16 Νοεμβρίου 2021

Τσιμουδιά από τα ελληνικά ΜΜΕ για τα γεροντάκια που πεινάνε – Ρεπορτάζ «κόλαφος» της DW!

Περιμένουν σε ουρές έξω από την εκκλησία για ένα πιάτο φαγητό
 
 
Με ένα ρεπορτάζ «καταπέλτη» η Deutsche Welle ούτε λίγο ούτε πολύ κατακεραυνώνει τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία αποφεύγουν να κάνουν αναφορά στην πείνα και την φτώχεια που μαστίζουν τους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους και ηλικιωμένους οι οποίοι στήνονται σε ουρές για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια. 
 
Το ρεπορτάζ κάνει αναφορά στο ζήτημα των ηλικιωμένων οι οποίοι ζουν στα όρια της φτώχειας, τονίζοντας ότι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δημοσιευθήκαν πριν την πανδημική κρίση και ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά από τα ελληνικά ΜΜΕ για την κατάσταση μετά την πανδημία του κορωνοϊού. 
 
Το δημοσίευμα φιλοξενεί τις δηλώσεις του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου πλήθος ηλικιωμένων περιμένει στην ουρά προκειμένου να πάρει λίγο φαγητό. Πρόκειται για ανθρώπους άνω των 60 ετών. «Παλιά έρχονταν εδώ 50 με 60 άνθρωποι. Σήμερα 200 με 220» αναφέρει ο πατέρας Ελευθέριος Κουτσαυτάκης. 
 
«Στην κρίση, με τη σύνταξη που έπαιρναν βοηθούσαν και τα παιδιά τους που ήταν άνεργα. Γι αυτό τα εισοδήματά τους έπεσαν ακόμη περισσότερο και έχουν ανάγκη από βοήθεια» τονίζει και προσθέτει ότι πολλοί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα, για να ζεσταθούν ή να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα: «Παρατηρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν αποκομμένοι από την κοινωνία. Γι αυτό προσπαθούμε να τους δείξουμε αγάπη κι ότι είναι μέλη αυτής της κοινωνίας. Όταν μοιράζεσαι το πρόβλημά σου μικραίνει» τονίζει ο εφημέριος ο οποίος με τη βοήθεια των εθελοντών διατηρεί ανοιχτές τις πόρτες της εκκλησίας για όλους όσους σπεύδουν για ένα πιάτο ζεστό φαγητό…. 
 



Share

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
( Δεκάδες αποκαλυπτικές φώτο, υπάρχουν στο διαδίκτυο με τους ρακένδυτους ΕΛΛΗΝΕΣ, να μαζεύουν από τα σκουπίδια σάπια τρόφιμα, προς το ζειν… και να κοιμούνται στα παγκάκια.)

Τσιμουδιά από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ για τα γεροντάκια που πεινάνε....koukfamily
Σχετικά με το πιο πάνω δημοσίευμα που καταχώρησε προς τιμή του το koukfamily, προσθέτω.
(Σημειώνω ότι ο φίλος Θάνος ήταν από τους πρώτους, που έδειξε την ευαισθησία του για τους άπορους και άστεγους ΕΛΛΗΝΕΣ, δημοσιεύοντας πολλά ανθρωπιστικά άρθρα προ πολλού. Όπως έπραξαν και μερικές άλλες έγκυρες ιστοσελίδες, πλην των μεγάλων Ελληνικών ΜΜΕ.)
Και για όσους τυχόν τους αφορά…
Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί σου. Ευριπίδης
Qui tacet consentit.

Καταθέτω ένα παραφρασμένο γνωμικό του Μεγάλου Παπαδιαμάντη, που ήταν αρωγός και συμπαραστάτης των φτωχών ΕΛΛΗΝΩΝ…. Και ο καθένας ας πράξει κατά συνείδηση… ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν, (την αδιαφορία των πάντων, πολιτικών, ΜΜΕ αλλά και της κοινωνίας). Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου, που λησμονεί, 500000 Ελληνόπουλα που πεινάνε, γέροντες που ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρούν σάπιο φαγητό, οικογένειες που τρώνε μια φορά την μέρα .. και αν…., άπορους και άστεγους Έλληνες που κοιμούνται στα παγκάκια …
Προς αφύπνιση μνήμης καταθέτω μερικά ενδεικτικά άρθρα, ίσως αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές και των Ελληνικών ΜΜΕ και των πολιτικών, αλλά και ολόκληρης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κοινωνίας. Η κρίση φτώχειας των άπορων και άστεγων ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν προέκυψε τώρα, αλλά προ πολλού. Σήμερα επιδεινώθηκε επικίνδυνα….
ΙΔΕΤΕ GOOGLE με βάση τον τίτλο πιο κάτω.
Όσοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ από εμάς έχουμε ακόμη έστω κόκκο σινάπεως ανθρωπισμού, αξίζει να τα μελετήσουμε.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΑΠΟΡΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ…
https://koukfamily.blogspot.com › vs
24 Nov 2019 — ΑΠΟΡΟΙ , ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ … ... Ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται λαθρομετανάστες .

Deutsche Welle: Η κρίση αφήνει τους Έλληνες να πεινάνε και ...
https://www.protothema.gr › article
15 Dec 2018 — Βάσει της έρευνας του Transnational Institute, 9% των παιδιών στην Ελλάδα δεν μπορούν να απολαύσουν τουλάχιστον ένα γεύμα με πρωτεϊνη όταν ...

Ζητούν συσσίτιο οι δάσκαλοι για να τα ταΐσουν - NewsIT
https://www.newsit.gr › ellada › pein...
5 Dec 2011 — Πεινάνε παιδιά στα σχολεία της Αθήνας – Ζητούν συσσίτιο οι δάσκαλοι ... σε όλη της Ελλάδα έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ρυθμίσουν τα ...

ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ… ΕΛΛΑΔΑ 2020 - olympia
https://www.olympia.gr › ellada › pei...
25 Jun 2020 — ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ. ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΩΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…ΤΟΥ

Eurostat: Ένα στα τρία ελληνόπουλα είναι φτωχό και χωρίς ...
https://www.olympia.gr › apopsi › eu...
31 Oct 2021 — ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROSTAT : ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ !

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω να δημιουργείται μια νέα κοινωνική τάξη στην Eλλάδα... Oι νεόπτωχοι!
Χάρρυ Κλυνν

Σ’ αυτή την εποχή που βρεθήκαμε, να σε χαρώ … Μεγάλο κεσάτι, μεγάλη δυστυχία στον κόσμο! … Ο παράς, δεν ξέρω πού πάει και χώνεται, και δε βγαίνει στο μεϊντάνι …
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911, Έλληνας συγγραφέας

Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθατε πρός με.
κατά Ματθαίον (κε’ 35-37)

Οφείλομεν δε ημείς οι δυνατοί τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν, και μη εαυτοίς αρέσκειν.
Επιστολές Αποστόλου Παύλου (προς Ρωμαίους 15:1)
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ....ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΙΦΟΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΓΑΝ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ Κ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΡΩΝΕ ΠΙΝΟΥΝ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΩΝΟΝΤΑΙ Κ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ... ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.