7 Μαρτίου 2021

Πάλι φταίει ο λαός

Του Όφι Ιοβόλου 
 
Κι ενώ έχει ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ συστημικών και ορθολογιστών ειδικών, με τους πρώτους να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αιτιολογήσουν την παρατεταμένη καραντίνα και τους δεύτερους να διατρανώνουν ότι πλέον τα lockdowns είναι άχρηστα και πρέπει να υιοθετηθούν πιο έξυπνες λύσεις (πχ. ανοιχτή αγορά και εστίαση με κοινωνικές αποστάσεις) καθώς ο επερχόμενος λιμός θα είναι πολύ χειρότερος του λοιμού, ο πρωθυπουργός, σε ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας, πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στους πολίτες κρυπτόμενος πίσω από τη βραδυκίνητη επιχείρηση ελευθερία.
 
Προφανώς φταίει ο λαός που μετά από ένα χρόνο ασφυξίας αρνείται να λάβει τα στοιχειώδη μέτρα σε ΕΣΥ, ΜΜΜ, χώρους εργασίας και να προβεί σε μαζικά τεστ, προς αποφυγή της ολικής καταστροφής από την κορονολαίλαπα.  
 
Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι κατόπιν… δυο ακόμη κρίσιμων εβδομάδων, ο πρωθυπουργός θα επανέλθει με άλλο ένα δακρύβρεχτο μήνυμα που θα κατηγορεί εκ νέου τον ανώριμο κι απείθαρχο λαό για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  
 
Να μην ξεχάσει να του επιρρίψει ευθύνες και για το χάος που έχει προκαλέσει και στα υπόλοιπα μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν τον έρμο τούτο τόπο.  
 
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχει ήσυχη τη συνείδησή του.  
… Διότι, ναι, εσύ φταις λαέ που συνετρίβη η μεσαία τάξη προς όφελος της ολιγαρχίας. Και θα πληρώσεις το λάθος σου με νέα δυσβάσταχτα μνημόνια.  
 
Εσύ φταις που μας έχουν πάρει και τα σκαλπ οι Τούρκοι, με τη συνθηκολόγηση στις Πρέσπες του Αιγαίου να απέχει μόλις μια ανάσα. Και θα πληρώσεις το λάθος σου με νέους φόρους για να εξοφληθούν τα νέα όπλα που προμηθευτήκαμε καθυστερημένα, τα οποία δεν προλαβαίνουμε να χρησιμοποιήσουμε για να τις αποτρέψουμε.  
 
Εσύ φταις για το μπόλιασμα με «πρόσφυγες» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο. Και θα πληρώσεις το λάθος σου φιλοξενώντας τους στη γειτονία σου.  
 
Εσύ φταις που δεν πείθεσαι για τις αγαθές προθέσεις μας. Και θα πληρώσεις το λάθος σου δεχόμενος καθημερινά την αηδιαστική προπαγάνδα των καλολαδωμένων παπαγάλων.  
 
Εσύ φταις που νόμιζες ότι μπορείς να ρυπαίνεις το περιβάλλον με κάρβουνο. Και θα πληρώσεις το λάθος σου με την… ενεργειακή υποδούλωση στους Γερμανούς.  
 
Εσύ φταις που με κατηγορείς τόσο για τις μετεκλογικές κυβιστήσεις όσο και για το μπάχαλο που προκάλεσαν η ανεπάρκεια, οι εμμονές κι ο ραγιαδισμός μου, χαρακτηρίζοντάς με στο μεταξύ… Τσίπρα με γραβάτα. Και θα πληρώσεις το λάθος σου συντηρώντας πάλι με τους φόρους σου τον στρατό… άχρηστων αρίστων, αυλοκολάκων και λοιπών κομματικών κλακαδόρων που αναγκάστηκα να δημιουργήσω, φοβούμενος την απώλεια της ψήφου σου.  
 
Και τέλος, εσύ φταις που το σκάνδαλο Λιγνάδη αποτέλεσε την ταφόπλακα που κονιορτοποίησε τον μύθο του… Μωυσή, με αποτέλεσμα να πνίγομαι στον βούρκο της ανυποληψίας. Και θα πληρώσεις το λάθος σου μέσω της εργαλειοποίησης της υπόθεσης Κουφοντίνα και του νέου διχασμού που επιδιώκω, μπας και τον επαναφέρω.  
 
Βέβαια, ο λαός θα τον γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του αναμένοντας υπομονετικά την άρση της καραντίνας και ενωμένος σαν γροθιά θα διεκδικήσει το δίκιο του στους δρόμους. Και να δούμε τότε ποιος θα πληρώσει για τα λάθη του.  
 
Το ερώτημα, όμως, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει είναι το εξής: Όταν ο… παραλίγο Μωυσής αναγκαστεί να φύγει νύχτα από το Μαξίμου, θα βρίσκει πιλότο για να τον φυγαδεύσει;  
 
ΥΓ. Έφτασαν μέχρι του σημείου, οι άθλιοι, να κρεμάσουν βουλευτές στα μανταλάκια με fake κατηγορίες επειδή αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τον μητσοτακισμό.  
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Τι ωραία που τα λέει το σαμαρικό Antinews...
Οταν φυσικά ήταν κυβέρνηση ο Σαμαράς δεν τα έλεγε αυτά....
Ηταν μια ωραία μνημονιακή κυβέρνηση.... 
Σε αυτήν την χώρα για να πεις την αλήθεια δεν πρέπει να είσαι στην εξουσία...
Αν κάτσεις στον θρόνο, τα ξεχνάς όλα....



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

...........Τι ωραία που τα λέει το σαμαρικό Antinews..............
Γιατι ;;; εμενα μου αρεσε το αρθρο καταπελτης της δεξιας στην δεξια .ω ! δεξια του χαους ,της σεξουαλικης παρενοχλησης κονσερβας ,των αμετρητων εμφυλιων μεταξυ των πολιτων καμμενης φαιας κ νοσταλγων των κανονικων ζωων ,των δεκαδων παπαγαλων κ ειδικων ανειδικευτων στην αληθεια.
Ομως σαν αρθρο εχει τεραστια χρησιμοτητα ..διοτι απλα αλλαζοντας τα προσωπα κ το χρωμα γινεται μια εφ'ορου ζωης ''αντιπολιτευση'' στην προηγουμενη αντιπολιτευση !
Τι σημασια εχει ,που ολα που γινονται ,τα ειχαν δεσει κομπο πριν ολοι μαζι ;;
Πως η γρια θα παρει την Ελλαδα στο πιατο απο τα γκαρσονια ,που εχει βαλει να την κυβερνουν ;;;
Ας ειμαστε λογικοι ! νομιμες!!! αντιποινες με αρπαχτες απο κρατος μεγαθηριο που προσκυνησε στον λαο αυτον εχουν μεσα τους θυμο κρυμμενο ,που φωναζει οσο κ αν το κρυβουν ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ .
Η χωρα μας κ ο ιος να μην ηταν , παλι με αυτα τα κομπλεξ που την κυβερνανε ,παλι τα ιδια θα παθαινε ,απλα τους βολεψε πολυ κ ετσι ριχνουν την μπαλα στην εξεδρα, δηλαδη στους αφωνους πολιτες πλεον .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.