29 Δεκεμβρίου 2020

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Για ποια ελευθερία μιλάμε;

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης 
 
Πόσο ειρωνικό πράγματι, το όνομα του σχεδίου εμβολιασμού του πληθυσμού της Ελλάδας που διάλεξαν οι εγκέφαλοι της «Αριστείας».
 
Επιχείρηση «Ελευθερία».  
 
Αλήθεια, από τι ακριβώς θα ελευθερωθούμε; Από τον ιό μόνο; Και αν φύγει ο ιός, μετά θα μπορούμε να πούμε πως είμαστε ελεύθεροι;  
 
Τι θα γίνει με όλες εκείνες τις πρακτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση και αποτεφρώνουν μεθοδευμένα τα δικαιώματα του λαού ή στην καλύτερη περίπτωση τα βάζουν στην κατάψυξη «μέχρι νεοτέρας»;  
 
Και αν όλες αυτές οι απολυταρχικές διεκδικήσεις του κράτους ήρθαν για να μείνουν, τότε για ποια ακριβώς ελευθερία θα μιλάμε;  
 
Από τις αρχές της πανδημικής περιπέτειας πάσχιζαν να βαφτίσουν ως success story τους τρόπους που αντιμετώπισαν την πανδημία, μιλούσαν για απαραίτητες θυσίες, για πρόληψη, για καλύτερη κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες.  
 
Μέχρι που τους αποκάλυψε η ίδια η κατηφόρα στην οποία οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό, φάνηκαν τα εγκληματικά λάθη στο άνοιγμα του τουρισμού, οι χειρισμοί στα Μέσα Μεταφοράς, το σύστημα υγείας που αφέθηκε στη μοίρα του, οι τεράστιες αστοχίες στην Παιδεία και στην προστασία της οικονομίας.  
 
Παράλληλα, όσοι -από τις αρχές της πανδημίας- φώναζαν για τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό τα σκληρά υγειονομικά μέτρα, χαρακτηρίστηκαν απ’ τους γνωστούς κύκλους ως… αρνητές, ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι και ένα σωρό άλλες συστημικές ανοησίες.  
 
Και μετά από όλα αυτά, ήρθε η έρευνα του Bloomberg να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, κατατάσσοντας την Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας. Από τις 53 χώρες που βρίσκονται στην λίστα του δημοφιλούς οικονομικού site, η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση, πάνω μόνο από Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό. Eνώ η χώρα μας ακολουθεί το χειρότερο lockdown (!) με την μικρότερη κινητικότητα των πολιτών σε 53 χώρες, έχει ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%)!  
 
Τέλος, βρίσκεται στην δέκατη θέση με την χειρότερη πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας για το 2021.  
Μιλάμε για φοβερό success story, έτσι δεν είναι;  
 
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η κυβέρνηση και η επιτροπή απέτυχαν και συνεχίζουν να αποτυγχάνουν παταγωδώς.  
 
Υπήρξαν τόσοι καταξιωμένοι επιστήμονες που μιλούσαν πριν ολόκληρους μήνες, για τους μεγάλους κινδύνους και την μικρή αποτελεσματικότητα των σκληρών lockdown κι όμως αποκλείστηκαν από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και λοιδορήθηκαν από δημοσιογράφους, πολιτικούς και μεγάλα sites.  
 
Και να που έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και βλέπουμε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας ήθελε 4-5 στοχευμένα μέτρα (μαζικά τεστ, βάρος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κ.α.) και όχι ισοπεδωτικά lockdowns που προκαλούν μεγαλύτερο κακό απ’ όσο προλαμβάνουν.  
 
Η κυβέρνηση όμως, επιμένει να παρουσιάζεται ως επιτυχημένη και να μας μιλά για την «ελευθερία». Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η ελευθερία με όσα βίωσε ο λαός σε ολόκληρο το 2020;  
 
Τι σχέση έχει η ελευθερία με την καταπάτηση των δικαιωμάτων, με τα sms μετακίνησης, με τα πρόστιμα, με τις περιφραγμένες και φυλασσόμενες εκκλησίες, με τις μάσκες σε υπαίθριους χώρους, με τις ποινικές διώξεις, με τις απαγορεύσεις των παρελάσεων και των γιορτών, με τις εφόδους των αστυνομικών σε σπίτια, με τα σφραγίσματα «πόρτα-πόρτα», με τα ιπτάμενα drones, με τους ελέγχους στα διόδια, με την παρότρυνση του χαφιεδισμού μέσω καταγγελιών πολιτών, με τον… μπαμπούλα του «δεν θα μπορείς να ταξιδέψεις αν δεν κάνεις το εμβόλιο»;  
 
Οι πανδημίες έρχονται και παρέρχονται. Είναι φυσικά φαινόμενα στον κύκλο της ζωής.  
Ο απολυταρχισμός όταν έρχεται, δεν φεύγει ποτέ από μόνος του.  
Ή τον αποδέχεσαι ή τον στέλνεις από εκεί που ήρθε.  
 
Πηγή: Sportime  



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.