2 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ. ΑΝΤΙ ΤΡΟΦΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΘΗΛΕΙΑ ΑΓΧΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΑΚ191/2021 1.9.2021
 
Ανοικτή επιστολή προς:
Κυβέρνηση, Πολιτικούς, Βουλευτές, Παράγοντες του τόπου και τον ίδιο το Λαό, όλους μας. 
 
Συμπατριώτες , συμπατριώτισσες, 
 
Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ. 
ΑΝΤΙ ΤΡΟΦΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΘΗΛΕΙΑ ΑΓΧΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. 
 
Είναι κουραστικό και συνάμα εξευτελιστικό να χύνονται κροκοδείλια δάκρυα και να ακούγονται γκρίνιες και παράπονα για τη Διπλωματική συμπεριφορά της Βρετανίας στο Κυπριακό και τις ενέργειες που κάμνει υπέρ των Τουρκικών θέσεων. Το κατάντημα γίνεται πιο εξευτελιστικό και πιο κουραστικό όταν τα κροκοδείλια δάκρυα χύνονται και τα μουρμουρητά ακούγονται από άτομα και πολιτικά πρόσωπα τα οποία είναι ένθερμοι υποστηρικτές τόσο της διαδικασίας όσο και της λύσης ΔΔΟ της οποίας η Βρετανία είναι ο νονός. Γιαυτό να μας επιτραπεί να σημειώσουμε τα ακόλουθα και να προβληματίσουμε με συγκεκριμένη πρόταση: 
 
Το 1959-1960, ΜΠΟΡΕΙ να δικαιολογούνται Ηγέτες και Παράγοντες της Κύπρου να μην γνώριζαν για τη δολιότητα των Βρετανών και της συνωμοτικής δραστηριότητας τους σε βάρος της Κύπρου και του Λαού μας. Σήμερα όμως , Ηγέτες , Παράγοντες του τόπου καθώς και ο Λαός γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τις Βρετανικές Διπλωματικές δραστηριότητες υπονόμευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά την απόλυτη ταύτιση Βρετανικών και Τουρκικών επιδιώξεων στο Κυπριακό αφού ήταν και οι δύο, αρχιτέκτονες του σχεδίου διχοτόμησης της Κύπρου από το 1956. Ζούμε ανοικτά τη Βρετανική Διπλωματική παρέμβαση υπέρ των Τουρκικών θέσεων στο Κυπριακό, προωθώντας τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, κατά τρόπο μάλιστα που να συντηρεί και προϋποθέσεις για περαιτέρω προώθηση των Τουρκικών επεκτατικών σχεδίων κατά της Κύπρου στο μέλλον. Αυτό θα καθιστά μόνιμα την Κύπρο όμηρο της Βρετανίας ως ρυθμιστικού παράγοντα στη χώρα μας, για όσο καιρό τα συμφέροντά της θα εξυπηρετούνται. Όταν τα συμφέροντά της εδώ στην Κύπρο θα παύσουν να εξυπηρετούνται, θα μας αφήσει στο έλεος της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής με ότι αυτό θα συνεπάγεται. Δέστε Αφγανιστάν σήμερα. Τα γεγονότα στο Αφγανιστάν αυτή την περίοδο θα πρέπει να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο της αποικιοποίησης που ακόμη επικρατεί στον τόπο μας.  
 
Με την ανακήρυξη της Κύπρου σε ανεξάρτητη Δημοκρατία το 1960 δεν αποκόπηκε την ίδια ώρα και ο ομφάλιος λώρος μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας. Διατηρείται άθικτος και αιμοδοτεί εξάρτηση της Κύπρου από τη Βρετανική Διπλωματία. (Δέστε και βασεις βασικό αποικιοκρατικό κατάλοιπο). Αυτή η συνεχιζόμενη εξάρτηση αποκαλύπτεται μεγαλοπρεπώς τα τελευταία χρόνια. Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής μπαινοβγαίνει ως αποικιοκράτης αφέντης στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό βέβαια το δικαίωμα δεν του το παραχωρεί απλόχερα, μόνο, το εκάστοτε κατεστημένο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Του το παρέχει αυτόματα και ο θυρεός πάνω από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου με τους δύο Αυτοκρατορικούς Λέοντες της αποικιοκρατίας. Περνώντας κάτω από το θυρεό με τους Βρετανικούς Λέοντες, όπως έκαμνε επί αποικιοκρατίας, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής φαίνεται να νοιώθει ότι μπαίνει σπίτι του, οπότε και συμπεριφέρεται ανάλογα. Μπαινοβγαίνει ως αποικιοκράτης Ύπατος, κάτι που διαπιστώνεται ξεκάθαρα τελευταία, με τις δηλώσεις που κάμνει, τις θέσεις που προωθεί και πρωτοβουλίες που εξαγγέλλει και οι οποίες μάλιστα με επιτυχία φαίνεται να υιοθετούνται. 
 
Για να τερματιστεί αυτή η αυθαιρεσία και πρόκληση είναι καιρός ο ομφάλιος αυτός λώρος Κύπρου Βρετανίας, να αποκοπεί. Από τροφός έχει μεταλλαχθεί σε σχοινί αγχόνης στο «λαιμό» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι καιρός το αυτοκρατορικό σύμβολο της αποικιοκρατίας να αφαιρεθεί από το Προεδρικό Μέγαρο, και να μπει σε μουσείο με το ανάλογο ιστορικό σημείωμα που θα πρέπει να το συνοδεύει. Πρέπει να αφαιρεθεί ο θυρεός, οπότε ο κάθε Βρετανός «Ύπατος» Αρμοστής που θα περνά από εκεί, να συνειδητοποιεί ότι μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο του Κράτους στο οποίο είναι διαπιστευμένος και να το πράττει με τον σεβασμό που επιβάλλουν τα διαπιστευτήριά του. 
 
Τώρα είναι η ώρα να γίνει η κίνηση αφαίρεσης του θυρεού για να ανοίξει ο δρόμος να τεθούν επι τάπητος και οι άλλες υποχρεώσεις της Βρετανίας έναντι της Κύπρου με στόχο να απαλλαγούμε από όλα τα αποικιοκρατικά κατάλοιπα που συνεχίζουν να επιβαρύνουν τα κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια τέτοια εξέλιξη θα ελέγξει και τις παράνομες Βρετανικές Διπλωματικές αυθαιρεσίες που έχουν σχέση με την επίλυση του Κυπριακού. 
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολίγα αποκαλυπτικά σχόλια όσον αφορά επιστολή του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια.
Μια σταγόνα γνώσης και μνήμης για φίλους αναγνώστες, που τυχόν δεν γνωρίζουν τις προδοσίες των αποικιοκρατών δόλιων Άγγλων εις βάρος της Κύπρου. Μέχρι σήμερα μας εκδικούνται, για την ντροπιαστική ήττα τους το 55-59 από ΕΟΚΑ.
Και να ήταν μόνο ο αιματόβρεκτος από αίμα ηρώων Αγγλικός θυρεός στο Προεδρικό, αγαπητή Αδούλωτη Κερύνεια;
Οι Άγγλοι μετά τις επάρατες συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου έγιναν κράτος εν κράτει με συναυτουργούς δυστυχώς Έλληνες ταγούς.
Ο μεγαλύτερος “κοριός” τού κόσμου το αγγλικό Ραντάρ echelon στην χιονίστρα του Τρόοδους είναι ένα φίδι στον κόρφο της Ελληνικής Κύπρου… Παρακολουθούν τα πάντα και τις θέσεις τις Ε.Φ. και τις συνομιλίες που αφορούν στρατιωτικά θέματα και τα αναμεταδίδουν στους συμμάχους τους Τούρκους, από τον κατασκοπευτικό υποσταθμό τους του Αγίου Νικολάου της Αμμοχώστου. Οι δε *βάσεις τους Δεκελείας και Ακρωτηρίου καταπατούν έδαφος της Κ.Δ. περίπου 300 τχ. Σημειώνεται ότι η βάση της Δεκέλειας είναι η μόνη δίοδος Λάρνακας- Αμμοχώστου…. Αυτή την δίοδο οι δόλιοι Άγγλοι την έκλεισαν το 1974, για τις δυνάμεις της ΕΦ, αλλά μέσω της βάσης τους του Αγίου Νικολάου Αμμοχώστου, επέτρεψαν και καθοδήγησαν στους βαρβάρους να εισέλθουν από Νότια και περικυκλώσουν την πόλη. ….
Στο Τρόοδος όπως αναφέρθηκε υπάρχει το μεγαλύτερο κατασκοπευτικό Αγγλικό ραντάρ, που παρακολουθεί τα πάντα …..ακόμη και τις συνομιλίες του Προεδρικού της Κύπρου!!!!
Οι απατεώνες Άγγλοι, ΠΟΤΕ δεν πλήρωσαν τα ενοίκια των βάσεων προς ΚΔ, ως οι επάρατες συμφωνίες Ζ,Λ. προέβλεπαν και τα οποία μέχρι σήμερα ανέρχονται σε δις. Όλες οι κυβερνήσεις της Κύπρου, το ανέχθηκαν και μέχρι σήμερα παρέχουν και δωρεάν υπηρεσίες στους αποικιοκράτες.
ΕΜΕΙΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ( Αλησμόνητο το ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕ του 1960!) ΤΟ 55-59 ή αυτοί και οι σύμμαχοι τους Τούρκοι με βάση τις προδοτικές συμφωνίες ΖΛ που μας σέρβιραν, αλλά και "εμείς" αποδεχθήκαμε; Αυτονόητο το ερώτημα.

Μια προδοσία από τις μύριες των Άγγλων, αλλά και των συν αυτών ειρηνευτών του ΟΗΕ κατά της Κύπρου το 1974. Οι “εγγυητές” Άγγλοι ήταν αυτοί που αφειδώς έδιναν πληροφορίες και οδηγίες μέσω του παγκόσμιας εμβέλεια κατασκoπευτικού τους ραντάρ ECHELON, από τη κορυφή του Τρόοδους στα τουρκικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, που εκατοντάδες απαγορευμένες εμπρηστικές βόμβες ΝΑΠΑΛΜ, που τους προμήθευσαν οι Αμερικάνοι μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, σκορπούσαν στις κατοικημένες περιοχές ….Αυτοί παρέμβαλλαν παράσιτα στους παμπάλαιους ασυρμάτους του Β ΠΠ, της Ε.Φ. με επακόλουθο οι επικοινωνίες μεταξύ ταγμάτων της Ε.Φ. να νεκρώνονται….. Όταν η μοναδική βοήθεια προς την Κύπρο ( Επιχείρηση ΝΙΚΗ -Αποστολή αυτοκτονίας), ήταν σε εξέλιξη , οι Άγγλοι μέσω ECHELON υπέκλεψαν σήματα ότι έρχονται Ελληνικά ΝΟΡΑΤΛΑΣ προς βοήθεια της αμυνόμενης ΕΦ, ειδικά στο αεροδρόμιο και ψευδώς αναμετέδωσαν εν είδει ειδήσεων ότι ..σε λίγο ΤΟΥΡΚΙΚΑ μεταγωγικά αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας για την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του … Αυτός ήταν και ο λόγος που τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΡΑΤΛΑΣ δέχτηκαν φίλια πυρά αφού θεωρήθηκαν ΤΟΥΡΚΙΚΑ… Παρ΄όλα αυτά και Άγγλοι και Τούρκοι έσπασαν τα μούτρα τους στο αεροδρόμιο ... αλλά φευ ... κατόπιν απαίτησης των Άγγλων και ειρηνευτών "παραδόθηκε" από την ηρωϊκή ΕΦ κατόπιν άνωθεν ρητών εντολών στον ΟΗΕ προς "φύλαξη" μέχρι να λήξουν οι εχθροπραξίες ... και μέχρι σήμερα παρακρατείται από τους δόλιους ...
Και οι δόλιοι ειρηνευτές του ΟΗΕ στη Κύπρο υποτελείς των Άγγλων….; Εκτελούσαν χρέη τροχονόμων το 74 και καθοδηγητών στα εκατοντάδες τουρκικά τανκς, για να αποφύγουν τα ναρκοπέδια της ΕΦ και μη υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, για να βρίσκουν εύκολα τον …δρόμο τους και καταπλακώνουν Κύπριους αμάχους….. και ισοπεδώνουν χωριά ….
Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΕΣΘΑΙ.
Αυτά τα ολίγα ….
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.