23 Μαΐου 2021

Αυτοκέρασμα εις μνήμην…

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε τη γιορτή του την Παρασκευή. Για να το γιορτάσει θυμήθηκε έναν φίλο του που σκοτώθηκε και κέρασε το εαυτό του μια πτώση με αλεξίπτωτο!
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Η χαρμολύπη του για τον συνδυασμό γιορτής αλλά και θλίψης απαθανατίστηκε σε μια ανάρτηση στο facebook. Ο Κώστας Μπακογιάννης άναψε κερί για τον φίλο του, που του λείπει, στο ψηφιακό παρεκκλήσι του Μάρκου του Ζούκερμπεργκ του Λογοκριτή και, αντί για χαρτάκι «υπέρ αναπαύσεως», άφησε στο διαδικτυακό παγκάρι μια φωτογραφία του, στην οποία δείχνει πανευτυχής την ώρα που κάνει πτώση με αλεξίπτωτο και κάποιος άλλος (προφανώς ο εκπαιδευτής του) βρίσκεται καβαλημένος στην πλάτη του. 
 
Για να συμπληρώσει ιδανικά αυτό που, σε πολιτικό επίπεδο, φαντάζει σαν απωθητική εικόνα απόπειρας αυτοπροβολής, άφησε και δυο τρεις κλισαρισμένες παρόλες, από αυτές που μοσχοπουλάνε στους βαριεστημένους κυβερνοταξιδιώτες, που σκοτώνουν την ώρα τους διαβάζοντας αναρτήσεις του γόνου της μητσοτακοδυναστείας. 
 
Εγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης: «Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά. Το δώρο που μου έκανα, στη μνήμη του φίλου μου Θοδωρή Παντελάκη. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες». 
 
Από όλα τα παραπάνω δεν κάνουν, ασφαλώς, εντύπωση τα κλισέ (μυαλά = αλεξίπτωτα). Ούτε φανατικός ψηφοφόρος του δεν θα περίμενε από τον κ. Μπακογιάννη κάτι πρωτότυπο. Ο,τι είναι της μοδός το φοράει χαμογελαστός και ποζάρει προς άγραν συμπαθειών. Ακόμα κι όταν κάτι δεν είναι της μοδός αλλά το γουστάρει ο ίδιος μάς το φοράει σαν κολάρο (βλέπε «Μεγάλος Περίπατος») και στέλνει τον λογαριασμό στους δημότες. 
 
Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του ανδρός είναι το πόσο… καρφώνεται μόνος του! Τη θύμηση φίλου του, που έχει σκοτωθεί, τη συνδύασε με δώρο στον εαυτό του επειδή γιόρταζε! Οι κοινοί θνητοί, αν θυμηθούν κάναν κολλητό που εκδήμησε, θα συγκινηθούν, ίσως ανάψουν ένα κερί στην εκκλησία, μπορεί να κάνουν ένα τρισάγιο στη μνήμη του, θα πιουν μόνοι τους ένα ποτό μακαρίζοντάς τον νοερά. Δεν θα φωτογραφηθούν σκασμένοι στα γέλια, ποστάροντας στη συνέχεια μια επαγγελματική λήψη (γεγονός που δείχνει πόσο… αυθόρμητο ήταν όλο τούτο) με την αφεντομουτσουνάρα τους στο facebook.
 
πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.