10 Νοεμβρίου 2021

«Ειδικοί» ζητούν μαζικό υποχρεωτικό μπόλι: Ή θα δεχθούν όλοι τα mRNA σκευάσματα ή θα τους κλειδώσουμε σπίτι τους

Τον υποχρεωτικό μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ζήτησαν σήμερα το πρωί αρκετοί «ειδικοί» μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές. 
 
Μάλιστα έδωσαν ως εναλλακτική «λύση» το να κλειδώνονται στα σπίτια τους οι ανεμβολίστοι, ή όπως είπε ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, να «μην μπορούν να μπουν πουθενά».
 
«Πάσα» από τον Ν.Καπραβέλο πήραν και άλλοι «ειδικοί» οι οποίοι μιλώντας σε άλλο κανάλι ζήτησαν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι κατά του Covid-19. Συγκεκριμένα αυτή η πρόταση έγινε από τον διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Γιώργο Μπουλμπασάκο, ενώ από την πλευρά το ο Αδαμάντιος Χλωρός διευθυντής Πνευμονολογικού Τμήματος ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου πρότεινε να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι άνω των 65 ετών.  
 
Μπουλμπασάκος: «ΕΣΥ ιδιωτικού – δημοσίου και καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός»
 
«Επιβεβαιώνονται όλα τα στατιστικά μοντέλα βλέπουμε την πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ μπορεί να είναι στο ‘παρά πέντε’ η πιθανή κατάρρευση του συστήματος, θα καταρρεύσει αν δεν γίνουν ενέργειες» προειδοποίησε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος. 
 
«Πρώτο βήμα, η επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού. Θα πρέπει να εξετάσουμε μέσω της επιτροπής βιοηθικής και τον υποχρεωτικό καθολικό εμβολιασμό. Αυτό είναι το καθοριστικό βήμα, αλλά ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον με επέκταση της υποχρεωτικότητας. Ενίσχυση του ΕΣΥ για να μην καταρρεύσει, όχι με τις επιτάξεις, αλλά με την ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας με πλήρη και καθολικό τρόπο. Εμείς θα καταρρεύσουμε σε λίγο μετά από 2 χρόνια (πανδημίας)» προειδοποίησε δε.  
 
«Λείπουν 7.000 άτομα από το υγειονομικό σύστημα που δε θελήσανε (και κακώς) να εμβολιαστούν. Έχουμε την πολυτέλεια να μη χρησιμοποιούμε τις ιδιωτικές δομές υγείας και τους άξιους συναδέλφους;» διερωτήθηκε.  
 
Χλωρός: «Έπρεπε να έχει γίνει ήδη επίταξη - Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 65» 
 
«Η κατάσταση χειροτέρεψε, το σύστημα έχει φθάσει στα όριά του, και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο» προειδοποίησε ο Αδαμάντιος Χλωρός.  
 
«Λαμβάνονται μέτρα, και σωστά μερικές φορές, γίνονται και πολλά λάθη, αλλά (τα σωστά μέτρα λαμβάνονται) με μεγάλη καθυστέρηση όταν το κακό έχει γίνει… Ακούω ότι είναι στο τραπέζι (η επίταξη γιατρών) και να γίνει, δε μού λέει κάτι αυτό».  
 
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν ασθενείς στο προαύλιο, αλλά για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς εξήγησε πως «όταν θα επιστρατεύσεις γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα θα χρειαστεί αρκετό, μεγάλο καιρό, προσαρμογής, 1 με 3 μήνες, γιατί αυτό που θα κάνουν θα είναι πολύ διαφορετικό στο νοσοκομείο. Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει πριν από καιρό. Ασφαλώς και τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους έπρεπε να τα έχουμε πάρει εδώ και καιρό».  
 
Έχουμε, εξήγησε ο πνευμονολόγος, γύρω στις 800.000 μολύνσεις στην Ελλάδα. Αν τα πάρουμε κατά ηλικία 1 θάνατος συμβαίνει στους 41.000 κάτω των 18 ετών, περίπου 120 θάνατοι στους έως 40 ετών, 1 στους 100 περίπου θα πεθάνει από αυτούς που είναι 40 με 65 ετών και 1 στους 7 στους άνω των 65. «Θα έπρεπε να υπάρχουν στοχευμένα μέτρα με υποχρεωτικότητα όχι μόνο κίνητρα» υπογράμμισε.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Χλωρό, η συλλογική ανοσία θα επιτευχθεί όταν κάποιοι θα εμβολιάζονται και κάποιοι θα νοσούν και θα φθάσουμε το 90% συλλογικά, δηλαδή θα εμβολιάσεις τους πιο ευπαθείς και τους νεότερους θα τους αφήσεις να κινηθούν. «Αν εμποδίζεις τις μολύνσεις σε αυτούς που δεν κινδυνεύουν, δηλαδή στα νεότερα άτομα, τότε δε θα πετύχεις πότε τη συλλογική ανόσια επειδή όμως το πράγμα κυλίεται, δηλαδή εμβολιάζεται κάποιος και σε έξι μήνες είναι έτοιμος να μολυνθεί και να νοσήσει αρά τι γίνεται; Κάποιοι θα συνεχίσουν να μεταδίδουν και η πανδημία θα παρατείνεται επ’ αόριστον».  
 
«Ή θα τους κλείσουμε μέσα στα σπίτια τους 64 – 65 να μην έχουν επαφή με τους νεότερους που μπορεί να τους μεταδώσουν -που δεν γίνεται- ή θα τους εμβολιάσουμε» ήταν η πρότασή του.  
«Ένας με δύο φύγανε από τη ζωή λόγω εμβολιασμού; 16.000 έχουν φύγει από τον ιό» σχολίασε.  
 
Καπραβέλος: «Να μην μπορούν να μπουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι» 
 
Ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι δεν πρέπει να μπαίνουν πουθενά οι εμβολιασμένοι!  
 
«Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν.Καπραβέλος.  
 
«Δεν έχουμε το τείχος ανοσίας, και θέλουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα να είναι ανοιχτή, ενώ η πολιτεία δε θέλει να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Μία είναι η λύση, το να χρησιμοποιήσουμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε ελεύθερη την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είναι ανήθικο να επεκτείνεις τη διαθεσιμότητα κλινών Covid σε βάρος άλλων νοσημάτων. Τα άλλα νοσήματα δεν επέλεξαν τη νόσο τους, τους βρήκε», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Δηλαδή με λίγα λόγια κατέστρεψαν το ΕΣΥ βάζοντας σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς....
Μείωσαν τις ΜΕΘ και τώρα γεμίζουν όσες έμειναν...  
Κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες τεστ ημερησίως και είναι λογικό να βγαίνουν μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων....
Και όλο αυτό οι "ειδικοί" το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα φασισμού;
Ρε δε πα να χαθείτε.... κοπρίτες.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.