13 Ιανουαρίου 2021

Τα σύνορά μας ήταν στην Κερύνεια

Της ΧΡΥΣΤΑΛΛΑΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
 
Στην ψυχολογία υπάρχουν τα πέντε στάδια του πένθους τα οποία ακολουθούν κάθε απώλεια στη ζωή του ανθρώπου: Στην αρχή είναι η άρνηση, έπειτα ο θυμός κι ακολουθούν η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη και στο τέλος η αποδοχή. Κάπως έτσι συμβαίνει και με το Κυπριακό. Ρίχνεται στην αρένα η ιδέα, έστω κι αν ακολουθεί μία προσπάθεια διάψευσής της, ο κόσμος αρχίζει να βιώνει διάφορα συναισθήματα περνώντας από το ένα στάδιο στο άλλο, με στόχο να φτάσει κάποια στιγμή στην αποδοχή.
 
Σάραντα έξι χρόνια μετά την εισβολή κι αφού στη σκηνή εμφανίζεται ο ιδανικός κακός με το όνομα Τατάρ, ρίχνεται στη συζήτηση η λύση των δύο κρατών. Λίγο-πολύ στο ξαφνικό τάχα. Αθυρόστομος γαρ ο Αρχιεπίσκοπος, του ξέφυγε τάχα και κάρφωσε τον Πρόεδρο, διευκολύνοντας τον όμως στην ουσία να θέσει προς συζήτηση μια επαίσχυντη ιδέα. Ο Πρόεδρος σπεύδει να τον διαψεύσει αποδίδοντας την πατρότητα της ιδέας στον Έιντε. Άλλος ένας διαχρονικά κακός στην όλη υπόθεση.
 
Την ίδια στιγμή, εμφανίζεται ο ρεαλιστής της ιστορίας με τη μορφή του πρώην υπουργού Οικονομικών, νυν αναπληρωτή πρόεδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και φέρελπι ηγέτη, Χάρη Γεωργιάδη. Γράφει για ένα νέο ρεαλισμό στο Κυπριακό, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τη μορφή με την οποία εννοεί αυτόν τον νέο ρεαλισμό, αφήνοντας έτσι ένα μυστήριο να πλανάται.
 
Αρκετοί, με πρώτο τον, επίσης, πρώην υπουργό της κυβέρνησης Αναστασιάδη, Σωκράτη Χάσικο, καλούν τον Γεωργιάδη να ξεκαθαρίσει τι εννοεί. Και σαν αφήγημα σε συνέχειες επανέρχεται μια βδομάδα μετά, με συνέντευξη στην «Καθημερινή», για να πει πως «η διχοτόμηση προκύπτει εκ των πραγμάτων». Ξέρει, ως ρεαλιστής που είναι, πως η δήλωση του θα προκαλέσει και άρνηση και θυμό και κατάθλιψη. Με το που έριξε τον σπόρο όμως, θα αρχίσει να καλλιεργείται. Και κάποια στιγμή, όποτε κι αν έρθει αυτή η στιγμή (σύντομα ελπίζουν οι ρεαλιστές), θα φτάσουμε στην αποδοχή. Όλα συνηθίζονται, σύμφωνα με τα διάφορα εγχειρίδια της ανθρώπινης ψυχολογίας.  
 
Έτσι λοιπόν, εντελώς τυχαία τάχα, αρχίσαμε να συζητάμε τη διχοτόμηση ως τη μόνη εφικτή και ιδανική πλέον λύση. Γιατί αλλιώς δεν ξέρω ποια δεινά θα μας βρουν όπως θα μας πουν σύντομα οι ρεαλιστές. Εκεί που τα σύνορα μας ήταν στην Κερύνεια, είναι πλέον στη Λήδρας και είναι αυτό ρεαλισμός. Τα χρόνια «αγώνων», θυσιών και διαπραγματεύσεων οδηγούν σε συνοχή οπισθοχώρηση η οποία όχι μόνο γίνεται δεκτή, αλλά περιγράφεται κι ως ρεαλισμός.  
 
Η πιο ρομαντική Σχολή του ΔΗΣΥ, αν υπάρχει τέτοια, δεν πήρε ακόμα θέση αφήνοντας την ιδέα να υφαίνεται.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Δυστυχώς οι προδότες παντα βρίσκουν τρόπο να μπερδέψουν τους πατριώτες...
Το θέμα είναι αν θα αφήσουν οι πατριώτες το μπέρδεμα ή αν τελικα θα ορθώσουν το ανάστημά τους...
 
Λοιπόν οι προδότες (ονομάζονται στο άρθρο ρεαλιστές) σου λέει θα μιλάμε για δύο κράτη που σημαίνει πλήρης αποδοχή των τουρκικών θέσεων και της εισβολής...  και μπορεί να ενδώσουν οι πατριώτες και να αποδεχθούν το μικρότερο κακό μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που είναι ΠΑΛΙ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ....
Βλέπουν ότι πάει όλο και πιο πίσω η θέση που υποστηρίζει το ένα ενιαίο κράτος... και χαίρονται... (οι προδότες)...

Ομως για τους πατριώτες υπάρχει λύση...
Λέγεται απελευθέρωση του κατεχόμενου τμήματος...
Και αυτό γίνεται με αγώνα...

Τι είναι πιο εύκολο;
Να απελευθερωθείς από μια μεγάλη δυναμη που κατέχει όλο το νησί και είσαι υπόδουλος; Ή να απελευθερώσεις ένα τμήμα του νησιού που έχει καταλάβει μια μεγάλη δύναμη;

Φυσικά σίγουρα το πρώτο ακούγεται πολύ χειρότερο.... και δυσκολότερο...
Κι όμως το πέτυχαν τα παιδιά της ΕΟΚΑ... ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ κι αυτό;
Απλά είχαν μια τεράστια διαφορά από τους σημερινούς Ελληνες Κυπρίους...
ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ....

Να επικεντρωθούν λοιπόν οι αδερφοί μας Κύπριοι στο να δημιουργήσουν ένα υπερσύγχρονο στρατό που όχι μόνο θα αμυνθεί όταν έρθει ή ώρα στους Τούρκους αλλά να αντεπιτεθεί και να τους πετάξει στην θάλασσα....
Ταυτόχρονα πρέπει τα νέα παιδιά μας να αγωνιστούν με θυσιαστικό πνεύμα... με το πνεύμα του Σολωμου και του Ισαάκ και κάθε μέρα να βρίσκονται στα συρματοπλέγματα να φωνάζουν...
Αυτά στριμώχνουν τους Τούρκους και κάνουν τους άλλους λαούς να θαυμάζουν....
Αυτά χρειάζομαστε....
Με αυτά θα νικήσουμε...

Αρκετά μας κοίμησαν οι προδότες αποδομητές ξεπουλημένοι της Νέας Τάξης...
Ο τελικός στόχος πρέπει να είναι ένας....
Η ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ στην οποία θα ζεί και μια μειονότητα Τούρκων της Κύπρου (κι όχι εποίκων)...
 
Αυτή είναι η μόνη αποδεκτή λύση...
Ειδάλλως ετοιμαστείτε για την μεγάλη ΠΡΟΔΟΣΙΑ....
 
ΥΓ. Δύο ξεχωριστά κράτη θα σκεφτόμασταν μόνο με έναν τρόπο και με κανέναν άλλο...
Με ένωση του ελεύθερου ελληνικού κομματιού με την Ελλάδα και με δήλωση επισήμως ότι το βόρειο κατεχόμενο τμήμα θα είναι για πάντα διεκδικούμενο ως ελληνικό έδαφος από τους Ελληνες... (αν αυτή η δήλωση δεν γίνει από όλα τα κόμματα της Ελλάδος και της Κύπρου και να υπογραφεί τότε να μην γίνει η Ενωση)...Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..,ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Aγαπητή κ. Χατζηδημητρίου και αγαπητέ Θάνο του πατριωτικού koukfamily.
Πολύ ορθές οι τοποθετήσεις και απόψεις σας ... Όμως θα ήθελα να επισημάνω με συμβολικά σοφά αποφθέγματα των ένδοξων προγόνων μας αυτονόητου περιεχομένου και την δική μου ταπεινή άποψη ... που εξάγει διαχρονικά ένα και μοναδικό συμπέρασμα ... ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΉΛΘΑΝ ΑΠΟ ΛΑΘΗ, ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ ... που σήμερα αφελώς τους δοξάζουμε ακόμη σαν εθνάρχες ....αφού ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ....!
ΣΤΕΡΝΗ ΜΑΣ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ...

Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.
Αγάθων, 450-400 π.Χ., Αρχαίος τραγικός

Οποία η δέσποινα, τοίαι και αι θεραπαινίδες.
Όρκος δ’ εταίρας ταυτό και δημηγόρου: Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί.
– Ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται.
Δίφιλος ο Σίφνιος, 7ος (;) π.Χ. αι, Επικός ποιητής από τη Σίφνο

Επειδή ένας πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει, εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν.

Κάθε φορά που ακούω έναν πολιτικό λόγο ή διαβάζω αυτούς που μάς διοικούν, εδώ και χρόνια αισθάνομαι τρόμο, γιατί δεν ακούω τίποτα που να ηχεί ανθρώπινα. Πάντα οι ίδιες λέξεις που λένε τα ίδια ψέματα.
Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

ΚΑΙ ....

Σολωμός: Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε
«Ω,παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

«Ω δαιμόνιοι, μέχρι τίνος πρύμνην ανακρούεσθε;»


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.