13 Δεκεμβρίου 2020

Προκλήσεις της Τουρκίας και Ευρωπαϊκή ανοχή....

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την ώρα που ο Ερντογάν ταξίδευε για το Μπακού προκειμένου με τον δικτάτορα Αλίγιεφ να εορτάσει τους αποκεφαλισμούς των Αρμένιων αιχμαλώτων, το Κέντρο Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, προχωρούσε σε μια ακόμη πρόκληση εναντίον της Ελλάδας.
 
Στη δημοσιοποίηση του διαδραστικού χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» (μέρος του βλέπουμε παραπάνω), μέσω της εφαρμογής Google Maps όπου το Αιγαίο φαίνεται διχοτομημένο. Παρατηρώντας με προσοχή τον χάρτη βλέπουμε πως εκτός από το μοίρασμα του Αιγαίου στη μέση χωρίζουν και τα ελληνικά νησιά σε κατηγορίες ανάλογα με τα δικά τους δεδομένα. Επομένως θεωρούν ως 
- Ελληνικά νησιά τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη (με γάλάζιο χρώμα στον χάρτη)
- Νησιά που δόθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και είναι  στρατικοποιημένα κατά παράβασή της (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Σάμος). (με πράσινο χρώμα στον χάρτη)
- Νησιά που παραχωρήθηκαν στην Ιταλία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (Δωδεκάνησα). (με πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη)
-Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που περιλαμβάνονται στη λίστα EGAYDAAK και σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς η κυριαρχία τους δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα με Συνθήκες. (με κίτρινο χρώμα στον χάρτη)
 
Παράλληλα παρουσιάζεται η αυθαίρετη χάραξη θαλάσσιων συνόρων με το περιβόητο τουρκολιβυκό μνημόνιο, καθώς και η πρόταση Γιαϊτζί για ορισμό ΑΟΖ ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, σε βάρος της Κύπρου (γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις μυστικές συνομιλίες Τουρκίας Ισραήλ για τις οποίες φιλοξενούμε σχετικό άρθρο στο portal του Geopolitics)  
 
Φυσικά, τα παραπάνω καμία απολύτως σημασία δεν έχουν για την ΕΕ που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται μίλια μακριά από το ευρωπαϊκό όνειρο και την ενοποίηση, καθώς εξακολουθεί να κινείται a la cart και ελπίζοντας ότι για μια ακόμη φορά θα την ξελασπώσει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος. Μόνο που λησμονεί ότι οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα και θα λειτουργήσουν με γνώμονα το δικό τους συμφέρον.  
 
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα μένει για ακόμη μια φορά ξεκρέμαστη σε μια κατ’ ευφημισμό Ένωση να εκλιπαρεί για αλληλεγγύη ενώ ακολουθεί πιστά κάθε ευρωπαϊκή επιταγή. Ίσως θα πρέπει πολύ σοβαρά πλέον η χώρα μας να αρχίσει να σκέφτεται την περίπτωση βέτο σε πολλές ευρωπαϊκές ψηφοφορίες για να δείξει στους αξιωματούχους των Βρυξελλών ποια η σημασία και η ουσία της αλληλεγγύης.  
 
Σ΄αυτή τη διήμερη Σύνοδο, η κουρασμένη και γερασμένη Ευρώπη έκανε το καλύτερο δώρο στον Ερντογάν και την Τουρκία. Του έδωσε όσο χρόνο χρειάζεται για να υλοποιήσει τα σχέδια του. Θυμίζουμε πως στο Weekly Report Issue #07 με τίτλο: Το κενό των ΗΠΑ και η τουρκική προκλητικότητα είχαμε γράψει το εξής:  
 
"Όσο διαρκεί η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ και μέχρι την ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου τον Ιανουάριο του 2021, ο Ερντογάν έχει την ευκαιρία να δρα ως τρομοκράτης στην περιοχή με την ουσιαστική αρωγή της Γερμανίας αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που θεωρούν την κατάσταση στη Λευκορωσία πιο σημαντική από την επεκτατική πολιτική του νέο-οθωμανισμού." 
 
Kαθώς λοιπόν το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας μετατίθεται για τον Μάρτιο (άραγε ποιου έτους;), η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους στο ζήτημα της διαχείρισης της ελληνοτουρκικής κρίσης να αφουγκραστεί και τον ελληνικό λαό. Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω σας προτείνουμε το ebook του δρα Κωνσταντίνου Μπαλωμένου, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας άκρως διεισδυτικής έρευνας που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή 5013 συμπατριωτών μας από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Η έρευμα, η οποία διατίθεται δωρεάν σε ebook (επικοινωνήστε με τη σελίδα Κωνσταντίνος Μπαλωμένος) είναι αφοπλιστική και δείχνει πως ο Έλληνας παρά τις δυσκολίες διαθέτει εθνικό φρόνημα.  
 
Ενώ λοιπόν οι ευρωπαϊκές ισορροπίες καταρρέουν, σ΄αυτή τη δύσκολη στιγμή, ήρθε πλέον η ώρα η χώρα μας να επενδύσει στον Ελληνισμό και σε συγκεκριμένες συμμαχίες πριν να είναι αργά.  
 
Γιώτα Χουλιάρα 
Διεύθυνση Σύνταξης  



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.