7 Αυγούστου 2021

Ο Δρόμος προς τον Ολοκληρωτισμό

2 Αυγούστου 2021 
Δείτε το άρθρο του CJ Hopkins στο OffGuardian εδώ: https://tinyl.io/4Z1V
 
Μετάφραση Απολλόδωρος  
 
Οι άνθρωποι μπορούν να λένε στον εαυτό τους ότι δεν είδαν προς τα πού κατευθύνονταν τα πράγματα τους τελευταίους 17 μήνες, αλλά το είδαν. Είδαν όλα τα σημάδια στην πορεία. Τα σημάδια ήταν όλα γραμμένα με μεγάλα, έντονα γράμματα, μερικά από αυτά με γερμανική γραφή που έμοιαζε τρομακτική. 
 
Έγραφαν: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ 
 
Δεν πρόκειται να σας δείξω ξανά όλες αυτές τις πινακίδες. Άνθρωποι σαν κι εμένα τις επισημαίνουν και τις διαβάζουν δυνατά εδώ και 17 μήνες. Όποιος γνωρίζει κάτι για την ιστορία του ολοκληρωτισμού, για το πώς μετατρέπει σταδιακά την κοινωνία σε ένα τερατώδες είδωλο του εαυτού του, ήξερε από την αρχή ποια είναι η "Νέα Κανονικότητα", και το φωνάζαμε από τις ταράτσες. 
 
Παρακολουθούσαμε καθώς η Νέα Κανονικότητα μεταμόρφωνε τις κοινωνίες μας σε παρανοϊκές, παθολογικοποιημένες, αυταρχικές δυστοπίες, όπου οι άνθρωποι πρέπει πλέον να επιδεικνύουν τα "χαρτιά" τους για να δουν μια ταινία ή να πιούν έναν καφέ και να επιδεικνύουν δημόσια την ιδεολογική τους συμμόρφωση για να μπουν σε ένα σούπερ μάρκετ και να αγοράσουν τα ψώνια τους. 
 
Παρακολουθούσαμε καθώς η Νέα Κανονικότητα μετέτρεψε την πλειοψηφία των μαζών σε μεθυσμένους από το μίσος, υστερικούς όχλους που καταδιώκουν ανοιχτά τους "ανεμβολίαστους", τους επίσημους "Untermenschen" της ιδεολογίας της Νέας Κανονικότητας. 
 
Παρακολουθούσαμε τη Νέα Κανονικότητα να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε κάθε ολοκληρωτικό κίνημα στην ιστορία πριν από αυτό, ακριβώς με τους αριθμούς. Τα επισημάναμε όλα αυτά, σε κάθε βήμα της διαδρομής. Δεν πρόκειται να τα επαναλάβω όλα αυτά ξανά. 
 
Θα καταγράψω, ωστόσο, πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και πώς φτάσαμε εδώ ... για τα πρακτικά, έτσι ώστε οι άνθρωποι που θα σας πουν αργότερα ότι "δεν είχαν ιδέα πού πήγαιναν τα τρένα" να καταλάβουν γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε πια και γιατί τους θεωρούμε δειλούς και συνεργάτες ή ακόμα χειρότερα. 
 
Ναι, αυτό είναι σκληρό, αλλά αυτό δεν είναι παιχνίδι. Δεν είναι μια διαφορά απόψεων. Το παγκόσμιο-καπιταλιστικό κυρίαρχο κατεστημένο εφαρμόζει μια νέα, πιο ανοιχτά ολοκληρωτική δομή της κοινωνίας και μέθοδο διακυβέρνησης. Ακυρώνουν τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας, μεταφέροντας την εξουσία από κυρίαρχες κυβερνήσεις και δημοκρατικούς θεσμούς σε ανεξέλεγκτες παγκόσμιες οντότητες που δεν έχουν καμία υποταγή σε κανένα έθνος ή στον λαό του. 
 
Αυτό είναι που συμβαίνει ... αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή. Συμβαίνει πραγματικά. 
 
Ο χρόνος για τους ανθρώπους να "ξυπνήσουν" έχει τελειώσει. Σε αυτό το σημείο, είτε θα συμμετάσχετε στον αγώνα για να διατηρήσετε ό,τι έχει απομείνει από αυτά τα δικαιώματα και αυτή την κυριαρχία, είτε θα παραδοθείτε στη "Νέα Κανονικότητα", στον παγκόσμιο-καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό. Δεν με νοιάζει τι πιστεύετε για τον ιό, ή τις μεταλλαγμένες παραλλαγές του, ή τα πειραματικά "εμβόλια". Αυτό δεν είναι ένα αφηρημένο επιχείρημα για την "επιστήμη". Είναι ένας αγώνας ... ένας πολιτικός, ιδεολογικός αγώνας. Από τη μία πλευρά είναι η δημοκρατία, από την άλλη ο ολοκληρωτισμός. Διαλέξτε μια πλευρά γ@μώτο και ζήστε με αυτή. 
 
Εν πάση περιπτώσει, εδώ είναι το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, και πώς φτάσαμε εδώ, μόνο σε αδρές γραμμές. 
 
Είναι Αύγουστος του 2021, και η Γερμανία έχει απαγορεύσει επίσημα τις διαδηλώσεις κατά της επίσημης ιδεολογίας της "Νέας Κανονικότητας". Άλλες δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως η διαδήλωση της Christopher Street Day (φωτογραφία κάτω), πριν από μία εβδομάδα, εξακολουθούν να επιτρέπονται. Η απαγόρευση της πολιτικής αντιπολίτευσης είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των ολοκληρωτικών συστημάτων. Είναι επίσης μια κλασική κίνηση από τις γερμανικές αρχές, η οποία θα τους δώσει το πρόσχημα που χρειάζονται για να εξαπολύσουν αύριο τις ομάδες μπράβων της Νέας Κανονικότητας εναντίον των διαδηλωτών αύριο. 
 
Στην Αυστραλία, ο στρατός έχει αναπτυχθεί για να επιβάλει την απόλυτη συμμόρφωση με τα κυβερνητικά διατάγματα ... λουκέτα, υποχρεωτικές δημόσιες τελετές υπακοής κ.λπ. Με άλλα λόγια, είναι de facto στρατιωτικός νόμος. Αυτό είναι άλλο ένα κλασικό χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών συστημάτων. 
 
Στη Γαλλία, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων που σερβίρουν "ανεμβολίαστους" θα φυλακίζονται τώρα, όπως φυσικά και οι "ανεμβολίαστοι". Ο εξιλαστήριος αποδιοπομπαίος τράγος, η δαιμονοποίηση και ο διαχωρισμός των "ανεμβολίαστων" συμβαίνει σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Γαλλία είναι απλώς ένα ακραίο παράδειγμα. Η δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων, η απανθρωποποίηση και ο διαχωρισμός των μειονοτήτων -ιδιαίτερα των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος- είναι ένα άλλο κλασικό χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών συστημάτων. 
 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, εισάγεται επίσης αυτό το ψευδο-ιατρικό σύστημα κοινωνικού διαχωρισμού, προκειμένου να διαιρεθούν οι κοινωνίες σε "καλούς ανθρώπους" (δηλαδή, συμμορφούμενους) και "κακούς" (δηλαδή, μη συμμορφούμενους). Στους "καλούς ανθρώπους" δίνεται η άδεια και ενθαρρύνονται από τις αρχές και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης να εξαπολύουν την οργή τους στους "ανεμβολίαστους", να απαιτούν τον διαχωρισμό μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να απειλούν ανοιχτά ότι θα μας δολοφονήσουν άγρια. Αυτό είναι επίσης χαρακτηριστικό γνώρισμα των ολοκληρωτικών συστημάτων. 
 
Και αυτό, φίλοι μου, είναι το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. 
 
Δεν φτάσαμε εδώ μέσα σε μια νύχτα. Ακολουθούν μερικά μόνο από τα αδιαμφισβήτητα σημάδια στο δρόμο προς τον ολοκληρωτισμό που έχω επισημάνει τους τελευταίους 17 μήνες. 
 
Οκτώβριος 2020 ... Η λατρεία των Covid-ιανών. 
Νοέμβριος 2020 ... Οι Γερμανοί επέστρεψαν! 
 
Και τώρα, εδώ είμαστε, εκεί που πηγαίναμε από την αρχή, ξεκάθαρα, αδιαμφισβήτητα... κατευθείαν στην Καταιγίδα που πλησιάζει, ή πιθανώς στον παγκόσμιο εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου προς τον ολοκληρωτισμό, αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Φαίνεται ότι τα πράγματα θα γίνουν άσχημα. 
 
Πολύ άσχημα. Εξαιρετικά άσχημα. 
 
Όσοι από εμάς αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τα δικαιώματά μας, και κάποια βασική επίφαση δημοκρατίας, είμαστε λιγότεροι, αλλά δεν έχουμε πει ακόμα τον τελευταίο μας λόγο ... και είμαστε εκατομμύρια, και είμαστε σε εγρήγορση. 
 
Γι' αυτό διαλέξτε πλευρά, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Αλλά, πριν το κάνετε, ίσως να κοιτάξετε πίσω στην ιστορία των ολοκληρωτικών συστημάτων, τα οποία, για κάποιο λόγο, δεν φαίνεται να αποδίδουν ποτέ στους ολοκληρωτικούς, τουλάχιστον όχι μακροπρόθεσμα. Δεν είμαι επαγγελματίας φιλόσοφος ή κάτι τέτοιο, αλλά υποψιάζομαι ότι αυτό μπορεί να έχει να κάνει με την άσβεστη επιθυμία κάποιων ανθρώπων για ελευθερία και την προθυμία μας να πολεμήσουμε γι' αυτήν, μερικές φορές μέχρι θανάτου. 
 
Αυτό το είδος αισθάνεται σαν μια από αυτές τις στιγμές. 
 
Συγγνώμη που σας το παίζω "Braveheart", αλλά προετοιμάζομαι για να πάω αύριο να με σπάσουν στο ξύλο οι ομάδες των μπράβων της Νέας Κανονικότητας, οπότε είμαι λίγο... ξέρετε, υπερβολικά συναισθηματικός. 
 
Σοβαρά, όμως, διαλέξτε πλευρά... τώρα... αλλιώς θα διαλέξουν για εσάς. 
---------------------------------------- 
 
Ο CJ Hopkins είναι βραβευμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και πολιτικός σατιρικός με έδρα το Βερολίνο. Τα θεατρικά του έργα εκδίδονται από τις εκδόσεις Bloomsbury Publishing και Broadway Play Publishing, Inc. Το δυστοπικό μυθιστόρημά του, Zone 23, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Snoggsworthy, Swaine & Cormorant. Οι τόμοι I και II των δοκιμίων του Consent Factory Essays εκδίδονται από την Consent Factory Publishing, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Amalgamated Content, Inc. Μπορείτε να τον βρείτε στο cjhopkins.com ή στο consentfactory.org. 
_______________
 
Δικτυογραφία: 
The Road to Totalitarianism – OffGuardian 



Share

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Εξαιρετικό φυσικά το άρθρο...

αλλά ...
υπαρχει κι ένα αγκάθι...

ένα αγκάθι...
που μοιάζει...μεν...
σαν... τριαντάφυλλο,

ενώ...μπορεί να γίνει κι εξόχως...
αποκαλυπτικό...!

...

Στην φαντασίωση λοιπόν
της ταλαίπωρης αγέλης,
που έχοντας πεταχτεί κατάχαμα
και
με την οικονομική μπότα...
να μάς συνθλίβει τον τράχηλο

είμαστε έτοιμοι...

ακόμη και τό... χ ά ο ς

ν'αποδεχτούμε...

ώς... "μιά κάποια" τάχα "λύση"...!

...όταν...
μάς λεει ο συγγραφέας
..."στον αγώνα για να διατηρήσετε ό,τι έχει απομείνει από αυτά τα δικαιώματα"...

αναρωτιέμαι...(νομίζω δίκαια)

δικαιώματα...;

...ποιά δικαιώματα...;

τα...θ ε ω ρ η τ ι κ ά...;

...ή μήπως εκείνα της... χυδαίας...οικονομικής ελίτ...
που η αγέλη άπασα...
διαγκωνιζόμαστε σκληρά και χυδαία

πατώντας ο είς επί τού άλλου...

να σ κ α ρ φ α λ ώ σ ο υ μ ε

ψηλά... στην ...πυραμίδα...

γιά να τ'αποκτήσουμε....έχοντας όμως έτσι α π ο κ τ η ν ω θ ε ί...
π ρ ώ τ α... κι εμείς οι ίδιοι...

...

Τετοια δικαιώματα...

να τα χ@ίσw...!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνω....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.