20 Οκτωβρίου 2021

Σταματήστε να χτυπάτε την Ελλάδα μωρέ Ελληνες…

Αδαμάντιος Κοραής και Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος), σηκώνουν την πληγωμένη, υπόδουλη στους τούρκους Ελλάδα. 
 
Κι ἔλεες: «Πότε, ἅ, πότε βγάνω
τὸ κεφάλι ἀπὸ τσ’ ἐρμιές;».
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
κλάψες, ἄλυσες, φωνές.
 
Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα 
μὲς στὰ κλάιματα θολό, 
καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ’ αἷμα, 
πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.  
 
(Από τον «Υμνο εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού)  
 
Γράφει ο Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)
 
Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκε μία δημοσίευση που είδα στο γνωστό διαδικτυακό χώρο του Facebook. Μία δημοσίευση που με έκανε να δακρύσω από θλίψη, μαζί και θυμό. Μία δημοσίευση που – μεταξύ άλλων – επαναλάμβανε ένα ανθελληνικό σύνθημα το οποίο οι εχθροί της Πατρίδος μας το έχουν ύπουλα περάσει στο μυαλό μας, είτε μέσα από άθλια τραγούδια, είτε μέσα από τη βρωμερή τους προπαγάνδα.  
 
Πρόκειται για εκείνη την κατάπτυστη φράση: «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της»…  
 
Ειλικρινά, δε συνηθίζω να σχολιάζω δημοσιεύσεις, ειδικά όταν δεν έχω κάτι να πω. Αλλά σήμερα για κάποιο λόγο, κάτι έχει συμβεί και έβρισκα συνέχεια μπροστά μου αναρτήσεις που δεν μπορούσα να μην παρέμβω… Μία από αυτές ήταν και η συγκεκριμένη. 
 
Οποία παρανόησις! Οποία ύβρις απέναντι στην Ιερά Μητέρα μας… Οποία βλασφημία… 
 
Γιατί τόσος ανθελληνισμός; 
 
Πείτε μου λοιπόν όλοι όσοι λέτε ότι «η Ελλάς τρώει τα παιδιά της»… 
  • Η Ελλάς κυβερνά;  
  • Η Ελλάς εκδίδει νόμους;  
  • Η Ελλάς παίρνει μίζες;  
  • Η Ελλάς αποφασίζει ποιος θα κυβερνάει;  
  • Η Ελλάς ψηφίζει;  
  • Η Ελλάς έβαλε λαθρομετανάστες στη χώρα;  
  • Η Ελλάς διαμόρφωσε το κατάπτυστο εκπαιδευτικό υλικό;   
  • Η Ελλάς σου επιβάλλει παράλογα και παράνομα μέτρα;  
  • Η Ελλάς σου βάζει φόρους;  
  • Η Ελλάς σε απολύει από την εργασία σου;  
  • Η Ελλάς δολοφόνησε τους άτυχους ανθρώπους στο Μάτι;  
  • Η Ελλάς διέταξε να μην ενεργήσει η πυροσβεστική στις πρόσφατες πυρκαγιές;  
  • Η Ελλάς είναι εκείνη που μπάζωσε τα ρέματα και πλημμυρίζει όλη η χώρα με την πρώτη βροχή;  
  • Η Ελλάς επιλέγει τα κόμματα και τους βουλευτές;   
  • Η Ελλάς έστειλε τα παιδιά μας στο εξωτερικό;   
  • Η Ελλάς τα τσέπωσε από τη Siemens, τη Novartis, την Pfizer, τη Moderna, τον Καλογρίτσα, τον Κόκκαλη, τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη και τόσους άλλους;  
  • Η Ελλάς σε αδικεί στα δικαστήρια;  
  • Η Ελλάς έκανε συμφωνίες χαρίζοντας λιμάνια, αεροδρόμια και δρόμους;  
  • Η Ελλάς ξεπούλησε τη Μακεδονία για μια κόκκινη γραβάτα;   
  • Η Ελλάς σε χρέωσε ως το λαιμό και σου επέβαλλε Μνημόνια;   
  • Η Ελλάς ξεπούλησε τα ορυχεία της Χαλκιδικής;   
  • Η Ελλάς παραχώρησε την ΑΟΖ στους Τούρκους;   
  • Η Ελλάς ξεπούλησε τη ΔΕΗ, την ΤΡΕΝΟΣΕ και τον ΟΠΑΠ;  
  • Η Ελλάς ξεπούλησε τα αρχαία μνημεία μας;   
  • Η Ελλάς σε εξαναγκάζει να εμβολιαστείς;
Θλίβομαι ειλικρινά που ΟΛΟΙ μας βγάζουμε την ευθύνη από πάνω μας και πετάμε λάσπη στην Ιερά μας Μητέρα! 
 
Θλίβομαι που αρνούμαστε να δούμε ότι ΕΜΕΙΣ φταίμε για όλη την κατάσταση που βιώνουμε, είτε με τις πράξεις μας, είτε με την απραξία μας. 
 
Θλίβομαι που ρίχνουμε το φταίξιμο στην Ιερά μας Μητέρα, της οποίας έχουμε ξεσκίσει τις σάρκες με τον αδηφάγο εγωισμό μας, το βόλεμά μας και την αδιαφορία μας απέναντί της. 
 
Μα το Θεό και τους θεούς των Ελλήνων, αποτελεί όνειδος να επιρρίπτουμε το φταίξιμο στην Ιερά Μητέρα που γαλούχησε και άνδρωσε γενεές ηρώων και ανθρώπων του πνεύματος. Και τώρα… τώρα που προσπαθεί ασθμαίνοντας, πληγωμένη, ταπεινωμένη και κατασπαραγμένη από τα ίδια της τα παιδιά, να γαλουχήσει ξανά ηρωικές και πνευματικές μορφές, εμείς τη χτυπάμε ακόμα περισσότερο και να της επιρρίπτουμε κατηγορίες για τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ πράξεις… 
 
Ειλικρινώς θλίβομαι… 
Κι όχι! Η δικαιολογία – καραμέλα της παρομοίωσης, είναι απλώς ένα μπάλωμα ενός οικτρού καρκινώματος που λέγεται έμμεσος ή άμεσος ανθελληνισμός, του οποίου ο σπόρος τρύπωσε ύπουλα μέσα στις καρδιές και το μυαλό μας κι αντί να ορθώσουμε ανάστημα στους πραγματικούς μας εχθρούς, χτυπάμε την Ιερά μας Μητέρα… 
 
Τίποτε άλλο… Μόνο θλίψη… 
 



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.
Οδυσσέας Ελύτης

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει.
Γιώργος Σεφέρης


Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα.
Νίκος Καζαντζάκης

Ελλάδα… Όλα εδώ ξεκίνησαν κι εδώ θα καταλήξουν!
Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί, πέρσης ποιητής

Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται.
Βικτώρ Ουγκό, γάλλος λογοτέχνης

Κλείσε στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα πάθεις έμφραγμα.
Νίκος Δήμου

Νιώθω το ίδιο αν ακούσω ένα ζεϊμπέκικο, ένα ποίημα του Ελύτη ή βυζαντινή μουσική. Υπάρχει ένα φως που ενώνει την αρχαία με τη σύγχρονη Ελλάδα.
Ζακ Λακαριέρ, γάλλος συγγραφέας

Είμαστε τσακισμένοι, μαραμένοι, χαμένοι μες στον κυκεώνα της σύγχρονης ζωής. Κανείς δεν περιμένει κάτι καλό από την Ελλάδα. Καμμιά ελπίδα δεν χαράζει πουθενά. Η στιγμή αυτή είναι βέβαια μια θαυμάσια στιγμή.
Γεώργιος Θεοτοκάς, συγγραφέας

Άλλες χώρες σου προσφέρουν την ανακάλυψη των εθίμων, της λαϊκής δοξασίας ή του τοπίου, αλλά η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι πιο δύσκολο: την ανακάλυψη του εαυτού σου.
Λόρενς Ντιρέλ, βρετανός συγγραφέας

Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα (...) και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου.
Διονύσιος Σολωμός

Θε μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε!
Οδυσσέας Ελύτης

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη.
Β. Γκαίτε, γερμανός φιλόσοφος και ποιητής

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο ταλαίπωρος ο Νίκος Δήμου ...
τί σχέση έχει με τούς μεγάλους...;

Αυτος ο κυριούλης, δυστυχώς,
ανήκει σ'αυτούς που κάνουν πλάτες, σ'όσους φροντίζουν να μαγαρίζεται η χώρα μας, ασταμάτητα, από κάθε καρυδιάς καρύδι...

δεξιόστροφο..αριστρόστροφο...

ντόπιο και εισαγόμενο...



...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Εξαιρετικο το σχολιο του Ανωνυμου φιλου μας 13.52 με τα όσα εχουν πει κατα καιρους για την Ελλάδα μας αλλά συμφωνω και απολυτα με τον Δον Κιχ Οτι ότι ο προδοτης Δήμου δεν κολλαει σε αυτην την αναφορα...
Απο το ιστολογιο μας παλιοτερα τον ειχαμε "στολισει" καταλληλως για τα οσα ανθελληνικα εχει πει και εχει κανει...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.