11 Αυγούστου 2021

Ο Μητσοτάκης τελείωσε…! Θα μας αποτσακίσουν με έναν επόμενο “Μητσοτάκη” ή πολλούς μαζί; Υπάρχει λύση στον μέγα κίνδυνο;

Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
 
Ο βασικός “δεκάλογος τεκμηρίωσης” της γνήσιας ελληνοψυχίας ενός πολιτικού αρχηγού που δηλώνει πατριώτης.
 
Α. Μερικά εισαγωγικά  
 
Ένα μαύρο σύννεφο καπνού σκεπάζει ολόκληρη την Ελλάδα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μα, επιτέλους συνειδητοποιούμε. Συνειδητοποιούμε τις λάθος επιλογές μας που συνετέλεσαν τα μέγιστα στην καταστροφή μας, που γι αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτοκαταστροφή μας.  
 
Συνειδητοποιούμε ότι όταν υπερχείλησε ο πολιτικός βόθρος και τα πολιτικά κόπρανα άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια, εκεί γύρω στις δεκαετίες ’70-’80, εμείς, μεθυσμένοι από τα τότε εύκολα κέρδη και τα “βολέματα”, πήγαμε με τα ρεύματα της κοπρικής υπερχείλησης! Και κλείσαμε το στόμα σε εκκωφαντική σιωπή, δηλαδή σε συναίνεση και τη μύτη να μην αναπνέουμε τη δυσωδία, προσποιούμενοι ότι ο πολιτικός αέρας της Ελλάδας ήταν ό,τι πιο φρέσκο, ό,τι πιο “εκσυγχρονιστικό”!  
 
Κι όταν τα πράγματα χειροτέρευαν όλο και περισσότερο αρχίζοντας από τη δεκαετία του ’90, εμείς σκεφτόμασταν και πράτταμε σύμφωνα με την αφελή και εθελότυφλη ιδέα “ε, αυτός (ο πρωθυπουργός) μας έτυχε πολύ σκάρτος, αλλά ένας είναι θα περάσει. Θα πάμε πάλι “πίσω… στον επόμενο”! Δεν είναι δυνατόν να γίνει αλλιώς, ο επόμενος (κάποιος από κόμμα που είχε προ-προηγούμενα κυβερνήσει!) οπωσδήποτε θα μας σώσει από τη δυσωδία που μας έφερε ο τωρινός. Χωρίς να κατανοούμε ότι είχαμε γίνει μέρος της δυσωδίας, μέρος της χαβούζας. Στη νόηση, στην ψυχή, στο σώμα.  
 
Ζώντας μέσα στον πολιτικό βόθρο, μας είχαν κάνει σαν τα σκατόμουτρά τους, με πολλούς τρόπους. Όλοι οι “τρόποι” δικοί τους: η Εκπαίδευση (η α-ήθης και ά-πατρις α-Παιδεία) η ιδιωτική τηλεόραση που εξαπέλυε πολιτισμικά βοθρολύματα από το πρωί μέχρι το βράδυ στην ψυχονοητική αύρα μας , ο “τύπος” κομματοποιημένος σε σημείο παράνοιας, που βομβάρδιζε με προπαγάνδα “οχετού” το νου μας. Μέχρι που όλα αυτά διέλυσαν σχεδόν κάθε ευφυΐα, κάθε ορθοκρισία και κάθε ηθική αξία που είχαμε.  
 
Και τον αποτελείωσαν τον ελληνικό λαό με το βαρύ πυροβολικό του συστήματος, τη λαμογιά. Οι επάνω “έτρωγαν με χρυσές κουτάλες” και για να εξασφαλίζουν την ανοχή του λαού, έπρεπε να τον φθείρουν και αυτόν, να φθείρουν και τη δική του εντιμότητα. Και τα κατάφεραν να τον μεταβάλουν σε μικρό (ή μεγάλο!) λαμόγιο, που όταν πάρει “τη δόση” της λαμογιάς του, “δε βλέπει και δεν ακούει” τι κάνουν οι πιο πάνω. Κατάντησαν τον Έλληνα , λαμόγιο ή όχι, να τα ανέχεται όλα!  
 
Τώρα όμως, που ο πολιτικός βόθρος έγινε φωτιά κι “αρρώστια” και παρανοϊκός αυταρχισμός, κλαίμε πάνω στ’ αποκαΐδια των λαμπαδιασμένων ελπίδων μας για μια καλύτερη ζωή, για ένα αξιοπρεπές αύριο για μας και τις νεότερες γενιές μας.  
 
Χρόνια τώρα, η ίδια ιστορία. Η ίδια ευκολοπιστία των ηθικών ανθρώπων. Η ίδια ανοχή όλων στη σαπίλα. Τι τρομερό εφεύρημα της νέας Τάξης αυτή η ανοχή στα πάντα -το δήθεν πολιτικώς ορθόν! Τα ίδια μικροσυμφέροντα: ο διορισμός του παιδιού, η ευνοϊκή μετάθεση, το “βύσμα”, το παράνομο δανειάκι, τα πλαστά τιμολόγια, τα λαδώματα να γίνει η δουλειά μας ίσως και εις βάρος κάποιου άλλου, οι οικοπεδοφαγίες καμμένης γης, η εκμετάλλευση των αλλοδαπών και “μόκο” για την εισροή τους που πέρασε κάθε όριο, οι μεταχρονολογημένες επιταγές, οι ψεύτικες φορολογικές δηλώσεις, τα αθέμιτα κέρδη, το μαύρο χρήμα…. και τέλος δεν έχει ο κατάλογος της φθοράς του ελληνικού λαού σε όλα τα επίπεδα.  
 
Πολλές φορές ακούω στο δρόμο (12-14)χρονα παιδιά να βλαστημούν το πάντιμο όνομα της Παναγίας μας και αναριγώ και σκέφτομαι: “Θεέ μου, πού φτάσαμε ! Θεέ μου, πού μας φτάσανε! Θεέ μου, πόσο πιο κάτω μπορούμε να πάμε ως λαός;” Αλλά με μια νεοταξίτικη ηγεσία στην Εκκλησία της Ελλάδος περιμένει κάποιος να ακουστεί φωνή αντίστασης προς την “αδελφή” νεοταξίτικη πολιτική ηγεσία; Χεράκι -χεράκι κι αδελφωμένα έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην ηθική, την ψυχική και τη νοητική (σανοφάγο τον κατάντησαν αυτόν τον κάποτε κορυφαία ευφυή λαό!) καταστροφή του.  
 
Όμως ήρθε η ώρα ο Πνευματικός Κόσμος να κάνει ταμείο για τον ελληνικό λαό και να τον καλέσει να πληρώσει το ηθικοπνευματικό του έλλειμμα. Δεν ξέρω τι περιλαμβάνει η πληρωμή αυτή και τι έχουμε μπροστά μας. ‘Ομως για ένα είμαι βέβαιη, ότι αν δεν καθαρθούμε, δε θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δε θέλει σκοτεινές ανθρώπινες κηλίδες στο Σύμπαν ο Θείος Κόσμος. Γι’ αυτές έχει ίσως προβλέψει τις “μαύρες τρύπες” του Σύμπαντος. Άχρι καιρού!  
 
Όμως ο Θεός περιμένει μια ειλικρινή συγγνώμη, ένα δάκρυ, ένα “συχώρα με Θε μου, θ’ αλλάξω. Θα τ’ αφήσω όλα αυτά πίσω μου, εκεί στο εξομολογητάρι και λαμβάνοντας τη Χάρι και την ευχή της συγγνώμης, θα κοιτάζω μόνον το Φως του προσώπου Σου, για να γίνω ένα μ’ Αυτό”.  
 
Είτε το θέλουμε είτε όχι, έφθασε η ώρα των τελικών επιλογών μας ως Ελλήνων. Με το Φως του Χριστού ή με το σκοτάδι του Εωσφόρου και των “υιών” του; Φυσικά η επιλογή δεν μπορεί να είναι κοινή για όλους τους κατοίκους της Ελλάδος. Αρκεί όμως στον Χριστό να είναι κοινή για όλους τους αληθινούς Έλληνες για να διαφυλάξει εμάς και την Πατρίδα μας. Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ με Εκείνον και την καθαρτήρια διδασκαλία Του, ενάντια στους δαίμονες της Νέας Τάξης! Τότε όχι μόνον θα να μας διαφυλάξει, αλλά θα μας μεταβάλει σε Φως του κόσμου και άλας της Γης!  
 
Β. Πλησιάζουν εκλογές;  
 
Ψιθυρίζεται ότι οι εκλογές είναι κοντά, τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη. Δεν ξέρω ειλικρινά, τι μπορεί να μας σώσει, αν δε φανεί κάτι πολύ δυνατό και ολοκάθαρο στον πολιτικό ορίζοντα… μία πολιτική συνένωση ανθρώπων που θα “συναρπάσσει” την καρδιά του ‘Έλληνα που μάχεται σε πάρα πολλά εχθρικά μέτωπα και δεν υπάρχει κανένα (μα απολύτως κανένα!) φιλικό προς αυτόν!  
 
Και αν ακόμα υπάρχει η θέληση από ανθρώπους που θα μπορούσαν να μετέχουν σε μια τέτοια συνένωση, ίσως δε υπάρχει χρόνος να οργανωθούν σε πολιτικό φορέα. Αν μείνουμε με τους υπάρχοντες στη Βουλή και πέριξ, αποφασισμένους, με κοινή συμπαιγνία ή ένοχη σιωπή, να εκλεγούν με κάθε είδους ψέμα και κάθε είδους νοθεία και τα καταφέρουν, τούτο το γεγονός θα σημάνει και το οριστικό τέλος μας. Δεν είναι ανάγκη πια να είναι κάποιος ιδιαίτερα σοφός για να διαπιστώνει πόσο κοντά σε αυτό το τέλος είμαστε.  
 
Νομίζω ότι πάρα πολλοί Έλληνες το συνειδητοποιούμε πλέον αυτό, αλλά δεν διακρίνουμε στον πολιτικό ορίζοντα κάποια λύση στο μέγιστο αυτό πρόβλημα. Διότι η αποχή δεν είναι λύση, ούτε οι “Ελληναράδες” του Κασιδιάρη είναι λύση για πολλούς λόγους. Με απλούστερον τον εξής: τι να κάνει ένα κόμμα του 3-4% ενάντια στη λαίλαπα του αυταρχισμού αυτών που θα πάρουν εντολή από την “κυρία” Πρόεδρο να κυβερνήσουν; Πρόεδρο που σιγοντάρει κάθε αυταρχισμό έως και κάθε Συνταγματική εκτροπή -λέγε με δικτατορία! Συνέβησαν και συμβαίνουν πολλές τέτοιες μέχρι τώρα από την παρούσα κυβέρνηση, πάντα με τον ενισχυτικό λόγο και έργο της “κυρίας” αυτής.  
 
Είναι η έσχατη ώρα. Στο παρά πέντε του χάους και της αβύσσου, έχουμε απόλυτη ανάγκη από κυβέρνηση αληθινών ΕΛΛΗΝΩΝ. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε αδέλφια Έλληνες οπλιστείτε με θάρρος και όχι μόνον!  
 
Ασφαλώς, όπως πάντα, πολλοί “ευκαιριακοί πατριώτες” θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν την ψήφο μας. Και μετεκλογικά, χωρίς αισχύνη και χωρίς αιδώ, θα αποδειχτούν φανατικά μέλη της ΝΤΠ, φανερά ή καμουφλαρισμένα συναινώντας αυτά τα τελευταία, διά της ψήφου “παρών”, σε κάθε απόφαση της. Όμως, υπάρχουν αδιάψευστα κριτήρια για να διακρίνουμε τους γνήσιους ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς από τους “μιξο-Έλληνες”.  
 
Γ. Ο βασικός “δεκάλογος τεκμηρίωσης” της γνήσιας ελληνοψυχίας ενός πολιτικού αρχηγού που δηλώνει πατριώτης.  
 
Πρώτον. Απορρίπτει μετά βδελυγμίας, καθαρά και δεδηλωμένα, “το βδέλυγμα (πλεονασμός για έμφαση!) της ερημώσεως” ολόκληρου του πλανήτη, την ολοφάνερα πλέον Εωσφορική Νέα Τάξη και όλα τα συμπαρομαρτούντα με αυτήν. Ήτοι:  
 
α. Λέει ΟΧΙ στην Παγκοσμιοποίηση, την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, κεφαλαίων, υπηρεσιών και εμπορευμάτων, όπερ σημαίνει “ανοικτά” σύνορα σε κάθε είδους παράνομη, ή και νόμιμη αλλά ασύμφορη για τη χώρα, “εισβολή”. Αυτό οδηγεί στην βαθμιαία κατάργηση των συνόρων όλων των χωρών. Όλος ο πλανήτης ένας αχταρμάς οικονομικός , θρησκευτικός (πανθρησκεία), πολιτισμικός με ύψιστη κουλτούρα τα ΛOATKI φέστιβαλ και “Τέχνη” που προωθεί την “ιδεολογία” του άφυλου ανθρώπου, αλλά και κάθε είδους βία και αήθεια, με λίγα λόγια τον πολιτισμό του “τσιμενταρίσματος της Ακρόπολης”! Κουρκούτι οι λαοί, λαπάς το μυαλό τους, “στάχτη” οι περιουσίες τους, άρχισαν ήδη να τις καίνε πολύ “έντεχνα”, απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδος. Και ελεγχόμενο πλαστικό, ή με ενσωματωμένο τσιπάκι, χρήμα για την στοιχειώδη επιβίωση τους, αν είναι “υπάκουα δουλάκια”. Αλλιώς, τέλος το χρήμα γι’ αυτούς.
 
β. Λέει ΟΧΙ στη στημένη και καλά αυτή τη φορά προμελετημένη “πανδημία”, τα ψευτο-PCR τέστ, τις μάσκες, τους εγκλεισμούς, τα πιο πολύ κι από τον κ/ό επικίνδυνα εμβόλια. Ο ιός, αν το ιατρικό κατεστημένο δεν εγκληματεί κατ΄εντολήν του πολιτικού κατεστημένου (Νίκος Αντωνιάδης), θεραπεύεται πολύ εύκολα, εκτός από τους ευρισκόμενους κοντά στο θάνατο από άλλες αιτίες.  
 
γ. Λέει ΟΧΙ στο Great Reset, τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, που είναι η οδός για να επιτευχθούν όσα αναφέρθηκαν στο α.  
 
δ. Λέει ΟΧΙ στο ψέμα της δήθεν κλιματικής αλλαγής προς υπερθέρμανση του πλανήτη. Θερμές και ψυχρές περίοδοι, όχι ανθρωπογενείς, υπήρχαν και θα υπάρχουν στη Γη μας, σύμφωνα με κορυφαίους ειδικούς. Και μάλιστα οι κορυφαίοι αυτοί δηλώνουν ότι συμβαίνει το αντίθετο από αυτό που θέλουν να μας πείσουν οι εωσφοριστές νεοταξίτες, δηλαδή ο πλανήτης έχει εισέλθει ήδη σε ψυχρή περίοδο.  
 
Κι αν κάποιος ΕΛΛΗΝΑΣ με γερά κότσια πει αυτά τα μεγάλα ΟΧΙ, θα πρέπει να πει ταυτόχρονα ΝΑΙ στον πολιτισμό. Και ένα είναι το διαχρονικό πρότυπο, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. ΝΑΙ στην Πατρίδα, με συγκεκριμένα και προστατευμένα σύνορα. ΝΑΙ στην θεόκτιστη ομορφιά των δυο φύλων και την εξ‘ αυτής υγιή οικογένεια, το κύτταρο που κρατάει ζωντανή όλη την κοινωνία, αλλά και το Έθνος. Και ΝΑΙ στην Ορθοδοξία, το θεϊκό αντίβαρο στην κατρακύλα του ανθρώπου προς εωσφορικές καταστάσεις, που οδηγούν στον πνευματικό του θάνατο.  
 
Δεύτερον. Δηλώνει καθαρά και σταράτα και καθόλου με μισόλογα του τύπου “θα δούμε… θα σταθμίσουμε… αν μας συμφέρει!” ότι απαιτείται η Ελλάδα να φύγει αμέσως από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Ας μου πει κάποιος ένα καλό που είδε ο απλός ελληνικός λαός από αυτές τις δύο Γερμανο-δαιμονο-φωλιές. Όποιος δεν βλέπει ότι μόνον συμφορές, με κατάληξη την πλήρη καταστροφή, μας έχει φέρει η ένταξη μας σε αυτούς, τότε ή ανήκει στο 20% του πληθυσμού που έχει συμφέροντα από αυτήν την παραμονή και τρώει λίγο ψαχνό ή και τα κοκαλάκια που του πετάνε τα μεγάλα λαμογιο-συμφέροντα. Ή, τα μμπ (προπαγάνδας) έχουν διαλύσει την ικανότητα να σκέφτεται για λογαριασμό του. “Σκέφτονται” αυτά γι’ αυτόν!  
 
Τρίτον. Χάραξη με ευφυΐα και γνώση ενός νέου, εθνικού νομίσματος. Ακόμα και αν χρεωκοπήσουμε (κάτι που μάλλον έρχεται με φόρα) το δικό μας νόμισμα θα είναι το θεμέλιο που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε γρήγορα την κρίση και να πάρουμε την οικονομική ανηφόρα με καλό σχεδιασμό και τις δικές μας δυνάμεις.  
 
Τέταρτον. Ακύρωση κάθε νομοθεσίας ή κυβερνητικής πράξεως, ως μη εγκύρων, ύστερα από το αντισυνταγματικό και διαρκές πραξικόπημα της πλήρους παραίτησης της Ελλάδος από την εθνική της κυριαρχία , χωρίς καν οι υπογράψαντες την παραίτηση να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό, υπέρ του οποίου, εκ του Συντάγματος (άρθρο 1, παρ. 3 ), ασκείται η εξουσία τους. Τον “παρέδωσαν” σε κατοχή χωρίς πόλεμο και χωρίς να τον ρωτήσουν!  
 
Πέμπτον. Πλήρης καταγραφή των ενόχων για την κατοχή από τους “δανειστές” και την κατάντια της Πατρίδος μας. Και παραπομπή μέχρις ενός σε δίκη. Οι παράνομες περιουσίες τους πρέπει να αποδοθούν στον ελληνικό λαό, από όπου προέρχονται.  
 
Έκτον. Ακύρωση του επονείδιστου και επαχθούς χρέους που συνήφθη με δόλο εκ μέρους των δανειστών και των ως άνω “Ελλήνων” και οδηγεί στην πλήρη καταστροφή έναν ολόκληρο λαό, εμάς. Απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων και, σε περίπτωση άρνησης, προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια.  
 
Έβδομον. Όλοι οι “πρόσφυγες” πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή στη χώρα για την οποία είναι πράγματι πρόσφυγες. Στην πρώτη χώρα που μπήκαν, η οποία συνορεύει με τη δική τους και είναι ασφαλής. Για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες ούτε λόγος να γίνεται!
 
Όγδοον. Δίδονται άμεσα οικονομικά κίνητρα για την αύξηση της γεννητικότητας των Ελλήνων. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης αληθινών ΕΛΛΗΝΩΝ. 400 ευρώ μηνιαίως από το τρίτο παιδί σε αμιγώς ελληνικές οικογένειες, όχι σε γύφτους και αλλοδαπούς, που ούτως ή άλλως εμφανίζουν υπεργεννητικότητα! 800 ευρώ στο τέταρτο, 1200 στο πέμπτο.  
 
Ελεύθερη είσοδος των ευφυών παιδιών των πολυτέκνων οικογενειών σε όποια ανωτάτη Σχολή επιθυμούν, στρατιωτική ή πανεπιστημιακή. Για τα υπόλοιπα, δωρεάν το απαιτούμενο κεφάλαιο, για να ξεκινήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση. Ή, οπωσδήποτε, ένταξη τους στην παραγωγική εργασία κατά προτεραιότητα. Αν γίνουν αυτά, σε μια γενιά θα αρχίσει η ανάκαμψη του ελληνικού πληθυσμού, που τώρα αργοσβήνει.  
 
Ένατον. Πλήρης αναδιάρθρωση των συστημάτων Παιδείας και Υγείας και Οικονομικού. Ώστε η μεν πρώτη να επιστρέψει στις δύο ρίζες του ελληνικού λαού, τον αρχαίο πολιτισμό του και την Ορθοδοξία, την ορθή πίστη προς τον Τριαδικό Θεό και την επακολουθούμενη ορθή πράξη. Η δε δεύτερη, ώστε οι πολίτες να μαθαίνουν από νωρίς πώς να διατηρούν καλή υγεία, με σεμινάρια, κατ’ οίκον εκπαίδευση κ.α. και άριστη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Και αν τελικά αρρωστήσουν να μπορούν με κρατική χορηγία να προσφύγουν στην Ιπποκράτειο Ιατρική και σε άλλες εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, πλην της κλασικής ιατρικής που δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο.  
 
Αναδιάρθρωση του Οικονομικού συστήματος ώστε σε ικανό βάθος χρόνου να αρθούν οι οικονομικές ανισότητες και ο λαός που παράγει αυτός να κατέχει και τα μέσα παραγωγής, (κεφάλαια, δομές κ.α.) ξεκινώντας σιγά-σιγά από μικρές και εύκολα ελεγχόμενες μεταποιητικές μονάδες, με την πλήρη αρχική στήριξη του Κράτος σε κεφάλαια, τεχνογνωσία και νομική κάλυψη. Όχι δεν είναι κομμουνισμός! Είναι αληθινή κοινωνική δικαιοσύνη! Και…  
 
Δέκατον. Να δηλώσει ότι επί τριετία θα διεξαχθούν συζητήσεις, ζυμώσεις και προτάσεις μέσα στον ελληνικό λαό, για ένα νέο, πιο δημοκρατικό Σύνταγμα. Ώστε στο τέταρτο έτος της κυβερνητικής θητείας του, από το απάνθισμα των διεργασιών αυτών να γραφεί Σύνταγμα που θα ψηφιστεί από Εθνοσυνέλευση ΕΛΛΗΝΩΝ!  
 
Παρά τον δεκάλογο αυτό που είναι πολύ ισχυρός, ένα πρόβλημα άλυτο γεννιέται ως εκ της φύσεως του ισχύοντος Συντάγματος. Το πρόβλημα είναι ότι κάλλιστα μπορούν κάποιοι επιτήδειοι ψευτοπατριώτες να τα υποσχεθούν αυτά και όποια άλλα ελπιδοφόρα και θαυμαστά και όταν πάρουν την εξουσία να τα αθετήσουν όλα! Το ισχύον Σύνταγμα τους το επιτρέπει γιατί δεν περιέχει διατάξεις που να δίνουν την εξουσία στο λαό, τηρουμένων βέβαια προϋποθέσεων, να ανακαλέσει την κυβέρνηση που αθέτησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις ή κλέβει τον ελληνικό λαό εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα ή είναι ανίκανη να κυβερνήσει.  
 
Σας θυμίζουν κάτι και τα τρία αυτά; Κι όμως, ακλόνητοι οι δυνάστες ετοιμάζονται για μεγαλύτερη καταδυνάστευση και ανάκληση άρθρων του, “κομμένου και ραμμένου” στα μέτρα τους, Συντάγματος!  
 
Ας ελπίσουμε ότι με το επόμενο, ριζικά διαφορετικό Σύνταγμα, ο λαός θα έχει τη θεσμική εξουσία, πάντα υπό προϋποθέσεις ρητά αναφερόμενες στο νέο Σύνταγμα, να ανακαλέσει από την εξουσία δηλαδή θεσμικά, τουτέστιν και ειρηνικά, να ρίξει τις κυβερνήσεις που τον καταστρέφουν!  
 
Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό, μια κάποια ασφαλιστική δικλείδα ότι δεν έχουμε πέσει σε τυχάρπαστους “πατριώτες”, είναι η λεπτομερής εξέταση του πρότερου βίου του ηγέτη που ζητά την ψήφο μας, τι δηλώσεις και πολιτικές πράξεις έχει κάνει κατά το παρελθόν, αν έχει επάγγελμα (απαραίτητη προϋπόθεση) και πώς το ασκεί, αν χαίρει εκτιμήσεως από τους εργαζόμενους του, τους συναδέλφους του και γενικά από τους συμπολίτες του.
 
 Κι ακόμα καλύτερα αν αντιπροσωπεία υποστηρικτών του, του ζητήσει να υπογράψει κείμενο με τα δέκα προγραμματικά σημεία, με τα παραπάνω ή διαφορετικά λόγια, εν είδη γραπτού συμβολαίου με το λαό, που αν το αθετήσει, αυτό τούτο το συμβόλαιο θα προβλέπει σκληρή οικονομική, ίσως και ποινική, ρήτρα. Μόνον έτσι θα αποκλειστούν οι βαλτοί από το σύστημα “πατριώτες”, υποψήφιοι σωτήρες μας. Αν δε σκληρύνουμε προς τα λαμόγια και τους πολιτικούς απατεώνες, άσπρη μέρα δε θα δούμε.  
 
Αλλά και ο Θεός δε θα μας αφήσει για πάντα στα κατάμαυρα χέρια τους, αν στρέψουμε προς Αυτόν το βλέμμα και αποκαθάρουμε τη ζωή και την ψυχή μας!  
 
Κατερίνα Χατζηθεοδώρου, 8 και 9 Αυγούστου 2021  
 
Υ.Γ. Κάτι πολύ ανησυχητικό έχει συμβεί, που το ανακάλυψε ο κ. Νίκος Αντωνιάδης. Ζήτησαν από όλα τα νοσοκομεία της χώρας, εντός τριών ημερών, να τους αποστείλουν κατάλογο με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του κάθε νοσοκομείου σε περίπτωση επιστράτευσης.  
 
Οι προστάτες του Μητσοτάκη ξέρουν ότι μόνον με έναν τρόπο μπορούν να τον κρατήσουν, ίσως και επί μακρόν, στην εξουσία: με έναν “στημένο” και προσχεδιασμένο πόλεμο μικρής διάρκειας με την Τουρκία και… “ατέρμονων” διαπραγματεύσεων. Οπότε θα ανασταλεί και η ισχύς πολλών άρθρων Συντάγματος, πράγμα που ο εξουσιομανής αυτός κύριος σκέφτεται να το πράξει ακόμα και τώρα, εν καιρώ (υποτίθεται) ειρήνης!  
 
Και ο νοών νοήτω τα περαιτέρω… και καλού-κακού, οπλιζέτω με θάρρος και όχι μόνον!




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.