16 Ιανουαρίου 2022

«Καλωσήρθατε στο τέλος της Δημοκρατίας»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Δρ Ιατρικής 
 
Ένα εκπληκτικό άρθρο στο THE SPECTATOR, περιγράφει την πραγματικότητα που πολλοί δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως έχει ΗΔΗ έρθει, και που κλιμακώνεται ταχύτατα και δραματικά.
 
Από την ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ για να εισβάλλει στη ζωή, στη νοοτροπία και στην καθημερινότητά μας, η “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ” που μας πωλούν οι “προστάτες”, την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ που προκάλεσαν εκείνοι που μας “προστατεύουν” από την κλιματική αλλαγή και μας “ξαναπροστατεύουν” με τη δήθεν επιδοματική πολιτική, την ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που (μέσω της ενεργειακής κρίσης) οι ΙΔΙΟΙ έφεραν προ των πυλών (ακόμη στην αρχή είμαστε) και πάλι πωλούν σήμερα “προστασία” συζητώντας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.  
 
Όλα βασίζονται στο δόγμα “προστασίας”, από προβλήματα που οι ίδιοι οι “προστάτες” είτε δημιούργησαν, είτε εργαλειοποίησαν και εκμεταλλεύτηκαν.  
 
Βαδίζουμε ολοταχώς προς την οριζόντια επέκταση της ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ και των ακραίων ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ. Και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι ακόμη σφυρίζουμε αδιάφορα και κοιτάζουμε το δάχτυλο κι όχι την πραγματικότητα που μας δείχνουν πλέον ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Όλα αυτά έρχονται πλέον ΒΙΑΙΑ, διότι η πανδημία έγινε η χρυσή ευκαιρία να περάσει στην κοινωνία η αντίληψη του “ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΡΟΣΤΑΤΗ” που λειτουργεί μόνιμα ως “ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ” ώστε να επιβάλλει αυτά που θέλει, όπως τα θέλει, για όσο καιρό θέλει. Στην πραγματικότητα έχουμε μια βίαιη εισβολή του “κρατισμού” με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της ατομικής, οικογενειακής, κοινωνικής, επαγγελματικής και οικονομικής ζωής του καθενός μας, μέσα από ένα δόγμα βασιζόμενο στην “ηθική” (πολιτικορθακισμός) και στην “υγεία”.  
 
Βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο να γίνουν πραγματικότητα τα πιο αρρωστημένα και κοινωνιοπαθή όνειρα μιας παγκόσμιας ελίτ. Σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα δεν χρειάζεται ένας αμφιβόλου ψυχικής ισορροπίας πολιτικός που να διεγείρει τα πλήθη και να επιβάλλει διατάγματα προστασίας του λαού και του κράτους. Απαιτείται μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων με τεράστια οικονομική δύναμη, και αρκετοί “πρόθυμοι” που θα γίνουν ηθικά, συνειδησιακά ή/και οικονομικά όμηροι, και θα πουλήσουν στη συνέχεια σε εμάς “προστασία”…  
—————————–—————————  
 
Αποσπάσματα από το άρθρο στο THE SPECTATOR  
 
«Θλιβόμαστε για τις απολυταρχίες στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά σε μεγάλο βαθμό αγνοούμε την “πιο λεπτή” αυταρχική τάση στη Δύση. Μην περιμένετε μια ωμά αποτελεσματική δικτατορία από τo 1984 του Όργουελ: μπορεί να παραμείνουμε, όπως είμαστε τώρα, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ, αλλά να κυβερνιόμαστε από μια ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ εξουσιοδοτημένη από μεγαλύτερες δυνάμεις επιτήρησης από αυτές που απολαμβάνουν ακόμη και οι πιο θορυβώδεις δικτατορίες»  
 
«Οι πολιτικές για την αλλαγή του κλίματος θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τη νέα ΑΥΤΟΚΡΑΤΙΑ (AUTOCRACY) για μια γενιά. Καθώς οι ολιγάρχες της τεχνολογίας και το οικονομικό κατεστημένο εφαρμόζουν την ιδέα του Νταβός για μια Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset), θα προκαλέσουν ένα γρήγορο τέλος στα ορυκτά καύσιμα. Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για μεγάλες επενδύσεις από υπερπλούσιες εταιρείες και κερδοσκόπους στην «πράσινη οικονομία», όλα δυνατά ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.  
 
Για τους περισσότερους ανθρώπους, σημειώνει ο Eric Heymann, ανώτερος οικονομολόγος της Deutsche Bank Research, η ταχεία «πράσινη» μετάβαση θα σημαίνει «ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ». Η συνειδητή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ως μέσου για τη ΒΙΑΙΗ μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα απαιτήσει ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ και να αναγκαστούν να ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, και να ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. Η επιβολή θα είναι αναγκαστικά παρεμβατική επίσης. Οι σχεδιαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού πιέζουν για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΑ».  
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.