21 Απριλίου 2021

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Όντως η Ελλάδα δεν έχει διαμορφώσει Εθνική Στρατηγική διαχρονικώς. Ένεκα τούτου και η αντίφαση, άλλα θέλει ο Ελληνικός λαός και διαφορετικά πράττουν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δημιουργείται Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, για να έχει ευελιξία υποχωρήσεων το κατεστημένο.
 
Ο λαός θέλει Εθνική Ανεξαρτησία και Εδαφική Ακεραιότητα. Όμως οι κυβερνήσεις του παρέδωσαν: τη μισή Κύπρο και τα Ίμια στους Τούρκους, υποθήκευσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα στα Χωρικά μας Ύδατα (Χ.Υ) αντί των 12 Ν.Μ στα 6 Ν.Μ και τη χάραξη ΑΟΖ στο Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο (σύνδεση με ΑΟΖ Κύπρου), παρέδωσαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στον εθνικό εναέριο χώρο του Αιγαίου και του FIR Αθηνών(με τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις), απεμπόλησαν τα δικαιώματα εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο (ακόμη και εντός των Χ.Υ) ανέχονται και τηρούν με ευλάβεια το “casus belly”, δέχονται τις ιταμές απειλές , προκλήσεις και διεκδικήσεις της Άγκυρας στη μισή Ελλάδα κ.α και συνεχίζουν ακόμη τον διάλογο.
 
Για τη χώρα μας εθνική στρατηγική εκλαμβάνεται το δόγμα «δεν διεκδικούμε τίποτα και δεν δίνουμε τίποτα» Τούτο είναι το πιο βλακώδες, αντιπαραγωγικό και εθνομηδενιστικό δόγμα. Διπλωματικά τούτο εκφράζεται «μια μόνο διαφορά έχουμε με την Τουρκία, τον καθορισμό της ΑΟΖ και Αιγιαλίτιδας Ζώνης» Την ίδια στιγμή που η γείτονα προβάλλει πολυάριθμες.
 
Στην πράξη όμως από την εποχή που μπήκαμε στη Ν.Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ σαν «γεωστρατηγικό συμπλήρωμα» της Τουρκίας εφαρμόζουμε πολιτική «ρεαλισμού» και κατευνασμού έναντι της γείτονος, προκειμένου να έχουμε καλές σχέσεις με τους συμμάχους και φυσικά και με την Τουρκία αντί πάσης θυσίας. Αυτό έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής(συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου-παράδοση Κύπρου στον Αττίλα), η Χούντα με την απόσυρση της Μεραρχίας που είχε στείλει μυστικά στη μεγαλόνησο ο Γεώργιος Παπανδρέου(ο γέρος της δημοκρατίας) ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά το «βυθίσατε Χώρα πήγε στο Νταβός και είπε το “mea culpa”, και ο Κωνσταντίνος. Μητσοτάκης και οι επόμενοι πρωθυπουργοί, ΓΑΠ, Σαμαράς, Τσίπρας την ίδια ενδοτική τήρησαν πολιτική με κάποιες παραλλαγές. Ο Κ. Σημίτης και Α. Τσίπρας ξεπέρασαν σε ενδοτισμό και έφθασαν στα όρια της προδοσίας, διότι ο μεν πρώτος με τις συμφωνίες Ελσίνκι και Μαδρίτης παρέδωσε το μισό Αιγαίο και κατόπιν τα Ίμια αμαχητί στην Τουρκία, για να την εξευμενίσει ,σύμφωνα με το δόγμα του «έδαφος αντί ειρήνης» ενώ ο Α. Τσίπρας παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη Μακεδονία. 
 
Διαφοροποιήθηκαν μόνο, ο Γεώργιος Παπανδρέου(ο Γέρος της Δημοκρατίας) που είπε ΟΧΙ στον πρόεδρο Λ. Τζόνσον , ο Κώστας Καραμανλής με το ΟΧΙ στο Μακεδονικό. Εκείνος όμως που δημιούργησε διαχρονική σχολή ενδοτισμού, παράδοσης, εθνικής υποταγής και παραχωρήσεων στην Τουρκία είναι ο Ααρών Αβούρι και κατά κόσμο Κώστας Σημίτης. Εμπνευστές και συνεχιστές της πολιτικής του το ανθελληνικό και σφόδρα φιλοτουρκικό ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίον εκφράζει γεωπολιτικές ιδέες και προτάσεις των ξένων κέντρων και τις διοχετεύει παγίως μέσω των συμβούλων του στις εκάστοτε κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κόμματος . Η πολιτική αυτή δεν έχει εκφρασθεί επισήμως, όμως στην ουσία αποσκοπεί στη «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας, με μειωμένα κυριαρχικά δικαιώματα ως υποτελής της Τουρκίας. Επιδιώκουν ώστε μελλοντικά να γίνουμε μέλος της νέας-Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Ερντογάν και των διαδόχων του, με ό,τι κόστος αυτό συνεπάγεται. Την προδοτική πολιτική Σημίτη ακολούθησε και ο ανίκανος, εθνομηδενιστής Γ.Α.Π με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία με το Μνημόνιο και την καταβαράθρωση των εθνικών μας θεμάτων. 
 
Η παρούσα κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ικανότατο ΥΠΕΞ Ν. Δένδια και τους άξιους ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή έχει διαφοροποιηθεί από την πολιτική Σημίτη. Άπαντες με τις πρωτοβουλίες των εκφράζουν τις επιθυμίες του Ελληνικού λαού, δηλαδή την κατοχύρωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Εδαφικής Ακεραιότητας της πατρίδος μας με κάθε θυσία, ακόμη και με πόλεμο αν χρειαστεί, για να μείνουμε ελεύθεροι. Η κατάσταση όμως ακόμη είναι θολή όταν βγαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη και δηλώνει: ''Η παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού δεν αφορά την Ελλάδα αλλά το Παρίσι'' τούτο ερμηνεύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ακόμη τελεί «όμηρος» του κ. Σημιτικού ΕΛΙΑΜΕΠ και αδυνατεί να εφαρμόσει εθνική πολιτική; Είναι επικίνδυνο να πλέει σε δύο βάρκες. Καιρός να απομακρύνει το εθνοκτόνο ΕΛΙΑΜΕΠ και να ακούσει τη φωνή του λαού. 
 
Αμφικτύων 
21/4/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com 
http://amphiktyon.blogspot.com/ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.