10 Οκτωβρίου 2021

Τα βραβεία του Τσίπρα (και ο ρόλος του Καμμένου)

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης. 
Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 8 Οκτωβρίου 2021.
 
Η προσωπική μου γνώμη για τον πρώην υπουργό εθνικής αμύνης είναι ότι είναι μειωμένης αξιοπιστίας. Θυμάμαι, για παράδειγμα, ότι κατά τις διαβουλεύσεις υπό τον ΠτΔ τον Μάϊο του 2012 απείλησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση τον κ. Παπούλια, επειδή στον φάκελο προς τον τύπο με τις θέσεις των ΑΝΕΛ για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, συμπεριέλαβε και μία σελίδα με τις πραγματικές θέσεις (να γίνει υπουργός εθνικής αμύνης), την οποία το ίδιο το γραφείο του είχε από λάθος επισυνάψει στον φάκελο! Δεν την κατασκεύασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  
 
Δεν ξεχνώ ότι παρέτεινε την παραίτησή του από υπουργός για δύο ημέρες, από τις 11 στις 13 Ιανουαρίου 2019, λόγω προσωρινής αναβολής κύρωσης της Συμφωνίας στα Σκόπια από Αλβανούς βουλευτές. Εκμεταλλεύτηκε την αναβολή και διατήρησε τη θέση του για 48 ακόμη ώρες! (Δείτε και τις υποσημειώσεις στο άρθρο).  
 
Επίσης, η ρητορική ερώτηση του κ. Καμμένου υποκρύπτει τη δική του ευθύνη. «Μόνο με τις Πρέσπες διαφωνούσα με τον Τσίπρα», λέει, σαν να πρόκειται για μία ελάσσονα διαφωνία, πχ το εύρος του πεζοδρομίου! Εάν πράγματι το θεωρούσε ύψιστο θέμα, πολλά θα μπορούσε να είχε ήδη κάνει. Η συγκεκριμένη καταγγελία, εφόσον ευσταθεί, θα μπορούσε αυτομάτως να ακυρώσει την εν λόγω συμφωνία, βάσει της Συνθήκης της Βιέννης για διεθνείς συμφωνίες, εφόσον κυρώθηκε έστω και από έναν, ο οποιός έχει «εξαγοραστεί».  
 
Πώς άραγε αισθάνονται ή απαντούν τα 5 στελέχη του που τότε μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ; Έπειτα, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάτι να απαντήσει στον συγκυβερνήτη του; Συμπτωματικά, την ίδια μέρα δήλωσε ότι θα παραχωρήσει τα χρήματα που έλαβε από διεθνείς βραβεύσεις σε 6 πανεπιστημιακά ιδρύματα για να βραβεύουν τους φοιτητές. 
 
Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras
@atsipras
Παραχωρώ τα χρηματικά ποσά που έλαβα από τις διεθνείς βραβεύσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε έξι πανεπιστημιακά τμήματα πολιτικών επιστημών, ώστε κάθε χρόνο να δίνουν βραβείο «ειρήνης και συνεργασίας των βαλκανικών λαών» στις καλύτερες διπλωματικές εργασίες των φοιτητών τους. 
 
Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη Συμφωνία λόγω χρημάτων. Επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι οι λόγοι ήταν ιδεολογικής φύσης, δηλαδή ικανοποίηση των ιδεολογικών προγόνων του κ. Τσίπρα και κ. Κοτζιά. Όμως έχει μία αξία να μάθουμε τα ποσά που έλαβε, πότε και από ποιον.  
 
Ο σύλλογος «Επιτροπή Ελληνισμού», στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, έχει κάνει μία έρευνα και κατέγραψε 162 συγκεκριμένες παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια. Τις απέστειλε πρόσφατα και στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Οι παραβιάσεις αφορούν σε δημόσιους φορείς όπως την Ακαδημία, επιμελητήρια, μέσα ενημέρωσης, υπουργεία, αθλητικές ομοσπονδίες (όλων των αθλημάτων), αλλά και δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις προσώπων όπως πρέσβεις, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ επανειλημμένως, μνημεία, αγάλματα, και ασφαλώς χάρτες και περιεχόμενο σχολικής ύλης!  
 
Όλοι στα Σκόπια συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον όρο σκέτο «Μακεδονία», αποφεύγουν την ρητή διατύπωση της Συμφωνίας που λέει ότι το επίθετο «Μακεδονικός» σε δημόσιους φορείς πρέπει να αντικαθίσταται από την έκφραση «της Βόρειας Μακεδονίας», διαιωνίζεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας, αλλά και οι ανοησίες περί αρχαίων Μακεδόνων στα βιβλία τους.  
 
Όταν λοιπόν βραβεύεται ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ για μία συμφωνία, την οποία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει γραμμένη στα παλαιά του υποδύματα, τότε αυτή η Συμφωνία, ουσιαστικά δικαιώνει και ενισχύει έναν εθνικισμό, και μάλιστα έναν εθνικισμό εις βάρος της ελληνικής ταυτότητας, την οποία ακρωτηριάζει αφού αποδίδει τη διεθνή χρήση του όρου αποκλειστικά στους Σκοπιανούς.  
 
Έχει λοιπόν μία σημασία να γνωρίζουμε ποιοι, πότε και με ποια ποσά δεν εβράβευσαν απλώς με ηθική ανταμοιβή αλλά με υλική, και δεν εβράβευσαν υλικά απλώς τον θεσμό του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ατομικά τον κ. Τσίπρα για τη συνεισφορά του, (αφού ως δικά του προσωπικά χρήματα τα εμφανίζει).  
 
Διότι πιθανώς να είναι οι ίδιοι που μέσω φορέων τους πίεζαν να επιβληθεί μία τέτοια εξευτελιστική λύση. Αφού δεν τιμώρησαν τη χώρα οικονομικά με έξοδο από την ευρωζώνη, εξευτέλισαν την Ιστορία της και τον ελληνικό λαό.  
 
Σημειώσεις  
 
Πηγή 1 – Στις 8.1.2019 ξεκινάει η συζήτηση για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Σκοπίων. με προγραμματισμένη ημερομηνία ψήφισης στις 10.1.2019 το βράδυ. 
Πηγή 2 – Την ίδια ημέρα, στις 8.1.2019 ανακοινώνει ότι θα συναντήσει στις 11.1.2019 (την επομένη της 10.1.2019) τον κ. Τσίπρα και αμέσως μετά θα δώσει συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ 
Πηγή 3 – Κατά την κύρωση στα Σκόπια, διαβάζουμε ότι καθυστέρησε κατά μία ημέρα, διότι στις 10.1.2019 δύο Αλβανοί βουλευτές είχαν αρνηθεί να την ψηφίσουν, και τελικά δεν κυρώθηκε εκείνη την ημέρα, όπως ήταν αναμενόμενο
Πηγή 4 – Στις 10.1.2019 (Πέμπτη) το βράδυ ανακοινώνει την ακύρωση του ραντεβού με Τσίπρα και τη συνέντευξη τύπου που ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της επομένης (11.1.2019), αφού είχε αναβληθεί η ψηφοφορία κύρωσης στα Σκόπια 
Πηγή 5 Στις 11.1.2019 (Παρασκευή βράδυ) κυρώνεται τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών, με την ψήφο των δύο Αλβανών βουλευτών του κόμματος BESA. 
Πηγή 6 – Στις 13.1.2019 (το μεσημέρι Κυριακής) ανακοινώνει τελικά την παραίτησή του ο κ. Καμμένος]  
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.