9 Ιουνίου 2021

Τέλος το «αναγκαίο κακό»

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχαν δύο επιλογές: το καλό και το κακό.
Έχουμε ξεχάσει πότε ήταν αυτό.
 
Εδώ και αδιανόητα πολλές δεκαετίες, η επιλογή είναι μεταξύ του κακού και του χειρότερου, συνεπώς, όσοι ψηφίζουν, επιλέγουν το κακό με το κριτήριο του λιγότερου χειρότερου. 
Το κακό ορίζεται ως το «αναγκαίο κακό» για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. 
 
Δεν μπαίνουν στη συζήτηση για το αν είναι κακοί ή καλοί. Δεν έχουν ούτε ένα επιχείρημα για να υποστηρίξουν ότι δεν είναι κακοί. Αλλά δεν τους απασχολεί. Σκοπός τους είναι να μην υπάρξει άλλη, μη κακή επιλογή, ώστε να διαλέξεις κάποιον από αυτούς ως το αναγκαίο κακό. 
 
Ο κακός σου λέει «σιγά που ενδιαφέρονται τα καθυστερημένα κοινωνικά στρώματα για Aegean, Λιγνάδηδες, Φουρθιώτηδες, Γεωργιάδηδες και αν έκλεισα τις εκκλησίες και ανέστησα τον Χριστό τρεις ώρες νωρίτερα». 
 
Ο χειρότερος σου λέει «έχω δοκιμάσει και κοκαΐνη και ηρωΐνη». 
Είναι διαφορετικές θεατρικές ομάδες του ίδιου ρυπαρού θιάσου. 
Δεν απαντούν σε καμία ερώτηση επί της ουσίας. 
Απλά συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους υπόλοιπους του θιάσου. 
 
Όταν πέφτει πολύ φως σε κάποιον από τους ηθοποιούς, όπως στην περίπτωση Λιγνάδη, στήνουν κάτι άλλο, όπως στη Νέα Σμύρνη, για να στρέψουν το φως αλλού. 
 
Γιατί πουλάνε οι χρεωκοπημένες τράπεζες σε αγνώστου (για τους πολλούς) προελεύσεως τα δάνεια λ.χ. στο 15% της αξίας τους και δεν τα πουλάνε στο 20% σε αυτούς που πλήρωσαν για να διασωθούν από τη χρεωκοπία τους; 
Διότι έτσι γουστάρει το κακό. 
 
Πας να ψελλίσεις «ΝΕΟ κόμμα, όχι μέρος του θιάσου» και σου επιτίθενται με κάθε λογής ερωτήσεις που οι ίδιοι αρνούνται να απαντήσουν για τις θεατρικές παραλλαγές τους! 
 
Όταν παρουσιάζεις μια «θαυματουργή» λύση, παίρνουν το ύφος των Φαρισαίων που έκαναν το παν για να αμφισβητήσουν και να απαξιώσουν το θαύμα του εκ γενετής τυφλού που είδε το φως του. Χιλιάδες ερωτήσεις για να βρουν μια μικρή σκλήθρα που εξέχει και να κρίνουν πως το Borgund stavkyrkje είναι για πέταμα, ανάξιο λόγου. Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. 
 
«Ο κόσμος είναι δύσπιστος». 
 
Μα είναι δυνατόν ο κόσμος να πιστεύει μία συνιστώσα του κακού, που πασχίζει με όλα τα μέσα να ρίξει το σκοτάδι του παντού για να κρύψει τις ενέργειες των ρυπαρών του μελών, και να δυσκολευτεί να πιστέψει το καλό, που του αρκεί μια αχτίδα για να σπάσει το μαύρο; 
 
Μα πόσο ανόητοι είναι όσοι το πιστεύουν! 
Μήπως δεν το πιστεύουν αλλά το λένε σκόπιμα για να το πιστέψουν οι άλλοι; 
Αρκετά με το «αναγκαίο κακό». 
Ο φασισμός της -τύπου Λιγνάδη άριστης- μειοψηφίας τελειώνει όταν πέσει το πρώτο φως. 
Οι δομές διαπλοκής που έχουν χτίσει εδώ και δεκαετίες καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα όταν αποκαλυφθεί μια πτυχή του. 
 
Το κράτος είναι ένας γίγαντας που, όπως και κάθε ένας άνθρωπος, μπορεί να δείξει και τον καλό και τον κακό του εαυτό. 
 
Όταν διοικείται πολιτικά από τις ρυπαρές υπάρξεις παροχής πολιτικής προστασίας σε βιαστές παιδιών, όταν το μίσος τους για τον πολιτισμό φτάνει το σημείο τσιμεντώματος της Ακρόπολης, τότε και το κράτος θα βγάλει τον χειρότερό του εαυτό. 
 
Ποντάρουν στο ότι η χειρότερη θεατρική ομάδα θα φωνάξει για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στο κοινό πως θα το αντιμετωπίσει όταν κληθεί να πάρει το ρόλο του «αναγκαίου κακού». 
 
Μετά από δύο χρόνια στην εξουσία, ο άριστοι φρόντισαν να επιστραφούν τα... διόδια που κατατέθηκαν στους προηγούμενους. Όπως και τα μετρητά της λαθρεμπορίας μεταναστών, γι’ αυτό και σταμάτησαν οι ροές και το πάρτυ των 100 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος για τη «φιλοξενία» τους. Όχι; Αποκλείεται! 
 
Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνεργάτες. Όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση, λ.χ. για να περάσουν συμφωνίες εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας μέσω δανειακών συμβάσεων ή συμφωνιών με τη Βόρεια της Μακεδονίας ή για να υπερασπιστούν βιαστές παιδιών ή για να τιμήσουν τους αγώνες της αριστεράς και της προόδου των LGBT, γίνονται μια γροθιά. Αποκαλύπτονται. Μαζεύουν τα σκοτάδια τους και πέφτει το έρεβος του θιάσου. 
 
Έπρεπε να περάσουμε σαν κοινωνία τον κύκλο του Nitro, από την έκδοσή του λόγω σοσιαλιστικής κραιπάλης μέχρι και την επανέκδοσή του λόγω σοσιαλιστικής επιβολής. 
 
Ολοκληρώθηκε το κακό. 
 
Η δουλειά μας είναι πολύ πιο εύκολη τώρα. 
Αρκεί μια αχτίδα φωτός μας για να τελειώσει το σκοτάδι τους. 
Όσο και να προσπαθούν πλέον, δεν μπορούν να το συντηρήσουν. 
Η δημιουργία μιας καλής επιλογής αρκεί για να πάρουν το εύρος που τους αξίζει. 
Το καλό προκύπτει αβίαστα. 
Το κακό πρέπει να πασχίσει για να επιβληθεί. 
 
Τόσες δεκαετίες εκμεταλλεύτηκαν την αδράνειά μας και δεν μας άφησαν καλή επιλογή. 
Ήρθε η ώρα για να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα ο μονόδρομος του κακού, με όποια έκφανσή του εντός του θιάσου. 
 
«Να μην αφήνουμε το κακό να περνά ως η μόνη επιλογή» [«ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ» 23(3549) 6 Ιουνίου 2021 σελ. 91] 
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.