4 Ιανουαρίου 2022

Η πραγματική λευτεριά... πλησιάζει!!!

Μπορεί το μέλλον να μοιάζει δυσοίωνο, καθώς ο άλλοτε... μεγάλος τιμονιέρης έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο του καραβιού.
 
Με τον κορονοϊό να αντεπιτίθεται ανεμπόδιστος και τον λαό να μετράει τρεμάμενος σωρηδόν τα φέρετρα συμπολιτών του σκιαγμένος, ένεκα της απύθμενης κυβερνητικής αβελτηρίας και ανικανότητας.
 
Με την ακρίβεια που ο... παραλίγο Μωυσής κοιτάει... ανέμελος -όπως την «Ο»- να επελαύνει, να του έχει ξεσκίσει ολότελα ό, τι απέμεινε από τις σάρκες του και καθημαγμένος να ατενίζει τα νέα μνημόνια που έρχονται να τον αποτελειώσουν. 
 
Με την εθνική περηφάνια του τσακισμένη λόγω της πρωτοφανούς δουλικότητας των ταγών του, οι οποίοι ενώ μεθοδεύουν κρυφά ακόμη μια εθνική ταπείνωση, τάχα κρατάν τη σημαία ψηλά με δόλιες συμφωνίες που δήθεν ισχυροποιούν την πατρίδα. 
 
Με την Ελλάδα απειλούμενη από το διαβόητο μπόλιασμα, κι αυτόν πανικόβλητο εν μέσω ατελείωτων δεινών, να μη μπορεί να αντιληφθεί πώς θα αφομοιωθούν διαφορετικές κουλτούρες σε μια χώρα που παραπαίει. 
 
Με τα άθλια ανθρωποειδή που υποδύονται τους κυβερνήτες του, να επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο της χώρας σε όλους τους τομείς για να σιγουρευτούν ότι ούτε τα δισέγγονά τους δεν θα χρειαστεί να δουλέψουν, την ώρα που αυτός πένεται. 
 
Παρόλο τη μαυρίλα όμως αδέρφια, δεν πρέπει να σκύψετε το κεφάλι. 
Διότι η πραγματική (όχι η ψεύτικη που σας υποσχέθηκε ο... παραλίγο Μωυσής) λευτεριά... πλησιάζει!!! 
 
Η λύτρωση δηλαδή από άλλη μια φουρνιά απατεώνων που σας εξαπάτησαν χειρότερα από τους προηγούμενους και λάβωσαν τη δύσμοιρη πατρίδα έτι περισσότερο. 
 
Μην ακούτε πλέον τη βδελυρή προπαγάνδα τους που πασχίζει μάταια να συνεχίζει να σας παραπλανά. Ούτε αυτών, ούτε των... πετσωμένων βρώμικων κονδυλοφόρων τους. 
 
Είναι μονάχα ο αχός του φόβου πριν την πτώση. 
Η οποία μέσα στο ’22, έρχεται με κρότο βαρύ...!!! 
Τελειώσαν αδέρφια!!! 
 
Φτάνει η στιγμή που θα πάρουμε πάλι τις τύχες στα χέρια μας, μπας και σώσουμε τόσο εμάς όσο και τη μονάκριβη Ελλάδα που βάλθηκαν να εξαφανίσουν. 
 
Καλή Χρονιά με Υγεία, Δύναμη... και Καλή Λευτεριά!!! 
 



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καιρός γαρ εγγύς.... ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ...

ΕΜΠΡΟΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΑ

Εμπρός, στη­λώ­σου, Ελ­λά­δα επα­να­στά­τισ­σα,
βάστα γερά στο χέρι τ’ άρ­μα­τά σου!
Μά­ταια δεν ξε­ση­κώ­θη­κεν ο Όλυ­μπος,
η Πίνδο, οι Θερ­μο­πύ­λες — δό­ξα­σμά σου.

Απ’ τα βαθιά τους σπλά­χνα ξε­πε­τά­χτη­κεν
η λευ­τε­ριά σου ολό­φω­τη, γεν­ναία
κι απ’ τον τάφο του Σο­φο­κλή, απ’ τα μάρ­μα­ρα
της Αθή­νας, πάντα ιερή και νέα. Πόυσκιν.

Εμπρός!
(Κωστής Παλαμάς)

Εμπρός! Ολόρθοι, ατρόμαχτοι.
Μαυρίλα. Αστροπελέκι.
Μα το σπαθί γοργάστραψε,
και νά! η βροντή τουφέκι!

Στον Πίντο απ’ τον Ταΰγετο,
και στα Μπαλκάνια, ως πέρα,
μια η φλόγα, μια η φοβέρα,
κι ένας ο νους. Εμπρός!

Εμπρός, αδέρφια, ατράνταχτοι!
Κι αν πέφτει αστροπελέκι,
να! το σπαθί γοργάστραψε,
βρόντησε το τουφέκι.

Κρήτη, ο Μωριάς, η Ρούμελη,
εμπρός! η Ελλάδα λάμπει,
αχολογάν οι κάμποι,
καίνε οι καρδιές. Εμπρός!

Από το Αναγνωστικό της Γ’ τάξης του Δημοτικού, ΟΕΣΒ, 1955
(Οργανισμός Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων)

Ναι, από το αναγνωστικό της Γ τάξης Δημοτικού .... Για ψάξτε αν το βρείτε ... Νέα αταξία πραγμάτων ... Τα πατριωτικά και εθνικά συγγράμματα που αφυπνίζουν, βλάπτουν σοβαρά την υγεία... Είναι κάτι σαν το κορωνοϊό ....

Στο πρώτο μέρος της Λευτεριάς ο μεγάλος μας ΕΛΛΗΝΑΣ ποιητής και συγγραφέας Κώστας Βάρναλης ζητάει από τη “Νύχτα την ονειρομάνα” το χρησμό της προκειμένου να τον μεταφέρει στους ανθρώπους. Και η φωνή της αλήθειας απευθύνεται στους καταπιεσμένους και τους λέει:


“Τη λεφτεριά δεν τη ζητάν με παρακάλια, τηνε παίρνουν,

με τα δικά τους χέρια, μοναχοί .

Αν δεν υπάρχει όξω από σένα, ούτε και μέσα στην ψυχή σου

έργο δικό της θα την βρεις.

Από τους λίγους, που την έχουν, πάρ΄ τη να τηνε δώσεις σ΄ όλους,

μ΄ όλους μαζί να τη χαρείς.

Όπου κι αν πας, θα κουβαλείς τα σίδερα που σου τα βάλαν

οι όμοιοι σου κι οχ΄ οι ουρανοί.

Όσο μαζέβεις την ψυχή σου, την παρθενιά της για να σώσεις,

τόσο την κάνεις πιο στενή.

Την ύπαρξή σου την οκνή για να πλαταίνεις, να βαθαίνεις

σμίξε με τον αμέτρητο Αριθμό!

Μέσα στου πόνου που βογγά την άσωτη Άβυσσο κατέβα.

Κει θα βρεις της Αλήθειας το Ρυθμό.

Της Ιστορίας το Νόμο ακολούθα πρώτος φωτεινά, δεν έχεις

Μοίρα δικιά σου για οδηγό.

Από τη βία δε σε λυτρώνουν παρακάλια, καλοσύνη

και το ξετύλιμα τ΄ αργό...”
Και συνεχίζει με ένα συμβολικό ποίημα επίκαιρο και για την σημερινή μας κατάντια ( Μοιραίοι, Απόσπασμα)

..............................
― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.

Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

ΑΑ






Unknown είπε...

Το σύνθημα σαν ακούσουν θα πεταχτούν ξανά οι ήρωες το αίμα τους να δώσουν για την Ελλάδα που αγαπουν σαν πάντα αυτό να Καρτερουσαν και ήταν ο μόνος λόγος που ζουσαν

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.