20 Απριλίου 2021

Αναζητείται η Ελλάς!

Η Ελλάδα έχει αφήσει μόνη της την Κύπρο;
 
 
Η Τζέιν Χολ Λουτ φθάνει εκ νέου στην Κύπρο, προκειμένου να επιλύσει τα ζητήματα που εκκρεμούν για την Πενταμερή. Ούτως ή άλλως, όπως λέγεται, ο Αναστασιάδης έχει κατά νουν τι θα πράξει μετά από αυτήν. Εάν εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν τότε θα επιστρέψει θριαμβευτής, ισχυριζόμενος ότι έχει σπάσει το αδιέξοδο. Ασχέτως εάν την ίδια στιγμή θα πανηγυρίζουν και οι Τούρκοι για την ισότιμη κυριαρχία στο πλαίσιο της πολιτικής ισότητας. Εάν δεν υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα, τότε θα επιστρέψει φορώντας φουστανέλα και εξηγώντας στον λαό γιατί δεν υπέκυψε μπροστά στην αυτοκρατορική συμπεριφορά της Τουρκίας.
 
Η κατάσταση δεν είναι αστεία, αλλά ιδιαιτέρως σοβαρή. Ό,τι και αν συμβεί στην Πενταμερή, η Τουρκία θα προχωρήσει σε τετελεσμένα στην Αμμόχωστο και αλλού. Είτε με τη δική μας υπογραφή είτε διά της σκιάς της ισχύος της.  
 
Επί του παρόντος κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στην Πενταμερή, εκτός από την Τουρκία, της οποίας η θέση είναι σταθερή και πολλάκις διακηρυγμένη. Διχοτόμηση ώς το στάδιο της πλήρους κατάληψης.  
 
Ο Πρόεδρος ακόμη δεν μας έχει εξηγήσει τι θα πει. Επαναλαμβάνει αυτά τα οποία λέγονται εδώ και 46 χρόνια και έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα και πλήρη αποτυχία. Μνημονεύει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία ιστορικά και πολιτικά είναι τουρκική λύση. Και, για να περάσει από την ουτοπία στον ρεαλισμό, θα πρέπει να γίνει δεκτή η υποταγή μας με τους όρους της Άγκυρας.  
 
Εκείνο το οποίο δεν μας έχει πει ο Πρόεδρος, είναι ποιες είναι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς διότι, ως φαίνεται, θα πάμε σε μία Πενταμερή όπου θα υπάρχουν στο τραπέζι μόνο τουρκικές θέσεις. Η προηγούμενη είναι εκείνη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και η νέα αυτή της συνομοσπονδίας με τα δύο κράτη και την ισότιμη κυριαρχία.  
 
Και οι Βρετανοί ως εγγυητές διανθίζουν ήδη τις νέες τουρκικές ιδέες στη λογική των δύο κρατών, που θα μπορούν να χωρέσουν σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, εφόσον γίνει αποδεκτή η πολιτική ισότητα στη βάση της ισότιμης κυριαρχίας που θα αποτυπωθεί μέσα από συνταγματικές δομές και την εκ περιτροπής Προεδρία.  
 
Το ΑΚΕΛ, από την πλευρά του, ως αντιπολίτευση εξελίσσεται σε συνέταιρο του Προέδρου, προβάλλοντας όμως τη θέση ότι, χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και της Αμμοχώστου, δεν συναινεί στη λύση.  
 
Τι λέει επί τούτου ο Πρόεδρος; Πού συμφωνεί και πού διαφωνεί με τον Α. Κυπριανού επί των συνταγματικών θεμάτων και επί αυτών της ασφάλειας και του περιουσιακού; Κανείς δεν ξέρει. Προφανώς, ούτε οι ίδιοι. Όπως βεβαίως δεν γνωρίζουμε ποια είναι η στάση των Αθηνών. Συμφωνεί με ό,τι θα πει ο Πρόεδρος στην Πενταμερή; Και τι θα πει; Και ποιος θα είναι ο ρόλος της Ελλάδος ως εγγυήτριας δύναμης; Θα είναι κυρίαρχος ώστε να προστατεύσει τον Ελληνισμό της Κύπρου ή θα είναι όπως και στο παρελθόν ουραγός της βρετανικής και τουρκικής πολιτικής, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι, εάν υποκύψει στις αξιώσεις της Άγκυρας, θα γλιτώσει από τον μπελά; Πού είναι και πού στέκεται, λοιπόν, η Ελλάς στην Πενταμερή;  
 
Η Άγκυρα διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους Τουρκοκύπριους και ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους μέχρις εσχάτων, και τα συνταγματικά και τα ενεργειακά. Θα πράξει το ίδιο και η Αθήνα ή μήπως θα κρυφτεί πίσω από τον Αναστασιάδη και το γνωστό δόγμα, η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται, που μεταφράζεται ως αδιαφορία, ποντιοπιλατισμός ακόμη και συμπόρευση με την Άγκυρα σε σειρά θεμάτων;  
 
Όντως, η κατάσταση είναι σοβαρή. Δεν φαίνεται, όμως, να αντιμετωπίζεται με τον εξίσου σοβαρό τρόπο από τις ηγεσίες των Αθηνών και της Λευκωσίας, οι οποίες επί του παρόντος αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την Πενταμερή, της οποίας η «επιτυχία» θα μεταφράζεται σε κερκόπορτα, διά της οποίας θα περάσει νικηφόρα η Άγκυρα, για να εμπεδώσει την πολιτική της Γαλάζιας Πατρίδας και της αυτοκρατορικής της στρατηγικής υπό τα δικά μας βλέμματα και με τις δικές μας υπογραφές. Και με χειροκροτήματα τα οποία θα καλύπτουν τους κρότους των ερειπίων της εκλιπούσας, όπως μας λένε ήδη οι Τούρκοι, Κυπριακής Δημοκρατίας.  
 
Η Σημερινή της Κυριακής  
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.