Σελίδες

30 Νοεμβρίου 2010

Εκκλησιαστικό κίνημα κατά της κάρτας του πολίτη!


Γράφει ο Ζαχαρίας Γεωργούσης

Κάποιοι τους χαρακτήρισαν γραφικούς Αρχιερείς. Κάποιοι άλλοι «φωτισμένες διαύγειες» της Ορθοδοξίας. Άλλοι, πάλι, τους αποκάλεσαν «εκκλησιαστικούς επαναστάτες» χωρίς αιτία. Εμείς λέμε απλά: Και οι Επτά είναι υπέροχοι.


Ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Κηφισίας Κύριλλος, Ο Κονίτσης Ανδρέας, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Πατρών Χρυσόστομος, ο Αργολίδος Ιάκωβος και ο Ξάνθης Παντελεήμων είναι Ιεράρχες που δεν πτοούνται από τα κάθε είδους σχόλια. Με πλοηγό την Αγία Γραφή και οδηγό τους το ορθόδοξο φρόνημα παραμένουν - σε πείσμα των καιρών - αταλάντευτοι στην αποστολή που τους ανατέθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προάσπιση του χριστεπώνυμου ποιμνίου και αντιτίθονται στην λεγόμενη - από την κυβέρνηση - «κάρτα του πολίτη».


Μάχονται πνευματικά για το «φωτισμό» των ορθοδόξων, αλλά και των ελεύθερων ανθρώπων γύρω από ένα σύγχρονο - όπως εξελίσσεται - γρίφο.

Αγωνίζονται να ρίξουν ενημερωτικό φως στο «βαθύ τούνελ» μιας αινιγματικής κάρτας για την οποία ακούγονται και γράφονται πολλά και διάφορα, με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου να... νίπτει τας χείρας του. Λες και απολαμβάνει τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στο λαό. Τι κι’ αν οι πολίτες διψούν για πληροφόρηση, για μια ανάσα ενημέρωσης; Οι κεφαλές Πολιτείας και Εκκλησίας τους έχουν εγκαταλείψει στα σκοτάδια της άγνοιας.

Ο πρωθυπουργός θέλει να δείχνει ότι ασχολείται με άλλα σημαντικότερα θέματα, όπως η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας η οποία καθημερινά βουλιάζει όλο και περισσότερο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όμως, που κρύβεται; Διότι μπορεί να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση της Εκκλησίας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», αλλά «περιέργως πως» αποφεύγει να δώσει βροντερό παρόν στη... λαική διαβούλευση για την «κάρτα του πολίτη». Ο κόσμος είναι ανάστατος από αυτή την... ΗΧΗΡΗ απουσία του Ποιμενάρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας.

«Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς. Δεν έχουμε και την κάλυψη του Αρχιεπισκόπου για το ζήτημα της κάρτας. Άλλα περιμέναμε από τον κ. Ιερώνυμο. Ευτυχώς που υπάρχουν και λίγοι, εκλεκτοί Μητροπολίτες που μας στηρίζουν με τον παρηγορητικό λόγο τους και μας εμπνέουν με το θαρραλέο παράδειγμά τους», έλεγαν με παράπονο πιστοί στο προαύλιο του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σινά-Αγίας Αικατερίνης. Χωρίς να φωνάζουν , συζητούσαν εκφράζοντας την απορία τους για την παρατεταμένη σιωπή του Αρχιεπισκόπου και διερωτόντουσαν για το εάν «έχει ή δεν έχει συμβούλους ο Μακαριώτατος και τι τον συμβουλεύουν τελικά;».

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να εκπέμπει και η πλειονότητα των μονών του Αγίου Όρους. Η αφωνία που τις διακατέχει σχετικά με το φλέγον ζήτημα της πολυ-λειτουργικής κάρτας, η οποία θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα με στόχο να... πρωταγωνιστήσει θετικά ή αρνητικά στην καθημερινότητα του πολίτη είναι πρωτοφανής για τα Ορθόδοξα δεδομένα. Ο κοσμάκης όλο αυτό το διάστημα με λαχτάρα προσδοκούσε μια κουβέντα , μια γραφή από το Περιβόλι της Παναγιάς. Μάταια, όμως. Η κιβωτός της Ορθοδοξίας παραμένει ερμητικά κλειστή(;) απέναντι στα δρώμενα. Μοναδική εξαίρεση η Μονή Καρακάλου και η Μονή Εσφιγμένου, οι οποίες πήραν εγκαίρως αποστάσεις από την «παραλαβή» της επίμαχης κάρτας.

Ωστόσο, παρά τη σιωπή και την διστακτικότητα εντός του εκκλησιαστικού χώρου όλο και θεριεύει το...κίνημα αντίδρασης των Ιεραρχών. Ακόμη και αυτοί που μέχρι σήμερα δεν μίλησαν προβληματίζονται και προσεγγίζουν σταδιακά το... πιστεύω των «Επτά» μπροστάρηδων κατά της κάρτας του πολίτη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ήταν ο πρώτος, ο οποίος τάχθηκε επί των επάλξεων της αλήθειας και της διαφάνειας αναδεικνύοντας πτυχές του ζητήματος που αφορούν την κατάργηση(!) της ίδιας της ελευθερίας του ατόμου.

Από κοντά και ο Κηφισίας Κύριλλος δήλωσε αποφασιστικά: «Εγώ και οι ιερείς της Μητροπόλεως μου δε θα παραλάβουμε την κάρτα».

Από την πλευρά του, ο ακρίτας Μητροπολίτης Κονίτσης, Ανδρέας, τα είπε όλα με μιά του λέξη για αυτή τη μεθοδευμένη(;) προσπάθεια συσκότισης από το κυβερνητικό στρατόπεδο: «Ντροπή».

Την μαρτυρία πίστεως των τριών «μαχητών της Ορθοδοξίας» δεν άργησαν να ακολουθησουν και άλλοι Αρχιερείς. Τη σκυτάλη της αντίστασης μοιράζονται, πλέον, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Αργολίδος Ιάκωβος, που ορθά-κοφτά τόνισε ότι προτιμά να πεθάνει από την πείνα παρά να παραλάβει την εν λόγω κάρτα, ο Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος βροντοφώναξε «να μην επιβληθή η παραλαβή της κάρτας του πολίτη, διότι απειλούνται οι Συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες των πολιτών» και ο Ξάνθης Παντελεήμων.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η αντιφατική στάση επί του θέματος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος με επιστολή του προς την εφημερίδα τονίζει:

«Αγαπητέ μου κ. διευθυντά, Εδιάβασα όσα γράφετε στην εφημερίδα σας στο φύλλο της 14ης Νοεμβρίου για την Εκκλησία της Κρήτης και το πρόσωπό μου. Σας πληροφορώ ότι δεν είναι ακριβή όσα γράφετε. Προσωπικώς δεν έχω κάνει δηλώσεις για την κάρτα του πολίτη πουθενά. Υπάρχει μόνο το Ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία δεν έχει λάβει θέση υπέρ της Κάρτας του Πολίτου, αντίθετα αποφάσισε να έχει γνώμη και να πάρει θέση εις το θέμα αυτό μόνον όταν θα έχει όλα τα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με το θέμα. Δεν έχει η Σύνοδός μας, ούτε εγώ προσωπικώς, από κανένα «εντολή» για την Κάρτα του Πολίτη. Διαφωνώ και λυπούμαι για όσα γράφετε σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Γένους μας, το οποίον δεν έχει διαβιβάσει εις εμάς οποιαδήποτε θέση ή εντολή σχετικά με το θέμα της κάρτας του πολίτη. Βεβαίως και σεβόμεθα την Αγία Γραφή και τον λόγο του Θεού, τους Αγίους Αποστόλους και στον Αγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και τα βιβλία του τα οποία έχουν περιληφθεί εις την Καινή Διαθήκη. Εχομε συνείδηση του τι είμαστε, ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι ευθύνες μας. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης + ο Κρήτης Ειρηναίος»

Διαβάστε τώρα τι έλεγε πριν για την κάρτα του πολίτη η Αρχιεπισκοπή Κρήτης:
«Η µεστή – µόλις τέσσερις γραµµές – οµόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης είναι ενδεικτική της διαφορετικής στάσης που κρατούν οι κρητικοί ιεράρχες.

Η Σύνοδος, γράφει το ανακοινωθέν, «αναφορικά µε το θέµα της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών του πολίτη προτρέπει και παρακαλεί τον Ιερό Κλήροκαι τον ευσεβή Λαό της Κρήτης, να µην τροµοκρατείται από ανεύθυνους, να προσδοκά το Πρόσωπον του Ερχόµενου Κυρίου Ιησού Χριστού. Υπενθυµίζει, δε, τα λόγια του διορατικού Γέροντος Πορφυρίου: “... αν εµείς έχοµε µέσα µας τον Χριστό, δεν µπορεί µε τίποτα να µας πειράξει ο αντίχριστος...”».

Φράση που εκτιµάται ότι δεν µπήκε τυχαία στο ανακοινωθέν, αφού οµάδες κληρικών και πιστών συνδέουν την κάρτα µε τον... Αντίχριστο.
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, μάλιστα, ο οποίος ρωτήθηκε για την ανακοίνωση προτρέπει τον κόσµο να µην τροµοκρατείται από ανεύθυνους και απαντά µε νόηµα πως αυτό έγινε διότι «ακούγαµε πολλά και διαβάζαµε πολλά για το θέµα». Προσθέτει, δε, πως η απόφαση ελήφθη οµοφώνως από τους 9 ιεράρχες της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης».
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

από το Ελλήνων Αφύπνιση

ΣΧΟΛΙΟ
Προσωπικά οφείλω να πω ότι ελπίζω τελικώς η Ιεραρχία μας σύσσωμη θα αντιταχθεί στο ηλεκτρονικό φακέλωμα που προσπαθεί να επιβάλλει παγκοσμίως η Νέα Τάξη και τα φερέφωνα της σε κάθε χώρα.......

Αποχώρησαν οι Ελληνικές Δυνάμεις από άσκηση του ΝΑΤΟ που προσπάθησε να "γκριζάρει" περιοχές του Αιγαίου!

Του Νίκου Μελέτη

Mε την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από την ετήσια άσκηση του NATO «Noble Aspect» αντέδρασε η Aθήνα στην προσπάθεια των επιτελών της Συμμαχίας να «γκριζάρουν» το Aιγαίο.
Aπό τον σχεδιασμό της άσκησης, που διεξάγεται 1-2 Δεκεμβρίου, εξαιρέθηκε ολόκληρη η περιοχή του Aιγαίου κατόπιν οδηγιών του διοικητή του Aεροπορικού Στρατηγείου στη Σμύρνη Aμερικανού πτέραρχου Pαλφ T. Tζοντις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Aθήνας.
Διαβήματα
Παρά τα έντονα διαβήματα και τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, ο Aμερικανός πτέραρχος επικαλέσθηκε τις περίφημες Aegean Policy Guidance (τις Διαδικασίες για την Πολιτική του Aιγαίου), η τελευταία έκδοση των οποίων δημοσιοποιήθηκε το 2006 με την υπογραφή του τότε ανώτατου διοικητή των NATOικών δυνάμεων της Eυρώπης Saceur στρατηγό Tζέιμς Tζοουνς, με τις οποίες καλούνται οι NATOικοί επιτελείς να εξαιρούν από το σχεδιασμό ασκήσεων και άλλων NATOικών προγραμμάτων την περιοχή του Aνατολικού Aιγαίου.
Tο «φάντασμα» των Oδηγιών αυτών βαραίνει τις σχέσεις της Eλλάδας με τη Συμμαχία, καθώς ενώ το επιχείρημα των NATOικών είναι ότι το NATO δεν παρεμβαίνει σε αντιθέσεις τέτοιας μορφής με το κείμενο αυτό υιοθετεί πλήρως τις τουρκικές θέσεις περί ασαφούς καθεστώτος του Aιγαίου.
H κίνηση αυτή του διοικητή της Σμύρνης έρχεται λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο Kορυφής της Λισαβόνας, όπου για μία ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση (παρά το γεγονός ότι ο υπουργός άμυνας Eυάγγ. Bενιζελος το έθεσε στο γ.γ. της Συμμαχίας) απέφυγε να διεκδικήσει ανατροπή του αρνητικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει από το 1983 τα γνωστά Luns Rules, που αποτέλεσαν το βαρύ «εισιτήριο» για την επιστροφή της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος του NATO.

από το Kranos.gr


ΣΧΟΛΙΟ

Επιτέλους και μια καλή είδηση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και το Πεντάγωνο......

Πάντα τέτοια.

Συμπεράσματα από την εκδήλωση για την Θράκη.

Όπως ανακοίνωσε η συντακτική ομάδα του περιοδικού Άρδην και της Εφημερίδας Ρήξη, χθες, 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Παλαιά Βουλή η μεγάλη εκδήλωση του περιοδικού «Άρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη» με θέμα την ελληνική Θράκη και τον Νεοθωμανισμό (δείτε πορηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ). Η κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, αλλά και η είσοδος και ο διάδρομος, ήταν ασφυκτικά γεμάτη, περισσότεροι από 600 άτομα στην πρώτη, ίσως, μεγάλη εκδήλωση που γίνεται στην Αθήνα για την Θράκη και τον νεοθωμανισμό.

Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, στρατηγός ε.α., ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που για χρόνια έχει ενισχύσει προσπάθειες αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων και των Ρομά στη Θράκη. Ο Εμφιετζόγλου αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωσης του πατριωτισμού των Ελλήνων και την χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων. Μίλησε για τις προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανόδου της Θράκης, διαπιστώνοντας τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική πολιτεία. Υπενθύμισε όλες τις αξιώσεις του Νεοθωμανισμού, τονίζοντας την ανυποχώρητη στάση που πρέπει να κρατήσουμε στη Θράκη και τη Μακεδονία, το Αιγαίο και τη Κύπρο, τα ζητήματα των χωρικών υδάτων και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Κώστας Καραΐσκος, εκδότης του περιοδικού Αντιφωνητής της Κομοτηνής και μέλος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Σπάρτακος», που κατάφερε στις πρόσφατες εκλογές να εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο στην Κομοτηνή. Μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για την «τουρκοποίηση» της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και τα μέτρα που μπορούν αν παρθούν για να ανακόψουν αυτή την εξέλιξη. Η εφαρμογή των νόμων και η απλή λογική είναι, κατά τον Κ. Καραΐσκο αρκετές για να εξαλείψουν τον κίνδυνο του Προξενείο, αλλά, όπως τόνισε, σκέψεις, προτάσεις και λόγια που θεωρούμε αυτονόητα στην Αθήνα, στη Θράκη είναι ταμπού και η επιρροή του Προξενείου απαγορεύει ακόμη και την αναφορά των αυτονόητων. Δυστυχώς, δήλωσε, η «κυπροποίηση» της Θράκης είναι πλέον πολύ πιθανή, αν και όχι μη αναστρέψιμη.

Τη θλιβερή αυτή πραγματικότητα μας μετέφερε και η δεύτερη ομιλήτρια, η δασκάλα του Μεγάλου Δερίου Χαρά Νικοπούλου, που περιέγραψε την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από την Θράκη. Μίλησε για τους αγώνες που έκανε για τους μουσουλμάνους Πομάκους και τις προσπάθειες του Προξενείου να εκτουρκίσει την κοινότητά τους. Ακόμη και η αναφορά στη λέξη «Πομάκος», είναι στη Θράκη απαγορευμένη. Όπως και ο Κώστας Καραΐσκος, υπενθύμισε πως ο Νεοθωμανισμός δεν θα ήταν τόσο ισχυρός, αν δεν υπήρχε και ο αντίστοιχος νεοραγιαδισμός πολλών Ελλήνων, στέλνοντας ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου.

Ακολούθησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, που μίλησε για τον ρόλο του τουρκικού Προξενείου και την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του από την Τουρκία, που του επιτρέπει να διατηρεί ένα εκτενές δίκτυο πρακτόρων σε ολόκληρη τη μουσουλμανική μειονότητα. Αναφέρθηκε στην εξάρτηση των κομμάτων από τον τουρκικό παράγοντα και την ψηφοθηρική λογική τους, που έχει δώσει στο Προξενείο την δύναμη και την επιρροή που διαθέτει.

Την συζήτηση έκλεισε ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Άρδην, που συνόψισε το πρόβλημα της μουσουλμανικής μειονότητας, και το συνέδεσε με το αντίστοιχο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία και τον κίνδυνο δημιουργίας μιας ενιαίας αυτονομιστικής, πλέον, τουρκοποιημένης μειονότητας. Αναφέρθηκε στις ευρύτερες επιδιώξεις του Νεοθωμανισμού στην περιοχή και την ιστορική πορεία των Βαλκανίων, που αποτελούν τον μοναδικό χώρο, στον οποίο μπορεί η Ελλάδα να επιβιώσει, δημιουργώντας έναν ισχυρό πόλο, ικανό να αντισταθεί στις επιθέσεις Ανατολής και Δύσης – αυτό που δεν κατάφερε το 1204 και το 1453. Η Θράκη, η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα, δεν έχουν απλώς κάποια εθνικά προβλήματα που αναζητούν επίλυση, αλλά αποτελούν τον χώρο όπου κρίνεται σήμερα η ίδια η επιβίωση του Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, στον οποίο απηύθυνε ερώτημα η Χαρά Νικοπούλου, για την ανθελληνική στάση των Τούρκων βουλευτών. Ο Απ. Κακλαμάνης δεν έδωσε πειστική απάντηση, προκαλώντας σε πολλούς έντονη δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία. Σε κάθε περίπτωση, ήταν σημαντική η παραδοχή του, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή πολιτική στη Θράκη, είναι η απομάκρυνση του τουρκικού Προξενείου.

πηγή Kranos.gr

Παραλίγο να λυντσάρουν τον Κακλαμάνη στην παλαιά Βουλή....

Χθές βράδυ έγινε μια εκδήλωση στην παλιά βουλή για την Θράκη, με συντονιστή τον Στρατηγό Αλευρομάγειρο, και ομιλητές τους , Κ. Καραϊσκο έκδοτη του Αντιφωνητή, Παναγιώτη Σγουρίδη βουλευτή, Γ. Καραμπελιά εκδότη του ΑΡΔΗΝ, και την ηρωική δασκάλα ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε στην αίθουσα όπου έσφυζε από κόσμο, και ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ του οποίο έσπευσε ο συντονιστής Κος Αλευρομάγειρος να αναγγείλει την παρουσία. Πριν το τέλος της εκδήλωσις σηκώθηκε η ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και ζήτησε από τον συντονιστή της όλης εκδήλωσις μέσω αυτού, να απευθύνει μια ερώτηση στον παριστάμενο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ,και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Απευθυνόμενη λοιπόν στον πρώην πρόεδρο της βουλής τον ρώτησε, «μέχρι ποιου σημείου πρέπει για να φτάσουν οι πράξεις και ενέργειες των Ματατζη, Ιλχαν και Χατζηοσμάν, για να τους διώξετε από το ΠΑΣΟΚ;».

Απαντώντας ο ανεκδιήγητος Κακλαμάνης με το γνωστό, «άρες μάρες κουκουνάρες »,και κουβέντα για την ταμπακιέρα, έκανε τους παριστάμενους να εξαγριωθούν, να του απευθύνουν λέξεις υβριστικές, τέτοιες που δεν τολμούμε ούτε να τις γράψουμε. Ο δε παριστάμενος ΝΑΞΑΚΗΣ εξαγριωμένος από την κοροϊδία, του είπε ότι εσείς παραδώσατε και τον ΟΤΣΑΛΑΝ, και βλέποντας οι διοργανωτές ότι η κατάσταση πάει να εκτραπεί από τους διαμαρτυρόμενους για την κοροϊδία και να γίνει ανεξέλεκτη, αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Τώρα τι ήθελε να πάει σε μια τέτοια πατριωτική εκδήλωση ένας συμμετέχων στο γενικό ξεπούλημα της χώρας;
Aγνωσται αι βουλαί του …παρ΄ολιγο…. λυντσαρισμένου.
Λυπούμαστε μόνο που δεν ήμασταν εκεί, για να του χώσουμε κανένα γιαουρτάκι για να ….φτιάξει δέρμα..

πηγή ΙΧΝΟΣ
από το Σύνδεσμος 71

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτά συμβάινουν όταν λόγω γήρατος ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τι κάνει, που πάει και τι εκπροσωπεί.....
Φυσικά μην ξεχνάμε ότι παραμυθιάζονται τα στελέχη και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο των πρωθυπουργό, ότι ζούν τον νεό πατριωτισμό της Ελλάδας!!!!!
Εχουν μετονομάσει την εσχάτη προδοσία σε νέο πατριωτισμό και νομίζουν έτσι ότι όταν γίνονται πατριωτικές εκδηλώσεις μπορούν να συμμετέχουν άφοβα....

Α, ρε Κακλαμάνη γέρασες κι ακόμα δεν κατάλαβες σε τι προδοτικό συφρετό συμμετείχες και συμμετέχεις...
Και μάλλον έτσι θα πεθάνεις κιόλας...... νομίζοντας ότι έσωσες την Ελλάδα!!!!!

Καλά που υπάρχουν ελληνίδες σαν την Χαρά Νικοπούλου που μερικές φορές προσπαθούν να σας επαναφέρουν και σας ξεμπροστιάζουν....
Που να σταθείτε μπροστά σε αληθινούς ήρωες; Εσείς Εφιάλτες...... γραικύλοι και ραγιάδες.

Wikileaks: Ο έξυπνος αποδομητικός μηχανισμός της παγκόσμιας κυβέρνησης.

"Αποδόμηση δεν είναι το αν αποσυναρμολογήσεις την δομή ενός κειμένου, αλλά μια υπόδειξη ότι το ίδιο το κείμενο έχει αποσυναρμολογήσει τον εαυτό του. Αυτό που φαίνεται ως η συμπαγής του βάση δεν είναι βράχος, αλλά αέρας".

J. Hillis Miller


Ξαφνικά και σχεδόν απο το πουθενά ένας μυστήριος Αυστραλός κατασκευάζει μια ιστοσελίδα και βγάζει στην δημοσιότητα 700.000 απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ που αφορούσαν τον πόλεμο στο Ιράκ.Σήμερα λίγους μήνες μετά προαναγγέλλεται ένας δεύτερος σεισμός οκτώ μάλιστα φορές ισχυρότερος απο τον πρώτο. Όπως έγραψε
χαρακτηριστικά το φιλοκυβερνητικό " Έθνος":

"Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, ανέμεναν με αγωνία την αποκάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων άκρως απόρρητων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία είχαν κλαπεί και είχαν αποσταλεί στην ιστοσελίδα Wikileaks, η οποία με τη σειρά της τα μοιράστηκε με τις εφημερίδες New York Times και Guardian και το περιοδικό Der Spiegel.

Το Wikileaks ιδρύθηκε από τον Αυστραλό Τζούλιαν Ασάντζ, τον οποίο οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «επικίνδυνο χάκερ».
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στους πρέσβεις στις χώρες οι οποίες θα επηρεαστούν να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους. Αρμόδιοι στην Ουάσιγκτον και την Αθήνα επιβεβαίωσαν σε συνομιλίες τους με το «Εθνος της Κυριακής» ότι αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας επισκέφθηκε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ενημέρωσε για το θέμα τον πρέσβη Χρήστο Παναγόπουλο, που θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα που εκλάπησαν είναι της περιόδου 2006-2009. Αφορούν τηλεγραφήματα που εστάλησαν από όλες τις πρεσβείες του εξωτερικού προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις απαντήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καλύπτουν όλα τα διεθνή προβλήματα."

Με δυό λόγια το Wikileaks , για λόγους που θα εξετάσουμε πιο κάτω , άνοιξε το καπάκι του βόθρου και η μπόχα της μυστικής και υπόγειας διπλωματίας θα ξεχυθεί παντού.

Ήδη απο την πρώτη φορά, η έκπληξη του κόσμου δεν προήλθε τόσο απο το περιεχόμενο των δημοσιευμένων "απορρήτων" εγγράφων, αφού σχεδόν οι πάντες έχουν αντιληφθεί την "ηθική" και τους τρόπους εφαρμογής της "Νέας Τάξης Πραγμάτων " δια της "Pax Americana", όσο απο αυτό καθ΄αυτό το γεγονός της "διαρροής" τόσο πολλών και σημαντικών για την ...εικόνα της Αμερικής "μυστικών".

Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας μυστηριώσης "ακτιβιστής" απέκτησε ξαφνικά τέτοια ισχύ ώστε να γκρεμίσει όλο το σύστημα ασφαλείας των ΗΠΑ και να προσπεράσει την πολυεπίπεδη και πολύμορφη δραστηριότητα των αμερικανικών μυστικών αλλά και "φανερών" υπηρεσιών.


Είναι προφανές ότι στην περίπτωση της αποκαλυπτικής δράσης της wikileaks ισχύει αυτό που λέει ο Ελληνικός λαός ότι δηλαδή "κάποιο λάκκο έχει η φάβα".

Για να μπορέσουμε να κατέβουμε στον "λάκκο της φάβας" και να δούμε τι βρίσκεται στον πυθμένα της , αναγκαστικά θα πρέπει να δούμε ορισμένα δεδομένα.

1ο Δεδομένο:

Το πλήγμα που δέχτηκαν οι ΗΠΑ με το πρώτο κύμα αποκαλύψεων απο την wikileaks ήταν αναμφισβήτητα μεγάλο και σίγουρα απείρως μικρότερο απο αυτό που έρχεται.
Το state derartment έχει ομολογήσει ότι οι συνέπειες των επερχόμενων αποκαλύψεων θα συνταράξουν τα θεμέλια της Αμερικανικής διπλωματίας (μυστικής και φανερής), η οποία ως γνωστό είναι ο ένας απο τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πλανηταρχική ισχύς της Αμερικής.

Ο πρώτος πυλώνας, δηλαδή η στρατιωτική ισχύς και παρουσία της Pax Americana στα "απελευθερωθέντα" κράτη του Ιράκ και του Αφγανιστάν, που εν πολλοίς σηματοδοτούσε και τον ρόλο των ΗΠΑ σε διεθνείς ή "ημιδιεθνείς" οργανισμούς και συμμαχίες, όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, με το πρώτο κύμα των αποκαλύψεων του Wikileaks απέκτησε ακόμα μεγαλύτερες ρωγμές απο εκείνες που είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση δεκάδων videos με τα αισχρά και απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν οι φυλακισμένοι του Γκουαντανάμο ή με την απάνθρωπη δράση τόσο του Αμερικανικού στρατού όσο και της ιδιωτικής εταιρείας "ασφαλείας" Blackwaters στο Ιρακ.

2ο Δεδομένο:

Είναι πλέον γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη μπεί στον δεύτερο και χειρότερο κύκλο της οικονομικής κρίσης που σκηνοθέτησαν και πυροδότησαν οι Lechman Brothers, η Goldman Sachs και οι υπόλοιποι τραπεζοπιστωτικοί δορυφόροι του παγκόσμιου κεφαλαίου. Το ότι οι σχεδόν όλοι οι "πυροκροτητές" της έκρηξης αυτής της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας εναντίον των λαών, διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί απλής κρίσης οικονομικού χαρακτήρα,είναι Εβραϊκών συμφερόντων μπορεί να έχει κάποια σημειολογική αξία , όμως αυτό που είναι σημαντικώτερο επι του παρόντος είναι το τι παρήγαγε σε πολιτικό επίπεδο αυτή η οικονομική τρομοκρατία.

Η ψευδαίσθηση της κοινωνικής ομαλότητας και της πλανηταρχικής αυτάρκειας που είχε καλλιεργηθεί στον Αμερικανικό λαό ήδη απο την εποχή του "New Deal" και η οποία γιγαντώθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, γκρεμίστηκε σαν χαρτινος πύργος με την οικονομική κρίση. Τα εκατομμύρια των ανέργων και νεοπτώχων της Αμερικανικής κοινωνίας δεν εμπιστεύονται πλέον το παραδοσιακό διπολικό πολιτικό τους σύστημα και είναι έτοιμα να εμπιστευθούν οποιονδήποτε "φακίρη" τους υποσχεθεί ασφάλεια και ένα "New - new deal".

3ο Δεδομένο:
Μετά το δεύτερο πλήγμα αποκαλύψεων το οποίο όπως είπαμε θα "πληγώσει" σοβαρά τον δεύτερο πυλώνα της αμερικανικής πλανηταρχίας , η Αμερική κινδυνεύει σοβαρά να απωλέσει τον ρόλο του διαχειριστή της "Παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων". Με απλά λόγια, η απαξίωση της ισχύος των ΗΠΑ που άρχισε με την εκρηξη της αμερικανικής τραπεζοπιστωτικής φούσκας, επεκτείνεται σήμερα με την σκηνοθετημένη ρηγμάτωση των δύο βασικών πυλώνων της Pax Americana, δηλαδή της στρατιωτικής ισχύος και της διεθνούς πολιτικής επιρροής που πραγματοποιείται μέσω της μυστικής και φανερής διπλωματίας.
Στο άμεσο μέλλον οι ΗΠΑ θα βρεθούν μόνες, χωρίς στρατιωτικούς συμμάχους αφού κανείς δεν θα θέλει να είναι δίπλα σε ένα ψωριασμένο λιοντάρι και δίχως τους "εθνικούς εταίρους" οι οποίοι θα προσπαθούν να σκεπάσουν τα αίσχη της μυστικής διπλωματίας που ήταν και ο συνεκτικός δεσμός τους με την "μαμά- Αμερική".

Συμπερασμα
Αν λοιπόν οι ρηγματώσεις των δύο πυλώνων που αναφέραμε μεγαλώσουν, πράγμα που κατα τα φαινόμενα θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, τότε το κενό αυτής της "πλανητικής εξουσίας" κατά πάσα βεβαιότητα θα καλυφθεί απο μια "παγκόσμια κυβέρνηση", για την οποία εξ΄άλλου μιλούν διαρκώς τον τελευταίο καιρό, όλοι σχεδόν οι μέχρι σήμερα "εταιροι" της καταρρέουσας υπερδύναμης, προεξάρχοντος βεβαίως του δικού μας αμερικανοθρεμένου πρωθυπουργού.
Αύριο όλοι αυτοί που μέχρι τώρα λιβανίζουν τον "προκαθήμενο" στο Αμερικανικό καπιτώλιο, θα του γυρίσουν την πλάτη και θα καταγγέλλουν με την γνωστή σε όλους μας υποκρισία, την ανηθικότητα της μυστικής διπλωματίας στην οποία φυσικά μέχρι χθές συμμετείχαν ως "σημαντικοί εταίροι".

Οι χρεοκοπίες αρχικά των κρατών του Ευρωπαϊκού νότου καθώς επίσης και η αποδυνάμωση του ήδη αμφιλεγόμενου ατλαντικού προστατευτισμού θα είναι η αρχή μιας αλυσιδωτής αντίδρασης η οποία θα κατακερματίσει το πολιτικό σύστημα και θα δημιουργήσει την πλαστή ανάγκη της ανάδειξης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ο νέος ολοκληρωτισμός βρίσκεται ante portas και οι λαοί παιδαγωγημένοι στα νανουριστικά δόγματα της "Νέας Εποχής" δεν θα έχουν αναπτύξει εκείνες τις αντιστάσεις που θα ανέκοπταν αυτή την ζοφερή προοπτική.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το wikileaks δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας χρήσιμος και έξυπνος αποδομητικός μηχανισμός του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος, ο οποίος στερούμενος πολιτικών κατευθύνσεων και ιδεολογίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αναδυόμενου νέου ολοκληρωτισμού που θα εφαρμοστεί άριστα με μία "παγκόσμια κυβέρνηση".

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καπιταλισμός έτσι κι αλλιώς θα εμφάνιζε τέτοιου είδους "αυτοάνοσες" ασθένειες και έτσι πιο "ευάλλωτος" θα είναι εύκολο να χτυπηθεί απο τα "αριστερά". Με αυτή την θεωρία θα συμφωνούσαμε αν ο περιγραφόμενος υπο αυτών "αριστερός αντίπαλος" υπήρχε σαν αυτόνομη και αποστειρωμένη απο τις "καπιταλιστικές ασθένειες" και άν το σημερινό σύστημα έπνεε τα λοίσθια. Δυστυχώς όμως ούτε ο καπιταλισμός είναι ετοιμοθάνατος, απλώς μεταλλάσσει την μορφή του σε μια ακόμη χειρότερη, ούτε φυσικά η "αριστερά" έμεινε απρόσβλητη τόσο απο τις δικές της "παιδικές ασθένειες" όσο και πο τις μεταλλάξεις που τις προκάλεσε η ενεργός συμμετοχή της στο καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτό που μένει τελικά στους λαούς είναι να αντισταθούν κατ΄αρχάς πνευματικά στην αποδοχή της νεοεποχήτικης κοσμοαντίληψης και να υπερασπισθούν τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου που είναι και ο κύριος στόχος της "Νέας -νέας Τάξης Πραγμάτων". Άλλος ένας τρόπος αντίστασης σε αυτήν την επερχόμενη παγκόσμια λαίλαπα, είναι η καλλιέργεια του πατριωτισμού και η δημιουργία πατριωτικών κινημάτων τα οποία θα ανακόψουν την σχεδιασμένη αποεθνικοποίηση των κρατών και κατ΄επέκταση την ανάδυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία δεν θα βασίζεται ασφαλώς σε κάποιου είδους διεθνισμό, αλλά στην επιβολή μίας παγκόσμιας δικτατορίας. Μιας δικτατορίας η οποία θα "συγκολήσει" δια της βίας όλους τους λαούς μιας και θα τους έχει δέσει πισθάγκωνα μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αυτό που άλλοι το θεωρούν ως προοπτική μιας παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας, θα είναι στην πραγματικότητα η ειρήνη και η ευημερία μιας παγκόσμιας φυλακής οι κρατούμενοι της οποίας αναγκαστικά θα κάθονται ήσυχοι και θα είναι ευχαριστημένοι με το "συσσίτιο" που θα τους προσφέρουν.

πηγή Κλασσικοπερίπτωση

29 Νοεμβρίου 2010

Εχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων...;

Του Μιχάλη Χρυνσανθόπουλου, καθ. ιστορικού, συγγραφέα, δημοσιογράφου

Τελείωσε η σύνοδος του ΝΑΤΟ με το καινούργιο στρατηγικό δόγμα που, όταν αναλυθεί πραγματικά, θα μας οδηγήσει σε σκηνές αποκάλυψης
.

Η πολυπόθητη ένταξη των Σκοπίων στη βορειοατλαντική συμμαχία δεν κατέστη δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω της υποθήκης από την προηγούμενη σύνοδο, που ουσιαστικά έβαλε ως όρο ένταξης την επίλυση του θέματος του ονόματος, παρά τις εκατέρωθεν πιέσεις, όπως η επιστολή του υπουργού αμύνης του Καναδά στον Μπαράκ Ομπάμα, που αποδέχεται αναφανδόν τις θέσεις της γειτονικής χώρας, την υποστήριξη από κράτη-μέλη της συμμαχίας, την απίστευτη δραστηριοποίηση της ομογένειας (μέσω των πανίσχυρων οργανώσεών της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη) του βόρειου γείτονα, και τις προκλητικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων.

Αλλά ας μην είμαστε αφελείς και τρέφουμε αυταπάτες. Η ένταξη θα γίνει χωρίς καμία αμφιβολία, είναι προαποφασισμένο.

Αλλά με ποιους όρους θα γίνει; Τι θα δώσει η Ελλάδα; Τι θα παραχωρήσει από την εθνική της αξιοπρέπεια, τώρα μάλιστα που βρίσκεται κάτω από τον ζυγό του ΔΝΤ και την απελπιστική οικονομική της κατάσταση, που την κάνει εξαιρετικά ευάλωτη; Είναι ικανό το σαθρό σύστημα στην Ελλάδα να υποστηρίξει τα εθνικά απαράγραπτα δίκαια; Μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναφωνήσει ένα όχι (τόσο μικρή λέξη με τόσο τεράστιο περιεχόμενο) στους παραχαράκτες, στους κοινούς κλέφτες της μακεδονικής ιστορίας; Ένα όχι που δεν θα συνοδεύεται από κορόνες εσωτερικής κατανάλωσης που θα το καταστήσουν στην πράξη ανενεργό αλλά από γνώση, σύνεση, αποφασιστικότητά και συνέχεια.

Άραγε έχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων; Έναντι ποιου ανταλλάγματος θα πωληθεί το μακεδονικό όνομα, ιστορία, πολιτισμός; Την απάντηση ας μας τη δώσουν οι αδαείς χαρούμενοι "ergaomnites", που αποχωρίζουν τη γεωγραφία από την εθνογραφία, περιχαρακώνουν συνοριακά τη μακεδονική γη, την τέμνουν κατά το δοκούν χειρότερα σύμφωνα με τη σλαβική προπαγάνδα των τριών Μακεδονιών, νομιμοποιώντας de facto αλλά και de jure τη μεγαλύτερη ιστορική απάτη όλων των εποχών. Την απάτη που είχαν τεχνηέντως πλασάρει οι Σκοπιανοί, τα καλύτερα παιδιά της Σόφιας, του σύγχρονου βουλγαρικού διεκδικητισμού, σερβικής συνταγής και προέλευσης, από τον μεσοπόλεμο του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα.

Χωρίς καν να έχουμε ενσκήψει στις βασικές πτυχές του ζητήματος πληρώνουμε τις εσωτερικές διαμάχες των δύο βασικών πτερύγων του VMRO των αιμοσταγών κομιτατζήδων (κομιτών, όπως είναι πραγματικά), που έπνιξαν στη σφαγή τη Μακεδονία προσπαθώντας να επιβάλουν το "Makedonija na Makedoncite" ("Η Μακεδονία στους Μακεδόνες") εννοώντας αποκάλυπτα το "Makedonija na Balgarite" (Η Μακεδονία στους Βουλγάρους). Είναι αυτοί που δολοφονούσαν βούλγαρους πολιτικούς μέρα μεσημέρι μπροστά από το κοινοβούλιο στη Σόφια όντας κράτος εν κράτει, είναι αυτοί που εισέρχονται πρώτοι μέσα στα μακεδονικά χωριά με ιδιαίτερο φανατισμό και μίσος για καθετί το ελληνικό, διώκοντας, καίγοντας, λεηλατώντας τα πάντα. Είναι αυτοί που διέπραξαν τα ειδεχθέστερα εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα και στον εμφύλιο, βρίσκοντας και πρόθυμους συνεργάτες δυστυχώς. Είναι αυτοί που άρπαξαν τα 28.500 παιδιά με τη βία για να τα γενιτσαροποιήσουν, σλαβοποιώντας τα ψευτομακεδονικά (ο αριθμός των παιδιών είναι μεγαλύτερος, αλλά θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό σε κατοπινή μας αναφορά) για να αποτελειώσουν τη ραχοκοκαλιά της προπαγάνδας της γειτονικής χώρας, όπως και ο τωρινός πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι. Είναι αυτοί που ελέγχουν όλες τις φανατικές οργανώσεις του εξωτερικού, που απειλούν και με την αφαίρεση ζωής ακόμη οποιουδήποτε πολιτικού της γειτονικής χώρας που θα διανοηθεί να υπογράψει την παραμικρή αλλαγή του ονόματος απέναντι στη "φασιστική Ελλάδα" (όπως το SMK, το παγκόσμιο μακεδονικό συνέδριο του Todor Petrov).

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, μια και καλή, περί της "κόκκινης γραμμής", που μόνο κόκκινη δεν είναι: Το θέμα δεν είναι θέμα ονόματος, γεωγραφίας κτλ. Το θέμα είναι ποιος έχει το δικαίωμα να φέρει το μακεδονικό όνομα, τη μακεδονική ταυτότητα, οι Έλληνες ή οι Σλάβοι των Σκοπίων; Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό, και δεν νοείται, δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο να βάζουμε πάντα μεσολαβητή για την ιστορική μας συνέχεια και ταυτότητα στον χώρο της Μακεδονίας, συμπεριφερόμενοι ως οι κλέφτες της ιστορίας, όπως είχε πει ο αείμνηστος Μ. Ανδρόνικος.

Διαμεσολαβητής γιατί; Είμαστε ή δεν είμαστε Μακεδόνες; Φτάνει πλέον το παραμύθι του γεωγραφικού, των πολλών δήθεν "μακεδονικών ταυτοτήτων", των "παράλληλων ιστοριών" κτλ. Δεν γίνεται να αγνοηθεί η ιστορικότητα του μακεδονισμού ως έκφραση γνησίου ελληνισμού. Δεν γίνεται να αγνοηθεί η τύχη του ποδοπατηθέντος και ποδοπατημένου έως και τώρα μακεδονικού ελληνισμού (οι πραγματικοί Μακεδόνες) υπό της γειτονικής χώρας. Δεν γίνεται να αγνοηθεί ότι καταστρέφονται συστηματικά βάναυσα και βάρβαρα τα δείγματα πολιτισμού σε Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Μοναστήρι, Γευγελή κτλ. στο όνομα των ανίερων γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών συμμαχιών, συμφερόντων, σφαιρών επιρροής.

Τι ιστορία θα παραδώσουμε στους απογόνους μας; Τι είδους τιμή και εθνική αξιοπρέπεια;
Οι βόρειοι γείτονες δεν έχουν ιστορία και φτιάχνουν ιστορία εκ του μηδενός. Δεν σέβονται απολύτως τίποτε, ποδοπατούν κάθε έννοια δικαίου, διαλόγου, φυλακίζουν και καταδιώκουν κουρελιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, όπως τον νόμιμο αρχιεπίσκοπο των Σκοπίων Ιωάννη (συνελήφθη εκ νέου στα σερβοβουλγαρικά σύνορα στην τοποθεσία Kalotina), κλέβουν ασύστολα επιγραφές, αγάλματα, αρχαίους ναούς, θέατρα, εικόνες εκκλησίες, μοναστήρια και διαστρέφουν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τη μακεδονική ιστορία.

πηγή "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

από το Ελλήνων Αφύπνιση

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΑΤΟΥΡΚ;

Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός
κι εγώ λαός κι εσύ λαός


Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ

όμως κι οι δυό μας αχ και βαχ


Με λίγη αγάπη και κρασί

μεθάω εγώ, μεθάς κι εσύ


Πιες λίγο από το τάσι μου

αδέρφι και καρντάσι μου

Καρντάσι
(στίχοι: Πυθαγόρας)

Λεωφόρος Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη; Ίνα τί εφρύαξαν οι λαοί της γης; Τί το τόσο περίεργο στην ελληνοτουρκική προσέγγιση που επιχειρεί ο επιχειρηματίας και επιχειρηματικός οινοποιός κ. Μπουτάρης, προσπαθώντας να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του, για να το καταστήσει bon pour l’ Orient (πόσιμο για την Ανατολή); Μία στρατιωτική φυσιογνωμία της γείτονος χώρας είχε την γενέτειρά της, το σπίτι της, στην Θεσσαλονίκη. Γιατί να μην την τιμήσουμε τείνοντας για μία ακόμη φορά χείρα φιλίας στην Τουρκία;

Άλλωστε, είμαι απολύτως πεπεισμένος πως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, στα πλαίσια θεμελίωσης μιας ειλικρινούς ελληνοτουρκικής φιλίας, την οποία όλοι μας θα επιθυμούσαμε, έχει παράλληλα και την πρόθεση και την ικανότητα αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη. Και είμαι το ίδιο σίγουρος πως στο βάθος του μυαλού του επιδιώκει να διασφαλίσει μιαν αντίστοιχη χειρονομία του «αδελφού» δημάρχου της. Θα ήταν πράγματι ευπρόσδεκτο να γίνει κανείς μάρτυρας μιας αμοιβαίας σύσφιξης χεριών με βάση την σύμμετρη συλλογιστική του «αδέρφι και καρντάσι μου», που επιδιώκει να επισφραγίσει με την λήθη ένα παρελθόν που και οι δυο λαοί θα ’θελαν να ξεχάσουν.

Η «Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης» στην Σμύρνη είμαι βέβαιος ότι είναι το βαθύτερο όνειρο και ο απώτερος στόχος της ρηξικέλευθης πρότασης Μπουτάρη, που δίνει κάτι για να πάρει κάτι, με βάση την λατινική αρχή του quid pro quo ή την ισοδύναμή της τουρκική, τού alişveriş, του γνωστού και σε μας ως «αλισβερίσι» (=δούναι και λαβείν, προερχόμενο από την σύζευξη του ρήματος almak που σημαίνει «παίρνω» και του αντισυμμετρικού ρήματος vermek που σημαίνει «δίνω πίσω, ανταποδίδω»). Είναι μια πρόταση που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως καμουφλαρισμένο εθνικισμό, δεδομένου μάλιστα ότι και ο ίδιος δεν παραλείπει να μάς θυμίζει ότι εμπνευστής της πρότασής του, την οποία και έκανε πράξη στο παρελθόν στην Θεσσαλονίκη, δεν ήταν παρά ο εθνικιστής Ιωάννης Μεταξάς.

Εκείνο που ίσως θα έπρεπε να μάς προβληματίσει, με την επικρατούσα σήμερα ισλαμική αντικεμαλική ατμόσφαιρα στην Τουρκία, είναι το κατά πόσον μία «Λεωφόρος Κεμάλ Ατατούρκ» θα γίνονταν αποδεκτή ως φιλική χειρονομία και όχι ως μία συγκαλυμμένη πρόκληση. Φαντάζεσθε πώς θα το εξελάμβανε ο κ. Μπουτάρης αν η Τουρκία, ανταποδίδοντας τα ίσα στην Ελλάδα, ονόμαζε μια κεντρική λεωφόρο στην Σμύρνη, όχι «Χρυσοστόμου Σμύρνης», αλλά – κατ’ αναλογίαν του τιμώμενου στρατοκράτη της – με το εφάμιλλο «Λεωφόρο Στυλιανού Πατακού»; Τί θα λέγαμε τότε για τον πρώτο πολίτη (και όχι πωλητή;) της συμπρωτεύουσας; Ο Τούρκος γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη; Ή μήπως «άντε και . . . καλά κρασιά»;

Χρίστος Γούδης

Πόλεμος στο διαδίκτυο: Το WikiLeaks "μίλησε" με 9.000.000 έγγραφα (η μεγαλύτερη διαρροή στην Ιστορία!)

Πόλεμος στο διαδίκτυο: Το WikiLeaks "μίλησε" με 9.000.000 έγγραφα (η μεγαλύτερη διαρροή στην Ιστορία!) και προφανώς οι υπηρεσίες των ΗΠΑ αντεπιτέθηκαν με κυβερνοεπιχείρηση (DDoS Attack) που είχε ως αποτέλεσμα ο μηχανισμός σελίδων του WikiLeaks να καταρρεύσει πριν από 25' περίπου! Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μοιράστηκαν τα έγγραφα και οι αποκαλύψεις που έρχονται προβλέπεται να είναι σεισμικές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του WikiLeaks στο twitter, οι εφημερίδες Guardian, Le Mode, Spiegel, New York, Times, El Pais θα δημοσιεύσουν αποσπάσματα των εγγράφων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιοδικό γερμανικό περιοδικό Spiegel (πρώτη δημοσίευση του επίμαχου εξωφύλλου του που δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε στην Γερμανία στην Ελλάδα από το defencenet.gr) η Μέρκελ χαρακτηρίζεται "τεφάλ" από τους Αμερικανούς.

Το Spiegel έχει λάβει "μόνο" 250.000 έγγραφα.
Το defencenet.gr, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει άμεσα.

(κλικ για μεγέθυνση)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
από το Κranos,gr

ΣΧΟΛΙΟ
Παρακαλώ κάποιον αναγνώστη που γνωρίζει Γερμανικά να μας ενημερώσει τι γράφουν οι λεζάντες των φωτογραφιών του εξωφύλλου του Spiegel....

Φανταστικοί Διάλογοι 3. Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Είναι αυτονόητο, φυσικά, ότι δεν υπήρξα αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας και στους σημερινούς διαλόγους νούμερο «3»,( όπως δεν ήμουνα στους προηγούμενους διαλόγους «1» και «2») αλλά καθώς εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά και χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα ξανά στον εαυτό μου την «πολυτέλεια» να κρυφακούσω στην…φαντασία μου!...

Μπαίνει στο ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ της γειτονιάς ο Γεράσιμος, παλιός και τακτικός πελάτης, πιάνει στα χέρια του μια τσιπούρα από την κάσα που γράφει «τσιπούρες…αλανιάρες» φέρνει την ουρά της κοντά στη μύτη του και την…οσφρήζεται!

Παραξενεμένος ο ιδιοκτήτης του ψαράδικου ο Ανέστης, τον κοιτάζει τον καλό του πελάτη τον Γεράσιμο ο οποίος περιεργάζεται και οσφρήζεται την τσιπούρα από την ουρά προς το…κεφάλι και παρεμβαίνει ρωτώντας με σχετική έκπληξη:

-Εάν δεν γνώριζα Γεράσιμε ότι τα ξέρεις όλα για τα ψάρια θα έλεγα πως είσαι πρωτάρης και λάθος σε καθοδηγήσανε να οσφρήζεσαι το ψάρι από την ουρά προς το…κεφάλι…Μένω έκπληκτος!

-Αφορμή για κουβέντα ήθελα Ανέστη! Ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι το ξέρω! Ότι ΠΟΛΛΑ «κεφάλια» χαλάσανε στην Πατρίδα μας το ξέρω, απλά ήθελα σήμερα να σου δώσω αφορμή σα γείτονες και φίλοι να κουβεντιάσουμε εάν «το χάλασμα έφτασε μέχρι την…ουρά!...

- Για Κόμματα, Λεφτάδες, Γιατρούς, Δικηγόρους, Αστυνόμους, Παπάδες, Καθηγητές και βάλε, το συζητάμε…

-Για τα ψάρια μου, όμως, ΟΧΙ!!!

********************************

-Δε μου λες ρε Αντώνη, ρωτά τον κοσμογυρισμένο απόμαχο ναυτικό ο Μήτσος, μια ζωή τσαγκάρης της γειτονιάς, αληθεύει ότι η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και στα ΚΑΠΗ μας;

-Προλαβαίνει ο συνταξιούχος Δημοτικός υπάλληλος Κωνσταντίνος πριν απαντήσει ο Αντώνης (ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση περισυλλογής καθότι του ήρθε και καλή ζαριά για να…κλείσει πόρτες) και σχολιάζει:

-Είστε καλά βρε παιδιά, εδώ μας κάνανε πια «τους τρεις έναν» στους Δήμους, ετοιμάζονται να το κάνουν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας δηλαδή εκεί που φροντίζουν τους «ζωντανούς» και θα λυπηθούν εμάς που είμαστε ΟΡΙΣΤΙΚΑ με το ένα πόδι στον τάφο;

- Σε απάντησε σωστά ο Κωνσταντίνος, δηλώνει ο λοστρόμος Αντώνης και επισημαίνει βροντόφωνα ότι ήρθε το μπουγιουρντί στον γαμπρό του που δουλεύει στα ΤΕΙ (αυτά που τα είχανε ονοματίσει κάποτε και…Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) ότι ο αναμενόμενος διορισμός του…ΤΕΡΜΑ εξαιτίας του επερχόμενου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην Παιδεία και η κόρη του με Μάστερ στην μοριακή, λέει, βιολογία ψάχνεται γιατί τον…περιμένουνε και και στα Νοσοκομεία!

-Τους ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ της Βουλής μας πότε θα τους κάνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΙΟΥΣ, αυτό ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ το ρωτάτε φωνάζει ο Γιώργης, συνταξιούχος δάσκαλος, περιφέροντας στην κλειστή του παλάμη τα ζάρια καθώς τώρα του χρειάζεται «ένα άσσο-δυο»…

(Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους…Ελληνικό Σύνταγμα, Τμήμα Γ.- Βουλή, Κεφάλαιο πρώτο).

-Δάσκαλε, καλή ζαριά, φωνάζει ο «υπεύθυνος του μπουφέ» ο καφετζής, καθώς φέρνει τον γλυκύ-βραστό, κέρασμα από την περασμένη παρτίδα που κέρδισε ο Αντώνης…Λεβέντες μου εσείς εδώ στο ΚΑΠΗ αλλά οι 300 στο Παρίσι παντρεύονται, στη Βιέννη κάνουν Συνέδρια και βγάζουν λόγους, τα παιδιά τους σπουδάζουν στο Χάρβαρντ και όταν «κουραστούν» από το Νομοθετικό τους έργο «ξεκουράζονται» στις «αυθαίρετες» βιλλάρες τους στη Μύκονο, εκτός εάν μερακλώσει η καρδούλα τους για…Μαλβίδες!...Και φυσικά, πίνουν ουίσκι 12ετίας, καπνίζουν πούρα Αβάνας και λένε στον οδηγό της Μερσεντές τους προς τα πού να τους πάει για να απευθύνουν έναν «θερμό χαιρετισμό στον…κυρίαρχο λαό» που τους έχει καλέσει στη σύναξή του…

**************************

Στο πολυτελές ρεστοράν η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά, τα χέρια κινούνται αριστερά-δεξιά επιδεικνύοντας βραχιόλια με χρυσαφικά πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τα ρόλεξ λάμπουν στους καρπούς ανδρικών και γυναικείων χεριών…

-Δηλαδή, ρωτά η Κάτια τον Ντίνο, εσύ την υπέγραψες την δήλωση προσχώρησης στο Κόμμα (συγνώμη μάλλον Κίνημα ήθελα να πω) της Ντόρας;

-Φυσικά, και την υπέγραψα, απαντά η Κάτια, τι ήθελες να κάνω να μείνω και άλλο στην ΠΟΛ.ΑΝ. της Ρηγίλλης; Έφυγα πριν μεταφερθεί ο Αντώνης και το Επιτελείο του στη Συγγρού και με κατηγορήσουν ότι φεύγω επειδή δεν μου αρέσει, δεν την πάω τη συγκεκριμένη Λεωφόρο (για λόγους ευνόητους…)

-Το σκέφτομαι και εγώ να την κάνω από το ΛΑ.Ο.Σ. και τον Καρατζαφέρη για ΔΗ.ΣΥ. παρεμβαίνει η Λόλα, αλλά δεν μπορώ να βρω την πόρτα με τόσες στροφές που έχουμε κάνει! Μόλις βρω την επιγραφή ΕΞΟΔΟΣ θα…αποχωρήσω!

-Και εσύ Αλκιβιάδη γιατί εκτός συζητήσεως, ρωτά επιτακτικά ο Ντορής, για να πάρει την απάντηση που ΔΕΝ περίμενε…

-Ήμουνα στην πατρίδα μου τη Σαλονίκη και μου σφύριξαν στην παρέα ότι ο Ψωμιάδης ψάχνει, λένε τα blogs, να αγοράσει ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό, επειδή μάλλον θα προχωρήσει να κάνει το δικό του Κόμμα (Λίγκα του Βορρά θα το πει, Κόμμα Εθνικοφρόνων Χριστιανών, ή και Επαναστάτες για τη Σωτηρία του Έθνους, θα το πει, δεν ξέρω…) πάντως από τα πολλά που ακούγονται έτσι μου έρχεται στο νου εκείνο της γιαγιάς μου της Πόντιας που έλεγε σοφά (παιδόπον, όπου καπνός, εκεί…φωτιά!) οπότε πριν μεταγραφώ περιμένω λίγο…

Ελάτε αδέλφια να βγούμε στους δρόμους με ρόλεξ στα χέρια με γούνες στους ώμους», μουρμούρισε ο φανατικός θαυμαστής του Χάρυ Κλυν αλλά τόσο χαμηλόφωνα που κανείς από την παρέα των Νεοδημοκρατών ΔΕΝ τον άκουσε…

**********************

-Σωστός ο κ Πανάρετος, ο Υφυπουργός Παιδείας, δηλώνει στην παρέα της ΠΑΣΠ ο Μάκης αλλά του φράζει το στόμα ο Μιχάλης (σσστ…μην σε ακούσει η θεία σου που πέρα από την κόρη έχει διορίσει και το γιό της αλλά σε άλλο πανεπιστήμιο όχι το δικό μας!)

-Εντάξει, ρε παιδιά, δε λέω σχολιάζει η Άρτεμης αλλά εάν αρχίσει τον έλεγχο ο κ Πανάρετος και μαζί ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα αρμόδια όργανα της Εφορίας τι θα κάνουμε εμείς που δουλεύουμε στο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ του καθηγητή μας που μας πληρώνει καλούτσικα (και κρατάει, βέβαια, για τον εαυτό του εισοδήματα κάθε μήνα δυο φορές παραπάνω από το μισθό του ως πρωτοβάθμιος καθηγητής;)

-Καλά, αυτός Νεοδημοκράτης δεν είναι, ρωτά όπως πάντα με τη γνωστή καλοπροαίρετη αφέλειά του (όχι ανοησία) ο Χρήστος;

-Μωρέ αυτός είναι, αλλά ο «συνεταίρος» (μάλλον συνεπιβλέπων) στο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ έργο είναι ΠΑΣΟΚ και πολύ πράσινο μάλιστα καρφώνει, «σπαστικός» όπως πάντα ο Κυριάκος…

-Δηλαδή λέτε ο κ Πανάρετος να δεχθεί πιέσεις, απειλές, συκοφαντικές επιθέσεις και να οδηγηθεί σε συμβιβασμό, οπισθοχώρηση, «κουκούλωμα» ρώτησε η Αγαθή (που δεν είναι καθόλου…αγαθιάρα με μέσο όρο βαθμολογίας 8.7 στο 6ο εξάμηνο που βρίσκεται τώρα)

-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ο κ Πανάρετος θα συνεχίσει και με την Οικογενειοκρατία όπου έγιναν βάρβαρες και κραυγαλέες παραβιάσεις του Νόμου και της Ακαδημαϊκής δεοντολογίας, και με ΜΗ ΔΗΛΩΜΕΝΑ εισοδήματα, και με «αλεξιπτωτιστές» και, και, και…

(Αυτά τα λέω εγώ αλλά επειδή οι διάλογοι είναι φανταστικοί και οι σχολιαστές ΔΕΝ αντιλήφθηκαν την παρουσία μου αυτοί ΔΕΝ τα άκουσαν αλλά ελπίζω να με διαβάσει ο Υφυπουργός Παιδείας, τον χάρηκα προχτές Σάββατο στο MEGA, ο οποίος ΔΕΝ θα ανακρούσει πρύμνη!!!)

28 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩN No1.

''Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Το μόνο ζήτημα θα είναι να ξέρουμε αν θα προκύψει από κατάκτηση ή από συγκατάθεση''

«…Αλλά ο κόσμος σήμερα είναι πιο σύνθετος και προετοιμασμένος να δεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμητέα σε σχέση με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υφίστατο μέχρι τώρα».
(David Rockefeller, πρόεδρος ιδρυτής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής, πρόεδρος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Εισήγηση που έκανε κατα τη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Μπάντεν Μπάντεν το 1991).

«Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Το μόνο ζήτημα θα είναι να ξέρουμε αν θα προκύψει απο κατάκτηση ή απο συγκατάθεση».
(Paul Warburg, Χρηματιστής, μέλος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων).

Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι πολύ πιθανόν ότι θα γράφει για την εποχή μας:

«Στο ξεκίνημα του 21ου μ.Χ. αιώνα, ένα πανίσχυρο παγκόσμιο καθεστώς άρχισε να αιχμαλωτίζει με τα ορατά και αόρατα πλοκάμια του ολόκληρο τον πλανήτη. Η Γη μεταμορφώθηκε σταδιακά σε μία πλανητικών διαστάσεων αόρατη φυλακή με τις πιο εξελιγμένες και εκλεπτυσμένες μεθόδους καταστολής».

Πράγματι, η αλήθεια είναι ταυτόχρονα απλούστερη αλλά και πιο απίστευτη απ’ ό,τι μπορούμε να διανοηθούμε: Οι Επικυρίαρχοι, μία απάνθρωπη υπερεθνική ελίτ, έχουν καταστήσει δέσμια την ανθρωπότητα και επιβάλλουν το σχέδιο της Νέας Τάξης μιλώντας για «ανοχή», «πολυπολιτισμικότητα», «ανθρώπινα δικαιώματα» και «παγκοσμιοποίηση». Αυτά τα Παγκόσμια Αφεντικά προσπαθούν με σατανικές μεθοδεύσεις να ορίσουν ξανά την πραγματικότητα και να εξουσιάσουν τον πλανήτη. Κατέχοντας μία τεράστια μερίδα του παγκόσμιου πλούτου, διαφθείρουν σταδιακά και προετοιμάζουν τις ανύποπτες μάζες να δεχθούν το παγκόσμιο αστυνομικό κράτος (Novus Ordo).

Μας αποκοιμίζουν και μας αποσπούν την προσοχή ενώ αυτοί εξαλείφουν μία μία τις ελευθερίες μας και προετοιμάζονται για γενικευμένη καταστολή, χρησιμοποιώντας την «τρομοκρατία» ως ψευδές πρόσχημα.
Διδάσκουν τις μάζες ότι ο Θεός είναι νεκρός και η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη είναι καθαρά υποκειμενικά θέματα, για να αποδείξουν άτι ο άνθρωπος είναι απλώς ένα ζώο προορισμένο να υποδουλωθεί ή να καταστραφεί.
Ελέγχουν όλους τους μοχλούς εξουσίας: το πιστωτικό σύστημα, τα Μέσα Ενημέρωσης, την εκπαίδευση, τις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς -νεοφιλελεύθερους, σοσιαλιστές, εκσυγχρονιστές, ροζ κομμουνιστές- ώστε να μπορούν εύκολα να μας εξαπατούν.

Μια φυλακή για το μυαλό μας (Matrix)

Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος αφήνει τη μήτρα της μητέρας του, κάθε προσπάθεια του είναι να δημιουργήσει, να διατηρήσει και να αποσυρθεί μέσα σε μία τεχνητή μήτρα, σε διάφορα είδη προστατευτικών «κουκουλιών» – υποκατάστατων. Αντικειμενικός σκοπός αυτής της τεχνητής «μήτρας» είναι να παρέχει ένα σταθερό περιβάλλον για κάθε δραστηριότητα, ασφάλεια για ελευθερία και αμυντική προστασία από την επιθετική δράση.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η δημοκρατία, όπως εξελίσσεται, είναι πλέον μία ψευδαίσθηση που λειτουργεί εγκλωβιστικά καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να ψηφίζουν, αλλά η ψήφος τους δεν έχει κανένα περιεχόμενο. Ψηφίζουν για εκπροσώπους που δεν έχουν πραγματική εξουσία. Κι αυτό, γιατί το μόνο που έχει μείνει είναι να αποφασίζουν για πολιτικά προγράμματα της «δεξιάς» και της «αριστεράς», που είναι πια ταυτόσημα σε όλες τις δυτικές χώρες.

Οι πραγματικοί κυρίαρχοι του κόσμου δεν είναι πλέον οι εθνικές κυβερνήσεις, αλλά οι επικεφαλής των οικονομικών ή βιομηχανικών πολυεθνικών ομίλων και των αδιαφανών Διεθνών Ιδρυμάτων (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, G8, NATO κ.λπ.)…

Οι υπεύθυνοι των Οργανισμών αυτών -οι οποίοι ασκούν την πραγματική εξουσία δεν είναι εκλεγμένοι, αλλά εκλεκτοί της παγκόσμιας συνωμοτικής ελίτ, και το κοινό δεν ενημερώνεται καν για τις αποφάσεις τους. Σε διεθνές επίπεδο, οι Οργανισμοί αυτοί, που…. είναι πιο πλούσιοι από τα κράτη, αλλά και βασικοί χρηματοδότες πολιτικών κομμάτων όλου του φάσματος στις περισσότερες χώρες, είναι ουσιαστικά υπεράνω νόμων και πολιτικής εξουσίας, υπεράνω και της δημοκρατίας.

Το ότι οι ισχυροί της γης, εκπρόσωποι αυτών των Οργανισμών και Εταιρειών, αισθάνονται τους πολίτες ως εχθρό τους, φαίνεται από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν για την προστασία τους από αυτούς. Οργανώνουν εναντίον των πολιτών πολεμικά αντίμετρα, όπως έγινε και στη Σύνοδο της G8 στο Heiligendam της Γερμανίας.

Εξάλλου, το περιθώριο δράσης των κρατών μειώνεται όλο και περισσότερο από τις διεθνείς οικονομικές συμφωνίες για τις οποίες κανένας δεν συμβουλεύθηκε ούτε πληροφόρησε τους πολίτες. Όλες οι διεθνείς συνθήκες που υπογράφηκαν τα τελευταία χρόνια (GATT, OMC, ΜΙΑ, ΝΤΜ, NAFTA) έχουν ένα μοναδικό σκοπό: τη με ταφορά της εξουσίας από τα κράτη προς τους μη εκλεγμένους οργανισμούς, μέσω της «παγκοσμιοποίησης».

Αν όμως οι πολίτες υποψιασθούν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία, μπορεί να προκληθεί εξέγερση. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να διατηρηθεί μία βιτρίνα δημοκρατίας και η πραγματική εξουσία να μετατοπισθεί προς νέα υπερεθνικά κέντρα. Στην πραγματικότητα, βιώνουμε μία «νέα σκλαβιά» με δεξιό ή αριστερό προσωπείο.

Σε μία διάλεξη το 1961, ο Άλντους Χάξλεϊ περιέγραψε το αστυνομικό κράτος του μέλλοντος ως την «τελική επανάσταση»: μία «δικτατορία χωρίς δάκρυα» όπου οι άνθρωποι «αγαπούν την δουλεία τους». Ο στόχος, είχε πει, είναι να δημιουργηθεί «ένα είδος ανώδυνων στρατοπέδων συγκέντρωσης για ολόκληρες κοινωνίες έτσι ώστε να χάσουν ουσιαστικά οι άνθρωποι τις ελευθερίες τους… αλλά… δεν θα σκέπτονται σε καμία περίπτωση να εξεγερθούν λόγω της προπαγάνδας ή της πλύσης εγκεφάλου… που θα ενισχύεται με φαρμακευτικές μεθόδους».

πηγή Ραμνουσία

(ευχαριστώ τον φίλο Ποσειδώνα)

Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;

Ο γνωστός ευρωσκεπτικιστής Nigel Farage στην διάρκεια μόλις 4 λεπτών ομιλία του λέει τις μεγάλες αλήθειες σχετικά με το ευρωπαϊκό πείραμα.

Για το τι λέει ο κ. «πρόεδρος της Ε.Ε.» για τα έθνη διαβάστε το: Ρομπάι: Η εποχή του έθνους - κράτους τέλειωσε. Επικίνδυνοι για την ειρήνη οι ευρωσκεπτικιστές!

Υποτιτλισμός: vasoula2908




πηγή Κόκκινος Ουρανός

ΣΧΟΛΙΟ
Παλαιότερα άκουγαν τον Nigel Farage και γέλαγαν κοροϊδευτικά...(ΕΔΩ)
Τώρα το γέλιο τους κόπηκε.......
Μάκαρι να έρθει η ώρα οι λαοί της Ευρώπης να αποτινάξουν τον ζυγό της Μασωνικής Νεοταξικής Ευρωπαϊκής Ενωσης....... και να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας το κουρελόπανο που μας έχουν επιβάλλει....

Κύριοι το να φτιάξουμε μια Οικονομική Ενωση ανεξαρτήτων κρατών ήταν θεμιτό και μέσα στο χάος του διεθνούς ανταγωνισμού ίσως αναγκαίο...
Αλλο όμως αυτό κι άλλο η δημιουργία λάου-λάου ενός κρατικού μορφώματος με Σύνταγμα, συνθήκες Μάαστριχτ, Σενγκεν και Λισσαβώνας κλπ με πρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών...κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική και κάθε άλλη αηδία υποδούλωσης....
Που το πάτε;
Στις Ηνωμενες Πολιτείες της Ευρώπης όπου ο λαός μας οι Ελληνες θα είναι μια μικρή μειοψηφία χωρίς λόγο ούτε μέσα στην ίδια μας την χώρα;

(Δείτε ΕΔΩ τον Farage να τα σέρνει στον τότε νεοδιορισμένο πρόεδρο της Ε.Ε.)

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» φωνάζουν οι Έλληνες...!

Μια φράση που ακούγεται όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα…!

Οι περισσότεροι Έλληνες πλέον έχουν αντιληφθεί πως ότι συμβαίνει στην χώρα μας έχει συγκεκριμένους και πολύ καλά σχεδιασμένους σκοπούς, για την πραγματοποίηση των οποίων εργάζονται σθεναρά οι κυβερνώντες και το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων πολιτικών, συνιστώντας το λεγόμενο «πολιτικό σύστημα των προσκυνημένων». Ξεκινώντας από τη μεθοδευμένη εποίκηση της χώρας μας από λαθρομετανάστες και ότι συνεπάγεται αυτό…μέχρι την οικονομική κατοχή και εξαθλίωση των Ελλήνων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πολιτικό σύστημα των «προσκυνημένων», που έχουν τις τύχες του Ελληνικού λαού στα χέρια τους, επί δεκαετίες, ώθησε τον λαό στην εκμάθηση των πελατειακών σχέσεων μεταξύ «ψηφοφόρων – κομμάτων», ένα πελατειακό σύστημα που εκ των πραγμάτων μας οδήγησε σε κυβερνήσεις προδοτών και ανθελλήνων που το μοναδικό τους μέλημα ήταν ο προσωπικός οικονομικός πλουτισμός και η τυφλή υπακοή προς τα ξένα κέντρα εξουσίας, που επιθυμούν τον αφελληνισμό μας και την διάσπαση της κοινωνικής μας συνοχής.

Οι Έλληνες λοιπόν επί δεκαετίες ανέβαζαν στο θρόνο προδότες…και τους αντικαθιστούσαν αργότερα με ανθέλληνες. Δυστυχώς στην εναλλαγή αυτή, στον «θρόνο» της εξουσίας, δεν είχαμε την τύχη να ανεβάσουμε ούτε καν κάποιον φιλέλληνα. Για Έλληνα πατριώτη….ούτε λόγος! Ο Ελληνικός λαός λοιπόν σήμερα, είτε προέρχεται από τα αριστερά…είτε από τα δεξιά…συμφωνεί σε ένα πράγμα. Το υπάρχων πολιτικό μας σύστημα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν θέλει το καλό του Ελληνικού λαού. Δεν ενδιαφέρεται για τους Έλληνες. Ξεκινώντας από τα κυβερνητικά κόμματα και τους κατά καιρούς υποστηρικτές τους….που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά…! Το έργο τους μιλάει από μόνο του. Είμαστε πλέον σε τέτοια θέση που μας επιτρέπεται, αν μη τι άλλο, να ονομάζουμε την πολιτική τους…ανθελληνική! Συνεχίζοντας με τα κόμματα της αριστεράς, τα οποία υποτίθεται πως υπερασπίζονται τον Έλληνα εργαζόμενο…και μάλιστα τον χαμηλόμισθο εργαζόμενο…κοινώς την «εργατιά». Και λέμε υποτίθεται, καθώς δεν μπορείς από την μια πλευρά να λες ότι υπερασπίζεσαι την «Ελληνική εργατιά» και από την άλλη πλευρά να ποθείς διακαώς την εισροή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και να μεριμνείς για να τους αποδοθούν όλα τα προνόμια του «πολίτη». Γιατί δεν μπορείς; Μα γιατί οι λαθρομετανάστες, ως άνθρωποι ιδιαιτέρως χαμηλής μόρφωσης, εργάζονται σε θέσεις…«εργατιάς». Δηλαδή εισβάλουν στα επαγγέλματα των Ελλήνων χαμηλόμισθων εργαζομένων τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζεται η αριστερά…! Κοινώς και τα κόμματα της υποτιθέμενης αριστεράς προωθούν τις μεθοδεύσεις της παγκοσμιοποίησης, όπως και τα κυβερνητικά,...μόνο που το κάνουν με άλλα "όπλα".

Οι Έλληνες λοιπόν εκφράζουν μια οργή προς όλους εσάς
οι οποίοι με μανδύες ανθρωπισμού ή και χωρίς ιδιαίτερο προκάλυμμα, σπρώχνετε τη χώρα μας στη διάλυση της, σπρώχνετε τα ελληνόπουλα στη μετανάστευση και επιθυμείτε να καταστήσετε τους λαθρομετανάστες ως την επόμενη γενιά «Ελλήνων» που θα ζουν σε αυτόν τον τόπο. Σε όλους εσάς προφανώς απευθύνεται η φράση αυτή που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι Έλληνες ως εξωτερίκευση της οργής τους…! Να εύχεστε η εξωτερίκευση αυτή να μείνει μόνο στα λόγια...!
..(( Λ ))..


πηγή Ελλήνων Αφύπνιση

27 Νοεμβρίου 2010

Μυομοιχίδιον 2ον : Κομματόσιτα, παράσιτα, γυνανδρείκελα.

Του Κώστα Ζουράρι

Διαμηνύουν ἀνάστατοι, συνάδελφοι ἐπιστήμονες ἀπὸ τὸ ἐξωτερικό, φίλοι καὶ μή:

– Γιατί αὐτοκτονεῖτε; ἐσεῖς οἱ Ἕλληνες, μ’ αὐτὸ τὸ γενοκτονίας Μνημόνιο; Εἴχατε, πέρυσι, στὰ χέρια σας τὸ ἀπόλυτο πυρηνικὸ ὅπλο: τὴν χρεωκοπία! Γιατί δὲν τὸ χρησιμοποιήσατε; Γιατί ἐσεῖς δὲν ἐκβιάσατε τὴν διεθνῆ τοκογλυφία ἀντὶ νὰ σᾶς δέσει χειροπόδαρα αὐτή; Οἱ πανάσχετοι κυβερνῆτες σας δὲν ἤξεραν ὅτι οἱ τοκογλυφοτραπεζίτες ἔτρεμαν, αὐτοί, κι ὄχι ἐσεῖς, γιὰ ἕνα χρεωστάσιο πληρωμῶν τῆς Ἑλλάδας;

Ναί, ἔτσι εἶναι, δηλαδὴ χειρότερα… Τὰ κομματοπαράσιτα τοῦ δικομματισμοῦ, ποὺ μᾶς κυβερνοῦν, ἐδῶ καὶ ἄειντε ἀπὸ τὴν Μεταπολίτευση τοῦ ’74, δὲν εἶναι ἁπλῶς πανάσχετα. Εἶναι καὶ ἀνδρείκελα ἀνεπίξεστα. Στὴν δουλοπρέπειά τους καὶ τὴν συνοικιακή τους δειλία… Διότι, τόσο σωτῆρες! Ἔτσι! Ὅσα δισεκατομμύρια ἀπομύζησαν μέχρι τώρα ἀπὸ τὴν φτωχολογιά μας, τὰ δίνουν, ὡς ἀνδράποδα πειθήνια, στοὺς διεθνεῖς τοκογλύφους. Καὶ τὸ χρέος –γιὰ τὰ παιδιά μας– μεγαλώνει μέρα τὴν μέρα.

Γιατί αὐτὰ τὰ παράσιτα-κομματόσιτα τοῦ δικομματισμοῦ δὲν ἔπραξαν τὸ νομισματο-δημοσιονομικῶς αὐτονόητον; Δῆλα δή.

1ον. Ἀμέσως, δηλαδή, πρὶν ἀπὸ δέκα χρόνια, ὅταν εἶδαν πὼς τὸ κηφηνῶδες μιζαδόρικό τους διόγκωνε τὸν «δανεισμὸ» ἀπὸ τοὺς τοκογλύφους, ἔπρεπε νὰ δημιουργήσουν ἕνα δικό μας, ἑλληνικὸ «κυριαρχικὸ ταμεῖο» (sovereighn fund).

Πῶς; Συνενώνοντας τὸ Ταμεῖο Παρακαταθηκῶν καὶ Δανείων, τὸ Ταχυδρομικὸ Ταμιευτήριο (100% ἑλληνικῆς ἰδιοκτησίας) καὶ τὸ ποσοστὸ τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου ἀπὸ τὴν Ἐθνικὴ Τράπεζα καὶ τὴν Ἀγροτικὴ Τράπεζα (50 καὶ ἄνω τοῖς ἑκατό). Ἔτσι, ἡ πρὸς τὰ ἐκεῖ φυσικὴ ροὴ τῶν ἀσφαλιστικῶν μας Ταμείων θὰ ἔδινε – ἀσχέτως τῆς ἐπιβαλλομένης «πατάξεως τῆς διαφθορᾶς» – τὰ δισεκατομμύρια, ποὺ μᾶς «δανείζουν» οἱ ξένοι ἐκδοροσφαγεῖς. Οἱ Ἕλληνες θὰ δάνειζαν στὸ Ἑλληνικὸ Δημόσιο, χωρὶς τοκογλυφικὸ ἐπιτόκιο. Ὅπως ἀκριβῶς κάνουν τόσα ἄλλα κυριαρχικὰ καὶ ὄχι ἀνδραποδώδη κράτη στὸν κόσμο. Ναί, Ἑλληνικὸ Ταμεῖο κυριαρχίας (Fond souverain).

2ον. Δήμευση! Δεκατέσσερα ἢ πόσα δισ. «ληξιπρόθεσμα» χρέη ἀπὸ τὸ ἐγχώριο κεφαλαιοκρατικὸ ἀληταριό; Δήμευση!

3ον. Κομμισσάριοι τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους, στὶς «ἑλληνικὲς» τραπεζικὲς ληστοσυμμορίες. Στὴν Μέκκα τοῦ καπιταλισμοῦ, ὁ Ὀμπάμα γιατί τόλμησε αὐτὸ ποὺ δὲν τολμᾶ ὁ ἐδῶ «σοσιαλιστής» μας Georgakis; Γιὰ νὰ ὑπάρξει ρευστὸ στὴν ἀγορά;

4ον. Γιατί τὰ ξεφτέρια μας δὲν ἀπαιτοῦν ἀπὸ τὸ ἀνδρείκελο Τρισὲ τῆς ΕΚΤ νὰ ἀγοράζει καὶ νὰ ἐγγυᾶται τὰ ὁμόλογα τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου ἀπ’ εὐθείας κι ὄχι μέσω τῶν ἑλληνοξενικῶν «Τραπεζῶν»;

Καὶ κάτι γιὰ τὴν κυβερνῶσα παρασιτικὴ ἀσχετίλα:

1ον. Ἐκεῖνος ὁ φὸν Σάχλας, ὑπουργὸς ἐπὶ τῶν Ἐξωτερικῶν Τεμενάδων, ποὺ ἔγραφε, τότε, πραγματείαν ὑπὲρ τοῦ Ναὶ στὸ σχέδιο Ἀνάν –συνωδὰ τῷ Ναιναίκῳ Georgakis (τότε)–, γιατί δὲν πάει νὰ μάθει γράμματα; Ἢ γιὰ βλίτα, ὡς γνήσιος φὸν βλιτομάμας;

2ον. Ὁ ἀνεπιξέστως ἄξεστος ἰχθυέμπορος παριστάνει τὸν ὑπουργὸ γιὰ τὸν «Ἑλληνικὸ Πολιτισμό»!!! Ἐρώτηση: Ἀπαγορεύεται; Ἀπάντηση: Βεβαίως ὄχι! Κάθε ἰχθυέμπορος μπορεῖ νὰ γίνεται ὑπουργὸς περὶ τὸν Ἑλληνικὸν Πολιτισμόν. Ὡς ἑξῆς: νὰ ἔχει γράψει τέσσερεις χιλιάδες σελίδες γιὰ τὸν Ἑλληνικὸ Πολιτισμὸ (ὅσες καὶ τὰ χρόνια του) καὶ νὰ διαβάζει στὸ πρωτότυπο, παρακαλῶ, τὴν Ἰλιάδα, τὸν «Ἀκάθιστο Ὕμνο» καὶ τὴν Ὀδύσσεια τοῦ Καζαντζάκη. Ἀλλοιῶς, θυρωρὸς στὴν Ἀμερικάνικη Πρεσβεία. Μπρούμυτα.

πηγή Το Ποντίκι

από το Αιέν Αριστεύειν

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΙΜΑ Ο Rh -

Ο Ικαριώτης Καρούτσος Γεώργιος του Ευάγγελου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και δυστυχώς δεν υπάρχει συμβατό αίμα για μετάγγιση.

Από Αθήνα μόνο το Ιπποκράτειο στέλνει άμεσα στην Σάμο και ζητάει συγκεκριμένα Ομάδα Αίματος 0 (Rh-).
Οποιος μπορεί, είναι μεγάλη ανάγκη (λεπτομέρειες τηλ 6947330593).

Πηγή: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
από το HELP

Μας πήρε είδηση η Google και μας δουλεύει!

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην υπηρεσία της google μετάφραση όπου μεταφράζονται λέξεις και φράσεις από μια γλώσσα σε άλλη εάν πληκτρολογήσει κανείς την αλησμόνητη ΓΑΠεια φράση “ λεφτά υπάρχουν” στα ελληνικά η αγγλική απόδοση είναι “ no money” (καθόλου λεφτά)!

Τώρα εξηγούνται όλα! Βρε παιδιά ο ΓΑΠ δεν τα κατέχει τα ελληνικά τόσο καλά αυτό είναι γνωστό. Επίσης είναι γνωστό ότι ξημεροβραδιάζεται στο net σαν 16χρονο. Όταν έγραφε τον λόγο πριν τις εκλογές είχε μια δυσκολία με την φράση “ δεν έχουμε λεφτά” και το “ γκουγκλαρε” για να βρει την μετάφραση και την πάτησε!

Χαμένοι στην μετάφραση λοιπόν οι Έλληνες! Πάω να βρω τώρα που εξηγήθηκαν όλα και το τί σημαίνει “ πράσινη ανάπτυξη” μήπως και καταλάβω τί σημαίνει κι αυτό!

πηγή Αιέν Αριστεύειν

Ανησυχία στις ΗΠΑ για αποκάλυψη απορρήτων εγγράφων....μερικά εκ των οποίων θα αφορούν και την Ελλάδα!!!

Το αναδημοσιεύω με μέγιστη επιφύλαξη και διαβάζοντάς το θα καταλάβετε το γιατί:

Τις τελευταίες ημέρες, επικρατεί ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφορικά με τις αποκαλύψεις απορρήτων εγγράφων που ετοιμάζει η ιστοσελίδα WikiLeaks! Ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα, είναι και κάποια που αφορούν την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου. "Τα έγγραφα που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον αφορούν την περίοδο 2006-2009", υποστήριξε ο δημοσιογράφος! Για την ώρα παραμένει άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των απορρήτων εγγράφων, αλλά ήδη επικρατεί ανησυχία στους κόλπους της ΝΔ, με το δεδομένο ότι εκείνη την περίοδο την διακυβέρνηση της χώρας είχε ο Κώστας Καραμανλής!

"Είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναφερόμενος στις αποκαλύψεις μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks! "Περιμένουμε ότι τα τηλεγραφήματα που θα διαρρεύσουν θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και χωρών"!
Και πρόσθεσε ότι "είναι πιθανό οι αποκαλύψεις αυτές να δημιουργήσουν εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στους διπλωμάτες και τους φίλους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο", αλλά και ότι οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να ενημερώνουν διάφορες κυβερνήσεις ότι επίκειται δημοσίευση απορρήτων εγγράφων τους"!

πηγή NewsBomb

από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

(ευχαριστώ τον φίλο Κρατερό)

26 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ!

Μια είδηση που πονάει όποιον την διαβάσει πέρασε στα ψιλά του τουρκικού Τύπου και ειδικότερα της εφημερίδας «Χουριέτ» όπου αναφέρει ότι πωλείται εκκλησία που κατασκευάστηκε επί εποχής Κωνσταντίνου Προφυρογέννητου τα έτη 780-797. Εκεί αναζητείται αγοραστής αφού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ναού ενδιαφέρεται να τον πουλήσει. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Τι κάνει το Οικουμενικό πατριαρχείο, η εκκλησία της Ελλάδας, οι οικονομικοί μεγιστάνες της διασποράς, το υπουργείο πολιτισμού και τόσοι άλλοι που θα έπρεπε για πολλούς λόγους να δείξουν άμεσο ενδιαφέρον.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η τρίτη πιο παλιά ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στο χωριό Κουμγιακά στα Μουδανιά της Προύσας, πωλείται από τον ιδιοκτήτη της προς 400 χιλιάδες ευρώ. Οι χωρικοί ζήτησαν να αγοράσουν την εκκλησία που επί 10 χρόνια περιμένει να πουληθεί. Ο μουχτάρης του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ εκπροσωπώντας τους χωρικούς ανέφερε πως ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία και είπε : "Επιθυμούμε να επισκευάσουμε την εκκλησία και να την ανοίξουμε για τον τουρισμό. 400 χιλιάδες ευρώ είναι πολύ ακριβά, αν ήταν 200 χιλιάδες θα την παίρναμε". Το χωριό Κούμγιακά της περιοχής Μουδανιών φιλοξενεί ένα μνημείο με μεγάλη σημασία για τον χριστιανικό κόσμο. Οι ξένοι τουρίστες συρρέουν στην τρίτη πιο παλιά Ορθόδοξη εκκλησία, που κατασκευάστηκε στην περίοδο του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου, στα έτη 780-797.

Η εκκλησία που είναι γνωστή ως εκκλησία των Αρχαγγέλων ή των Ταξιαρχών, αγοράστηκε πριν από 10 χρόνια από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν, ο οποίος προσπάθησε να την επισκευάσει. Καθώς όμως η επιτροπή μνημείων δεν του έδωσε άδεια, αποφάσισε να την πουλήσει.

«Χουριέτ 22-11-2010»
πηγή Xronos.gr
Από τον ΣΤΟΧΟ
(ευχαριστώ τον φίλο Κρατερό)

ΣΧΟΛΙΟ
Οι Τουρκομογγόλοι πουλάνε την ιστορία μας.....σαν πασατέμπο!!!!
Κι εδώ τα προδοτικά ανδρείκελα συζητάνε για την ανέγερση τζαμιού...

Επιστολή στην Καθημερινή: Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821;

Κύριε διευθυντά,

Δε θα σταθώ στην αισθητική της ολοσέλιδης διαφήμισης για τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ «Η επανάσταση αρχίζει» με τον σκοτωμένο Οθωμανό, που δημοσιεύει η «Κ». Θα σας ρωτήσω, όμως, τι σημαίνει ο υπότιτλος «1821, η γέννηση ενός Έθνους»; Την έδειξα στους μαθητές μου (Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου) και τους ρώτησα ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821. Επειδή πολλή «χολή» χύνεται μονίμως για τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών μας περί εθνικών επετείων κ.λπ., ενημερώνω τον Όμιλο ΣΚΑΪ και Καθημερινής αλλά και τον «σύμβουλο» της τηλεοπτικής σειράς, καθηγητή κ. Βερέμη, τι απαντήσεις πήρα:
«Το ’21 ξαναγεννήθηκε ο Ελληνισμός» (δηλαδή «αναγέννηση» και όχι «γέννηση»), «γεννήθηκε το κράτος μας μετά τη σκλαβιά 400 χρόνων» (το «κράτος», λοιπόν, όχι το «έθνος») και άλλες παρόμοιες, που θα έδιναν, άλλωστε, και μαθητές του Δημοτικού…

Τουλάχιστον, ο τόμος που κυκλοφόρησε φέτος από τον ίδιο σταθμό και υπό την επιμέλεια πάλι του κ. Βερέμη κινήθηκε οριακά μεν αλλά πιο ανεκτά από επιστημονική και πραγματιστική άποψη, αφού ο τίτλος του είναι «1821, η γέννηση ενός έθνους-κράτους». Η δήθεν ανεπαίσθητη και ανώδυνη «έκπτωση» που επιχειρείται τώρα, με την αφαίρεση του όρου «κράτος», απλούστατα ανασταίνει πανηγυρικά τον Φαλμεράυερ και όλους τους ομοίους του, αφήνει εκδικητικά ανεξίτηλο το άρωμα της κυρίας που πρό-σφατα για τέτοιους λόγους παραιτήθηκε από το Υπουργείο (τέως Εθνικής) Παιδείας, αναδεικνύει σε παραχαράκτες της Ιστορίας όλους μας τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουμε ότι το «ομόγλωσσον» και η «εθνική συνείδηση» των Ελλήνων ανάγεται αιώνες πριν από το «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι» και το «ίτε, παίδες Ελλήνων» και, βέβαια, εξευτελίζει τις χιλιάδες σε όλο τον κόσμο θερμών φιλελλήνων –σαν τη Ζακλίν ντε Ρομιγύ– που αγωνιούν και αγωνίζονται πολύ πιο φιλότιμα από εμάς εδώ να περισώσουν την ιστορική αλήθεια και την αξιοπρέπειά μας, ιδίως τώρα που αναρίθμητοι μας θέλουν pigs!

Το τραγελαφικό, μάλιστα, είναι ότι στο ίδιο με την πιο πάνω καταχώριση φύλλο (23.11.10) η «Κ» καμαρώνει –και δικαίως– με πρωτοσέλιδη αναγγελία και εκτεταμένο εσωτερικό ρεπορτάζ για το πρωτότυπο άγαλμα της Αθηνάς από το Αρέτσο, που μας δάνεισαν για ένα μήνα οι Ιταλοί και που «χυτεύθηκε σε ελληνικό εργαστήριο» τον 3ο π. Χ. αιώνα! Άραγε, αυτό το εργαστήριο ανήκε σε άλλο Έθνος από αυτό που «γεννήθηκε το 1821»; Τότε ο Μακρυγιάννης ήταν παρανοϊκός, όταν φώναζε στους στρατιώτες του, που διαπραγματεύονταν να πουλήσουν σε ξένους τα δύο αρχαία αγάλματα, «γι’ αυτά πολεμήσαμε»!

Σας ευχαριστώ
ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ
Φιλόλογος-Συγγραφέας
http://www.antibaro.gr/node/2287

από το Αιέν Αριστέυειν

ΣΧΟΛΙΟ
Εντάξει το ότι η Καθημερινή κι ο Σκάϊ εδώ και πολύ καιρό έχουν ξεπουληθεί στην Νέα Τάξη και υπηρετούν με συνέπεια κάθε ανθελληνική προπαγάνδα το γνωρίζαμε.....
Τώρα πλέον μπαίνουν καθαρά και στο εκπαιδευτικό μέρος και αρχίζουν να πλήττουν τα παιδιά μας......

Ευτυχώς που υπάρχουν Ελληνες δάσκαλοι σαν τον κ. Κωβαίο που ξεμπροστιάζουν και βάζουν στην θέση τους τα φερέφωνα της Νέας Τάξης....