15 Μαρτίου 2021

Τουρκία: «Οι Αμερικανοί προετοιμάζουν την Ελλάδα για πόλεμο – Παίρνει Mirage 2000-9 από τα ΗΑΕ – Ποια νέα όπλα δίνει στην Αθήνα το Πεντάγωνο» (το διαβάζουμε με επιφύλαξη)

Τι περιλαμβάνει η δεύτερη λίστα – “Σοβαρή απειλή για την Τουρκία” τονίζει η Άγκυρα
 
Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
 
Tα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχει και άλλη μία επιπλέον λίστα δωρεάν σοβαρών οπλικών συστημάτων που θα δοθούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τους Αμερικανούς ή με πίεση των Αμερικανών προς τρίτους με σκοπό «οι στρατιώτες και τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας να αποτελούν μόνιμη απειλή για την Τουρκία».  
 
Οι λίστες παραχώρησης οπλικών συστημάτων θα κάνουν την Ελλάδα πανίσχυρη και πλήρη για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
Βασικά αν πραγματοποιηθούν οι δύο λίστες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο με εξαίρεση το Ισραήλ και οι Τούρκοι το αντιλαμβάνονται αυτό όσο κι αν απεχθάνονται να το παραδεχτούν.  
 
Στο σύγχρονο πόλεμο δεν μετράει αν η Τουρκία έχει 80 εκατομμύρια κατοίκους και η Ελλάδα 10 εκατομμύρια, αλλά ποιος διαθέτει τον καλύτερα και πιο κατάλληλα εξοπλισμένο Στρατό εκείνη την στιγμή, για τα μέτωπα στα οποία θα αναγκαστεί να πολεμήσει.  
 
Οι πόλεμοι δεν γίνονται πλέον με «γιαταγάνια» ούτε με «λαϊκά κύματα» ακόμα και από τους Κινέζους που είναι… άπειροι.  
 
Φαίνεται πως υπάρχει μια προετοιμασία της Ελλάδας από ΗΠΑ, Δύση και αραβικές χώρες για να αναλάβει πολεμική δράση έναντι της Τουρκίας όταν χρειαστεί. Για να το κάνει αυτό χρειάζεται να καλυφθούν με το παραπάνω τα κενά που άφησαν 15 χρόνια «αυτοαφοπλισμού» της χώρας.  
 
Οι Αμερικανοί τρέχουν να διορθώσουν τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος  
 
Οι Αμερικανοί δηλαδή τρέχουν να διορθώσουν τα εγκλήματα των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και τα δικά τους πολύ σοβαρά λάθη, όταν κάποτε θεωρούσαν την Τουρκία ως τον βασικό τους στρατηγικό σύμμαχο και δεν επέτρεπαν στην Ελλάδα να εξοπλιστεί επαρκώς για να μην μπορεί εξουδετερώσει την τουρκική απειλή.  
 
Το warnews247.gr ήδη έχει δημοσιεύσει την πρώτη λίστα που περιλαμβάνει 9 επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache, 50 ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης OH-58D, 350 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M-2A2, 60 συστήματα MLRS, 120 Α/Κ M-109A5, πυροβόλα Μ- 198 / M-119, οχήμτα μεταφορά HEMTT και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού MRAP.  
 
Σε ότι αφορά αυτή την λίστα οι Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ και θα εγκριθεί λίγο αργότερα.  
 
Αναφέρουν πως η λίστα δεν επιλέχθηκε τυχαία «Ο σκοπός της δωρεάς είναι να εκσυγχρονίσει τον Στρατό αυξάνοντας τον αριθμό των AH-64A + / DHA, OH-58D, MLRS, M109A5, τα οποία άμεσα θα τεθούν στην διαθεσιμότητα του. Τα Leopard 2HEL, πρέπει να μπορούν να συνοδευτούν από ελαφρά πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.  
Με βάση αυτά μιλάμε για πολύ προσεκτικές επιλογές.»  
 
Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι η δωρεά θα επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας.  
 
«Πρώτα απ’όλα το γεγονός είναι πως η Ελλάδα πλέον έγινε η βάση εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ έναν ρόλο τον οποίο είχε η Τουρκία από τον Ψυχρό Πόλεμο, σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε συνδυασμό με τα ήδη υπό εξέλιξη προγράμματα των F-35A (προφανώς εννοεί την μελλοντική απόκτησή τους), F-16V (υπό εξέλιξη), MH-60R (υπό εξέλιξη) και Orion (σταδιακές παραδόσεις), νέες προμήθειες είναι πιθανό να συμβούν βραχυπρόθεσμα. Μπορεί να δημιουργηθεί πολύ σοβαρή απειλή για την Τουρκία».  
 
Ποια είναι η λίστα Νο 2
 
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν και την αποστολή κι άλλης επιπρόσθετης βοήθειας, όπως οι φρεγάτες MMSC ως την επόμενη φρεγάτα του ΠΝ (ο γράφων έχει αντιρρήσεις επ’αυτού εκτός εάν δοθούν κι άλλα σοβαρά ανταλλάγματα και προοπτικές απόκτησης πραγματικά σοβαρής φρεγάτας), με την προοπτική απόκτησης των μελλοντικών φρεγατών FFG-X (αυτή όντως θα έκανε την διαφορά στην «μάχη της Μεσογείου»). 
  • Τα ιπτάμενα τάνκερ KC-135R 
  • Αύξηση των MQ9 Reaper που θα αναπτυχθούν από τις ΗΠΑ.
  • Παραχώρηση του στόλου των (υπερσύγχρονων) Mirage 2000-9 από τα αποθεματικά των ΗΑΕ στην Ελλάδα (υπάρχουν συζητήσεις για την απόκτηση μια μοίρας 20 μαχητικών)   
  • Περισσότερα ελικόπτερα CH47 και S70B που θα ικανοποιήσουν μεγάλες ανάγκες του ΕΣ και του ΠΝ.   
  • Δωρεά ελικοπτέρων UH60M και όχι UH1H / AB205A.   
  • Επίσης, το Ισραήλ θα παραδώσει στην ΠΑ και στον ΕΣ πυρομαχικά αμερικανικής κατασκευής όπως συστήματα drone μέσω FMS (Foreign Military Sales) και FMF (Foreign Military Financing). Εδώ δεν είναι κατανοητό αν εννοούν τα Heron που θα παραληφθούν με leasing για 3 χρόνια. 
Αξίζει να πούμε κάποια πράγματα για τα Mirage 2000-9 τα οποία όντως θα προκαλέσουν έξτρα «εγκεφαλικά» στην Τουρκία.  
 
Η ΠΑ έχει ξεκαθαρίσει στην πολιτική ηγεσία ότι τα 18 μαχητικά Rafale F.3R δεν επαρκούν κατ’ουδένα λόγο για την «λάντζα» των αναχαιτίσεων από την στιγμή που αποσύρονται τα MIrage 2000EGM/BGM. Βέβαια η σκέψη είναι να αγοραστούν επιπλέον Rafale, ώστε να φτάσουν τον αριθμό των 40.  
 
Έτσι κι αλλιώς η ΠΑ χρειάζεται επειγόντως επιπλέον μαχητικά, ειδικά από την στιγμή που θα αρχίσουν σε παρτίδες να αποσύρονται προς εκσυγχρονισμό τα F-16 Block 50/52 και Adv. μέχρι το 2027 που αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.  
 
Υπενθυμίζεται δε ότι η ανάπτυξη του -9 χρηματοδοτήθηκε από τα ΗΑΕ στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘90. Από την έκδοση αυτή προήλθε το Mirage 2000-5 Mk.2 της ΠΑ.  
 
Η Γαλλία κάποτε αντιδρούσε στην πώληση των μαχητικών Mirage 2000-9 στην Ελλάδα καθώς η Dassault ήθελε να αποσπάσει το απίστευτο ποσό του περίπου 1 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό 17-19 μαχητικών Mirage 2000EGM/BGM από την ΠΑ αυτό όμως πλέον δεν υφίσταται ως πρόβλημα.  
 
Τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν δει από κοντά και εξετάσει τα Mirage 2000-9 στα ΗΑΕ και είχαν συντάξει έκθεση σχετικά με την κατάστασή τους. Η οποία έλεγε ότι βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση και είχαν βάλει και λίγες ώρες πτήσης.  
 
Μάλιστα στο τέλος του 2017 και συγκεκριμένα το Νοέμβριο, ανακοινώθηκε ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του στόλου των -9 των ΗΑΕ με κύριο ανάδοχο του προγράμματος την κατασκευάστρια του μαχητικού Dassault Aviation. Το ύψος του προγράμματος είχε εκτιμηθεί σε 300 εκατομμύρια ευρώ (350 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αλλά τελικά έφτασε τα 950 εκατ. ευρώ.  
 
Τα ΗΑΕ είχαν προμηθευθεί συνολικά 60 αεροσκάφη της συγκεκριμένης έκδοσης στα τέλη της δεκαετίας του ’90.  
 
Ακριβώς όπως και τα ελληνικά «-5» είναι βελτιστοποιημένα για εναέρια μάχη, αν και φέρουν και κάποια όπλα αέρος-εδάφους, όπως τον πύραυλο cruise “Black Shaheen”, που βασίζεται στους Storm Shadow/SCALP.  
 
Με λίγα λόγια είναι πιστοποιημένα για μεταφορά SCALP και αν οι “Black Shaheen” παραδοθούν θα είναι ότι καλύτερο από την ΠΑ που όπως και το ΠΝ φιλοδοξεί να «γεμίσει» με SCALP στο μέλλον.  
 
Τα αεροσκάφη είναι διαφορετικά από τα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας κυρίως όσον αφορά την σουίτα αυτοπροστασίας και κάποια ηλεκτρονικά πτήσης, συνεπώς δεν θα υπάρχει 100% ομοιομορφία και συμβατότητα με την υπάρχουσα βάση εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης αλλά αυτά είναι προβλήματα που ξεπερνιόνται όταν υπάρχουν τόσο προσοδοφόρες προοπτικές.
 
Ο παράγοντας του ιμάμη Φ.Γκιουλέν 
 
Το γεγονός της προετοιμασίας της Ελλάδας από τις ΗΠΑ για πόλεμο επιβεβαιώνει και η περίεργη εμφάνιση του ιμάμη Φ.Γκιουλέν σε ελληνικά ΜΜΕ, ο οποίος έστειλε μηνύματα φιλίας προς τους Έλληνες για μια μελλοντική Τουρκία που θα… υπάρξει κάποτε.  
 
Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει η τωρινή προεδρία και να υπάρξει μια άλλη, π.χ. του ίδιου του Γκιουλέν ο οποίος προέβει σε περίεργες δηλώσεις.  
 
Σημειώνεται ότι διαβιεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Πενσιλβάνια και αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Ρ.Τ.Ερντογάν.  
 
Οι δηλώσεις του έπαιξαν στο ελληνικό κανάλι Mega κατ’ αποκλειστικότητα μάλιστα στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», η οποία μετέδωσε αποσπάσματα από την παρουσίαση που θα γίνει για το βιβλίο του σήμερα το απόγευμα.  
 
Δημιουργούνται εύλογα κάποια ερωτήματα: Ο Φ.Γκιουλέν είναι το «απόλυτο κακό» για τον Ρ.Τ.Ερντογάν και αγαπημένο «παιδί» των Δημοκρατικών οι οποίοι κυβερνούν αυτή την στιγμή της ΗΠΑ (βέβαια το ποιος κυβερνάει πραγματικά εκεί είναι πολύ πιο σύνθετο ζήτημα).
 
Φαίνεται σαν να ξεκίνησε η δημιουργία του «προφίλ» του για μελλοντικός πρόεδρος της Τουρκίας όταν πάψει να υπάρχει ο Ρ.Τ.Ερντογάν, δηλαδή είτε βιολογικά (φύγει από την ζωή) είτε πρακτικά (με ανατροπή).  
 
Η ανατροπή στην Τουρκία μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο. Μετά από ήττα σε πολεμική σύρραξη. Κάποιοι κύκλοι στις ΗΠΑ θέλουν μια ελληνοτουρκική σύρραξη, στην οποία η Ελλάδα θα βοηθηθεί αρκετά ώστε να την κερδίσει και μετά να υπάρξει αλλαγή εξουσίας στην Άγκυρα.  
 
Οι κύκλοι αυτοί (ανήκοντες στο λεγόμενο βαθύ κράτος) θεωρούν πως είναι ο μόνος τρόπος για να επαναφέρουν την Τουρκία πίσω στην Δύση. Όπως είναι γνωστό η Δύση αγαπάει πάντα την Τουρκία αλλά απεχθάνεται τον Ρ.Τ.Ερντογάν που θέλει να την κάνει ανεξάρτητη υπερδύναμη με δική της Αυτοκρατορία και ζώνη επιρροής το μυθικό αλλά εν τέλει πραγματικό «Τουράν» ή αλλιώς «Rimland»  
 
Πάντως, επιστροφή της Τουρκίας στην Δύση μακροπρόθεσμα θα σημάνει την γεωπολιτική εκ νέου υποβάθμιση της Ελλάδας. Καλό είναι να το ξέρουμε αυτό και να μην έχουμε αυταπάτες.  
 
Θα το τονίζουμε πάντα. Δεν υπάρχουν φιλίες με κανένα κράτος. Μόνο συγκυριακές συμπλεύσεις συμφερόντων και όταν γίνεται αυτό πρέπει να κερδίζουμε όσο δυνατόν περισσότερα ανταλλάγματα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις περιόδους που δεν θα μας θεωρούν «απαραίτητους».  
 
Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση η Ελλάδα πρέπει να εξοπλιστεί τόσο πολύ αυτά τα χρόνια που να μπορεί να αντέχει για μια δεκαετία τουλάχιστον και σε δεύτερη φάση να κάνει αυτό που κάνει και η Τουρκία.  
 
Να δημιουργήσει πραγματική αμυντική βιομηχανία. Διαθέτει μεγάλο και ποιοτικό επιστημονικό προσωπικό, είναι ώρα να το χρησιμοποιήσει.  
 
Γιατί στο μέλλον κανείς δεν ξέρει αν θα είμαστε ακόμα «αρεστοί». Όλα είναι πρόσκαιρα…
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Γράφω ότι πρέπει να το διαβάζουμε με επιφύλαξη διότι στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο υπάρχουν πάντα τα άρθρα προπαγάνδας που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό του εχθρού...
Ετσι πολύ συχνά θα δείτε άρθρα (ακόμα και στον ελληνικό τύπο) να εκθειάζουν τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας!!!! και το αντίστροφο... δηλαδή τουρκικά άρθρα να εκθειάζουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας....
Γενικά όταν βλέπετε να εκθειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις της δικής μας ή της ξένης χώρας να ξέρετε ότι από πίσω κρύβεται κάποιο σχέδιο ή σκεπτικό...
Αλλοτε για να ανέβει το ηθικό τους δικού μας λαού.... Αλλοτε για να πέσει το ηθικο του δικού μας λαού... Αλλοτε για να τρομοκρατηθεί ο εχθρός κλπ....
Επίσης ποτέ να μην ακούτε άρθρα που αναφέρουν υποσχέσεις προμηθειών ή παραγωγής οπλικών συστημάτων ΜΕΧΡΙ να δείτε κάτι να υλοποιείται.... Από το άρθρο μέχρι την απόκτηση ή παραγωγή ενός οπλικού συστήματος υπάρχει αχανής απόσταση...

Επί του συγκεκριμένου άρθρου να τονίσω ότι δεν θεωρώ ότι λέει κάπου ψέματα και ούτε και μπορώ να αποδείξω ότι λέει κάπου ψέματα...
Μπορώ όμως μέσα από συγκεκριμένες φράσεις να πω ότι κρύβει μπόλικη προπαγάνδα...

Μια εξ αυτών των φράσεων είναι: 
 
Φαίνεται πως υπάρχει μια προετοιμασία της Ελλάδας από ΗΠΑ, Δύση και αραβικές χώρες για να αναλάβει πολεμική δράση έναντι της Τουρκίας όταν χρειαστεί. Για να το κάνει αυτό χρειάζεται να καλυφθούν με το παραπάνω τα κενά που άφησαν 15 χρόνια «αυτοαφοπλισμού» της χώρας.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.