4 Δεκεμβρίου 2020

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ολοένα και περισσότεροι - Προβληματίζει η ταχύτητα με την οποία φτάσαμε στα εμβόλια

Αμφιβολίες δημιουργεί σε ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα η εμμονή των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζουν και οι περιορισμένες χρονικά δοκιμές των εμβολίων που δημιουργούν προβληματισμό για μακροχρόνιες συνεπειές τους. Ακόμη και άνθρωποι που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο αναρωτιούνται για τις σκοπιμότητες της μετατροπής της διαδικασίες σε υποχρεωτική.
 
Αυτό συμβαίνει και στον Καναδά, όπου πλέον μόλις το 59% των Καναδών εξακολουθεί να υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ipsos που διεξήχθη στο διαδίκτυο για το Global News το ποσοστό καταγράφει σημαντική πτώση σε σχέση με το 72% στο οποίο βρικόταν τον περασμένο Μάιο.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας "Κόκκινος Ουρανός" η δημοσκόπηση ζήτησε επίσης από τους ερωτηθέντες να δώσουν τις απόψεις τους σχετικά με την ταχύτητα ανάπτυξης εμβολίων COVID-19. Η συντριπτική πλειοψηφία, 71%, δήλωσε ότι η λήψη ενός εμβολίου που εγκρίθηκε τόσο γρήγορα τους κάνει νευρικούς, ενώ το 69% δηλώνει ότι ανησυχεί για πιθανές επιβλαβείς μακροπρόθεσμες επιδράσεις του εμβολίου. 
 
Όταν δόθηκαν στους ερωτηθέντες λεπτομερείς προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα συμφωνούσαν να πάρουν ένα εμβόλιο COVID-19 «χωρίς δισταγμό μόλις εγκριθεί», μόνο το 19% δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμοι να το κάνουν. 
 
Συγκεκριμένα, το 32 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πριν από τη λήψη εμβολίου COVID-19, θα ήθελε «κάποιο είδος διαβεβαίωσης από την κυβέρνηση πρώτα», με το 21 τοις εκατό να λέει ότι θα το έκανε μόνο με τη «συμβουλή» του οικογενειακού γιατρού τους. 
 
Συνολικά, το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα έπαιρνε το εμβόλιο μετά από περίοδο αναμονής έξι μηνών για να δει «εάν θα υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες που τυχόν θα αναπτύσσονταν σε εκείνους που θα έχουν κάνει το εμβόλιο». 

Μόνο το 18 τοις εκατό των ερωτηθέντων θα έπαιρνε το εμβόλιο COVID-19 εάν ήταν υποχρεωτικό από την κυβέρνηση. Συνολικά 13 τοις εκατό δεν θα το έπαιρνε σε καμία περίπτωση. 
 
Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, δήλωσε ότι χρειάζεται χρόνο για να «σκεφτεί» τη δυνατότητα να καταστεί υποχρεωτικό το εμβόλιο του κορονοϊού στον Καναδά. 
 
Ο Καναδάς έχει συμφωνήσει με τις εταιρίες AstraZeneca, Sanofi και GlaxoSmithKline, Novovax, Johnson and Johnson, Pfizer, Medicago και Moderna για να του παραδοθούν γρήγορα έως και "358 εκατομμύρια δόσεις" διαφόρων εμβολίων COVID-19. 
 
Για αρκετούς πολίτες υπάρχει και ηθικό ζήτημα όμως, καθώς στις δοκιμές των νέων εμβολίων χρησιμοποιείται υλικό που προέρχεται από εκτρώσεις. Συγκεκριμένα μερικά από τα υποψήφια εμβόλιο COVID-19 αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας κυτταρικές σειρές που έχουν αναπτυχθεί από ιστό εμβρύων από έκτρωση. 
 
Οι Moderna και AstraZeneca χρησιμοποιούν την κυτταρική σειρά HEK-293, η οποία προήλθε από νεφρικό ιστό που ελήφθη από ένα υγιές μωρό μετά από έκτρωση στις Κάτω Χώρες τη δεκαετία του 1970. Η Johnson & Johnson χρησιμοποιεί την κυτταρική σειρά PER.C6, η οποία αναπτύχθηκε από ιστό αμφιβληστροειδούς από ένα μωρό μετά από έκτρωση τη δεκαετία του 1980. 
 
Οι GlaxoSmithKline, Novovax, Sanofi, Pfizer και Medicago προφανώς δεν χρησιμοποιούν τέτοιες κυτταρικές σειρές στην ανάπτυξη των εμβολίων τους, αν και μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν για τις δοκιμές τους.
 
Εκτός από τη χρήση εμβρυϊκών κυττάρων, ορισμένοι επικριτές εμβολίων επεσήμαναν επίσης ότι τα εμβόλια πρέπει να δοκιμαστούν ακόμη πιο προσεκτικά από οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, όχι το αντίστροφο.
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Ναι οντως ειναι πολυ περιεργο κ υποπτο ......ολοι οι ''αθλητες των εμβολιων περιμενοντας τον αγωνα κανοντας ''ζεσταμα''για τα 100 μετρα .. ειχαν ολο προβληματα αστοχιες κουραση κραμπες κ παραπονιοντουσαν οτι δεν ειχαν ουτε το 60/100 την αντοχη κ μερικοι μαλιστα ειχαν παγωσει στην ιδια θεση ,ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΠΑΜ και ολοι μα ολοι γινανε ζαρκαδια βρε ...πυραυλοι !λες κ τους τσιμπισε η κονομα/σφιγγα κ ολοι μαζι με αντοχες να πλησιαζουν τα 100/100 τσακωνονται στην διαδρομη ποιος θα πρωτοπεσει στον λακο με το μελι .
Λυπαμαι δεν με πειθουν για τις αγνες προθεσεις τους .....θα περιμενω...ισως κ να ξεχαστω .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.