24 Αυγούστου 2021

Το πείραμα απέτυχε! Αλλαγή τακτικής ζήτησε το Διευθυντήριο;;;

Γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς (Καταχανάς)
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το άρθρο που ακολουθεί, προέρχεται από προσωπικές μου πηγές και δεν έχει διασταυρωθεί πλήρως! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένο. 
 
Άσχημες οι εξελίξεις για τη ΝΤΠ, καθώς το πείραμά της δεν έχει τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Το ποσοστό των ανεμβολίαστων παραμένει ιδιαίτερα υψηλό και αυτό έχει φέρει φουρτούνες στο Διευθυντήριο. Κι αυτές οι φουρτούνες πέφτουν στις πλάτες των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν έχουν καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.  
 
Οι εξελίξεις, ανάγκασαν το Διευθυντήριο να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση των μελών της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν σ’ εμένα, τα τηλέφωνα «πήραν φωτιά» και ο θυμός κυριαρχούσε. Μπορώ μόνο να φανταστώ το κλίμα που επικράτησε στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία έγινε ως επί το πλείστον με τηλεδιάσκεψη.  
 
Οι αποφάσεις πάρθηκαν, μεταδόθηκαν στους ενδιάμεσους κι από εκεί στις κυβερνήσεις.  
 
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου, με τη μεταφορά των αποφάσεων, γνωστός εκδότης ο οποίος διατηρεί μεγάλο Εκδοτικό Οίκο στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα, ήρθε αμέσως σε επαφή με τα αρμόδια πρόσωπα. Δε χρειάζεται να πούμε ονόματα. Καταλαβαίνετε οι περισσότεροι σε ποιους αναφέρομαι. Κι οι εντολές μεταβιβάστηκαν… αρμοδίως!  
 
Οι πληροφορίες μου λένε πως καθώς βλέπουν ότι το επιθυμητό ποσοστό του 70% δεν επιτυγχάνεται ούτε με σφαίρες, αποφάσισαν να συνεχίσουν την πίεση μέχρι τα μέσα Οκτώβρη. Κι όχι απλά να τη συνεχίσουν, αλλά να την εντείνουν. Εάν ως τα μέσα Οκτώβρη δεν έχει επιτευχθεί το 65% τουλάχιστον, τότε πρόκειται να αλλάξει η τακτική.  
 
Αυτή η τακτική προβλέπει τεχνητή αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού αρχικά. Δηλαδή να ανακοινώνεται ψευδώς ότι αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί και ως το τέλος Οκτώβρη να φαίνεται ότι έχει φτάσει στο 60 – 65%, ανάλογα με την εκάστοτε χώρα και το ποσοστό πραγματικού εμβολιασμού που έχει τώρα. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση.  
 
Η δεύτερη κίνηση, έχει να κάνει με την αποδοχή του ότι τελικώς τα εμβόλια δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τον ιό λόγω των μεταλλάξεων και επομένως θα ακολουθηθεί η τακτική της αποδοχής του κορωναϊού ως μία μορφή γρίπης. Τα αρμόδια πρόσωπα (πρωθυπουργοί, υπουργοί, «ειδικοί» κλπ), θα παραδεχτούν δημόσια ότι «είναι μία μορφή γρίπης και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν, όπως μάθαμε και με την Η1Ν1». Τότε είναι που το φάρμακο για τον covid, θα κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά.  
 
Το τρίτο σκέλος, περιλαμβάνει άρση των μέτρων σε όλες τις χώρες. Αφού γίνει αυτό, θα φτάσουμε στα τέλη Δεκέμβρη, οπότε και θα ανακοινωθεί ότι τα εμβόλια για τον covid θα μπουν σε νέο σχεδιασμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και την ευρεία γκάμα των μεταλλάξεων.  
Κάπως έτσι θα μας βρει το 2022.  
 
Και τότε, στους πρώτους τρεις μήνες του νέου έτους, θα ανακοινωθεί έξαρση κρουσμάτων από μεταλλάξεις covid. Θα ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια εμβολιασμού, αυτήν τη φορά πιο επιθετική, αισιοδοξώντας να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.  
 
Σε όλο αυτό το διάστημα, οι ήδη εμβολιασμένοι με την πρώτη και δεύτερη δόση, θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη (για όσους έκαναν Johnson & Johnson) και τρίτη (για όσους έχουν κάνει Moderna, Pfizer και AstraZeneca) «ενισχυτική δόση.  
 
Όλο αυτό, βασίζεται στη χαλάρωση του πληθυσμού. Καθώς η δυσαρέσκεια και ο θυμός έχουν μεγαλώσει, μία χαλάρωση πριν την τελική φάση αναμένεται (κατ’ αυτούς) να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουν. Για να το επιτύχουν καλύτερα, θα δοθούν «προνόμια» στις 2-3 χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, άνω του 60%, όπως η Πορτογαλία κα. Πρόκειται για ένα έμμεσο μέτρο άσκησης πίεσης. Ήδη εξετάζεται και η τροποποίηση των ανά χώρα Συνταγμάτων αλλά και η μερική τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Δικαίου.  
 
Σε όλα τα παραπάνω ήρθαν ως επιβεβαίωση οι δηλώσεις του Αυστραλού Πρωθυπουργού Scott Morrison, ο οποίος δήλωσε: «Θα ζήσουμε με αυτόν τον ιό, όπως ζούμε με άλλες μολυσματικές ασθένειες», δίνοντας έτσι το στίγμα της πρώτης φάσης που αναφέρθηκε παραπάνω.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Απομένει να δούμε αν όλα αυτά θα επαληθευτούν....
Πάντως κι εγώ προσωπικά κάπως έτσι την φαντάζομαι την προσεχή εικόνα της κοινωνίας μας...
Για εκεί το πάνε.... 
Εσείς τι λέτε;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.