5 Φεβρουαρίου 2021

Ολέθριος Εμπαιγμός τού Λαού

Εμπαίζουν τον Ελληνισμό της Κύπρου οι ίδιοι οι ηγέτες του 
 
Του Φοίβου Κλόκκαρη*
 
Η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) για τήν Κύπρο, επιβλήθηκε από την Τουρκία και Βρετανία προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και με εισήγηση τής Βρετανίας περιλήφθηκε στα ψηφίσματα τού ΣΑ/ΟΗΕ(ψήφισμα 649/1990).  
 
H ΔΔΟ είναι συγκεκαλυμμένη μορφή συνομοσπονδίας, νομιμοποιεί τη διχοτόμηση και το ψευδοκράτος, καταλύει τήν Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) και την αντικαθιστά με δύο κρατικές οντότητες υπό μία ομπρέλα συνομοσπονδιακής φύσεως , οι αποφάσεις της οποίας θα ελέγχονται από την Τουρκία μέσω τού τουρκοκυπριακού κράτους εξαρτημένου από αυτήν (έποικοι, διμερείς συμφωνίες, στρατεύματα). Η Τουρκία μέσω τής ΔΔΟ θα έχει πρόσβαση και στις αποφάσεις της ΕΕ.  
 
Παρά την απόρριψη, από την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού σε δημοψήφισμα το 2004 τού σχεδίου Ανάν, που ήταν ΔΔΟ, η λύση αυτή εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τίς κυβερνήσεις τής ΚΔ και τις ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων.  
 
Παραπλανείται ο λαός, ότι η ΔΔΟ δεν είναι το σχέδιο Ανάν. Ενώ διακηρύσσουν ότι επιδιώκουμε λύση δημοκρατική για ένα σύγχρονο λειτουργικό κράτος, στο οποίο να εφαρμόζονται οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες του χάρτη των ΗΕ και της ΕΕ, υποστηρίζουν την λύση ΔΔΟ, η οποία εξόφθαλμα δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές και αυτό συνιστά ολέθρια αντίφαση και εμπαιγμό του λαού.  
 
Πέραν τούτου, οι συνεχείς υποχωρήσεις μας στις συνομιλίες έχουν επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα αρνητικά στοιχεία τής ΔΔΟ, με αποτέλεσμα η αντίφαση μεταξύ της επιδιωκόμενης λύσης και της λύσης που θα προκύψει από τις συνομιλίες, να έχει μεγιστοποιηθεί.Επιβάλλεται η επείγουσα αναθεώρηση της θέσης μας για λύση ΔΔΟ, η οποία παραβιάζει τις βασικές δημοκρατικές αρχές τής ενότητας του κράτους (επιβολή εδαφικών ζωνών, διπλή ερμηνεία τών constituent states και των τριών singles), των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών (επιβολή εγγυημένων πλειοψηφιών κατοίκων/περιουσιών στις εδαφικές ζώνες) τής λαϊκής κυριαρχίας (παραβίαση της αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων) και της ασφάλειας (αφοπλισμός κυπριακού κράτους).  
 
Σήμερα συρόμεθα σε πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, με την ΚΔ απούσα και με δύο λύσεις Τουρκικών όρων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τήν προτεινόμενη από μας ΔΔΟ και την προτεινόμενη σήμερα από τους Τούρκους , λύση δύο κρατών. Είναι και οι δύο, λύσεις συνομοσπονδιακής μορφής, μέσω των οποίων η Τουρκία θα επιτύχει τον στρατηγικό στόχο της ,να θέσει όλη την Κύπρο υπο τον έλεγχο της. Η Τουρκία προτείνει λύση δύο κρατών, για να επιτύχει συνομοσπονδία και όχι δύο ανεξάρτητα κράτη. Διεκδικεί την Κύπρο ώς ζωτικό χώρο επέκτασης της και δεν αποδέχεται ανεξάρτητο Ελληνοκυπριακό κράτος στο νησί.  
 
H κυβέρνηση μας και τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, πρέπει να έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν την λανθασμένη πορεία 40 χρόνων στο Κυπριακό, να αρνηθούν συμμετοχή στη πενταμερή και να αναθεωρήσουν την θέση τους για λύση ΔΔΟ. Άν δεν το πράξουν οδηγούμεθα σε παράδοση στην Τουρκία.Ο κίνδυνος είναι σαφής και άμεσος .Δεν τους τρομάζει ότι παρόμοια λύση στη Βοσνία, οδήγησε σε παράλυση τού κράτους;   
 
Γιατί άραγε δεν πρoχωρούν σε αναθεώρηση; Γιατί δεν υπάρχει καθολική αντίδραση των πολιτών σε αυτή την ολέθρια αντίφαση; Ίσως γιατί οι κυβερνήσεις μας και οι ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων, δεν ενημερώνουν τούς πολίτες για τούς θανάσιμους κινδύνους τού αντιδημοκρατικού/ δυσλειτουργικού κράτους τής ΔΔΟ.  
 
Δεν τούς ενημερώνουν, είτε γιατί συνειδητοποιούν την μεγάλη αντίφαση μεταξύ της επιδιωκόμενης λύσης και της λύσης ΔΔΟ που θα προκύψει από τις συνομιλίες, αλλά δεν τολμούν να την αναθεωρήσουν, λόγω κάμψης τής θέλησης τους για αντίσταση (ηττοπαθείς) και φόβου από την αντίδραση των πολιτών όταν ενημερωθούν, είτε γιατί δεν συνειδητοποιούν την μεγάλη αντίφαση και ζούν σε ένα κόσμο ψευδαισθήσεων (αιθεροβάμονες).  
 
Πρέπει άμεσα να υιοθετηθεί μία νέα στρατηγική εθνικής επιβίωσης, με πυρήνα την διάσωση της ΚΔ, η οποία να βασίζεται στην αποτροπή: (1)τής κατάλυσης της ΚΔ, (2) τής επέκτασης του Τουρκικού ελέγχου σε όλη την Κύπρο και (3) τής νομιμοποίησης τής διχοτόμησης. Αποτροπή που θα επιτευχθεί μέ:
  • Την απόρριψη λύσης Τουρκικών όρων στο Κυπριακό (ΔΔΟ, συνομοσπονδία, δύο κράτη, χαλαρή ομοσπονδία κ.α.) και ενημέρωση του λαού για τους κινδύνους.  
  • Την επείγουσα ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης τής ΚΔ (Εθνική Φρουρά-Δόγμα ΕΑΧ-Αμυντικές Συμμαχίες) και τής θέλησης της για αντίσταση. 
  • Την επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην ορθή βάση του ώς το διεθνές έγκλημα που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος τής Κύπρου και όχι ώς δικοινοτική διαφορά.  
  • Τον αγώνα με όλα τα πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέσα, πρός εφαρμογή τών ψηφισμάτων τού ΣΑ/ΟΗΕ και τών αποφάσεων τού ΕΔΑΔ για τήν απομάκρυνση τών Τουρκικών δυνάμεων κατοχής και εποίκων, κατάργηση τής παράνομης “ΤΔΒΚ”, επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και επανενσωμάτωση των κατεχομένων στήν ΚΔ.
*αντιστράτηγος ε.α.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.