28 Μαΐου 2021

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2021 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Οι Βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι καθοριστικής σημασίας για όλους τους Κυπρίους και ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους μας.
 
Είναι καθοριστικής σημασίας λόγω Κυπριακού. Η συνωμοσία για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας κορυφώνεται και οι συνωμότες Βρετανία, Τουρκία και Αμερική αφού θεωρούν ότι την έχουν «ξεδοντιάσει» αρκετά, οδηγούν τις εξελίξεις προς ολοκλήρωση. Επιδιώκουν με λύση ΔΔΟ να μας επιβάλλουν τα κατοχικά δεδομένα με νομιμοποίηση του παράνομου Καθεστώτος στα κατεχόμενα, ως πολιτικά ισότιμου και συγκυρίαρχου Τουρκικού Κράτους εκεί, με όλες τις θανάσιμες συνέπειες για την Κύπρο και τον Λαό μας. Η πρώτη και άμεση συνέπεια θα είναι ο αποκλεισμός της επιστροφής των προσφύγων και εκτοπισμένων στις πατρογονικές εστίες, κάτι το οποίο ήδη αποτελεί μια από τις συγκλίσεις στις συνομιλίες και στο πλαίσιο Γκουτέρες.
 
Οι Βουλευτικές εκλογές που γίνονται για πλήρωση των Βουλευτικών εδράνων δεν αποτελούν μεν Δημοψήφισμα για τη λύση, αλλά επειδή κάποια Κόμματα επαναλαμβάνουν με πάθος στο προεκλογικό τους πρόγραμμα ότι, η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι η ΔΔΟ, τυχόν επιτυχία τους στις Βουλευτικές εκλογές θα προβάλλεται και ως «δημοψήφισμα» για τη λύση του Κυπριακού. Αξιολογώντας όλα τα δεδομένα θεωρούμε ότι οι Ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ έχουν αυτή την επιδίωξη. Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι σπρώχνουν ασφυκτικά τον Πρόεδρο να κάμει ακόμη και άλλες υποχωρήσεις προς τον κατακτητή για να επιτευχθεί ο στόχος της ΔΔΟ.  
 
Γι αυτό:
  • Καλούμε, τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους να μην δώσουν ψήφο στα Κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ οι ηγεσίες των οποίων έχουν διαγράψει την επιστροφή των προσφύγων και εκτοπισμένων και παθιασμένα υιοθετούν την Τουρκική λύση ΔΔΟ, για να βολευθεί Κράτος για τους Τούρκους πάνω στη γη μας. Μάλιστα το έχουν κάμει αυτό ενώ γνωρίζουν ότι οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι εξακολουθούν να είναι προσκολλημένοι στην επιστροφή που είναι αναφαίρετο Δικαίωμά τους. Πρόσθετα συγκαλύπτουν αυτή τους την πράξη ψευδόμενοι ότι η λύση θα είναι στη βάση αρχών, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και θα κατοχυρωθούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Ουδέν αναληθέστερον. Μας είναι παντελώς ακατανόητο, πρόσφυγες και εκτοπισμένοι που επιμένουν σε επιστροφή τους στα κατεχόμενα εδάφη μας, να ψηφίζουν Κόμματα και Βουλευτές που τους διαγράφουν την επιστροφή.
  • Καλούμε, τους ψηφοφόρους των ελεύθερων περιοχών να μην δώσουν ούτε αυτοί ψήφο στο ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για τους ίδιους πιο πάνω λόγους διότι, με τη λύση ΔΔΟ η Τουρκία θα αποκτήσει το προγεφύρωμα που χρειάζεται για την επόμενη φάση των επεκτατικών της βλέψεων, τις οποίες δεν αποκρύβει και οι οποίες στοχεύουν στην ανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου. Γίνονται δηλαδή όλοι οι Κύπριοι, υποψήφιοι πρόσφυγες.
  • Είμαστε βέβαιοι ότι ούτε οι εκτοπισμένοι ούτε οι μη εκτοπισμένοι επιθυμούν τέτοια εξέλιξη.
Η μόνη ασφάλειά μας είναι η νυν Κυπριακή Δημοκρατία κάτω από τη σημαία της οποίας μπορούμε να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε, με την κατοχή μεν να συνεχίζει να υφίσταται αλλά, θα είναι παράνομη και θα μπορούμε να την αντιπαλέψουμε με καθαρά αντικατοχική προσπάθεια, προσβλέποντας στην απελευθέρωσή της πατρίδας μας.  
 
Αυτό λοιπόν πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά μας σε αυτές τις εκλογές.  
 
Δίδοντας το μήνυμα ως Λαός ότι δεν θέλουμε να συνεχίζει η πορεία προς λύση του Κυπριακού με ΔΔΟ και επιδιώκοντας επανατοποθέτηση του Κυπριακού θα μπορέσουμε καλύτερα να εξασφαλίσουμε και την ποθούμενη κάθαρση και εξυγίανση της Κοινωνίας μας από τη Διαφθορά , τα σκάνδαλα και την ηθική κατάπτωση πνευματική, ηθική και οικονομική. Έχουμε την ισχυρή άποψη ότι η Διαφθορά της Κοινωνίας μας αποτελεί συνέχεια της διεφθαρμένης διαχείρισης που γίνεται στο Κυπριακό, διαχρονικά. 
 
Προβληματίζοντας με τα πιο πάνω, καλούμε τους ψηφοφόρους να μεταβούν στην κάλπη, την Κυριακή 30 Μαϊου 2021. Καλούμαστε να ασκήσουμε το Δημοκρατικό μας Δικαίωμα να εκλέξουμε εκπροσώπους μας στην Κυπριακή Βουλή, το Νομοθετικό Σώμα της χώρας μας, το οποίο έχει την εξουσία να νομοθετεί και να αποφασίζει για τα θέματα τα οποία διέπουν την καθημερινή διαβίωση μας, την ασφάλειά μας, την οικονομική, πολιτιστική, Κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, με επιστέγασμα την ευημερία και ποιότητα ζωής που ο καθένας μας και όλοι μαζί απολαμβάνουμε σε αυτόν τον τόπο. 
 
Να είμαστε ευτυχείς που έχουμε αυτό το Δικαίωμα και μας δίδεται η ευκαιρία να το απολαμβάνουμε. Αφού λοιπόν το έχουμε το δικαίωμα πρέπει και να το ασκούμε και μάλιστα σωστά και ωφέλιμα.  
 
Από τη στιγμή που είτε δεν το ασκούμε καθόλου, είτε το ασκούμε λανθασμένα τότε γινόμαστε και συνυπεύθυνοι για το είδος της διακυβέρνησης που επιβάλλουμε στους εαυτούς μας. Αρνούμενοι τη συμμετοχή καταλήγουμε ανώφελοι, αρνητές, αυτοπεριθωριοποιούμαστε και γινόμαστε συνυπεύθυνοι προαγωγοί όλων των κακών για τα οποία παραπονούμαστε καθημερινά. Χωρίς ενεργό συμμετοχή μας στη Δημοκρατική διαδικασία των εκλογών επιτρέπουμε στα κατεστημένα να επιβάλλονται, ανοίγουμε πόρτες στη διαφθορά, αναξιοκρατία και τη μη χρηστή Διοίκηση.  
 
Αντίθετα, όταν συμμετέχουμε και είμαστε παρόντες όχι ως «συσπειρωνόμενα πρόβατα» αλλά ως ελεύθερα σκεπτόμενοι ψηφοφόροι, συμβάλλουμε στην ανάδειξη Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων που θα αξίζουν τη θέση και θα ενεργούν προς ικανοποίηση των αναγκών των ψηφοφόρων και όχι των Κομμάτων. Για να φθάσουμε όμως σε αυτό το σημείο πρέπει:
  • Να σηκωθούμε από τον καναπέ και να πάμε στην κάλπη. Να δηλώσουμε παρών, υπηρετώντας τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην πράξη.
  • Να πάμε στην κάλπη απαλλαγμένοι από τα καταστροφικά σύνδρομα Κομματικής πειθαρχίας. Δεν πρέπει να είμαστε δεδομένοι για κανένα και δεν πρέπει να ανταποκρινόμαστε στο εξευτελιστικό κάλεσμα για συσπείρωση επειδή μας θεωρούν «δικό τους» γιατί τους ψηφίσαμε στις προηγούμενες εκλογές. Η κάθε εκλογική διαδικασία σε μια Δημοκρατία θα πρέπει να ξεκινά με καθαρό μητρώο ψηφοφόρων. Στην κάθε εκλογική διαδικασία πρέπει να ψηφίζουμε αξιολογώντας τις θέσεις και πολιτική του κάθε υποψηφίου και Κόμματος, αξιοπιστία, ήθος, και άλλα συναφή χαρακτηριστικά και να ψηφίζουμε.
  • Να μην ψηφίζουμε με το εξευτελιστικό κριτήριο της πελατειακής σχέσης με ένα υποψήφιο ή Κόμμα. 
  • Όσο πιο ψηλό το ποσοστό της συμμετοχής με έγκυρες ψήφους, τόσο πιο σωστή γίνεται και η ποσοστιαία εκλογική δύναμη των όσων σχηματισμών διεκδικούν εκλογή και πρόσθετα είναι και πλέον αντιπροσωπευτικό το Σώμα που εκλέγεται.
  • Πηγαίνοντας στην κάλπη μετράς ως υπεύθυνος πολίτης. 
  • Όταν δεν παρουσιάζεσαι και απέχεις θεωρείσαι ότι δεν είσαι καν πολίτης, εξού και δεν μετράς ως μέρος του ποσοστού που παίρνει το κάθε Κόμμα. Περιθωριοποιήσαι και υφίστασαι τις συνέπειες της απουσίας σου.
  • Υπάρχουν οι επιλογές, έξω από αυτές του ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, οι οποίες θα μπορούν να δώσουν μηνύματα και να τροχοδρομήσουν και εξελίξεις για να δοθούν λύσεις στα θέματα που απασχολούν την Κοινωνία μας: Το Κυπριακό, την εσωτερική διακυβέρνηση, τη Διαφθορά, την Αναξιοκρατία, την οικονομία, την Κοινωνική και προσφυγική πολιτική, την Άμυνα, την Παιδεία, το Περιβάλλον, κ.λπ. Επαναλαμβάνουμε ότι για όλα τα θέματα που μας απασχολούν υπάρχουν επιλογές.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.