6 Ιανουαρίου 2021

Έξαλλοι οι Ρώσοι με Τουρκία: «Υλοποιεί σχέδιο ένα έθνος πέντε κράτη

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές η Τουρκία ξεφεύγει πλέον από τα εσκαμμένα μετά το Ναγκόρνο/Καραμπάχ, και ετοιμάζει ταχέως το νέο σχέδιο με το σύνθημα «ένα έθνος (τουρκικό) πέντε κράτη», απειλώντας ξεκάθαρα την Μόσχα.
 
Ο πόλεμος στο Καραμπάχ ο οποίος τελείωσε με τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν, τώρα μετατρέπεται κάθε μέρα σε ένα νέο βήμα για την δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής δύναμης στην κεντρική Ασία, με επικεφαλής την Τουρκία.
 
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση στο Μπακού με την ευκαιρία του τέλους του πολέμου με τους Αρμένιους, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα «αποκαταστήσουν την ιστορική δικαιοσύνη» στην περιοχή. 
 
Συγκεκριμένα, επισήμανε την ανάγκη διαχωρισμού των περιοχών που κατοικούνταν από τους Αζέρους από το Ιράν. 
 
«Οι δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη είναι μέρος του προπαγανδιστικού προγράμματος για να ενωθούν όλες οι Τουρκόφωνες χώρες σε ένα ενιαίο μπλοκ», δηλώνουν Ρώσοι ειδικοί. 
 
«Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν εδώ και καιρό τους αυτονομιστές των Ουιγούρων στην Κίνα, δημιουργώντας δεσμούς με κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα στις δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας. 
 
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι ήρθε η ώρα για την ενοποίηση των τουρκικών λαών με μια ενιαία συμμαχία, τα περίγραμμα της οποίας γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο κάθε μέρα. 
 
Αν νωρίτερα στην Άγκυρα χρησιμοποιούσαν το σύνθημα: «ένα έθνος δύο κράτη» (που σημαίνει Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν), σήμερα λένε «ένας λαός πέντε κράτη», δηλώνει ένας εξ αυτών. 
 
Ο πρώτος υποψήφιος μετά το Αζερμπαϊτζάν είναι το Τουρκμενιστάν. 
 
Σε ένα πρόσφατο συνέδριο που σηματοδότησε την 25η επέτειο της διακήρυξης του Τουρκμενιστάν, ο Ερντογάν κάλεσε τους Τουρκμένους να προσχωρήσουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας των Τουρκοφώνων κρατών. 
 
Η στρατιωτική-πολιτική συνεργασία αναπτύσσεται ενεργά μεταξύ των δύο χωρών, σκοπεύοντας να αποδείξει την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή της Κασπίας, ενώ οι Τούρκοι έχουν υπογράψει μια σειρά συμβάσεων για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού με το Τουρκμενιστάν, που αφορά κυρίως πολεμικά και περιπολικά πλοία. 
Έτσι, οι Τούρκοι περικυκλώνουν με τον δικό τους τρόπο την περιοχή της Κασπίας. 
 
Η Τουρκία καθιερώνει στρατιωτική συνεργασία όμως και με άλλες τουρκόφωνες χώρες της Κεντρικής Ασίας.
 
Στα τέλη Οκτωβρίου 2020, υπογράφηκε νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ουζμπεκιστάν. 
 
Σύμφωνα με τους όρους της διμερούς σύμβασης, σε Ουζμπεκικό έδαφος θα ξεκινήσει η παραγωγή τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων. 
 
Τα τουρκικά όπλα κατακτούν ενεργά την περιφερειακή αγορά της κεντρικής Ασίας 
 
Οι αρχές του Καζακστάν σκοπεύουν να αγοράσουν μια παρτίδα των νέων υπό σχεδιασμό τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Bayraktar TB-3.Τα νέα εναέρια οχήματα δεν έχουν ακόμη τεθεί σε παραγωγή, αλλά οι πιθανοί αγοραστές είναι ήδη έτοιμοι να τα αγοράσουν. 
 
Τον Νοέμβριο του 2020, μια παρτίδα τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις του Κιργιστάν.Αξιωματούχοι στην Άγκυρα σημείωσαν την ετοιμότητά τους να αναπτύξουν ενεργά σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα με την χώρα αυτή. 
 
«Όλες οι ενέργειες της Τουρκίας στην Κεντρική Ασία υπόκεινται σε ένα αυστηρό σχέδιο», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξάντερ Μιχαϊλόφσκι. 
 
Ο ειδικός ονόμασε τους ως στόχους προτεραιότητας για τον Ερντογάν την περιοχή, και αξιολόγησε τις προοπτικές δημιουργίας ενός ενοποιημένου τουρκικού στρατιωτικο-πολιτικού μπλοκ. 
 
«Αυτή η ιδέα δεν είναι νέα, προωθήθηκε ενεργά στις αρχές του 20ού αιώνα από μέλη του κυβερνώντος τότε κόμματος της Τουρκίας. 
 
Στη συνέχεια, πολλοί από τους ηγέτες του, ιδίως, το είδωλο του Ερντογάν, ο Ενβερ Πασάς, οργάνωσε το κίνημα Basmach στην Κεντρική Ασία και προσπάθησαν να ενώσουν τους τοπικούς λαούς με βάση τη γλωσσική και πολιτιστική ενότητα όλων των Τούρκων. 
 
Αν κοιτάξετε τα σχέδια των Τούρκων, έχετε μια αυτοκρατορία που αντιτίθεται στην Κίνα, το Ιράν και τη Ρωσία. 
 
Και για τις τρεις αυτές δυνάμεις, η δημιουργία ενός τέτοιου μπλοκ θα ήταν εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα. Η Τουρκία δεν δημιουργεί μόνο σχέσεις με τις κυβερνήσεις των Τουρκόφωνων χωρών, αλλά και με τα τουρκικά κινήματα σε αυτές. 
 
Στη Συρία, δημιούργησαν ένα «μίνι-εμιράτο», όπου ζουν Τούρκοι εξτρεμιστές από την Κίνα, το Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία. 
 
Υπάρχει ένα βίντεο από τη Συρία όπου αυτοί οι μαχητές δήλωσαν ότι ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν με τον «κίτρινο δράκο» δηλαδή την Κίνα. Η κύρια πολιτική δύναμη αυτού του μπλοκ είναι το κίνημα των Γκρίζων Λύκων που θέλει την ένωση όλων τουρκόφωνων λαών», δήλωσε ο ίδιος. 
 
Ο Ερντογάν υλοποιεί ως ένα πιόνι ένα τρομερό σχέδιο ένωσης όλων των Τούρκων του κόσμου, για την δημιουργία μιας παντουρκικής αυτοκρατορίας, υλοποιώντας παλαιότερα σχέδια προκατόχων του σαν τον Οζάλ και άλλους για να μην ξεχνιώμαστε. 
 
Υπάρχει όμως περίπτωση ένα στο εκατομμύριο, να το επιτρέψουν αυτό ΗΠΑ και Ρωσία, για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα; 
 
Δεν νομίζουμε για αυτό και εκτιμάται ότι θα απαλλαγούν πολύ σύντομα από την παρουσία του Τούρκου προέδρου με κάθε μέσο.
 



Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Δεν ασχολουμαστε ! κανουμε οτι κοιμομαστε ........
Το συμπαν θα συνωμοτησει υπερ εμας !!!
Ολα καλα με ενα χαμογελο ηλιθιο πισω απο τις μασκες -φιμωτρα .

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Καλό το άρθρο, αλλά ας προσγειωθούμε και να πάψουμε πλέον να έχουμε ψευδαισθήσεις, ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική Ρωσία θα τα ...χαλάσει με την μωαμεθανική - μουσουλμανική Τουρκία... ΑΦΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ... και όπως λένε και μια παροιμία οι πρώτοι διδάξαντες τούρκοι ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ... ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ...

Διμερείς εμπορικές σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας.....

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2019 ο όγκος εμπορίου της Ρωσίας με όλο τον κόσμο ανήλθε σε 663,2 δισ. δολάρια με τις εξαγωγές να ανέρχονται σε 420,4 δισ. δολάρια (26% του ΑΕΠ) και τις εισαγωγές να είναι της τάξης των 242,8 δισ. δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτό, ο όγκος εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για το 2019 έφτασε τα 26,1 δισ. δολάρια καταγράφοντας νέα αύξηση σε σχέση με το 2018 και καθιστώντας την Τουρκία έκτο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας με μερίδιο 3,9% επί των συνολικών εμπορικών συναλλαγών.

Και...οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής Στατιστικής Αρχής κατά το 2019 οι ρωσικές εισαγωγές από Ελλάδα εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 6,81% έναντι του 2018, ανερχόμενες σε περίπου 258 εκ. δολ. Οι ρωσικές εισαγωγές από Ελλάδα αντιστοιχούσαν στο 0,11% του συνόλου των ρωσικών εισαγωγών (έναντι 0,12% το 2018).

Ταυτόχρονα οι ρωσικές εξαγωγές προς Ελλάδα μειώθηκαν κατά 4,24% έναντι του 2018, ανερχόμενες σε 3,8 δις δολ. Οι ρωσικές εξαγωγές προς Ελλάδα το 2019 αντιστοιχούσαν στο 0,92% του συνόλου των ρωσικών εξαγωγών (έναντι 0,90% το 2018).
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - www.ledrastory.com

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.