22 Νοεμβρίου 2021

Έλληνας δικαστής του ΕΔΔΑ, επιλογή του Μαξίμου, ζητεί να αναγνωριστούν ως «τουρκικοί», σύλλογοι στη Θράκη! Πως βρέθηκε εκεί; (νέα εγγραφή στην λίστα της προδοσίας)

Είναι Έλληνας δικαστής. Η Ελλάδα τον έστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τον τίμησε. Το Μέγαρο Μαξίμου τον υποστήριξε πάση δυνάμει παρ’ ότι τα προσόντα του είχαν χαρακτηρισθεί «οριακά» από την αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Περίμενε λοιπόν κανείς από εκείνον αυτό να υποστηρίζει το δίκαιον της Συνθήκης της Λωζάννης.
 
Αυτός όμως φέρεται να υποστηρίζει τις θέσεις της Τουρκίας. Ο λόγος για τον Ιωάννη Κτιστάκη, ο οποίος σε διαδικτυακό «πάνελ» ακούσθηκε να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τις αποφάσεις που ζητούν την αναγνώριση σαν τουρκικών, των συλλόγων των μουσουλμάνων της Θράκης! Στράφηκε έτσι κατά αποφάσεων του Αρείου Πάγου που έχουν τελεσίδικα κλείσει αυτό το ζήτημα της τουρκικής διεκδίκησης. Υιοθέτησε την επιχειρηματολογία των τουρκικών σωματείων, την οποία με μεγάλη προσοχή είχε απεργασθεί η Άγκυρα.
 
Δεν είναι τυχαίο, ότι θριαμβευτικά εμφανίσθηκε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της λεγομένης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίμπογλου να δηλώσει: «Όπως ανέφερε ξεκάθαρα και ο δικαστής από τη χώρα μας στο ΕΔΔΑ, Ιωάννης Κτιστάκης, η χώρα μας πρέπει να βάλει τέλος σε αυτήν την αδυναμία που υφίσταται εδώ και 13 χρόνια. Ο δικαστής του ΕΔΔΑ Ιωάννης Κτιστάκης αποκαλύπτει με βάση τους αριθμούς το πόσο αδύναμη είναι η κάρτα αναφοράς του ΕΔΔΑ της χώρας μας, λέγοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει στη χώρα μας που είναι μέλος της ΕΕ. Είναι σημαντικό αυτό το γεγονός, το οποίο εκφράζουμε εδώ και χρόνια, αλλά το οποίο η χώρα μας αγνοεί επίμονα, να εκφράζεται ξεκάθαρα από έναν δικαστή από τη χώρα μας στο ΕΔΔΑ. Η χώρα μας πρέπει να βάλει τέλος σε αυτήν την αδυναμία που υφίσταται εδώ και 13 χρόνια, εφαρμόζοντας άμεσα τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ όσον αφορά στην ομάδα υποθέσεων Μπεκήρ Ουστά και άλλοι, η οποία περιλαμβάνει τους Τουρκικούς συλλόγους της Δυτικής Θράκης». 
 
Τούτο αφού ο Ιωάννης Κτιστάκης, μιλώντας σε διαδικτυακό πάνελ φέρεται να δήλωσε ότι μεταξύ των αποφάσεων του ΕΔΔΑ κατά της Ελλάδας, τις οποίες δεν έχει εφαρμόσει εδώ και πάνω από δεκαετίες, είναι αυτές που σχετίζονται με τους συλλόγους που ανήκουν στην «τουρκική κοινότητα» της Δυτικής Θράκης. Στο ζήτημα ανεφέρθηκε και η εφημερίδα «Gündem», η οποία αναφέρει πως ο Κτιστάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις δέκα πρώτες χώρες με τις περισσότερες υποθέσεις που κατατέθηκαν εναντίον της στο ΕΔΔΑ, σημειώνοντας ότι από πλευράς Ελλάδος, η μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ εναντίον της από τα εθνικά δικαστήρια αποτελεί μεγάλη αδυναμία. 
 
Το τραγικό είναι πως ο εν λόγω κ. Κτιστάκης αποτελούσε κεντρική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο προώθησε την τοποθέτησή του στο ΕΔΔΑ, έναντι της διακεκριμένης καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Φωτεινής Παζαρτζή. Υπενθυμίζεται ότι όταν ετέθη θέμα αντικατάστασης του αποχωρήσαντος Αλεξάνδρου Σισιλιάνουενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει στην αρχή ο Μιχάλης Πικραμένος, σύμβουλος Επικρατείας με άριστες σχέσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιάννης Κτιστάκης, μέλος ΔΕΠ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Φωτεινή Παζαρτζή. Τελικά προκρίθηκαν η κυρία Παζαρτζή και ο κύριος Κτιστάκης. 
 
Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης προέβλεπε δύο φάσεις: την επιστημονική αξιολόγηση των δύο από επιτροπή και την ψηφοφορία «υπόδειξη» προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου από ειδικό εκλεκτορικό σώμα 12 βουλευτών, στο οποίο αυτονόητα δεν συμμετείχαν Έλληνες. Το πόρισμα της επιτροπής ανέδειξε με διαφορά την υποψηφιότητα της κυρίας Παζαρτζή, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ. Κτιστάκι «οριακή» από πλευράς προσόντων. 
 
Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν. Η κ. Παζαρτζή δέχθηκε ένα βρώμικο πόλεμο. Βουλευτές δέχονταν ανώνυμα μηνύματα που την χαρακτήριζαν Παζαρτζή «ακροδεξιά» και ζητούσαν την καταψήφισή της. Πράγμα το οποίο συνέβη! Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των ημερών εκείνων η ελληνική Κυβέρνηση θα την πολεμούσε, γιατί αυτό που μετρούσε για εκείνη ήταν πως είναι σύζυγος του καθηγητή Φλογαΐτη και φίλη από τα φοιτητικά χρόνια του Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με «ανεξήγητη» ψυχρότητα στην επιλογή της κ. Παζαρτζή ως Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, μια ιστορική διάκριση για την Ελλάδα που στην Αθήνα όμως είχε προκαλέσει δυσφορία! 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα πανίσχυρος νόμος... 
Οτι γράφεται ΔΕΝ ξεγράφεται...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.