22 Ιανουαρίου 2021

Βρετανοί επιστήμονες αναπτύσσουν το πρώτο παγκοσμίως εμβόλιο με «έξυπνο» λογισμικό παρακολούθησης!

Σχόλιο ΕΝ. Ρωμ.: Ας δούμε πώς εν όψει ζητημάτων υγείας αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες οι οποίες επιτρέπουν την κάτω από το δέρμα παρακολούθηση του ανθρωπίνου οργανισμού! Τα περισσότερα μέσα θα μιλήσουν γι’ αυτές με διθυραμβικά σχόλια ενθουσιασμού αλλά δεν μπορεί να μην σκεφτεί κάθε σώφρων πολίτης την ήδη προωθούμενη ευρύτερη χρήση αυτής της τεχνολογίας και για άλλους σκοπούς, ώστε να καταγράφεται κάθε στιγμή η βιοδραστηριότητα (παλμός, κυκλοφορία αίματος, κ.λπ.) και εξ αυτής να συμπεραίνονται πολλά για την διάθεση, τα συναισθήματα ακόμα και για τις μύχιες σκέψεις του ανθρώπου.
 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Σουόνσι στην Ουαλία αγωνίζονται ώστε να αναπτύξουν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με «έξυπνο λογισμικό».
 
Το λογισμικό ενημέρωσης θα χρησιμοποιεί μικροβελόνες τόσο για να χορηγείται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όσο και για να παρακολουθείται η αποτελεσματικότητά του στον ασθενή με τον εντοπισμό της αντίδρασης του ανοσοποιητικού στον ανθρώπινο οργανισμό.
 
Η ερευνητική ομάδα προγραμματίζει να αναπτύξει ένα πρότυπο μέχρι το τέλος Μαρτίου, με την ελπίδα πως το εμβόλιο θα μπορέσει να προταθεί για κλινική δοκιμή και τελικά να είναι διαθέσιμο στο κοινό, στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση του κορωνοϊού.  
 
Οι ερευνητές στο ερευνητικό κέντρο IMPACTτου Σουόνσι φιλοδοξούν να διενεργήσουν ανθρώπινες κλινικές μελέτες σε συνεργασία με το Imperial College London με σκοπό να καταστήσουν την συσκευή εμπορικά διαθέσιμη σε χρονικό διάστημα εντός τριών (3) ετών.  
 
Χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους χιλιοστού από πολυανθρακικό υλικό ή από πυρίτιο, το έξυπνο λογισμικό ενημέρωσης μπορεί να διεισδύσει το δέρμα για να χορηγηθεί ένα εμβόλιο. Η συσκευή αυτή θα μπορεί να διατηρηθεί στη θέση της με ένα λουράκι ή με μια κολλητική ταινία για περισσότερες από 24 ώρες, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού το λογισμικό ενημέρωσης μετράει ταυτόχρονα τη φλεγμονώδη αντίδραση ενός ασθενούς στον εμβολιασμό μέσω της παρακολούθησης των βιοδεικτών που βρίσκονται μέσα στο δέρμα.  
 
Όταν το εμβόλιο έχει πλέον χορηγηθεί, η συσκευή σαρώνεται προκειμένου να αποφέρει μια ανάλυση των δεδομένων τα οποία μπορούν να παρέχουν ένα συμπέρασμα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την αντίδραση του οργανισμού σε αυτό.  
 
Όσοι σχετίζονταν με το εγχείρημα έλαβαν χρηματοδότηση από την Ουαλική κυβέρνηση και ευρωπαϊκή στο γενικότερο πλαίσιο της παγκόσμιας δρασης ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, παρόλο που οι επιστήμονες ευελπιστούνπως το έξυπνο λογισμικό ενημέρωσης θα είναι επίσης ικανό να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει άλλες μεταδοτικές ασθένειες, αναφέρει το BBC.  
 
Ο λέκτορας της ιατρικής μηχανικής Δρ. Sanjiv Sharma εξήγησε πως η παραγωγή της ανοσοσφαιρίνης στον οργανισμό- αντισώματα τα οποία διαμορφώνουν ένα κρίσιμο μέρος της δικής μας ανοσοποιητικής άμυνας- είναι τα «καλά σημάδια» που δείχνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού.  
 
Συζητώντας για το έξυπνο λογισμικό ενημέρωσης, ο Sharma ανέφερε πως οι επιστήμονες αναμένουν να διακρίνουν την παραγωγή της ανοσοσφαιρίνης ως απάντηση στην αυτο-χορήγηση της συσκευής.  
 
Και συνέχισε:  
 
Αυτή η χαμηλού κόστους συσκευή χορήγησης του εμβολίου θα εξασφαλίζει μια ασφαλή επιστροφή στην λειτουργία και την διαχείριση όσων επακολουθούναπό τις εξάρσεις της νόσου Covid-19.  
 
Πέραν της πανδημίας, η εμβέλεια αυτής της εργασίας θα μπορούσε να διευρυνθεί για να εφαρμοστεί σε άλλες μεταδοτικές ασθένειες καθώς η φύση του συστήματος αφήνει το περιθώριο για ταχεία προσαρμογή σε διαφορετικές μεταδοτικές ασθένειες.  
 
Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες συσκευές εμπορικά διαθέσιμες που να παρέχουν αυτού του είδους εμβόλια, ωστόσο ο Sharma δήλωσε πως το λογισμικό ενημέρωσης είναι παρόμοιο με τους «διαρκείς αισθητήρες παρακολούθησης της γλυκόζης» που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους με διαβήτη.  
 
Η συσκευή ενδέχεται να αποτελέσει μια πιο ευχάριστη μέθοδο για τους ανθρώπους οι οποίοι φοβούνται τις ενέσεις ώστε να κάνουν το εμβόλιο, όπως εξήγησε η Olivia Howells που είναι φοιτήτρια διδακτορικού τίτλου, πως το λογισμικό ενημέρωσης δεν εισχωρεί τόσο βαθιά όσο οι βελόνες. Η Howells πρόσθεσε πως τα λογισμικά ενημέρωσης είναι πιο οικονομικά από τις υποδερμικές βελόνες, γεγονός που σημαίνει πως μπορούν να είναι χρήσιμα σε χώρες που δεν διαθέτουν οικονομικούς πόρους για τον εμβολιασμό.
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

..........Η συσκευή ενδέχεται να αποτελέσει μια πιο ευχάριστη μέθοδο για τους ανθρώπους οι οποίοι φοβούνται τις ενέσεις ώστε να κάνουν το εμβόλιο,....
Αυτο ειναι ενα απο τα καροτακια !!!! Μα καλα ενα τοσο σημαντικο πλεονεκτημα ,θα κανει σκονη ολες τις αντιδρασεις ;; !!!!!!!
Στην ουσια στην αρχη ολα για ''καλο-πολυ καλο'' δημιουργουνται , πλασαρονται κ διαφημιζονται με τον καταλληλο σανο ,στην πορεια αλλαζουν χρωματακι κ χαραχτηρα απο ανθρωπους που πανω στο ισως καλο περνανε μαζι ολα τα δειναπου εχουν στο μυαλο κ στα σχεδια τους.
Ειδικα απο αυτους που επιθυμουν ΝΑ ΕΧΟΥΝ απεραντη εξουσια κ υποταγη. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.