5 Σεπτεμβρίου 2021

Η Σουηδία απαγορεύει τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ, ένα από τα πιο εμβολιασμένα έθνη

Γράφει ο Jack Phillips  
 
Η Σουηδία έγινε η δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγόρευσε την είσοδο σε ισραηλινούς πολίτες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στο Ισραήλ, παρά το ότι η χώρα είναι μία από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο. 
 
Η Πορτογαλία έγινε την Τετάρτη η πρώτη χώρα της ΕΕ που απαγόρευσε τα ταξίδια από το Ισραήλ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Και οι δύο χώρες ακολουθούν τη σύσταση της ΕΕ να αφαιρεθεί το Ισραήλ από τη λίστα με τις πράσινες χώρες.  
 
Η Σουηδία απαγόρευσε επίσης την είσοδο πολιτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κοσσυφοπέδιο, τον Λίβανο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια.  
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ δήλωσε στα δημοσιογραφικά πρακτορεία ότι η απότομη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στο Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες είναι ο λόγος που αφαιρέθηκαν από την εξαίρεση της σουηδικής απαγόρευσης ταξιδιού. Παρά τη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού του Ισραήλ, ο ιός συνέχισε να εξαπλώνεται, είπε ο Ντάμπεργκ.  
 
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της σουηδικής κυβέρνησης, θα επαναφέρει την απαγόρευση ταξιδιών στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ξεκινώντας από τις 6 Σεπτεμβρίου.  
 
«Όσον αφορά τους ξένους πολίτες που ταξιδεύουν στη Σουηδία από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Κοσσυφοπέδιο, το Λίβανο, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία από τις 6 Σεπτεμβρίου, μόνο όσοι καλύπτονται από άλλη εξαίρεση από την απαγόρευση εισόδου μπορούν να εισέλθουν στη Σουηδία», ανέφερε η ανακοίνωση. «Αυτό θα μπορούσε να αφορά ξένους πολίτες που έχουν άδειες διαμονής στη Σουηδία, έχουν ιδιαίτερα επείγουσες ανάγκες ή πρόκειται να εκτελέσουν βασικές λειτουργίες και οι οποίοι θα μπορούν επίσης να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ COVID-19. Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 δεν μπορεί να μην είναι πρωτύτερο από 48 ώρες. Αυτή η απαίτηση ισχύει για αλλοδαπούς πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, με ορισμένες εξαιρέσεις.»  
 
Η σουηδική κυβέρνηση δήλωσε ότι ακολουθεί τις οδηγίες της ΕΕ για τη διαγραφή αυτών των χωρών από τη λίστα ασφαλούς ταξιδιού της και είπε ότι η οδηγία θα επανεξεταστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.  
 
«Δυστυχώς, μετά την οδηγία της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η διαγραφή του Ισραήλ από τον κατάλογο των πράσινων χωρών, η πορτογαλική κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε με [τη σύσταση της ΕΕ] που απαγορεύει την είσοδο από το Ισραήλ στην Πορτογαλία, εκτός από δικαιολογημένους λόγους», δήλωσε ο Itay Mor. , ο επικεφαλής της σιωνιστικής ΜΚΟ Over The Rainbow Portugal, δήλωσε στο YNET.  
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ ανέφερε τις απότομες αυξήσεις των κρουσμάτων κορωνοϊού ως τον λόγο που αφαιρέθηκαν οι χώρες από την εξαίρεση της απαγόρευσης ταξιδιού, λέγοντας ότι παρά την επιτυχή εκστρατεία εμβολιασμού του Ισραήλ, η χώρα εξακολουθεί να φιλοξενεί μεγάλες ομάδες μη εμβολιασμένων που επέτρεψαν την εξάπλωση της επιδημίας.  
 
«Μας προβληματίζει αυτή η απόφαση, ακόμη περισσότερο επειδή οι περισσότεροι Ισραηλινοί έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτό το στάδιο, η ΕΕ θα έπρεπε να έχει αναγνωρίσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Μορ.  
 
Στις 30 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, το Κοσσυφοπέδιο, τον Λίβανο, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και άλλους από τη λίστα ασφαλούς ταξιδιού της. Ο κατάλογος είναι μη δεσμευτικός και οι χώρες είναι ελεύθερες να καθορίσουν τις δικές τους πολιτικές στα σύνορα.  
 
«Τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ από χώρες ή οντότητες που δεν αναφέρονται στο παράρτημα Ι υπόκεινται σε προσωρινούς περιορισμούς ταξιδιού. Αυτό ισχύει με την επιφύλαξη της δυνατότητας των κρατών μελών να άρουν τον προσωρινό περιορισμό σε μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ για ταξιδιώτες πλήρως εμβολιασμένους », ανέφερε τότε η ΕΕ σε ανακοίνωσή της.  
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν στους Ευρωπαίους πολίτες να επισκέπτονται τη χώρα ελεύθερα, παρά τις εκκλήσεις της ΕΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκτειναν επίσης ένα μορατόριουμ στα διασυνοριακά ταξίδια με τον Καναδά, καθώς και το Μεξικό, παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς έχει καταργήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για Αμερικανούς και μόνιμους κατοίκους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.  
 
Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι άτομα που δεν έχουν λάβει τρίτη δόση ενισχυτικού εμβολίου δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διαβατήριά τους εμβολίου.  
 
Παρόλο που το Ισραήλ είναι μία από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον πλανήτη κατά του COVID-19, τα κρούσματα αυξάνονται. Ο μέσος όρος επτά ημερών του μικρού έθνους για λοιμώξεις από COVID-19 τη Δευτέρα ήταν πάνω από 1.000 ανά ένα εκατομμύριο άτομα, το οποίο είναι διπλάσιο από το ποσοστό των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.  
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
πηγή: the Epoch Times
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.