5 Νοεμβρίου 2021

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό, επ ευκαιρια της αφίξεως του εις Ρόδον

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Κύριε Πρωθυπουργέ
 
Ευ παρέστητε και πάλιν εις την προσφιλεστάτην τοις πάσι Ρόδον μας, την νήσον των προπατόρων μας Κλεοβόλου, Διαγόρα, Απολλοδώρου, Παναιτίου, Χάριτος, Απολλωνίου, Ποσειδωνίου, Αναξιμάνδρου και τόσων άλλων ων ουκ έστιν αριθμός. Η ιδιαιτέρα αυτή πατρίδα μας, η πανέμορφη νύμφη του Απόλλωνος, δια την οποίαν είμεθα υπερήφανοι ως γηγενείς αυτής κάτοικοι, ήτο και είναι φάρος Πολιτισμού, Οικονομίας και Ελληνισμού! Μαζί με την Κρήτη είμεθα και η ναυαρχίς του Τουρισμού! Συνεπώς τεράστιο το ποσόν συμμετοχής της εις την Εθνικήν Οικονομίαν. Όμως τα ανταποδοτικά οφέλη του Κράτους προς εμάς είναι αντιστρόφως ανάλογα. Χωλαίνουμε σε Υπηρεσίες (πχ Κτηματολόγιο), σε Υποδομές (πχ γέφυρα Κρεμαστής), Υγεία, Παιδεία, Μεταφορές. Δεν θα σας τα αναπτύξω εδώ γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός της επιστολής μου. Εξ άλλου υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι και Βουλευτές Δωδ/σου για να σας τα εκθέσουν. Εγώ θα ήθελα να σας Συγχαρώ, αλλά και να σας Μέμψω δια τινα.
 
1) Να σας ΣΥΓΧΑΡΩ, διότι διεσώσατε την χώραν από την ολισθηράν και καταστροφικήν πορείαν που είχε λάβει επί ΣΥΡΙΖΑ και απεδείχθητε καλύτερος τιμονιέρης από τον ανεκδιήγητο και λαοπλάνο Αλέξη Τσίπρα. Επίσης προσπαθήσατε να επουλώσετε πληγάς που ηνήχθησαν επί ΓΑΠ και να φέρετε την Οικονομία σε μίαν ισορροπία, με την βοήθεια της ΕΕ.
 
2) Να σας ΜΕΜΨΩ δια τινα: 
 
α) Διότι ρίψατε επί ολόκληρον διετίαν όλο το βάρος της πολιτικής σας εις τον κορωνοιό-covid 19. Εις αυτόν επενδύσατε , γι αυτόν τρομοκρατήσατε ένα υπερήφανο λαό ( και τώρα τον οδηγείτε εις έναν ανώφελο νέον εθνικό διχασμό για εμβολιασμένους και μή), γι αυτόν προσδοκάτε πολιτικά οφέλη εις τας προσεχείς Εκλογάς. Δεν ξέρω τι σας λενε οι ειδικοί Σύμβουλοί σας, αλλά αυτό για μένα δεν είναι Πολιτική! Ούτε κι η λοίμωξις είναι πανδημία! (Για να μην αναφέρω και πόσοι θάνατοι προήλθαν από τα περίφημα εμβόλια). Πολιτική, Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι να "πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα", όπως οι αρχαίοι πρόγονοί σας οι Κρήτες. Και ταύρος είναι
 
 1) Η Εθνική Οικονομία. Το πως να κάνεις ξανά την χώρα αυτάρκη, όπως ήτο την δεκαετία που γεννήθηκα. Και το πως να κάνεις δική σου Πολεμική Βιομηχανία, όπως οι γείτονες. Το πως να ισοσκελλίσεις τον Κρατικό Προυπολογισμό (Εσοδα-Εξοδα). Και δεν είναι Έσοδα οι εκποιήσεις των χρυσών και ασημικών της χώρας έναντι πινακίου φακής σε ξένα αρπακτικά (λιμάνια, αεροδρόμια, λεωφόρους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ)
 
2) Το Δημογραφικό μας πρόβλημα, που καμμιά Κυβέρνηση ως τώρα, ούτε και σεις μεριμνήσατε για ενίσχυσιν της Ελληνικής οικογενείας. Αντιθέτως υπάρχουν φωνές και θιασώτες πολιτικάντηδες που πριμοδοτούν την ιδέαν της καλύψεως του Δημογραφικού μας προβλήματος με την αθρόαν εισαγωγήν τριτοκοσμικών λαθροεισβολέων ισλαμιστών από Ασία και Αφρική, αλλοιώνοντας ήδη τον Ελληνοχριστιανικόν πληθυσμόν της χώρας. Εδώ θα ήθελα να γίνετε Ορμπάν, κι όχι να τον καταγγέλλετε τον άνθρωπο στην ΕΕ! Πρώτα οι Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, που πήραν τον δρόμο της ξενητειάς για να ζήσουν! (πάνω από 600.000). Με τους λαθροεισβολείς δεν εχουμε τίποτε κοινόν. Ούτε όμαιμον, ούτε ομότροπον, ούτε ομόγλωσσον, ούτε ομόθρησκον! Και μην ξεχνάτε ότι ηγείσθε Κόμματος που το μεγαλύτερο ποσοστό του είναι εθνικοπατριωτικό κι όχι Κεντροαριστερό, διεθνιστικό ή ΛΟΑΤΚΙκό! Και ότι σας ψηφίσαμε ως δεξιό -πατριώτη και όχι ως Ευρωπαιστή-Οικουμενιστή! Γιατί λοιπόν ξεζουμίζετε εμάς για να ταίζετε τους λαθροεισβολείς που το μόνο που προσφέρουν στην φιλόξενη χώρα μας είναι ασθένειες και εγκλήματα πάσης φύσεως?? 
 
3) Τα ΕΘΝΙΚΑ μας θέματα. Είναι αυτά που εμένα προσωπικά με καίνε περισσότερο απ όλα τ άλλα. Τι να την κάνεις την Οικονομία ή τον Πολιτισμό αν δεν έχεις Πατρίδα; Κι η Πατρίδα μας καίγεται! Καίγεται η Ελλάδα μας , Κύριε Μητσοτάκη, και σεις σφυρίζετε αδιάφορα για covid 19! Οι αιμοδιψείς Τούρκοι, χρόνια μας πιάνουν τον πισινό, και μας πιάσανε όλο το καλοκαίρι, και τώρα, έξω από την Ρόδο μας, Κάρπαθο και Κρήτη και δεν έπεσε μια κανονιά! Δεν βυθίσατε ούτ ένα πλοίο! Φοβηθήκατε έναν γενικευμένο πόλεμο; Εμείς οι ακρίτες και οι Στρατηγοί σας (Φράγκος, Φλώρος, Ταμουρίδης) δεν φοβούμεθα! Και το θεριό για να σωριασθή θέλει γρήγορο και καίριο κτύπημα σε πολλά σημεία για να γονατίσει! Εσείς και οι προκάτοχοί σας με την υποχωρητική-κατευναστική πολιτική (δια του εισηγητικού ανθελληνικού; ΕΛΙΑΜΕΠ) ανοίγετε έτι περαιτέρω την όρεξιν του σουλτάνου Ερντογάν για μεγαλυτέραν συρρίκνωσιν των κρατικών μας ορίων σε Αιγαίο, νησιά, Ανατ. Μεσόγειο, Κύπρο. Καλή η Συμφωνία με Γαλλία, αλλά επώδυνη οικονομικά! Κακή η Συμφωνία με ΗΠΑ, ως πολλοί εμπειρογνώμονες ανέλυσαν. Παρενθετικά θα ήθελα να απαντήσετε δημοσίως στις κατηγορίες της εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: της Κυριακής 19-9-2021 με κεντρικό τίτλο "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΟΤΙ ΚΟΝΤΥΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 100ν.μ", της 26-9-2021 με τίτλο ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΗΣ ΑΟΖ ΣΤΟΝ ΟΗΕ και της 17-10-2021 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΑΝΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. 
 
Εγώ δε σας θέτω και τα κάτωθι ερωτήματα: 
Ι) Γιατί δεν καταγγείλατε ευθέως εις τον ΟΗΕ το Τουρκολυβικό Μνημόνιο-ΑΟΖ;
ΙΙ) Γιατί δεχθήκατε μερικό ορισμό ΑΟΖ με Αίγυπτο, έξω από την Κρήτη;
ΙΙΙ) Γιατί δεν ανακηρύσσετε ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου;
ΙV) Γιατί δεν ανακηρύσσετε ΑΟΖ Ελλάδος έξω από την Ρόδο μας και το Καστελλόριζο;  
V) Γιατί δεν επεκτείνετε τα χωρικα μας ύδατα στα 12νμ ή τουλάχιστον στα 10νμ όσα και ο εναέριος χώρος μας; 
VI)Γιατί δεν καταγγέλλετε την προδοτικήν Συμφωνίαν των Πρεσπών, αφού οι γείτονες εξακολουθούν να ονομάζονται διεθνώς "Δημοκρατία της Μακεδονίας"; Τσίπρας με γραβάτα είσθε; Τον δρόμο δείχνουν Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία. Εσείς πού κολώνετε;  
 
4) Τέταρτος Ταύρος με τα κέρατα είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ μας. Ως πότε κ Πρωθυπουργέ, ο κάθε Υπουργός Παιδείας, ανάλογα με την πολιτικήν χροιάν που εκπροσωπεί, να θέλει να βάζει το δικό του λιθαράκι, το δικό του ανόητο στίγμα, στο Εκαιδευτικό μας Σύστημα και στις Εισαγωγικές Εξετάσεις των ΑΕΙ; Εχω γυρίσει 22 χώρες και αυτό το μπάχαλο δεν το συνήντησα πουθενά!! Προγράμματα 10ετίας και 20ετίας τηρούνται ευλαβικά! STOP λοιπόν στον βιασμό της Παιδείας μας και σκούπισμα των αριστεριστών και ερμαφρόδιτων διδασκόντων, γιατί πολύ αριστερά έστριψε το τιμόνι της Παιδείας μας και πέσαμε στα βράχια! Διέλυσε οικογένεια, γλώσσα, ήθη, παράδοση κλπ. Και γιατί δεν εφαρμόζετε τον Νόμο για Αστυνόμευση των ΑΕΙ; Πανεπιστήμια είναι αυτά ή άντρα ασυδοσίας και παρανομίας; 
 
5) Πέμπτος Ταύρος με τα κέρατα το ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ. Η Προεδρία της Δημοκρατίας! Κι εδώ θα σας απευθύνω μομφήν Κύριε Πρωθυπουργέ! Πώς δηλαδή και γιατί επιλλέξατε αυτήν την κυρία για Πρόεδρο; Με τι κριτήρια; Ποιος σας την υπέδειξε; Έναν ιερό θεσμό που υπηρέτησαν ορθά και Ελληνοπατριωτικά οι: Τσάτσος, Στεφανόπουλος, Καραμανλής, Στασινόπουλος κλπ, να τον αναθέτετε σε μίαν αθεο-αριστερίστικη, ανύμφευτη, και ανίδεη της διεθνούς πολιτικής γυναίκα, που αρνείται τα εθνικά μας Σύμβολα, τα εμβατήρια, το περήφανο βάδισμα των Τσολιάδων, που φέρει πλάι της στις Παρελάσεις τον φίλο της (ως τιμώμενον πρόσωπον) και συζεί μ αυτόν στο Μέγαρο Μαξίμου, που συγκρούεται με την Εκκλησία και πατριωτικούς φορείς, που εν γένει, δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό Λαό, αλλά έναν αχταρμά διεθνιστικών ΛΟΑΤΚΙκών αποχρώσεων!; Κακή, κάκιστη επιλλογή. Όλος ο Ελληνισμός ωρύεται! Αν αμφιβάλλετε, κάντε ένα Gallop να σας πείσει. Πρότασίς μου: Να τροποποιηθεί ο Νόμος που λέει ότι ο εκάστοτε Πρωθυπουργός προτείνει στη Βουλή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αντικατασταθεί με άλλον που ο Ανώτατος αυτός Άρχων να Εκλέγεται ευθέως από τον Λαό, ως ισχύει σε Γαλλία, ΗΠΑ κλπ. Και να μπορεί ο κάθε πολίτης (και γω) να θέτει υποψηφιότητα! 
 
Με Εκτίμησιν  
ΣΠΥΡΟΣ ΔΡ. ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ 
Βρεττάκου 17 Α Σγουρού -Ρόδος ΤΘ 1056 
 
ΣΣ 
Νομικός, Οικονομολόγος, Πολιτειολόγος, Εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, βραβευμένος Λογοτέχνης+Ποιητής, κτήτωρ και Δ/ντής του Πολιτισμικού Μελάθρου Ρόδου



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.