1 Οκτωβρίου 2021

Και τα τσαρούχια των Ευζώνων φαίνεται να ενοχλούν την Σακελλαροπούλου - Η νέα εντολή

Ο «τσαρουχόδρομος» είναι μια σειρά από ιδιαίτερες πλάκες στο πεζοδρόμιο που εκτείνεται από την Ηρώδου του Αττικού μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου που ακολουθούν κατ’ επανάληψιν κάθε μέρα οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς και έχει τον υψηλότερο για την ιστορία μας συμβολισμό αλλά φαίνεται ότι... ενοχλεί.
 
Κάθε λίγα μέτρα τα τσαρούχια των Ευζώνων βροντούν ρυθμικά στον δρόμο αυτόν που συμβολίζει την πορεία του έθνους δια των αιώνων. Και κάθε κτύπος του τσαρουχιού στο έδαφος είναι μήνυμα. Προς όσους πέρασαν και προς όσους έπεσαν. Ο βρόντος του τσαρουχιού λέει προς όσους πότισαν με το αίμα τους την ελληνική γη, πως ο αγώνας συνεχίζεται. 
 
Η Πρόεδρος γνωρίζει μόνον ότι ο ήχος του τσαρουχιού την ενοχλεί. Δεν την αφήνει να κοιμηθεί. Έτσι είναι κάτι μήνες τώρα που έδωσε εντολή, από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις οκτώ το πρωί, να μην βροντούν τα τσαρούχια. Να μην δίδεται το μεταφυσικό μήνυμα προς τους πεσόντες του Έθνους. Να μην κάνουν τις προβλεπόμενες κινήσεις οι Εύζωνοι που φρουρούν το προεδρικό μέγαρο.
 



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύζωνες μας μην ταράζεται τον ύπνο της κ. Προέδρου. Σας ετοιμάζουν αθόρυβες παντούφλες ή σαγιονάρες με τον φλόκο μπροστά. Κάτι θα είναι και αυτό ...

Ίσως μάλλον είναι ακόμη μια "εισήγηση" του δι..ΑΠΡΕΠΟΥΣ και δι..ΑΣΗΜΟΥ "δημοσιογράφου" Κασιμάτη Στέφανου, ο οποίος είναι λάτρης και υποστηρικτής της κ. Σακελαροπούλου ....

ΙΔΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΕΤΆ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ...

Παλαιότερο σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την προεδρική φρουρά. Η επίσκεψή της είναι βέβαια εθιμοτυπική· ωστόσο, πιστεύω ότι προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία από στυλιστικής απόψεως. Σκεφθείτε: έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκέπτεται τη φρουρά της. Προσοχή: όχι μια οποιαδήποτε φρουρά, αλλά μια φρουρά η οποία αποτελείται από άνδρες ντυμένους από τη μέση και κάτω γυναικεία (μίνι φούστα, καλσόν).
Μέχρι τώρα είχαμε άνδρες στη θέση αυτή. Ανδρες οι οποίοι, όπως συμβαίνει συνήθως με το είδος μας, δεν έχουν ιδέα από γυναικείο ντύσιμο. Δεν είναι, λοιπόν, αυτή μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανανεωθεί η στολή της προεδρικής φρουράς με γυναικείο μάτι; Ας πούμε, μια ποικιλία στα καλσόν, βρε αδελφέ! Αμάν πια με αυτά τα υπόλευκα και χοντροκομμένα που αναγκάζουν τα παιδιά να φορούν! Να φορέσουν κάτι πιο φίνο, πιο χαρούμενο· γιατί όχι δικτυωτά; Και αυτά τα αηδιαστικά και γελοία χοντροπάπουτσα, ώς πότε θα φοριούνται; Η Prada έχει κλασικά γυναικεία μοντέλα, με χαμηλό τακούνι, που είναι ό,τι πρέπει και αναδεικνύουν καλύτερα το πόδι. Διότι, ερωτώ, γιατί φοράει κάποιος φούστα και καλσόν, αν όχι για να δείξει τα πόδια του; Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Κατ’ αρχάς, περισσότερο γελοία από αυτή που είναι σήμερα δεν γίνεται η στολή της φρουράς. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, όμως, μπορεί να αναδείξει την πρωτοποριακότητά της, η οποία έγκειται στο ανδρόγυνο στυλ της. Επισημαίνω σχετικώς ότι η φετινή Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, που ασφαλώς θα είναι διαδικτυακή, θα είναι «γένους ουδετέρου». Εμείς, χάρη στην προεδρική φρουρά, είμαστε ήδη δεκαετίες μπροστά! Γιατί να μην αναδείξουμε αυτό το πλεονέκτημά μας;
ΥΓ.: «Οταν ήμουν παιδί, παίζαμε με τα γνωστά ελληνικής κατασκευής στρατιωτάκια (τσολιάδες, αρχαίοι οπλίτες κ.λπ.), αυτά που σήμερα τα βρίσκεις μόνο στα παλιατζίδικα. Προσωπικώς, ποτέ στη ζωή μου δεν αγόρασα τσολιαδάκι. Λόγω της φούστας τους, τα ενέτασσα στην κατηγορία «κούκλες» – και, ως γνωστόν, τα αγόρια δεν παίζουν με κούκλες».
Τα συμπεράσματα δικά σας ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί παρατήρησαν πως κατά τον βηματισμό τους, οι Εύζωνες χτυπούn δυνατά τα τσαρούχια τους και πίσω από αυτό κρύβεται μία ιδιαίτερη παράδοση και ένας πολύ συγκεκριμένος συμβολισμός.

Εύζωνες: Τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον επιβλητικό βηματισμό τους
eurokinissi

Όπως εξήγησε η Προεδρική Φρουρά με μήνυμα στα social media, οι Εύζωνες κατά τον βηματισμό τους χτυπούν συμβολικά το τσαρούχι «για να ακούνε οι Άγνωστοι νεκροί του Έθνους». «Kατά την αποχώρηση τους από το Μνημείο και όταν η απόλυτη ησυχία του κόσμου επικρατεί, το χτύπημα ακούγεται ως Σύνθημα, για την νέα αρχή και αφύπνιση του Ελληνισμού».
Αν επιθυμούν κάποιοι να μην ακούνε υπάρχουν και οι ωτοασπίδες .... και ας κωφεύσουν μόνιμα στα ιερά συμβολικά μηνύματα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ... που ανά τους αιώνες αντηχούν... Νέμεσις επέρχεται ....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.