17 Φεβρουαρίου 2021

Από τη ”γλώσσα του σώματος” στο μακρύ χέρι των Γερμανών στο Μαξίμου

Από μια δοτή εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου και το θέμα και οι συμμετέχοντες ήταν εμφανέστατα στημένα 
 
Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου
 
Οι κρυφοί κωδικοί της μη λεκτικής επικοινωνίας (της ”γλώσσας του σώματος”, δηλαδή) αντιπροσωπεύουν – κατά τους ειδικούς – το 55% των μηνυμάτων που στέλνουμε σε τρίτους δια των χειρονομιών, των κινήσεων και των εκφράσεων του προσώπου μας.  
 
Μηνυμάτων που ενίοτε έχουν μεγαλύτερη σημασία και απ’ τη γλώσσα ακόμα, έστω κι αν έχει καθιερωθεί ως αξίωμα η λαϊκή ρήση ”η γλώσσα κάστρα καταλεί και κάστρα θεμελιώνει”, κατά το ”η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει” του θυμόσοφου λαού μας.  
 
Τα πιο χτυπητά φαινόμενα εξωλεκτικών μηνυμάτων συμπεριφοράς τα παρατηρούμε συχνά στην πολιτική μας ζωή, όπου η μη λεκτική επικοινωνία είναι ιδιαίτερα έντονη και άλλοτε ενισχύει, άλλοτε αποδομεί τη γλωσσική.  
 
Ο τρόπος που χειρονομεί, που κινείται, που φοράει τη μάσκα του ανέμελου και αυτοκυρίαρχου πάνω απ’ τα σφιγμένα από αμηχανία ή αγωνία χαρακτηριστικά του ένας ηγέτης είναι συχνά προσήμανση της πολιτικής πρακτικής του ή του φόρτου των προβλημάτων που επωμίζεται και τον ωθούν να αποζητά την κατανόηση ή τη συγγνώμη του κόσμου με ύφος σκεπτικισμού και βλέμμα μετανοημένου (βλ. συνέντευξη Μητσοτάκη σε Παπαχελά για το ”γλέντι” στην Ικαρία με lockdovn στην Αττική και επικείμενο σ’ όλη τη χώρα).  
 
Στην περίπτωση ειδικά του πρωθυπουργού, η γλώσσα του σώματός του έγινε προπομπός της μια απ’ τα ίδια (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) Εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθούσε στο Σκοπιανό απ’ τον επόμενο κιόλας μήνα της εκλογής του. Τον μήνα του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία και της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ.  
 
Μιας συνάντησης που κυριάρχησε επικοινωνιακά ως εικόνα επίδοσης διαπιστευτηρίων με συνοδές κινήσεις υπακοής (σκύψιμο του κεφαλιού, μελιστάλαχτο ύφος και ”υποδοχή” του εθνικού μας ύμνου εκ μέρους του πρωθυπουργού από θέση καθήμενου, ως συμπαράσταση στην χωλαίνουσα λόγω προβλήματος υγείας Άνγκελα Μέρκελ).  
 
Κινήσεις που μου έδωσαν την εντύπωση τότε πως ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός εκπροσωπούσε Έλληνες δουλοπάροικους του μοντέρνου καπιταλισμού περισσότερο, παρά πολίτες μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης χώρας.  
 
Κι αυτό μου ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό όχι μόνο στην ουσία, αλλά και στην εικόνα του, γιατί παρέπεμπε στο ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ (2017), που για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν έκανε περήφανους τους Έλληνες…  
 
Η πανομοιότυπη εξωλεκτική επικοινωνία των πολιτικών αντιπάλων για τον θώκο της εξουσίας – σε συνδυασμό με την ταύτισή τους στο ”Μακεδονικό” – με συγκλόνισε, είναι αλήθεια, σε τέτοιο βαθμό, που είχα γράψει – θυμάμαι – σε άρθρο μου απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη με ύφος υπαινικτικό:  
 
– Όταν βγάζουν οι Έλληνες πρωθυπουργό γυρίζοντας στην πλάτη στον προηγούμενο, τον βγάζουν για να δώσει το στίγμα του στα μεγάλα θέματα της πατρίδας και της κοινωνίας κι όχι για να λειτουργεί σαν… ”επιτελικός” περιφερειάρχης ή στρατηγός βυζαντινού ”Θέματος” δίνοντας την εικόνα στους Ευρωπαίους και τους Ατλαντιστές ότι η χώρα που κυβερνά είναι χωριό-αποικία τους…  
 
Ήταν μια αλήθεια που έπρεπε να ακουστεί προειδοποιητικά – όπως εκτιμούσα – για να προλάβουμε τα χειρότερα ως κυβέρνηση και ως Ελλάδα. Να προλάβουμε, δηλαδή, την πλήρη υποταγής μας στο φιλοτουρκικό άρμα της Γερμανίας, η οποία απαιτεί έκτοτε – έχοντας πετύχει την ποδηγέτησή μας μέχρι τις Πρέσπες – να πάμε για Πρέσπες Νο 2 στο Αιγαίο κι ακόμα χειρότερα.  
 
Και θα είναι χειρότερα γιατί – σε συνεννόηση με τους Αμερικανούς – οι Γερμανοί μάς ζητούν να μοιράσουμε τον υπέργειο και υποθαλάσσιο πλούτο μας στο Αιγαίο με τους Τούρκους και προς επίτευξη του σκοπού αυτού συνάπτουν μυστικές συμφωνίες με την ηγεσίας μας ερήμην ενίοτε του υπουργού Εξωτερικών μας.  
 
Και εννοώ, φυσικά, την μυστική τριμερή συνάντηση του Βερολίνου [Ελλάδα (Ελένη Σουρανή, Διευθύντρια του διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού) – Τουρκία (Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας) – Γερμανία (Γιαν Χέκερ, Σύμβουλος Εξωτερικής πολιτικής της Καγκελαρίας)] τον Ιούλιο του 2020, που έδωσε έκτοτε τον αέρα στους Γερμανούς να μας προτρέπουν για αποστρατικοποίηση των νησιών μας και μοιρασιά του υπέργειου και υπόγειου θαλάσσιου πλούτου του Αιγαίου με τους Τούρκους, όπως ακριβώς μας συμβούλεψε να κάνουμε ένα χρόνο πριν ο διατελέσας ερευνητής στη Γερμανία (όπως και στις ΗΠΑ)… Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος.  
 
Τα γερμανικά συμφέροντα έχουν πολλαπλή εκπροσώπηση στην Ελλάδα και γι’ αυτό βλέπουν με μισό μάτι την εξοπλιστική κάλυψή μας από την Γαλλία. Ήδη οι Γερμανοί κυβερνητικοί – χολωμένοι προφανώς απ’ το γεγονός ότι μετά τα γαλλικά μαχητικά ίσως πάμε και για φρεγάτες από την Γαλλία – μας προτρέπουν ζηλόφθονα να πληρώσουμε τα χρέη απ’ τα μνημόνια και να αφήσουμε τις πανάκριβες αγορές εξοπλιστικών, ενώ είχαν μπλοκάρει προηγουμένως – από κοινού με τις ΗΠΑ – την αγορά των Belharra προς ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού μας.  
 
Το μακρύ χέρι τους, δυστυχώς, έχει από καιρό διεισδύσει και στα άδυτα του Μαξίμου, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωθυπουργός να περιβάλλεται από επίσημους και ανεπίσημους προσανατολισμένους στο Βερολίνο συμβούλους κοντά στους οποίους προστέθηκε και το ”ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερευνητικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα” ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο δεν παύει να κινείται ύποπτα, σαν εκπρόσωπος των γερμανικών (φιλοτουρκικών) συμφερόντων.  
 
Και τους μεν επίσημους πρωθυπουργικούς συμβούλους τούς αποκάλυψα σε προηγούμενα άρθρα μου (”Ελλείψει εθνικών αντανακλαστικών, αφήνουμε τους «Ντόκους» να μας κυβερνάνε…” //”Στην πολιτική Ντόρας-Ροζάκη με «σβηστές μηχανές» ψυχής” // ”Συγκλητικοί» και «πεφωτισμένοι της διανόησης» αδημονούν για τις «Πρέσπες Νο 2” κλπ).  
 
Ωστόσο φαίνεται πως μου ξέφυγε σε κάποιο βαθμό ένα φιλογερμανικό, … ”προϊόν” με ελληνικές ρίζες, βραβευμένο απ’ την Ελληνική και τη Γαλλική Προεδρία της Δημοκρατίας με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος (”για την προσφορά του στην… ευρωπαϊκή ενοποίηση”) και με διασυνδέσεις που ξεκινούν απ’ τη Λέσχη Μπίλντενμπεργκ και τον κύκλο του φιλοσκοπιανού και φιλότουρκου Τζωρτζ Σόρος, περνούν απ’ το Πανεπιστήμιο Αθηνών (θέση Καθηγητή Ευρωπαϊκής Οργάνωσης) και φθάνουν ως το Μαξίμου.  
 
Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής Λουκά Τσούκαλη, που είναι το μακρύ χέρι των Γερμανών – μέσω ΕΛΙΑΜΕΠ – στο υπουργείο Εξωτερικών δια του Μαξίμου.  
 
Είχα αναφέρει παλιά το όνομά του, θυμάμαι, με αφορμή το άρθρο μου ”Στο δρόμο που χάραξε ο Ροζάκης για διαμοιρασμό των ιματίων μας”, όπου έκανα λόγο για τον συγχρωτισμό του ομότιμου καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου μαζί του, όπως και με άλλους επώνυμους της ”πεφωτισμένης” αθηναϊκής ελίτ των πρώην ”Ανανιστών” και νυν ”προθύμων” [απ’ την οποία δε λείπουν πανεπιστημιακοί και πολιτικοί]. Αλλά μέχρις εκεί. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στην εξελικτική αναρρίχησή του σε θέσεις-κλειδιά της ζωής του τόπου μας…  
 
Ομολογώ ότι τον… αδίκησα για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον γιατί υποτίμησα τον ομφάλιο λώρο που τον δένει με την Γερμανία και δεύτερον γιατί τον έβαλα να ”παίζει” ως δευτεραγωνιστής, ενώ η επιρροή του είναι πρωταγωνιστική στα της Εξωτερικής πολιτικής μας…  
 
Κι αυτό γιατί, με δεδομένες τις φιλικές σχέσεις με το Μαξίμου και τις διασυνδέσεις του με επιχειρηματικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους μέσα κι έξω από την Ελλάδα, έχει τη δύναμη – από τη θέση του Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ [το οποίο τείνει να εξελιχθεί στη δική μας (εθνομηδενιστική) Λέσχη Μπίλντερμπεργκ] και απ’ τη θέση της προεδρίας της ΕΜΑ Α.Ε. [αποκλειστικής αντιπροσώπου της κραταιάς γερμανικής εταιρίας ελαστικών CONTINENTAL (συνεργάτιδας του Αδόλφου Β’ Χίτλερ κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο)] – να κινεί τα νήματα της Εξωτερικής πολιτικής μας επηρεάζοντας με εθνικά απαράδεκτες τοποθετήσεις μελών του τις σχέσεις μας με την Τουρκία…  
 
Πώς είπατε; ”Πού βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τα της Εξωτερικής πολιτικής μας ο Λουκάς Τσούκαλης αφού είναι – πέραν των όσων προαναφέρθηκαν – επισκέπτης Καθηγητής σε δυο ξένα Πανεπιστήμια (King’s College Λονδίνου και Harvard), με έδρα και στο δικό μας το ΕΚΠΑ”;  
 
”Μα δεν είναι σαν και μας, τους κοινούς θνητούς”, θα σας έλεγα. ”Δεν είναι σαν κι εμάς που μάθαμε να προχωράμε με γνώμονα τη θυμοσοφία του λαού μας ”Δεν χωράνε δυο καρπούζια σε μια μασχάλη”. Ο άνθρωπος δεν είναι απλά ένα αστέρι. Είναι το αστέρι, που προλαβαίνει και ανταποκρίνεται στα πάντα ή… σχεδόν στα πάντα, εφόσον του το επιτρέπουν αυτοί που τον τοποθέτησαν σε αξιοζήλευτους θώκους.  
 
Για να του επιτρέπουν όμως να βρίσκεται ταυτόχρονα σε θέσεις-κλειδιά υπερπόντια, ευρωπαϊκά και ελληνικά, σημαίνει ότι τον θεωρούν πολλαπλά χρήσιμο και, προπαντός, συνεργάσιμο… Ως εκ τούτου ο ”άνθρωπος των Γερμανών”, που δεν αποκλείεται να παίζει και ρόλο άτυπου πρωθυπουργικού Συμβούλου, καλώς έχει πρόσβαση στα άδυτα του Μαξίμου (τα οποία ταυτίζει με αυτά του ΕΛΙΑΜΕΠ μάλλον).  
 
Καλώς αντιμετωπίζεται ως σύμβουλος υψηλής περιωπής, στον αντίποδα του Καρανίκα. Σύμβουλος που πιθανόν να κάνει ακόμα πιο τολμηρές προτάσεις (σε φιλογερμανικό πνεύμα πάντα) από εκείνες τις ”κατευναστικές” του Ντόκου και του Ροζάκη στον πρωθυπουργό για την Χάγη και για την τύχη των… ”διαφιλονικούμενων” – κατά τους Τούρκους – νησιών του Αιγαίου μας.  
 
Και το ”μας” – ΠΡΟΣΟΧΗ!!! – ας μείνει μεταξύ μας, καθώς είναι όλοι, μα όλοι τους υπέρ της ”συνεκμετάλλευσης” – άρα της διχοτόμησης του Αιγαίου – για να μην… μετατραπεί αυτό σε λίμνη ελληνική σε βάρος των Τούρκων…  
 
Είναι όλοι τους Άριστοι, μόνο που δεν χρησιμοποιούν την αριστεία τους προς όφελος της πατρίδας. Έχουν όλοι ανεξαιρέτως λαμπρές περγαμηνές από ξένα πανεπιστήμια, αλλά και ανθελληνικά κέντρα ή παράκεντρα εξουσίας. Το κυριότερο όμως προσόν τους είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, με την έννοια του φιλόπατρη (που την ταυτίζουν δόλια με αυτήν του ακραίου εθνικιστή, του φασίστα). Ως εκ τούτου, ΔΕΝ είναι μαξιμαλιστές. Αντίθετα είναι συγκαταβατικοί, πειθήνιοι και – προπαντός – ”πρόθυμοι” στην ηττοπάθεια και την υποχωρητικότητά τους, όπως είχα γράψει στο άρθρο μου ”Καλά, μη φωνάζετε. Καταργούμε την κυριαρχία από μόνοι μας”  
 
Είναι όλοι τους εκλεκτά μέλη της διακομματικής ομάδας των Ελλήνων εθνομηδενιστών – ”νεο-Ανανιστών”, που απ’ τη δεκαετία του ’80 και εντεύθεν έχουν βάλει σκοπό τους να κάμψουν ηθικά και ψυχολογικά το φρόνημα των Ελλήνων και να συρρικνώσουν την Ελλάδα με πολιτικές χειραγώγησης και εθνικών υποχωρήσεων ανάξιων της φήμης και της αιματοβαμμένης Ιστορίας της…  
 
Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας) 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.