6 Ιουλίου 2021

Η δολοφονική επίθεση δεκαπέντε Σκοπιανών εναντίον νεαρού Έλληνα στην Αυστραλία και ο ρόλος της εθνικιστικής σκοπιανής οργάνωσης World Macedonian Congress – Australia

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου PhD*
 
Σε επικοινωνία που είχα με Έλληνα της Αυστραλίας μου εξιστόρησε την περιπέτεια που βίωσε όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από 15 Σκοπιανούς στην περιοχή της Μελβούρνης. Όλα ξεκίνησαν στις 9 Δεκεμβρίου 2019, όταν στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στον δήμο του Γουίτλσι (Whittlesea), η 22χρονη σκοπιανής καταγωγής δήμαρχος Emilia Lisa Sterjova έκανε μία ανάρτηση στο Facebook. Στην ανάρτηση εκείνη εμφανιζόταν σε μία φωτογραφία να χορεύει κρατώντας μία σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας σε εκδήλωση Σκοπιανών που αποφοίτησαν από τη σχολή εκμάθησης της σκοπιανής γλώσσας στη Μελβούρνη. Στο κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία η δήμαρχος αποκαλούσε Μακεδόνες τους Σκοπιανούς και μακεδονική τη συγκεκριμένη σχολή αναφέροντας ότι και η ίδια αποφοίτησε από μία τέτοια σχολή. Η ανάρτησή της τελείωνε με την φράση «честитки студенти» (1, 2). Βέβαια το Google Translate στην πιο πάνω φράση εμφανίζει την ένδειξη «βουλγαρικά» και η μετάφραση που δίνει στα ελληνικά είναι «συγχαρητήρια μαθητές». Τόσο μακεδονική είναι η γλώσσα των Σκοπιανών και τόσο Μακεδόνες είναι οι ίδιοι. Ας όψεται η Συμφωνία των Πρεσπών που τους αναγνωρίζει επίσημα ως «Μακεδόνες» και τη γλώσσα τους ως «μακεδονική». 
 
Μετά λοιπόν από αυτή την ανάρτηση της δημάρχου το Facebook «πήρε φωτιά» με εκατοντάδες επικριτικά σχόλια κυρίως από Έλληνες της περιοχής. Έτσι, η δήμαρχος κατέβασε τη συγκεκριμένη ανάρτηση, η ένταση όμως είχε ήδη εξαπλωθεί. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο δήμο της Μελβούρνης κατοικούν Έλληνες αλλά και Σκοπιανοί με τους δεύτερους να είναι περισσότεροι από τους πρώτους.
 
Η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Whittlesea προγραμματίστηκε να γίνει στις 17 Δεκεμβρίου 2019. Μία ομάδα Σκοπιανών, που αυτοαποκαλείται «Macedonian Australian Pride», αποφάσισε να οργανώσει συγκέντρωση στο δημαρχείο, την ημέρα της συνεδρίασης, προκειμένου να στηρίξει τη δήμαρχο (3, 4). Μάλιστα η ομάδα αυτή ανέφερε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook ότι «Please note, Emilija has indicated she prefers to see her supporters in red and yellow colours», δηλαδή «Παρακαλώ σημειώστε, η Εμίλια δήλωσε ότι προτιμά να δει τους υποστηρικτές της σε κόκκινα και κίτρινα χρώματα». Αυτή ήταν η προτίμηση της δημάρχου, έτσι εμφανίστηκαν και οι Σκοπιανοί υποστηρικτές της. Σε εκείνη τη συγκέντρωση στο δημαρχείο βρέθηκε και ο 26χρονος τότε ομογενής μας. 
 
Ακολουθεί η μαρτυρία του. 
 
«Πήγα στο δημαρχείο του Whittlesea προκειμένου να ρωτήσω τη δήμαρχο με ποιο δικαίωμα κλέβει ελληνικά σύμβολα, όπως τον Ήλιο της Βεργίνας. Μέσα στην αίθουσα του δημαρχείου, όπου γινόταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπήρχαν περίπου διακόσιοι πενήντα Σκοπιανοί, κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, μιλούσαν σκοπιανά μεταξύ τους, ενώ ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα με κόκκινο-κίτρινα ρούχα. Εγώ φορούσα άσπρη βερμούδα, μαύρη μπλούζα και πράσινο χακί σακάκι. Αυτό κίνησε τις υποψίες των Σκοπιανών και το γεγονός ότι με είδαν να είμαι μόνος μου και να μη μιλάω με κανέναν τους έκανε ακόμα πιο καχύποπτους. Αντιλαμβανόμενος το κλίμα που υπήρχε αποφάσισα να αποχωρήσω (έμεινα στην αίθουσα λιγότερο από δέκα λεπτά) επειδή, εάν έθετα τις ερωτήσεις που ήθελα στη δήμαρχο, θα δημιουργούνταν ένταση. Δεδομένου ότι οι Σκοπιανοί ήταν πολλοί, ενώ η αστυνομική παρουσία ελάχιστη (υπήρχαν τρεις αστυνομικοί μέσα στην αίθουσα και άλλοι τρεις έξω από αυτήν) θεώρησα ότι θα ήταν φρονιμότερο να αποχωρήσω. Έτσι, έφυγα και πήγα στο πάρκινγκ, όπου είχα σταθμεύσει το αυτοκίνητό μου. 
 
Μόλις ξεκίνησα λοιπόν για να βγω από το πάρκινγκ, αντιλήφθηκα ότι μπροστά μου υπήρχε ένα άσπρο φορτηγάκι Van, το οποίο κινούνταν προς εμένα. Ο οδηγός του είχε τοποθετήσει το κινητό του μπροστά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, προφανώς για να με βιντεοσκοπήσει. Εγώ έφυγα περνώντας από μπροστά του και αυτός στη συνέχεια έκανε αναστροφή. Αμέσως βγήκα στο δρόμο και κινήθηκα με σκοπό να απομακρυνθώ από εκείνο το σημείο. Συνεχώς έλεγχα τον καθρέπτη του αυτοκινήτου μου και βεβαιώθηκα ότι δεν με ακολουθούσε κανένας. Αφού οδήγησα για περίπου τρία λεπτά, σταμάτησα σε ένα μικρό εστιατόριο. 
 
Μετά από δεκαπέντε λεπτά –και ενώ βρισκόμουν έξω από το εστιατόριο– κατέφθασαν έξι αυτοκίνητα με 15 Σκοπιανούς, τα οποία στάθμευσαν στο πάρκιγκ του εστιατορίου. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ντυμένοι με κόκκινο-κίτρινα ρούχα. Μόλις τους είδα, μπήκα μέσα στο εστιατόριο και αμέσως κάλεσα την αστυνομία. Αυτοί τριγυρνούσαν έξω από το εστιατόριο, ενώ εγώ ήμουν μέσα σε αυτό εγκλωβισμένος. Το μόνο που ευχόμουν ήταν να προλάβουν να έρθουν οι αστυνομικοί πριν μου επιτεθούν οι Σκοπιανοί. Μετά από δέκα περίπου λεπτά, οι 15 Σκοπιανοί μπήκαν μέσα στο εστιατόριο. Κάποιοι από αυτούς κάθισαν μπροστά, πίσω και δίπλα μου και με περικύκλωσαν. Αμέσως μετά άρχισαν να με χτυπούν ανελέητα στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Το πρώτο χτύπημα ήταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Φώναζαν σαν τρελοί και με χτυπούσαν συνεχώς στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Μετά το πρώτο χτύπημα προσπάθησα να αμυνθώ και κατάφερα να απωθήσω με τα χέρια μου τις γροθιές τους. 
 
Με χτυπούσαν για 40 δευτερόλεπτα ακατάπαυστα, όπως φάνηκε στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του εστιατορίου. Σωτήρια για εμένα αποδείχθηκε η γνώση που έχω στις πολεμικές τέχνες, αφού κάλυψα με τα χέρια μου το κεφάλι προκειμένου να το προφυλάξω από τα βίαια χτυπήματα. Όταν τελείωσαν την άνανδρη επίθεσή τους, έτρεξαν να φύγουν από το εστιατόριο. Ένας από αυτούς με αποκάλεσε “ελληνικό μ…νί” (“Greek c…t”) την ώρα που έβγαινε από το εστιατόριο. Εγώ, αν και γεμάτος αίματα στο πρόσωπο, έτρεξα πίσω τους προκειμένου να φωτογραφίσω τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από τρία λεπτά. Εν τω μεταξύ, επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό μου είδα ότι είχαν τρυπήσει ένα από τα λάστιχα και είχαν γράψει “γαμώ την Ελλάδα” (“fuck Greece”) στην πόρτα. Πήγα αιμόφυρτος στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν μώλωπες στο κεφάλι και μικρό κάταγμα σε ένα δάχτυλο του χεριού μου, αλλά ευτυχώς δεν είχα πάθει τίποτα σοβαρότερο. Οι γιατροί μού είπαν, πως, αν δεν είχα αμυνθεί με τα χέρια μου, θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρες οι απανωτές γροθιές στο κεφάλι και το πρόσωπο ή διαφορετικά να εισαχθώ στην εντατική με τύφλωση, κατάγματα στη γνάθο και σπασμένα δόντια. 
 
Από τα 15 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μόνο τρεις με χτύπησαν, ενώ οι υπόλοιποι με προπηλάκιζαν λεκτικά ή ήταν απλώς θεατές. Η αστυνομία μού εξήγησε πως βάσει του νόμου θα απαγγελθούν κατηγορίες μόνο στα τρία άτομα που μου άσκησαν σωματική βία. Ευτυχώς, τώρα είμαι μια χαρά και σωματικά και ψυχολογικά. Το μήνυμά μου στους Έλληνες απανταχού της γης είναι να κρατάμε ψηλά το κεφάλι και την ιερή σημαία μας. Να είμαστε όλοι ενεργοί Έλληνες πατριώτες, ό,τι και αν πάθουμε. “Όσοι ζωντανοί” λοιπόν, κατά τον τίτλο του βιβλίου του αείμνηστου Ίωνα Δραγούμη, να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τον ευγενή αγώνα μας μέχρι την τελική και πλήρη δικαίωση του ελληνισμού. Να ακυρώσουμε άμεσα την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και να αγωνιστούμε για τα ιδανικά μας και τα εθνικά μας δίκαια απέναντι στις επιβουλές των εχθρών της πατρίδας μας». 
 
Στον ξυλοδαρμό του νεαρού Έλληνα εκτενώς αναφέρθηκαν εφημερίδες και ιστοσελίδες τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα (3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11), συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας αυστραλιανής εφημερίδας «The Age». Η γενναιότητα και η αντοχή του ομογενή μας αποδείχθηκε σωτήρια για αυτόν αλλά βοήθησε και τη δικαιοσύνη. Οι φωτογραφίες του αυτοκινήτου των Σκοπιανών –που κατάφερε να τραβήξει– διευκόλυναν το έργο της αστυνομίας και έτσι 1-2 μήνες αργότερα οι δράστες συνελήφθησαν. Στις 4 Μαρτίου 2021, το δικαστήριο Heidelberg Magistrates' Court που βρίσκεται στη Μελβούρνη, καταδίκασε τους τρεις Σκοπιανούς που βιαιοπράγησαν κατά του ομογενή μας, σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ έπαψαν πλέον να έχουν λευκό ποινικό μητρώο (12, 13, 14). Σύμφωνα με τη δικαστή που εκδίκασε την υπόθεση χρησιμοποίησαν απίστευτη βία και μόνο επειδή αποδέχθηκαν την ενοχή τους έγκαιρα, δεν φυλακίστηκαν (13, 14). 
 
Σύμφωνα με πληροφορία του θύματος, η δίκη διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, πρόσβαση όμως μπορούσε να έχει όποιος ήθελε, αρκεί να το αιτούνταν και να λάμβανε τους σχετικούς κωδικούς συμμετοχής σε αυτήν. Σχεδόν δεκαπέντε μήνες μετά από τη δολοφονική επίθεση αποδόθηκε δικαιοσύνη. Οι τρεις Σκοπιανοί που καταδικάστηκαν για την πράξη τους είναι τα αδέλφια Aleksandar Ilievski και Nick Ilievski και ο Goran Naumovski (11, 12, 13, 14). Κατά δήλωση του θύματος αλλά και σύμφωνα με ελληνική εφημερίδα, ο Nick Ilievski είναι υδραυλικός και έχει δική του εταιρεία υπό τον τίτλο Victorian Plumbing Crew, ο Aleksandar Ilievski είναι ηλεκτρολόγος, εργάζεται στην εταιρία Fuzed Electrical Solutions Pty. Ltd. και έχει καταδικαστεί το 2010 για διακίνηση αμφεταμίνης, κατοχή MDMA (ναρκωτικό ecstacy) και μαύρου χρήματος από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ ο Goran Naumovski μετά την καταδίκη για τον ξυλοδαρμό του ομογενή μας απολύθηκε από την εργασία του (εργαζόταν ως υπάλληλος ασφαλείας) και έχασε την άδεια security που κατείχε (12). Επίσης κατά δήλωση του θύματος αλλά και από αναφορά της πιο πάνω εφημερίδας, ο Goran Naumovski είχε καταδικαστεί το 2017 για σκόπιμη καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας, ωστόσο τότε δεν είχε η συγκεκριμένη πράξη του συνέπειες στο ποινικό του μητρώο λόγω πρότερου έντιμου βίου (12, 13). 
 
Σε ποια οργάνωση ανήκουν όμως αυτοί οι θρασύδειλοι Σκοπιανοί που συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον άνανδρο τρόπο στον ομογενή μας; Ποια είναι η δράση αυτών που εκτόνωσαν το μίσος τους για την Ελλάδα πάνω σε έναν νεαρό Έλληνα 26 ετών; Τα αδέλφια Aleksandar Ilievski και Nick Ilievski είναι μέλη του αυτοαποκαλούμενου Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου με έδρα την Αυστραλία (World Macedonian Congress – Australia) (8, 11, 12, 13, 14, 15). Πρόκειται για μια εθνικιστική οργάνωση των Σκοπιανών της διασποράς, η οποία σχετίζεται με το πολιτικό κόμμα VMRO-DPMNE στα Σκόπια. Μάλιστα, οι δύο αυτοί καταδικασμένοι πλέον δράστες, Aleksandar Ilievski και Nick Ilievski, φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο στο World Macedonian Congress – Australia (WMC-A) και συγκεκριμένα στον τομέα της Βικτώριας, στον οποίο ο Aleksandar Ilievski είναι πρόεδρος, ενώ ο Nick Ilievski είναι μέλος της επιτροπής υποστήριξης (8, 12). 
 
Η WMC-A διαθέτει παρακλάδια πέραν της Αυστραλίας, στον Καναδά και στην Αμερική. Διατηρεί επίσης σχέσεις με φιλοσκοπιανά κόμματα σε Βουλγαρία (ΟΜΟ “Ilinden”-Pirin), Αλβανία (Macedonian Party) και Κόσσοβο (Democratic Party of the Macedonians) (12). 
 
Στο παρελθόν ένας από τους εθνικούς εκτελεστικούς προέδρους (national co-executive chairman) του WMC-A, ο Jim Stefanovski, είχε καταδικαστεί για απάτη και εμπόριο όπλων (8, 12, 16). Ο Stefanovski διατηρούσε σχέσεις με τον φιλοσκοπιανό Αυστραλό βουλευτή Craig Kelly MP, o οποίος μέχρι πρότινος ανήκε στο δεξιό κόμμα της Αυστραλίας (Liberal Party Australia), ενώ τώρα είναι ανεξάρτητος (12). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jim Stefanovski καταδικάστηκε το 2002 σε 6 χρόνια φυλακή για απάτη και οπλοκατοχή χωρίς να έχει δικαίωμα αναστολής για 4 χρόνια (12, 16, 17). Συγκεκριμένα απέσπασε χρήματα με απάτη και κατείχε 12 όπλα χωρίς άδεια (12, 16, 17). Συμπερασματικά, το WMC-A εκτός από την ανθελληνική προπαγάνδα που ασκεί, φαίνεται ότι έχει στις τάξεις του και εγκληματικά στοιχεία και μάλιστα σε υψηλόβαθμες θέσεις, ενώ παράλληλα σχετίζεται με ξένους πολιτικούς στις χώρες που δραστηριοποιείται (12, 16). 
 
Μέλη του WMC-A λοιπόν οι δύο από τους τρεις δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του νεαρού Έλληνα. Οι συγκεκριμένοι Σκοπιανοί, μεταξύ των άλλων, έχουν ως σύμβολό τους τον Ήλιο της Βεργίνας και διακινούν αλυτρωτικούς χάρτες με την υποτιθέμενη μεγάλη Μακεδονία. Μία Μακεδονία κατ’ αυτούς που περιλαμβάνει εκτός από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων και εδάφη της Βουλγαρίας αλλά και της Ελλάδας μέχρι τη Χαλκιδική και τη Θάσο. Είναι αυτοί που αρνούμενοι τη σλαβική καταγωγή τους παριστάνουν τους Μακεδόνες. 
 
Όμως αυτοί οι Σλάβοι ψευτομακεδόνες, στην πραγματικότητα γίνονται περίγελος όλης της υφηλίου, αφού το επιχείρημά τους ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δε μιλούσαν ελληνικά, άρα δεν ήταν Έλληνες, έχει καταπέσει προ πολλού. Πέραν της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης, έρχεται και η σύγχρονη επιστήμη να επιβεβαιώσει ότι η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων ήταν ελληνική διάλεκτος, οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και ο πολιτισμός τους ελληνικός. Αυτοί οι άνθρωποι που τους αρέσει να ζουν με ψέματα και νομίζουν ότι, εάν μασκαρευτούν σε Μακεδόνες, θα γίνουν πραγματικοί Μακεδόνες, είναι για λύπηση! Φυσικά, είναι άξιοι να συγκεντρώνονται σε ομάδα των δεκαπέντε ατόμων και να ξυλοφορτώνουν βάναυσα έναν νεαρό Έλληνα, αλλά η ιστορία πραγματικά γελάει μαζί τους. 
 
Θέλοντας να βοηθήσω αυτούς τους Σκοπιανούς ώστε να μη γίνονται διεθνώς ρεζίλι, τους στέλνω το πιο κάτω μήνυμα: 
 
«Σκοπιανοί, εύχομαι κάποτε να παραδεχθείτε ότι είστε Σλάβοι, όπως έχουν ήδη παραδεχτεί πολλοί συμπολίτες σας. Εάν όμως θεωρείτε ότι έχετε πραγματικά μακεδονική καταγωγή, τότε διδαχθείτε τη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων που είναι η ελληνική γλώσσα και ενωθείτε με την πατρίδα τους, δηλαδή με την Ελλάδα!». 
 
Τους το γράφω και στη σλαβική γλώσσα τους, δηλαδή στα σκοπιανά, για να το καταλάβουν καλύτερα: 
 
«Скопјани, се надевам дека еден ден ќе признаете дека сте Словени, како што веќе признаа многу ваши сограѓани. Но, ако сметате дека навистина имате македонско потекло, тогаш научете го јазикот на античките Македонци што е грчки јазик и обединете се со нивната татковина, односно со Грција!». 
 
Υ.Γ.: Οι τρεις Σκοπιανοί δράστες που βιαιοπράγησαν κατά του ομογενή μας, έχουν ήδη στείλει στο θύμα επιστολές μέσω της αστυνομίας, με τις οποίες του ζητούν συγγνώμη. Χαρακτηριστικά ο Aleksandar Ilievski αναφέρει ότι το συγκεκριμένο βίαιο περιστατικό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ, ενώ παραδέχεται ότι οι πράξεις του κατά του νεαρού Έλληνα ήταν δειλές και αηδιαστικές. Παρατίθεται μικρό μόνο μέρος από αυτή την επιστολή: «I will end my letter by sending my deepest apologies, my deepest regrets at all my actions and I only hope for forgiveness from you and your family. This should never have occurred and hope that you recover from this event… I would like you to read my letter of apology and find it in yourself to forgive my actions; the actions were cowardly and straight up disgusting». Εμείς ευχόμαστε να είναι ειλικρινής η μεταμέλεια του Σκοπιανού και όχι ένα τέχνασμα για να μειώσει την ποινή του. 
 
Παραπομπές 
 
 
Μπορείτε να διαβάσετε το ίδιο άρθρο στα αγγλικά ΕΔΩ
 
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού. 
abadzoglou@yahoo.gr
 
Η 22χρονη τότε Σκοπιανή δήμαρχος Emilia Lisa Sterjova την ώρα που χορεύει με τη σημαία που φέρει τον Ήλιο της Βεργίνας. Η ανάρτηση αυτής της φωτογραφίας στο Facebook προκάλεσε ένταση μεταξύ της ελληνικής και σκοπιανής κοινότητας στη Μελβούρνη.

Το κείμενο της δημάρχου, στο οποίο αποκαλεί Μακεδόνες τους Σκοπιανούς και μακεδονικό το σχολείο τους. Βέβαια, η τελευταία φράση της (честитки студенти) είναι βουλγαρική και καταδεικνύει την καταγωγή των Σκοπιανών.

Η σκοπιανή ομάδα «Macedonian Australian Pride» σε ανάρτησή της στο Facebook καλεί τη σκοπιανή κοινότητα της Μελβούρνης να παρευρεθεί στο δημαρχείο του Whittlesea προκειμένου να υποστηρίξει τη σκοπιανή δήμαρχο. Σε αυτή τους την ανάρτηση αναφέρουν ότι η δήμαρχος προτιμάει να δει ντυμένους τους υποστηρικτές της με κόκκινα και κίτρινα χρώματα. Αριστερά διακρίνεται και ο χάρτης που διακινούν οι Σκοπιανοί και συμπεριλαμβάνουν στην υποτιθέμενη «Μακεδονία» εκτός από τα Σκόπια, εδάφη της Βουλγαρίας αλλά και της Ελλάδας μέχρι τη Χαλκιδική και τη Θάσο (πηγή 18).

Από αριστερά προς τα δεξιά τα αδέλφια Aleksandar και Nick Ilievski (πηγή 12).

Ο Nick Ilievski (στο πλαίσιο δεξιά) με δύο ακόμα Σκοπιανούς (πηγή 12). Τα μπλουζάκια που φορούν αναγράφουν το ακρωνύμιο Д.O.O.M (λατινικά D.O.O.M) το οποίο προέρχεται από τη σκοπιανή φράση «Движење за Ослободување и Обединување на Македонија» που σημαίνει «Κίνημα Απελευθέρωσης και Ενοποίησης της Μακεδονίας». Ποια υποτιθέμενη «Μακεδονία» θέλουν να απελευθερώσουν αυτοί οι Σλάβοι; Πάντως βάσει των χαρτών που διακινούν θεωρούν ότι εδάφη της Βουλγαρίας αλλά και της Ελλάδας τους ανήκουν.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του World Macedonian Congress – Australia, Todor Petrov (αριστερά) με τον Aleksandar Ilievski (δεξιά) (πηγή 12).

Ο φιλοσκοπιανός Αυστραλός βουλευτής Craig Kelly MP σε εκδήλωση του WMC-A.


Στα δύο πλαίσια, ο Αυστραλός βουλευτής Craig Kelly MP (αριστερά) και ο Jim Stefanovski (δεξιά) σε εκδήλωση του WMC-A (πηγή 19).


Στα δύο πλαίσια, ο Jim Stefanovski (αριστερά) και ο Aleksandar Ilievski (δεξιά) (από τον προσωπικό λογαριασμό του Jim Stefanovski στο Facebook, πηγή 20).

Δύο από τους Σκοπιανούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο με θύμα το νεαρό Έλληνα, την ώρα που φεύγουν με το αυτοκίνητό τους από τον χώρο στάθμευσης του εστιατορίου. Ο ομογενής μας, παρά τον άγριο ξυλοδαρμό του, είχε το κουράγιο να τρέξει πίσω τους και να τους φωτογραφίσει. Ο θρασύδειλος Σκοπιανός, που λίγη ώρα πριν παραλίγο να σκοτώσει στο ξύλο τον ομογενή μας, υπό την κάλυψη μίας ολόκληρης ομάδας Σκοπιανών (15 Σκοπιανοί εναντίον ενός Έλληνα), τώρα κρύβει το πρόσωπό του.

Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου, στο οποίο ήρθε αντιμέτωπος ο ομογενής μας με τους 15 Σκοπιανούς.

Τα ρούχα του 26χρονου Έλληνα μετά τον ξυλοδαρμό του. Ο ομογενής μας κάλυψε με τα χέρια το κεφάλι του ώστε να το προφυλάξει από τα χτυπήματα των Σκοπιανών, με αποτέλεσμα κυρίως τα μανίκια του σακακιού του να γεμίσουν αίματα.





Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι σκοπιανοί από ότι φαίνεται καταδικάστηκαν για ξυλοδαρμό.
Αλλά το έγκλημα ήταν ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ με βάση την φυλή και από ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Οπότε αυτό δίνει το δικαίωμα να ζητήσουμε την κατάργηση και καταδίκη τέτοιων "συλλόγων" και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.