1 Μαρτίου 2021

Γόρδιο κουβάρι εξυπνάδων και ψευδαισθήσεων…

Τα Ηττημένα Μυαλά μας αποφασίζουν μία ακόμη από τις διαδοχικές μας υποχωρήσεις απέναντι στις τουρκικές απαιτήσεις 
 
Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος
 
ΚΟΥΒΑΡΙ αξεδιάλυτα περίπλοκου πλήθους από εξυπνάδες και ψευδαισθήσεις, είναι η άλλη όψη των χειρισμών του Κυπριακού: Εξυπνάδες και ψευδαισθήσεις οι οποίες καλλιεργούνται συστηματικά κι επίμονα κάθε φορά που τα Ηττημένα Μυαλά μας αποφασίζουν μία ακόμη από τις διαδοχικές μας υποχωρήσεις απέναντι στις τουρκικές απαιτήσεις. 
 
Μετά από τόσα πολλά χρόνια, αυτό το κουβάρι έχει γίνει τόσο περίπλοκα σαντανωμένο ώστε ορθότερο θα είναι να ονομαστεί… Γόρδιος Δεσμός που ούτε ένας Μέγας Αλέξανδρος δεν δύναται να τον λύσει χωρίς το σπαθί του.  
 
ΟΤΑΝ, υπό την πίεση της Ήττας του ολέθριου 1974, εγκαταλελειμμένος, άοπλος κι αδύναμος – επειδή… «κείται μακράν» – ο Ελληνισμός της Κύπρου, σύρθηκε από τις αμερικανο-βρετανικές εξαπατήσεις το 1977 να αποδεχθεί την απαίτηση των Τούρκων Εισβολέων – Κατακτητών για «διακοινοτικές συνομιλίες προς εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας»(ΔΔΟ), τότε επινόησε την εξυπνάδα να προσθέσει ως… ουρά, τις δικές του προϋποθέσεις αποδοχής της ΔΔΟ.  
 
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ήσαν οι εξής:  
 
– Αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.  
– Έμπρακτη κατοχύρωση των ελευθεριών εγκατάστασης, διακίνησης και νομής περιουσίας.  
– Σεβασμός όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθ’ άπασαν την Κύπρο και κατά πάντα χρόνο.  
– Επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και στις περιουσίες τους και:  
– Επιστροφή τόσων εδαφών υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση ώστε η πλειονότητα των προσφύγων να επανεγκατασταθούν στις πατρογονικές τους εστίες για να είναι υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.  
 
ΕΤΣΙ νομιμοποιήθηκε κι εγκαταστάθηκε μονίμως πλέον στα μυαλά, εντός και εκτός Κύπρου (στον ΟΗΕ, στις πρωτεύουσες όλων των κρατών) και ιδίως στο ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ η απαίτηση του Αττίλα για ΔΔΟ.  
 
Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ των ελληνικών προϋποθέσεων συνοδευόταν και από την ψευδαίσθηση ότι αυτές τις προϋποθέσεις θα τις έκρινε ορθές και δίκαιες η διεθνής κοινότητα (ο ΟΗΕ οι μεγάλες δυνάμεις). Και ως… δικαστήριο και ως… παγκόσμιο κράτος, έχοντας και δική του αστυνομία, θα μπορούσε να τις επιβάλει στην Τουρκία.  
 
ΕΙΝΑΙ παραστατικά η… ιστορία της φράσης «Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με το Σωστό Περιεχόμενο». Με αποτέλεσμα, να μείνει η ΔΔΟ και όλοι να ξεχάσουν το «σωστό περιεχόμενο».  
 
ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ χρόνο, αφ’ ότου με ελληνική αποδοχή η Τουρκία επέβαλε την παγκόσμια καθιέρωση της απαίτησής της για ΔΔΟ, προχώρησε το 1983 στο επόμενο της βήμα:  
 
Την ανακήρυξη του κατοχικού της Ψευδοκράτους ως δήθεν ανεξάρτητου κράτους ονόματι «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου».  
 
Κλιμάκωση η οποία κύριο στόχο είχε (και έχει) να υπερβεί τον Δι-Κοινοτισμό επιβάλλοντας στη θέση του τον Δι-Κρατισμό. Στη θέση των Δύο Κοινοτήτων, τα Δύο Κράτη. Τα Δύο Ισότιμα Κράτη.  
 
ΑΥΤΟΝ ακριβώς τον σκοπό στόχευε η επιμονή των Τούρκων Κατακτητών για την επιβολή και την αποδοχή της Πολιτικής Ισότητας.  
 
– Οι Τούρκοι την εννοούσαν εξαρχής ως Πολιτική Ισότητα – Κυριαρχική Ισότητα, Δύο Καθεστώτων, Δύο Κρατών.  
– Με νέες επιπρόσθετες εξυπνάδες και ψευδαισθήσεις η ελληνοκυπριακή ηγεσία αποδέχθηκε το 1989 την τουρκική απαίτηση της Πολιτικής Ισότητας, με μια δική της νέα… ουρά: Να μην είναι και… Αριθμητική Ισότητα. Να είναι «όπως την ορίζουν τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ», όπου ήδη η Τουρκία αποταμίευσε και αυτόν τον στόχο…  
 
ΠΡΟΪΟΝ, αποτέλεσμα, απότοκο και γνήσιο τέκνο των διαδοχικών ελληνικών υποχωρήσεων στις τουρκικές απαιτήσεις για Διζωνική και Πολιτική Ισότητα, υπήρξε το Σχέδιο του Γ.Γρ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν του 2002. Για λύση «ενός διζωνικού ομοσπονδιακού κοινού κράτους (Κκόμον Στέιτ) Δύο Ισότιμων και Εξίσου Συγκυρίαρχων Συνιστώντων κρατών».  
 
– Οι… εξυπνάδες και ψευδαισθήσεις των ηγετών των Ελλήνων Κυπρίων έφτασαν ως την αυταπάτη και την αυτο-κοροϊδία, τα «δύο συνιστώντα κράτη» να τα βαφτίσουν «δύο συνιστώσες πολιτείες», «συνιστώσες οντότητες» και ό,τι άλλο μπορούσε να αποκρύψει την υποταγή τους στην τουρκική επιβολή των «δύο στέιτς»… Των δύο ισότιμων, εξίσου συγκυρίαρχων και εις ολόκληρον (εφ’ ολοκλήρου της νήσου, πλην βρετανικών βάσεων) συνιδιοκτητών, ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ…  
 
ΠΡΩΤΗ φορά στις 24 Απριλίου 2004, οι συναποτελούντες τον κυπριακό Ελληνισμό άνδρες και γυναίκες βρέθηκαν, εκάστη και έκαστος πολίτης, ως αυτεξούσιος ψηφοφόρος, αυτοκράτωρ της δικής του, προσωπικής, άμεσης, αδιαμεσολάβητης, ιδιόχειρης και αυτοπρόσωπης απόφασης, μπροστά στο προϊόν της 27χρονης (1977-2004) διαχείρισης του Κυπριακού από τις διαδοχικές πολιτικές και κομματικές ηγεσίες, υποταγμένες στη ΔΔΟ (με ή χωρίς το «σωστό περιεχόμενο), του Δημοψηφίσματος για τη «λύση Ανάν». Και αποφάσισε, με συντριπτική πλειοψηφία 76% την Απόρριψή του.  
 
ΩΣΤΟΣΟ, τα δεκαεπτά χρόνια (2004-2021) που ακολούθησαν την Απόρριψη, ούτε οι εξυπνάδες, ούτε οι ψευδαισθήσεις εξαφανίστηκαν ούτε καν μειώθηκαν.  
 
– Και το κουβάρι διογκώνεται με τα επιπλέον περιπλεγμένα των κυβερνώντων και τις… κουβαρίστρες των ηγεσιών των δύο κομμάτων ΔηΣυ και ΑΚΕΛ, ανταγωνιζομένων ποιά είναι νωρίτερα και συνεπέστερα και εντονότερα πρόθυμη να δώσει στους Τούρκους την «Πολιτική Ισότητα των δύο συνιστώντων στέιτς»…  
 
ΚΑΙ, βεβαίως, ο κυπριακός Ελληνισμός δεν ευτύχησε ακόμη να αναδείξει ηγεσία άξια, πρόθυμη και ικανή ώστε, ως ένας νέος και σοφότερος Μέγας Αλέξανδρος να βρει το κατάλληλο σπαθί για να κόψει επιτέλους και αυτόν τον Γόρδιο Δεσμό, όπως εκείνος το 333 π.Χρ. στην Φρυγία…  
 
Λάζ.Α.Μαύρος 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.