30 Δεκεμβρίου 2020

Βρισκόμαστε στα τελειώματα της έναρξης τουρκικής επίθεσης στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο ΠΑΤΡΟ - ΚΟΣΜΑΣ μας διαμήνυσε " θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν και μετά βουρ στην κόκκινη μηλιά"
Ο εν δυνάμει επιτιθέμενος τα τελευταία 24ώρα, μας χλευάζει, μας προκαλεί, μας περικυκλώνει και μας καπελλώνει διπλωματικά.
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ: 
 
Ακάρ: "η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει 16 νησιά στο Αιγαίο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ο Ακάρ είπε: "Τι είδους λογική είναι αυτή; Σαν να μην είναι αρκετό, συνεχείς αφίξεις και αναχωρήσεις σε αυτά τα νησιά... Τι είναι αυτό αν όχι πρόκληση, παρενόχληση;"
 
Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και στον διαχωρισμό θαλάσσιων ζωνών είπε: "Λέμε 'ναι' σε όλα αυτά, αλλά η ελληνική πλευρά δεν προσέρχεται. Γιατί; Επειδή διστάζουν, φοβούνται. Γιατί φοβούνται; Επειδή δεν έχουν δίκιο. Εμείς έχουμε δίκιο, γι' αυτό είμαστε ισχυροί γι' αυτούς" https://www.capital.gr/diethni/3505679/epithesi-akar-se-ellada-den-erxontai-se-dialogo-giati-fobountai 
 
ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ:  
 
"Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, με μαχητικά αεροσκάφη F-16 και CN-235. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, συνολικά τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235 προχώρησαν σε 45 παραβιάσεις." https://www.onalert.gr/ellinotourkika/proklitiko-mparaz-paraviaseon-toyrkikon-machitikon-f-16-sto-aigaio-me-dyo-emplokes/404549/ 
 
ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ:  
 
(μπορείτε να καταλάβετε απο τα παρακάτω) 
 
ΣΚΟΠΙΑ  
"Οκτώ άτομα, που είναι ύποπτα για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης συνέλαβε η αστυνομία της χώρας. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν στα Σκόπια και πέντε στο Κουμάνοβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι οχτώ συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που εντοπίσθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Κουμάνοβο, η οποία σχετίζεται με τον ISIS και σκόπευε να διαπράξει δολοφονίες και ένοπλες επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις στη χώρα.
 
ΤΙΡΑΝΑ 
 
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στην Αλβανία με αφορμή την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια, στο Ιόνιο Πέλαγος. Εξηγήσεις ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αλβανική κυβέρνηση. 
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα μπήκε έντονα στη συζήτηση που ξεκίνησε η αντιπολίτευση μετά την υπογραφή της Ελληνίδας προέδρου για την επέκταση των ελληνικών χωρικών από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. 
 
Ο Μέτα προειδοποίησε με ανάρτησή του ότι κρατήσει μια αποφασιστική στάση στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην τον ενημερώνει, όπως σημειώνει η αλβανική Zgjohu Shqiptar. 
 
«Δεν θα επιτρέψω σε καμία στιγμή να παραβιαστεί το κράτος και τα εθνικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Αλβανίας από οποιοδήποτε άτομο που καταχράται την εξουσία την οποία έχει εκχωρήσει ο αλβανικός λαός», αναφέρει χαρακτηριστικά" .
 
ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΛΩΝΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ:  
 
Στη συνέντευξη τύπου μετά τις συνομιλίες στο Σότσι, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε την πρόθεση των δύο χωρών να συνεχίσουν τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία τους στο μέλλον: 
 
«Όπως έχει σημειώσει επανειλημμένα ο Πρόεδρος Πούτιν, εκτιμούμε την αρχική στάση των Τούρκων ομολόγων μας να συνεχίσουν τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, παρά τη συνεχιζόμενη παράνομη πίεση από την Ουάσινγκτον, η οποία ασκεί ανοιχτή πίεση προς το συμφέρον των Αμερικανών παραγωγών μέσω μη εμπορικών και παράνομων μεθόδων». 
 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου περιέγραψε ως «πράξη επιθετικότητας ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας» την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν κυρώσεις σε αυτήν για την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 https://www.echedoros-a.gr/2020/12/blog-post_549.html#more 
 
ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ; - ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ - ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ.  
ΘΥΡΩΡΟI ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΏΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΏΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Ολες οι χωρες αιωνες τωρα , ειχαν κ εχουν ανεβοκατεβασματα στην υπαρξη τους την κυριαρχια τους στις φιλιες στην διπλωματια στις εχθρες στις ψυχρες σχεσεις κλπ
Αυτην την περιοδο 40 ετων σχεδον στην χωρα αυτην ,το μονο που υπαρχει πολιτικα [ γιατι αυτο φαινεται κ εισπραττει ο λαος μας ] ειναι η απολυτη δοτικοτητα ,η υπουλη δουλικοτητα ,κ η φανερη χωρις ντροπη προδοσια ιερων οσιων κ ιστοριας μας.
Ειναι σιγουρο οτι στο μελλον οι ιστορικοι θα χλευαζουν τους ακακους κ πειθηνιους Ελληνες της σημερινης εποχης .!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.