοφόρους) τολμούν να κατηγορούν την Εκκλησία του Χριστού για ευθύνες της οικονομικής αυτής κρίσης, τολμούν από την μία να κορδώνονται δίπλα στους αρχιερείς ή δίπλα σε θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας και από την άλλη να κατηγορούν τους αρχιερείς, κληρικούς, μοναχούς για το κατάντημα που οι ίδιοι αυτοί δημιούργησαν.

Τι να περιμένει όμως κάποιος από ανθρώπους που ούτε τον «καλό χριστιανό» δεν μπορούν να υποκριθούν. Αν και το ζητούμενο είναι όχι να υποκριθούν δήθεν τους καλούς χριστιανούς αλλά να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, με τους συνανθρώπους τους, με τον Θεό που βλασφημούν με τα καμώματα τους.

Μέσα λοιπόν στην σύγχρονη Ελλάδα μας, που γέμισε δυστυχώς σήμερα από νεοέλληνες δήθεν μορφωμένους και προοδευτικούς που θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία μας, να αλλοιώσουν την πίστη μας, να μολύνουν με ψέματα, ανακρίβειες και αιρετικές δοξασίες τις νέες γενιές των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας τα Μ.Μ.Ε., τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας, και κάθε τι που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους θέλουν αδελφοί μου να ξεχάσουμε την αγωνιστικότητα των προγόνων μας, το θάρρος και το φρόνημα των μακαρίων εκείνων ανθρώπων που είχαν ιδανικά και αξίες.



Θέλουν να ξεχάσουμε, να λησμονήσουμε την πίστη μας, να αρνηθούμε την πίστη εκείνων των νεομαρτύρων που δεν αρνήθηκαν και σφαγιάστηκαν, την Ορθόδοξη πίστη των προγόνων μας, των ελλήνων πατέρων της Εκκλησίας μας, του Κοσμά του Αιτωλού, του Γρηγορίου Παλαμά, του Θεοφάνους του εν Ναούση, του Αντωνίου του Βεροιέως και τόσων άλλων που τα ονόματά τους έμειναν μέσα στην Εκκλησία του Χριστού είτε σαν οσίων, είτε σαν μαρτύρων, είτε σαν ισαποστόλων.


Άνθρωπος χωρίς Θεό δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα ανδρείκελο που οδηγείται από τα πάθη, τις αδυναμίες, και την ματαιοδοξία του στην απώλεια του κατ’ εικόνα.


Είναι όντως λυπηρό να ζούμε στην Ελλάδα έχοντας εκλέξει αντίχριστους. Είναι λυπηρό να είμαστε οι περισσότεροι βαπτισμένοι χριστιανοί αλλά, να μιλούμε σαν αντίχριστοι, να πράττουμε σαν αντίχριστοι, να ζούμε σαν αντίχριστοι.


Μην σας περάσει ο λογισμός ότι αυτό το κείμενο υπονομεύει πολιτικά πρόσωπα ή ότι κάνουμε πολιτική. Όχι! Όμως είναι γελοίο όλοι αυτοί οι δήθεν «υπερασπιστές» της δημοκρατίας να θέλουν να φράξουν το στόμα της Εκκλησίας, να κάνουν την Εκκλησία δικό τους εκλογικό κέντρο και τους πιστούς του Χριστού δικούς τους οπαδούς.


Είναι ανόητο να υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει προσφέρει στο έθνος, είναι ανόητο και δείχνει προχειρότητα σκέψης το να υποστηρίζουν Έλληνες ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έκλεψε και κλέβει το Δημόσιο. Μάλλον το αντίθετο γίνεται εδώ και δεκαετίες.


Βεβαίως η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από την δική μου υπεράσπιση, η Εκκλησία είναι όχι ένα ανθρώπινο καθίδρυμα που λαβώνεται από τις ανθρώπινες αστοχίες αλλά είναι ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας και γι’ αυτό όσο την κτυπάς τόσο πιο δυνατή γίνεται όσο την διώκεις τόσο πιο σταθερή γίνεται, όσο λασπολογείς γι’ αυτήν τόσο πιο καθαρή την κάνεις, διότι όπως είπε και ο απόστολος «η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται».

Το παράλογο την σημερινή εποχή είναι ότι όλοι έχουν δικαιώματα εκτός από την Εκκλησία. Όλοι έχουν δικαιώματα εκτός από τον χριστιανό, αυτός θα πρέπει να κάνει την προσευχή του μόνος του κάθε πρωί πριν πάει στο σχολείο και όχι στο προαύλιο του σχολείου διότι φέρνει σε δύσκολη θέση τους αλλόθρησκους. Εγώ θα έλεγα ότι φέρνει σε δύσκολη θέση -αυτό το μικρό παιδάκι που κάνει τον σταυρό του με παρρησία- πολλούς δασκάλους μας που είναι αδιάφοροι αν όχι αντίχριστοι και πολέμιοι της Εκκλησίας μας, διότι απ’ ότι καταλαβαίνεται είναι της μόδας να είσαι εκτός Εκκλησίας, είναι δήθεν προοδευτικός αυτός που αρνείται την Αλήθεια που βίωσαν οι πρόγονοί του, είναι της μόδας να βρίζεις και να κακολογείς τον κλήρο της χώρας μας, να «σατιρίζεις» τα ιερά και τα όσια του τόπου μας, σε εκπομπές, σε θεατρικές παραστάσεις και όλο αυτό να θεωρείται τέχνη, να θεωρείται πολιτισμός, να θεωρείται πρόοδος.

Ε, λοιπόν αυτή την πρόοδο δεν την θέλω, αυτή η πρόοδος μας γυρίζει πίσω, αυτή η ακόρεστη προβολή των δικαιωμάτων θα μεταμορφώσει την κοινωνία μας σε ζούγκλα μιας και έχουν εκλείψει οι υποχρεώσεις και η υπευθυνότητα.

Η Ορθόδοξη Ελλάδα αιμορραγεί από τα ίδια της τα παιδιά, από τους ανθρώπους αυτούς που αντί να την φροντίζουν, γίνονται οι μαστροποί της.

Ελλάδα χωρίς Ορθοδοξία δεν νοείται. Ελλάδα χωρίς εκκλησιές και μοναστήρια δεν νοείται.

Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία κάνουν τον Έλληνα και όχι η Ευρώπη και το ευρώ.

πηγή Με παρρησία

Ποσειδώνας