4 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Ο ΘΥΡΕΟΣ… ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Γράφει η Σοφία Παπανικολάου
 
Ο Ευαγόρας, ο Αυξεντίου, ο Μάτσης και όλοι οι Ήρωες απαγχονίσθηκαν βάναυσα από τους Άγγλους δυνάστες και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Κύπρου μας.
 
Το αίμα τους είναι ακόμη νωπό για όσους έχουν νιώσει βαθιά την υπέρτατη, ιερή θυσία τους, έχουν δακρύσει γι’ αυτήν και αποτελεί φωτεινό φάρο στη ζωή τους.
 
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους ισχυρίζονται κυνικά ότι «όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν». Η θυσία και το αίμα των Ηρώων δεν μετριούνται με… γήινο, υλικό χωροχρόνο: άλλες συνθήκες τότε, άλλα χρόνια. 
 
Είναι αιώνια, άυλη, διδάσκει και εμπνέει παντοτινά: την Αντίσταση, την γενναιότητα, την εντιμότητα, το γνήσιο όραμα για Απελευθέρωση. Κανείς τους δεν είχε… αξιώματα και υλικά αγαθά, έβριθαν όμως πνευματικών αρετών. 
 
Πού να βρουν αυτές τις πνευματικές αρετές οι σημερινοί «πολιτικοί»; 
Πώς να τις νιώσουν, πώς να παραδειγματιστούν και να τις εφαρμόσουν; 
 
Με ποιο ηθικό ανάστημα μιλούν με τόση… ευκολία για τους Ήρωες και τη θυσία τους, αφού αποδέχονται ως φυσιολογικό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους – το κατεξοχήν σύμβολο «εξουσίας» των Άγγλων δυναστών – τον αγγλικό θυρεό, να…δεσπόζει μεγαλεπήβολα στο Προεδρικό Μέγαρο, το κτίριο που συμβολίζει αμιγώς την Κυπριακή Δημοκρατία;  
 
Έδωσαν τη ζωή τους ο Ευαγόρας, ο Αυξεντίου, ο Μάτσης για να φωτογραφίζονται ανερυθρίαστα κάτω από τον θυρεό οι «πολιτικοί»; 
 
Ποιος από αυτούς θα τολμούσε σήμερα να κοιτάξει κατάματα τους Ήρωες και να τους πει ότι «πέρασαν τα χρόνια και το αποδεχτήκαμε». Βασανιστήκατε και ματώσατε για την Ελευθερία της Κύπρου αλλά εμείς το διατηρούμε για… ιστορικούς λόγους. 
 
Οι Άγγλοι δυνάστες κατέλυσαν και καταλύουν καθημερινά την Κυπριακή Δημοκρατία με τις μεθοδεύσεις τους. 
 
Το άθλιο σύμβολο «εξουσίας» τους, της ντροπής και της υποταγής, δεν έχει καμία απολύτως θέση στο Προεδρικό και έφτασε η ώρα να αποκαθηλωθεί εμπράκτως.



Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕ κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟ ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ... ΥΨΟΥΣ 15 ΜΕΤΡΩΝ ..... ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ( ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΤΑΙΡΟ ΕΘΝΑΡΧΗ) ΤΙΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ - ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΕΔΕΧΘΗ .... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ..... ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ .... ΜΕΓΑ ΑΔΡΙΑΝΤΑ .... ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ..... ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ .....!!!! ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΗΡΩΟ ΕΟΚΑ 55-59 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ.... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΔΩΘΗΚΑΝ, ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ, ΕΚΤΟΠΙΣΘΗΚΑΝ .... ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΕΧΥΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΣΤΕΜΜΑ ..... ΑΙΔΩΣ ....
ΜΑΝΤΕΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ..... ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΤΙΣΘΗΚΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΤΑΦΟΣ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΝΗΤΟΣ "ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ" ... ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΔΡΙΑΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ .... ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η Ε.Φ. ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΤΑΚΟΣ .... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ "ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ" ΑΔΡΙΑΝΤΕΣ ..."ΕΘΝΑΡΧΩΝ". ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΓΥΡΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ - ΑΝΑΡΓΥΡΗ ΚΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.