3 Ιανουαρίου 2021

Αιδώς Αχρείοι!

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Θλίψη! Απέραντη θλίψη. Απογοήτευση. Απόγνωση!... 
 
Οι Ευρωπαίοι Εταίροι και Εταίρες της Ε.Ε πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκής- υποκρισίας και μας αποκαλύφθηκαν: άφιλοι, ολόγυμνοι, κακοφτιαγμένοι, αξιολύπητοι!. Υποθέτω πως δεν θα απόμεινε, πλην αθεράπευτα ρομαντικών και σταθερά αφελών, έστω και ένας /μία, που να νομίζει πως η Ε.Ε σημαίνει πλέον κάτι. Ότι εκπροσωπεί κάτι και έχει κάτι να προσφέρει στην Ευρώπη, στους λαούς της, στον Δυτικό κόσμο, στην ανθρωπότητα. 
 
Μια ξεδοντιασμένη, γερασμένη, ανασφαλής, αδύναμη, πτωχευμένη (διανοητικά , ηθικά, αξιακά, πολιτικά, εταιρικά). Το μέγεθος της Υλοδούλωσης (=δούλοι της ύλης) μερίδας των μελών της Ε.Ε (ιδίως της Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας) την εξευτέλισε και την διέσυρε.  
 
Απογοητευτήκαμε όσοι ξεκινήσαμε , ως ένθερμοι Ευρωπαϊστές, συνεχίσαμε ως Ευρωσκεπτικιστές και καταλήξαμε ως Ευρωαρνητές αυτού, του αναξιόπιστου μορφώματος. Ένας πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενος οργανισμός που κατάντησε όργανο υλικών συμφερόντων. Αντί στήριξης αλληλεγγύης προς μέλη της Ε.Ε, προστατεύει τα συμφέροντα ξένων (επίβουλων αλλόθρησκων Ασιατών). Δυναμιτίζουν έτσι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και αυτοαπαξιώνονται οι συμμετέχουσες χώρες. Εκτιμώ πως δεν ευθύνονται μόνον τα οικονομικά συμφέροντα. Είναι και η ατυχής συγκυρία. Θαμνώδη, νανώδη, πυγμαία πολιτικά αναστήματα, διαχειρίζονται τις τύχες του κόσμου. Ανάξιοι, ανήθικοι, ανίκανοι, τιποτένιοι ηγέτες, αδυνατούν να αντιληφθούν το τι τους περιμένει. Νομίζουν οι κακομοιριασμένοι πως θα πληγεί από την Τουρκία μόνον η Ελλάδα και η Κύπρος. Δεν είναι σε θέση να διακρίνουν τα προφανή, τα οφθαλμοφανή. Τις διαθέσεις του αδίστακτου μεγαλομανούς Σουλτανίσκου , που ορέγεται –και δεν το κρύβει- την αναβίωση /νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τους απειλεί, τους υβρίζει , τους αντιμετωπίζει ως υποτελείς. Συμπεριφέρεται ως … αγαπητικός που τα παίρνει και δέρνει. Και εκείνοι δεν αντιδρούν. Πώς να το κάνουν όπως κατάντησαν τα κνώδαλα; Αξιοθρήνητες μαριονέτες συμφερόντων! Οι άφωνοι καταγέλαστοι … «χριστιανοί» που ανέχθηκαν να γίνει η ΑγιαΣοφιά …τζαμί. Χωρίς ντροπή. Αιδώς Αχρείοι !!!. 
 
Ίσως αν δουν τον Ερντογάν τον Ισλαμιστή να φθάνει –όπως κάποτε συνέβη- προ των πυλών της Βιέννης, να συνέλθουν και –αναγκαστικά – να αντιδράσουν. Τότε όμως θα είναι αργά, για την Δύση και τον Χριστιανισμό, να αποδράσουν από την ισλαμική λαίλαπα /υποταγή. Εδώ, στην χώρα των αλληλοσπαρασσόμενων κομματικών χαβαλέδων … νεοπατριωτών, αρκετοί το χάρηκαν. «Απέτυχε ο Πρωθυπουργός». Αλλά αν ήταν άλλος στη θέση του, τι θα έκανε; Θα διέλυε το (οικονομικό) ειδύλλιο Ερντογάν – Μέρκελ; Ή το (οικονομικό) δέσιμο των Ισπανών και των Ιταλών μαζί του; Δεν νομίζω. Ο τούρκος Πρόεδρος θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Να διαγράψει τον Κεμάλ και να κρεμάσει (εκτός από τον λαό του και τους γειτονικούς λαούς) το πορτραίτο του στην Ιστορία και στα δημόσια κτήρια της χώρας του. Να προχωρήσει σε νεκρεγερσία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η … ασύνορη μεγαλοκαρδία από την οποία πάσχει είναι βαρύτατης μορφής. Ανάλογη με την αχαλιναγώγητη μεγαλομανία και τις ιδέες μεγαλείου του.  
 
Ο Ελληνισμός οφείλει να γρηγορεί. Με εθνική ομοψυχία και φιλοπατρία. Μακριά από εθνοκτόνους εφησυχασμούς, ανώφελους κομματισμούς και απαράδεκτους πολιτικαντισμούς. Όποιος και αν είναι ο Κυβερνήτης , εκπροσωπεί την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν –ούτε επιτρέπονται - αντιπολιτευτικές διαθέσεις, που αποδυναμώνουν τις θέσεις μας. Κανείς πατριώτης Έλληνας δεν είναι –υποθέτω- με τον Τούρκο Πρόεδρο. Γι αυτό κάθε πατριωτική πλειοδοσία είναι ανεπίτρεπτη.  
 
ΥΓ Το κερασάκι του αυτοεξευτελισμού και της … «δήλωσης» παραίτησης, είναι η απόφαση για λήψη μέτρων /κυρώσεων, μέχρις ότου αναλάβει καθήκοντα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ. Προδήλως για να βγάλει εκείνος το φίδι από την τρύπα. Να πάρει τις αποφάσεις που η Ε.Ε αδυνατεί ή δεν θέλει να λάβει. Τότε τι λόγο ύπαρξης έχει ετούτη η Ε.Ε;  
 
Για να την (περι) γελάσουμε ή να την (συλ)λυπηθούμε;  
Μακάρι να ζούμε να την θυμόμαστε. Όπως ήταν τότε που την οραματίστηκαν οι δημιουργοί της και όχι όπως την κατάντησαν οι ανάξιοι λόγου επίγονοι «συνεχιστές» τους.  
 
Τις καλύτερες ευχές μου για το 2021



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Αυτός που είναι ξεδιάντροπος μια μάσκα να φορά, να μην τον βλέπουν οι άνθρωποι και μια ομπρέλα να κρατά κακό καιρό, καλό καιρό να μην τον θωρεί ούτε ο ΘΕΟΣ ...
Και τον κακό του τον καιρό του άθλιου.....

ΙΔΕΤΕ

Μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2019/09

Sep 18, 2019 — Μιλούσαν και μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ευεργετηθέντες, από τον Ελληνικό Πολιτισμό, την φιλοσοφία, τις αρχές της Δημοκρατίας κλπ.


ΠΕΡΙ ΒΑΥΑΡΩΝ «ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2020/03

Mar 30, 2020 — ΠΕΡΙ ΒΑΥΑΡΩΝ «ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ. Μια δέουσα αποστομωτική απάντηση, για ...

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ www.ledrastory.com

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.